Politiek

Hoe zit het met de Oekraïne-vlaggetjes?

Avatar foto

op

Hoe zit het met de Oekraïne-vlaggetjes?
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Vlagvertoon is soms gewenst, soms ongewenst. Als de vlag omgekeerd geplaatst wordt, een teken van protest, dan zijn daar groeperingen verbolgen over. Het plaatsen van een Oekraïne-vlag is daarentegen een algemeen aanvaard teken van steun voor een in de knel geraakte bevolkingsgroep, het vertonen ervan een goede daad en bij voorkeur op zoveel mogelijk gemeentehuizen. Het doel is en was solidariteit te tonen voor de bevolking van Oekraïne. Alleen die oorlogszuchtige taal en die sancties, daar hadden wat mensen moeite mee. Maar wees gerust, ze werden keurig door de reguliere media weggezet als rechts-radicale fascistische Putin-aanhangers. Het regime in Oekraïne treft geen blaam en moet gesteund worden, toch?

Een half jaar later wordt duidelijk dat ‘we’ ons inderdaad in onze eigen voet schieten, en dat is exact waar die ‘Putin-aanhangers’ voor waarschuwden. Niet alleen zijn de gasprijzen tot ongekende hoogte gestegen, indirect hebben ‘we’ het regime in Moskou een groot plezier gedaan met alle genomen vergeldingsacties. Moskou heeft het gas dat Europa als ‘straf’ niet meer afnam doorverkocht tegen veel betere prijzen aan China en India. Door de Europese blokkade op betalingen in euro’s of roebels en een handelsverbod is de roebel zeker niet zwakker geworden, de Chinezen en Indiërs betalen met alle liefde in roebels. Maar het voert nog veel verder…


Zo’n 120 gemeentes werden in april door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat opgedragen om alle contracten met Gazprom te ontbinden, zoiets heet ook wel overheidsdwang, het was tenslotte geen advies. Met dat Gazprom gas worden zaken als het stadhuis, de sporthal en het gemeentelijk zwembad verwarmd. De gasmarkt staat op dit moment onder hoogspanning, dus na het ontbinden van het contract met Gazprom is het vinden van een nieuw lucratief gascontract een utopie. Gasprijzen zijn op dit moment zo’n 4 tot 5 keer hoger dan een jaar geleden. De gemeenten Arnhem en Nijmegen, die ook de aanbesteding doen voor een aantal kleinere gemeenten, ramen de extra kosten voor alleen de maanden oktober, november en december op 1,7 miljoen euro. Waar dat gas dan nu wel vandaan komt? Nou, het is een mengsel geworden van Noors, Amerikaans, Algerijns en eh… Russisch gas. De kassa rinkelt nu dus op veel meer plekken, en wel met een factor 4 tot 5, dat zal die Putin leren!

Worden uw gemeentelijke lasten het volgend jaar fors verhoogd, kost het zwembadkaartje plots het dubbele en moet u zaalvoetbal spelen in winterkledij, onthoud dan goed dat u het doet om de Oekraïense bevolking te steunen, en uiteraard Putin. Uitgerekend de stad Den Haag heeft een uitzondering gevraagd op deze overheidsdwang.

Welk vlaggetje komt er op úw profiel aankomende winter?

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Alfons Verheijden

  12 september 2022 in 12:03

  Dat de gasprijzen zo hoog zijn is ons EIGEN SCHULD om on zelf afhankelijk te maken van Russische energie
  Trim was een rare vogel die heeft bij zijn aantreden gelijk al gezegd 1) Jullie in Europa betalen TE weinig aan defensie
  2) Europa is te afhankelijk wat energie betreft van Rusland!!!

  HELAAS HAD HIJ GELIJK
  En dat Poetin hier nu gebruik van maakt, begrijp ik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Politiek

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Foto: ANP I Zelensky reikt medailles uit aan de senatoren Chuck Schumer en Mitch McConnell

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie aan de oorlog in Oekraïne besteedt. Inmiddels is er een uitgebreide studie gedaan door de Yale universiteit naar de economische redenen voor de VS om tientallen miljarden te besteden aan Oekraïne. De Republikeinen van Donald Trump spreken zich er openlijk over uit en de Duitse staatsomroep durft nu ook het beestje bij de naam te noemen: de EU en de VS investeren grof in de oorlog in hun eigen belang.

 

Oekraïne is een goudmijn volgens senator Lindsey Graham

De Republikeinse senator en rechterhand van Trump, Lindsey Graham werd in juni geïnterviewd door nieuwszender CBS. In dat interview meldt hij een aantal feiten die door Yale universiteit in kaart zijn gebracht waaronder de voorraad kritische grondstoffen voor de groene transitie van het westen ter waarde van 12 biljoen dollar.

Graham betoogt in het interview dat de huidige Amerikaanse investering van 175 miljard dollar in de oorlog tot op heden een schijntje is ten opzichte van de winsten die gemaakt kunnen worden als het Westen de oorlog tegen Rusland wint.

Volgens Graham kan Oekraïne de rijkste lidstaat van de EU worden als het is bevrijd van de Russische bezetter en kan het land de grootste Europese handelspartner van de VS worden.

Het grootste mediahuis van India, Hindustan Times (HT), maakt zich eveneens druk over het financieel uitbuiten van Oekraïne door de VS en de EU in deze reportage.

De uitkomsten van het Yale onderzoek

Yale professoren Jeffrey Sonnenfeld en Steven Tian brachten op 15 februari 2024 hun bevindingen naar buiten over de financieel-economische motieven om de oorlog in Oekraïne te financieren.

Tot die bevindingen horen onder andere de volgende conclusies:

 • 90 Procent van de door de VS geïnvesteerde 175 miljard dollar is in de VS zelf uitgegeven. Hoofdzakelijk aan wapenfabrikanten.
 • Met bovengenoemde investeringen zijn 100 nieuwe (wapen-)fabrieken gebouwd, verspreid over 38 staten.
 • De 100 nieuwe fabrieken leveren extra werkgelegenheid op in alle 50 Amerikaanse staten aan een groot aantal toeleveranciers voor de wapenindustrie.
 • Nagenoeg alle munitie die het Oekraïense leger op Rusland afvuurt, komt uit fabrieken in de VS.
 • De oorlog heeft het belang van de NAVO voor alle lidstaten van de alliantie aanzienlijk vergroot waardoor deze aanmerkelijk meer wapensystemen en munitie bij de VS inkopen dan voor het conflict met Rusland.
 • Slagkracht van het Russische leger is aanzienlijk gedecimeerd zonder dat er ook maar één Amerikaanse soldaat het leven hiervoor heeft moeten laten.
 • De VS is hiermee tot op heden de enige grootste winnaar van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.

Ook de EU heeft alles te winnen bij deze oorlog

Twan Houben schreef het al in zijn artikel van 6 november 2022: de EU heeft onvoorstelbaar veel te winnen bij deze oorlog.

Op 13 juli 2021 tekenden de EU en de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken een overeenkomst inzake levering van essentiële grondstoffen aan de EU. In die overeenkomst wordt expliciet vermeld dat deze deal een essentiële stap betekent voor de realisering van de in 2020 door de EU afgekondigde Green Deal en de industriële strategie.

Het idee achter deze overeenkomst is dat de EU haar doelstellingen op milieugebied en op het gebied van industriële groei niet kan realiseren zonder Oekraïne, dan wel EU-lidmaatschap van Oekraïne.

De Duitse staatsomroep Deutsche Welle (DW) besteedde op 5 juli dit jaar aandacht aan de feitelijke redenen voor de aanhoudende oorlog in Oekraïne in deze reportage.

Daarin is onder andere te zien over welke mineralen het land beschikt:

Ook in deze reportage wordt uitgebreid stilgestaan bij het grote belang van de overeenkomst uit 2021 tussen de EU en Oekraïne over grondstoffen voor de Green Deal. DW stelt dat het geen toeval is dat Rusland na het tekenen van deze overeenkomst de oorlog tegen Oekraïne is begonnen.

De belangrijkste grondstof voor het realiseren van de EU Green Deal en de industriële politiek tot 2030 is lithium. Deze is noodzakelijk voor de bouw van elektrische auto’s en batterijen.

Volgens de DW-reportage bevinden de grootste voorraden lithium zich nu uitgerekend in het door Rusland bezette deel van Oekraïne; de Donetsk. Daarom is het onmogelijk om de strijd tegen Rusland nu op te geven.

Hoe staat het met de belangen van het Oekraïense volk?

In alle discussies over geld, macht, Green Deal en EU-belangen, zou je haast vergeten dat er ook nog een volk zwaar gebukt gaat onder deze verschrikkelijke oorlog: de Oekraïners zelf. Hoe staan die inmiddels in de wedstrijd?

Inmiddels zijn er 10 miljoen Oekraïners op de vlucht, heeft 33 procent van de bevolking zware psychische problemen en trauma’s, hebben 14,6 miljoen inwoners van het land hulp nodig en zijn er 3,7 miljoen mensen in het land zelf op de vlucht van hun woonplaats naar een veiliger andere plaats. Dat is allemaal te lezen op de website van het in 1933 door Albert Einstein opgerichte International Rescue Committee (IRC).

Via vluchtelingenwerk heeft Twan Houben in 2022 zelf contact opgebouwd met een tiental Oekraïners die in ons land verblijven en dagelijks de ontwikkelingen in hun moederland volgen. Ook zij, vooral de hoger opgeleiden onder hen, volgen de (alternatieve) media.

De Oekraïners die hij hier spreekt, volgen regelmatig de nationaal bekende journaliste Diana Panchenko. Ze behoorde vroeger tot de top 10 van meest invloedrijke vrouwen in Oekraïne, maar wordt nu door de Oekraïense overheid als een landverrader en Rusland supporter gezien.

Panchenko spreekt op haar YouTube kanaal (met 1 miljoen abonnees) over de oorlog en de corruptie in het land. Haar berichtgeving wordt door vluchtelingen hier als objectief beschouwd. Ze geeft aan diepgaande kennis over de oorlog te hebben en dat deze wordt gefinancierd door EU- en Amerikaanse burgers zonder zichzelf dat te beseffen.

Volgens de Ukrainska Pravda loopt er echter een arrestatiebevel tegen haar vanwege hoogverraad tegen de Oekraïense staat.

Tot slot meldt het Oekraïense blad Euromaidan Press op 5 juli 2024 dat Jens Stoltenberg namens de NAVO verdere onderhandelingen met Rusland over vrede verworpen heeft.

Mensenlevens hebben minder waarde in het tegenwoordige Westen. Volgens een artikel in The New York Times telt Oekraïne inmiddels meer dan 500.000 doden en gewonden.

Verder Lezen

Politiek

Prijsschieten op Nederlandse F-16’s

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Prijsschieten op Nederlandse F-16’s
Foto: ANP

Op 1 juli 2024 maakte minister Kajsa Ollongren bekend dat de formele exportvergunningen rond zijn voor de levering van Nederlandse F-16’s aan Oekraïne. Daarbij mogen deze toestellen ook ingezet worden om doelen in Rusland aan te vallen, aldus het persbericht. Dat gaat zeker niet zonder gevolgen verlopen. Rusland heeft aangekondigd vergeldingsmaatregelen te nemen tegen dit soort acties. Ook looft een groot Russisch bedrijf genaamd Fores prijzen uit voor het neerschieten van specifiek F-16’s. Wat staat er allemaal op het spel?

 

Nederlandse F-16’s ‘spoedig’ naar Oekraïne

In het schrijven van minister Ollongren staat dat op 19 juni een vergunning is afgegeven voor de export van vierentwintig F-16-vliegtuigen en zeven motoren voor de gevechtsvliegtuigen. Oekraïne wil die gebruiken om zich te verdedigen tegen Rusland.

De F-16’s zullen ‘spoedig’ worden geleverd, maar een exacte datum wordt niet vermeld. De Tweede Kamer wordt daarover ‘op verzoek van Oekraïne’ vertrouwelijk geïnformeerd, aldus  de NOS op 1 juli.

Eind mei zei Hanke Bruins Slot, demissionair minister van Buitenlandse Zaken, dat de door de VS gebouwde toestellen ook mogen worden ingezet voor aanvallen op doelen in Rusland.

Nederland is een van de eerste landen die het voortouw heeft genomen om F-16’s naar Oekraïne te sturen. Op 1 juli werd bekend dat de coalitie die de vliegtuigen levert onder leiding staat van de Nederlander Arnoud Stallmann. Hij heeft een verleden als F-16-piloot.

Russen gaan prijsschieten op de F-16

Een Russisch bedrijf genaamd Fores zal een bonus van 15 miljoen roebel (168.000 dollar) betalen voor het eerste F-16 gevechtsvliegtuig dat in Oekraïne zou kunnen worden neergeschoten, zei directeur-generaal Sergey Shmotyev aan de zijlijn van het St. Petersburg International Economic Forum.

Volgens het Russische persbureau TASS (8 juni 2024) staat Oekraïne op het punt F-16’s te ontvangen uit landen als Nederland, Denemarken en België.

Fores kondigde eerder geldprijzen aan voor de vernietiging van door het Westen geleverde tanks in Oekraïne. De CEO van het bedrijf zei dat er inmiddels al verschillende betalingen waren gedaan. Nu staan de F-16’s dus op het menu van dit bedrijf.

Poetin wil als eerste kleine, dichtbevolkte EU-lidstaten aanvallen

Op 25 mei dit jaar publiceerde hetzelfde staatspersbureau TASS een artikel waarin gesteld wordt dat de VS de volledige regie over de oorlog in Oekraïne heeft. Volgens dit artikel hebben de Amerikanen aan Kiev de opdracht gegeven om voorlopig niet in te stemmen met een vreedzame oplossing van het conflict en eerst de zo gewenste inzet van F-16’s af te wachten. Die inzet gaat dus binnenkort gebeuren.

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde voor ‘ernstige gevolgen’ als Rusland wordt aangevallen met westerse wapens zoals de F-16. Poetin bedreigde Europa specifiek om Oekraïne niet toe te staan ​​Rusland aan te vallen en waarschuwde ook voor de mogelijke inzet van NAVO-troepen in Oekraïne.

In een interview met Poetin zegt hij als eerste kleine, dichtbevolkte EU-lidstaten aan te vallen als er westerse wapens worden ingezet op Russisch grondgebied.

Ik zou niet graag in Rotterdam wonen, maar ik ben wel blij dat we binnenkort van Ollongren worden bevrijd.

Verder Lezen

Politiek

Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit
Foto: ANP

De uitslagen van de EU-verkiezingen zijn bekend. De belangrijkste posities van de oude garde (christendemocraten en midden-rechts) zijn nauwelijks gewijzigd en Ursula von der Leyen kraaide op 9 juni victorie in de verwachting dat zij opnieuw de EU voor vijf jaar verder zal kunnen leiden. Alleen in Frankrijk ziet alles er opeens heel anders uit. Marine Le Pen kreeg maar liefst tweemaal zoveel stemmen als Emmanuel Macron. Ongeveer een half uur nadat deze uitslag bekend werd, gooide Macron de handdoek in de ring en schreef nieuwe verkiezingen uit voor het Franse parlement op 30 juni en 7 juli 2024. Wat is er aan de hand?

 

Het totale plaatje: christendemocraten van Ursula von der Leyen op grootste winst

Voorlopige uitslagen: er zijn twee winnaars van de EU-verkiezingen die ieder 9 zetels erbij kregen, de Europese christendemocraten van Ursula von der Leyen (EVP) en de Europese rechts-populisten (ID) waartoe ook de PVV behoort. Dat leidde bij de EVP tot een totaal van 185 zetels en bij de ID tot een totaal van 58 zetels, aldus de EU-website.

Met een vernietigende voorsprong van 127 zetels ten opzichte van de rechtse flank, verwacht Ursula opnieuw tot voorzitter van de Europese Commissie gekozen te worden. Daarmee wil ze haar plannen voor CO2- en stikstofreductie, evenals de oorlog in Oekraïne, een Europese oorlogsindustrie en een eigen Europees leger voort kunnen zetten.

In Nederland en andere kleine lidstaten wonnen pro-EU-partijen het van rechts

In ons land zien we een vergelijkbare ontwikkeling als in de EU totaal.

In grote tegenstelling tot de landelijke verkiezingen van 2023, won de GroenLinks-PvdA combinatie de EU-verkiezingen met maar liefst een 50 procent voorsprong (9 zetels) op de PVV (6 zetels). Daarbovenop wisten pro-EU-partijen VOLT en D66 een relatieve monsterzege te realiseren met maar liefst twee zetels meer ten opzichte van de huidige situatie.

Kleinere ‘extreem’ rechtse partijen als FvD, BVNL JA 21 werden volledig van het toneel weggevaagd, terwijl de nieuwe partijen binnen de Nederlandse regering (BBB en NSC) ieder slechts één miezerige zetel binnen wisten te slepen.

Hieruit mag afgeleid worden dat de meeste Nederlanders hebben gekozen voor een voortzetting van de bestaande CO2- en stikstofpolitiek, hogere lasten en belastingen, meer en aanhoudende steun voor de oorlog in Oekraïne en minder zeggenschap over de eigen politiek ten faveure van Brussel.

Nederland heeft dus absoluut een ruk richting méér EU-beleid gemaakt en daar zullen we met z’n allen (letterlijk) voor gaan betalen.

Ook andere kleine lidstaten zoals Denemarken en België kennen een ruk naar een meer linkse EU.

Frankrijk en Italië zijn de twee grootste afwijzers van oude EU-verhoudingen

Terwijl Duitsland (om voor mij onbegrijpelijke redenen) nog steeds angstvallig vast blijft houden aan een grote meerderheid voor de CDU/CSU van Ursula von der Leyen, zijn Italië en Frankrijk diametraal de andere kant op gegaan en hebben gekozen voor een duidelijk EU-kritische afvaardiging voor het Europese parlement.

Waar in Nederland de net nieuwe coalitie van Wilders een keiharde tik van links kreeg bij de EU-verkiezingen, werd de ook vrij verse Italiaanse regering van premier Georgia Meloni enorm beloond door de uitslagen van de EU-verkiezingen. De partij van Meloni zal maar liefst viermaal zoveel zetels in het nieuwe Europarlement krijgen als momenteel het geval is. Een betere steunbetuiging van het Italiaanse volk kan ze zich niet wensen.

In Frankrijk is de partij van president Macron platgewalst door die van Marine Le Pen, aldus Politico.

Schrijft Macron in paniek nieuwe verkiezingen uit?

Van de drie grootste lidstaten, staat Frankrijk op nummer één waar het om de grootste ‘ruk naar rechts’ gaat. De partij van Marine Le Pen wist maar liefst tweemaal zoveel stemmen te behalen dan die van Macron.

Ik zat naar de Franse TV te kijken toen de zetelverdeling binnenkwam. Binnen een kwartier na die Franse uitslag, had Emmanuel Macron besloten om nieuwe verkiezingen in Frankrijk uit te schrijven. Dat lijkt op paniek.

De Fransen kunnen op 30 juni en 7 juli 2024 weer naar de stembus om in een eerste en tweede ronde voor een nieuw Frans parlement te kiezen. Macron hoopt uiteraard dat zijn partij het weer van Marine Le Pen wint. Hij wil immers zijn plannen voor meer invloed van multinationals, een door Frankrijk aangestuurde EU, inclusief een Europees leger, Franse soldaten op Oekraïens grondgebied en een versterkte positie van de euro en ECB door kunnen voeren.

Aftreden Macron al maanden geleden voorbereid bij een overwinning van Le Pen

De Franse krant Le Monde legt keurig uit wat er achter de schermen in Frankrijk is voorbereid: Een kleine groep naaste vertrouwelingen werkte stilletjes aan het risicovolle scenario waarin Le Pen zou winnen. Zakelijke bondgenoten van de corrupte voormalige president Nicolas Sarkozy hebben president Macron ertoe aangezet nieuwe verkiezingen als optie te overwegen. De catastrofale uitslag afgelopen zondag bij de Europese verkiezingen vormde de aanleiding voor de definitieve beslissing.

Onder degenen die deze stap voorbereid hebben, bevonden zich voormalige adviseurs van president Emmanuel Macron die nauwe banden met het Franse bedrijfsleven onderhouden, zoals zijn speciale adviseur Jonathan Guémas. Ook Macrons stafchef Alexis Kohler en minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin waren erbij betrokken.

Van stafchef Kohler is bekend dat er strafrechtelijke onderzoeken wegens corruptie en steekpenningen tegen hem zijn gestart, aldus de BBC.

Macrons minister van Binnenlandse Zaken Darmanin heeft ook meerdere politiek controversiële aanklachten tegen zichzelf lopen volgens Politico, alsook meerdere aanklachten wegens verkrachting en aanrandingen aldus Le Monde.

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column8 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden