Opinie

Illegale praktijken geheime diensten worden ongemerkt gelegaliseerd

Avatar foto

op

Illegale praktijken geheime diensten worden ongemerkt gelegaliseerd
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Stél u moet uitleggen dat Nordstream door de Amerikanen is opgeblazen…

… dan is het veel simpeler om dergelijk nieuws vanuit de overheid te brandmerken als ‘nepnieuws’ en te censureren. En dat is exact wat er aan het gebeuren is. Er wordt een systeem opgetuigd waarbij de overheid gaat bepalen ‘wat de waarheid is’, en ‘wat niet’. Iemand die zogenaamd ‘nepnieuws’ (ter beoordeling aan de overheid uiteraard) verspreidt, wordt actief aangepakt. Het is het ‘Ministry of truth’ avant la lettre, George Orwells 1984 in reprise…


Nog niet zo heel lang geleden werd u van LinkedIn of Facebook gegooid als u beweerde dat mondkapjes niet werkten tegen het corona-virus. Dat was namelijk ‘nepnieuws’, althans, er waren een paar mensen met de touwtjes in handen en die beweerden dat het ‘nepnieuws’ was. Had u dat iets te vaak geroepen dan kreeg u vervolgens 2 vriendelijke politieagenten aan de deur die u vriendelijk doch dringend verzochten te stoppen met het verspreiden van dat ‘nepnieuws’. Stopte u dan nog niet, dan werd u gewoon opgepakt en een paar dagen opgesloten, een aantal personen in Nederland kan dit beamen. In Duitsland gaan ze vandaag de dag alsnog in het gevang voor de duur van 2 jaar en 8 maanden, terwijl daar allang bekend is dat de enige verspreider van nepnieuws juist de Duits overheid was

Illegale praktijken geheime diensten worden gelegaliseerd

Rechters maken inmiddels gehakt van dergelijke praktijken. Het was ongeoorloofd, ondemocratisch en onwettig. En dús moet het verspreiden van ‘nepnieuws’ in wetgeving verankerd worden alvorens een rechter ook tot een veroordeling kan overgaan voor het verspreiden van ‘nepnieuws’. En exact dát is nu aan het gebeuren, gewoon in verstaanbaar Nederlands hier te lezen, opgesteld door uw eigen overheid en onlosmakelijk verbonden met uw toekomstige Minister-President Schoof, die uit de krochten van de geheime diensten weer in de bovenwereld is opgedoken.

Bizarre teksten van staatswege

Leest u even mee? Er komt een meldvoorziening (lees: kliklijn), een geschillenbeslechtingsorgaan (lees: tribunaal) en een kenniscentrum (lees: waarheidscommissie) om burgers in staat te stellen om geschillen over ‘contentmoderatiebesluiten’ van online platformen aan hen voor te leggen. Daarnaast wordt er stevig ‘geïnvesteerd’ in een ‘factcheckersnetwerk’. Nog niet wakker geschud?

Lees dan gerust verder:

verder wordt er ingezet op maatregelen om verspreiders en verspreiding van desinformatie tegen te gaan, weerbaarheid van burgers te versterken en kennisontwikkeling van de problematiek en effectieve aanpak.

Kortom, met ‘effectieve aanpak’ kunt u alle kanten op, behalve de juiste. Want wat is de oorzaak van de verlaagde bereidheid van burgers om zich van Staatswege maar alles in hun lijf te laten spuiten? Juist ja, de oorzaak is desinformatie volgens dezelfde Staatsinformatie. Maar van wie kwam die desinformatie over mondkapjes, ‘doe het voor de ander’ en ‘99% effectief’ ook alweer? Dat verspreiden van nepnieuws door de overheid zélf, noemt diezelfde overheid nu ‘ondermijning van het vertrouwen in de democratie’. Deze hallucinante verdraaiing van oorzaak en gevolg is al maanden aan de gang in de politiek en wordt glansrijk ondersteund door de reguliere media. Nu komt er dus wetgeving voor.

Overheid witwast illegale ondernemingen en organisaties

Onze overheid had allang eerdergenoemde organisaties draaiende, maar deze waren ongrondwettelijk. Zo was er in eerste instantie het volstrekt illegale LIMC (lees deze longread over deze organisatie), die burgers op social media volgde en op een listige manier verklikte aan de politie, zodat deze zogenaamd ‘legaal’ kon ingrijpen. Het LIMC werd in allerijl de nek omgedraaid toen het de minister te heet onder de voeten werd, waarna het in stukjes werd ondergebracht bij andere overheidsorganen. Dan hebben we nog de ‘Denktank desinformatie’; een zogenaamde denktank met louter gelijkgezinden die bepalen of iets “waar” is of “niet waar”, en vervolgens allerhande illegale middelen heeft om in te grijpen.

De ‘factcheckers’ zijn de leden van de Denktank die konden ingrijpen bij bedrijven als Facebook en LinkedIn. Daarnaast beschikt de overheid al lange tijd over “trollen” op internet die doelbewust discussies laten ontsporen en nepnieuws verspreiden. En laten we vooral niet vergeten dat er meer dan voldoende actoren zijn die consequent nepnieuws verspreiden en juist door de overheid beschermd worden, zoals De Jonge, Rutte, Kuipers, Grapperhaus, Paternotte, Osterhaus, Verweij, Pierik en Keulemans. Als u voorgaand overheidsstuk nog eens leest, dan leest u terug hoe de illegale ondernemingen en organisaties uit het verleden gelegaliseerd worden.

Knettergekke ontwikkeling

Indien u over 2 hersencellen beschikt en zich gaat voorstellen wat het (wettelijke) verschil is tussen de claim ‘mondkapjes werken niet tegen het corona-virus’ in 2020 of in 2024, dan kan de ene hersencel de andere duidelijk maken waar het probleem schuilt als 1 partij gaat bepalen wat ‘nepnieuws’ is en wat niet. Het wordt een tijdsgebonden risico, want in 2020 was het nog nepnieuws en in 2024 niet meer. We hoeven u toch niet te vertellen wat voor gevolgen dit heeft voor de vrijheid van meningsuiting? Die wordt ten grave gedragen omdat iedereen moet gaan oppassen met wat hij of zij zegt. De kliklijnen zijn geopend… waar kennen we dat ook alweer van? Oh ja, de DDR, waarbij je niet meer wist of je echtgenoot je wel of niet kon verklikken bij de Stasi.

Complete waanzin van de overheid

Het overheidsstuk sluit af met een wel héél hallucinante uitspraak:

Bij al deze stappen blijven de waarden en grondrechten van de rechtsstaat, zoals de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid, voorop staan.

Het is juíst in de corona-tijd duidelijk geworden dat het de overheid is die de Grondwet terzijde schuift, illegale praktijken opschaalt en probeert via staatspropaganda de gezichten dezelfde kant op te krijgen. Bovendien greep de overheid actief in bij ‘nepnieuws’, wat 4 jaar later helemaal geen ‘nepnieuws’ blijkt te zijn, maar juist de waarheid. Nu is het willen beheersen van de nieuwsvoorziening door de overheid niets nieuws, maar de huidige tijd begint verdacht veel te lijken op een mix van het beroemde boek ‘1984’, de Staatssicherheitsdienst uit de DDR. Kijk alleen maar naar de effectieve polarisatie die in de huidige tijd ‘gangbaar’ is inzake corona, Oekraïne of Israël.

Als de vos de passie preekt, boer pas op uw kippen

Het zijn gevaarlijke en kwetsbare tijden en daar hoort maar één spreekwoord bij: als de vos de passie preekt, boer pas op uw kippen. Dit uitermate bedenkelijke overheidsdocument is daar een overduidelijk voorbeeld van.

 

Samen met ons impact maken? Dat kan! Of het nu gaat om een kleine eenmalige donatie of een maandelijkse donatie. Wij zijn jullie dankbaar voor elke donatie! Doneren kan hier!

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Chris

  21 juni 2024 in 17:47

  Veel mensen vinden dat we meneer Schoof de kans moeten geven om te laten zien dat hij premier van alle NL-ers kan zijn. Wat zou dáár nou op tegen kunnen zijn, nietwaar?

 2. Chris

  21 juni 2024 in 17:49

  Dat was mijn laatste reactie op deze site. Ik merk dat onwelgevallige meningen ook hier worden geband. Indepen is nu Depen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Foto: ANP

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord ‘omvolking’ in de Tweede Kamer niet meer gebezigd kan worden, als tenminste de motie wordt aangenomen. Vooralsnog wordt de motie aangehouden. Dat het hier om een eigen interpretatie gaat, het oproepen tot geweld, doet kennelijk niet ter zake.

Buiten de Tweede Kamer kunt u uiteraard het woord nog wél gebruiken. Dus op school, op het werk, op het station, op de markt, thuis, overal kan het behalve in de Tweede Kamer, het huis van de democratie.


Dat dit nu kan opent enorme perspectieven, en daarom hebben wij een lijstje opgesteld van woorden die verkeerde associaties oproepen en die verboden dienen te worden in de Tweede Kamer:

 

 • Klimaatcrisis => roept op tot het afpersen van de burgerbevolking onder valse voorwendselen

 

 • Stikstofcrisis => roept op tot het afpersen van de boerenbevolking onder valse voorwendselen

 

 • Energiecrisis => roept op tot het onbeschaamd belasten van een burgerbevolking middels belastingen

 

 • Wit => indien van toepassing op mensen dan is blank het te gebruiken woord. Wit is een associatie met zwart/wit en roept op tot polarisatie in bepaalde kringen

 

 • Blackface => dit roept te veel associaties op met Zwarte Piet, een grote kindervriend die jaarlijks het land opvrolijkt met zijn verschijning

 

 • Links => dit roept te veel associaties op met ondemocratische relschoppers die de democratie ondermijnen door te protesteren tegen in meerderheid aangenomen regeringsbeleid of uitslagen van verkiezingen. Beter is het woord ‘andersrechts’, dit klinkt neutraler en respectvoller.

 

We moedigen lezers van Indepen aan tot het aanreiken van andere woorden die verboden dienen te worden in de Tweede Kamer. Alleen samen krijgen we de verloedering van de Kamer het land uit.

 

 

Verder Lezen

Opinie

Biden is campagne voor Trump briljant gestart

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Biden is campagne voor Trump briljant gestart
Foto: ANP

Als u de beelden van één van de machtigste mannen van de wereld terugziet bekruipt u wellicht plaatsvervangende schaamte. Er staat iemand die zo dement als een deur is, nauwelijks een zin kan uitspreken, om de haverklap bevroren voor zich uit staart en die zonder hulp het podium niet meer opkomt. Denkt u er dieper over na, dan is het nog veel erger. Want er zijn hele volksstammen die Biden nog altijd volledig steunen, die hem zelfs ‘sharp’ noemen in zijn handelen en denken. Is die achterban dan niet net zo dement, leven die al jaren onder een steen? ‘Sleepy Joe’ is geen bijnaam van de afgelopen weken, die heeft hij al vanaf zijn aantreden.

Stelt u zich eens voor dat er een compleet demente Rutte op het podium staat te brabbelen, en Sophie Hermans vol overtuiging zegt de scherpte van Rutte zo te waarderen, Ed Nijpels telefonisch Rutte prijst voor zijn fantastische voordracht en via een straalverbinding ook Frits Bolkestein nog even in beeld komt om de visionaire capaciteiten van Rutte te prijzen. Charles Groenhuijsen noemt hem ‘Rutte op zijn best’ en Eva Jinek ligt kwijlend aan tafel samen met Michiel Vos. Wat een fantastische leider! Exact dat is er aan de hand in de USA! Een volslagen, al jaren durende volstrekte blindheid door politiek en media voor Sleepy Joe.


Het geeft aan in welke compleet absurde tijd we leven. De hele wereld weet dat Joe Biden samen met zijn zoon aantoonbaar meer dan crimineel is met al zijn mistige deals in Oekraïne van jaren geleden. De Biden-laptop is er als ultiem bewijs. Er wordt door de media overheen gewalst en social media heeft ieder bericht erover gewist, alsof het niet bestaat. De media prijzen Biden nog altijd, maar veroorzaken vooral een run op Trump. Iedereen met een beetje gezond verstand zal niet stemmen op een stotterende demente bejaarde, en verder hebben ze weinig keuze, anders dan op Trump te gaan stemmen toch?

Trump of Biden, het maakt niet uit. We zien een weerzinwekkende campagne tussen een tot op het bot doordrenkte demente club tegen een club die zonder verdere inspanning alleen daarom al de aanstaande verkiezingen zal gaan winnen. Het land ligt financieel compleet in de afgrond, voert onder ‘leiding’ van Biden een proxy-oorlog in Oekraïne tegen de Russen, dat belooft nog wat… gelukkig voor de Amerikanen ligt de war zone heel ver van Washington. Er zal iemand anders naar voren geschoven moeten worden, dat kan bijna niet anders. Hopelijk zijn de kiezers dan niet vergeten dat er jarenlang de andere kant is opgekeken bij Sleepy Joe. De rot zit diep vanbinnen, Joe was alleen de personificatie van al die rot.

 

Verder Lezen

Opinie

Water(s)nood, de nieuwe psychose waaraan we moeten geloven

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Water(s)nood, de nieuwe psychose waaraan we moeten geloven
Foto: ANP

Je verwacht het niet, na acht maanden lang buitjes, buien, hoosbuien en bijna moessonregens, schijnt sinds enkele dagen de zon en prompt kopt de Telegraaf in maar liefst vier artikelen op één dag over een ‘waterslot’.


Sterker nog, onze tasjesdrager Sophie Hermans van de VVD, beoogd minister van Klimaat en Groene Groei, wist al na twee warme dagen te melden dat ze zich grote zorgen maakt over de klimaatverandering. “Ja, dat is aan de gang, dat is aan de orde. Volgens mij gaan we nu een hele warme, hete week tegemoet”.

Feit is dat een groot deel van de oogst is mislukt omdat het land zo ongeveer onder water staat door de langdurige regen van de afgelopen maanden.

We draaien er dit keer niet omheen. We hebben te maken met héle ongeduldige mensen die instructies van hun bazen hebben gehad om aan te slaan op ‘klimaatverandering’ en op ‘watertekort’. De Verenigde Naties met haar 17 ‘sustainable development goals’ heeft haar gezanten tenslotte niet voor niets gebrainwashed tot hersenloze papagaaien?

Een grote CNN-baas liet zich enige tijd geleden al eens voor een verborgen camera half dronken ontvallen dat de volgende crisis die de media zou uitlokken de ‘klimaatcrisis’ is. En dan krijg je hele stoere uitspraken van een VN-baas, dagelijks artikelen over ‘climate change’ en meer van dat soort onzin. Volgens Al Gore had Nederland allang onder water moeten staan, maar dat is iedereen alweer vergeten. Apocalyptische uitspraken zijn nu weggelegd voor een nieuwe generatie predikanten. En terwijl de hele aarde in brand staat van de zogenaamde ‘climate change’ regent het al maanden pijpenstelen in Nederland… zit je dan als beoogd minister van Klimaat… dus wat doe je dan na twee dagen (eindelijk) zon? Juist, de meest domme uitspraak om te laten zien dat je in klimaatverandering gelooft. Veel geloofwaardiger kon haar incompetentie niet worden weergegeven. Twee dagen zon en het dan over klimaatverandering hebben…

En dat watertekort in dit waterrijke land dan? Tja, daar hebben we een nationale dienst voor die dat bijhoudt: RijksWATERstaat. En wat rapporteren die dan? Die rapporteren dat we een kletsnat voorjaar hebben gehad en de droogtemonitor geeft nog altijd aan dat het dik OK is met de waterstanden in Nederland. Maar hoe zit het dan met ons drinkwater? Tja, dat is weer iets waar het World Economic Forum al een tijdje over loopt te schreeuwen. Want door de ‘klimaatverandering’ van onze nationale tasjesdrager krijgen we hele natte zomers en tegelijkertijd hele droge zomers (kunt u het nog volgen) en daar is het gevolg van dat de belasting op drinkwater omhoog moet… eh … er een drinkwatertekort komt. En daar zit je dan als redacteur bij De T… éindelijk vier dagen zon en je kunt meteen vier artikelen plaatsen over watersloten enzo. Hele winter aan geschreven, hele voorjaar terwijl het regende gewacht om het te kunnen plaatsen, en in juni dan éindelijk zon. Hoppa! Vier artikelen op één dag bij de T.

We hebben een tip voor u: ga naar zo’n survival- annex kampeerwinkel en koop een waterzuiveringskitje. Er komt toch wel drinkwaterschaarste, maar aan u zal het niet liggen. Het komt door het WEF, de Verenigde Naties, Den Haag, de drinkwaterbedrijven, waterzuipende datacentres van Google en Facebook in de polders, de bevolkingsgroei en uiteraard de omvolking. Bereid u voor op een interventie bij Rijkswaterstaat van de Excel-schrijvers van het RIVM, en plots allemaal grafiekjes met zwarte scenario’s als u het waagt meer dan wekelijks te gaan douchen. Het ligt aan u, precies dát willen ze u wijsmaken zodat u weer in de volgende psychose trapt en weer kneedbaar wordt! Laat anderen maar (weer) in een psychose terecht komen terwijl u de gemeentevijver leegdrinkt. Na u de zondvloed tenslotte. Nederland een (drink)watertekort aanwrijven is hetzelfde als Arabieren proberen wijs te maken dat er een zandtekort is.

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column9 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden