Column

Jongeren zijn het kapitaal van de samenleving

Avatar foto

op

Jongeren zijn het kapitaal van de samenleving
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Middenin de pandemie werd het tijd voor een borrel. Normaliter wordt er jaarlijks een culturele reis binnen Europa gepland door een groep Rotterdamse ondernemers maar ja. Qrona. Meer dan drie mensen binnen ontvangen was VERBOTEN, tennissen en golfen ook, winkels en restaurants waren dicht want je zou maar eerlijk geld verdienen door je vak uit te oefenen en dat gold dan allemaal ook nog ‘ns zo’n beetje in heel Europa. Reizen was dus al helemaal niet aan de orde.

Het enige wat restte, was gezond verstand – een ander woord voor burgerlijke ongehoorzaamheid. De groep ondernemers werd bijelkaar geappt: “as zondag stadswandeling in Rotterdam. Onze vaste gids vertelt de historie van het Scheepvaartkwartier. Na afloop borrel bij Ebru. Wie gaat ermee?”


Tussen alle enthousiaste reacties zat één vraag: ‘Ja maar wat doen we met de boa’s?’

Boa’s?

Hoezo boa’s?

Die zijn niet uitgenodigd.   

‘Ebru het is verboden om buiten met meer dan vier personen te zijn. Wat als we een boete krijgen?’

De stoppen sloegen door.

Er moet niet alleen heel wat water door de Maas stromen eer dat iemand mij gaat vertellen hoeveel mensen ik mag ontmoeten, maar er moet vooral een boa proberen mij een boete te geven omdat ik buiten loop met gezonde mensen. Ik doe niet aan qrona-boetes. Flikker op met je boetes. En waag het ‘ns om in mijn buurt te komen met je boa-pak. Ik negeer je. Je bestaat niet voor mij.

‘Er liggen nog steeds mensen in ziekenhuis, je doet net alsof Qrona niet bestaat.’

‘Het zal heus bestaan maar ik doe niet aan idioterie.’

Lang verhaal kort: er ging één koppel niet mee. De rest, een groep van twaalf, verzamelde zich eind maart 2021 bij mij, werd ontvangen met koffie en thee, gebak van Koekela en vertrok monter naar buiten, het historische Scheepvaartkwartier in dat redelijk ongeschonden het bombardement heeft overleefd. Onze gids vertelde over de gevels en de havenbaronnen, over de gedempte Zalmhaven waar nu het hoogste gebouw van Nederland staat. Tegen het einde haalden we voor een weeshuis aan borrelhappen op bij LOOS en een stapel pizza’s bij LaPizza – support your local, doe maar van alles een extra portie! Allemaal doordeweekse vanzelfsprekendheden in het gewone leven, vroeger. Nu voelde het als een uitbundig feest ondanks oorlogstijd.

‘Ik ken echt niemand die gestorven is aan Qrona,’ mompelde ik.

‘Maar ik ken wel drie studenten die zelfmoord hebben gepleegd,’ klonk het fel uit de mond van een moeder.

Zelfmoord? Studenten? WTF. ‘Hoezo staat dat niet in de krant?’ stamelde ik. Want dat het gebeurde, geloofde ik meteen. Mensen zijn niet gemaakt om weken, maanden en inmiddels jaren solitair te leven. De keren dat ik ertegen ageerde, zijn ontelbaar. Maar het sloeg niet aan. Geen enkele keer. Ja maar de ziekenhuizen. Ja maar de R-factor. Ja maar de zwakkeren. Ja maar we doen dit samen. Hoe is het leven van een tachtigjarige belangrijker dan dat van een jongere? Welke oma wil ten koste van haar kleinkind op de IC liggen – als dat kleinkind de IC überhaupt nodig heeft? Waarom worden er zulke achterlijke keuzes gemaakt ten koste van jongeren die nog een leven voor zich hebben, die zich moeten ontwikkelen en sociale contacten nodig hebben, die moeten leren en ontdekken? Welke idioot meent dat demente bejaarden voorgaan op levenslustige jongeren? En waarom staan de kranten niet bol van verontwaardiging over de maatregelen, waarom is er geen aandacht voor het leed van de jeugd, dat zich tot zelfmoorden gedwongen voelt vanwege een totaal uitzichtloos bestaan?

‘De kranten schrijven er expres niet over,’ vervolgde de moeder. ‘Ze zouden er maar achter komen dat het er meer zijn dan ze voor mogelijk houden. Het hele draagvlak voor dit beleid zou afbrokkelen en dat kunnen we niet hebben. Maar ik alleen al ken drie studenten die zelfmoord gepleegd hebben dus het kan niet anders dat er veel veel meer zijn. En ik snáp het nog ook.’

Inmiddels zijn we tien maanden verder.

Opeens gaat het wél over de jongeren en de achterstanden die zij oplopen. Opeens gaat het wél over hun mentale gezondheid en komt naar buiten dat er de afgelopen periode meer zelfmoorden zijn gepleegd dan gebruikelijk is in een jaar. Hoewel, herstel: het aantal zelfmoorden is gelijk gebleven, alleen is het aantal zelfmoorden in de categorie 20-30 jarigen toegenomen .

https://www.113.nl/suicides-sinds-de-start-van-de-coronacrisis-nederland

De vaderlandse pers loopt aan de leiband van de politiek; wat ook niet anders kan met de salarissen van de inktkoelies. Nu de vaccinatiegraad de 100% nadert, mensen lam zijn geslagen door het booster-gelul, is er opeens ruimte voor het ware leed dat dit misdadige Qronabeleid heeft bewerkstelligd en nog steeds bewerkstelligt. Een samenleving die de mondvol heeft van solidariteit en daarbij focust op het ‘beschermen’ van mensen die hun leven al geleefd hebben, ten koste van de jongeren die die samenleving de toekomst moet bieden, is niet solidair maar kortzichtig. Een dergelijke samenleving wordt gerund door mensen met een eigenbelang, zonder oog voor het belangrijkste wat een samenleving kan voortbrengen: de jeugd. Elk besluit dat in een pandemie genomen wordt, zou gericht moeten zijn op het kapitaal van de samenleving: jongeren. Het gaat er bij mij, een bewust kinderloze columnist, niet in dat we ‘solidair’ moeten zijn met een branche (zorg) waar al jaren en jaren op bezuinigd wordt door onze heersers. Zoals het er ook niet ingaat dat onze heersers solidariteit eisten met ouderen, die door hun strategie welgeteld twee maanden extra mochten lijden in een verzorgingstehuis. Het beleid dat ons door de strot wordt geduwd, verdient niet anders dan burgerlijke ongehoorzaamheid.

Het is hoog tijd voor een borrel.   

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits
Foto: ANP

Er zijn twee psychologische fenomenen die in de huidige tijd vechten om de meeste aandacht: het messiascomplex en het Stockholmsyndroom.

Een messiascomplex (soms ook een Christuscomplex, een verlosserscomplex of redderscomplex genoemd) is een gemoedstoestand waardoor een persoon gelooft dat hij voorbestemd is een redder of verlosser te worden.

Het Stockholmsyndroom is het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt. Het is een vorm van een traumaband.

Het messiascomplex valt toe te wijzen aan bijna de voltallige Tweede Kamer. Het is volstrekte waanzin om 28 miljard euro gemeenschapsgeld te willen uitgeven aan de bestrijding van de opwarming van de aarde met 0,000036 graden terwijl tegelijkertijd in India en China alle ‘inspanningen’ meer dan volledig teniet worden gedaan. En dat terwijl de bestaanszekerheid van steeds meer Nederlanders teniet wordt gedaan door verdergaande lastenverzwaringen vanuit exact dezelfde individuen. Ook is het volstrekte waanzin te dénken dat CO2 de holy grail is, maar juist het messiascomplex zorgt ervoor dat het niet uitmaakt wat de gevolgen zijn van het ingrijpen in de samenleving ten koste van alles. Ook is het volstrekte waanzin de voltallige industrie het land uit te jagen, wetende dat ze het industriële complex ergens anders op aarde weer opbouwen. Ook is het volstrekte waanzin de energievoorziening van een land compleet overhoop te gooien; het is niet langer de vraag óf we in Nederland een black-out krijgen, maar slechts wannéér.

Het gevolg van zo’n black-out zal zijn dat de politiek naar de netbeheerders zal wijzen, maar de samenleving zal dat, tegen hun verwachting in, niet doen. Die zal de klimaatdrammers aanwijzen als oorzaak. Want alles was te voorzien, voor alles wordt al meer dan een decennium gewaarschuwd door experts. De drammerij heeft gezorgd voor een tsunami aan regelgeving, verboden en subsidies. En dit allemaal ten koste van de samenleving waarbij een geprivilegieerde kaste ervan heeft mogen profiteren. En op alle terreinen zien we dat terug, of het nu stikstof, PFAS, CO2, het klimaat, de oorlog in Oekraïne, corona of de asielzoekers zijn. Totale nitwits die met de slechts denkbare argumenten de meest idiote dingen de samenleving opleggen zonder daarbij oog te willen hebben voor de consequenties. Een kosten-batenanalyse is aan dergelijke nitwits niet besteed.

Aan de andere kant van het spectrum staan de lijders aan het Stockholmsyndroom bij wie het maar niet wil doordringen dat we naar een toneelstukje kijken waarbij een stel lijders aan het messiascomplex (of het is het leiders van het messiascomplex?) de hele samenleving de afgrond ingooien ter meerdere eer en glorie van henzelf. Terwijl de overheid miljarden euro’s verkwanselt aan aantoonbare onzin en daar niet op gecontroleerd wenst te worden, wordt de burger de duimschroeven aangedraaid.

Zelf ontspringen de messiaslijders de dans, voor hén zijn de uitzonderingen. Zij mogen vliegen, autorijden, vlees eten, vijf keer per jaar op vakantie en krijgen géén AZC voor de deur en géén windmolen in de achtertuin. Als dank stroomlijnen ze de subsidiestromen richting hun vrindjes, die hen vervolgens een leuke baan bezorgen mocht het allemaal te spannend worden op het pluche.

Het stopt pas als de wal het schip keert. En dat ligt bij iedereen ergens anders. Bij de één is dat als er een windmolen in de achtertuin komt te staan en de gemeente én de rechter aangeven ‘het belang van de samenleving te dienen’, bij de ander op het moment dat de auto onbetaalbaar wordt en de deur uit moet, bij weer een ander als het eten onbetaalbaar wordt en bij weer een ander nooit. Die laatste vindt het allemaal prima, want hij of zij heeft nergens last van en hangt op de één of andere manier aan de subsidie-injectie van hun eigen Messias, de uitdijende overheid zelf met al haar salarisverhogingen en compensaties. Follow the money, dat geldt altijd, in goede en in slechte tijden.

 

Verder Lezen

Column

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op
Foto: ANP

Liegen door weg te laten

De ‘RKI-files’ geven inmiddels een angstaanjagend inzicht in de breinen van politici, wetenschap en media. Hoe kun je als ‘politicus’ besluiten om iets te verplichten als je weet dat het niet werkt en juist schadelijk is, en waarom neem je die verantwoordelijkheid op je? En waarom als ‘wetenschapper’? En waarom als ‘medicus’? En waarom als journalist?

De politicus

Wij bij Indepen weten uit héél betrouwbare bron dat er in Den Haag maar paniekerig over die mondkapjes gedaan werd. Zodra de bode waarschuwde dat de camera’s aangingen of de deuren opengingen, dan haastten zich vrijwel alle 150 parlementariërs om de mondkapjes snel op te zetten. Er overheerste maar één angst: ‘betrapt’ worden zónder, want zónder ben je een coronacriticus. Hilarisch zijn de beelden van de Europese top: camera’s aan: mondkapje op, camera’s uit: mondkapje af. En de anderhalve meter telde ook niet meer trouwens. Mondkapjes wél voor ‘het volk’ maar niet voor ‘de politicus’? Inderdaad… en ‘het volk’ mocht ook nog de hermandad betalen als ze het mondkapje niet droegen. En de magistraten in alle rechtszalen verdedigden dat. Vier jaar later, jawel, vier jaar later wordt duidelijk dat ze het allang wisten. Niet met de kennis van nu, maar met de kennis van toen. Anders heb je als minister van Justitie en Veiligheid immers ook geen bruiloft en omarm je daarbij niet je schoonmoeder, toch?

De wetenschapper

De wetenschappers in Nederland waren over het algemeen wel consequent: mondkapjes werken niet. Bij het Duitse RKI overigens niet. Ze werden overschreeuwd door politici en media. Maar waar was ‘de wetenschap’ toen het bij schoolkinderen zelfs verplicht werd? In Nederland in de gangpaden, in Duitsland zelfs de hele dag! ‘De wetenschap’ hield zich koest. Ze hebben media en politici die wel bepalen wat de waarheid is, die het woord ‘consensus’ in de mond nemen als ze het zelf niet meer snappen. ‘De wetenschap’ heeft zichzelf overbodig gemaakt in de coronajaren door zich te laten ringeloren door media en politiek. Zie de onthullingen van het RIVM waaruit blijkt dat het OMT overruled werd door de NCTV of Hugo de Jonge op bestelling cijfers kon laten manipuleren bij het RIVM. Een verwijzing naar de ‘wetenschap’ is een excuus voor de politiek geworden om haar persoonlijke verantwoordelijkheid op andermans bordje te gooien. Het is niet de wetenschapper die de wetten maakt, maar de politicus, daar ligt dus ook de verantwoordelijkheid voor wetgeving.

De medicus

Neuroloog Hommel werd er zelfs voor ontslagen. Tussen medici rondlopen zónder mondkapje kostte je gewoon je baan! De ‘medicus’ die mondkapjes verdedigde heeft zichzelf een brevet van onvermogen gegeven. Hij had het kunnen weten, hij weet immers als geen ander waaróm hij ze zélf draagt. En in plaats van dat de huisarts zijn of haar patiënten vanuit kennis van zaken geruststelde en mededeelde dat de mondkapjes onzin waren, papegaaiden de meesten de media en politiek na.

De journalist en het mondkapje

Buiten aantoonbare propagandisten als Maarten Keulemans zijn er honderden, nee duizenden journalisten die het hadden kunnen weerleggen. Berucht is het fragment waarin Jort Kelder onthult te hebben moeten verkondigen dat de situatie steeds ernstiger werd, terwijl de cijfers daalden. Maar ja, dan ben je een corona-criticus en meteen brodeloos. Zelfs de Frankfurter Allgemeine, de meest gerespecteerde krant in Duitsland, onthult nu alles wat de coronacritici al vier jaar roepen. De media zijn het machtigste instituut, de media hebben het meest verzaakt, de journalisten zijn de grootste wegkijkers. Het spel dat de Duitse media nu spelen is er een van angstige verliezers. Ze weten dat ze de waarheid niet langer kunnen verhullen en spelen vier jaar later de integere journalisten die zogenaamd alles blootleggen. Wat ze feitelijk doen is de politiek voor de bus gooien, want die hebben de media nodig om zichzelf te verdedigen, en die geven nu even niet thuis.

De coronacriticus, oude wijn in nieuwe zakken

En wat is de kern van bovenstaande? Iedereen was als de dood als ‘criticus’ versleten te worden. De ‘criticus’ is de moderne versie van de complotdenker. U weet wel, de term die de CIA bedacht voor mensen die twijfelden aan de officiële overheidsversie van de moord op Kennedy. De complotdenker die 60 jaar later gelijk kreeg toen de dossiers openbaar werden, toen het niet meer ter zake deed. Zoiets als de Pfizer-files die 75 jaar verborgen moesten blijven. En wat doen de grootste propagandisten? Die zetten iedereen en alles in hun omgeving weg als ‘coronacriticus’ of ‘complotdenker’. Hugo de Jonge voegt daar nog een nieuw woord aan toe: ‘complotretoriek’ als hij woordelijk geciteerd wordt uit de coronatijd.

Slechts één mening of waarheid telde

Met accepteren dat er slechts één gepropageerde waarheid of mening is en al de andere onzin, zou bij iedereen alle alarmbellen moeten doen afgaan. Het woord ‘consensus’ binnen de wetenschap zou alle alarmbellen moeten doen afgaan. ‘Complotdenker’, ‘coronacriticus’ of ‘ontkenner’ zou alle alarmbellen moeten doen afgaan. Dat zijn allemaal symptomen van zaken die niet kloppen. Het diende slechts één doel: de waarheid verhullen die momenteel naar boven komt. Dat is de waarheid die de ‘coronacriticus’ verkondigde. Uit de RKI-papieren blijkt dat het opschalen van maatregelen niet in handen lag van de wetenschap of statistici, maar van één enkele zwartgelakte persoon. Uit de RKI-papieren blijkt dat corona beschouwd werd als mínder gevaarlijk dan de griep, uit de RKI-papieren blijkt dat men wist dat zelfs de zwaarste categorie mondkapjes niet voldeed. Uit de RKI-papieren blijkt dat men al héél vroeg wist dat het vaccin niet deed wat men dacht en verkondigde.

Indepen schrijft al meer dan 2 jaar onthullende artikelen over de coronaperiode. We denken nog veel meer te weten, maar schrijven het pas op als we 100 procent sluitend bewijs hebben, zoals we dat ook in het verleden hebben gedaan. Ga er maar vanuit dat de coronabeerput diep is, héél diep.

 

Verder Lezen

Column

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden

Avatar foto

Gepubliceerd

op

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden

Demissionair baantjesjager Mark Rutte noemde het migratiepact een ‘historisch akkoord’. Ook zijn stoffige tassendrager, Malik Azmani, was dolgelukkig met het bereikte resultaat. Hij verwoordde dit weliswaar met nietszeggende platitudes als “dit is een eerste stap noodzakelijk om vervolgstappen te zetten waarbij er meer migratiedeals noodzakelijk zullen zijn”. Voor de mensen die Malik Azmani alweer vergeten waren, hij is de aanvoerder van de VVD-fractie in het EU-parlement en hij was in 2015 de naamgever aan het ‘plan-Azmani’, dat er in het kort op neer kwam dat de EU haar grenzen moest sluiten voor asielzoekers en dat ze moesten worden opgevangen in de eigen regio. Het plan zou mensensmokkel stoppen en een einde maken aan verdrinkende Afrikaanse subsidietoeristen.

Saillant detail is dat toen ik zelf nog deel uitmaakte van de VVD-fractie in 2018 en Malik nog de VVD-woordvoerder was op de portefeuille Immigratie & Asiel, Mensenhandel & Prostitutie, hij even had gemist dat er een Marrakesh Migratie-akkoord was gesloten waarin de meest bizarre zaken werden geregeld. Je kon nog net geen Uber bestellen in de woestijn om je richting Nederland te laten chaufferen, maar er kwamen wel wegwijzers met de snelste route naar onze COA-hotels en asielcruiseschepen. Feitelijk was het VN-Migratiepact (pact van Marrakesh) gestoeld op linkse dogma’s, zoals gedeelde verantwoordelijkheid, non-discriminatie en mensenrechten en zorgde het direct voor een grotere toestroom van kansloze migranten naar Europa. De enige verdediging die Azmani had was dat het akkoord niet juridisch bindend was, maar iedereen wist dat het migratiepact door zou werken in wetgeving.

De ondraaglijke vaagheid van het nieuwe Brusselse migratiepact gaat niets betekenen voor Nederland en het gaat de ongebreidelde toestroom van de door Jan Werts in Wynia’s Week geschatte twee tot drie miljoen immigranten per jaar niet tot draagbare niveaus beperken. Voor het eerst in tien jaar en nog net op tijd om vlak voor de verkiezingen voor het nieuwe Europees Parlement nog een spaak in het wiel te steken komen de tandeloze pennenlikkers met veel bombarie met een enorm akkoord dat een Lampedusiaanse verandering inluidt. Kort en goed is er afgesproken dat kansloze migranten die geen recht op asiel hebben sneller moeten kunnen worden uitgezet, dat de aankomstlanden, Griekenland, Italië en Spanje, dit moeten regelen en dat er, in ruil voor het feit dat ze niet iedereen doorsturen naar het noorden, een eerlijker verdeling over de EU-lidstaten gaat plaatsvinden. Hongarije en Polen hebben terecht al laten weten dat ze geen enkele migrant zullen opnemen.

Gaat dit boterzachte, maar oh zo inclusieve migratiepact werken? Nee, natuurlijk niet. Het is een reflectie van wereldvreemde collectivisten in Brussel, die denken dat de wereld maakbaar is en van ons allemaal. Hard werken en succesvol zijn moet onmiddellijk gedeeld worden met mensen die binnen komen rennen, hun hand ophouden en aan het staatsinfuus gaan hangen. Andermans geld uitgeven is geen probleem.

Dublin-verdrag

Maar hadden we niet al de Dublinverordening, waarin geregeld werd welk land verantwoordelijk is voor welke asielzoekers? Was het niet gewoon zo, totdat Angela Merkel dit verdrag in 2015 eenzijdig en zonder overleg buitenspel zette, dat een asielzoeker alleen asiel kan aanvragen in het eerste veilige land waar hij binnenkomt? De kern van het probleem is dat de EU continu, weliswaar met grote vertraging, nieuwe regels probeert te maken, maar de oude afspraken niet handhaaft. Als Nederland zich op het standpunt zou stellen dat asielaanvragen niet in behandeling kunnen worden genomen als iemand niet via Schiphol of de Noordzee in ons land is gekomen, dan is Ter Apel meteen leeg. Afrikaanse jongemannen reizen soms door wel zes veilige landen voordat ze in het uitkerings-Walhalla Nederland aankomen en hier asiel aanvragen.

De pullfactoren zijn enorm. Een absurd hoog percentage van de asielaanvragen wordt ingewilligd, waarna de jackpot valt. Een uitkering, een gratis huis, gratis zorg, gratis onderwijs en familiehereniging, allemaal betaald van belastinggeld dat wordt opgebracht door hardwerkende Nederlanders die zich afvragen of ze ooit hebben gestemd voor deze chaotische culturele aanval op hun leven, die maar liefst 24 miljard euro per jaar kost. In 2023 kwamen er 70.000 asielzoekers Nederland binnen, waarvan het gros in de eerste generatie netto niets bijdraagt aan de samenleving. Dat is nog eens een kat in de zak kopen.

De uitweg uit de asielcrisis

Gelukkig biedt het EU-migratiepact nog een leuke praktische uitweg die Geert Wilders zal aanspreken. Als een land ervoor kiest om geen asielzoekers op te nemen, dan moet een boete worden betaald van 20.000 euro per asielzoeker, een schijntje vergeleken bij de werkelijke kosten, de overlast en schade aan onze cultuur. Voor 70.000 asielzoekers zou dat neerkomen op 1,4 miljard euro, een fractie van de 24 miljard euro die we nu jaarlijks spenderen aan deze asieltsunami. Ik zou zeggen, reactiveer het Dublin-akkoord, verminder het inwilligingspercentage, stop met alle pullfactoren, betaal de boete voor de enkele kansenparel die overblijft en boek die 24 miljard euro in voor mensen die vermorzeld zijn in het toeslagenschandaal, Groningers die graag de scheuren in hun huizen willen repareren, en ondernemers die hun bedrijf failliet zagen gaan door de onzinnige en disproportionele coronamaatregelen. Gewone Nederlanders die hier al hun hele leven wonen en die in de problemen zijn gekomen door vier kabinetten Rutte. Dat zou een mooi afscheidsgebaar zijn. In het belang van Nederland!

Verder Lezen

Recent

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Binnenland14 uur geleden

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van...

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits
Binnenland1 dag geleden

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits

Er zijn twee psychologische fenomenen die in de huidige tijd vechten om de meeste aandacht: het messiascomplex en het Stockholmsyndroom....

Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan
Media2 dagen geleden

Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan

Ons bereiken in toenemende mate berichten van verontruste lezers over censuur op sociale media zoals X, LinkedIn, Instagram en Pinterest....

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op
Column3 dagen geleden

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op

Liegen door weg te laten De ‘RKI-files’ geven inmiddels een angstaanjagend inzicht in de breinen van politici, wetenschap en media....

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden
Column4 dagen geleden

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden

Demissionair baantjesjager Mark Rutte noemde het migratiepact een ‘historisch akkoord’. Ook zijn stoffige tassendrager, Malik Azmani, was dolgelukkig met het...

De criminele activiteiten van de WHO-voorzitter De criminele activiteiten van de WHO-voorzitter
Buitenland5 dagen geleden

De criminele activiteiten van de WHO-voorzitter

De World Health Organization (WHO) ligt al sinds de start van de coronapandemie onder een vergrootglas. Na corona bleef dat...

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd! Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Column6 dagen geleden

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land....

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Column6 dagen geleden

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren...

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie
Klimaat7 dagen geleden

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie

Baalde u al dat de zon tijdens een dag met druk vliegverkeer verscholen raakt achter een waas van vliegtuigsporen? Luchtvaartexperts...

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden
Column1 week geleden

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het...

TrendingThis will close in 0 seconds