Opinie

Polarisatie van rechtspraak in Nederland wordt beangstigend

Avatar foto

op

Polarisatie van rechtspraak in Nederland wordt beangstigend
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Vrouwe Justitia wordt beschouwd als hét symbool voor rechtvaardigheid. Haar blinddoek staat voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, haar weegschaal voor het afwegen van feiten en omstandigheden, haar zwaard voor het vonnis.

Gekscherend stond in de profielschets voor de functie van burgemeester van Rotterdam de zin “Verbinden door te polariseren, bijvoorbeeld Amsterdammers wegzetten of typeren als ‘mensen die de wegen naar Rotterdam bezet houden’” . Alhoewel komisch bedoeld zit er wel een bittere ernst achter deze zin. Op talrijke dossiers in de afgelopen jaren wordt overduidelijk met twee maten gemeten.


Blokkeren van snelwegen

Zo zijn de ‘blokkeerfriezen’ weggezet als regelrechte misdadigers en moesten zij zelfs gedwongen hun DNA afgeven van het Openbaar Ministerie (OM), de ‘klimaatklevers’ van onder andere de A12 hebben al tig keer de snelweg bezet zonder enig juridisch gevolg en zelfs tot frustratie van de politie en handhavers zelf, aangezien het iedere keer dezelfde figuren zijn die overduidelijk de wet overtreden. Wat is het verschil tussen de blokkeerfriezen en de klimaatklevers? Het verschil is de politieke agenda die zij dienen, de uitwerking is dezelfde: het (illegaal) blokkeren van een (snel)weg.

Bedreigen van bevolkingsgroepen

Hugo de Jonge heeft de groep ongevaccineerden weggezet als ‘mensen die de IC-bedden bezet houden’ en bedreigd met ‘we weten ze vrij nauwkeurig te vinden, tot op postcodegebied’ en ‘we gaan van deur tot deur, van arm tot arm.’ Dit is uitermate bedreigend geweest voor de groep ongevaccineerden, maar deze uitspraken hebben tot dusverre nooit juridische gevolgen gehad voor deze minister, de vele aangiftes tegen De Jonge worden stelselmatig geseponeerd door het OM. Was het dan bedreigend voor gevaccineerden? In het geheel niet, wel leidde het tot een steeds verdere polarisatie onder de bevolking. Wat zijn dan de criteria voor ‘bedreiging’? De groep die zich bedreigd voelt, de grootte van die groep, de ernst van de bedreiging, de macht van diegene die het roept zijn bedreiging ook te kunnen uitvoeren, de invloed van de bedreiger op zijn achterban?

Aanzetten tot geweld

De parlementariër Gideon van Meijeren die opriep tot geweldloos verzet heeft inmiddels een werkstraf van 200 uur gekregen, hij heeft uitgebreid toe kunnen lichten dat nadrukkelijk geweldloos en vreedzaam verzet bedoeld was, en het ook zo uitgesproken is. Van Meijeren kreeg echter van de rechter te horen dat de intenties van Van Meijeren door hem zo niet geïnterpreteerd werden en dat de intentie van Van Meijeren juist het aanzetten tot geweld was. Dat wil dus zeggen dat u als burger of politicus in het vervolg niet uw eigen gedachten meer zomaar kunt uiten, maar dat u rekening dient te houden met de interpretatie van de rechter. En zo kan parlementariër Timmermans dus wél veilig en zonder consequenties oproepen tot geweld tegen Wilders (‘alle middelen zijn geoorloofd’) en gewoon vrijuit gaan. Een rechter zal oordelen dat Timmermans met ‘alle middelen’ natuurlijk niet geweld bedoelde… dat is logisch toch? En rapper Akwasi kon op de Dam wél oproepen tot geweld, maar ging vrijuit omdat het plots ‘beeldspraak’ was. Snapt u het nog? Alleen George Orwell snapt dit nog, of iedereen die zijn boek ‘1984’ heeft gelezen. De gedachtenpolitie in optima forma…

Bedreigen of aanvallen van politici

Het OM veroordeelde de man met de fakkel die voor de deur stond bij Kaag tot 6 maanden gevangenisstraf, terwijl de man die IN het huis van Wybren van Haga is geweest vrijuit gaat, evenals de man die een bierflesje probeerde kapot te slaan op het hoofd van Thierry Baudet, die werd ook vrijgesproken. Het doel is hetzelfde: het intimideren van politici. Kennelijk vindt het OM de fakkel strafbaar en het binnendringen van de woning of een bierflesje kapot willen slaan op iemands hoofd niet. Of is ‘iemands hoofd’ ook al vloeibaar geworden, doet het ook ter zake wie? Deze discrepantie tussen de verschillende uitspraken is op zijn zachts gezegd ‘vreemd’.

Rechtspraak zal op haar tellen moeten gaan passen

Dat bovenstaande zaken leiden tot polarisatie moge duidelijk zijn. Bepaalde bevolkingsgroepen moeten op hun tellen gaan passen, terwijl andere juist nog grover te werk kunnen gaan, en dat leidt onherroepelijk tot onvrede. Kennelijk gaat de rechtspraak niet meer over of iets rechtmatig is of niet, maar of de daad tégen of juist vóór het regime werkt. Wat wel en wat niet kwetsend is gaat de rechterlijk macht bepalen, met daarbij een politieke agenda als leidraad, en dat is beangstigend. Want kennelijk is in de ogen van Vrouwe Justitia het oproepen tot geweldloos verzet opruiing, terwijl het oproepen tot verzet waarbij ‘alle middelen zijn geoorloofd’ juist weer niet. Is het uitroepen dat de klimaatcrisis een hoax is bedreigend voor klimaatplakkers? Is het opnemen voor de boeren bedreigend voor diegenen die de boeren weg willen hebben? Hoe zit het met het hoofddoek van Vrouwe Justitia? Wordt deze nog gedragen?

 

NCTV gooit steeds meer olie op het vuur

De NCTV heeft zeer recent nog meer olie op het vuur gegooid. Terwijl Palestina-aanhangers de tent afbreken in het Amsterdamse universiteitsgebouw ziet de NCTV de dreiging vooral door ‘rechts-extremisme: normalisering gedachtegoed kan leiden tot acceptatie geweld’. Bij de Nationale Omroep wordt ondertussen iedere uitspraak die niet van ‘links’ komt getypeerd als ‘extreemrechts’, kijk maar eens een kwartier naar Nieuwsuur. Of luister eens een kwartiertje naar Timmermans, Jetten of de paljassen Jan Paternotte of Laurens Dassen. Ook wordt het volgens de NCTV steeds gevaarlijker met wat zij noemen ‘anti-institutioneel extremisme’. Goed beschouwd en met de juiste rechter zou dit stuk ook zo gezien kunnen worden, aangezien de instituten een (ongewenste) spiegel wordt voorgehouden. En als laatste ziet de NCTV de dreiging tot ‘rechts-terrorisme en geweld uit het onlinemilieu’. Van de zes aandachtsgebieden van de NCTV komen er maar liefst drie uit ‘extreemrechtse hoek’.

Omgekeerde wereld

Al bent u geen ‘extreemrechtse’ aanhanger, volgeling van het gedachtengoed van ‘extreemrechtse’-partijen, u voelt op uw klompen aan dat er in de rechtspraak zo onderhand iets niet klopt. Als de politiek tot verbijstering van de gehele rechterlijke macht in staat is een hoger beroep binnen acht uur erdoor te krijgen om de uitspraak over de avondklok aan te pakken dan weet u dat er ongekende krachten binnen de politieke en rechterlijke macht aanwezig zijn. Als rechters voor u gaan bepalen hoe uw eigen uitspraken geïnterpreteerd moeten worden, en op basis van hun eigen interpretatie gaan bestraffen en tegelijkertijd veel ernstigere uitspraken seponeren dan klopt er iets niet. De rechtspraak in Nederland is dringend toe aan nieuwe heldere kaders die door de rechterlijke macht geraadpleegd kunnen worden. Want bovenstaand stuk komt alleen tot stand door een opsomming van zaken van de instituten zelf. Een gevolg daarvan is wat men bij de NCTV ‘anti institutioneel extremisme’ noemt, maar de oorzaak ligt toch echt bij de instituten zelf die meer en meer met twee maten meten.

Het is de omgekeerde wereld. Als ze me zoeken dan ben ik snoeken.

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Humel

  25 juni 2024 in 14:29

  Copy Paste in het hele Westen ondertussen. DT , AFD , Spanje, enz enz. Dus ja, de Trias Politica is morsdood. Met de groeten van Rutte , die nu nog even snel WO3 gaat opzetten, want ja, hij heeft geen kinderen , dus die sturen van anderen is voor iemand zonder moraal kompas …. een eitje.

  • Conquesta

   25 juni 2024 in 18:41

   In mijn vriendenkring zijn veel stellen zonder kinderen en die zijn allemaal tegen oorlog. Ik heb ook geen kinderen en ik ben failiekant tegen oorlog. Wel of geen kinderen hebben is geen kenmerk om voor of tegen oorlog te zijn.

 2. Rienus

  30 juni 2024 in 13:14

  Het beangstigende is dat burgers het best vinden tot ze er zelf door plat gewalst worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Foto: ANP

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord ‘omvolking’ in de Tweede Kamer niet meer gebezigd kan worden, als tenminste de motie wordt aangenomen. Vooralsnog wordt de motie aangehouden. Dat het hier om een eigen interpretatie gaat, het oproepen tot geweld, doet kennelijk niet ter zake.

Buiten de Tweede Kamer kunt u uiteraard het woord nog wél gebruiken. Dus op school, op het werk, op het station, op de markt, thuis, overal kan het behalve in de Tweede Kamer, het huis van de democratie.


Dat dit nu kan opent enorme perspectieven, en daarom hebben wij een lijstje opgesteld van woorden die verkeerde associaties oproepen en die verboden dienen te worden in de Tweede Kamer:

 

 • Klimaatcrisis => roept op tot het afpersen van de burgerbevolking onder valse voorwendselen

 

 • Stikstofcrisis => roept op tot het afpersen van de boerenbevolking onder valse voorwendselen

 

 • Energiecrisis => roept op tot het onbeschaamd belasten van een burgerbevolking middels belastingen

 

 • Wit => indien van toepassing op mensen dan is blank het te gebruiken woord. Wit is een associatie met zwart/wit en roept op tot polarisatie in bepaalde kringen

 

 • Blackface => dit roept te veel associaties op met Zwarte Piet, een grote kindervriend die jaarlijks het land opvrolijkt met zijn verschijning

 

 • Links => dit roept te veel associaties op met ondemocratische relschoppers die de democratie ondermijnen door te protesteren tegen in meerderheid aangenomen regeringsbeleid of uitslagen van verkiezingen. Beter is het woord ‘andersrechts’, dit klinkt neutraler en respectvoller.

 

We moedigen lezers van Indepen aan tot het aanreiken van andere woorden die verboden dienen te worden in de Tweede Kamer. Alleen samen krijgen we de verloedering van de Kamer het land uit.

 

 

Verder Lezen

Opinie

Biden is campagne voor Trump briljant gestart

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Biden is campagne voor Trump briljant gestart
Foto: ANP

Als u de beelden van één van de machtigste mannen van de wereld terugziet bekruipt u wellicht plaatsvervangende schaamte. Er staat iemand die zo dement als een deur is, nauwelijks een zin kan uitspreken, om de haverklap bevroren voor zich uit staart en die zonder hulp het podium niet meer opkomt. Denkt u er dieper over na, dan is het nog veel erger. Want er zijn hele volksstammen die Biden nog altijd volledig steunen, die hem zelfs ‘sharp’ noemen in zijn handelen en denken. Is die achterban dan niet net zo dement, leven die al jaren onder een steen? ‘Sleepy Joe’ is geen bijnaam van de afgelopen weken, die heeft hij al vanaf zijn aantreden.

Stelt u zich eens voor dat er een compleet demente Rutte op het podium staat te brabbelen, en Sophie Hermans vol overtuiging zegt de scherpte van Rutte zo te waarderen, Ed Nijpels telefonisch Rutte prijst voor zijn fantastische voordracht en via een straalverbinding ook Frits Bolkestein nog even in beeld komt om de visionaire capaciteiten van Rutte te prijzen. Charles Groenhuijsen noemt hem ‘Rutte op zijn best’ en Eva Jinek ligt kwijlend aan tafel samen met Michiel Vos. Wat een fantastische leider! Exact dat is er aan de hand in de USA! Een volslagen, al jaren durende volstrekte blindheid door politiek en media voor Sleepy Joe.


Het geeft aan in welke compleet absurde tijd we leven. De hele wereld weet dat Joe Biden samen met zijn zoon aantoonbaar meer dan crimineel is met al zijn mistige deals in Oekraïne van jaren geleden. De Biden-laptop is er als ultiem bewijs. Er wordt door de media overheen gewalst en social media heeft ieder bericht erover gewist, alsof het niet bestaat. De media prijzen Biden nog altijd, maar veroorzaken vooral een run op Trump. Iedereen met een beetje gezond verstand zal niet stemmen op een stotterende demente bejaarde, en verder hebben ze weinig keuze, anders dan op Trump te gaan stemmen toch?

Trump of Biden, het maakt niet uit. We zien een weerzinwekkende campagne tussen een tot op het bot doordrenkte demente club tegen een club die zonder verdere inspanning alleen daarom al de aanstaande verkiezingen zal gaan winnen. Het land ligt financieel compleet in de afgrond, voert onder ‘leiding’ van Biden een proxy-oorlog in Oekraïne tegen de Russen, dat belooft nog wat… gelukkig voor de Amerikanen ligt de war zone heel ver van Washington. Er zal iemand anders naar voren geschoven moeten worden, dat kan bijna niet anders. Hopelijk zijn de kiezers dan niet vergeten dat er jarenlang de andere kant is opgekeken bij Sleepy Joe. De rot zit diep vanbinnen, Joe was alleen de personificatie van al die rot.

 

Verder Lezen

Opinie

Water(s)nood, de nieuwe psychose waaraan we moeten geloven

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Water(s)nood, de nieuwe psychose waaraan we moeten geloven
Foto: ANP

Je verwacht het niet, na acht maanden lang buitjes, buien, hoosbuien en bijna moessonregens, schijnt sinds enkele dagen de zon en prompt kopt de Telegraaf in maar liefst vier artikelen op één dag over een ‘waterslot’.


Sterker nog, onze tasjesdrager Sophie Hermans van de VVD, beoogd minister van Klimaat en Groene Groei, wist al na twee warme dagen te melden dat ze zich grote zorgen maakt over de klimaatverandering. “Ja, dat is aan de gang, dat is aan de orde. Volgens mij gaan we nu een hele warme, hete week tegemoet”.

Feit is dat een groot deel van de oogst is mislukt omdat het land zo ongeveer onder water staat door de langdurige regen van de afgelopen maanden.

We draaien er dit keer niet omheen. We hebben te maken met héle ongeduldige mensen die instructies van hun bazen hebben gehad om aan te slaan op ‘klimaatverandering’ en op ‘watertekort’. De Verenigde Naties met haar 17 ‘sustainable development goals’ heeft haar gezanten tenslotte niet voor niets gebrainwashed tot hersenloze papagaaien?

Een grote CNN-baas liet zich enige tijd geleden al eens voor een verborgen camera half dronken ontvallen dat de volgende crisis die de media zou uitlokken de ‘klimaatcrisis’ is. En dan krijg je hele stoere uitspraken van een VN-baas, dagelijks artikelen over ‘climate change’ en meer van dat soort onzin. Volgens Al Gore had Nederland allang onder water moeten staan, maar dat is iedereen alweer vergeten. Apocalyptische uitspraken zijn nu weggelegd voor een nieuwe generatie predikanten. En terwijl de hele aarde in brand staat van de zogenaamde ‘climate change’ regent het al maanden pijpenstelen in Nederland… zit je dan als beoogd minister van Klimaat… dus wat doe je dan na twee dagen (eindelijk) zon? Juist, de meest domme uitspraak om te laten zien dat je in klimaatverandering gelooft. Veel geloofwaardiger kon haar incompetentie niet worden weergegeven. Twee dagen zon en het dan over klimaatverandering hebben…

En dat watertekort in dit waterrijke land dan? Tja, daar hebben we een nationale dienst voor die dat bijhoudt: RijksWATERstaat. En wat rapporteren die dan? Die rapporteren dat we een kletsnat voorjaar hebben gehad en de droogtemonitor geeft nog altijd aan dat het dik OK is met de waterstanden in Nederland. Maar hoe zit het dan met ons drinkwater? Tja, dat is weer iets waar het World Economic Forum al een tijdje over loopt te schreeuwen. Want door de ‘klimaatverandering’ van onze nationale tasjesdrager krijgen we hele natte zomers en tegelijkertijd hele droge zomers (kunt u het nog volgen) en daar is het gevolg van dat de belasting op drinkwater omhoog moet… eh … er een drinkwatertekort komt. En daar zit je dan als redacteur bij De T… éindelijk vier dagen zon en je kunt meteen vier artikelen plaatsen over watersloten enzo. Hele winter aan geschreven, hele voorjaar terwijl het regende gewacht om het te kunnen plaatsen, en in juni dan éindelijk zon. Hoppa! Vier artikelen op één dag bij de T.

We hebben een tip voor u: ga naar zo’n survival- annex kampeerwinkel en koop een waterzuiveringskitje. Er komt toch wel drinkwaterschaarste, maar aan u zal het niet liggen. Het komt door het WEF, de Verenigde Naties, Den Haag, de drinkwaterbedrijven, waterzuipende datacentres van Google en Facebook in de polders, de bevolkingsgroei en uiteraard de omvolking. Bereid u voor op een interventie bij Rijkswaterstaat van de Excel-schrijvers van het RIVM, en plots allemaal grafiekjes met zwarte scenario’s als u het waagt meer dan wekelijks te gaan douchen. Het ligt aan u, precies dát willen ze u wijsmaken zodat u weer in de volgende psychose trapt en weer kneedbaar wordt! Laat anderen maar (weer) in een psychose terecht komen terwijl u de gemeentevijver leegdrinkt. Na u de zondvloed tenslotte. Nederland een (drink)watertekort aanwrijven is hetzelfde als Arabieren proberen wijs te maken dat er een zandtekort is.

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column9 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden