Opinie

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

Avatar foto

op

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Deel dit nieuws
Foto: ANP

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord ‘omvolking’ in de Tweede Kamer niet meer gebezigd kan worden, als tenminste de motie wordt aangenomen. Vooralsnog wordt de motie aangehouden. Dat het hier om een eigen interpretatie gaat, het oproepen tot geweld, doet kennelijk niet ter zake.

Buiten de Tweede Kamer kunt u uiteraard het woord nog wél gebruiken. Dus op school, op het werk, op het station, op de markt, thuis, overal kan het behalve in de Tweede Kamer, het huis van de democratie.


Dat dit nu kan opent enorme perspectieven, en daarom hebben wij een lijstje opgesteld van woorden die verkeerde associaties oproepen en die verboden dienen te worden in de Tweede Kamer:

 

 • Klimaatcrisis => roept op tot het afpersen van de burgerbevolking onder valse voorwendselen

 

 • Stikstofcrisis => roept op tot het afpersen van de boerenbevolking onder valse voorwendselen

 

 • Energiecrisis => roept op tot het onbeschaamd belasten van een burgerbevolking middels belastingen

 

 • Wit => indien van toepassing op mensen dan is blank het te gebruiken woord. Wit is een associatie met zwart/wit en roept op tot polarisatie in bepaalde kringen

 

 • Blackface => dit roept te veel associaties op met Zwarte Piet, een grote kindervriend die jaarlijks het land opvrolijkt met zijn verschijning

 

 • Links => dit roept te veel associaties op met ondemocratische relschoppers die de democratie ondermijnen door te protesteren tegen in meerderheid aangenomen regeringsbeleid of uitslagen van verkiezingen. Beter is het woord ‘andersrechts’, dit klinkt neutraler en respectvoller.

 

We moedigen lezers van Indepen aan tot het aanreiken van andere woorden die verboden dienen te worden in de Tweede Kamer. Alleen samen krijgen we de verloedering van de Kamer het land uit.

 

 

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Marcel

  9 juli 2024 in 16:32

  Orwell schreef er al over en benoemde het: Newspeak.

 2. KeEsC

  10 juli 2024 in 11:04

  Enkele suggesties:
  Democratie: Want dat veronderstelt dat het volk iets te zeggen heeft.
  Verkiezingen: Want dat veronderstelt dat er iets te kiezen is in de politiek.

  • Steve

   12 juli 2024 in 18:44

   Volksvertegenwoordigers

 3. Steve

  12 juli 2024 in 21:47

  – ‘Extreem-rechts’ (gebezigd voor een ieder die niet in een door het establishment geconditioneerde links-ideologische bubbel leeft, maar redelijk en pragmatisch is).

  – ‘Haatzaaien’ (gebezigd voor elke vorm van houtsnijdende kritiek op het narratief of op andere onzinnig, ideologisch wensdenken).

  – ‘Opruiïng’ (zie haatzaaien).

  – ‘Fact-checkers’ (gebezigd om door het grootkapitaal betaalde mensen of organisaties aan te duiden om de navrante leugens van het narratief tegen alle feiten en onafhankelijke wetenschap in te verdedigen en gefundeerde kritiek op basis van non-argumenten en pseudo-wetenschap af te doen als onjuist. De juiste term zou moeten zijn: fact-wreckers’).

  – ‘mRNA-‘vaccinaties’ (gebezigd voor medische onverantwoorde, overbodige injecties die alleen het grootkapitaal en de machtshebbers/ het establishment dienen).

  – Complottheorieën (gebezigd om alle gefundeerde, op de realiteit gebaseerde kritiek op infantiele en doorzichtige wijze af te doen als een verzinsel, waardoor een zinvolle discussie op de inhoud niet meer mogelijk is).

  – ‘Deskundige’ (gebezigd om een ieder aan te duiden die door het establishment op het podium wordt gehezen om het voorgeschreven narratief met zijn niet op logica of wetenschap gebaseerde mening, te verkondigen)

  Etc.

  • David van Diemen

   12 juli 2024 in 22:02

   Goede aanvulling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Biden is campagne voor Trump briljant gestart

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Biden is campagne voor Trump briljant gestart
Foto: ANP

Als u de beelden van één van de machtigste mannen van de wereld terugziet bekruipt u wellicht plaatsvervangende schaamte. Er staat iemand die zo dement als een deur is, nauwelijks een zin kan uitspreken, om de haverklap bevroren voor zich uit staart en die zonder hulp het podium niet meer opkomt. Denkt u er dieper over na, dan is het nog veel erger. Want er zijn hele volksstammen die Biden nog altijd volledig steunen, die hem zelfs ‘sharp’ noemen in zijn handelen en denken. Is die achterban dan niet net zo dement, leven die al jaren onder een steen? ‘Sleepy Joe’ is geen bijnaam van de afgelopen weken, die heeft hij al vanaf zijn aantreden.

Stelt u zich eens voor dat er een compleet demente Rutte op het podium staat te brabbelen, en Sophie Hermans vol overtuiging zegt de scherpte van Rutte zo te waarderen, Ed Nijpels telefonisch Rutte prijst voor zijn fantastische voordracht en via een straalverbinding ook Frits Bolkestein nog even in beeld komt om de visionaire capaciteiten van Rutte te prijzen. Charles Groenhuijsen noemt hem ‘Rutte op zijn best’ en Eva Jinek ligt kwijlend aan tafel samen met Michiel Vos. Wat een fantastische leider! Exact dat is er aan de hand in de USA! Een volslagen, al jaren durende volstrekte blindheid door politiek en media voor Sleepy Joe.


Het geeft aan in welke compleet absurde tijd we leven. De hele wereld weet dat Joe Biden samen met zijn zoon aantoonbaar meer dan crimineel is met al zijn mistige deals in Oekraïne van jaren geleden. De Biden-laptop is er als ultiem bewijs. Er wordt door de media overheen gewalst en social media heeft ieder bericht erover gewist, alsof het niet bestaat. De media prijzen Biden nog altijd, maar veroorzaken vooral een run op Trump. Iedereen met een beetje gezond verstand zal niet stemmen op een stotterende demente bejaarde, en verder hebben ze weinig keuze, anders dan op Trump te gaan stemmen toch?

Trump of Biden, het maakt niet uit. We zien een weerzinwekkende campagne tussen een tot op het bot doordrenkte demente club tegen een club die zonder verdere inspanning alleen daarom al de aanstaande verkiezingen zal gaan winnen. Het land ligt financieel compleet in de afgrond, voert onder ‘leiding’ van Biden een proxy-oorlog in Oekraïne tegen de Russen, dat belooft nog wat… gelukkig voor de Amerikanen ligt de war zone heel ver van Washington. Er zal iemand anders naar voren geschoven moeten worden, dat kan bijna niet anders. Hopelijk zijn de kiezers dan niet vergeten dat er jarenlang de andere kant is opgekeken bij Sleepy Joe. De rot zit diep vanbinnen, Joe was alleen de personificatie van al die rot.

 

Verder Lezen

Opinie

Water(s)nood, de nieuwe psychose waaraan we moeten geloven

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Water(s)nood, de nieuwe psychose waaraan we moeten geloven
Foto: ANP

Je verwacht het niet, na acht maanden lang buitjes, buien, hoosbuien en bijna moessonregens, schijnt sinds enkele dagen de zon en prompt kopt de Telegraaf in maar liefst vier artikelen op één dag over een ‘waterslot’.


Sterker nog, onze tasjesdrager Sophie Hermans van de VVD, beoogd minister van Klimaat en Groene Groei, wist al na twee warme dagen te melden dat ze zich grote zorgen maakt over de klimaatverandering. “Ja, dat is aan de gang, dat is aan de orde. Volgens mij gaan we nu een hele warme, hete week tegemoet”.

Feit is dat een groot deel van de oogst is mislukt omdat het land zo ongeveer onder water staat door de langdurige regen van de afgelopen maanden.

We draaien er dit keer niet omheen. We hebben te maken met héle ongeduldige mensen die instructies van hun bazen hebben gehad om aan te slaan op ‘klimaatverandering’ en op ‘watertekort’. De Verenigde Naties met haar 17 ‘sustainable development goals’ heeft haar gezanten tenslotte niet voor niets gebrainwashed tot hersenloze papagaaien?

Een grote CNN-baas liet zich enige tijd geleden al eens voor een verborgen camera half dronken ontvallen dat de volgende crisis die de media zou uitlokken de ‘klimaatcrisis’ is. En dan krijg je hele stoere uitspraken van een VN-baas, dagelijks artikelen over ‘climate change’ en meer van dat soort onzin. Volgens Al Gore had Nederland allang onder water moeten staan, maar dat is iedereen alweer vergeten. Apocalyptische uitspraken zijn nu weggelegd voor een nieuwe generatie predikanten. En terwijl de hele aarde in brand staat van de zogenaamde ‘climate change’ regent het al maanden pijpenstelen in Nederland… zit je dan als beoogd minister van Klimaat… dus wat doe je dan na twee dagen (eindelijk) zon? Juist, de meest domme uitspraak om te laten zien dat je in klimaatverandering gelooft. Veel geloofwaardiger kon haar incompetentie niet worden weergegeven. Twee dagen zon en het dan over klimaatverandering hebben…

En dat watertekort in dit waterrijke land dan? Tja, daar hebben we een nationale dienst voor die dat bijhoudt: RijksWATERstaat. En wat rapporteren die dan? Die rapporteren dat we een kletsnat voorjaar hebben gehad en de droogtemonitor geeft nog altijd aan dat het dik OK is met de waterstanden in Nederland. Maar hoe zit het dan met ons drinkwater? Tja, dat is weer iets waar het World Economic Forum al een tijdje over loopt te schreeuwen. Want door de ‘klimaatverandering’ van onze nationale tasjesdrager krijgen we hele natte zomers en tegelijkertijd hele droge zomers (kunt u het nog volgen) en daar is het gevolg van dat de belasting op drinkwater omhoog moet… eh … er een drinkwatertekort komt. En daar zit je dan als redacteur bij De T… éindelijk vier dagen zon en je kunt meteen vier artikelen plaatsen over watersloten enzo. Hele winter aan geschreven, hele voorjaar terwijl het regende gewacht om het te kunnen plaatsen, en in juni dan éindelijk zon. Hoppa! Vier artikelen op één dag bij de T.

We hebben een tip voor u: ga naar zo’n survival- annex kampeerwinkel en koop een waterzuiveringskitje. Er komt toch wel drinkwaterschaarste, maar aan u zal het niet liggen. Het komt door het WEF, de Verenigde Naties, Den Haag, de drinkwaterbedrijven, waterzuipende datacentres van Google en Facebook in de polders, de bevolkingsgroei en uiteraard de omvolking. Bereid u voor op een interventie bij Rijkswaterstaat van de Excel-schrijvers van het RIVM, en plots allemaal grafiekjes met zwarte scenario’s als u het waagt meer dan wekelijks te gaan douchen. Het ligt aan u, precies dát willen ze u wijsmaken zodat u weer in de volgende psychose trapt en weer kneedbaar wordt! Laat anderen maar (weer) in een psychose terecht komen terwijl u de gemeentevijver leegdrinkt. Na u de zondvloed tenslotte. Nederland een (drink)watertekort aanwrijven is hetzelfde als Arabieren proberen wijs te maken dat er een zandtekort is.

Verder Lezen

Opinie

Fatwa over het woord ‘omvolking’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Fatwa over het woord ‘omvolking’
Foto: ANP

De omvolkingstheorie is een verwerpelijke en riskante complottheorie, volgens de NCTV niet los te zien van een oproep tot geweld. Voor deze theorie is geen plaats in het kabinet en daar zullen we dan ook streng op toe zien. De term ‘omvolking’ moet niet gebruikt worden, aldus Teun Struycken, beoogd staatssecretaris voor rechtsbescherming. Wat wel kan (en nodig is), is een normaal debat over demografische veranderingen. De term ‘omvolking’ zet dat debat op een verkeerd spoor.

 


Leten we even naar de feiten kijken:

Net zoals ‘blank’ werd omgebouwd naar ‘wit’, ‘allochtoon’ naar ‘medelander’, zo wordt nu het woord ‘omvolking’ omgebouwd naar, eh, ja, naar wat eigenlijk?

Het ‘Ministry of Truth’, ofwel de NCTV, heeft bevolen dat het woord ‘omvolking’ niet meer gebruikt mag worden. De connotatie met het verleden is té groot, de overeenkomst (in aantallen) ook té groot met een periode waaraan men niet herinnerd wil worden. En dus kwam het ministerie van Newspeak in actie… het woord ‘omvolking’ kent echter twee betekenissen volgens ‘De Dikke’, en de NCTV pikt nét de verkeerde… je zou nog een discussie kunnen starten of er sprake is van ‘planmatig’, maar die discussie wordt niet gevoerd.

Waar we in werkelijkheid naar kijken is de linkse verkramptheid zodra duidelijk wordt dat er al jarenlang weggekeken wordt omdat er simpelweg een héél groot probleem ligt, dat veroorzaakt wordt door diezelfde linkse krachten. Was het niet ooit (2004) de Amsterdamse huisarts en PvdA-wethouder Rob Oudkerk die de term kut-Marokkanen bezigde toen het over problemen in de stad ging. Oudkerk voegde daar onmiddellijk aan toe “Zo kan je dat niet zeggen” waarop PvdA’er Cohen reageerde met “Het zijn wel onze kut-Marokkanen.” Later excuseerde Oudkerk zich voor zijn woordgebruik door te zeggen dat hij alleen op sommige groepen Marokkaans-Amsterdamse jongeren, die overlast veroorzaken op straat, had gedoeld. Anders waren het in 2011 wel PvdA’er Spekman en PvdA’er Samsom die zeiden “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen.” Amsterdamse wethouder Groot-Wassink liet zelfs een rapport in de onderste lade verdwijnen aangezien de discussie haaks stond op zijn ideaalbeeld en niet paste bij zijn politieke programma.

Met eenzelfde verkramptheid wordt gereageerd op biomassa, klimaatverandering of windmolens. Men weet in linkse kringen héél goed dat slechts een politieke boodschap wordt uitgedragen die inhoudelijk zeer omstreden en discutabel is. Om de inhoudelijke discussie te mijden worden alle mogelijke technieken toegepast. Het start met negeren, vervolgens glashard ontkennen, daarna de duider wegzetten als ‘ontkenner’ en als laatste het woordgebruik met verbaal geweld willen wijzigen.

We zitten nu in de voorlaatste fase, het woordgebruik willen aanpassen. En dus schiet men bij PVV en VVD in een kramp en komt met excuses, maar dat is helaas niet voldoende. Het gaat de laatste dagen alleen nog maar over het feit of iemand die het ‘vroeger’ over ‘omvolking’ had en nu over het meer acceptabele ‘zorgelijke demografische ontwikkeling’ niet toch stiekem ‘omvolking’ bedoelt? Tegen deze idiotie vechten is vechten tegen de bierkaai.

De essentie is dat linkse kringen het er simpelweg niet over willen hebben omdat ze weten dat u inhoudelijk een punt heeft, en als u daar niet aan wil voldoen, ze alles uit de kast halen om u daar wel toe te dwingen. Noem het dan ook maar stug gewoon ‘omvolking’, want het maakt toch niet uit en toont in ieder geval dat u niet buigt voor dit soort van intimidatie.

Wat het volgende toneelstukje is? Ostentatief opstappen. Zoals Groot Wassink nu doet. Als wethouder? Nee natuurlijk niet! Groot Wassink stapt op als voorzitter van de asielcommissie en bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Dat siert hem dan wel, want zelfs onze Koning snapt dat je als ambtenaar natuurlijk wel het geldende beleid zult moeten volgen en anders een andere baan moet zoeken. Zodra het asielbeleid Amsterdam treft zal Groot Wassink dus ook moeten opstappen als wethouder toch, of kijken we dan weer naar een volgend toneelstukje?

 

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column9 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden