Buitenland

Jasmin (12) daagt WEF en Greta uit: ‘Klaus Schwab, how dare you?’

Avatar foto

op

Opeens ging ze viraal. De jonge Jasmin (12 jaar) die de harten stal bij een protest tegen het plan om van Oxford een 15-minuten stad te maken.

,,Klaus Schwab how dare you’’, zei het Britse meisje in haar speech die op internet al bijna een miljoen keer is bekeken.


De Britse tiener gaf daarmee óók een veeg uit de pan richting die andere jonge activiste Greta Thunberg, die in 2019 dezelfde woorden ‘How dare you’ gebruikte bij een VN top om haar zorgen uit te spreken over het klimaat.

Massa-surveillance

Volgens de 12-jarige Jasmin creëert de Zweedse Thunberg echter een opgedrongen werkelijkheid. Jasmin verzette zich vorige week in Oxford tijdens de actie ‘No 15 minutes cities’ tegen totale controle en massa surveillance.

De actie moet voorkomen dat Oxford in 2024 in zones wordt gehakt. Bewoners hebben daarna beperkte bewegingsruimte met hun auto. Wie te vaak heen en weer rijdt tussen zones, krijgt boetes. In de stad worden duizenden camera’s opgehangen om alle verkeersbewegingen te registreren.

,,Deze buurten van vijftien minuten worden binnenkort digitale gezichtsherkenningszones’’, zei Jasmin. Volgens haar zal de aanpak bovendien in Oxford juist veel meer CO2-uitstoot gaan opleveren.

,,Als ik bijvoorbeeld naar het huis van een vriend in zone 3 ging, kwamen mijn ouders me normaal gesproken altijd ophalen met hun auto. Dat duurt maar tien minuten, die rit. Maar het betekent in de toekomst dat ze de ringweg op moeten, en dan moeten omrijden om weer de stad in te komen.“

In Nederland zal Utrecht veranderen in een tien minuten stad. Mensen kunnen hun auto in die stad laten staan, omdat alles wat ze nodig hebben in tien minuten te bereiken is: winkels, scholen en medische zorg.

Ontwapenend

De speech van Jasmin ging wereldwijd viraal. Veel mensen vinden haar dapper en ontwapenend. Anderen bekritiseren haar en vinden haar extreem in de war; vanuit in hun ogen een complotgedachte over massasurveillance.

Children’s Health Defense, een Amerikaanse non-profit activistengroep die opkomt voor kinderrechten, schaarde zich echter direct achter de Britse Jasmin. De organisatie heeft het filmpje met een ingekorte versie van haar speech op twitter gedeeld met de woorden:

,,Listen to this 12 year old girl, expose the dystopian reality, of 15-minute cities!”

Jamin speechte vol zelfvertrouwen op de beelden: ,,How dare you steal my childhood and my future, and the future of our children, by enslaving us in your crazy digital surveillance prison.’’

‘Surveillance-gevangenis’

Oftewel: “Hoe durven jullie mijn kindertijd te stelen én mijn toekomst, en de toekomst van onze kinderen, door slaven van ons te maken in jullie krankzinnige digitale surveillancegevangenis.’’

Jasmin maakte gehakt van de stelling dat al die duizenden camera’s op straat haar veiligheid zullen garanderen als ze lopend, in het donker naar huis moet.

,,What’’, riep ze uit. ,,Meen je dit serieus! Denk je echt dat ik bekeken wil worden, elke seconden op de dag. Meen je dat serieus? Duizenden camera’s die me volgen. Bij élke beweging die ik maak tot ik thuis ben?’’

,,To Klaus Schwab I say this: ‘How dare you’. Jamin stal daarna de harten van de demonstranten, door ontwapenend te lachen. Daarna pakte de scholiere de draad weer serieus op:

‘Dystopisch’

,,We weten allemaal waar dit naartoe gaat leiden. Dit zijn de eerste stappen op weg naar een dystopische realiteit waarbij we vastzitten in 15-minuten-buurten.”

Klimaatverandering wordt volgens haar misbruikt om iedereen te controleren. ,,En om ons dwingend in een richting te duwen. De waarheid is dat de hebberige mensen (‘the greedy persons’) totale controle willen. Over alles wat we doen. Over alles wat we denken. En over alles wat we zeggen.’’

De kijkers van haar speech zijn inmiddels in twee kampen verdeeld. Aan de ene kant zijn er mensen die het banaal vinden dat Jasmin in samenzweringen gelooft en aan de andere kant zijn er mensen die haar in hun hart sluiten vanwege haar vlijmscherpe verzet tegen een globalistische totalitaire wereldregering.

De 15-minuten-stad wordt verder in de wereld opgedrongen. Het systeem wordt behalve in Oxford officieel al uitgerold in Utrecht, Barcelona, Bogota, Parijs, Milaan, Portland, Buenos Aires en Melbourne.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Utrecht, zal die stad geen boetes gaan heffen bij mensen die hun auto blijven gebruiken.

 

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Lampedusa overspoeld door bootmigranten

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Lampedusa overspoeld door bootmigranten
Foto: ANP

Lampedusa wordt overspoeld door bootmigranten uit West-Afrika, omdat mensen uit deze regio tegenwoordig naar Tunesië kunnen reizen, zonder overgeleverd te zijn aan mensensmokkelbendes onderweg. Hun verdienmodel is overgenomen door luchtvaartmaatschappij Tunisair.

Op Lampedusa komen per dag meer illegaal overstekende migranten Europa binnen dan vorig jaar in de drukste wéken, en dan in heel Italië. Nu al zijn op het kleine eiland reeds tweemaal zoveel bootmigranten gearriveerd als heel vorig jaar: 116.000. Dit getal dateert van vóór afgelopen week (medio september). Toen kwamen op woensdag in één etmaal maar liefst 7000 migranten aan wal op het piepkleine eilandje met 6000 inwoners.


Vicepremier Matteo Salvini beschuldigde mensensmokkelaars van een oorlogsdaad, door opzettelijk met zoveel bootjes gelijktijdig de overtocht aan te vangen. De afgelopen maanden werd het al steeds drukker op zee, en in de haven. Als gevolg hiervan heeft Frankrijk de grens met Italië alweer gesloten, wat volgens het Verdrag van Schengen alleen mag in noodsituaties.

De mensensmokkelaars zouden de migranten-armada hebben beraamd om druk te zetten op de Europese Unie. Zowel in Brussel als in veel lidstaten is onvrede over de migratiedeal die in de zomer werd gesloten door premier Mark Rutte en zijn Italiaanse ambtgenoot Giorgia Meloni, samen met Ursula von der Leyen (voorzitter Europese Commissie). Die deal zou harteloos zijn, omdat er te weinig eisen zijn gesteld aan de regering in Tunis qua mensenrechten. Ongewenste migranten worden nu soms mishandeld of zelfs in de woestijn achtergelaten, nadat ze over de grens zijn ‘uitgezet’.

Deze excessen zijn in media wereldwijd breed uitgemeten. Maar er is veel te weinig aandacht voor volgens Clingendael-fellow Francesco Mascini, een specialist op het gebied van irreguliere migratie die eerder onder meer werkte vanuit de Nederlandse ambassade van Tunis. Daar was hij coördinator.

Hoe komt het dat de illegale migratiestroom naar Italië zo groeide? In het voorjaar is de termijn dat West-Afrikanen visumvrij mogen doorbrengen in Tunesië, verdubbeld naar 180 dagen. Ruim voldoende tijd om een mensensmokkelaar te vinden met een bootje. Die staan volgens Mascini al bij de aankomsthal van het vliegveld op de gelukszoekers te wachten.

Deze reis is bovendien oneindig veel veiliger en sneller dan wat lang gebruikelijk was: over land de tocht door de Sahara afleggen, met mensensmokkelaars. Dat is recent juist ingewikkelder geworden, omdat in transitland Niger een coup is gepleegd.

In de afspraken die premier Rutte met Meloni en Von der Leyen maakte, was over de luchtbrug naar Tunis niets afgesproken. De vluchten worden uitgevoerd door Tunisair, een staatsbedrijf. Het regime plukt dus de vruchten mee van de grote oversteek met de armada op Lampedusa.

Opvallend is hoe het overspoelen van dit eiland een spiegel is van wat zich afspeelt in de Verenigde Staten. Daar zijn het zelfs de democratische bestuurders van New York die waarschuwen dat de samenleving wordt ontwricht. Dat is opmerkelijk, want deze stad riep zichzelf eerder uit tot een ‘sanctuary city’, een stad die zegt migranten met open armen te willen ontvangen.

Maar nu het er tienduizend per maand zijn, is de rek eruit, waarschuwde de burgemeester onlangs. De vluchtelingen komen via de grens met Mexico het land binnen, en worden vaak daar op bussen gezet naar steden elders in de VS. Dit kwam op gang omdat de zuidelijke deelstaten de grote toestroom niet aan konden.

Verder Lezen

Buitenland

‘Laat ze naar de hel lopen met hun plan voor een totalitaire wereld’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

‘Laat ze naar de hel lopen met hun plan voor een totalitaire wereld’
Foto: ANP

INDEPEN LIVE VANUIT STRAATSBURG

,,Vertel ze dat ze naar de hel kunnen lopen.’’ De Duitse Europarlementariër Christine Anderson van de fractie I&D (Identiteit & Democratie) ziet tot haar gruwel hoe langzaam maar zeker weer geprobeerd wordt mensen in de beperkingen zoals bij COVID-19 te rommelen.


Op sommige Amerikaanse universiteiten wordt alweer met mondkapjes rondgelopen en de World Health Organization (WHO) strooit alweer rond met eerste verontrustende berichten over besmettingen door corona.  De Amerikaanse analist dr. David Martin noemde op 13 september in Straatsburg de WHO ,,een criminele organisatie’’. De WHO ontkent dat.

,,They are all bringing it back,’’ zei Europarlementariër Anderson die dag in het gebouw van het Europees Parlement in Straatsburg. Op de bijeenkomst werd behalve over de corona, gesproken over de systeemverandering, totalitarisme, de supermacht van de WHO, én over de globalisering die volgens haar door ieders strot geduwd wordt in de EU, Australië, de VS en de UK.

,,Do not go along, zeg nee’’, zei Anderson die zich tijdens de coronacrisis fel verzette tegen de drang en in sommige landen zelfs dwang op de mRNA-vaccins. Ze kreeg er destijds ‘hoofdpijn en kiespijn’ tegelijk van: De lockdowns, het coronapaspoort, de verplichte testen en de QR-codes, 2G en 3G, mensen die hun baan verloren. ,,Nooit meer dát”, zegt ze.

Weiger een masker te dragen, zei ze op de bijeenkomst en richtte zich tot de wereld. ,,Zeg gewoon: nee. Haal de macht bij ze weg, zeg nee’’, herhaalde ze keer op keer. ,,Laat ze naar de hel lopen. Dáár horen ze thuis. We zwijgen niet. Wij gaan niet achter die afschuwelijke globalisten aan.’’ Ze richtte zich via een livestream tot elk parlementslid waar dan ook in de wereld en gaf ze een harde waarschuwing dat ze volksvertegenwoordigers zijn én het volk moeten dienen. ,,Er is geen plek in een parlement of regering voor jou als je achter de globalisten aanrent. Doe je dat wel, dan hoor je achter de tralies.’’

Woest is ze vanwege het totalitaire systeem dat als een soort sluipmoordenaar uitgerold wordt, waarbij de overheid gevoed door ngo’s steeds meer macht naar zich toetrekt. ,,Tell them to screw themselves. And tell them to go to hell. That is where they belong.’’ ‘They’ dat zijn in haar ogen de globalisten, zoals ze hen noemt. De ongekozen mensen aan de top van de macht in de WHO, het World Economic Forum (WEF), de Verenigde Naties (VN) en last but not least de ngo’s, maar ook de doordrammende miljardair Bill Gates die met vette ‘grants’ rondstrooit en op die manier ook een stoel kocht aan tafel van de WHO.

Die World Health Organization krijgt tot grote zorg van Anderson in 2024 supermacht, zodra meer dan honderd landen, waaronder Nederland, het nieuwe pandemie-verdrag ondertekenen. Bij een gezondheidscrisis, door de tijgermug, corona of het klimaat, bepaalt de WHO de gedragsregels die wereldwijd gelden. ,,Het zal leiden tot de ondermijning  van de rechtstaat-principes’’, stelde ze. ,,Wij zijn hier bijeen omdat we ons allemaal zorgen maken over de WHO die haar macht wil uitbreiden. Dat zal gevolgen hebben voor alle mensen op de aarde.’’

Lockdowns, mondmaskers. Contactonderzoeken. Verplicht vaccineren. Het zijn instrumenten, die de WHO al naar gelang het haar goeddunkt uit de la kan trekken. En dwingend kan opleggen. ,,De WHO zal het onbetwiste leiderschap hebben.’’ Weliswaar is er een toetsing van de proportionaliteit van maatregelen, maar die toetsing gebeurt door wetenschappers die de WHO zelf aanwijst, en er is geen onafhankelijke toezichthouder.

Het is bovendien niet mogelijk naar de rechter te stappen, schetste de Zwitserse advocaat Philipp Kruse. En nog veel erger, de WHO krijgt het middel van censuur in handen, schetste hij: ,,Het verdrag omvat het recht op censuur in de gezondheidscommunicatie. De WHO geeft zichzelf het mandaat op de waarheid. Dit verdrag maakt de weg vrij voor allesomvattende censuur.’’

Censuur is sowieso sinds enige tijd ‘het nieuwe normaal’ in de Europese Unie aan het worden, want ook in de nieuwe Digitale Services Act, die 25 augustus in werking trad, wordt desinformatie door de Europese commissie aan banden gelegd. Online platforms en nieuwsmedia moeten de lijn van de Europese Commissie volgen. Anders krijgen ze een boete.

Europarlementariër Rob Roos van de groep ECR noemde die ‘censuurwet’ op 13 september een gedrocht. ,,We are silenced on social media (we worden gemuilkorfd op sociale media – red.)”,  zei hij. ,,Je hoeft geen complotdenker te zijn om te denken: waarom gebeurt dit in vredesnaam? ‘Ze’ nemen maatregelen om te voorkomen dat we ons uitspreken. Doodeng’’, zei hij. Hij waarschuwt voor de komst van de Europese Digitale identiteit, die wordt gekoppeld aan je medisch dossier en je bank.   ,,De Europese Commissie heeft meer macht dan ooit. De Digitale ID is een middel wat China gebruikt om de bevolking te controleren.’’

,,Totalitarisme piekt om de hoek, zei Christine Anderson. En volgens professor klinische psychologie Mattias Desmet, die ook aanwezig was, wordt het democratisch model vervangen door een technocratisch model. ,,A new elite, een nieuwe elite’’, noemde hij de mensen aan de top. En de fiets waarop ze volgens hem rijden is propaganda. Rond het klimaatverhaal bijvoorbeeld. De coronacrisis. Of de Regenboogvlag. ,,Meer en meer mensen voelen dat er iets niet klopt.’’

Mensen voelen zich volgens hem steeds onrustiger en somberder door alle nare berichten en onzekerheden op de wereld. ,,Meer en meer voelen mensen zich alleen en worden agressief.’’ Die stress maakt hen volgens hem gevoelig voor propaganda.

Analist dr. David Martin noemde de WHO misdadig. ,,I am not going to sugarcoat it. De WHO is een crimineel kartel. We moeten hun macht niet limiteren. We moeten de WHO ontmantelen en opheffen.’’

De WHO stelt echter dat zij alleen maar op een effectieve manier pandemieën en crisissen wil bestrijden in de wereld.  Op 18 oktober is er een grote conferentie van de WHO in Berlijn, waarbij gesproken wordt over actuele gezondheidskwesties en bedreigingen.

Verder Lezen

Buitenland

Wereldvreemde Von der Leyen heeft lak aan de burger

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Wereldvreemde Von der Leyen heeft lak aan de burger
Foto: ANP

INDEPEN LIVE VANUIT STRAATSBURG

,,U belooft de Europeanen de hemel op aarde, maar de realiteit ziet er anders uit.’’  De Duitse Europarlementariër Martin Schirdewan van de politieke groep The Left haalde woensdag in het Europees Parlement in Straatsburg vlijmscherp uit naar de Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.


Volgens de Duitser, een oud-journalist, schetste zij in haar jaarlijkse State of the Union een veel te rooskleurig beeld van de staat van EU, de economie en van de Green Deal. ,,U gebruikt grote woorden: ‘Een man-op-de-maan-moment als het over klimaatbeleid gaat. U heeft het over respect en waardigheid. Maar de Europeanen hebben zo’n vier procent aan inkomsten verloren. Levensmiddelen zijn 34 procent duurder geworden en ú heeft geen regels opgelegd om de prijsopdrijving te verbieden.’’

De Duitser ging door met zijn aanklacht en had een schokkend getal: ,,95 Miljoen inwoners in de Europese Unie worden bedreigd door armoede. Dát is de balans. Dát is de politieke realiteit, en die wil u niet onder ogen zien.’’ Ondertussen vullen volgens hem de grote concerns hun zakken. En ook de defensie-industrie verdient gouden bergen. ,,Slaapt u nog? U heeft het over menselijkheid. Deze commissie heeft te weinig respect voor het levensonderhoud van mensen.’’

Von der Leyen had kort ervoor in haar State of the Union (een soort troonrede) haar visie gegeven dat Europa als supermacht nog sterker moet worden: met nog meer bevoegdheden. Zo is op dit moment de uitrol gaande voor de inrichting van een Europese gezondheidsunie.Von der Leyen gelooft in een Europese superstaat: ,,De geschiedenis wordt nu geschreven. De mensen in Europa willen een unie die voor hen zal werken. Die hen zal beschermen en aan hun zijde staat.’’

Al haar pijlen vanwege het klimaat richt ze op de Green Deal, hoewel de groene transitie de economie op zijn kop gaat zetten, in alle lidstaten. ,,We hebben een Europese Green deal die de kern vormt voor onze economie,’’ aldus Von der Leyen die de afgelopen zomer zelfs alarmerend inschaalt in de categorie ‘inferno’:  ,,Extreem weer heeft voor chaos gezorgd in de hele EU. Dát is de realiteit wanneer de planeet te heet wordt.’’

De Poolse Europarlementariër Ryszard Legutko (ECR) stak na haar speech zijn grote irritatie niet onder stoelen of banken. Von der Leyen had volgens hem grootheidswanen. Ze gaat volgens hem ver buiten haar democratische boekje. ,,U heeft Italiaanse kiezers bedreigd tijdens de verkiezingen in Italië’’, peperde hij haar in. ,,’Als deze verkiezing een richting uitgaat, die we niet willen, hebben we instrumenten’, heeft u gedreigd. Maar u mág zich niet bemoeien met de democratie van de lidstaten.’’

,,Misschien moeten we eens beginnen met het openbaar maken van de documenten op tafel te leggen van de vaccindeal”, sneerde hij. ,,Te beginnen met het openbaar maken van uw eigen smsjes.’’

Tenslotte begon Legutko in Straatsburg over een bizar plan van de Europese commissie. Dié schreef in 2021 in een handleiding dat zij in de EU het woord ‘Kerstmis’ wilde gaan verbieden in stukken van haar ambtenaren. Het verbod maakte deel uit van een plan voor een inclusief taalgebruik. Maar het idee verdween vrij snel in de vuilnisbak. ,,Deze commissie zal de geschiedenis ingaan als de commissie die wilde bepalen welke woorden wij mochten gebruiken.’’

De Nederlandse Europarlementariër Esther de Lange die voor het CDA deel uitmaakt van fractie PPE sprong op de bres na kritieken die klonken: ,,Het Europese huis is het beste wat ons is overkomen. Zorg dat u het niet verbrandt. Verman u’’, zei ze.

Enkele andere speerpunten én opmerkingen uit de State of the Union van Von der Leyen over de staat van Europa, én over de systeemverandering:

  • Over de toekomst van de landbouw zal een strategische dialoog opgestart worden. ,,Ik ben ervan overtuigd dat landbouw en natuur samen kunnen gaan.’’
  • De algehele systeemverandering van energie, mobiliteit en voeding zal volgens Von der Leyen rechtvaardig zijn: ,,Er komt een eerlijke transitie voor landbouwers, gezinnen en de industrie.’’
  • ,,Europa zal doen whatever it takes om concurrerend te blijven.’’
  • Afgelopen weken is discussie losgebarsten over de Digital Services Act. Door critici wordt die nieuwe Europese wet ook wel de censuurwet genoemd. Omdat desinformatie op online platforms aan banden wordt gelegd door de Europese Commissie. Bedrijven kunnen zelfs hoge boetes krijgen. Maar wie bepaalt eigenlijk wat nepnieuw is, is de zorg van tegenstanders van de wet. Von der Leyen is echter dolgelukkig met de uitrol. Volgens haar creëert de Digital Services Act een veilige digitale ruimte. ,,Waar de grondrechten worden beschermd met duidelijke verantwoordelijkheid voor de big tech. Een historische prestatie.’’
  • Om Artificial Intelligence (AI) te volgen, de risico’s te bestrijden en te beveiligen moet er een mondiaal panel komen, gevormd door vooraanstaande wetenschappers en andere deskundigen.
  • Von der Leyen is ervan overtuigd dat alle Europeanen een EU als superstaat willen: ,,De geschiedenis wordt nu geschreven. De mensen in Europa willen een unie die voor hen zal werken. Die hen zal beschermen en aan hun zijde staat.’’
  • Ze eindigde haar speech met de woorden: ‘Lang leve Europa’.
  • China, dat momenteel big business uitrolt met goedkope elektrische auto’s, wordt aan banden gelegd door de Europese Unie. De auto’s die betaalbaar zijn voor de gewone man, worden in prijs gedrukt door overheidssubsidies door China. En dat gaat de EU niet accepteren: ,,De wereld wordt overspoeld door goedkope elektrische auto’s uit China. Die verstoring van de markt, aanvaarden we niet.’’
  • Von der Leyen kondigde 13 september aan dat er een speciale gezant komt die rechtstreeks communiceert met het mkb, dat zo betrokken wordt bij de komst van nieuwe wetten.
  • Vanwege de Green Deal worden inspraakprocedures van burgers ingekort, zo blijkt uit de speech: ,,Vergunningen voor windmolens gaan we sneller verlenen. Onze ambities zijn kristalhelder.’’

Verder Lezen

Recent

VVD oogst meer dan half miljoen aan grote donaties na val kabinet VVD oogst meer dan half miljoen aan grote donaties na val kabinet
Politiek4 uur geleden

VVD oogst meer dan half miljoen aan grote donaties na val kabinet

De VVD heeft sinds de val van het kabinet begin juli al meer dan een half miljoen euro aan donaties...

Van der Wal: volslagen opportunistische incompetentie Van der Wal: volslagen opportunistische incompetentie
Binnenland1 dag geleden

Van der Wal: volslagen opportunistische incompetentie

Stikstofminister, alleen al de term zou op de lachspieren moeten werken. In een land met talrijke structurele problemen krijgen we...

Gedragscode Universiteit Leiden stuit op verzet bij studenten Gedragscode Universiteit Leiden stuit op verzet bij studenten
Binnenland2 dagen geleden

Gedragscode Universiteit Leiden stuit op verzet bij studenten

Een groeiende onvrede borrelt op onder een kleine groep nieuwe studenten aan de Universiteit Leiden, waarbij de Faculteit Geesteswetenschappen in...

Lampedusa overspoeld door bootmigranten Lampedusa overspoeld door bootmigranten
Buitenland2 dagen geleden

Lampedusa overspoeld door bootmigranten

Lampedusa wordt overspoeld door bootmigranten uit West-Afrika, omdat mensen uit deze regio tegenwoordig naar Tunesië kunnen reizen, zonder overgeleverd te...

Vattenfall staakt bouw biomassacentrale Vattenfall staakt bouw biomassacentrale
Binnenland3 dagen geleden

Vattenfall staakt bouw biomassacentrale

Vattenfall ziet af van de bouw van een biomassacentrale in Diemen. Na een uitspraak van de Raad van State dat...

Ook RIVM gooit nu eigen stikstofmodel voor de bus Ook RIVM gooit nu eigen stikstofmodel voor de bus
Binnenland4 dagen geleden

Ook RIVM gooit nu eigen stikstofmodel voor de bus

Een vernietigend rapport van de Universiteit van Amsterdam toont aan wat wij bij Indepen allang wisten: het theoretische rekenprogramma ‘AERIUS’...

Inflatie dit jaar aanzienlijk hoger dan CBS meldt Inflatie dit jaar aanzienlijk hoger dan CBS meldt
Economie5 dagen geleden

Inflatie dit jaar aanzienlijk hoger dan CBS meldt

Het CBS meldt op 12 september dat de inflatie over augustus op 3 procent uitkomt, een stuk lager dan vorig...

Nederland koploper in aantal faillissementen Nederland koploper in aantal faillissementen
Economie1 week geleden

Nederland koploper in aantal faillissementen

Op 12 september berichtte het CBS over de faillissementen in augustus; een toename van 5 procent ten opzichte van juli....

‘Laat ze naar de hel lopen met hun plan voor een totalitaire wereld’ ‘Laat ze naar de hel lopen met hun plan voor een totalitaire wereld’
Buitenland1 week geleden

‘Laat ze naar de hel lopen met hun plan voor een totalitaire wereld’

INDEPEN LIVE VANUIT STRAATSBURG ,,Vertel ze dat ze naar de hel kunnen lopen.’’ De Duitse Europarlementariër Christine Anderson van de...

Wereldvreemde Von der Leyen heeft lak aan de burger Wereldvreemde Von der Leyen heeft lak aan de burger
Buitenland1 week geleden

Wereldvreemde Von der Leyen heeft lak aan de burger

INDEPEN LIVE VANUIT STRAATSBURG ,,U belooft de Europeanen de hemel op aarde, maar de realiteit ziet er anders uit.’’  De...

Trending