Opinie

Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt

Avatar foto

op

Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Rechtlijnige politici als Gideon van Meijeren, die hardop uitspreken dat westerse landen in de 21ste eeuw eigenlijk alleen nog in naam democratisch zijn, ondervinden al snel dat ook het rechtssysteem niet is wat het eigenlijk moet zijn. Het rechtssysteem zou vooral de rechten van burgers moeten beschermen. Maar het rechtssysteem beschermt steeds vaker ook iets anders.

Van Meijeren is verbonden aan de oppositiepartij Forum voor Democratie (FVD) waarvan je van alles kunt vinden. Maar het is niet te ontkennen dat FVD fundamentele vragen durft te stellen die andere politici vermijden. Wie in ons land heeft nu precies de macht in handen? Het parlement? De kiezers? Of machtige anonieme beslissers in de hoogste regionen van nationale en supranationale overheden, ngo’s en megacorporaties?


 

‘Griezelige drek’

Voor die kritische houding betalen FVD-politici een hoge prijs, bleek toen het Openbaar Ministerie in september 2023 besloot om Van Meijeren te vervolgen. In een gesprek met Compleetdenkers had hij zich laten ontvallen dat hij hoopte op een revolutionaire beweging, die zou demonstreren bij het parlementsgebouw totdat de corrupte regering zou besluiten om de handdoek in de ring te gooien.

Politici van de grote partijen waren in alle staten. Toenmalig minister-president Mark Rutte vond de uitspraken “verwerpelijk en totaal onverantwoordelijk”, VVD-tweede kamerlid Sophie Hermans verwoordde ze als “griezelige drek die er uit deze man komt” en CDA-politicus Pieter Heerma vond ze, met “de bestorming van het Capitool in Washington” nog vers in het geheugen, “abject”.

Een rechter gaf de gepikeerde politici op 11 juni 2024 gelijk. Hij veroordeelde Van Meijeren wegens opruiing tot een taakstraf van 200 uur. Van Meijeren liet vrijwel onmiddellijk na de uitspraak weten dat hij in hoger beroep zou gaan.

Nazivlag

Op 7 oktober is een collega van Van Meijeren aan de beurt om voor de rechter te verschijnen. Pepijn van Houwelingen deelde op sociale media een gefotoshopte afbeelding waarop de toenmalige gezondheidsminister Ernst Kuipers met een gezapig glimlachje een nazivlag laat wapperen. Het was parodie op de originele foto, waarop de bewindsman een Sustainable Development Goals-vaandel hees.

Van Houwelingen wilde duidelijk maken dat de manier waarop onze overheid in 2030 de Sustainable Development Goals willen realiseren niet alleen ondemocratisch is, maar ook schadelijke gevolgen voor burgers zal hebben.

Het rechtssysteem heeft FVD al langer in het kruisvizier. In 2021 en 2023 stond FVD-leider Thierry Baudet voor de rechter vanwege tweets waarin hij de behandeling van niet-gevaccineerden vergeleek met gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Andersom, toen Baudet naar de rechter stapte omdat YouTube video’s had verwijderd waarin hij zich kritisch uitsprak over de coronavaccins, de lockdowns, de mondkapjes en het verbod op ivermectine, vond de rechtbank echter dat YouTube niets verkeerd had gedaan.

Concentratiekamp

In de coronaperiode publiceerde cabaretier Andre Manuel een column waarin hij ervoor pleitte om FVD-aanhangers in een concentratiekamp te zetten, en dat kamp om te toveren in een attractiepark. De verstandige gevaccineerde Nederlanders konden dan de domme en niet-gevaccineerde FVD’ers uitlachen terwijl die achter het prikkeldraad stierven aan corona.

Manuels column staat nog steeds online. De vrijheid van meningsuiting bestaat dus nog steeds. Hij heeft alleen niet meer betrekking op álle meningen. Opvattingen van rechtlijnige oppositiepartijen zijn problematisch, maar kritiek op die partijen mag nog wel. Zelfs het gebruiken van metaforen als vernietigingskampen is in dat geval nog steeds toegestaan.

Mild voor daders

Het rechtssysteem meet dus met twee maten. Het bestraft meningen die machtige groepen onwelkom zijn, maar laat meningen waar machtige groepen blij mee zijn juist toe. Het systeem pakt kritische politici hard aan, maar is zacht en vriendelijk voor individuen die dezelfde politici fysiek aanvallen. Dat merkte de Oekraïense man, die Thierry Baudet in oktober 2023 in het Belgische Gent aanviel en een lichte hersenschudding bezorgde. De man hoefde zelfs niet voor de Belgische rechter te verschijnen. Hij had wel moeten beloven dat hij niet binnen een redelijke termijn nog eens een soortgelijke aanval zou plegen.

Iets strenger was het Nederlandse rechtssysteem voor de jongeman die Baudet kort na het Gentse incident aanviel in een café in Groningen en bewerkte met een fles. Deze dader komt in oktober wél voor de rechter. Het Openbaar Ministerie maakt zich echter ”zorgen over de persoonlijke omstandigheden” van de dader. “Ook dat zal in het onderzoek worden meegenomen”, aldus het OM.

Het rechtssysteem zal dus waarschijnlijk zijn best doen om zo veel mogelijk verzachtende omstandigheden te vinden, zodat de dader zo min mogelijk gevolgen van zijn aanslag zal ondervinden. Dat de leider van een oppositiepartij zijn leven niet meer zeker is, is voor het rechtssysteem kennelijk minder belangrijk.

Trump

Wat in Nederland gebeurt met Baudet, Van Houwelingen en Van Meijeren, gebeurt in de Verenigde Staten met presidentskandidaat Donald Trump. Ook Trump daagt het systeem uit. Ook Trumps boodschap is dat de macht niet meer in handen is van door kiezers gekozen politici, maar van machtige en onzichtbare entiteiten die opereren achter de schermen. En ook op Trump vuren zijn tegenstanders de ene na de andere rechtszaak af.

Eerder moest Trump zich verdedigen tegen beschuldigingen dat hij een Russische pion zou zijn, dat hij zou hebben geprobeerd om in Oekraïne een onderzoek naar hemzelf te beïnvloeden en zou hebben geprobeerd om het Amerikaanse parlement te bestormen. Trump is overal van vrijgesproken. Nu lopen er weer andere zaken, allemaal even omstreden. Trump zou de legitimiteit van de verkiezingen van 2020 hebben betwijfeld, pogingen hebben gedaan om de uitslag van die verkiezingen te beïnvloeden en een pornoactrice hebben betaald om een affaire te verzwijgen. In die laatstgenoemde zaak bevond een jury Trump op 30 mei 2024 schuldig.

Het rechtssysteem dat tegen hem in stelling is gebracht is niet de enige zorg van Trump. Net als Thierry Baudet loopt de presidentskandidaat fysiek gevaar, getuige de verre van volledige wikipagina met mislukte aanslagen op zijn persoon.

Falen

In westerse landen richt het rechtssysteem zijn pijlen niet alleen op radicale democraten als Baudet en Trump. Ook opinieleiders, onafhankelijke verslaggevers en activisten met opvattingen die ingaan tegen die van de overheid vinden steeds vaker het rechtssysteem tegenover zich. Vraag het maar aan Raisa Blommestijn, die zich binnenkort voor de rechter moet verantwoorden vanwege een politiek-incorrecte tweet. Of de Canadese psycholoog en schrijver Jordan Peterson, die zijn beroep niet meer mag uitoefenen omdat hij zich verzet tegen een door de overheid voorgeschreven taalgebruik. De lijst is heel, heel erg lang.

Het inzetten van het rechtssysteem tegen radicale democraten heeft effect. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de voor de FVD desastreuze uitslag van de recente verkiezingen voor het Europees parlement. De meest strijdbare oppositiepartij van Nederland heeft een harde klap moeten incasseren.

Maar het is ook duidelijk dat de uitgedaagde machthebbers terrein verliezen. In westerse landen zeggen steeds meer burgers hun vertrouwen in de overheid op. In Nederland vertrouwt nog 47 procent van de bevolking de overheid volkomen, en de rest dus niet. De inlichtingendiensten AIVD en NCTV luiden de alarmklok over een groeiende groep burgers die gelooft in een kwaadaardige elite die achter de schermen aan de touwtjes trekt. En ondertussen groeit, ondanks alles wat zijn tegenstanders tegen hem in de strijd gooien, in de Verenigde Staten de populariteit van Donald Trump. Het tij is gekeerd.

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Tommy Kornuijt

  17 juni 2024 in 09:17

  “Raisa Blommestijn, die zich binnenkort voor de rechter moet verantwoorden vanwege een politiek-incorrecte tweet.”
  Dit was niet een politiek-incorrecte, maar een ronduit racistische tweet.

  • Bas

   17 juni 2024 in 13:36

   Daar was helemaal niets racistisch aan, het was enkel de harde waarheid en werkelijkheid.

 2. Bas

  17 juni 2024 in 13:40

  Die andre manuel heeft net een rehab achter de rug, wegens alcohol problemen en depressie. Dat deze getroubleerde diepenheimer zijn drek nog steeds mag spuien in tubantia zegt alles over dit DPG-nazi-vod.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Foto: ANP

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord ‘omvolking’ in de Tweede Kamer niet meer gebezigd kan worden, als tenminste de motie wordt aangenomen. Vooralsnog wordt de motie aangehouden. Dat het hier om een eigen interpretatie gaat, het oproepen tot geweld, doet kennelijk niet ter zake.

Buiten de Tweede Kamer kunt u uiteraard het woord nog wél gebruiken. Dus op school, op het werk, op het station, op de markt, thuis, overal kan het behalve in de Tweede Kamer, het huis van de democratie.


Dat dit nu kan opent enorme perspectieven, en daarom hebben wij een lijstje opgesteld van woorden die verkeerde associaties oproepen en die verboden dienen te worden in de Tweede Kamer:

 

 • Klimaatcrisis => roept op tot het afpersen van de burgerbevolking onder valse voorwendselen

 

 • Stikstofcrisis => roept op tot het afpersen van de boerenbevolking onder valse voorwendselen

 

 • Energiecrisis => roept op tot het onbeschaamd belasten van een burgerbevolking middels belastingen

 

 • Wit => indien van toepassing op mensen dan is blank het te gebruiken woord. Wit is een associatie met zwart/wit en roept op tot polarisatie in bepaalde kringen

 

 • Blackface => dit roept te veel associaties op met Zwarte Piet, een grote kindervriend die jaarlijks het land opvrolijkt met zijn verschijning

 

 • Links => dit roept te veel associaties op met ondemocratische relschoppers die de democratie ondermijnen door te protesteren tegen in meerderheid aangenomen regeringsbeleid of uitslagen van verkiezingen. Beter is het woord ‘andersrechts’, dit klinkt neutraler en respectvoller.

 

We moedigen lezers van Indepen aan tot het aanreiken van andere woorden die verboden dienen te worden in de Tweede Kamer. Alleen samen krijgen we de verloedering van de Kamer het land uit.

 

 

Verder Lezen

Opinie

Biden is campagne voor Trump briljant gestart

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Biden is campagne voor Trump briljant gestart
Foto: ANP

Als u de beelden van één van de machtigste mannen van de wereld terugziet bekruipt u wellicht plaatsvervangende schaamte. Er staat iemand die zo dement als een deur is, nauwelijks een zin kan uitspreken, om de haverklap bevroren voor zich uit staart en die zonder hulp het podium niet meer opkomt. Denkt u er dieper over na, dan is het nog veel erger. Want er zijn hele volksstammen die Biden nog altijd volledig steunen, die hem zelfs ‘sharp’ noemen in zijn handelen en denken. Is die achterban dan niet net zo dement, leven die al jaren onder een steen? ‘Sleepy Joe’ is geen bijnaam van de afgelopen weken, die heeft hij al vanaf zijn aantreden.

Stelt u zich eens voor dat er een compleet demente Rutte op het podium staat te brabbelen, en Sophie Hermans vol overtuiging zegt de scherpte van Rutte zo te waarderen, Ed Nijpels telefonisch Rutte prijst voor zijn fantastische voordracht en via een straalverbinding ook Frits Bolkestein nog even in beeld komt om de visionaire capaciteiten van Rutte te prijzen. Charles Groenhuijsen noemt hem ‘Rutte op zijn best’ en Eva Jinek ligt kwijlend aan tafel samen met Michiel Vos. Wat een fantastische leider! Exact dat is er aan de hand in de USA! Een volslagen, al jaren durende volstrekte blindheid door politiek en media voor Sleepy Joe.


Het geeft aan in welke compleet absurde tijd we leven. De hele wereld weet dat Joe Biden samen met zijn zoon aantoonbaar meer dan crimineel is met al zijn mistige deals in Oekraïne van jaren geleden. De Biden-laptop is er als ultiem bewijs. Er wordt door de media overheen gewalst en social media heeft ieder bericht erover gewist, alsof het niet bestaat. De media prijzen Biden nog altijd, maar veroorzaken vooral een run op Trump. Iedereen met een beetje gezond verstand zal niet stemmen op een stotterende demente bejaarde, en verder hebben ze weinig keuze, anders dan op Trump te gaan stemmen toch?

Trump of Biden, het maakt niet uit. We zien een weerzinwekkende campagne tussen een tot op het bot doordrenkte demente club tegen een club die zonder verdere inspanning alleen daarom al de aanstaande verkiezingen zal gaan winnen. Het land ligt financieel compleet in de afgrond, voert onder ‘leiding’ van Biden een proxy-oorlog in Oekraïne tegen de Russen, dat belooft nog wat… gelukkig voor de Amerikanen ligt de war zone heel ver van Washington. Er zal iemand anders naar voren geschoven moeten worden, dat kan bijna niet anders. Hopelijk zijn de kiezers dan niet vergeten dat er jarenlang de andere kant is opgekeken bij Sleepy Joe. De rot zit diep vanbinnen, Joe was alleen de personificatie van al die rot.

 

Verder Lezen

Opinie

Water(s)nood, de nieuwe psychose waaraan we moeten geloven

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Water(s)nood, de nieuwe psychose waaraan we moeten geloven
Foto: ANP

Je verwacht het niet, na acht maanden lang buitjes, buien, hoosbuien en bijna moessonregens, schijnt sinds enkele dagen de zon en prompt kopt de Telegraaf in maar liefst vier artikelen op één dag over een ‘waterslot’.


Sterker nog, onze tasjesdrager Sophie Hermans van de VVD, beoogd minister van Klimaat en Groene Groei, wist al na twee warme dagen te melden dat ze zich grote zorgen maakt over de klimaatverandering. “Ja, dat is aan de gang, dat is aan de orde. Volgens mij gaan we nu een hele warme, hete week tegemoet”.

Feit is dat een groot deel van de oogst is mislukt omdat het land zo ongeveer onder water staat door de langdurige regen van de afgelopen maanden.

We draaien er dit keer niet omheen. We hebben te maken met héle ongeduldige mensen die instructies van hun bazen hebben gehad om aan te slaan op ‘klimaatverandering’ en op ‘watertekort’. De Verenigde Naties met haar 17 ‘sustainable development goals’ heeft haar gezanten tenslotte niet voor niets gebrainwashed tot hersenloze papagaaien?

Een grote CNN-baas liet zich enige tijd geleden al eens voor een verborgen camera half dronken ontvallen dat de volgende crisis die de media zou uitlokken de ‘klimaatcrisis’ is. En dan krijg je hele stoere uitspraken van een VN-baas, dagelijks artikelen over ‘climate change’ en meer van dat soort onzin. Volgens Al Gore had Nederland allang onder water moeten staan, maar dat is iedereen alweer vergeten. Apocalyptische uitspraken zijn nu weggelegd voor een nieuwe generatie predikanten. En terwijl de hele aarde in brand staat van de zogenaamde ‘climate change’ regent het al maanden pijpenstelen in Nederland… zit je dan als beoogd minister van Klimaat… dus wat doe je dan na twee dagen (eindelijk) zon? Juist, de meest domme uitspraak om te laten zien dat je in klimaatverandering gelooft. Veel geloofwaardiger kon haar incompetentie niet worden weergegeven. Twee dagen zon en het dan over klimaatverandering hebben…

En dat watertekort in dit waterrijke land dan? Tja, daar hebben we een nationale dienst voor die dat bijhoudt: RijksWATERstaat. En wat rapporteren die dan? Die rapporteren dat we een kletsnat voorjaar hebben gehad en de droogtemonitor geeft nog altijd aan dat het dik OK is met de waterstanden in Nederland. Maar hoe zit het dan met ons drinkwater? Tja, dat is weer iets waar het World Economic Forum al een tijdje over loopt te schreeuwen. Want door de ‘klimaatverandering’ van onze nationale tasjesdrager krijgen we hele natte zomers en tegelijkertijd hele droge zomers (kunt u het nog volgen) en daar is het gevolg van dat de belasting op drinkwater omhoog moet… eh … er een drinkwatertekort komt. En daar zit je dan als redacteur bij De T… éindelijk vier dagen zon en je kunt meteen vier artikelen plaatsen over watersloten enzo. Hele winter aan geschreven, hele voorjaar terwijl het regende gewacht om het te kunnen plaatsen, en in juni dan éindelijk zon. Hoppa! Vier artikelen op één dag bij de T.

We hebben een tip voor u: ga naar zo’n survival- annex kampeerwinkel en koop een waterzuiveringskitje. Er komt toch wel drinkwaterschaarste, maar aan u zal het niet liggen. Het komt door het WEF, de Verenigde Naties, Den Haag, de drinkwaterbedrijven, waterzuipende datacentres van Google en Facebook in de polders, de bevolkingsgroei en uiteraard de omvolking. Bereid u voor op een interventie bij Rijkswaterstaat van de Excel-schrijvers van het RIVM, en plots allemaal grafiekjes met zwarte scenario’s als u het waagt meer dan wekelijks te gaan douchen. Het ligt aan u, precies dát willen ze u wijsmaken zodat u weer in de volgende psychose trapt en weer kneedbaar wordt! Laat anderen maar (weer) in een psychose terecht komen terwijl u de gemeentevijver leegdrinkt. Na u de zondvloed tenslotte. Nederland een (drink)watertekort aanwrijven is hetzelfde als Arabieren proberen wijs te maken dat er een zandtekort is.

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column8 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden