Column

Regen, regen, regen: klimaatverandering of geo-engineering?

Avatar foto

op

Regen, regen, regen: klimaatverandering of geo-engineering?
Deel dit nieuws
Foto credit: Esther Meijer

De non-stop regen, met slechts heel af en toe een paar droge dagen, duurt nu bijna al een jaar rond. Veel mensen lijken het te zijn vergeten, maar zoals we dit jaar geen lente hebben gehad, zo hadden we vorig jaar een lang, koud en nat voorjaar, een snikhete gortdroge maand mei, geen zomer en daarna vrijwel alle dagen regen. Want de hondsdagen begonnen al eind juni 2023 en zijn eigenlijk sindsdien niet meer verdwenen. De sproeier blijft maar aan.

De hoeveelheid regen die in een jaar tijd is gevallen, is hallucinerend. Voor bijna iedereen is het alle dagen herfstweer vervelend, maar voor mij als natuurboer in streekgranen is het zelfs onze business-case, onze bier- en broodzaak! Vorige zomer verloren we bijna de helft van onze oogst. Als de regen de hele zomer aanhoudt, dan verliezen we mogelijk alle oogst. En dat zal voor heel veel voedselproductie gelden in Nederland en Noordwest-Europa, want het is vooral dit deel van ons continent dat verregent, inclusief de graanvelden in Duitsland en Frankrijk. Onze akkerbodems zijn leeggespoeld, alle mineralen, nutriënten en voedingsstoffen voor onze gewassen zijn weggespoeld. Calcium? Weg. Zink? Opgelost. In de Betuwe ken ik een kersenbongerd waar de boomwortels zijn weggerot. De eerste vier jaar geen kersen meer uit deze boomgaard.


 

Geo-engineering

In een uitzending van Ongehoord durfde ik enige weken geleden al openlijk de vraag te stellen of alle regen wel samenhangt met klimaatverandering. Waarom zou het geen bewuste of onbewuste weer-manipulatie kunnen zijn, misschien wel heimelijke geo-engineering? Het valt me op dat meer en meer mensen die vraag ook openlijk durven te stellen. De aanwijzingen voor weermanipulatie stapelen zich immers op en in een enkel geval zijn er zelfs al feiten die de vraag niet alleen legitimeren, maar indringend maken. Want waarom stelden al drie (!) Amerikaanse staten een verbod in tegen chemtrails?

Bekijk vooral de het slotdeel van de laatste uitzending van Ad Verbrugge bij De Nieuwe Wereld waarin Club van Rome-lid Wouter van Dieren het openlijk heeft over zijn project om de aarde met twee graden af te koelen door de zon af te schermen middels het creëren van ‘witte wolken’. Het opmerkelijke is dat Van Dieren meteen zegt dat er ook ongewenste neveneffecten kunnen zijn waar we dan wel heel goed naar moeten kijken. Voor mij was het alsof ik het in Keulen hoorde donderen. De zon afschermen? Wat denk je dat dat doet met onze voedselproductie? Met onze graanteelt? En met de aanmaak van onze eigen zo belangrijke vitamine D? De zon is licht, de zon is leven. Gaat de klimaatpsychose ertoe leiden dat mensen met naam en faam en geld en invloed doodleuk voor God denken te kunnen spelen, heimelijk dan wel openlijk? Zonder brede maatschappelijke en politieke discussie over nut, noodzaak en gevaar?

Windparken

Na de uitzending van Ongehoord rolde er veel informatie mijn mailbox in. In november 2022 kwam onze eigen KNMI met een studie waaruit al bleek dat ‘windparken het weer beïnvloeden’. Zo is de wind in de buurt van windparken afgenomen en zijn ook de temperatuur en luchtvochtigheid veranderd. En al zou het effect van windparken op het weer plaatselijk zijn, de effecten zijn in ‘bepaalde weersituaties op grote afstand van het windpark nog merkbaar’, aldus ons KNMI dat windparken zelfs “atmosfeer-mixers” noemt:

“Draaiende rotorbladen van een windturbine zetten bewegingsenergie van de wind om in elektriciteit. Hierdoor neemt de wind achter de windturbine af. Bovendien mixen de rotorbladen de luchtlagen en maken ze wervels (turbulentie) waardoor vocht en warmte in de lucht beter doormengen. Dat kan ervoor zorgen dat wolken oplossen of vormen. Kortom: het weer verandert door windturbines, maar de vraag is hoe en hoeveel.” U leest het goed, deze tekst is gewoon van de site van het KNMI geplukt.

In de passages daarna meldt het weerinstituut dat er ook nog eens steeds meer en steeds grotere windparken komen. “Op de hele Noordzee stond in 2020 19 gigawatt aan geïnstalleerd vermogen. In 2050 is dat naar verwachting ongeveer tien keer zoveel!” U leest het goed en ook het uitroepteken is van het KNMI zelf.

Wilhelm Reich

Het bizarre is dat er voor de bouw van de windparken nauwelijks tot geen onderzoek is geweest naar de neveneffecten. Vroeger kon je voor de aanleg van een fietspad al niet zonder een milieueffectrapportage (mer), terwijl dat nooit is gevraagd voor de windmolens op zee en land. De negatieve effecten zijn overigens al even hallucinerend als de vele regenval dat is. Het verwoestende effect op de zeebodem en onze visgronden, maar ook voor vogels en grienden, is onvoorstelbaar. En onherstelbaar. Niet alleen de draaiende wieken en alle bekabeling en diesel zijn vernietigend, ook het omwoelen van de bodems maakt van de Noordzee een desolaat industriepark. En de gekte houdt doodleuk aan.

Van de Indepen-eindredactrice kreeg ik afgelopen zondag de antieke videoclip toegestuurd van Kate Bush, Cloudbusting, waarmee zij het aangrijpende verhaal van regenmachine-maker Wilhelm Reich (1879-1957) en zijn jonge zoon in beeld bracht, door Kate Bush zelf en Donald Sutherland gespeeld. Tot drie keer toe probeerde ik afgelopen zondag heel even buiten in de tuin te zitten, tot drie keer toe vergeefs. Tijdens het kijken naar de clip belandde ik zelf in de regen. De video greep me bij de keel, het verhaal van de gearresteerde Reich kennende. Bekijk hem tot het eind en lees deze Wikipedia lemma, of veel beter nog de ongekend lucide columns van Laura Slot over Reich.

TU Delft

De telefoontjes die ik na de Ongehoord-uitzending met een paar experts had, maakten haast dat ik onder de kop van dit artikel ‘deel 1’ zette. Zoals altijd zijn er mensen geweest die een dossier over heimelijke weermanipulatie bouwden en die waarschuwden, maar die murw zijn geslagen want iedereen verklaarde deze vorsers voor gek, als wappies avant la lettre.

Op alternatieve kanalen en op LinkedIn figureerde dit weekeinde ook een klein deel van een filmreportage waarin de stem van David Attenborough is te horen bij een bezoek aan onze Nederlandse TU Delft waar wetenschappers openlijk spreken over de technische mogelijkheid om met windmolens regenwolken te maken! Op LinkedIn kwamen foto’s (helaas zonder bronvermelding) voorbij van wolken producerende windmolens op zee. Zou het zo simpel zijn? Zijn het niet eens contrials (door de luchtvaart veroorzaakte waterdamp) of zelfs chemtrails (vliegtuigen die bewust metalen in de lucht brengen) ten bate van ‘cloud-seeding, maar zijn het onze windmolens die ons nu al een jaar in de zeik zetten? Of beiden? Op de site Interessante tijden van Rypke Zeilmaker is inmiddels ook het nodige over weermanipulatie te vinden, en eveneens verwijzend naar officiële bronnen.

In de Eerste Kamer stelde BBB-Statenlid Eric Kemperman al vragen over de wereldwijde beïnvloeding van onze atmosfeer. “We noemen dat geo-engineering, chemtrails, cloudbusting of varianten op dit thema. Kijk maar eens naar boven als u weer een blauwe lucht ziet met een bijzonder geometrisch patroon aan vliegtuigstrepen. Je kan er op z’n minst vragen over stellen aan de verantwoordelijke minister voor luchtkwaliteit.”

Wat is waarheid? Wie scheidt het kaf van het koren? Het zijn voorlopig vooral vragen die gesteld moeten worden, daar waar iedere goede onderzoeksjournalistiek mee begint, vragen en scenario’s. Was er nog maar een soort scherpe, onafhankelijke in plaats van een op links verdwaalde Zembla om dit uit te vorsen. Want ik ben geen researchjournalist meer, maar een natuurboer die zijn nering dreigt te verliezen als gevolg van het kolere weer. Wel kan ik als boernalist tenminste proberen dit thema op de agenda te krijgen.

Onderzoeksjournalistiek

Wellicht is er een Indepen- of zelfs een multi-upstream mediateam te vormen dat de onderzoeksjournalistiek met hulp van financiers (sponsors, donateurs, filantropen) in dit land weer een beetje wakker kust? En hopelijk hervinden we dan zielsgenoten in instanties die nog wel over onze (voedsel)zekerheid en onze volksgezondheid en veiligheid willen waken, instanties met de bevoegdheid tot invallen, arrestaties en inbeslagname. Want hoe goed onderzoeksjournalisten vroeger ook waren, ook toen hadden wij die bevoegdheid niet en mocht je hopen dat een onthullend artikel tot dergelijke politie- en justitieacties leidde. Helaas zijn beiden uitgehold, zowel de onderzoeksjournalistiek als overheidsinstanties. Maar ja, je moet ergens (opnieuw) beginnen.

Graag omwille gebrek aan middelen en mankracht alleen reageren met uiterst serieuze informatie via redactie@indepen.nl.

Postscriptum: Hoewel ik een punt had gezet achter de reeks columns ‘Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in’ neem ik in overweging om die binnen enkele weken toch voort te zetten vanwege zowel de actualiteit (we koersen daadwerkelijk op kernoorlog) als de vele reacties op die serie.

Komt u in ieder geval op 30 juni aanstaande naar het Moreelse Park Utrecht van 13:30u tot 15:30u. Geen spandoeken, geen lawaai, geen sprekers, maar louter een stilte-protest. En trek iets wits aan.

 

–//–

 

Samen met ons impact maken? Dat kan! Of het nu gaat om een kleine eenmalige donatie of een maandelijkse donatie. Wij zijn jullie dankbaar voor elke donatie! Doneren kan hier!

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Elles

  20 juni 2024 in 09:17

  Dank je wel dat je dit onderwerp bespreekbaar durft te maken

  • A.

   24 juni 2024 in 18:54

   De feiten wel even op een rijtje houden in deze. Mei 2023 was niet snikheet, maar juni. De waarmste ooit. Daarnaast was het in 2021 geen zomer met een maximum temperatuur van 29,6 graden in Arcen als hoogste temperatuur. Weerbeleving en feiten zeggen vaak wel andere dingen. Ondanks het idee van herfst dit jaar, was mei “gewoon” warm. Er is nogal wat voor nodig om het weer te veranderen omdat het niet in de grenslaag plaatsvindt. Dat is slechts onze beleving en het weer wat we meemaken. De lagen tussen 1500 en 5000 meter zijn feitelijk de belangrijkste lagen waar ons weer gemaakt wordt. Vragen zijn terecht, maar alle informatie als complot neer te zetten, zoals een deel van de mensen doen, niet. Ik ben daarom nogal sceptisch over het (neven)effect van dergelijke activiteiten. Het warme zeewater op de Noord Atlantische Oceaan acht ik de grootste factor van de moesson van afgelopen jaar. Het weer normaliseert vanaf nu met minder extremen, denk ik. Zorgen zijn wel terecht maar in dit direct klimaatverandering te noemen niet.

 2. Sophie van Baarsen

  21 juni 2024 in 11:51

  Supergoed om dit weerprobleem ter sprake te brengen. Ik ben het over zijn visie helemaal eens. Ook mijn bioboer klaagde over hetzelfde probleem: Alle groenten op zijn akkers zijn kapot geregend. Sporten buiten? Vergeet het maar, of je loopt een verkoudheid op. Waar gaan het naar toe?

 3. C.

  21 juni 2024 in 16:38

  Dank hiervoor,
  Zou het kunnen dat hierdoor bv buienradar
  opvallend vaak verkeerd voorspelt welk weer
  ze verwachten in de komende twee weken.
  Het valt op dat er van zonnig weer vooral in de tweede helft van de voorspelling niets uitkomt behalve regen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Foto: ANP

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president Donald Trump. Hij gebruikte hierbij een ArmaLite Rifle, type AR-15, een semiautomatisch geweer met magazijnen voor 30 kogels die met een vuursnelheid van maximaal 60 kogels per minuut kunnen worden afgeschoten. Naar verluidt schoot Crooks negen keer op Trump waarbij een kogel het rechteroor van Trump doorboorde. Een bij de campagnerally aanwezige Trump-supporter werd gedood door een van de kogels en twee anderen raakten zwaargewond. De schutter zelf, die zijn moordaanslag uitvoerde vanaf een dak op ongeveer 150 meter afstand van Trump, werd direct met een schot in het hoofd gedood. Inmiddels circuleert er een filmpje van deze levensgevaarlijke linkse gek waarin hij declameert: “I hate republicans, I hate Trump, and guess what? You’ve got the wrong guy.” Van welke kant je het ook bekijkt is dit een regelrechte moordaanslag die gelukkig niet succesvol was.

Wat mij bij het lezen van de Nederlandse kranten opviel was de enorme drang om deze waanzinnige moordaanslag te bagatelliseren. De Volkskrant sprak van een “schietpartij”, alsof het een verjaardagspartijtje betrof waarbij jongetjes van vijftien naar hartenlust een uurtje mochten paintballen. Het NRC vond het belangrijk te melden dat Trump slechts “lichtgewond” was na een ‘mogelijke’ moordaanslag. Het NRC was er dus nog niet zo zeker van dat het om een moordaanslag ging. Nee, dat moest eerst nog maar bewezen worden. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat Crooks uit zelfverdediging handelde of dat hij aan het jagen was en per ongeluk in de richting van Trump schoot.


Onze onvolprezen staatsomroep, de NOS, laste een extra journaal in over de ‘aanslag’ op Donald Trump. Nee, geen moordaanslag, maar een gewone aanslag. Zoals je die ook kunt hebben als een Nederlandse politicus met een paraplu op zijn hoofd wordt geslagen. Het Financieel Dagblad deed het al niet veel beter: “Donald Trump bij rally beschoten en licht gewond.” Je vraagt je af wat een linkse journalist denkt als hij of zij, blijkbaar vol afkeer van iemand die aan de andere kant van het politieke spectrum zit, op deze manier de waarheid geweld aandoet. Als je een hbo-opleiding journalistiek hebt voltooid dan mag toch aangenomen worden dat je hebt geleerd om de waarheid zo feitelijk mogelijk weer te geven. Het lijkt er echter op dat deze woke-getrainde massa-manipulatoren juist het tegenovergestelde doen. De waarheid wordt zorgvuldig, op Orwelliaanse wijze, de kant op geboetseerd die in het collectivistische gedachtengoed past. En helaas gelooft een grote groep van plichtsgetrouwe en Godvrezende Nederlanders het ook nog.

Gelukkig zijn er ook nog andere mediakanalen maar die zijn in Nederland wel schaars. Maar feit blijft dat 99 procent van de Nederlandse media blijkbaar niet in staat is om feitelijk en onafhankelijk nieuws te brengen. Dat zien we bij elke polariserende casus. Bij de coronacrisis, het toeslagenschandaal, de oorlog in Oekraïne, de Israël-Palestinakwestie, en nu ook bij de moordaanslag op Donald Trump. De diep-socialistische mening van onze journalisten ligt er telkens weer duimendik bovenop.

Maar woorden doen ertoe. We hebben dat gezien voor de moord op Pim Fortuyn, toen de linkse demonisering in het debat uit de bocht vloog. GroenLinks-coryfee Paul Rosenmöller zag “Pim Fortuyn graag bloeden” en de zure PvdA-leider Ad Melkert maakte er een gewoonte van om Fortuyn neer te zetten als een onmenselijk wezen met verachtelijke denkbeelden. Recentelijk deed Frans Timmermans hetzelfde met zijn uitspraak dat “Wilders een zelfbenoemde bewonderaar van Poetin is”. Nog verder ging hij toen hij stelde: “wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt”. Een hondenfluitje op anabolen steroïden.

En we zien nu hetzelfde patroon bij de linkse politici in de Verenigde Staten. De hulpeloze, vergeetachtige en stotterende Biden gaf enkele weken geleden nog aan dat Trump een “gevaar voor de democratie is”. Enkele dagen geleden zei hij nog: “It’s time to put Trump in a bullseye”, met andere woorden: maak een schietschijf van Donald Trump. Dus Volkskrant, FD, NRC, NOS en andere staatspropagandakanalen: het moet toch mogelijk zijn om eerlijk nieuws te brengen? Zonder gemanipuleer, geïndoctrineer en collectivistisch nepnieuws? Individuele journalisten en eindredacties: neem jullie verantwoordelijkheid. En breng onafhankelijk en feitelijk nieuws in plaats van leugens. In het belang van Nederland.

Verder Lezen

Column

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Avatar foto

Gepubliceerd

op

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Foto: ANP

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV van Geert Wilders. Want zo kon het niet langer. Na bijna veertien jaar moest en zou er een kentering komen. De mensen waren het spuugzat en de ravage van Rutte moest worden opgeruimd. ’s Winters zitten mensen in de kou omdat de gasprijzen kunstmatig hooggehouden worden door torenhoge accijnzen. De wachtlijsten in de zorg groeien en de kwaliteit van de zorg neemt in rap tempo af. Jeugdzorg is al helemaal een perverse geldmachine geworden, waarin commerciële partijen goudgeld verdienen aan het wegrukken van kinderen uit kwetsbare gezinnen. De woningmarkt is zodanig verstoord door neomarxistisch overheidsingrijpen dat mkb-pensioenbeleggers beroofd zijn van hun oudedagsvoorziening en starters gedoemd zijn bij hun ouders te blijven wonen. De toeslagenaffaire heeft diepe sporen achtergelaten, de onderste steen van het MH17-drama is nog lang niet boven en de Groningers zijn maar liefst drie keer de sigaar. Ze hebben scheuren in hun huizen, ze hebben geen compensatie gekregen en nu moeten ze ook nog de hoofdprijs betalen omdat een stel voor de bühne huilende alfa’s onnodig het Groninger gasveld heeft gesloten, terwijl dit technisch niet nodig was.

Maar de voornaamste reden voor een stem op de PVV was de wens om een halt toe te roepen aan de demografische transitie waarbij de autochtone Nederlander wordt overspoeld en vervangen door mensen uit veelal incompatibele culturen. Inmiddels is het woord ‘omvolking’ door de PVV zelf tot taboe verklaard en niet eens in de ijskast, maar gewoon bij het grofvuil gezet. Net als de Nexit, het premierschap en de weerstand tegen de oorlog in Oekraïne. Zo snel kan het gaan. Na zes maanden zwangerschap baarden de vier elkaar hatende partijen die een extraparlementair bestuur beloofden een kabinet onder leiding van een ambtenaar met een afluisterachtergrond. En toch had het land nog steeds de hoop dat Geert al zijn kroonjuwelen had opgeofferd voor dat ene hogere doel. Het stoppen van de tsunami van kansenparels die ons prachtige land komen afbreken.


 

Plenair debat over de regeringsverklaring

De moed van de strategische stemmer moet diep in de schoenen zijn gezakt na twee vruchteloze debatdagen, waarbij een nieuw parlementair dieptepunt werd bereikt. Yeşilgöz beschuldigde Wilders ervan dat hij achter de hoofddoekentweet van Agema zat, die vervolgens door onze kersverse, zenuwachtig met zijn armen zwaaiende, spionnenpremier tot de orde werd geroepen. Als ‘minister Adema van Verkeer en Waterstaat’ weliswaar, maar goed, alle begin is moeilijk.

Omtzigt nam als vanouds anderen de maat en ‘vond er wat van’ dat de PVV naar zijn maatstaven niet democratisch is. Dat is natuurlijk niet integer, vindt de voorman van de partij die vol zit met Kamerleden die qualitate qua de morele hoogvlakte claimen.

Schoof mijmerde nog een beetje dat hij zo goed had samengewerkt met Frans Timmermans bij ‘het neerschieten van MH17’, maar de lachers kreeg hij al lang niet meer op zijn hand. Medelijden en plaatsvervangende schaamte was de enige emotie die hij opriep bij de gedesillusioneerde kiezer die het debat volgde. Maar het absolute dieptepunt kwam toen Geert Wilders zijn eigen premier, die in consensus door alle vier de partijen naar voren is geschoven, de mantel uitveegde en hem ‘slappe hap’ noemde. Zelfs de grootste fans van de directe debattechnieken van Wilders vonden dit te ver gaan en ’s lands sympathie verschoof onmiddellijk naar de stuntelende Schoof, die inmiddels al urenlang een kabinet had verdedigd dat hem compleet in de steek liet.  Zo hard en zo onprofessioneel tekeergaan tegen deze onhandige ambtenaar was volstrekt onnodig en contraproductief. Opeens zag iedereen dat de keizer geen kleren aan had.

De grote moeite die de PVV heeft om bewindslieden van enige kwaliteit te leveren. Het samengeraapt zooitje ongeregeld dat zich nu Kamerlid mag noemen, maar ondertussen nauwelijks meedoet aan debatten. Een partij zonder kader, zonder intellectuele oudgedienden die de partijleider corrigeren, zonder wetenschappelijk instituut, zonder jongerenbeweging en zonder leden. Met zulke vrienden heeft het kabinet geen vijanden meer nodig. De vraag is dan ook niet óf kabinet-Schoof I gaat vallen, maar hoe snel. Maurice de Hond, die de PVV in de week voor 22 november de hemel in peilde, was onverbiddelijk en noteerde een ‘forse verschuiving na het eerste debat’. Met andere woorden: de voorspelde val van de PVV is ingezet. Geert Wilders pleegt harakiri in de Tweede Kamer. En het zijn 36 Kamerleden en miljoenen kiezers die het loodje leggen.

Verder Lezen

Column

De hypocrisie van slavernij-excuses

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De hypocrisie van slavernij-excuses
Foto: ANP

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door de Nederlandse politiek, christelijke en financiële bestuurlijke elites is zeer terecht. Immers, de geschiedenis leert wijze lessen. Wanneer we op de herdenking terugkijken horen we grote woorden. Met name uit monden van de nazaten van de politieke en bestuurlijke elites van toen. Zij spiegelen zichzelf nu gaarne in de spiegel van het grote deugen en morele gelijk. Geen twijfel bij hen dat zij wel van de geschiedenis leren en aan de goede kant staan. Maar hoe geloofwaardig zijn zij? Hebben zij de echte lessen wel geleerd?

Laten we dat toetsen aan de hand van de ‘gedragen’ woorden van burgmeester Halsema. Zij wees met haar altijd-gelijk-vingertje naar de critici van deze herdenking. Volgens haar erkennen zij niet te pijn van het slavernijverleden. Zij noemt hen ‘wegkijkers’. Om eraan toe te voegen dat ‘pijn die wordt ontkend, kan niet helen’. Daar heeft zij een serieus punt. Maar wat haar woorden zo onwaarachtig en hypocriet maken, is dat deze burgemeester, en met haar het gehele wetenschapsreligieus links-liberale-groen-christelijk ‘jubelkoor’, er geen enkel probleem mee hadden om in de duistere coronajaren miljoenen, vooral niet-gevaccineerde medeburgers, heel veel pijn te doen. En daar tot op de dag over zwijgen, wegkijken en er alles aan doen om deze pijn te bagatelliseren en te ontkennen.


Zij en alle andere politiek-bestuurlijke coronadaders leggen daarmee getuigenis af van het feit dat juist zij, als nazaten van de politiek-bestuurlijke elites die schuldig zijn aan de misdaden tegen de menselijkheid van de slavenhandel, niets van die geschiedenis geleerd hebben. In woord en gedrag hebben de eigentijdse politiek-bestuurlijke elites, deze keer niet met een beroep op het superieure wit-christelijk ‘waarheidswoord’, maar met een beroep op de (medisch) wetenschapsreligie en wetenschapsbijbel, een vergelijkbaar toneelstuk opgevoerd. Met hen in de rol van dader.

Net als de (wit-christelijke) politiek-bestuurlijke daders van toen er geen enkel moreel bezwaar in zagen om de zwarte mens te ontmenselijken, te dehumaniseren en als minderwaardig te behandelen en vanuit deze superioriteitsattitude met groot gemak en vanzelfsprekendheid misdaden tegen de menselijkheid begingen, maakt de huidige elites (niet toevallig ook westers en wit) zich daaraan ook schuldig. Met hetzelfde grote gemak. Zonder enig gewetensbezwaar. Zonder dat ze beseffen dat zij met dat zij excuuswoorden uitspreken voor hun voorgangers, in herhaling van dat gedrag vervallen. Gelijk draaideurcriminelen.

Wie, ter bewijsvoering ervan, de moeite neemt terug te kijken op de duistere coronajaren en nog eens ‘luistert’ naar de woorden en de zinnen uit monden van de excuus-elite van nu, ontwaart ‘zwarte’ gelijkenissen. De taal van ontmenselijking werd door Bontenbal cum suis volop gesproken. Het dehumaniserings-discours was burgemeester Halsema niet vreemd. Maatschappelijke uitsluiting werd in GroenLinks, D66 en CDA-bestuurlijke kringen gevierd. En toen de ‘uitgestotenen’ hun pijn en diepe zorg etaleerden, er aandacht voor vroegen, lachte het politiek-bestuurlijk Hugo-de-Jonge-elite volk de ‘ballen uit hun broek’.

Deze pijn mag er van de huidige elite niet zijn. Met veel gevoel voor de eigen superioriteit bepaalt zij wel of uw pijn er mag zijn. Net als in het slavernijverleden de ‘zwarte’ pijn er niet mocht zijn en werd gebagatelliseerd. Precies deze superioriteits-attitude die ook weer in de coronajaren haar duistere gezicht toonde, is de sleutel tot het écht leren van de slavengeschiedenis. Jezelf moreel superieur verklaren, zoals Halsema cum suis doen, getuigt van geschiedenis-analfabetisme. De welbekende Jordan Peterson heeft er een treffend woord voor: ‘narcistische compassie’! Aan al die excuses van de politiek-bestuurlijke daders van misdaden tegen de menselijkheid is niets oprecht. Slechts bedoeld om het eigen daderschap te verhullen.

Het is overduidelijk waarom de huidige westers-christelijke beschavings-‘woke’-elites deze ‘witte’ superioriteits-les van de geschiedenis niet willen leren: omdat het een beschamende geschiedenis is,  waarvan genocides en volkerenmoord de ‘hoogtepunten’ zijn. Wie de wit-christelijke beschavingsgeschiedenis van het slavernijverleden in breder perspectief plaatst, ziet een aaneenrijging van misdaden tegen de menselijkheid, gevoed en uitgevoerd door de gruwel van superioriteitsdenken. Het wezenskenmerk van de westers-christelijke beschaving. Een beschaving, die zich superieur acht(te). Uitverkoren door God zelf en die ver boven andere culturen, beschavingen en ‘huidskleuren’ en ‘andersdenkenden’ stond.

De westerse christelijke beschaving is groot geworden dankzij deze schaduwkanten. Ze heeft er nooit van willen leren. Daarom valt ze elke keer weer in herhaling en voeren de politieke en bestuurlijke elites met regelmaat in de geschiedenis hun superioriteits-toneelstuk op. Met altijd dezelfde uitkomst en afloop: misdaden tegen de menselijkheid. Om daar vervolgens eeuwen, decennia of jaren later excuses voor aan te bieden en oproepen om de pijn van de slachtoffers te erkennen en serieus te nemen.

Het coronabeleid is de meest recente opvoering van deze typisch westers-christelijk beschavings-toneelstuk. Met ook nu weer, met een blik op de oversterfte, misdaden tegen de menselijkheid als standaard uitkomst van superioriteitsdenken en -politiek. Dit wegkijken van de politiek-bestuurlijke elite van hun corona-dadersrol en de pijn van miljoenen burgers, maakt niet alleen die drie miljoen niet-gevaccineerde burgers woedend. Ook vele ‘gewone’ burgers, die zich niet verantwoordelijk voelen voor de ‘zwarte’ gruweldaden, begaan door de politiek-bestuurlijke elites uit de slaventijd, krijgen genoeg van het ‘morele’ vingertje, waar hen de les wordt gelezen en schuld aangepraat. Om vervolgens door het elite-dadersvolk te worden uitgescholden voor ‘racisten’, ‘fascisten’, ‘extreem-rechts’, ‘complotdenker’ en ‘wappie’.

Wie echt van de geschiedenis wil leren, moet beseffen dat het gif van hét superioteitsdenken de kwaadaardige schrijver is van vele ‘zwarte’ verhalen. Vooral uit- en opgevoerd door de politiek-bestuurlijke elites. Wie die les leert, kan er niet omheen om de politieke elite van nu, bestaand uit vooral links-liberale-groen-christelijke hoogopgeleide wetenschaps-religieuzen, te wijzen op hun dadersrol in de voorbije coronajaren, die hun morele ‘Halsema’-betoog volstrekt onwaarachtig maakt. Hier ligt een grote opgave voor het kabinet-Schoof, die mede de eindkomst is van (maatschappelijke) woede, pijn en teleurstelling van het ‘gewone’ volk, waar het hoogopgeleid superioriteitsdeel van de samenleving met veel dedain op neerkijken.

Zonder dat deze pijn wordt erkend en geheeld, de politiek-bestuurlijke elites hun ‘dader-coronarol’ erkennen en om vergiffenis vragen voor de echte ‘zwarte’ les van 2000 jaar wit-westerse-beschavings-elite-politiek, kan geen heling zijn tussen elite en het volk. Dan is het wachten tot het superioriteitsgif in de hypocriete gezichten van de elites ontploft.

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column7 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden