Klimaat

Is Tristate City de reden van onteigening boeren?

Avatar foto

op

Is Tristate City de reden van onteigening boeren?
Deel dit nieuws
Foto: INDEPEN

In een interview met organisator en voorzitter Bart-Jan Oplaat van NVP, laat hij weten zich zorgen te maken over de toekomst van de boeren. Hierin benoemt hij ook Tristate City, een plan voor een nieuw soort superstad, waarbij Nederland, Brussel, Antwerpen en het Ruhrgebied samen de nieuwe hoofdstad moet gaan worden van Europa.

https://www.youtube.com/embed/8WJRIQ-mDAo

Bij elkaar zullen daar zo’n 40 miljoen mensen moeten gaan wonen, en daarin is geen ruimte meer voor de boeren. Dit kan alleen door de boeren hun land te laten afstaan voor de vesting van deze miljoenen extra inwoners. Hieronder de kaart van Tristatcity met het verwachte aantal inwoners per regio.


Bron: https://www.tristatecity.nl/

Veelgestelde vragen over tristate city

1. Wat is Tristate City en wat houdt het in?

Tristate City is een plan voor een nieuw soort superstad waarbij Nederland, Brussel, Antwerpen en het Ruhrgebied samen de nieuwe hoofdstad van Europa moeten worden. Het idee is om ongeveer 40 miljoen mensen in deze stad te laten wonen.

2. Wie is Bart-Jan Oplaat en wat zijn zijn zorgen met betrekking tot Tristate City?

Bart-Jan Oplaat is de organisator en voorzitter van NVP. Hij uit zijn zorgen over de toekomst van de boeren in relatie tot het Tristate City-plan. Hij benoemt dat dit plan betekent dat er geen ruimte meer is voor boeren, omdat hun land zou moeten worden afgestaan voor de bouw van deze stad.

3. Hoe wordt het aantal verwachte inwoners verdeeld in het Tristate City-plan?

Het Tristate City-plan verdeelt het verwachte aantal inwoners over verschillende regio’s. De totale populatie wordt geschat op zo’n 40 miljoen mensen. Voor meer details en specifieke cijfers per regio, kunt u de kaart bekijken op de officiële website van Tristate City.

4. Wat is de bron van het Tristate City-plan en waar kan ik meer informatie vinden?

De bron van het Tristate City-plan is de website tristatecity.nl. Hier vindt u gedetailleerde informatie over het plan, de visie erachter en de verwachte impact, inclusief de kaart die het verwachte aantal inwoners per regio weergeeft.

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Vilseledd

  22 juni 2022 in 22:18

  De Euregio Maas-Rijn lukt ze na 25 jaar nog niet, laat staan dit megalomane plan.

  • Jan Verwindt

   21 mei 2023 in 12:25

   ben bang dat het wel lukt indien wij hun niet tegenhouden en uit de EU stappen.

 2. Maria Westerman

  23 juni 2022 in 06:14

  Mijn hart gaat uit naar de boeren en de verlammende onrechtvaardige regerings’ politiek à la NWO: Depopulatie.

  • Joe Black

   29 juli 2022 in 02:53

   Hoezo depopulate? Boeren hoeven alleen afstand te doen van hun boerderij, niet van het leven. En ze krijgen er flink voor betaald.

   • Lucas Spoel

    30 juli 2022 in 11:52

    You completely missed the point!

    • Joe Black

     31 juli 2022 in 05:38

     Maak ‘t punt dan nog eens, dan kunnen we het daarover hebben.

   • Dirk

    30 juli 2022 in 15:58

    Geld maakt alles idd weer goed.

    • Joe Black

     31 juli 2022 in 05:41

     Nee, niet alles, we krijgen ook natuur en biodiversiteit terug als we minder ammoniak uitstoten. Als de ammoniakuitstoot van een fabriek met hoge schoorstenen en graaiende aandeelhouders zou komen, zou iedereen riepen dat de vervuiling onmiddellijk moet stoppen.

     • Cas

      30 augustus 2022 in 16:15

      Zoals Tata Steel bedoel je?

     • Marl

      26 februari 2023 in 23:54

      Je snapt het echt niet he. Die natuur kan ze gestolen worden.is het nooit om.fe doen geweest. Alleen maar om de natte droom van die nazi’s door te voeren.in Nl onder aanvoering van Demons66

     • N.e.l. Weerd de

      25 mei 2023 in 06:16

      ???¿ wat een domme en gevoelloze reactie van iemand die niet weet hoelang het land al in be,it van deze boeren is, die bovendien met ziel en zaligheid hun land al jaren bewerkt hebben !! Stom en mogen bovendien niet meer een boerderij bezitten , voor jaren niet!!!

   • Liliane

    6 augustus 2022 in 01:01

    Vind u dat een oplossing ,boeren uitkopen om geen boer meer te zijn ,waar gaan we dan ons eten halen ,het gaat niet alleen maar om geld, ga je dan je geld opeten als je honger hebt ,wie de macht heeft over voedsel heeft de macht over de mensheid

   • Johan

    7 september 2022 in 00:07

    Flink voor betaald?? Wat denk je dat ze hebben moeten investeren om aan alle
    Milieu eisen van de regering te voldoen?? Dan praat je niet over een paar duizend euro!!!

   • Henry

    21 september 2022 in 14:36

    Als je zulke domme opmerkingen maakt zeg dan niks

   • BvH

    18 december 2022 in 13:35

    Men werkt met hart en ziel ! Dit komt al dicht bij ,,leven,, Hoofdzaak blijft ; zolang men leeft ! is er 78 % N2 dus Den Haag zit wel degelijk aan het leven icm. Snel oplevende ziekten door het veel besproken nep-vaccin Allemaal geld en macht, uitgevoerd door de Haagse poppetjes.

   • Rika de Haas 39

    3 januari 2023 in 22:13

    Joe black
    Heeft u wel door wat de werkelijke reden is van de ontwikkeling die nu bezig is.
    Om boeren uit te kopen.
    Om één staat te maken binnen
    Europa.
    Ze zijn compleet de weg kwijt
    de Overheid maar ook de EU.

   • Edwin

    26 januari 2023 in 12:46

    Inderdaad. Sowieso is er in NL geen ruimte meer voor veeboeren. Vlees wordt voor 70% geëxporteerd, dus het motto: “geen boer, geen voer” gaat hier totaal niet op. Het is gewoon een economisch model geworden die de gehele Nederlandse natuur ondermijnt. Je moet eens kijken in de sloten nadat er mest is geïnjecteerd. Alles gaat kapot.

    En dan nog ben ik het ermee eens, al is het uiteraard heel vervelend als het gebeurt, boer is ook maar gewoon een beroep. Ooit hadden we molenaars en werden molens ineens overbodig. Ook weg beroep van molenaar.

    Dus wat mij betreft: netjes afkopen, maar wel hasta la pasta.

    • Den

     20 maart 2023 in 17:43

     Actually no farmer no food could still apply because we are a global economy.
     Wether the Dutch export or sell the meat locally might be irrelevant.

     If The Netherlands imports their meat from country A, and exports theirs to country B. Where is country B going to buy their meat when they can’t buy from the Dutch? Maybe from country A like the Dutch do? Can country A keep up with this new Demand? if not it will still affect the Netherlands and prices will rise. Plus that country A may need to start using alot more nitrogen to keep up with this new demand.

     Another question is what new area will the Dutch government find replace the tax income for that 100 billion dollar export they’re getting rid of?

     And finally if that land is going to be re-used for this Tri-state city or for lots of building projects. then that won’t be any good for nature and the nitrogen problem either.
     But very good for real estate developers wallets.

    • Kim

     15 februari 2024 in 11:09

     Wat is dit voor onwetende idiote OERDOMME kutopmerking. Je hebt de melk horen klotsen maar weet niet waar de uier hangt dat is maar weer duidelijk hier. Mest KAN niet in de sloten komen! En KOMT ook niet in sloten! Mest wordt geïnjecteerd. IN de grond geduwd door schijven die gleuven maken. Daarnaast is mest het meest eerlijke , gezonde en pure kringloop materiaal dat er bestaat om alles wat groen is te kunnen laten groeien. Al EEUWEN! Zonder kunnen we niet. Tuinen kunnen ook niet zonder bemesting. Overal wordt grove desinformatie gepost en in de media gedreven om mensen dit soort onzin te laten geloven! Boeren die uitgekocht worden ( en dat gaat helemaal NIET gepaard met grove bedragen! Mogen hun leven lang niet meer in de EU boeren! Alleen voor de stal kun je 10 procent meer krijgen dan de dagwaarde aangeeft. Voor de rest wordt niets meer betaald , eerder minder! Boeren is niet een baan, wij werken iedere dag! 365 dagen per jaar tot laat in de avond. Het is een levenswijze met enorm veel verantwoording. Naar de natuur en naar onze medemens.

   • N.e.l. Weerd de

    25 mei 2023 in 06:16

    ???¿ wat een domme en gevoelloze reactie van iemand die niet weet hoelang het land al in be,it van deze boeren is, die bovendien met ziel en zaligheid hun land al jaren bewerkt hebben !! Stom en mogen bovendien niet meer een boerderij bezitten , voor jaren niet!!!

   • Pietje bel

    6 juni 2023 in 19:57

    Correctie. Ze moesten eerst uitbreiden en groeien, groter en groter en nu willen ze dat ze zomaar stoppen. Dan blijft een boer met zo’n mega schuld zitten. Een voorbeeld van een boer uit de Veluwe. Moest groeien dus dan naar verhuizen naar Zeeland. Als hij nu moet stoppen blijft hij met een schuld van 15 miljoen zitten.

   • Ron

    20 juni 2023 in 21:09

    Sorry, dit is te gek voor woorden. Boeren zijn in de wieg gelegd om te boeren en volgen vaak generatie na generatie op. Zij zijn in hart en nieren boer, dit moet je niet willen afpakken!! En wat ze ervoor betaald krijgen is een schijntje!! 120% van de marktwaarde… als ze daar de boerderij nog voor moeten saneren en niet binnen bepaalde tijd opnieuw investeren houden ze nog geen 50% over en moeten ook hun weer snel aan het werk bij een baas om een boterham te verdienen! En dat zal ze niet meevallen! Als je altijd “eigen baas” bent geweest en gedaan hebt wat jij dacht dat goed was en je moet ineens voor een ander gaan werken en netjes tussen de lijntjes van een ander gaan leven, geef het je te doen! Dus kijk eerst in de spiegel en denk na of je dit zelf aangedaan wilt worden voordat je wat roept…

   • Sandra Evers

    7 februari 2024 in 15:54

    “Alleen” maar van hun boerderij….. dus hun werk, land, huis en leven…
    Wat heb je dan aan geld als je in een rijtjeshuis of flat moet gaan zitten werkeloos!

  • Niek van der Loo

   11 september 2022 in 09:39

   ‘…….depopulatie. En deportatie.

 3. Marcel

  23 juni 2022 in 14:31

  40 miljoen mensen stoten heel wat meer stikstof/co2/fijnstof enz. uit dan 17 miljoen mensen en een paar boeren (de beste boeren ter wereld).
  Daar twijfel ik geen seconde over.
  Komt nog bij dat bouw, vooral het produceren van beton, het meest uitstotende is wat er maar bestaat.
  Die malloten in Den Haag zitten er alleen maar om hun zakken te vullen, voor de rest kunnen ze maar weinig.

  • Joe Black

   29 juli 2022 in 02:38

   Er wonen al 40 mln mensen in deze regio…

   • Dirk

    30 juli 2022 in 16:26

    Hoeveel krijg jou er nou voor om al die comments te plaatsen?

    • Joe Black

     30 juli 2022 in 22:35

     Ik geniet ervan om te proberen de discussie aan te gaan met mensen die totaal anders denken dan ik. Maar de reacties die ik hier krijg zijn zelden inhoudelijk, bijna altijd gericht op het beledigen van mij, jij niet uitgezonderd.

     “Meet Joe Black” is een film uit eind jaren negentig waarin Brad Pitt De Dood speelt die iemand komt halen op aarde, maar nieuwsgierig is naar de reden dat mensen ze graag op aarde willen leven en daarom een tijdje op aarde verblijft. Ergo, ik ben nieuwsgierig naar wat “wappies” denken en wat hun argumentatie is. Mijn intenties zijn oprecht, maar de argumentatie die ik lees is echter bijna altijd heel slecht onderbouwd en daar erger ik me kapot aan…

     • Karina

      30 augustus 2022 in 12:40

      Als we de levensbehoeften en de gezondheidszorg uit de markt halen komt.t niemand wat te kort.

     • Kees

      30 september 2022 in 15:57

      @Joe Black
      Parels voor de zwijnen.

     • Rustindetent023

      16 oktober 2023 in 09:29

      Joe Black, ben het zo eens met je! Soms denk ik vechten tegen de bierkaai! Gisteren nog (8n de familie) zo’n moeizaam gesprek gehad. Hij en zijn collegae in de bouw waren verongelijkt over alles, waar duidelijk een eigen idee over aan het groeien is.
      Lees over arme boeren, ze bedoelen de veeteelt, want daar moet echt een einde aan worden gemaakt. Vooral grootfokkers. En als je vind dat boeren eerst mogen groeien en dan weg moeten, val dan o.a. de RABO-bank aan, die heeft veel op z’n kerfstok qua boerenleed. (Niet voor niets een grootschalige bezetting van deze bank). Ik kan niet alles opschrijven, maar het verhaal, dat Nederland boeren uitloopt om 1 grote havenstad te worden, wist hij niet precies waar dat erg kwam. Heb gezegd ik zoek het sowieso uit, vandaar deze pagina en zie hier m’n familielid in veelvoud spreken. Gelukkig zie ik ook andere berichten, zoals die van jou. Wat ik vooral merk, is de verongelijking van de klagers over Nederland en de EU, zij trekken áltijd aan het kortste eind, denken ze. 😑😐🤔

 4. Levi Patty

  30 juni 2022 in 19:35

  Laten we niet vergeten dat hun planing al paar decennia van voorbereiding en investering op de achtergrond heeft gedraaid. Patrick Wood die ook deel uitmaakt van de groep, FUELLMICH en Mikovits, heeft dit al voor de Corona al uitgelegd hoe de toekomst er uit gaat zien. NGO’s bepallen de uitvoering van de agenda. Burgers worden NIET gehoord. Die leven al in de Nieuwe Wereld.

  • Ed S

   25 juli 2022 in 04:14

   Er staat een wereld wijde rechtzaak aan te komen. 1000 Advocaten en 1 advocaat Duits/Amerikaan over de hele wereld gaan het schandaal omtrent de Corona leugen openbaar maken. Dit zal veel hoge omes de kop kosten, ook in Nederland. We moeten dus nog even door bijten en blijven demonstreren wereldwijd.

   • Joe Black

    29 juli 2022 in 02:37

    1000 en 1, het lijkt wel een sprookje… Ik snap trouwens niet wat demonstreren te maken heeft met het willen winnen van een rechtszaak, of heb ik teveel vertrouwen in de rechtsstaat? Zou het zo moeten werken dat als mensen op straat het willen, de rechter het zo moet besluiten?

  • A

   24 augustus 2022 in 10:49

   inderdaad,al willen sommige het nog niet(in)zien

 5. YelloBellow

  4 juli 2022 in 13:34

  En waar zouden deze mensen moeten werken dan?

  • Joe Black

   29 juli 2022 in 02:39

   Ze werken er al… lees nou eens goed.

 6. me

  15 juli 2022 in 16:02

  saufen die nicht eh bald ab?

 7. H.M.

  16 juli 2022 in 09:25

  WEER EENS Allemaal mannen die dit beslissen.
  Zielloze megastallen, bevolkt met mensen in hokjes.

  When are we finally going to get out of this miserable immense prison?

  • Joe Black

   29 juli 2022 in 02:50

   Er zitten anders behoorlijk wat vrouwen in de politiek, bevalt dat beter? En qua “prison”, maak eens een mooie reis naar China, vraag de Oeigoeren naar hun gevoel van vrijheid en overweeg dan nog eens of je vindt dat jij in een gevangenis leeft. Werkelijk bijna te onnozel voor worden dit. En totaal schaamteloos ten opzichte van mensen die werkelijk in onderdrukking leven. Lekker klagen met je onbeperkt internet, vrije pers (waaronder indepen.eu) en elke paar jaar verkiezingen, maar een wanstaltig gebrek aan relativeringsvermogen… Ga je schamen.

   • Andere mening

    1 juli 2023 in 19:45

    Voelt u zich nu gelukkig?

 8. Anonymous

  20 juli 2022 in 16:07

  What is estimated carbon-print value of the new Tristate City ?

  • Joe Black

   29 juli 2022 in 02:51

   The same as it is already. It’s only re-labelling an existing area.

 9. Joe Black

  23 juli 2022 in 13:41

  Dit plan is ruim 5 jaar geleden gelanceerd als een marketingpraatje om de 40mln mensen die al in deze regio wonen (dus geen 40 mln mensen erbij die nieuwe woningen nodig hebben en nieuwe uitstoot opleveren) te verkopen als één grote stad die kan concurreren met andere megasteden als vestigingsplaats en handelsregio. Het is niet van de grond gekomen, niks mis mee, leuk geprobeerd. De website stelt helemaal niks meer voor (gewon één pagina, je kunt nergens op klikken) en de enige reden dat ze er een opmerking op hebben gezet dat er geen relatie is met het uitkopen van boeren is omdat anderen die relatie eerst hebben gelegd. Niet andersom. Vergelijk het met verdacht worden van te hard rijden en als je dan zegt “ik rijd nooit te hard”, dat iemand dan zegt “als je het moet ontkennen, zal er wel een kern van waarheid in zitten…” Dat is toch niet oprecht?

 10. Frederik Verhorst

  4 augustus 2022 in 10:16

  We hebben al genoeg van de poging om die lelijke, bruine mengelmoes cultuur van de randstad ook bij ons verder uit te breiden, dus laat staan van dit gestoorde plan. Gaat dus lekker niets van door!!! WEGWEZEN HIER!!!

  • Joe black

   5 augustus 2022 in 23:27

   Dit plan gaat ook ik niet door. De enige reden dat het weer opgerakeld wordt, is omdat complotdenkers het van de plank halen en afstoffen.

 11. Machiavelli

  6 augustus 2022 in 11:28

  Prachtig verwoord. Helemaal mee eens

 12. mike

  18 augustus 2022 in 03:40

  wat een toekomst voor onze kinderen niet dus wat een pest zooi maken ze ervan

 13. alex

  28 februari 2023 in 04:28

  ik lees er nu voor het eerst over maar voor mijn gevoel zijn ze al een heel eind opweg
  wanneer je vanuit de randstad verhuist naar het heerlijk rustig gelegen zeeuwsvlaanderen
  merk je pas hoe heerlijk rustig het daar is en kijk je vanaf een afstand terug naar de randstad
  dan zie je de kern van een grote stad overal de zelfde drukte de zelfde criminalitijt zelfde slag mensen ect ect
  wat je vroeger vanuit een dorp alleen in de grote stad zag zie je in de randstad ook in elk dorp
  t maakt niet uit het i allemaal 1 geworden
  dingen die in dorpen gebeuren waarvan je zeg dat die dingen normaal niet in dorpen gebeuren daar zijn ze al jaren heel lakoliet over
  de politie uit de steden word gedwongen te gaan werken deze kleinere dorpen en komt heel relaxt op hun meldingen af zo van is dit alles

  en nee dit is niet alles want brabant is er ook bijna ik zn geheel al bij aan toegevoegt je merkt t aan ales dat alles meer en meer 1 geheel word
  dus dit plan is geen plan meer! nee dit is al een ver gevorderd plan met 80 % in de ten uitvoering gebracht nu alleen nog de boeren nog van het land want dit past totaal niet thuis is het grote plaatje want wat moet een boer nu is de stad ? hij kent alleen de dorpen,kerken t land en de oude boederrij
  en dat wat men zei dat is waar die wilde wijven leven die voor een stuuver mit naar voor de vrijenrij
  en guus moet het land,de boederij en al zn die nu maar op gan geven voof de rijke man of anders naar de de filiestine met zijn hard voor weinig werkende leventje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klimaat

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie
Foto: ANP

Baalde u al dat de zon tijdens een dag met druk vliegverkeer verscholen raakt achter een waas van vliegtuigsporen? Luchtvaartexperts zijn actief op zoek naar een oplossing voor deze ‘contrails’. Maar bestaat er ook een verband met militaire experimenten voor ‘geo-engineering’, zoals sommigen vermoeden?

Wie na een half jaar donkere polderwinter eindelijk de zon ziet opkomen, kan zijn hoop plots zien verdampen. Het vliegverkeer trekt aan, en al gauw kan een netwerk van zogenaamde ‘contrails’ ontstaan. Dat zijn cirruswolken van ijs die door de uitstoot van vliegtuigmotoren vormen tussen 8 en 13 kilometer hoogte. Die vliegtuigsporen kunnen tot een dicht wolkendek leiden, dat bekend staat als contrail-induced cloudiness (CIC).

Tijdens de COVID-19-lockdowns kon iedereen het verschil zien. De jaren 2020 en 2021 vertoonden in de drukke luchtruimen van West-Europa een helderder lucht, het zonnetje kreeg meer kans om te schijnen. Het ontstaan van die vliegtuigsporen leidt daardoor her en der tot speculaties. Er zou bij deze contrails sprake zijn van bewuste klimaatmanipulatie, zogenaamde geo-engineering.

Zoals filosofe, journalist en activist Naomi Wolf bericht op X:

“Zoveel mensen hebben de boosmakende, demoraliserende effecten gevoeld van het kijken naar een blauwe lucht, die wordt geblokkeerd door geo-engineering, weer-management of biobrandstof-emissies.” De coronaperiode leidde tot een golf aan Woo-verzoeken, vanuit het vermoeden dat vuile spelletjes werden gespeeld. Zo verwijzen app-groepen naar ‘Indigo’, een experiment van het Amerikaans ministerie van Defensie, waarin vliegtuigen voor sproeioperaties van deeltjes zouden worden ingezet.

De observatie van heldere lucht zonder vliegtuigen leidde ook tot een Woo-verzoek aan het ministerie van Buitenlandse Zaken (Coördinatie Commissie Internationale Aangelegenheden, Strategische CoRIA) over ‘geo-engineering’. De documenten daarvan uit 2021 werden april 2023 vrijgegeven. In die vergaderstukken werden de verschillende experimenten met actieve weers-beïnvloeding besproken, en getoetst aan internationale juridische kaders. Het doel van de door het ministerie van Buitenlandse Zaken besproken geo-engineering zou zijn: aardopwarming tegengaan met grootschalige klimaatmanipulatie. Daarover verschijnen nu steeds meer verkennende studies, waaronder in topbladen als Nature.

Een voorbeeld uit die Woo-documenten heet ‘Solar Radiation Management’ (SRM). Er bestaan wilde plannen van onder meer Bill Gates, om de verduisterende werking van een grote vulkaanuitbarsting te imiteren met doelbewuste luchtvervuiling. Dat zou werken als laatste noodrem op een klimaatramp. Zo kan de wereldtemperatuur een halve graad omlaaggaan, net als bij ‘het jaar zonder zomer’ (1816) toen de supervulkaan Tambora explodeerde. Die techniek heet ‘stratosferische aërosolinjectie’, zoals het ministerie schrijft: “Met ballonnen of vliegtuigen deeltjes zwavel of kalk in de stratosfeer spuiten, die zorgen voor meer reflectie van zonlicht.”

Geofysische oorlogvoering
Wantrouwen tegen deze experimenten vindt meer voeding in de militaire achtergrond van geo-engineering. Op 6 augustus 2013 gaf de CIA na een halve eeuw documentatie uit de Koude Oorlog vrij, die een onderzoeksprogramma onthulden voor ‘klimaatcontrole’. Zoals het onderzoeksprogramma stelde zou de “capaciteit voor klimaatcontrole een totaal nieuwe vorm van oorlogvoering openen. Dit type oorlogvoering kan Geofysische Oorlogvoering genoemd worden, waarbij onze mogelijkheid om het weer te controleren gebruikt kan worden als een wapen.”

Het programma vermeldt specifiek “de destructie van de vijand zijn voedselproductie” en “de ontregeling van transportsystemen en industriële activiteit” door doelbewuste klimaatmanipulatie. Het manipuleren van het klimaat zou mogelijk worden door de atmosferische circulatie aan te passen, bijvoorbeeld met toepassing van kernbommen. Programma’s bestonden om zowel de temperatuur te verlagen als te verhogen. Bijvoorbeeld door een gat in de ozonlaag (…) boven de Zuidpool te maken via bromide-deeltjes.

Hoe ver deze programma’s in kennisvergaring reikten is grotendeels onbekend. Wel bekend zijn (sinds vrijgave in 2013) de experimenten waarmee via explosies met kernraketten de zogenaamde ‘ionosfeer’ werd beïnvloed. Die ionosfeer is de bovenlaag van de atmosfeer op ongeveer 200 kilometer hoogte, waar door geladen deeltjes van de zon de zogenaamde Noorderlicht-verschijnselen vormen. Dit kunstmatig met kernexplosies veroorzaken van een zonnestorm noemden ze een ‘artificiële aurora.’

ENMOD
De operaties Hardtack van de US Navy en Argus zouden in september 1958 met tientallen nucleaire raketten vanaf marineschepen een kunstmatige zonnestorm veroorzaken. Daarmee kon de werking van elektrische apparaten worden verstoord. Om de verspreiding van radioactieve C14-deeltjes te monitoren werd toen in 1958 het CO2-meetstation op Manua Loa (Hawaii) geopend. Dat station raakte vervolgens (ook) in gebruik als de CO2-thermometer van de wereld.

Militair onderzoek naar het beïnvloeden van het weer, leidde ook tot toepassing in de Vietnamoorlog. Zo probeerden de Amerikanen via zogenaamde ‘cloud seeding’ met zilverjodide-deeltjes uit vliegtuigen slagregens te veroorzaken. Daarmee zouden de transportroutes van Vietcong verstoord worden. Ook sproeide de Amerikaanse luchtmacht massaal gif (Agent Orange) om vegetatie te doden. Na het Vietnam-debacle sloten natiestaten in 1977 de zogenaamde Environmental Modification Convention (ENMOD): Het klimaat zou niet meer veranderd mogen worden voor militaire doelen. Naar dit, door Nederland ondertekende, verdrag verwijst ook het ministerie van Buitenlandse Zaken in de vrijgegeven Woo-documenten.

“The Clear Sky Revolution”

Kernproeven in de open lucht werden in oktober 1958 internationaal verboden. Het ENMOD-verdrag trad in 1984 mondiaal in werking. Sindsdien blijft het vermoeden bestaan, dat militair onderzoek zich aan dat verbod onttrekt. Maar de resultaten daarvan worden pas ‘declassified’ na een halve eeuw. Een bekend experiment in complot-kringen betreft HAARP: een openlucht-magnetron van 30 hectare die eind jaren ‘90 in de jungle van Alaska verscheen met antennes die de ionosfeer verhitten. Een bundel van 3 Gigawatt zou dan een vergelijkbaar effect sorteren als de kernraketten van Hardtack eerder.

Maar deze experimenten hoeven niets te maken te hebben met de contrails uit de reguliere luchtvaart. Vliegtuigexperts zijn deze aanhoudende sporen namelijk liever kwijt dan rijk. De ijsdeken houdt namelijk (net als CO2) warmtestraling vanaf de aarde richting ruimte tegen. Op drukke routes in West-Europa en de Verenigde Staten kan dat isolerende effect van die ijsdeken veertienmaal groter zijn (500 milliwatt per vierkante meter) dan CO2-emissies van die luchtvaart (35 milliwatt), zo toont recent onderzoek in Nature Communications.

De luchtvaart deed juist steeds meer haar best om klimaatvriendelijk te lijken. De piloot kan je tijdens een vakantievlucht al vertellen, dat ze slechts 4 liter brandstof per 100 passagierskilometers verstoken. Dat is nog maar een derde van de hoeveelheid brandstof die vliegtuigen eind jaren ’70 nodig hadden. Daar staat echter tegenover dat de luchtvaart in een halve eeuw tijd met een factor 76 groeide. Dus ook met steeds schonere motoren steeg de CO2-uitstoot van burgerluchtvaart met een factor 6,8. Dat is een kleine vier procent van alle menselijke uitstoot, vijfmaal de CO2-productie van heel Nederland.

Europees luchtvaartonderzoek uit de Horizon 2020-subsidiepot, ‘Clean Sky’, richtte zich tot voor kort uitsluitend op reductie van die CO2-emissies. Maar daar komt verandering in, dankzij de nieuwe onderzoeken over door vliegtuigen veroorzaakte cirruswolken, en hun klimaateffect. Zo zijn ingenieurs actief op zoek naar brandstoffen, die tot minder contrails leiden. Dat meldt Henri Werij desgevraagd, decaan van de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. In zijn inaugurele rede ‘Let’s start the clear sky revolution’ schreef Werij al dat “vliegtuigen misschien lager moeten vliegen waar geheel geen Cirruswolken vormen.”

Maar lager vliegen betekent meer brandstofverbruik. Werij stelde recent een team specialisten samen dat onderzoekt, of het contrail-probleem op andere manieren kan worden opgelost. Zijn assistent-professor Vincent Meijer deed al aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) onderzoek naar andere vliegtuigbrandstoffen. MIT onderzocht bijvoorbeeld brandstoffen met een lager zwavelgehalte. IJs ontstaat namelijk doordat waterdamp condenseert rond zwavel- en roetdeeltjes. Hoe minder (kleine) deeltjes vrijkomen, hoe minder cirruswolken vormen rond die zogenaamde condensatiekernen. Dus hoe sneller de lucht weer helder wordt.

Cirrus Cloud Thinning
Een andere experimentele studie naar nieuwe vliegtuigbrandstoffen verscheen in Nature Communications, Earth and Environment (2021). Het team van Christiane Voigt, van het Duitse centrum voor Lucht en Ruimtevaart, liet een Airbus A320 vliegen op nieuw ontworpen brandstof. Zij berichtten “experimenteel bewijs dat laag-aromatische duurzame vliegtuigbrandstof 50-70 procent minder roetdeeltjes geeft en lagere ijsconcentraties”. Een andere vinding uit het experiment: “Met andere vliegtuigbrandstof vormden rond de uitstoot grotere ijskristallen. Die ontbinden veel sneller, zodat dus ook het vliegtuigspoor snel oplost. Terwijl de langdurige Cirrusbewolking uit een rij kleine ijskristalletjes bestaat.”

Dat resultaat komt opmerkelijk genoeg overeen met het doel van meer exotische geo-engineering experimenten. Voorstanders van bewuste klimaatmanipulatie onderzoeken namelijk ook zogenaamde ‘cirrus cloud thinning’ (CCT), als noodrem op eventuele plotse klimaatopwarming. Met drones of vliegtuigen zouden dan deeltjes worden losgelaten in cirrusbewolking. Zo vormen dikke ijskristallen, die eerder uit elkaar vallen. En zo stopt ook het isolerende effect van de ijsdeken. De Woo-documenten van Buitenlandse Zaken vermelden ook deze CCT, als klimaat-noodoptie.

Een studie van Collin Tully voor Harvard University (2021), noemde de techniek echter “a climate engineering dead end”. Die doodlopende weg voor klimaatmanipulatie, mag een teleurstelling zijn voor mensen met megalomane plannen om het weer te beïnvloeden op aarde. Maar voor de liefhebbers van een helder zonnetje én vliegvakanties is er goed nieuws in aantocht. Luchtvaartingenieurs zijn op weg om het contrail-probleem op te lossen. Maar daarmee valt nog niet uit te sluiten, dat er militair onderzoek blijft plaatsvinden voor klimaatmanipulatie. Bizarre klimaatexperimenten (als noodrem op ‘global warming’) blijven verder terecht een zaak om de vinger bij aan de pols te houden.

Bronnen:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/woo-besluiten/2023/04/25/besluit-op-woo-verzoek-over-geo-engineering

https://www.geoengineeringmonitor.org

https://www.nature.com/articles/s41467-018-04068-0

https://www.nature.com/articles/s43247-021-00174-y

https://issuu.com/tudelft109/docs/intreerede_henri_werij_april_2018__?utm_medium=referral&utm_source=www.tudelft.nl

https://ui.adsabs.harvard.edu/abs/2021AGUFMGC31A..08T/abstract

Verder Lezen

Klimaat

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Zweeds politiek wetenschapper Jacob Nordangård

Binnen de alternatieve onderzoekswereld is Nordangård internationaal bekend om zijn graafwerk naar de Rockefeller-dynastie. Die miljardairsfamilie werd groot dankzij haar fortuin in de oliewinning door Standard Oil, met dochters als Exxon en Esso (uitspraak S-O, ‘Standard Oil’). Deze familie blijkt met haar filantropische stichtingen al sinds de jaren ’50 de CO2-klimaattheorie te promoten in de internationale politiek.

Met financiering van het Rockefeller Brothers Fund kreeg de Amerikaan Roger Revelle vervolgens in 1958 de kans om die CO2-theorie verder te onderzoeken. Dat is de klimaatwetenschapper, die huidig WEF-commissaris Al Gore ook aanhaalde in zijn klimaatfilm An Inconvenient Truth. Wat was het motief? Zoals de Rockefellers al begin jaren ’60 schreven, streven zij, net als andere rijken der aarde, naar een vorm van wereldregering.

Dé manieren om mensen achter dat streven te krijgen waren volgens Rockefeller kwesties vanuit het ‘Special Studies Project’: het risico op kernoorlog, een pandemie (…) en via mondiale klimaatverandering. Nordangård ontdekte de oude rapporten waarin dat beschreven stond, bij onderzoek voor zijn proefschrift (2012) aan de Universiteit van Linköping. Toen analyseerde hij de lobbynetwerken, die het ‘groene’ energiebeleid van Europa politiek doordrukten. Landgenoot Anders Wijkman, covoorzitter van de Club van Rome, was de belangrijkste lobbyist daarvoor in het Europees Parlement.

“Geld uit internationale ‘filantropie’ van de Rockefeller Foundation bepaalde ook het succes van die lobby voor de Europese Groene Energie-richtlijn in 2008”, stelt Nordangård. Die lobby werkte volgens de managementtheorie van Pieter Winsemius (McKinsey) in ‘A Thousand Shades of Green’. Die beschreef daar hun strategie, hoe je met financiering van milieuclubs druk op politiek en bedrijven zet.”

De contra-intuïtieve constatering van een geoliede milieulobby, sloot aan bij eerdere bevindingen van William Engdahl in ‘A Century of War, Anglo-American Oil Politics and The New World Order’ (2004): De klimaatbeweging is groot gefinancierd met opbrengsten van de olie-industrie. Een voorbeeld is Rockefeller-protegee Maurice Strong: hij organiseerde de VN-Aardetop in Rio in 1992 (waaruit alle klimaatbeleid voortkomt) én hij was eerder directeur van een Canadese oliemaatschappij.

The God Box
Nordangårds wereldbeeld kantelde volledig door zijn promotieonderzoek: van kritiekloos gelovige in het klimaatnarratief, kwam hij tot een sceptisch standpunt, zoals vertolkt in de nieuwe film ‘Climate: The Movie’. “De hysterie bleek uitsluitend gebaseerd op klimaat-rekenmodellen”, aldus Nordangård. Hij zegde zijn lidmaatschap van de Zweedse Groene partij op. Zijn proefschrift werd vervolgens zowel basis van een boek ‘Rockefeller, Controlling the Game’ als een cd van zijn hardrockband ‘Wardenclyffe’. Songs als ‘Temple of Solomon’ beschrijven het megalomane en anti-humane karakter van hun machtsfantasie.

The Global Coup d’Ètat werd de opvolger, en een derde is in de maak van de trilogie: The Digital World Brain. Dit derde boek gaat over de ideologie van het transhumanisme. Die filosofie betreft de gewenste ‘verbetering’ van mensen via een fusie tussen mens en Artificial Intelligence (singulariteit). Door het WEF gepromote schrijvers als Yuval Noah Harari (in zijn boek ‘Homo Deus’) refereren naar diezelfde denkrichting. Via de gedeelde ideologie van ‘wereldeenheid’ verklaart Nordangård ook, hoe New Agers, WEF-miljardairs, futuristen en Marxisten bij elkaar in bed kunnen belanden.

“Het eenvoudigste antwoord is dat alle wegen naar Rome leiden”, stelt hij. “Al deze bewegingen hebben één idee gemeen. We zijn een mondiale familie die mondiale leiding nodig heeft voor het oplossen van problematiek van de mensheid. Het eindresultaat daarvan is een utopie gebouwd door mensen, een Nieuw Jeruzalem. Je vindt diezelfde ideeën ook terug bij de door deze lobby gevormde Wereldraad voor Kerken. Het Rockefeller Brothers Fund houdt haar kantoor niet voor niets in het Interchurch Center, in New York die ’God Box’ genoemd wordt.”

Controversieel proefschrift
De publicatie van zijn proefschrift in 2012, stuitte nog op onverwachte weerstand, en wel van de directeur van de Club van Rome zelf. “Wijkman was Europarlementariër voor lobbygroep GLOBE, waar ook Al Gore bij is aangesloten. Hij kreeg twee weken voor publicatie mijn proefschrift in handen, en vond het niet leuk wat ik had onthuld. Hij belde mijn promotor op en promotie-committee. Wijkman dreigde ook te praten met de rector magnificus van de universiteit.”

Wijkman had namelijk net in 2011 nog een eredoctoraat gekregen van de Universiteit van Linköping. Vervolgens weigerde het persdepartement daarvan nog publiciteit aan zijn promotie te geven. Zijn proefschrift was ‘te controversieel’ verklaard. “De voor Greenpeace actieve persvoorlichter schreef, hoe beschaamd ze was dat ik aan hun universiteit met dit werk kon promoveren”, reageert Nordangård. “De helft van mijn departement van politieke wetenschappen keerde zich tegen mij. Maar door die controverse werd het proefschrift juist veel meer gelezen.”

Lees hier deel 1 van dit artikel.

Internetbronnen

Zweedse stichting Pharos Jacob Nordangård

https://stiftelsen-pharos.org/en/

De Engelstalige hardcover-uitgave van ‘Rockefeller Controlling the Game’ verschijnt 2 april by Skyhorse. ‘The Global Coup d’ Etat’ haar Engelse uitgave verschijnt 2 juni bij de zelfde uitgever. Boeken van Jacob Nordangård

https://jacobnordangard.se/en/books-1.html/

Sberbank richt Cybersecurity Centre WEF op

https://www.finextra.com/pressarticle/75159/sberbank-becomes-founding-partner-of-world-economic-forum-centre-for-cybersecurity/

Voor de Engelstalige boekpresentatie in Stavoren (13 april 2024) zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveren bij smitafke@hotmail.com

Verder Lezen

Klimaat

Oekraïne-oorlog helpt ideaal wereldregering (1)

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Zweeds politiek wetenschapper Jacob Nordangård

De Zweedse politiek wetenschapper én hardrockzanger doctor Jacob Nordangård komt aanstaande 13 april naar Nederland. In Stavoren presenteert hij zijn nieuwste boek ‘The Global Coup d’Ètat.’ Dat onderzoek beschrijft historische en ideologische achtergronden bij het streven naar wereldregering. Dat ideaal wordt nu openlijk geventileerd door het World Economic Forum en de Verenigde Naties.

Een opmerkelijke bevinding uit zijn werk: voor het streven naar wereldregering is de klimaatlobby juist met geld uit de olie-industrie gesmeerd. Nordangårds onderzoek naar het dubbelspel van grenzeloze (geld)macht levert hem al snel het stempel ‘complotdenker’ op, terwijl hij alleen verifieerbare bronnen gebruikte voor zijn proefschrift (2012) aan de Universiteit van Linköping. Daarvoor analyseerde hij de lobby die de Europese Groene Energie-richtlijn (2008) doordrukte, de bron van Nederlands energiebeleid. Zijn Zweedse landgenoot Anders Wijkman speelde hier een leidende rol, als covoorzitter van de Club van Rome.

Ook zijn nieuwste onderzoek is gebaseerd op het ‘rapportenspoor’ dat planners van geopolitiek nalaten bij het bewerken van hun doel. Dat aloude doel van internationaal grootkapitaal is niet enkel veel geld verdienen, maar ook een meer filosofisch concept van ‘wereldeenheid’. Die gedachtegang zit ook verpakt in het Aarde-Manifest (2000) dat toenmalig Koningin Beatrix van Oranje liet opstellen met Steven Rockefeller, als denkrichting voor de 21ste eeuw.

Dat manifest werd de ideologische ondergrond van de huidige 2030 (klimaat)Agenda van de Verenigde Naties. ‘Aarde’ wordt hier als ‘persoon’ aangesproken. Een wereldregering zou deze eeuw nodig zijn om alle problematiek van de mensheid de baas te worden. Daarnaast zou ook een nieuwe mens moeten ontstaan met een ‘wereldziel’…Het aloude doel van wereldregering is volgens Nordangårds nieuwste boek ‘The Global Coup d’Ètat’ nog steeds de stip aan de horizon van het internationaal grootkapitaal.

Leden daarvan hebben volgens hem meer met elkaar gemeen, dan met de bevolking van de landen waar ze vandaan komen. In het World Economic Forum zitten bijvoorbeeld klimaatpaus Al Gore en Feike Sijbesma (DSM) gebroederlijk als commissaris naast de baas van de Russische (staatsbank) Sberbank, Herman Gref. Maar ook Larry Fink van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock is WEF-commissaris. Hij bezocht afgelopen jaar nog Volodymyr Zelensky voor zakendeals.

Niets nieuws onder de zon
De ogenschijnlijke vijand van het Westen, de Russische staatsbank richtte zelfs voor het World Economic Forum haar Cybersecurity Centre (C4C) op in Genève in 2018. Dat C4C heeft Alexander Klimburg als voorzitter, van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. C4C plande vlak voor de Russische inval in Oekraïne nog een internationale online-oefening, de Cyber Polygon. Mét de Russen. Voor Nordangård is dit één van vele aanwijzingen, dat opnieuw een oud internationaal dubbelspel wordt gespeeld.

Daarmee staat de Zweedse onderzoeker in een langere traditie van auteurs als Gary Allen, Anthony Sutton en William Engdahl. Allen beschreef eerder (1971) in ‘None Dare Call it Conspiracy’, hoe het Sovjetregime gefinancierd werd door Wall Street. Allen beriep zich onder meer op het onderzoek van Anthony Sutton van het Hoover Institution (Stanford University.) Die beschreef hoe Wall Street zowel medefinancier was van de Russische Revolutie als van de Nazi’s.

De Rockefeller-dynastie haar Chase Bank (tevens bank Verenigde Naties, nu JP Morgan Chase) was zakenpartner van het Sovjetregime. David Rockefeller opende al in 1973 een filiaal aan het Karl Marx-plein in Moskou. Die natiestaten-overschrijdende zakenrelaties zouden volgens Nordangård het politiek beleid verregaand blijven dicteren, ook bij de huidige oorlog.

“Ja ik denk dat deze oorlog is gepland, om een vooraf gewenste uitkomst te verkrijgen”, stelt Nordangård desgevraagd. “Die zal waarschijnlijk leiden tot de verdeling van Oekraïne. Het westelijk deel wordt onderdeel van de Europese Unie, en het oostelijk deel wordt ingelijfd bij Rusland en een Euraziatische Economische Unie.”

De ‘Mummie’ versus de ‘Narcist’
Oftewel, er kan op nationaal niveau een conflict bestaan. Internationaal blijkt andere politiek de landsbelangen te overstijgen. Volgens Nordangård zijn mensen als Poetin maar ook Trump in dat politiek spel meer verwant met het internationale geldcircuit, dan met de bevolking die zij zeggen te representeren. Als bewijs daarvoor haalt Nordangård de warme banden van Trump met (wijlen) Henry Kissinger en Larry Fink van BlackRock aan.

“Zij zijn niet de echte leiders van landen”, stelt Nordangård. “Dergelijke politici zijn eerder CEO’s die orders opvolgen van de raad van commissarissen en directeuren. Ze zijn ook deel van de mondiale zakenelite, die meer banden met elkaar hebben dan met de bevolking van landen die ze leiden. Het is dus ontzettend naïef te geloven dat de verkiezing van Trump in 2024 ons zou redden van globalisten.”

Verkiezingen worden dankzij ‘de mondiale staatsgreep’ ook steeds meer tot karikatuur, aldus Nordangård. “Zowel Trump als Poetin zijn mensen die een eigen financieel rijk bouwden, en die zichzelf verrijken ten koste van anderen. Niemand bereikt zo’n hoge positie, wanneer ze daar geen toestemming voor krijgen door de controleurs van het mondiale financiële apparaat. Daardoor zijn de Amerikaanse verkiezingen ook tot parodie van de realiteit geworden, de Mummie (Biden) versus de Narcist (Trump).”

Het plan richting een vorm van wereldregering volgt een Orwelliaanse logica, aldus Nordangård. Ook in oorlog houden ze gemeenschappelijke doelen. “De strijdende partijen onderhandelden tegelijkertijd op 26 januari dit jaar over het United Nations Pact for the Future. Dat gaat over de Nieuwe Digitale Wereldorde die ze voor ons hebben gepland. Daarover besluiten ze in september op de Summit for the Future. Die digitale top is een prioriteit voor zowel de G20, de G7 als de Russen en de BRICS-landen.”

Internetbronnen

Zweedse stichting Pharos Jacob Nordangård https://stiftelsen-pharos.org/en/

De Engelstalige hardcover-uitgave van ‘Rockefeller Controlling the Game’ verschijnt 2 april by Skyhorse. ‘The Global Coup d’ Etat’ haar Engelse uitgave verschijnt 2 juni bij de zelfde uitgever. Boeken van Jacob Nordangård https://jacobnordangard.se/en/books-1.html/

Sberbank richt Cybersecurity Centre WEF op

https://www.finextra.com/pressarticle/75159/sberbank-becomes-founding-partner-of-world-economic-forum-centre-for-cybersecurity/

Voor de Engelstalige boekpresentatie in Stavoren (13 april 2024) zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveren bij smitafke@hotmail.com

Verder Lezen

Recent

Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam
Opinie9 uur geleden

Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam

Indepen heeft de hand weten te leggen op wat mogelijk het profiel is voor de burgemeesterspost van Rotterdam. Een kuchende...

Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd
Column1 dag geleden

Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd

De Nederlandse mainstream media kwam plotseling en masse met de uitkomsten van een onderzoek door het Haagse instituut Clingendael. De...

Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit
Politiek1 dag geleden

Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit

De uitslagen van de EU-verkiezingen zijn bekend. De belangrijkste posities van de oude garde (christendemocraten en midden-rechts) zijn nauwelijks gewijzigd...

Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val? Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val?
Opinie2 dagen geleden

Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val?

Eigenlijk is het wel vermakelijk. Het coronakaartenhuis dondert de laatste weken nog sneller in elkaar dan dat de grootste ‘coronaontkenner’...

Hoe ziet een oorlogseconomie eruit? Hoe ziet een oorlogseconomie eruit?
Column5 dagen geleden

Hoe ziet een oorlogseconomie eruit?

Nu de oorlogsplannen van de EU en VS in een hogere versnelling raken, is het goed om ons te beseffen...

De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn
Column6 dagen geleden

De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn

De reguliere media heeft alweer de volgende ethische vraag opgeworpen: in hoeverre is de Nederlander ‘sneuvelbereid’. ‘Sneuvelbereid’ betekent in de...

Niet zo snel, meneer Tedros Niet zo snel, meneer Tedros
Gezondheid6 dagen geleden

Niet zo snel, meneer Tedros

Toen de World Health Organization (WHO) er het afgelopen weekeinde niet in slaagde om tot een pandemieverdrag te gekomen, haalden...

Voorkom een dystopisch Europa, stuur een rebel met een rechte rug naar Brussel Voorkom een dystopisch Europa, stuur een rebel met een rechte rug naar Brussel
Column1 week geleden

Voorkom een dystopisch Europa, stuur een rebel met een rechte rug naar Brussel

In 1918 werden in Rusland alle landbouwgronden onteigend en genationaliseerd. Fabrieken en bedrijven kwamen eerst in handen van de werknemers,...

Toegenomen EU-macht dreef politici en burgers uit elkaar Toegenomen EU-macht dreef politici en burgers uit elkaar
Politiek1 week geleden

Toegenomen EU-macht dreef politici en burgers uit elkaar

Meerdere politieke partijen voeren al twee decennia niet meer uit wat het belooft aan zijn kiezers. Het boek ‘Gedoogdemocratie’ van...

Ontslag twintig procent van alle rijksambtenaren. Wat betekent dat? Ontslag twintig procent van alle rijksambtenaren. Wat betekent dat?
Binnenland1 week geleden

Ontslag twintig procent van alle rijksambtenaren. Wat betekent dat?

In het nieuwe regeerakkoord staat dat 20 procent van alle rijksambtenaren ontslagen moet worden. Waarom, om hoeveel mensen gaat het...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden