Gezondheid

Halsema: hopelijk laatste keer noodverordening Schiphol

Avatar foto

op

Halsema: hopelijk laatste keer noodverordening Schiphol
Deel dit nieuws
Foto: ANP

AMSTERDAM (ANP) – Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, hoopt dat het de laatste keer is geweest dat het kabinet een noodverordening vanwege coronamaatregelen moet instellen. Dat zei ze in het interviewprogramma Buitenhof naar aanleiding van de corona-testplicht voor mensen die vanuit China op Schiphol aankomen.

Ze kan en wil “de urgentie en nood die erachter de noodverordening schuilgaat niet beoordelen”. Het handhaven van de noodverordening betekent “dat je in moeilijke tijden als burgemeester tegenover je eigen bevolking komt te staan”, aldus Halsema.


Halsema hoopt dat de coronabestrijding niet langer “op basis van noodverordeningen en repressie wordt gevoerd, maar dat er langetermijnperspectief komt”.

Tot de noodverordening, die maandag ingaat, is afgelopen vrijdag besloten. Mensen die vanuit China naar Nederland komen, moeten een negatief testbewijs op corona kunnen tonen. Omdat er geen wet bestaat om deze verplichting te rechtvaardigen moet het kabinet dit regelen via een noodverordening.

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezondheid

De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen
Foto: ANP

Volgens het demissionair kabinet is er helemaal niks mis met de WHO en de nieuwe WHO-verdragen. Ons land zal ze eind mei met plezier ondertekenen. Advocaat Meike Terhorst maakt zich echter grote zorgen. “De coronacrisis was misschien nog een slap aftreksel van wat ons straks staat te wachten.”

“De WHO profileert zich als een organisatie die de gezondheid van alle mensen op deze planeet wil verbeteren”, zegt Terhorst. “Medici, rechters en tal van intelligente mensen die meerdere kranten lezen gaan ervan uit dat de WHO een democratische en transparante internationale organisatie is die niets heeft te verbergen. De werkelijkheid is anders.”

Om te beginnen is er niets democratisch aan de WHO, verklaart Terhorst. De bestuurders van de organisatie worden niet direct en ook niet indirect door ons gekozen. Bovendien weten we niet precies wat er in de kantoren van de organisatie gebeurt. Wel wijst alles erop dat regeringen van machtige landen als de Verenigde Staten, grote farmaceutische ondernemingen en een handjevol multimiljardairs binnen de WHO de dienst uit maken.

Terhorst publiceerde op 14 mei 2024 namens Stichting Artsen Collectief en Nederlandse Teleartsen Genootschap een open brief aan de leden van de Tweede Kamer. Daarin legt ze uit wat de gevolgen zullen zijn van het ondertekenen van twee WHO-documenten tijdens de 77ste World Health Assembly. Minister voor Medische Zorg Pia Dijkstra (D66) gaat daarmee trouwens rechtstreeks in tegen de aangenomen motie van Mona Keijzer (BBB) om uitstel te vragen bij de stemming en, als uitstel niet mogelijk is, tegen de verdragen te stemmen.

 

Instemmen met wat?

Het gaat om twee WHO-verdragen. Het ene is de vernieuwde versie van de International Health Regulations (de vorige versie dateert uit 2005), het andere is de gloednieuwe Pandemic Agreement. Volgens beide verdragen zullen de landen hun beleid op het gebied van ziektebestrijding na ondertekening laten bepalen door de WHO.

De precieze inhoud van die documenten is niet bekend. Die wordt pas tijdens de World Health Assembly achter gesloten deuren vastgesteld. Nederland weet dus niet met welk verdrag het demissionair kabinet over anderhalve week akkoord gaat.

“Volgens Artikel 55, paragraaf 2 van de International Health Regulations moet de WHO de tekst van het definitieve wijzigingen ten minste vier maanden voor de ondertekening opsturen naar aan de lidstaten”, zegt Terhorst. “Dat is dus niet gebeurd. Hierdoor zijn de lidstaten en hun inwoners niet op de hoogte van de definitieve tekst.” Volgens Terhorst is hier geen sprake van slordigheid. “Dit gebeurt opzettelijk”, zegt ze.

 

Pandemische dictatuur

Niet alleen deze ondoorzichtige gang van zaken is alarmerend, de inhoud van de eerdere en voorlopige versies van de documenten is dat eveneens. Op grond van de gewijzigde International Health Regulations uit 2005 kon de WHO al op elke moment een pandemie uitroepen. In 2022 heeft de WHO dat gedaan bij de uitbraak van het apenpokkenvirus, op een moment dat het aantal doden op de vingers van één hand was te tellen.

“Dat geeft al aan hoe laag de lat ligt”, verzucht Terhorst. “Als de verdragen zijn ondertekend, dan zal de WHO bij een volgende pandemie misschien proberen zo snel mogelijk proberen om gebruik te maken van de nieuwe extra bevoegdheden. Als dat gebeurt, is het goed mogelijk dat lidstaten de instructies van de WHO gaan volgen.”

Op het moment dat de WHO stelt dat digitale vaccinatiepaspoorten verspreiding van een nieuwe pandemie afremmen, kunnen landen die paspoorten gaan invoeren.  Op dat moment worden de grondrechten van inwoners van Nederland buiten spel gezet. Wie dan nog wil reizen, zal zich moeten laten vaccineren. De WHO wil ook dat de lidstaten desinformatie of misinformatie onderdrukken. Daarbij gaat het er niet om of die desinformatie of misinformatie onjuist is. Alle informatie die tegen het WHO-beleid ingaat, valt onder de noemer van desinformatie of misinformatie.

De Pandemic Agreement verplicht lidstaten om continu op zoek te zijn naar mogelijke oorzaken van ziektes. Die zoektocht moet verlopen volgens de instructies van de WHO.  De WHO baseert zich hierbij op het begrip One Health. Dit begrip gaat ervan uit dat alles (mensen, dieren, planten, het klimaat) met elkaar is verbonden. Op grond van dit nieuwe One Health-concept, zou de WHO de bevoegdheid kunnen krijgen om een klimaatlockdown af te kondigen.

In de Pandemic Agreement worden lidstaten ook nog eens verplicht om mee te werken aan de uitbreiding van biolabs. Die biolabs kunnen gain-of-function-onderzoek gaan verrichten, waarin ze virussen of andere ziekteverwekkers gevaarlijker maken voor mensen. Wetenschappers waarschuwen al jaren voor dit type onderzoek, omdat bij een ‘lab leak’ nieuwe en gevaarlijke ziekten zich kunnen verspreiden en slachtoffers maken.

 

Machtsgreep

Landen die het verdrag ondertekenen, dragen een deel van hun macht dus af aan de WHO. Om die reden zijn tientallen Amerikaanse senatoren en de Slowaakse premier Robert Fico, die onlangs een aanslag overleefde, er fel tegen gekant. Zij zien de WHO-verdragen als een verkapte machtsgreep.

De Amerikaanse senatoren en de Slowaakse premier hebben een punt. De WHO-verdragen zijn de koevoet waarmee de WHO het beschermende pantser van de rechtsstaat kan wegbreken en macht krijgen over ons, de burgers. Het is nog maar de vraag of bij een volgende pandemie de rechtspraak Nederlanders nog zal willen beschermen die zich niet willen laten vaccineren.

“Nederlandse rechters gaan in beginsel uit van de juistheid van internationale verdragen”, legt Terhorst uit. De advocaat vreest dat Nederlandse rechters in de toekomst de mogelijke instructies van de WHO niet kritisch zullen beoordelen.

Rechters zijn niet van kwade wil, benadrukt Terhorst. “Rechters zijn vaak integere mensen, die zich zorgen maken over het klimaat en op partijen als D66 en GroenLinks stemmen. Ze vertrouwen op de goede intenties van de overheid en internationale organisaties als de WHO. Ze kunnen zich niet voorstellen dat er in de bovenste echelons van de overheid en organisaties als de WHO krachten actief zijn die niet het beste met ons voor hebben.”

Dat geldt niet alleen voor rechters, voegt de advocaat daaraan toe. Het geldt voor de meeste Nederlanders.

 

Laatste kans

“Ik ben van mening dat minister Dijkstra niet bevoegd is om een handtekening onder de verdragen te zetten, nu de Tweede Kamer minister Dijkstra heeft verzocht heeft om uitstel te vragen of tegen te stemmen”, zegt Terhorst. “Volgens de Grondwet zijn de Eerste en Tweede Kamer de hoogste macht. Ook is nog maar de vraag of minister Dijkstra überhaupt de bevoegdheid heeft om wetgevende bevoegdheden van de Eerste en Tweede Kamer over te dragen aan de WHO.”

De advocaat vindt dat de leden van de Eerste en Tweede Kamer op hun strepen moeten gaan staan. Ze moeten de minister terugfluiten. Doen ze dat niet, dan zit Nederland vast aan een verdrag dat de klok (voor Nederlandse staatsburgers tenminste) eeuwen terugdraait. Fundamentele rechten en vrijheden, zoals lichamelijke integriteit, vrijheid van meningsuiting en het recht op samenkomst kunnen dan van het ene moment op het andere verdwijnen.

“Maar ook het tegenovergestelde kan gebeuren”, zegt Terhorst. “Als de leden van het parlement ‘nee’ zeggen, kunnen ze deze machtsgreep stoppen.  Zo simpel is het.”

 

Om onze onafhankelijkheid te waarborgen zijn wij geheel afhankelijk van donaties. We hebben jullie support dus keihard nodig! Doneren kan hier

Verder Lezen

Gezondheid

De mensenhaat achter de ban op vlees

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De mensenhaat achter de ban op vlees
Foto: ANP I Prins Constantijn (gezant Techleap), Ira Van Eelen en Ron Blaauw voor de eerste proeverij van gecultiveerd vlees

De betweterige Nederlandse overheid is vastbesloten om ons minder biefstukken, kippenpoten en hamlapjes te laten eten. Aangespoord door onduidelijke supranationale organisaties probeert Den Haag dierlijke producten zo duur en onpopulair mogelijk te maken. Het leven gaat er niet leuker op worden. En ook niet gezonder.

De belangrijkste reden waarom Den Haag wil bepalen wat de burgers eten, is de klimaathysterie. Vleesproductie zou het ecosysteem van onze planeet ontwrichten en bijdragen aan de opwarming van de aarde, hebben ‘experts’ in organisaties als het WEF, de Verenigde Naties en de WHO besloten. Echte experts, zoals de Wageningse voedingstechnoloog Wouter de Heij, zetten daar op basis van nuchtere feiten vraagtekens bij, maar dat kritische geluid komt bij Den Haag niet meer binnen.

De anti-vleestrein is gaan rijden en zal voorlopig niet meer stoppen. Uit vrijgegeven Nederlandse overheidsdocumenten blijkt dat in Den Haag ambtenaren werken aan anti-vleescampagnes, een belasting op vlees, maatregelen om supermarkten te dwingen om meer vleesvervangers te verkopen en leerboeken die kinderen vertellen hoe verkeerd vlees is. Uit die documenten blijkt ook dat het Voedingscentrum vlees uit de Schijf van Vijf moet gaan halen en dat vlees uit de kantines van overheidsinstellingen moet verdwijnen, of hooguit ergens in een hoekje achteraf worden aangeboden. In 2030 moet de klus geklaard zijn.

 

Armzalig dieet

Wie wil weten hoe karig ons voedingspatroon er dan uit zal zien, moet maar eens een kijkje nemen in de publicatie van ‘the EAT-Lancet Commission on Food, Planet, Health’. Daarin becijferen voedingswetenschappers een ‘planeetvriendelijk’ en ‘duurzaam’ voedingspatroon waarbij de gezondheid niet in gevaar komt. Het werk van deze commissie geldt in de hoge bestuurlijke gremia als de blauwdruk voor het dieet van morgen.

In dat voedingspatroon consumeert de gemiddelde volwassene dagelijks 25-30 gram dierlijk eiwit uit vlees, kip, vis, eieren en zuivel. Dat komt neer op een glas melk, een ei en een uiterst bescheiden gehaktballetje per dag. Dat beetje dierlijk eiwit wordt dan nog aangevuld met plantaardig eiwit. Een volwassene mag straks ook nog elke dag 20-30 gram plantaardig eiwit consumeren in de vorm van granen en bonen. En daar zullen we het mee moeten doen. Nog nooit zullen zoveel mensen met zo weinig plezier aan tafel plaatsnemen.

Volgens de Gezondheidsraad is er echter geen vuiltje aan de lucht. De raad publiceerde op de valreep van 2023 het rapport Gezonde eiwittransitie, waarin staat dat we alleen maar gezonder worden door een opgedrongen vleesarm dieet. Alles wat in het rapport staat, is gebaseerd op voedingswetenschappelijke inzichten, maar dan wel op voedingswetenschappelijke inzichten die de overheid goed uitkomen. Er is immens veel onderzoek dat een andere kant op wijst, maar daarover rept het rapport met geen woord. Net zoals dat het geval is met discussies over de coronavaccins, het klimaat, stikstof en steeds meer andere onderwerpen, is er slechts ruimte voor één kant van de wetenschap.

 

Ondervoeding

Zo gaat het rapport van de Gezondheidsraad bijvoorbeeld ervan uit dat een mens behoefte heeft aan 0,66 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag. Nu eet de gemiddelde Nederlanders volgens RIVM de eiwitinname nog ongeveer 1 gram per kilo lichaamsgewicht per dag, maar dat mag volgens de Gezondheidsraad dus fors naar beneden, en dat is precies wat er volgens de overheidsplannen gaat gebeuren. Na 2030 eten we allemaal precies genoeg eiwit om volgens de voedingswetenschap van de Gezondheidsraad gezond te blijven.

Toch jammer dat die voedingswetenschap niet klopt, of in ieder geval verouderd is. Volgens recente inzichten ligt de optimale inname van eiwit een stuk hoger dat de Gezondheidsraad, de EAT-Lancet Commission en al die andere voedingstechnocraten verkondigen. En dat geldt zeker voor 65-plussers.

Canadese wetenschappers, die een verbeterde manier gebruikten om de behoefte aan eiwit te meten, publiceerden in ‘the Journal of Nutrition’ analyses waarin ze berekenden dat zowel mannelijke als vrouwelijke 65-plussers per kilo lichaamsgewicht per dag ongeveer 1,2 gram eiwit nodig hebben om gezond te blijven. Dat is dus bijna twee keer meer dan onze overheid na 2030 nog wil toestaan.

Het duurzame en vleesarme dieet dat onze overheid ons opdringt is je reinste ondervoeding. De verarming van ons voedingspatroon zal in ieder geval bij ouderen de afbraak van spieren en de afname van de kracht versnellen. Spieren hebben nu eenmaal eiwitrijke voeding nodig. In het Nederland van na 2030 zullen nog meer ouderen dan nu niet meer zelfstandig kunnen wonen en zijn aangewezen op verzorging.

De gevolgen van de ontvlezing gaan nog veel verder. De sterke reductie van hoogwaardige dierlijke producten zal leiden tot een afname van de inname van de vitamines B3, B6 en B12 en de mineralen ijzer, zink en jodium. De inname van lange- keten visvetzuren zal kelderen, net als die van creatine, carnitine en taurine.

De Amerikaanse biochemicus Mark McCarty noemde die laatste groep stoffen ‘carninutrients’. Ze zitten in vlees maar het lichaam maakt ze in beperkte hoeveelheden ook zelf aan. De reguliere voedingswetenschappers negeren ze, ondanks duizenden wetenschappelijke publicaties, maar miljoenen sporters hebben ervaren dat ze beter functioneren als ze die stoffen als supplement binnenkrijgen. Suppletie met creatine maakt bijvoorbeeld hun spieren groter en sterker, terwijl taurine het fysieke uithoudingsvermogen verbetert.

 

Tijdelijke bevlieging

Het is moeilijk te voorspellen wat de ontdierlijking van onze voeding teweeg zal brengen, maar onderzoek dat is uitgevoerd onder vegetariërs en veganisten doet het ergste vermoeden. Volgens Amerikaanse gegevens is voor de overweldigende meerderheid van vegetariërs en veganisten het vleesloze dieet een tijdelijke bevlieging.

Dat komt vooral omdat na het schrappen van vlees en (in het geval van veganisten) alle andere dierlijke producten de gezondheid verslechtert. Soms hadden vegetariërs en veganisten continu honger omdat hun maaltijden geen voldaan gevoel meer gaven. Soms rolden ze van de ene infectie naar de andere, waarschijnlijk omdat hun immuunsysteem niet meer goed werkte. Vaak merkten dat ze minder energiek, veerkrachtig en vitaal waren geworden. Een enkeling kreeg zelfs bloedarmoede.

Uiteindelijk kwam driekwart van de vegetariërs en veganisten weer bij zinnen. Opgelucht en wijzer namen ze weer dagelijks plaats achter een bord met een malse biefstuk, een lamskotelet of spareribs. Als er geen politieke kentering komt, zullen wij na 2030 die vrijheid niet meer hebben.

Verder Lezen

Gezondheid

De Jonge prees gevaarlijk vaccin van AstraZeneca de hemel in

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De Jonge prees gevaarlijk vaccin van AstraZeneca de hemel in
Foto: ANP

Voormalig gezondheidsminister Hugo de Jonge kan het bloed van de CEO’s van AstraZeneca waarschijnlijk wel drinken. Heeft hijzelf in 2021 staan roeptoeteren dat het coronavaccin van AstraZeneca ‘veilig en effectief’ was, haalt dat bedrijf zelf zijn vaccin van de markt. Dus wie staat er nu met terugwerkende kracht in zijn hemd? Nou? Nou?

Precies. Hugo de Jonge.

Diezelfde Hugo de Jonge die in maart 2021 verkondigde dat het AstraZeneca-vaccin ‘gewoon een hartstikke goed vaccin’ was, terwijl op dat moment de aanwijzingen al metershoog lagen opgestapeld dat er iets faliekant mis was. Denemarken had de vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin stopgezet na meldingen van bloedproppen bij gevaccineerden. Daarna zouden andere Noord-Europese landen volgen.

De autoriteiten die het vaccin hadden goedgekeurd relativeerden de berichten onmiddellijk. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) benadrukte in persberichten dat “de voordelen van de vaccins nog steeds zwaarder wogen dan de risico’s”. Ton de Boer, voorzitter van het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), zei het zijn Europese collega’s na. Die paar hartaanvallen en beroertes stelden geen fluit voor, vond hij. “De voordelen zijn duidelijk, de risico’s blijven klein.”

Enkele dagen later stopten nog meer landen met de toediening van het AstraZeneca-vaccin. Het vaccin, dat een genetisch gemanipuleerd verkoudheidsvirus bevatte waaraan het spike-eiwit van het coronavirus SARS-CoV-2 was vastgeplakt, veroorzaakte bij honderden gevaccineerden een vorm van trombose waarbij het totale aantal bloedplaatje in het bloed verminderde. Het ‘trombose met trombocytopenie syndroom’, noemen artsen de aandoening, die onder normale omstandigheden niet vaak voorkomt. Van elke drie gevallen had er één een dodelijke afloop.

 

Miljoenenclaims

Gezondheidsministers, grote farmaceutische bedrijven en medische autoriteiten deden de bijwerkingen weliswaar af als futiel en onbelangrijk, maar mensen die hun geliefden verloren dachten daar anders over. Zij stapten naar een advocaat en daagden AstraZeneca voor de rechter. In Engeland, waar de universiteit van Oxford met geld van de overheid het AstraZeneca-vaccin ontwikkelde, verenigden vier dozijn gezinnen hun krachten. In hun zaak tegen AstraZeneca is inmiddels sprake van meer dan tachtig doden, waarschijnlijks slechts een fractie van het totale aantal doden dat het vaccin heeft veroorzaakt.

Na een jaar procederen gaf AstraZeneca enkele weken geleden voor de eerste keer toe dat zijn vaccin inderdaad een vorm van trombose kon veroorzaken. Volgens het bedrijf ging het uiteraard om een ‘zeldzame bijwerking’.

De bekentenis kwam rijkelijk laat en was nauwelijks een onthulling, maar in het juridische strijdtoneel was het een cruciale ontwikkeling. Nu hebben letseladvocaten, in alle landen waar de vaccins slachtoffers hebben gemaakt, een breekijzer in handen om AstraZeneca aan te klagen en vergoedingen te eisen.

AstraZeneca zag de bui al hangen. In maart van dit jaar haalde het bedrijf zijn vaccin van de Europese markt. De reden die het bedrijf daarvoor gaf, is dat er al ‘zoveel andere goede coronavaccins op de markt zijn’. Ongetwijfeld speelt ook mee dat het bedrijf met angst en beven kijkt naar de miljoenenclaims die straks zullen komen.

 

Grote klap

De recente gebeurtenissen zijn pas de eerste schermutselingen in een juridische oorlog die nog wel eens heel, heel erg lang zal kunnen gaan duren en waarin we veel onaangename dingen over het AstraZeneca -vaccin te weten gaan komen. Maar de incomplete kennis van dit moment werpt nu al een bedenkelijk licht op onze eigen overheid. Toen in maart 2021 de eerste geluiden over problemen met het vaccin de overheid bereikten, liet die overheid zien dat het niet capabel was.

Hugo de Jonge, die voor zijn politieke carrière als schoolmeester in het basisonderwijs werkzaam was en geen medische achtergrond heeft, ontkende publiekelijk de risico’s van het vaccin. Toen in maart de verontrustende signalen bleven aanhouden en steeds meer mensen het vaccin weigerden, legde hij prikken met het AstraZeneca-vaccin even stil. Uit vrijgegeven overheidsdocumenten blijkt dat eigenlijk alleen nog mensen met een persoonsgebonden budget het vaccin ontvingen. Daardoor hadden alle alarmbellen al af moeten gaan, maar in april 2021 hervatte De Jonge de vaccinaties. Vanaf dan kwamen alleen zestigplussers nog in aanmerking. Voor hen was het AstraZeneca-vaccin (jawel!) ‘veilig en effectief’, twitterde de bewindsman opgetogen.

Het mocht niet baten. Gealarmeerd door de negatieve publiciteit daalde de animo voor het vaccin. Niemand wilde het nog. In juni 2021 besloot de Nederlandse overheid dus om de honderdduizenden ongebruikte AstraZeneca-vaccins maar naar Suriname te sturen. “Vanwege de zeer ernstige corona-situatie”, aldus een persbericht van de overheid. Enkele dagen eerder had de staatsomroep al gemeld dat “Suriname staat te springen om vaccins”. Een beter bewijs van het belang van onafhankelijke journalistiek is bijna niet denkbaar.

Eind 2021 stopte Nederland definitief met de vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. En nu, twee en een half jaar later, haalt AstraZeneca zijn vaccin uit eigen beweging van de markt. Het tij is aan het keren. Het wordt steeds duidelijker dat de massavaccinaties tegen COVID-19 rampzalige gevolgen hebben gehad. Het is ook duidelijk dat dit nog maar het begin is.

Er was van alles mis met de coronavaccins van het type als het AstraZeneca-vaccin, die versleutelde virussen bevatten. Maar hun bijwerkingen waren, als je ze vergelijkt met die van de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna, waarschijnlijk klein bier. Voor Big Pharma en de prikgrage overheden moet de grote klap nog komen.

Verder Lezen

Recent

De gitzwarte slagschaduw van Dick Schoof De gitzwarte slagschaduw van Dick Schoof
Politiek3 uur geleden

De gitzwarte slagschaduw van Dick Schoof

Met het naar voren schuiven van de 67-jarige topambtenaar Dick Schoof als opvolger van Mark Rutte begint een nieuw hoofdstuk...

Schokkend: NAVO escaleert in hoog tempo richting WO III Schokkend: NAVO escaleert in hoog tempo richting WO III
Buitenland11 uur geleden

Schokkend: NAVO escaleert in hoog tempo richting WO III

We hebben het nergens in de Nederlandse pers gezien, maar wel talloze keren in de buitenlandse media: de NAVO zet...

Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet
Column1 dag geleden

Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet

In de dystopische coronaperiode, die van totalitaire leugens aan elkaar hing, heb ik mij afgevraagd of de overheid echt maligne...

AI is niet het probleem, maar de totalitaire overheid AI is niet het probleem, maar de totalitaire overheid
Column2 dagen geleden

AI is niet het probleem, maar de totalitaire overheid

In een verkiezingscampagne is het van belang dat je de kiezers weet te bereiken met jouw boodschap. Dat is niet...

CBAM resulteert in verdere sloop van mkb en EU-welvaart CBAM resulteert in verdere sloop van mkb en EU-welvaart
Economie3 dagen geleden

CBAM resulteert in verdere sloop van mkb en EU-welvaart

Een van de vele nieuwe EU-milieuwetten met grote financiële en economische consequenties is het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). Dit...

Van dwangpomp weer naar warmtepomp: gezond verstand wint van incompetentie Van dwangpomp weer naar warmtepomp: gezond verstand wint van incompetentie
Opinie6 dagen geleden

Van dwangpomp weer naar warmtepomp: gezond verstand wint van incompetentie

Verheugend nieuws in de kabinetsplannen: de warmtepomp wordt niet meer verplicht. De installatiebranche staat op zijn achterste poten, maar is...

Nexit vereist voor realisering nieuw regeerakkoord? Nexit vereist voor realisering nieuw regeerakkoord?
Politiek1 week geleden

Nexit vereist voor realisering nieuw regeerakkoord?

Het is werkelijk wereldnieuws: het onlangs bereikte akkoord voor een nieuwe Nederlandse regering. Van de VS en Canada tot aan...

Het nieuwe kabinet fêteert iedereen, behalve de ondernemer Het nieuwe kabinet fêteert iedereen, behalve de ondernemer
Column1 week geleden

Het nieuwe kabinet fêteert iedereen, behalve de ondernemer

Het moet gezegd worden, het feit dat er überhaupt een hoofdlijnenakkoord is gesloten door de vier formerende partijen is een...

De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen
Gezondheid1 week geleden

De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen

Volgens het demissionair kabinet is er helemaal niks mis met de WHO en de nieuwe WHO-verdragen. Ons land zal ze...

Wat moet ‘vaccinexpert’ Bill Gates met zoveel grond? Wat moet ‘vaccinexpert’ Bill Gates met zoveel grond?
Buitenland1 week geleden

Wat moet ‘vaccinexpert’ Bill Gates met zoveel grond?

Wie de jaren negentig bewust heeft meegemaakt, kent Bill Gates als de baas van Microsoft. Zonder die historische ballast ken...

TrendingThis will close in 0 seconds