Column

Emigratiebelasting moet Nederlanders gegijzeld houden

Avatar foto

op

Klimaatactivisten verdienen geen ruimte meer
Deel dit nieuws

Voor veel getergde ondernemers is het idee om naar het buitenland te verhuizen een mooie oplossing voor een door de overheid gecreëerd probleem. Het gaat tegenwoordig niet meer om een carrièrekans, een zonniger klimaat, of de wens om in een andere cultuur te leven, emigreren is een negatief besluit dat wordt ingegeven door de drang om financieel te overleven. De afkeer van de graaiende overheid en de noodzaak om het zuurverdiende mkb-pensioen veilig te stellen wint het van het patriottisme. Maar als deze succesvolle Nederlanders niet heel snel inpakken en wegwezen struikelen ze op de grens over een onverwachte drempel: de emigratiebelasting.

 

Binnenkort bij de NPO: de spin-off van de populaire serie ‘Ik vertrek’: ‘Ik kom hier nooit meer weg’. Want na een leven hard werken verkassen naar dat vervallen chateautje om te genieten van het resultaat van je zorgvuldig opgebouwde beleggingen, of je bedrijf verplaatsen naar ondernemersvriendelijker oorden is straks zo aantrekkelijk niet meer. De emigratiebelasting, formeel bekend als de ‘conserverende aanslag’, is een belastingmaatregel die wordt opgelegd aan Nederlanders die Nederland verlaten. Hoewel deze belasting vooral bekend is onder ondernemers die een aanmerkelijk belang (meer dan 5 procent) in een bedrijf bezitten, kan het binnenkort ook de kleine ondernemer en de gewone man raken. Onlangs werd namelijk de motie van de leden Dassen en Grinwis aangenomen, waarin de regering werd opgeroepen om met voorstellen voor een dergelijke emigratiebelasting voor particulieren te komen.

Dit vloeide direct voort uit het ambtelijk werkstukje ‘Belastingen in maatschappelijk perspectief’, dat al enige maanden geleden voor opschudding zorgde. Het doel van deze aanvullende belasting is ervoor te zorgen dat Nederland niet alleen belasting kan heffen over vermogenswinsten als iemand het land verlaat, maar ook vijf jaar lang belasting kan blijven heffen op inkomsten die iemand in het buitenland verdient, na vertrek uit Nederland. Als ik het mij goed herinner heeft Jesse Klaver al vaker in de Tweede Kamer gepleit voor een strengere straf op vertrek voor bedrijven, met als resultaat dat grote bedrijven besloten om dit niet af te wachten. Shell, Unilever, DSM zijn allemaal vertrokken. En omdat de bodem van de staatskas mede daardoor nu wel erg snel in zicht komt, vallen onze socialistische vrienden niet alleen vermogen aan dat over de grens gaat, maar ook arbeidsinkomen. Een novum in Nederland.

De vraag die echter opkomt is: waarom zou Nederland het vertrek van zijn burgers financieel bestraffen? Hoe rechtvaardig is deze maatregel in een tijd waarin mensen steeds vaker de wereld over reizen en wonen? En kun je niet beter de omstandigheden in Nederland verbeteren, zodat mensen hier juist willen wonen en werken omdat het hier fiscaal beter is dan elders?

Het internationale speelveld

De socialistische tendens om succesvolle mensen onevenredig zwaar te belasten is niet nieuw. Ook migratiebelasting is niet uniek voor Nederland. Verschillende andere landen kennen soortgelijke maatregelen, maar de details en uitvoering ervan verschillen enorm.

In België geldt een systeem dat emigranten volgt gedurende vijf jaar na hun vertrek. Als een Belg na emigratie binnen die periode aanzienlijke winsten realiseert, kan België alsnog belasting heffen over deze vermogenswinst. Ook Duitsland kent een strengere benadering voor mensen met aanmerkelijke belangen (aandelenbezit in bedrijven). In Groot-Brittannië kan men na de Brexit weer vrijuit filosoferen over een emigratiebelasting om zowel vermogen als inkomen aan deze vluchtboete te onderwerpen.

De Verenigde Staten hanteren een ‘exit taks’ voor iedereen die besluit zijn Amerikaanse staatsburgerschap op te geven, of als permanente inwoner het land verlaat. Deze belasting is een van de strengste wereldwijd en geldt voor vrijwel alle vormen van vermogen, van aandelen tot onroerend goed. Het idee is vergelijkbaar met dat van Nederland, maar de uitvoering is vaak veel ingrijpender, omdat de belastingheffing ook geldt voor persoonlijke eigendommen en pensioenen.

Eenzijdige argumentatie

De door Laurens Dassen gebruikte redenatie om een emigratiebelasting in te voeren is op zijn minst eenzijdig te noemen. Mensen zouden hebben ‘geprofiteerd’ van Nederland en moeten daarom bij vertrek afrekenen. De emigratiebelasting is een maatregel die moet voorkomen dat vermogende burgers en ondernemers belastingvrij vertrekken naar landen met gunstigere belastingklimaten. Alsof deze mensen niet al heel erg veel belasting hebben betaald. Wat onze jonge communist ook lijkt te vergeten is dat het door politici zoals hijzelf komt dat mensen fiscaal vluchten. En het verbijsterende is dat zelfs partijen die zichzelf het ‘gezond verstand’-etiket opplakken, zoals de BBB, gewoon meestemmen voor de invoering van deze vertrekboete. Ook het NSC van de in rook opgegane Pieter Omtzigt zegt respect te hebben voor de Grondwet, maar ziet de exittaks liever vandaag dan morgen ingevoerd.

Het eigendomsrecht is blijkbaar niet een heel belangrijk grondrecht voor de Pietermannen. Ook het feit dat het gaat om een kleine groep die zich nauwelijks kan verdedigen tegen de democratisch gelegitimeerde diefstal lijkt niemand zorgen te baren. Met twee miljoen ondernemers in Nederland moet het toch mogelijk zijn om al dit soort gehate belastingen te verwerpen. De box 3-aanpassingen, de renteaftrekbeperking, de erf- en schenkbelasting, het zijn allemaal zaken die de werkende Nederlander een doorn in het oog zijn. Maar ieder volk krijgt de leiders die het verdient. En zolang de kiezer zich laat foppen en ‘strategisch’ stemt gaat dit zo door. En straks, om met Annie M.G. Schmidt te spreken, kan vluchten ook al niet meer…

Verder Lezen

1 Reactie

  1. Monica

    18 oktober 2024 in 19:20

    Weer fantastisch verwoord door Wibren.

  2. Deon

    18 oktober 2024 in 20:18

    Ik weet niet of Van Haga het rapport heeft gelezen waarnaar hij verwijst, maar de door hem verafschuwde emigratiebelasting betreft Nederlanders met een zeer uitzonderlijk inkomen of vermogen die emigreren naar een land waar nauwelijks belasting wordt geheven. Uitzonderlijk is dan een inkomen boven de Balkenendenorm en/of een vermogen van meer dan 1 miljoen. Het gaat dan om landen waar Nederland geen belastingverdrag mee heeft afgesloten zoals bv Monaco en Dubai. In landen waarmee Nederland een belastingverdrag heeft afgesloten (en dat zijn de meeste landen) bepaald het belastingverdrag welk land heffingsbevoegd is en Nederland kan dat niet omzeilen met nationale wetgeving. De meeste emigranten zullen er dus weinig van merken, zeker niet de “Ik vertrek” mensen, want die gaan doorgaans niet naar een belastingparadijs. Kun je er nog op tegen zijn, maar het is wel zo eerlijk om dat even te vermelden. De TK heeft overigens verzocht om hier onderzoek naar te doen. Er ligt dus nog geen concreet wetsvoorstel en het is de vraag of het er ook van komt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

2,3 miljoen jongeren eisen wifi, laadplekken en portacabins aan het front

Avatar foto

Gepubliceerd

op

2,3 miljoen jongeren eisen wifi, laadplekken en portacabins aan het front
Foto: ANP

Wie een beetje de mainstream media volgt en zelf kinderen in frontsoldaat-leeftijd heeft weet maar al te goed wat de hedendaagse jeugd belangrijk vindt en dus ook zal gaan eisen zodra zij door defensie onder de wapenen worden gebracht.

Laten we voorop stellen dat de rubber-tegel-generatie nu zo tussen de 30 en 40 jaar oud is. Dat is de generatie die is opgegroeid met rubber tegels onderaan de glijbaan, onder het klimrek en bij voorkeur ook bij de wipkip. Deze generatie zal zich naar alle waarschijnlijkheid massaal laten afkeuren of als dienstweigeraar ingeschreven willen worden en is bij uitstek ongeschikt als militair. De generatie eronder zal het dus moeten oplossen, zoals gewoonlijk bij conflicten tussen generaties.

De generatie waar we het nu over hebben is de generatie die momenteel ook aan het front staat in Oekraïne. Verschil is dat de Oekraïense jeugd van 18 tot zo’n 25 jaar al sinds de beschietingen op het Maidan-plein in 2013 gewend is geraakt aan stress. Stress omdat ze ieder moment door hun eigen regering beschoten of gebombardeerd konden worden, zeker in de oostelijke provincies.

De stress die de Nederlandse frontsoldaten zullen hebben is van een geheel andere orde. Ieder ouder weet dat zodra de huiselijke wifi uitvalt, binnen 2 á 3 minuten een enorme stresssituatie in huis ontstaat. Ook het feit ‘nog maar 5 procent batterij’ te hebben zorgt bij de hedendaagse jeugdigen voor enorme stress. Defensie zal dus alles in het werk moeten stellen om teleurstellingen te voorkomen en te zorgen dat de huidige jeugd wél naar het front wil.

We geven enkele suggesties voor het front:

  • Gratis wifi, eventueel via Starlink, maar dan wel gratis
  • Oplaadplaatsen voor iPhone en Android, of anders gratis powerbanks
  • Gehoorbescherming
  • Vloerverwarming in de loopgraven, airco in de zomer
  • Portacabins die dagelijks schoon gemaakt worden
  • 5 uur per dag vrij in verband met TikTok, Instagram en Snapchat
  • Elektrische tanks in verband met het klimaat en laadstations voor die tanks met een Starbucks binnen bereik
  • CO2-en stikstofvrije bommen, of tenminste boekhoudkundig klimaatneutraal
  • Na iedere week aan het front minstens 3 weken vrij om te kunnen chillen met vrienden
  • Soldij van een gemiddelde CEO bij Greenpeace of Extinction Rebellion

Mocht aan de eisen niet voldaan worden, dan zouden zeker de jeugdigen die inmiddels aan een studie zijn begonnen uit onvrede hun universiteit kunnen bezetten, cruciale verkeersknooppunten kunnen lamleggen door zich vast te plakken, kunstwerken besmeuren of gewoon weigeren te gaan.

Wij verwachten echter dat Brekelmans, Paternotte, Rutte, Yeşilgöz en andere politici zonder kinderen zich zullen inzetten voor de potentiële frontsoldaten en deze niet willen teleurstellen, zodat hun eigen dromen gerealiseerd kunnen worden.

Verder Lezen

Column

Overheid haalt komende vijf jaar bijna 100 miljard extra op bij burgers

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Overheid haalt komende vijf jaar bijna 100 miljard extra op bij burgers
Foto: ANP I Minister Eelco Heinen van Financien en Minister-president Dick Schoof

Mijn moeder zei altijd: “je kunt niet meer uitgeven dan er binnenkomt jongen”, en dat is een waarheid als een koe. Bij de overheid werkt dat anders. Je maakt een begroting, en als je die niet sluitend krijgt dan roof je gewoon nog meer bij de burgers. Dat is boekhouden voor dummies zeg maar. Bij de Belastingdienst zitten allemaal slimme koppen en die kijken tot hoever ze de burger kunnen uitknijpen.

Kijken we naar de begroting voor de komende jaren dan blijkt de roof van deze overheid de komende vijf jaar met 23 procent toe te nemen. De bèta’s onder ons lezen vanaf nu nog even door… Bijlage 8, tabel 54, belasting- en premieontvangsten. Gewoon leesbaar voor iedereen op een overheidssite. Totaal belasting- en premieontvangsten in 2024: 401.592.000.000 (401 miljard voor de bèta’s) euro, totaal belasting- en premieontvangsten in 2029: 492.506.000.000 (492 miljard voor de bèta’s) euro. Het verschil tussen deze twee getallen: 91 miljard euro. Dat is bijna 23 procent meer in vijf jaar tijd en dat is ronduit schokkend!

Waar komen de extra inkomsten dan vandaan volgens die Rijksbegroting? 24 miljard euro komt van ‘indirecte belastingen’. Wat dat zijn? Bijvoorbeeld accijns, belastingen op personenauto’s motorrijwielen (bpm), motorrijtuigenbelasting (mrb) of overdrachtsbelasting. Allerhande Peppi- en Kokki-belastingen die naar believen verhoogd kunnen worden. 17 miljard euro komt direct van omzetbelasting, reken er dus maar op dat het btw-tarief omhoog gaat ergens de komende jaren. 36 miljard euro komt van loon- en inkomensheffing en 25 miljard euro van premies werknemersverzekeringen (waarvan 16 miljard euro uit zorgpremies). Kortom, de ‘hardwerkende burger’ waar iedere partij zegt zich voor in te spannen, krijgt de rekening van het exorbitante uitgavepatroon van deze overheid.

Tegenover inkomsten staan natuurlijk uitgaven. Waar gaat dat geld dan naar toe? Op de eerste plaats is de overheid van plan in de komende vijf jaar maar liefst 106 miljard euro méér uit te geven, en dat op een begroting van 481 miljard euro in 2024. Dat is dus nog eens 15 miljard euro meer schulden dan dat er aan inkomsten naar binnen komen, bovenop de reeds extra geïnde 91 miljard euro aan inkomsten. De zorgtoeslag gaat bijvoorbeeld van een onkostenpost van 6,6 naar 8 miljard euro, de Oekraïnemiddelen gaan van 6,6 miljard in 2024 naar 88 miljoen euro positief (huh?) in 2029 (hoera, vrede!), de coronagerelateerde leningen gaan van 13 miljard euro naar nagenoeg nul, er gaat 11 miljard euro meer naar rijksbijdragen aan de sociale fondsen.

De bèta’s stuiteren inmiddels… waar zitten toch de grote posten bij de uitgaven dan? Nou, die vinden we bijvoorbeeld hier; 12 miljard euro extra naar ‘Internationale samenwerking inclusief EU-afdrachten’ of hier; 33 miljard euro extra naar ‘sociale zekerheid’ of 28 miljard euro extra naar de zorg of 12 miljard euro extra naar ‘investeringen’. En op die manier gaat de EMU-schuld van 47 procent van het bbp naar 55 procent van het bbp. Uiteraard is er nog geen ruimte ingeruimd voor defensie-uitgaven in EU-verband… kleine beetje van 800 miljard euro toch maar?

En weet u nou wat het leuke is? Op al die departementen zitten ze nu te rekenen met die extra inkomsten en geven het ook alvast weer uit. Zodra blijkt dat ze het niet redden, dan hebben ze opeens een tekort. Niet omdat ze te veel hebben uitgegeven, maar omdat ze te weinig hebben geïnd van de bevolking. Maak uw borst maar nat voor de komende jaren, alle ambtenaren rekenen op uw gulle hand zodat zij het weer kunnen uitgeven. Heeft Elon Musk nog wat tijd over om eens door onze rijksuitgaven te gaan? 23 procent meer inkomsten in de komende vijf jaar tijd en er kraait geen haan naar? Inderdaad, er kraait geen haan naar…

 

Verder Lezen

Column

De appelmoes wordt duur betaald, als Den Haag met geld blijft smijten

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De appelmoes wordt duur betaald, als Den Haag met geld blijft smijten

Ursula von der Leyen roofde deze week achteloos 800 miljard euro van de belastingbetaler, om de reeds verloren oorlog in Oekraïne, te kunnen betalen. Volledig in strijd met de grondbeginselen waar de Europese Unie ooit voor stond, namelijk het bewaren van de vrede, en artikel 42 lid 2 van het Verdrag betreffende de Europese Unie (VEU). Op hetzelfde moment staan wij, het volk, in de supermarkt verdwaasd ieder dubbeltje (och, hadden we die nog maar) om te draaien. Krimpflatie, graaiflatie, stagflatie, inflatie, het doet er niet meer toe. Eenvoudige levensbehoeften zijn niet meer te betalen. Iglo spinazie werd het afgelopen jaar 51 procent duurder. Appelsientje maar liefst 43 procent, Calvé mayonaise 40 procent, Omo waspoeder 34 procent en Unox rookworst 26 procent. Ons levensonderhoud is niet meer te betalen. Dagelijkse boodschappen, energieprijzen en andere essentiële uitgaven rijzen de pan uit, waardoor veel huishoudens in financiële problemen dreigen te komen. Brandstof voor de socialisten in de Tweede Kamer die, in plaats van de hand in eigen boezem te steken, uiteraard de zwarte piet bij de vrije markt neerleggen en roepen om – hoe kan het ook anders – nog meer overheidsingrijpen.

De exploderende prijzen roepen vragen op over de oorzaken van deze inflatie, de rol van de overheid en de effectiviteit van socialistische beleidsmaatregelen.​ Een combinatie van factoren heeft geleid tot de huidige inflatie, die gevaarlijk is opgelopen en zelfs een piek van 10 procent kende in 2022. In het grote politieke spel van angst creëren, oplossingen bieden en verkiezingen winnen, wordt er op grote schaal met geld gesmeten. Politieke gebeurtenissen, zoals de coronamaatregelen, het sluiten van het Groninger gasveld, de boycot van Russisch gas en de oorlog in Oekraïne, hebben geleid tot verstoringen in de toeleveringsketens en schaarste aan grondstoffen. Anderzijds speelt binnenlands beleid een cruciale rol. Belastingverhogingen, duurzaamheidseisen, overregulering, absurd hoge accijnzen op brandstoffen en energie, plus talloze andere overheidsheffingen hebben direct bijgedragen aan de stijging van consumentenprijzen.

Ter illustratie: het kost slechts 5 eurocent om een kubieke meter aardgas te produceren uit het Groninger gasveld. Inclusief belastingen en accijnzen betaalden wij in 2017 ongeveer 60 eurocent per kuub. In 2022, door het contraproductieve overheidsbeleid, betaalden we maar liefst 2,26 euro per kuub. Dat is een stijging van bijna 300 procent, die uiteraard door producenten van goederen wordt doorberekend aan de consument. Want als de overheid meer belasting heft om haar hobby’s te betalen komt de rekening altijd bij de consument te liggen.

De rol van de overheid

In plaats van burgers te beschermen tegen economische tegenslagen, neemt een grote meerderheid in de Tweede Kamer voortdurend maatregelen die de financiële druk op huishoudens vergroten. Het recente Belastingplan 2025 introduceert bijvoorbeeld een tweede schijf in de inkomstenbelasting, hetgeen de belastingdruk voor middeninkomens verhoogt. De asielindustrie kost per jaar 24 miljard euro en ook aan de stikstofdwaling en de klimaatpsychose worden per jaar vele tientallen miljarden uitgegeven. Socialistische beleidsmaatregelen, gericht op herverdeling van welvaart, uitgebreide overheidsinterventie en het bouwen van luchtkastelen in plaats van daadwerkelijke woningen, hebben vaak geleid tot economische inefficiënties en een verminderde prikkel voor individuen om te excelleren. Het streven naar gelijkheid resulteert altijd in een nivelleringsspiraal naar beneden, waarbij zowel innovatie als economische groei worden belemmerd.

De huidige inflatie en stijgende prijzen kunnen worden gezien als een direct gevolg van dergelijke beleidsmaatregelen, waarbij doorgeslagen regulering, overheidsuitgaven en belastingen de markt verstoren en leiden tot hogere kosten voor consumenten. Het verschil in de prijs per land voor een pot appelmoes is daarom makkelijk te verklaren. In België wordt minder belasting geheven op bijna alles en daarom is de appelmoes daar voor de helft van de prijs te koop.​ Maar in plaats van de hand in eigen boezem te steken, wijzen onze Kamerleden onmiddellijk naar de ondernemers, die ‘gierend rijk worden over de rug van de consument’. Ze voelden zich zelfs geschoffeerd omdat supermarkten niet in de Tweede Kamer het boetekleed wilden komen aantrekken.  Enkele dagen later jubelen ze over de niet uit te leggen verspilling van tientallen miljarden euro’s belastinggeld die in de Oekraïense loopgraven zullen verdwijnen, samen met onze kinderen die, nu de Oekraïners bijna allemaal op zijn, straks die duurbetaalde wapens zullen moeten opnemen. Met de groeten en de sneuvelbereidheid van dienstweigeraar Rutte!

Gevolgen voor de burger

De directe gevolgen van het falen van de overheid zijn voelbaar in de portemonnee van de hardwerkende Nederlander. Huishoudens moeten steeds meer betalen voor dezelfde producten en diensten, met een afname van de koopkracht en een verslechtering van de levensstandaard tot gevolg. Daarnaast zorgt de onzekerheid over toekomstige prijsstijgingen en het diepgewortelde wantrouwen in de overheid voor een afname van het consumentenvertrouwen en een rem op bestedingen, wat weer leidt tot een daling van de economische groei.

De stijgende prijzen en inflatie in Nederland zijn het resultaat van een complex samenspel van mondiale en nationale factoren. Maar één ding is duidelijk, namelijk dat een overheid met een gat in de hand en allerlei kostbare socialistische maatregelen een significante bijdrage hebben geleverd aan de huidige economische malaise. Het is daarom essentieel dat beleidsmakers kritisch kijken naar de effectiviteit van hun maatregelen en streven naar een beleid dat economische groei stimuleert, de belastingdruk verlaagt en de koopkracht van burgers beschermt. Want de door de huidige politici gepropageerde socialistische heilstaat staat garant voor lage kwaliteit, hoge prijzen en een onbedwingbare inflatie. Dus in plaats van te zeuren over dure appelmoes, moeten degenen wiens salarissen betaald worden door de mensen die de grens over moeten om nog een betaalbare maaltijd op tafel te zetten eens kijken naar wat Nederland echt in de rode cijfers duwt: zij zelf.

Verder Lezen

Recent

2,3 miljoen jongeren eisen wifi, laadplekken en portacabins aan het front 2,3 miljoen jongeren eisen wifi, laadplekken en portacabins aan het front
Column21 uur geleden

2,3 miljoen jongeren eisen wifi, laadplekken en portacabins aan het front

Wie een beetje de mainstream media volgt en zelf kinderen in frontsoldaat-leeftijd heeft weet maar al te goed wat de...

Bizarre uitspraak Raad van State zet huisartsen volledig klem Bizarre uitspraak Raad van State zet huisartsen volledig klem
Gezondheid2 dagen geleden

Bizarre uitspraak Raad van State zet huisartsen volledig klem

Op 12 maart 2025 maakte de Raad van State vier uitspraken bekend inzake het off-label voorschrijven van medicatie voor COVID-19....

Overheid haalt komende vijf jaar bijna 100 miljard extra op bij burgers Overheid haalt komende vijf jaar bijna 100 miljard extra op bij burgers
Column3 dagen geleden

Overheid haalt komende vijf jaar bijna 100 miljard extra op bij burgers

Mijn moeder zei altijd: “je kunt niet meer uitgeven dan er binnenkomt jongen”, en dat is een waarheid als een...

Zorg of wapens: waar gaat ons belastinggeld heen? Zorg of wapens: waar gaat ons belastinggeld heen?
Gezondheid4 dagen geleden

Zorg of wapens: waar gaat ons belastinggeld heen?

De zorg in Nederland verslechtert in rap tempo, maar een wachttijd van 810 dagen voor een afspraak bij een oogarts...

Huawei-schandaal onthult opnieuw corruptie binnen EU parlement Huawei-schandaal onthult opnieuw corruptie binnen EU parlement
Politiek5 dagen geleden

Huawei-schandaal onthult opnieuw corruptie binnen EU parlement

Op 13 maart 2025 kwam het zoveelste interne corruptie schandaal van de EU aan het licht. Op 21 adressen in...

Roemenië weert EU-kritische Georgescu uit verkiezingen Roemenië weert EU-kritische Georgescu uit verkiezingen
Politiek6 dagen geleden

Roemenië weert EU-kritische Georgescu uit verkiezingen

Wat op dit moment in Roemenië gebeurt, is nog niet eerder in de Europese Unie vertoond. Roemeense rechters hebben, in...

Jeffrey Sachs: EU moet stoppen met oorlogstaal en werken aan vrede Jeffrey Sachs: EU moet stoppen met oorlogstaal en werken aan vrede
Politiek7 dagen geleden

Jeffrey Sachs: EU moet stoppen met oorlogstaal en werken aan vrede

Twan Houben sprak namens Indepen met professor Jeffrey Sachs over de verslechterde relatie tussen de EU en de VS onder...

Schoof regeert eigenhandig: op weg naar een dictatuur? Schoof regeert eigenhandig: op weg naar een dictatuur?
Politiek1 week geleden

Schoof regeert eigenhandig: op weg naar een dictatuur?

Hij begon onwennig en onzeker aan zijn premierschap op 2 juli 2024: Dick Schoof. De voormalige spionagebaas oogde gespannen in...

Klimaatminister Hermans bewust onbekwaam? Klimaatminister Hermans bewust onbekwaam?
Klimaat1 week geleden

Klimaatminister Hermans bewust onbekwaam?

Minister Sophie Hermans heeft veel weg van een langspeelplaat die keer op keer hetzelfde riedeltje afspeelt. Ondanks kritische inhoudelijke vragen...

Artsen waren, zijn en blijven aansprakelijk voor vaccinatieschade Artsen waren, zijn en blijven aansprakelijk voor vaccinatieschade
Gezondheid1 week geleden

Artsen waren, zijn en blijven aansprakelijk voor vaccinatieschade

Er lopen op dit moment diverse rechtszaken tegen instanties die in de afgelopen jaren overduidelijk hebben liggen slapen gedurende de...

Trending

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

© Stiching Indepen - alle rechten voorbehouden. - indepen.eu | KVK: 88160408 | Algemene voorwaarden

Colofon FAQ Contact

Volg ons via



Dit zal sluiten in 0 seconden