Column

De ravage van Rutte – na 14 jaar leugens en wanbeleid is er weinig gaafs meer over

Avatar foto

op

De ravage van Rutte – na 14 jaar leugens en wanbeleid is er weinig gaafs meer over
Deel dit nieuws
Foto: ANP

In 1982 werd ik lid van de VVD omdat ik de kernwaarden vrijheid en verantwoordelijkheid ten diepste onderschreef. Deze kernwaarden werden op magistrale wijze uitgedragen door partijleiders zoals Hans Wiegel en Frits Bolkestein en onder hun leiding was het een feest om VVD’er te zijn. Veel vaker was het een beschamende zaak en stond ik bij wijze van spreken al met mijn opzegbrief in de hand bij de postbus. Joris Voorhoeve bakte er weinig van, Hans Dijkstal probeerde van de VVD een soort Volt avant la lettre te maken en Ed Nijpels kwam nooit helemaal af van het bizarre imago dat hij had gecreëerd door in 1978 in de Tweede Kamer een vurig pleidooi te houden voor het schrappen van het verbod op seksuele relaties met minderjarigen uit het Wetboek van Strafrecht.

In 2002 kwam ik, na een periode van tien jaar in verschillende landen te hebben gewerkt, terug in Nederland en begon me weer te interesseren voor de politiek en voor de VVD. Zoals een actief lid betaamt ging ik naar congressen en maakte ik mij verdienstelijk in de lokale politiek, waardoor ik in 2010 zelfs gemeenteraadslid voor de VVD in Haarlem mocht worden. Mark Rutte was een jonge kerel die de lijn van Wiegel en Bolkestein leek door te zetten en ik was in eerste instantie dan ook zeer enthousiast. Zijn eerste toespraken op VVD-congressen, die tegenwoordig overigens ‘festivals’ genoemd moeten worden, gingen ook altijd over de vrijheid van het individu en de soevereiniteit van Nederland. Een kleine overheid die goed gecontroleerd wordt en het zelfbeschikkingsrecht van ieder mens. Koren op mijn molen.


Na het luisteren van zijn afscheidsrede heb ik dan ook maar één vraag. Hoe heeft het zo ontzettend mis kunnen gaan? En dan doel ik niet op mijn verwijdering uit de Tweede Kamerfractie van de VVD op 24 september 2019, want dat was met recht een groot cadeau. Een bevrijding.

Een democratie en een rechtsstaat kunnen alleen functioneren als de zittende macht wordt gecontroleerd en ter verantwoording kan worden geroepen. Dat waren zijn eigen woorden. Na 14 jaar Mark Rutte is het tijd om de balans op te maken en we moeten helaas concluderen dat hij het spel briljant heeft gespeeld, maar dat er van de oorspronkelijke kernwaarden weinig meer over is. De overheid is groter en machtiger geworden en wordt nauwelijks meer gecontroleerd door het parlement. De machtsconcentratie in Den Haag heeft sinds de corona-episode dystopische proporties aangenomen en de scheiding der machten is aan verval onderhevig. Het OM zit feitelijk bij het kabinet op schoot en start willekeurig politieke processen om het tegenstanders lastig te maken.

Het verbijsterende van het tijdperk Rutte is dat hij altijd de kunst van het optimisme heeft beheerst. Hij wist hoe hij de mensen moest aanspreken en inspireren, zelfs in tijden van crisis. Zijn retoriek over ‘Nederland als een gaaf land’ resoneerde bij velen en gaf ons hoop op betere tijden. Maar onder dat glanzende oppervlak schuilde een harde realiteit die steeds moeilijker te negeren viel. Schaterlachend en ‘hé hoi’ roepend werd Nederland juist steeds minder gaaf. De afgelopen jaren hebben we gezien hoe onze samenleving langzaam maar zeker werd uitgehold. Waar ooit iedereen vrijuit kon spreken en in zijn waarde werd gelaten, is nu een sfeer van angst en wantrouwen ontstaan. De vrijheid die ooit zo gekoesterd werd, is systematisch uitgehold door een overheid die steeds meer controle over ons leven wilde hebben. De reeks met leugens en schandalen zijn eindeloos en als je ze op een rij zet kun je je bijna niet voorstellen dat het nooit tot een aangenomen motie van wantrouwen in de Tweede Kamer heeft geleid.

Reeds in 2007 werd Rutte als staatsecretaris van Sociale Zaken veroordeeld omdat hij gemeenten had aangezet tot rassendiscriminatie. Een directe opmaat naar de toeslagenaffaire. Een nationale schande waarbij duizenden gezinnen onterecht werden beschuldigd en financieel geruïneerd. Daarbij werden 1700 kinderen uit huis geplaatst omdat Jeugdzorg vond dat er te weinig geld in het gezin was om een kind op te voeden, terwijl dit het directe resultaat was van het discriminatoire beleid van het kabinet Rutte. Dit is het tragische gevolg van een overheid die het contact met de werkelijkheid kwijt is geraakt en de menselijke maat volledig uit het oog heeft verloren. De slachtoffers van dit schandaal zullen de rest van hun leven de gevolgen dragen, terwijl de verantwoordelijken zich verschuilen achter bureaucratische regels en vage herinneringen.

Het leger is een tandeloze tijger geworden omdat onder het bewind van Rutte systematisch de 2 procent norm van het bnp werd geschonden. We hebben te weinig militair personeel, ze worden onderbetaald, het materieel is weggegeven aan Oekraïne en onze krijgsmacht wordt geleid door een ‘topambtenaar’ die het verschil tussen een sergeant en een majoor niet kent.

De zorg ligt op apegapen en het onderwijs in Nederland is inmiddels volledig ingericht op middelmatigheid. De belastingen op energie zijn torenhoog en met de sluiting van het Groninger gasveld heeft Rutte onze energiesoevereiniteit aan de wilgen gehangen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de woningmarkt. De huizenprijzen zijn door het dak gegaan en het is voor jonge mensen vrijwel onmogelijk geworden om een betaalbare woning te vinden. Dit is het resultaat van jarenlang falend beleid, waarbij de ongelimiteerde asielinstroom van honderdduizenden kansarme mensen per jaar een beroep doet op woningen, zorg en onderwijs. Ten koste van de eigen autochtone bevolking.

Met name de coronacrisis heeft de tekortkomingen van Ruttes leiderschap pijnlijk blootgelegd. De harde maatregelen: de avondklok, de desastreuze lockdowns, de onnodige schoolsluitingen en de leugenlawine rondom de vaccinaties hebben diepe wonden achtergelaten in onze samenleving. De sociale, economische en psychologische schade is enorm en zal nog jaren voelbaar zijn. Terwijl de vrijheid van meningsuiting en het recht op zelfbeschikking onder druk kwamen te staan, zagen we een overheid die steeds meer macht naar zich toetrok en de burger als een probleem ging zien dat gecontroleerd moest worden. Niet alleen via camera’s, maar ook via het financiële systeem. Het afschaffen van contant geld, het verhogen van belastingen en accijnzen, het bemoeilijken van financieringsmogelijkheden, en de aanval op het eigendomsrecht, het zijn allemaal uitvloeiselen van de machtshonger van de steeds verder uitdijende overheid. Als iets de erfenis van Mark Rutte markeert dan is het wel dat, in tegenstelling tot wat het VVD-verkiezingsprogramma beloofde, Nederland op alle beleidsterreinen de controle kwijt is geraakt. Daar waar Rutte vond dat hij Nederland ontsteeg werd onze soevereiniteit geofferd op het altaar van het globalisme.

Take back control

De brexiteers riepen het jaren geleden met veel succes: ‘take back control’. Het is tijd om de controle over ons eigen land terug te pakken en daadwerkelijk verantwoording te eisen van onze leiders. Laten we van Nederland opnieuw een gaaf land maken, waar vrijheid en respect weer centraal staan. Een land waar de macht ligt bij de hardwerkende Nederlander, en waar we samen bouwen aan een toekomst waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Wellicht in lijn met de visie waarmee Hans van Mierlo zijn partij lanceerde.

Nu Mark Rutte het Torentje heeft verlaten is het aan ons om de schade op te ruimen en een nieuwe koers uit te zetten. Het is tijd om echt werk te maken van een land waar vrijheid geen loze kreet is, maar een fundamentele waarde. Dat is meer dan een paar uur slap debatteren, roepen dat je voor visie naar de opticien moet en bij het afscheid roepen dat we een beetje op elkaar moeten letten. Laten we daarom van het landsbestuur weer een professioneel geheel maken met competente bestuurders. Met een kabinet waarin kwaliteit het wint van loyaliteit. Laat Nederland weer eens vooroplopen op gebieden die er wél toe doen. Stop de overdreven angstcultuur, laat de overheid zichzelf decimeren en laat de mensen weer vrij. In het belang van Nederland!

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Twan Houben

  5 juli 2024 in 13:17

  Uitstekende samenvatting van 14 jaren Rutte!

  • Jeanny

   5 juli 2024 in 20:11

   Je vraagt je af hoe het mogelijk is geweest dat we zover zijn afgezakt, en niemand verantwoordelijk wordt gehouden! Diep diep triest!

 2. Jan Zijnstra

  6 juli 2024 in 08:55

  Goed geschreven en samengevat, maar wie nu nog stééds niet snapt hoe het zit, die leeft onder de spreekwoordelijke steen!
  Mark Rutte, geschoold door het klasje van het W.E.F. (Young Global Leaders), van wie de leider dat met eigen mond heeft gezegd, heeft Nederland geregeerd op basis van de wensen en eisen van dát elite clubje!! Niet namens de V.V.D.!!
  En dat is exáct de reden waarom Mark Rutte nu wordt beloond met z’n nieuwe job bij de NAVO!!!
  Wie dit spelletje nu nog steeds niet door heeft, heeft boter op z’n hoofd!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Foto: ANP

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president Donald Trump. Hij gebruikte hierbij een ArmaLite Rifle, type AR-15, een semiautomatisch geweer met magazijnen voor 30 kogels die met een vuursnelheid van maximaal 60 kogels per minuut kunnen worden afgeschoten. Naar verluidt schoot Crooks negen keer op Trump waarbij een kogel het rechteroor van Trump doorboorde. Een bij de campagnerally aanwezige Trump-supporter werd gedood door een van de kogels en twee anderen raakten zwaargewond. De schutter zelf, die zijn moordaanslag uitvoerde vanaf een dak op ongeveer 150 meter afstand van Trump, werd direct met een schot in het hoofd gedood. Inmiddels circuleert er een filmpje van deze levensgevaarlijke linkse gek waarin hij declameert: “I hate republicans, I hate Trump, and guess what? You’ve got the wrong guy.” Van welke kant je het ook bekijkt is dit een regelrechte moordaanslag die gelukkig niet succesvol was.

Wat mij bij het lezen van de Nederlandse kranten opviel was de enorme drang om deze waanzinnige moordaanslag te bagatelliseren. De Volkskrant sprak van een “schietpartij”, alsof het een verjaardagspartijtje betrof waarbij jongetjes van vijftien naar hartenlust een uurtje mochten paintballen. Het NRC vond het belangrijk te melden dat Trump slechts “lichtgewond” was na een ‘mogelijke’ moordaanslag. Het NRC was er dus nog niet zo zeker van dat het om een moordaanslag ging. Nee, dat moest eerst nog maar bewezen worden. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat Crooks uit zelfverdediging handelde of dat hij aan het jagen was en per ongeluk in de richting van Trump schoot.


Onze onvolprezen staatsomroep, de NOS, laste een extra journaal in over de ‘aanslag’ op Donald Trump. Nee, geen moordaanslag, maar een gewone aanslag. Zoals je die ook kunt hebben als een Nederlandse politicus met een paraplu op zijn hoofd wordt geslagen. Het Financieel Dagblad deed het al niet veel beter: “Donald Trump bij rally beschoten en licht gewond.” Je vraagt je af wat een linkse journalist denkt als hij of zij, blijkbaar vol afkeer van iemand die aan de andere kant van het politieke spectrum zit, op deze manier de waarheid geweld aandoet. Als je een hbo-opleiding journalistiek hebt voltooid dan mag toch aangenomen worden dat je hebt geleerd om de waarheid zo feitelijk mogelijk weer te geven. Het lijkt er echter op dat deze woke-getrainde massa-manipulatoren juist het tegenovergestelde doen. De waarheid wordt zorgvuldig, op Orwelliaanse wijze, de kant op geboetseerd die in het collectivistische gedachtengoed past. En helaas gelooft een grote groep van plichtsgetrouwe en Godvrezende Nederlanders het ook nog.

Gelukkig zijn er ook nog andere mediakanalen maar die zijn in Nederland wel schaars. Maar feit blijft dat 99 procent van de Nederlandse media blijkbaar niet in staat is om feitelijk en onafhankelijk nieuws te brengen. Dat zien we bij elke polariserende casus. Bij de coronacrisis, het toeslagenschandaal, de oorlog in Oekraïne, de Israël-Palestinakwestie, en nu ook bij de moordaanslag op Donald Trump. De diep-socialistische mening van onze journalisten ligt er telkens weer duimendik bovenop.

Maar woorden doen ertoe. We hebben dat gezien voor de moord op Pim Fortuyn, toen de linkse demonisering in het debat uit de bocht vloog. GroenLinks-coryfee Paul Rosenmöller zag “Pim Fortuyn graag bloeden” en de zure PvdA-leider Ad Melkert maakte er een gewoonte van om Fortuyn neer te zetten als een onmenselijk wezen met verachtelijke denkbeelden. Recentelijk deed Frans Timmermans hetzelfde met zijn uitspraak dat “Wilders een zelfbenoemde bewonderaar van Poetin is”. Nog verder ging hij toen hij stelde: “wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt”. Een hondenfluitje op anabolen steroïden.

En we zien nu hetzelfde patroon bij de linkse politici in de Verenigde Staten. De hulpeloze, vergeetachtige en stotterende Biden gaf enkele weken geleden nog aan dat Trump een “gevaar voor de democratie is”. Enkele dagen geleden zei hij nog: “It’s time to put Trump in a bullseye”, met andere woorden: maak een schietschijf van Donald Trump. Dus Volkskrant, FD, NRC, NOS en andere staatspropagandakanalen: het moet toch mogelijk zijn om eerlijk nieuws te brengen? Zonder gemanipuleer, geïndoctrineer en collectivistisch nepnieuws? Individuele journalisten en eindredacties: neem jullie verantwoordelijkheid. En breng onafhankelijk en feitelijk nieuws in plaats van leugens. In het belang van Nederland.

Verder Lezen

Column

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Avatar foto

Gepubliceerd

op

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Foto: ANP

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV van Geert Wilders. Want zo kon het niet langer. Na bijna veertien jaar moest en zou er een kentering komen. De mensen waren het spuugzat en de ravage van Rutte moest worden opgeruimd. ’s Winters zitten mensen in de kou omdat de gasprijzen kunstmatig hooggehouden worden door torenhoge accijnzen. De wachtlijsten in de zorg groeien en de kwaliteit van de zorg neemt in rap tempo af. Jeugdzorg is al helemaal een perverse geldmachine geworden, waarin commerciële partijen goudgeld verdienen aan het wegrukken van kinderen uit kwetsbare gezinnen. De woningmarkt is zodanig verstoord door neomarxistisch overheidsingrijpen dat mkb-pensioenbeleggers beroofd zijn van hun oudedagsvoorziening en starters gedoemd zijn bij hun ouders te blijven wonen. De toeslagenaffaire heeft diepe sporen achtergelaten, de onderste steen van het MH17-drama is nog lang niet boven en de Groningers zijn maar liefst drie keer de sigaar. Ze hebben scheuren in hun huizen, ze hebben geen compensatie gekregen en nu moeten ze ook nog de hoofdprijs betalen omdat een stel voor de bühne huilende alfa’s onnodig het Groninger gasveld heeft gesloten, terwijl dit technisch niet nodig was.

Maar de voornaamste reden voor een stem op de PVV was de wens om een halt toe te roepen aan de demografische transitie waarbij de autochtone Nederlander wordt overspoeld en vervangen door mensen uit veelal incompatibele culturen. Inmiddels is het woord ‘omvolking’ door de PVV zelf tot taboe verklaard en niet eens in de ijskast, maar gewoon bij het grofvuil gezet. Net als de Nexit, het premierschap en de weerstand tegen de oorlog in Oekraïne. Zo snel kan het gaan. Na zes maanden zwangerschap baarden de vier elkaar hatende partijen die een extraparlementair bestuur beloofden een kabinet onder leiding van een ambtenaar met een afluisterachtergrond. En toch had het land nog steeds de hoop dat Geert al zijn kroonjuwelen had opgeofferd voor dat ene hogere doel. Het stoppen van de tsunami van kansenparels die ons prachtige land komen afbreken.


 

Plenair debat over de regeringsverklaring

De moed van de strategische stemmer moet diep in de schoenen zijn gezakt na twee vruchteloze debatdagen, waarbij een nieuw parlementair dieptepunt werd bereikt. Yeşilgöz beschuldigde Wilders ervan dat hij achter de hoofddoekentweet van Agema zat, die vervolgens door onze kersverse, zenuwachtig met zijn armen zwaaiende, spionnenpremier tot de orde werd geroepen. Als ‘minister Adema van Verkeer en Waterstaat’ weliswaar, maar goed, alle begin is moeilijk.

Omtzigt nam als vanouds anderen de maat en ‘vond er wat van’ dat de PVV naar zijn maatstaven niet democratisch is. Dat is natuurlijk niet integer, vindt de voorman van de partij die vol zit met Kamerleden die qualitate qua de morele hoogvlakte claimen.

Schoof mijmerde nog een beetje dat hij zo goed had samengewerkt met Frans Timmermans bij ‘het neerschieten van MH17’, maar de lachers kreeg hij al lang niet meer op zijn hand. Medelijden en plaatsvervangende schaamte was de enige emotie die hij opriep bij de gedesillusioneerde kiezer die het debat volgde. Maar het absolute dieptepunt kwam toen Geert Wilders zijn eigen premier, die in consensus door alle vier de partijen naar voren is geschoven, de mantel uitveegde en hem ‘slappe hap’ noemde. Zelfs de grootste fans van de directe debattechnieken van Wilders vonden dit te ver gaan en ’s lands sympathie verschoof onmiddellijk naar de stuntelende Schoof, die inmiddels al urenlang een kabinet had verdedigd dat hem compleet in de steek liet.  Zo hard en zo onprofessioneel tekeergaan tegen deze onhandige ambtenaar was volstrekt onnodig en contraproductief. Opeens zag iedereen dat de keizer geen kleren aan had.

De grote moeite die de PVV heeft om bewindslieden van enige kwaliteit te leveren. Het samengeraapt zooitje ongeregeld dat zich nu Kamerlid mag noemen, maar ondertussen nauwelijks meedoet aan debatten. Een partij zonder kader, zonder intellectuele oudgedienden die de partijleider corrigeren, zonder wetenschappelijk instituut, zonder jongerenbeweging en zonder leden. Met zulke vrienden heeft het kabinet geen vijanden meer nodig. De vraag is dan ook niet óf kabinet-Schoof I gaat vallen, maar hoe snel. Maurice de Hond, die de PVV in de week voor 22 november de hemel in peilde, was onverbiddelijk en noteerde een ‘forse verschuiving na het eerste debat’. Met andere woorden: de voorspelde val van de PVV is ingezet. Geert Wilders pleegt harakiri in de Tweede Kamer. En het zijn 36 Kamerleden en miljoenen kiezers die het loodje leggen.

Verder Lezen

Column

De hypocrisie van slavernij-excuses

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De hypocrisie van slavernij-excuses
Foto: ANP

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door de Nederlandse politiek, christelijke en financiële bestuurlijke elites is zeer terecht. Immers, de geschiedenis leert wijze lessen. Wanneer we op de herdenking terugkijken horen we grote woorden. Met name uit monden van de nazaten van de politieke en bestuurlijke elites van toen. Zij spiegelen zichzelf nu gaarne in de spiegel van het grote deugen en morele gelijk. Geen twijfel bij hen dat zij wel van de geschiedenis leren en aan de goede kant staan. Maar hoe geloofwaardig zijn zij? Hebben zij de echte lessen wel geleerd?

Laten we dat toetsen aan de hand van de ‘gedragen’ woorden van burgmeester Halsema. Zij wees met haar altijd-gelijk-vingertje naar de critici van deze herdenking. Volgens haar erkennen zij niet te pijn van het slavernijverleden. Zij noemt hen ‘wegkijkers’. Om eraan toe te voegen dat ‘pijn die wordt ontkend, kan niet helen’. Daar heeft zij een serieus punt. Maar wat haar woorden zo onwaarachtig en hypocriet maken, is dat deze burgemeester, en met haar het gehele wetenschapsreligieus links-liberale-groen-christelijk ‘jubelkoor’, er geen enkel probleem mee hadden om in de duistere coronajaren miljoenen, vooral niet-gevaccineerde medeburgers, heel veel pijn te doen. En daar tot op de dag over zwijgen, wegkijken en er alles aan doen om deze pijn te bagatelliseren en te ontkennen.


Zij en alle andere politiek-bestuurlijke coronadaders leggen daarmee getuigenis af van het feit dat juist zij, als nazaten van de politiek-bestuurlijke elites die schuldig zijn aan de misdaden tegen de menselijkheid van de slavenhandel, niets van die geschiedenis geleerd hebben. In woord en gedrag hebben de eigentijdse politiek-bestuurlijke elites, deze keer niet met een beroep op het superieure wit-christelijk ‘waarheidswoord’, maar met een beroep op de (medisch) wetenschapsreligie en wetenschapsbijbel, een vergelijkbaar toneelstuk opgevoerd. Met hen in de rol van dader.

Net als de (wit-christelijke) politiek-bestuurlijke daders van toen er geen enkel moreel bezwaar in zagen om de zwarte mens te ontmenselijken, te dehumaniseren en als minderwaardig te behandelen en vanuit deze superioriteitsattitude met groot gemak en vanzelfsprekendheid misdaden tegen de menselijkheid begingen, maakt de huidige elites (niet toevallig ook westers en wit) zich daaraan ook schuldig. Met hetzelfde grote gemak. Zonder enig gewetensbezwaar. Zonder dat ze beseffen dat zij met dat zij excuuswoorden uitspreken voor hun voorgangers, in herhaling van dat gedrag vervallen. Gelijk draaideurcriminelen.

Wie, ter bewijsvoering ervan, de moeite neemt terug te kijken op de duistere coronajaren en nog eens ‘luistert’ naar de woorden en de zinnen uit monden van de excuus-elite van nu, ontwaart ‘zwarte’ gelijkenissen. De taal van ontmenselijking werd door Bontenbal cum suis volop gesproken. Het dehumaniserings-discours was burgemeester Halsema niet vreemd. Maatschappelijke uitsluiting werd in GroenLinks, D66 en CDA-bestuurlijke kringen gevierd. En toen de ‘uitgestotenen’ hun pijn en diepe zorg etaleerden, er aandacht voor vroegen, lachte het politiek-bestuurlijk Hugo-de-Jonge-elite volk de ‘ballen uit hun broek’.

Deze pijn mag er van de huidige elite niet zijn. Met veel gevoel voor de eigen superioriteit bepaalt zij wel of uw pijn er mag zijn. Net als in het slavernijverleden de ‘zwarte’ pijn er niet mocht zijn en werd gebagatelliseerd. Precies deze superioriteits-attitude die ook weer in de coronajaren haar duistere gezicht toonde, is de sleutel tot het écht leren van de slavengeschiedenis. Jezelf moreel superieur verklaren, zoals Halsema cum suis doen, getuigt van geschiedenis-analfabetisme. De welbekende Jordan Peterson heeft er een treffend woord voor: ‘narcistische compassie’! Aan al die excuses van de politiek-bestuurlijke daders van misdaden tegen de menselijkheid is niets oprecht. Slechts bedoeld om het eigen daderschap te verhullen.

Het is overduidelijk waarom de huidige westers-christelijke beschavings-‘woke’-elites deze ‘witte’ superioriteits-les van de geschiedenis niet willen leren: omdat het een beschamende geschiedenis is,  waarvan genocides en volkerenmoord de ‘hoogtepunten’ zijn. Wie de wit-christelijke beschavingsgeschiedenis van het slavernijverleden in breder perspectief plaatst, ziet een aaneenrijging van misdaden tegen de menselijkheid, gevoed en uitgevoerd door de gruwel van superioriteitsdenken. Het wezenskenmerk van de westers-christelijke beschaving. Een beschaving, die zich superieur acht(te). Uitverkoren door God zelf en die ver boven andere culturen, beschavingen en ‘huidskleuren’ en ‘andersdenkenden’ stond.

De westerse christelijke beschaving is groot geworden dankzij deze schaduwkanten. Ze heeft er nooit van willen leren. Daarom valt ze elke keer weer in herhaling en voeren de politieke en bestuurlijke elites met regelmaat in de geschiedenis hun superioriteits-toneelstuk op. Met altijd dezelfde uitkomst en afloop: misdaden tegen de menselijkheid. Om daar vervolgens eeuwen, decennia of jaren later excuses voor aan te bieden en oproepen om de pijn van de slachtoffers te erkennen en serieus te nemen.

Het coronabeleid is de meest recente opvoering van deze typisch westers-christelijk beschavings-toneelstuk. Met ook nu weer, met een blik op de oversterfte, misdaden tegen de menselijkheid als standaard uitkomst van superioriteitsdenken en -politiek. Dit wegkijken van de politiek-bestuurlijke elite van hun corona-dadersrol en de pijn van miljoenen burgers, maakt niet alleen die drie miljoen niet-gevaccineerde burgers woedend. Ook vele ‘gewone’ burgers, die zich niet verantwoordelijk voelen voor de ‘zwarte’ gruweldaden, begaan door de politiek-bestuurlijke elites uit de slaventijd, krijgen genoeg van het ‘morele’ vingertje, waar hen de les wordt gelezen en schuld aangepraat. Om vervolgens door het elite-dadersvolk te worden uitgescholden voor ‘racisten’, ‘fascisten’, ‘extreem-rechts’, ‘complotdenker’ en ‘wappie’.

Wie echt van de geschiedenis wil leren, moet beseffen dat het gif van hét superioteitsdenken de kwaadaardige schrijver is van vele ‘zwarte’ verhalen. Vooral uit- en opgevoerd door de politiek-bestuurlijke elites. Wie die les leert, kan er niet omheen om de politieke elite van nu, bestaand uit vooral links-liberale-groen-christelijke hoogopgeleide wetenschaps-religieuzen, te wijzen op hun dadersrol in de voorbije coronajaren, die hun morele ‘Halsema’-betoog volstrekt onwaarachtig maakt. Hier ligt een grote opgave voor het kabinet-Schoof, die mede de eindkomst is van (maatschappelijke) woede, pijn en teleurstelling van het ‘gewone’ volk, waar het hoogopgeleid superioriteitsdeel van de samenleving met veel dedain op neerkijken.

Zonder dat deze pijn wordt erkend en geheeld, de politiek-bestuurlijke elites hun ‘dader-coronarol’ erkennen en om vergiffenis vragen voor de echte ‘zwarte’ les van 2000 jaar wit-westerse-beschavings-elite-politiek, kan geen heling zijn tussen elite en het volk. Dan is het wachten tot het superioriteitsgif in de hypocriete gezichten van de elites ontploft.

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column8 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden