Column

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (3)

Avatar foto

op

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (5)
Deel dit nieuws
Foto credit: Esther Meijer

Het lijkt al onvermijdelijk, deze pure non-fictie horror. Na dertien Haagse politieke crisisjaren onder leiding van minister-president Mark Rutte is gesloopt Nederland niet van hem af, maar blijkt hij doodleuk de nieuwe NAVO dictator-generaal te worden. Waar we bij staan. De ondergang van Europa tegemoet. Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in. Rutte aan het militaire roer tegen Rusland is hét recept voor een grandioos nucleair einde van ons leven en ons continent. Laat de Nederlandse bevolking dit gewoon gebeuren?

Het aantal echte Oekraïne en Rusland deskundigen in ons land is helaas maar op een paar handen te tellen. En veel van die experts volgen ook nog eens blindelings het NAVO-narratief dat eenzijdig en gevaarlijk is en nu zelfs tot Haagse oorlogszucht en oorlogshitserij leidt. De inkt van mijn vorige column was amper droog, of de inhoud van deze derde diende zich al aan. In de VS interviewde Tucker Carlson de directeur van de Amerikaanse Foundation For Freedom Online, Mike Benz. Hij gaf een ontluisterend inkijkje over de goed georganiseerde internetcensuur in relatie tot ‘dissidente stemmen’ en de oorlog in Oekraïne, terwijl in Duitsland de oud-NAVO-generaal Harald Kujat een even ongekend als verontrustend kritisch boekje opendeed over wat Europa voor de komende tien jaar te wachten staat: een vernietigende oorlogseconomie die ons continent verder in de afgrond duwt en zelfs een mogelijke nucleaire escalatie met kernmacht Rusland brengt.


Voormalig Joegoslavië

Afgelopen vrijdag besprak ik met Ad Verbrugge bij De Nieuwe Wereld de vele déjà vu’s die ik met de Joegoslavische burgeroorlog heb als toenmalig verkiezingswaarnemer in Kroatië en Servië (1992) en oorlogsjournalist in Kosovo (1999). In mijn vorige twee columns hier op Indepen schreef ik daar ook al over. Het is bizar om je op je 55e te beseffen dat het land waarin je leeft, en dan met name de Haagse en Brusselse politieke kaste, gek is geworden, compleet van het padje af is. Oorlog met Rusland? Voor de komende tien jaar bouwen aan een ‘oorlogseconomie’?

De parallellen met de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië en de oorlog in Oekraïne zijn verbijsterend, met name het feit dat destijds in Kroatië en nu in Oekraïne rechtsextremistisch-nazistische paramilitairen alle ruimte werd en wordt gegeven, terwijl ons zogeheten ‘vrije Westen’ daarover in alle talen zweeg en zwijgt. Mijn afstudeerwerk dat in 1995 werd gepubliceerd in het journalistieke vakblad van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) beschreef het totale gebrek aan kritische verslaggeving en nieuwsaandacht voor de zogeheten drie dagen durende Kroatische ‘Operatie Storm’, die in het weekeinde van 4 augustus 1995 alle ruim 220.000 inwoners van de, op de grens met Bosnië gelegen, Servische Republiek Krajina verdreef. Een etnische zuivering die, als je de Nederlandse of Engelstalige Wikipedialemma’s leest, een laatste en beslissende succesvolle veldslag betrof. We stuurden nog net geen felicitaties.

Narratief

Slechts enkele weken daarvoor vond het bloedbad van Srebrenica plaats, waar de Nederlandse VN-troepen (Dutchbat) niet hebben kunnen voorkomen, dat Servische troepen en paramilitairen meer dan 8000 Bosnische mannen en jongens om het leven brachten, één van de grootste oorlogsmisdaden in de Europese geschiedenis. Terecht was de hele wereld daar woest en onthutst over. Het was slim van het Kroatische leger en de paramilitaire troepen om de Servische Republiek Krajina kort na het bloedbad van Srebrenica in een mum van tijd ‘leeg te vegen’. Maar wat mij indertijd verbaasde is dat niemand erbij stil stond dat de Servische bewoners van deze streek hier al vele eeuwen woonden en al die tijd moedig hadden gevochten tegen de Ottomanen die de hele Balkan 500 jaar bezet hielden. Als deze strijdbare Servische bevolking hier niet was geweest, was Wenen misschien wel gevallen.

Bosnië was een mix van drie groepen: Kroaten, Serviërs en veel bewoners die zich in de Ottomaanse tijd hadden bekeerd tot de Islam, al was de term ‘Bosnische moslims’ voor velen bevreemdend want onder Josip Broz Tito was de hele bevolking Joegoslavisch. De etnische of religieuze scheidslijnen liepen ineens dwars door families en gezinnen, maar wederom net als in Oekraïne: ze spraken wel gewoon allemaal Servo-Kroatisch. In mijn nog te verschijnen boek ga ik dieper in op de vraag hoe deze bevolkingsgroepen haast van de ene op de andere dag elkaars vijanden werden. Tipje van de sluier: het fenomeen ‘narratief’ speelde een sleutelrol.

Partijdige verslaggeving

Als oorlogsjournalist en ook als onderzoeksjournalist heb ik er altijd voor gewaakt om partij te kiezen. Alle achtergronden en context analyseren en bestuderen, waarheidsvinding dus, vond ik spannender. Ik zal geen namen noemen, maar in de jaren negentig had ik als jonge student heel wat boeken van Balkanexperts achter de kiezen terwijl ik er menig collega in Joegoslavië op moest betrappen dat ze niet één van die boeken hadden gelezen. Daardoor begrepen ze de geschiedenis en de politiek-etnische en religieuze complexiteit niet. Bijna gans het Nederlandse journaille keek en oordeelde met een pro-Kroatische, pro-Bosnische en anti-Servische blik, hetgeen in de jaren negentig al tot eenzijdige en partijdige verslaggeving leidde. De spanningen, 25 á 30 jaar na Kosovo en de burgeroorlog in en om Bosnië, zijn er nog steeds en Servië keert Europa steeds meer de rug toe.

Evenals Kroatië destijds krijgt ook Oekraïne nu de steun van Amerikanen, NAVO en West-Europa waarbij ook nu weer de rol van een rechtsextremistisch-nazistische Azov-bataljon zwaar onderbelicht blijft. En net als in voormalig Joegoslavië het geval was met Kroatië en Servië is het westen van Oekraïne katholiek, en is de Russischsprekende en georiënteerde bevolking in het oosten en zuiden orthodox-christelijk. Overduidelijk is dat er in 2014 op het Maidanplein geen burgerrevolte plaats had, maar een door Amerikanen (zowel politiek als vanuit de CIA) en het Azov-bataljon gestuurde kleurenrevolutie.

Oorlogseconomie

En dan is er nog een opmerkelijke analogie met voormalig Joegoslavië, want vanaf 2014 startten de gevechten tussen het Oekraïense leger en het Azov-bataljon met Russisch georiënteerde ‘vrijheidsstrijders’ dan wel ‘separatisten’ in het oosten van het land. Deze strijd had al tot zo’n 13.000 á 15.000 dodelijke (burger)slachtoffers geleid vóór de Russische inval in februari 2022. Putin noemde het, analoog aan de KFOR-operatie indertijd in Kosovo als zijnde ‘humanitaire interventie’, een ‘speciale operatie’.

Tijdens het Haagse winterreces kondigde Rutte aan dat hij al had getekend voor een verdrag, dat Europese landen voor de komende tien jaar vastlegt aan het verplicht geven van financiële en militaire steun aan Oekraïne. In de Tweede Kamer werd vanuit meerdere fracties gesproken over het optuigen van een oorlogseconomie waar de Nederlandse burgers dan maar even aan zullen moeten wennen. Wellicht wordt ook de dienstplicht weer van stal gehaald, want de Oekraïense soldaten zijn op, maar al die Europese zonen en dochters nog niet. Zelensky zei deze week dat er ruim 31.000 landgenoten gesneuveld zijn. Was er een nul weggevallen? Alle experts hebben het al geruime tijd over 300.000 tot mogelijk zelfs 500.000 doden in Oekraïne. Een veelvoud daarvan raakte gewond en invalide.

Neoconservatieven

Inmiddels is ook door voldoende bronnen, ook Oekraïense, duidelijk bevestigd dat er een paar weken na de Russische inval al een concept vredesakkoord klaarlag in Istanbul. Echter, Boris Johnson en de NAVO torpedeerden die vrede door Zelensky onder druk te zetten niet te tekenen en door te gaan met de oorlog. De analyses van twee belangrijke Oekraïne-experts, Benjamin Abelow en Ivan Katchanovski, blijven totaal onderbelicht in de mainstream media. Abelow schreef onlangs een longread die alle Kamerleden verplicht moeten lezen alvorens ze Nederland nog verder in de oorlog storten. En lees dan meteen dit document dat de banden van de Tweede Kamerleden Derk Boswijk (CDA) en Ruben Brekelmans (VVD) met de Amerikaanse neoconservatieven (neocons) blootlegt.

Het motto van onze doorgerotte minister-president, met niet voor niets de bijnaam ‘Pinoccio’ (al was ‘de Paling’ een betere geweest), is al vele jaren ‘beter ten hele gedwaald dan ten halve gekeerd’. Deze keer gaat het niet om een bonnetjesaffaire of verdwenen kinderen in een toeslagenschandaal, maar om een nucleair armageddon. Helaas komt het huiveringwekkende nieuwe non-fictie top-onderzoeksjournalistieke boek ‘Nuclear War, A Scenario’ van Annie Jacobsen pas uit op 26 maart. Mogelijk dus te laat. Uit dit angstaanjagende boek vol keiharde feiten blijkt dat totale nucleaire vernietiging van Europa, Amerika en Rusland een angstwekkend realistisch scenario is. Wie stuurt het aan Pinoccio?

(wordt vervolgd)

–//–

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Foto: ANP

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land. Vanaf 1 januari dit jaar tot april is de benzineprijs al met bijna 25 cent per liter gestegen! Per 1 januari 2025 komt daar nog eens 24 cent per liter aan accijnsverhoging bij. Dan zou de prijs per liter op minimaal 2,54 euro moeten liggen, aldus de berekening van Autoweek. De Nederlandse automobilist wordt compleet kaalgeplukt en gedwongen de auto af te schaffen. Waar is dat allemaal op gebaseerd?

 


Opbouw benzineprijs

Deze website van Shell legt uit hoe de literprijs is opgebouwd;

  • 21 procent van de literprijs aan de pomp is de prijs voor ruwe olie
  • 2 procent van die literprijs gaat naar de benzineproducent voor het raffineren tot benzine
  • 3 procent betreft opslag en transportkosten
  • 7,4 procent is winst voor de pomphouder
  • 45,6 procent is belasting in de vorm van accijns
  • 21 procent is belasting in de vorm van BTW

Van de verkoopprijs van één liter benzine gaat 66,6 procent naar de overheid. Vanaf 1 januari 2025 stijgt dat naar boven de 70 procent!

 

Oorzaken stijgende olieprijzen

Als er weer eens prijsverhoging plaatsvindt, wordt direct verwezen naar de ontwikkelingen in de geopolitiek en internationale handel. Volgens álle mainstream media-kanalen drijven de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de huidige spanningen in het Midden-Oosten de prijs van ruwe olie op.

Maar als je kijkt hoe de prijs van een vat olie de afgelopen jaren heeft gefluctueerd en daarbij bedenkt dat iédere fluctuatie van die ruwe olieprijs slechts 21 procent van de prijs aan de pomp beïnvloedt, dan zie je meteen de lariekoek die over ons wordt uitgestrooid.

Van deze website is onderstaande grafiek afkomstig die onmiddellijk toont hoe het verhaal van de gestegen ruwe olieprijzen tot de categorie fake nieuws en desinformatie gerekend mogen worden.

Volgens deze CBS-website lag in het jaar 2015 de prijs van benzine op 1,64 euro, en dat bij een ruwe olieprijs van 140 dollar per vat!

Momenteel is de benzineprijs 2,28 euro per liter bij 86 dollar per vat, oftewel een hogere benzineprijs van 64 cent per liter bij een lágere olieprijs van 54 dollar per vat!

Op de oliemarkten wordt nu druk gespeculeerd over de prijs per vat als het conflict tussen Iran en Israël verder uit de hand loopt. Dan zou de prijs per vat (in het ergste geval) tot 100 dollar per vat op kunnen lopen. Dat is nog steeds 40 dollar per vat mínder dan in 2015!

 

Er is maar één oorzaak voor de geëxplodeerde brandstofprijzen; astronomische belastingverhogingen! Nederland op kop.

 

Brandstofbelastingen in de EU-lidstaten

Om even goed te begrijpen hoe onze regering de zaak belazert op het gebied van brandstofprijzen, is het goed de belastingen op die brandstof in andere EU-lidstaten te vergelijken.

De EU schrijft een minimum belastingtarief (accijns en BTW opgeteld) voor van 36 cent per liter (gegevens 2023).

In Nederland ligt volgens de ANWB het totaal van accijns en btw op 98 cent per liter; 2 ½ keer hetgeen de EU verlangt!

 

Nederland past de allerhoogste belastingen in heel Europa toe op brandstof!

Dat blijkt uit de berekeningen van het toonaangevende Tax Foundation Europe en onderstaande, beschamende tabel (gegevens 2023).

Overheid en mainstream media moeten eens de werkelijke feiten gaan benoemen in plaats van de burgers met desinformatie en fake nieuws te bestoken. De realiteit benoemen en bespreekbaar maken zal mogelijk het vertrouwen in de media en politiek geleidelijk kunnen herstellen en analyses als deze overbodig maken.

Verder Lezen

Column

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Foto: ANP

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren van de EU Green Deal en verdere digitalisering van de EU. In totaal omvatte het ‘coronaherstelfonds’ aanvankelijk 750 miljard (!) euro waarvan inmiddels honderden miljoenen in de zakken van criminele organisaties zijn verdwenen. Hoe ging dat in zijn werk en om hoeveel belastinggeld van Nederlanders gaat dit?

 


 

Het coronaherstelfonds

De coronapandemie zou ongekende schade aan de EU-lidstaten toebrengen en daarom werd al heel snel (in juli 2020) besloten om een fonds van 750 miljard euro in het leven te roepen door de regeringsleiders van de EU. De belangrijkste afspraken:

  • Een fonds van aanvankelijk 750 miljard euro, inmiddels boven de 800 miljard gestegen.
  • Van dit oorspronkelijke bedrag is 390 miljard euro beschikbaar voor subsidie of giften. De andere 360 miljard euro is voor leningen.
  • Landen moeten hervormingsplannen maken om geld te krijgen of te lenen uit het hulpfonds.
  • De plannen moeten gericht zijn op CO2-reductie, groene transitie en verdere digitalisering (digitaal paspoort, digitale (medische) dossiers, digitale betaalsystemen etcetera), bestrijding van klimaatverandering, bescherming van gendergelijkheid en gender transitie, bevorderen van biodiversiteit of het nieuwe EU-gezondheidsprogramma EU4Health.

Inmiddels heeft de EU dit fonds dus opgehoogd naar meer dan 800 miljard euro en het een naam gegeven: NextGenerationEU

 

De ECB ging in verhoogd tempo geld bijdrukken ter financiering van de Europese plannen

De 390 miljard euro subsidie wordt voornamelijk opgebracht door de rijkere EU-lidstaten waaronder Nederland. Dat herstelfonds gaat Nederland netto 330 miljoen euro per jaar kosten, berekende de Tilburgse hoogleraar Banking & Finance Harald Benink op verzoek van de NOS.

Hoeveel jaar gaat dit duren?

De Europese Commissie leent zelf 390 miljard van de 800 miljard euro tegen een rente van rondom nul procent, de aflossing is in 30 jaar (2029-2058), wat neerkomt op 13 miljard euro per jaar. Nederland moet voor diezelfde periode van 30 jaar een jaarlijkse netto bijdrage van 330 miljoen euro per jaar leveren.

Ten tijde van de beslissing van de Europese Commissie om dit NextGenerationEU-plan door te voeren, is de ECB aanmerkelijk hogere bedragen per maand aan geld ‘bij gaan drukken’. Van 20 miljard euro per maand voor corona, naar 50 miljard per maand tijdens 2020. Dat zie je terug in onderstaande grafiek.

Bron: ECB Quantitative Easing 2014 – 2024

 

Nu dus astronomische fraude met de fondsen van NextGenerationEU

“Grootschalige fraude met coronaherstelfonds” kopt dit artikel van Binnenlands Bestuur op 10 april 2024.

Begin april zijn er alleen al in Italië, het grootste land qua fraude uit het EU-fonds, in totaal 22 verdachten gearresteerd die voor 600 miljoen euro uit het Italiaanse coronaherstelfonds achterover hebben gedrukt.

De Italiaanse verdachten die werden opgepakt in Italië, Oostenrijk, Roemenië en Slowakije zouden valse bedrijfsbalansen hebben gebruikt bij het aanvragen van de steunfondsen.

Het blijft helaas niet bij Italië alleen.

Van alle 206 onderzoeken die het Europees Openbaar Ministerie (EOM) eind 2023 is gestart, hadden 179 betrekking op Italië. Op ruime afstand volgden Oostenrijk (33), Roemenië (8), Frankrijk en Portugal (3), Kroatië en Griekenland (2). Vooral de afwezigheid van Spanje in de lijst is opmerkelijk. Dat land heeft samen met Italië veruit het meest geprofiteerd van de coronaherstelfondsen van de Europese Unie.

Spanje blijkt dus een relatief veel betrouwbaarder EU-lidstaat dan sommige andere lidstaten.

Italië ontving bijna 200 miljard euro uit Europese middelen. Daarmee ging ongeveer 25 procent van het hele coronaherstelfonds, waaraan Nederland 330 miljoen euro netto gedurende dertig (!) jaar bijdraagt, naar slechts één lidstaat van de EU.

Zowel de omvang, de bestedingen, als de ongekende fraude binnen het project NextGenerationEU, tonen aan dat de EU meer aandacht van ons allen verdient. Ga daarom vooral stemmen op een EU-kritische partij in juni dit jaar.

Verder Lezen

Column

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het gaat om de huur van een woning”. Het AD kopt dat “Drie Nederlandse steden in de Europese ranglijst staan met de hoogste prijzen voor huurwoningen – Schrikbarend!” Het Parool neemt de belangrijkste conclusie over: Amsterdam is nu officieel de duurste stad van Europa. Nergens zijn appartementen, kamers en studio’s zo duur als in onze eigen hoofdstad. Maar ook in de andere grote steden, Rotterdam, Utrecht en Den Haag stijgen de prijzen exorbitant.

HousingAnywhere deed onderzoek naar 67.000 woningen in 28 Europese steden en kwam tot deze deprimerende conclusie. Voor een appartement in Amsterdam betaal je tegenwoordig 2.275 euro per maand en voor een studentenkamer gemiddeld 963 euro per maand. Een kleine kanttekening moet wel gemaakt worden, want de onderzochte woningen waren bijna allemaal gemeubileerd en bij meer dan de helft van de onderzochte accommodaties was gas, water en elektra inclusief. En Dublin, Parijs, Oslo en Londen zijn volgens een onderzoek naar 66 steden in Europa nog steeds veel duurder dan Amsterdam.


Maar zelfs met deze nuancering was er reden genoeg voor bijvoorbeeld de Woonbond om vol op het orgel te gaan. Het zou allemaal de schuld zijn van de particuliere belegger en “dit onderzoek bevestigt dat er excessief hoge huren worden gevraagd in de vrije sector en die moeten aan banden worden gelegd”. Gelukkig wordt de Woonbond op haar marxistische wenken bediend door onze demissionaire brokkenpiloot Hugo de Jonge die, voordat hij wegzakt in de vergetelheid, nog snel even de schade die hij heeft toegebracht aan de Nederlandse samenleving wil verdubbelen door invoering van de Wet betaalbare huur. De achterliggende gedachte is natuurlijk weer dat de markt heeft gefaald en dat de overheid de reddende engel zal zijn. Maar niets is minder waar.

Wet betaalbare huur

De Wet betaalbare huur wordt na twee schriftelijke vragenrondes binnenkort behandeld in de Tweede Kamer. De eerste vragenronde was ronduit teleurstellend en leverde 247 bladzijden aan ambtelijke prietpraat op die uiteindelijk om de hete brij heen draaide. De woningmarkt, en meer specifiek de huurmarkt draait om vraag en aanbod. Als de vraag stijgt en het aanbod daalt, dan stijgt de prijs. Dat optelsommetje kan zelfs een verdwaalde schoolmeester nog maken.

In 2023 kwamen er netto 228.000 immigranten ons land binnen en de bouwproductie stagneerde. Zelfs een minister zonder enige opleiding of ervaring in deze sector kan uitrekenen dat dit een giftige cocktail is die niet zal leiden tot minder druk op de woningmarkt. De Wet betaalbare huur gaat niet voor meer huurwoningen zorgen en de huren in het niet-gereguleerde segment zullen daarom exploderen. De huren in het gereguleerde segment worden door de overheid kunstmatig verlaagd, waardoor er een slordige 25 miljard euro aan mkb-pensioenen verdampt.

Buiten de problemen met de banken die hun leningen terug zullen eisen en het feit dat de overheid hiermee op zeer grove wijze ingrijpt in het eigendomsrecht is het directe gevolg dat er geen investeerder meer in Nederland woningen zal willen bouwen. Architectenbureaus zijn al aan het inkrimpen, het aantal bouwaanvragen neemt al af en er is, dankzij het voorgenomen overheidsingrijpen, sprake van een totaal bouwinfarct dat slechts te keren is door een Tweede Kamer die bij de behandeling van deze diep socialistische wet haar tanden moet laten zien en deze aanval op de zuurverdiende ondernemerspensioenen naar de prullenbak verwijzen.

Oplossingen

De oplossing is echter simpel. Het probleem aan de vraagzijde is direct oplosbaar met een immigratiestop. Maar ook aan de aanbodzijde liggen de oplossingen voor het oprapen. Minder overheidsbemoeienis: laat de markt haar werk doen. Laat corporaties lekker sociale woningen bouwen en val de particuliere sector daar niet mee lastig. Geef vervolgens corporaties de mogelijkheid om woningen te verkopen aan zittende huurders waardoor er weer meer geld is om te bouwen.

Stimuleer het splitsen van grote woningen in kleinere woningen zodat de woningvoorraad toeneemt zonder dat het metrage vergroot wordt. Schaf de kostendelersnorm af zodat mensen met een uitkering samen kunnen wonen zonder dat ze hun uitkering verliezen. Hetzelfde geldt voor woningdelen. Zorg ervoor dat meerpersoonshuishoudens weer worden toegestaan, zodat bijvoorbeeld vier of vijf mensen een zelfstandige woning kunnen delen.

Laat de overheid studentenhuizen weer toestaan. In studentenhuizen wonen studenten op kleine kamers en zij zijn volstrekt gelukkig met meerdere gelijkgestemden in een huis. Stop met het overreguleren van vergunningen waardoor het moeilijk en duur is geworden om een bouwvergunning te krijgen. Maak het makkelijker om bedrijfsruimte te transformeren naar woonruimte. Er staat maar liefst drie miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg in Nederland, dus dat zou een slok op een borrel schelen.

Pas bestemmingsplannen aan zodat het makkelijker wordt om bestaande panden op te toppen, ofwel een extra appartement bouwen op bestaande panden. In de grote steden kan dit makkelijk maar het wordt vaak tegengehouden door onzinnige bureaucratische regeltjes zoals de parkeernorm. Zorg dat er weer bejaardentehuizen en hofjes voor ouderen komen zodat er doorstroming kan plaatsvinden.

Maar het allerbelangrijkste is een betrouwbare overheid. Verhuurders, eigenaren, ontwikkelaars, beleggers, bouwers, banken en ondernemers kunnen niet investeren als de overheid onbetrouwbaar is. Het continu wijzigen van wetten en regels levert een slecht investeringsklimaat op en bedrijven stemmen met hun voeten.

Iedere ondernemer of belegger die zijn onderneming kan verplaatsen of zijn belegging kan liquideren, vlucht naar het buitenland. Minder overheid, en meer marktwerking kunnen de balans herstellen en tot duurzame oplossingen voor onze woningmarkt leiden. Dat lijkt mij een mooie opdracht aan de formerende partijen. Hopelijk kan Hugo snel met pensioen en wordt de Wet betaalbare huur in de Tweede Kamer al weggestemd. Dus schiet een beetje op met formeren, in het belang van Nederland!

Verder Lezen

Recent

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd! Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Column5 uur geleden

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land....

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Column10 uur geleden

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren...

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie
Klimaat1 dag geleden

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie

Baalde u al dat de zon tijdens een dag met druk vliegverkeer verscholen raakt achter een waas van vliegtuigsporen? Luchtvaartexperts...

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond
Column4 dagen geleden

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat4 dagen geleden

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)

Binnen de alternatieve onderzoekswereld is Nordangård internationaal bekend om zijn graafwerk naar de Rockefeller-dynastie. Die miljardairsfamilie werd groot dankzij haar...

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries
Opinie5 dagen geleden

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries

Hollènder zijn arrogante verheven schreeuwers die met hun grote bek in Limburg altijd de mooie baantjes wisten weg te pikken...

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO
Gezondheid5 dagen geleden

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO

Beschamend, dat is het enige woord dat nog overblijft na het aanschouwen van deze beelden. Minister Pia Dijkstra, bekend van...

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040 De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040
Opinie5 dagen geleden

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040

De 342 gemeenten van Nederland zijn niet in staat om zelf te ontdekken welke problemen ze hebben, dat vindt de...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat6 dagen geleden

Oekraïne-oorlog helpt ideaal wereldregering (1)

De Zweedse politiek wetenschapper én hardrockzanger doctor Jacob Nordangård komt aanstaande 13 april naar Nederland. In Stavoren presenteert hij zijn...

Groot Duits leger naar Litouwen Groot Duits leger naar Litouwen
Buitenland1 week geleden

Groot Duits leger naar Litouwen

Op 8 april 2024 stationeerde Litouwen een aanzienlijk aantal Duitse soldaten en militair materieel op zijn grondgebied ter bescherming tegen...

TrendingThis will close in 0 seconds