Binnenland

Klucht in Apeldoorn: WEF smart city flopt door kapotte kastjes

Avatar foto

op

Klucht in Apeldoorn: WEF smart city flopt door kapotte kastjes
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Apeldoorn, dat door het World Economic Forum (WEF) was aangemerkt als een van de eerste 35  smart cities voor de toekomst, heeft te maken met zware vertraging door broddelwerk en geblunder.

De vijfhonderd witte zendkastjes voor draadloze 5G-informatietechnologie, die overal in Apeldoorn al werden opgehangen aan lantaarnpalen zijn kapot. De leverancier, RadioLED, ligt onder het vergrootglas wegens mogelijke banden met Rusland.


Lek

,,Ik wéét dat de kastje leeg zijn’’, zegt raadslid Sytse Wiering van Lokaal Apeldoorn, de grootste partij in de gemeenteraad. Volgens hem is er sprake van gekneuter.  ,,Ze voldoen niet aan de norm. Ze zijn niet waterdicht.’’ Bij regen blijken de ‘slimme’ kastjes gigantisch lek.

De witte doosjes die in 2021 door Apeldoorn nog aangeprezen werden als ‘state of the art’ moeten gevuld worden met zenders en ontvangers  (kleine datacenters in lantaarnpalen) voor een nieuw draadloos communicatienetwerk voor gratis WIFI in de stad.

Hackers

Echter vanuit de bewoners in Apeldoorn klonk bij de uitrol direct zware kritiek: er was geen inspraakprocedure. Daarnaast rezen grote zorgen over de schending van de privacy, het verhandelen van data, hackers en massa surveillance.

Slimme camera’s en zenders zouden mogelijk kunnen inbreken in de mobiele telefoontjes van passanten. Ook was niet duidelijk wat RadioLED van plan was met de ingelezen data.

Apeldoorn bevestigt aan Indepen.nl dat het project ‘Smart City’ grote vertraging heeft opgelopen.

,,Het klopt dat de kastjes nog niet gevuld zijn met zogeheten multipoints. Als die erin komen, moeten ze inderdaad waterdicht zijn. Wat nu nog niet helemaal het geval is’’, aldus de gemeente Apeldoorn.

Poetin

De woordvoerder maakt bekend dat er bovendien al maanden onderzoek loopt naar mogelijke banden tussen het bedrijf RadioLED en Poetin. ,,We hebben gevraagd naar de betrokkenheid van Russische bedrijven bij RadioLED. Dit vanwege de informatieplicht die de gemeente heeft op basis van aanwijzingen van de Rijksoverheid. Maar ook vanwege zorgen die geuit zijn door bezorgde inwoners. Ook daar hebben we nog geen eenduidig antwoord op.’’

Liechtenstein

RadioLED met haar hoofdkwartier in Liechtenstein, was voor een reactie nog niet bereikbaar voor een reactie aan Indepen.nl.

Raadslid Sytse Wiering van Lokaal Apeldoorn wacht de verdere uitrol af. ,,Een broedende kip moet je niet storen’’, zegt hij over het onderzoek dat nu loopt vanuit de gemeente Apeldoorn. ,,Dit project heeft in de stad veel beroering gegeven. Er zijn mensen die denken dat ze ziek zullen worden van de kastjes met 5G. Maar dat kan dus niet. Want er zit nu niks in.’’

Het ophangen van datazenders- en ontvangers is ondertussen in Nederland door nieuwe Europese regels een niemandsland geworden, waar communicatie-cowboys vrij spel hebben.

Apeldoorn meldt dat het overal in Nederland, door de nieuwe Europese Telecomcode in de Telecommunicatiewet, sinds het voorjaar van 2022 mogelijk is voor andere partijen om kastjes en zenders (small cells) te plaatsen in de gemeentelijke infrastructuur. ,,Zoals in lantaarnpalen. De gemeente moet daar dan op basis van de Europese wet medewerking aan verlenen.’’

Voor datazender en ontvangers, die hoger hangen dan drie meter is zelfs geen vergunning nodig.

Het geflopte 5G datanetwerk van RadioLED heeft de stad Apeldoorn overigens tot nu toe geen cent gekost. RadioLED stak zelf wel al ettelijke miljoenen in het project, wat tot op heden nog niet van de grond is gekomen.

Verder Lezen

4 Comments

 1. Sinie Koggel

  8 maart 2023 in 21:28

  Zo wordt iedere burger bespioneerd door de regering en het WEF en Europa,schandalig

  • hendrik

   19 maart 2023 in 15:32

   Omdat waarschijnlijk Rusland en/of China alles kan zien/luisteren komen deze projecten echt niet van de grond

 2. hendrik

  19 maart 2023 in 15:34

  Omdat bijna zeker Rusland en/of China alles kan zien/luisteren komen deze projecten echt niet van de grond.

  BEANTWOORDEN

 3. Robinhey

  22 maart 2023 in 15:04

  Zucht, niet elk kastje of antenne op een lantaarnpaal is 5G of iets wat door China of Rusland afgeluisterd wordt. De kastjes worden/zijn/waren WiFi toegangspunten voor een openbaar stadbreed WiFi netwerk. Op zich leuk idee, maar niet iets waar veel mensen op zitten te wachten denk ik en ook niet iets waar veel geld mee te verdienen valt.

  Overigens hoef je geen infrastructuur aan te leggen om WiFi signalen af te kunnen luisteren. Iedereen kan voor een paar tientjes apparatuur kopen en gratis software downloaden om dat te doen. Wat je wel mee zou kunnen doen met zo’n stadsbreed is mensen die hun WiFi aan laten staan ermee volgen. Maar wonen er dan zoveel Chinezen/Russen in Apeldoorn die de moeite waard zijn om te volgen? Het is wel de reden waarom je de WiFi wanneer je deze niet gebruikt beter volledig kunt uitschakelen.

  De meeste mensen hebben thuis gewoon een internetverbinding met WiFi verbindingsmogelijkheid. Degenenen die afhankelijk zijn van internet buitenshuis gebruiken mobiel internet. Degenen die daar geen geld voor over hebben, hebben dat waarschijnlijk ook niet voor een openbaar WiFi netwerk. Tegenwoordig kun je voor een paar Euro per maand al een 4G abonnement afsluiten en voor een paar tientjes zelfs onbeperkt. Ik zie dus het nut van al die openbare WiFi netwerken dan ook niet maar. In de tijd dat je een Euro per Megabyte moest betalen had het zin. Nu niet meer. De veiligheid laat vaak te veel te wensen over. Diverse providers zijn inmiddels alweer gestopt met hun openbare WiFi netwerken.

  Er is trouwens een hele makkelijke manier om alles wat je geheim wilt houden geheim te houden. Geen vertrouwelijke informatie communiceren over een openbaar netwerk. Dit geldt dus ook voor internet en telefoon in z’n algemeenheid. O.a. Edward Snowden is hier al jaren heel duidelijk. Het is al decennia lang bekend dat alles afgeluisterd kan worden en interessant genoeg is voor overheden en andere grote bedrijven ook daadwerkelijk afgeluisterd wordt. Keer op keer die verbazing erover slaat dus nergens op.

  En afluisteren is ook niks nieuws. In de middeleeuwen hadden ze al holle muren en luisterbuizen. En anders huurde je voor 3 stuivers en een aardappel een landloper in om het voor je te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Ernst Kuipers: we got him!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ernst Kuipers: we got him!
Foto: ANP

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken compleet spoorloos, Ernst Kuipers, de zorgminister die vanuit het niets aankondigde te zullen verdwijnen en dat ook meteen deed. Zelfs zijn partijleider en de minister-president wekten in ieder geval de indruk geen flauw idee te hebben waar Kuipers naar verdween.

Dat is nu helder geworden: Ernst is verdwenen naar een plek waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft: Singapore. Daar wordt hij vicevoorzitter van de onderzoeksafdeling van de Nanyang Technological University. De beddenkoning van weleer die de vaccinaties ‘een ongecontroleerd experiment’ noemde is gelukkig terecht gekomen bij een WEF-universiteit, wellicht dat Ernst dat bedoelde met ‘belangenverstrengeling’ toen hij hals over kop het kabinet verliet.


Verder Lezen

Binnenland

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Foto: ANP

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt in dit land. Op gemeentehuizen overheerst de angst en klampen ambtenaren zich, bang voor hun baantje, blind vast aan regeltjes, ongeacht de gevolgen voor de burgerbevolking. De dwangwet is weer zo’n nieuw gedrocht dat hen daarbij helpt. De menselijke maat is ondergesneeuwd door eindeloze bureaucratie. Afwijken van de regeltjes en de hyena’s binnen de ambtelijke organisatie staan klaar om de ‘zondaars’ af te maken. Op departementen en ministeries idem dito. Wetenschappelijk onderwijs lijkt alleen nog bezig met wat de overheid als gewenst wetenschappelijk duidt. Hoe wij dat weten? Het blijkt uit de vele vrijgegeven Wob- en Woo-verzoeken. Het blijkt naar aanleiding van onderzoek naar de angstcultuur op ministeries. Soms steekt er eens een ambtenaar een vinger omhoog. Is dit wel volgens de wet? Is dit wel humaan of ethisch? Klopt dit wel? Vervolgens staat er altijd érgens wel een dictatortje op om het de kop in te drukken.


Uit bovenstaande tabel en uit deze cijfers blijkt hoe hard het ambtenarengezwel groeit. Is dat omdat de bevolking zo hard groeit in zes jaar tijd? Is dat omdat het aantal regeltjes minder wordt? Neen, het is een zichzelf in stand houdende kaste die keer op keer nieuwe regeltjes bedenkt en uitvoert, waarna de burgerbevolking er weer op gecontroleerd moet worden en er ambtenaren moeten zijn die dat handhaven of die hun eigen ambtenaren erop moeten gaan controleren. Iedere poging om het aantal regeltjes te verminderen zorgt voor juist weer méér regeltjes. En als de burgerbevolking zich aan de regeltjes houdt, dan verhogen de ambtenaren gewoon de tarieven zodat er alsnog voldoende in de staatskas belandt.

Ondertussen denderen de dictatortjes door en persen ze het geld uit het werkzame deel van de samenleving ter meerdere eer en glorie van henzelf. Dat werkzame deel is het mkb, niet het deel dat op de Zuidas juist niet langs de landelijke kassa gaat. En is het zinvol voor ‘de samenleving’, de kaste die dat deel van de bevolking uitperst? Ze belasten energie kapot onder het mom van ‘klimaat’, pleiten voor een oorlogseconomie onder het mom van ‘democratie’, brengen miljarden naar Oekraïne voor ‘de democratie’, willen internetcensuur onder het mom van ‘nepnieuws’, willen werkgevers dwingen niet de beste werknemers aan te nemen maar de meest ‘inclusieve’, willen een digitale munt waarvan de zin nog altijd niet aangetoond is, willen warmtepompen waarvan nog altijd niet is doorgedrongen dat deze zinloos zijn, willen ‘van het gas af’ onder valse voorwendselen, willen zinloze windmolens en sponsoren elektrische auto’s die nog geen 3 procent van het wagenpark uitmaken en werken onderwijl naar een 100 procent plicht toe terwijl dat volstrekt irreëel is, net zo irreëel als al die andere zogenaamde ‘klimaatdoelstellingen’ waarbij gemeenschapsgeld verbrand wordt voor een irreëel doel als 0,000036 graden minder opwarming.

En na lang nadenken borrelt er dan iets naar boven. De zogenaamde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn het doel, prachtig verpakt in wervende teksten die oh zo onschuldig lijken. En voor wie doen we dat allemaal? Voor het grootkapitaal dat op de Zuidas speciale regeltjes kan maken met de Belastingdienst, het grootkapitaal dat in het zadel gehouden wordt door labiele ambtenaren in Den Haag en Brussel die weer bestookt worden door lobbyisten van het grootkapitaal. Zodra het grootkapitaal en de politiek hun krachten bundelen vermalen ze daarbij de gewone burger, het droombeeld van het World Economic Forum dat zich weer tot doel heeft gesteld om de SDG’s te omarmen.

En door wie wordt de normale burger verpulverd? Door de klassieke partijen die er voor die gewone burger in het verleden waren: rechtsradicaal links! Door de partijen wier morele superioriteit in de poriën zit en die nu hun oorspronkelijke achterban verpulveren onder decreten, geboden, verboden en angstscenario’s. Door volgevreten salonsocialisten of uit communisme en RaRa ontsproten activisten die alles wat hen niet bevalt met ‘rechtsradicaal’ en ‘staatsondermijnend’ betitelt. Deze doorgeslagen dictatortjes hebben het voor het vertellen op gemeentes, op departementen en op ministeries.

Vragen stellen mag niet. Als je vragen stelt word je de hoek van antisemitisme geduwd, ben je een Poetin-knuffelaar, een klimaatontkenner, rechtsradicaal, fascistoïde en ga zo maar door. En de dictatortjes zelf trekken zich niets meer aan van de Trias-politica, de scheiding der machten. Bij het ministerie van VWS blijven ze de onthullingen van hun misdaden in Woo’s afkopen met notabene óns gemeenschapsgeld. Op vrijwel alle ministeries verdwijnen miljarden zonder bonnetje, ministers verdwijnen zodra het hen te heet onder de voeten wordt en de volgende volslagen incompetente omhoog gevallenen gaat weer op zijn of haar stoeltje zitten. Niemand legt nog verantwoording af, niemand wordt nog verantwoordelijk gehouden. Een verdwenen bonnetje of liegen over een datsja is ‘old school’, 1,5 miljard euro laten verdwijnen kost je de kop tegenwoordig niet meer.

De speciale ambtelijke kaste zorgt goed voor zichzelf: terwijl de kapperszaak en de kroeg gesloten moesten blijven en ten onder gingen regelden ambtenaren een pleepapiervergoeding en een bonus voor zichzelf. Zodra de politiek door haar onzinnige euro-beleid de inflatie aanjaagt, regelen ze voor zichzelf de ene na de andere salarisverhoging. In de tien jaar Rutte is er 30 procent meer ambtenarij bijgekomen, en die eten allemaal uit dezelfde ruif: die van de hardwerkende burger in het mkb.

Exact aan bovenstaande zal snel een einde moeten komen: het uitdijende ambtenarengezwel dat de bevolking afperst en uitperst ter meerdere eer en glorie van het collectieve machtsblok van grootkapitaal en politiek. Maar met internet- en mediacensuur op alles dat dit blootlegt, een steeds groter wordende kaste die ervan profiteert en een volledig ontbreken van ethiek en moraal binnen het grootkapitaal en de politiek kan alleen ‘het volk’ dit nog beëindigen, voor zelfcensuur en zelfreinigend vermogen zijn inmiddels te veel barrières terzijde geschoven door deze dictatortjes.

Verder Lezen

Binnenland

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Foto: folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten in de campagne worden geseksualiseerd. De leus “alles voor jou en je baby, van speen tot seksspeeltje” is volgens duizenden mensen smakeloos, ziek en vreemd. Ze vragen uitleg aan de HEMA over de ongewone woordkeuze.

,,Doodziek’’ wordt de folder genoemd. ,,De HEMA is helemaal doorgedraaid’’ is een van de verwijten op social media X.


,,Niks mis met seksspeeltjes en het adverteren daarvoor hoor HEMA’’, briest een ander. ,,Maar om deze nu in één adem te noemen met baby’s en spenen? Onder een foto van een zuigeling? Dit is op zijn minst ranzig vreemd.’’ Weer een ander vraagt zich af, of we hier te maken hebben met doorgeslagen woke?

Ook in Australië is deze week een rel losgebarsten rond een reclamecampagne en woke. Aangezien het populaire ondergoedmerk Bonds het nodig vindt een man-met-baard in advertenties te hebben die een bikinibroekje draagt én een beha. ,,De kerel-met-borsthaar-in-bikini is 1.99 meter”, gruwelen Aussies, die de actie van Bonds niet kunnen begrijpen. ,,Te ziek voor woorden’’, reageren zij. En veel mensen kondigen aan het label te gaan boycotten.

Bonds lijkt met zijn campagne de koers te volgen van de Nederlandse HEMA, die in 2022 al een man in beha liet poseren in een advertentiecampagne. Die folders zijn inmiddels uit de HEMA verdwenen. Maar In Nederland storen consumenten zich  nu aan de nieuwste, in hun ogen, geseksualiseerde reclamecampagne van de Hema. Deze draait dit keer  rond het thema baby’s. Houten speelgoed,  knuffelberen én een boek van Jip en Janneke worden aangeprezen, met daarbij een dildo als seksspeeltje voor mama.

Er wordt opgeroepen tot een boycot, door boze klanten. ,,Voorlopig geen Hema meer voor mij.’’

Afgelopen week kondigden, net als in Nederland, in Down Under woedende mensen aan, dat zij het merk Bonds in Australië massaal gaan boycotten omdat ze de man-in-bikini in de reclame opdringerig en vrouwonvriendelijk vinden. De aanblik zou bovendien jongens en kwetsbare tieners in verwarring kunnen brengen  wat een man is en wat niet. ,,Bonds gaat woke’’, reageren Aussies die de buitenproportionele aandacht voor inclusie spuugzat zijn in de wereld. ,,Triest.’’

LHBTIQ+ zijn immers onder invloed van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties meer dan ooit aan de orde van de dag. Daarbij lijken een van de zeventien  oprukkende doelen ‘inclusie’ steeds vaker te pas en onpas door de strot geduwd te worden.

Inclusie en gender blijven ondertussen een hit in de HEMA, die wonderbaarlijk genoeg als vrije marktpartij de drammerige richtlijnen van de VN, het World Economic Forum en Europese regelgeving volgt. Dat blijkt ook uit  Duurzaamheidsjaarverslag 2022. ,,We helpen onze klanten een bewustere keuze te maken”, stelt  topman Jurriaan Pouw in het jaarverslag, waarin behalve voor het verlagen van de CO2-footprint, ook veel aandacht is voor goed werkgeverschap en inclusie.

Zo verkoopt de Hema  een regenboog als speelgoed, en deed de HEMA een onderzoek naar de genders van haar medewerkers: ,,Bij HEMA vullen medewerkers M/V/X in. In 2022 hebben 0 mensen X ingevuld”, aldus het jaarverslag.

Ondertussen uiten veel HEMA-klanten sinds afgelopen weekend hun gruwel op X van de babycampagne en de promotie van een seksspeeltje voor mama in de nieuwe reclamefolder. Net als bij het Australische label Bonds, roept een aantal mensen op tot een boycot van het warenhuis. ,,Nooit meer naar de HEMA’’, zeggen boze klanten die dringend tekst en uitleg eisen van het bedrijf.

Verder Lezen

Recent

Ernst Kuipers: we got him! Ernst Kuipers: we got him!
Binnenland16 uur geleden

Ernst Kuipers: we got him!

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column17 uur geleden

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal

In een decadente socialistische samenleving, waar woke de scepter zwaait en jaloezie de hoofdemotie is bij middelmatige bestuurders die nergens...

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan
Klimaat2 dagen geleden

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan

Begin deze maand kwamen nationale stikstof- en klimaatplannen op provinciehuizen ter inzage voor boeren. Hieruit blijkt dat melkveehouders naar een...

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus
Buitenland3 dagen geleden

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus

De meeste Amerikanen hebben de buik vol van zowel Biden als Trump. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken door gevestigde partijen...

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Binnenland4 dagen geleden

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt...

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in
Column7 dagen geleden

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in

Voor Amerikanen was het interview van Tucker Carlson met Vladimir Putin wonderlijk. Een geschiedenisles beginnend in het jaar 862, na...

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan ‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan
Gezondheid1 week geleden

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan

Het schandaal rond de contracten tussen de Europese Commissie en coronavaccin producent Pfizer neemt steeds extremere vormen aan. Wat begon...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column1 week geleden

Onteigening in Nederland is in volle gang. Geen eigendom, geen vrijheid

Onlangs kreeg ik weer eens een berichtje van de actiegroep “Ik, de Burger”, een van de vele initiatieven van de...

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Binnenland2 weken geleden

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten...

U moet van gas af voor windparken op Zee U moet van gas af voor windparken op Zee
Klimaat2 weken geleden

U moet van gas af voor windparken op Zee

De Rijksoverheid stelde dat huishoudens en wijken van het aardgas af moeten ‘voor het klimaat’. In werkelijkheid helpt de gedwongen...

TrendingThis will close in 0 seconds