Gezondheid

In het vaccindebat draait het vooral om jongleren met taal, niet om de waarheid

Avatar foto

op

In het vaccindebat draait het vooral om jongleren met taal, niet om de waarheid
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Bill Gates deed een opmerkelijke uitspraak tijdens de laatste bijeenkomst van het World Economic Forum: in de loop van een 56 minuten durende paneldiscussie gaf Gates toe (vanaf 18:22) dat de Covid-vaccins infectie niet blokkeren en dat de duur van de bescherming extreem kort is. Let ook op zijn wegrollende ogen na deze uitspraak! Later (vanaf 51:00) sprak hij over de absurditeit van het implementeren van een coronapaspoort programma terwijl de vaccins niet in staat zijn geweest om het meest cruciale te doen van wat je mag verwachten van een vaccin: het voorkomen van infectie en overdracht. 

Deze bekentenis werd echter voorafgegaan door een hele kleine zin: “De vaccins hebben miljoenen levens gered maar…” Iedereen die heilig gelooft in de werking van de vaccins hoort alleen het eerste deel, iedereen die vraagtekens heeft over de werking hoort ook het tweede deel. Het eerste deel is onmogelijk met de kennis van deel 2, vaccins kunnen niet miljoenen levens redden als de overdracht niet gestopt wordt en de bescherming maar van zeer korte duur is.


Onze overheid heeft meermaals het volk verleid met deze semantische trucs. Zo werd kort na de introductie van de QR-pas de uitspraak gedaan dat deze goed werkt omdat het aantal besmettingen sterk daalt. Wat ze ‘vergaten’ <kuch> mede te delen, is dat gevaccineerden zich niet meer lieten testen (zo’n 85% van de 12-plussers dus) en ongevaccineerden grotendeels niet aan het hele test-circus meededen. Gevolg was een sterke daling bij de GGD’s van mensen die zich lieten testen, en met dus nog maar weinig positieve testresultaten als resultaat. Logisch, want alleen ongevaccineerden die echt niet anders konden liepen naar de teststraat om nog ergens toegang tot te krijgen en ja, daar zat wel eens een positieve test tussen. Het frame dat echter bleef hangen was dat de QR-pas werkt… Korte tijd daarna leefde het virus op door gevaccineerden die ondanks hun QR-pas (of eigenlijk vaccin) besmet waren geraakt en vervolgens besmet de GGD-straat inliepen… Enkele heldere lichten kregen toen pas door dat het vaccin niet beschermde tegen overdracht, terwijl dit allang bekend was vanuit Israël en de UK. De boodschap werd opnieuw verpakt: “De QR-pas werkt goed, maar helaas zien we het aantal besmettingen oplopen.” Het structurele verband tussen beide zaken werd ontkend en er kwam zelfs druk om de QR-pas ook op de werkvloer te gaan verplichten… De enige manier waarop de QR-pas zou hebben gewerkt, was als iedereen, gevaccineerd of ongevaccineerd, zich zou laten testen voorafgaand aan een bezoek aan een restaurant. Daarmee was echter het ‘voordeel’ van vaccineren weg, en die boodschap paste slecht in het landschap. Doelstelling was namelijk om door de QR-pas iedereen gevaccineerd te krijgen.

De ‘booster’ en de 4e prik werden plots noodzakelijk om ‘het immuunsysteem op te peppen’. Dat werd de boodschap. Wederom een semantische truc om vooral niet de boodschap te brengen dat de bescherming snel afneemt, want dat is de werkelijkheid. Maar nu nóg is er nauwelijks iemand die zich afvraagt waarom hij of zij geen 2-jaarlijkse booster neemt tegen pokken, mazelen of difterie ‘om het immuunsysteem op te peppen’…, toch? Een goedwerkend vaccin stopt de overdracht en beschermt, en dat doen de vaccins tegen pokken, mazelen en difterie meer dan uitstekend, daarom is dus geen ‘booster’ of ‘herhaalprik’ nodig. De coronavaccins doen dat niet.

Voor iedereen die er nog steeds heilig in gelooft is er nog altijd een zoethoudertje: als men nu ondanks vaccin besmet en ziek wordt dan was het veel erger geweest zónder vaccin. Dat is zoiets als in 2021 een anticonceptiepil nemen waarvan de werking allang is afgelopen, in 2022 zwanger worden en dan beweren dat het zonder anticonceptie minstens een twee- of drieling zou zijn geweest.

Schrijver dezes heeft al meer dan 2 jaar een kabouter in de tuin staan en heeft nog nooit corona gehad, dus een kabouter in de tuin beschermt tegen corona. Kabouters helpen ons uit de coronacrisis. Dringt het al tot u door?

Verder Lezen

2 Comments

 1. M. Struijs

  5 juli 2022 in 21:45

  Ik heb een kabouter die het maar niet begrijpt. Laat zich vaccineren terwijl hij zelf tegen mazelen, pokken, tbc, flaporen, invaserende regenwormen en bliksem beschermt. Maar hij snurkt niet! Hij heeft al jaren corona, naar eigen zeggen. Ik vertrouwde het niet en heb een expert gevraagd. Nu staat er 5 pillen per dag op zijn menu en maandelijkse inspectie. En is hij geregistreerd! Oh ja, volgende week komen ze oormerken. Vrijheid is een brandende strobaal! Groeten uit natura 3000

 2. Joe Black

  31 juli 2022 in 07:25

  Ik snap als ik dit lees wel dat Indepen.nl geen subsidie krijgt… wat een slecht stuk.

  Je kunt niet zomaar schrijven dat iemand iets “vergeet ”, waarop baseer je dat? En je kunt niet net doen alsof wanneer iets op de ene manier wordt verteld, de andere manier geheim is en zou moeten blijven: dat een vaccin naar mate de tijd verstrijkt minder effectief wordt en een booster dus nodig is, is nooit een geheim geweest.

  En dat er geen booster nodig is voor BMR is logisch als je ziet hoe klein de kans is dat je nog iemand tegenkom die die ziektes heeft, het is zo goed als uitgeroeid.

  En die vergelijk waarbij je zonder het slikken van de anticonceptie pil een grotere kans meerlingen zou hebben is echt ridicuul.

  Een vaccin is effectief zolang het werkt, dat is logisch. Als je binnen die werkzame periode ziek wordt, zijn je verschijnselen milder en heb je daarna van nature weerstand doordat je besmet bent geweest. Dat je vaccin dan qua werking niet veel meer doet, maakt dan toch niet uit? Zodra er een coronagolf verwacht wordt, start je vaccinaties op. Mensen worden minder snel en minder heftig ziek. De meeste mensen zijn na zo’n golf een keer besmet geweest met milde gevolgen en dat helpt je dan de zomer door zomer vaccin. Werkt prima. Iedereen die geen zin heeft om te helpen hozen, ook goed, dan blijf je lekker met je luie reet in de zon op het dek liggen en roep je na afloop dat jij de hele tijd al zag dat het schip niet zou zinken.

  Natuurlijk begrijp ik dat de vergelijking met de pil om effectbejag gaat, net als de tuinkabouter, maar juist daarom kun je dit artikel niet serieus nemen en zou Indepen.nl het nooit geplaatst moeten hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Hilarische tijden keren terug, de mondkapjes zijn weer in aantocht!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Door

Hilarische tijden keren terug, de mondkapjes zijn weer in aantocht!
Foto: ANP

Het wordt weer een geweldige slapstick-tijd want de mondkapjes komen er weer aan. Gidsland Amerika doet de aftrap, Duitsland begint al een beetje, dus het is wachten op een Nederlandse ‘expert’ die ons gaat vertellen dat mondkapjes tóch weer wél werken, nou ja, een beetje dan… misschien, mits goed gebruikt, ach, baat het niet dan schaadt het niet tenslotte. Leidend zijn het aantal ‘besmettingen’, en van 10 naar 20 ‘besmettingen’ is toch 100 procent meer en dus reden tot paniekzaaierij. En die aantallen ‘besmettingen’ zijn gemakkelijk te sturen met de zogenaamde Ct-waarden van de PCR-test, een lijk dat nu ook uit de kast komt en wederom de vermeende integriteit van VWS blootlegt.

Natuurlijk is iedereen vergeten dat we de mondkapjes die niet werkten verplicht moesten dragen. Deden we dat niet dan volgde een bekeuring van een hermandad ‘die zijn werk doet’. Mondkapjes waar een minimale werking van uitgaat mochten juist niet worden gedragen, op straffe van wederom een bekeuring. Is er dan geen ‘wetenschappelijk’ onderzoek? Tuurlijk wel, maar alleen van de wetenschap die past bij het beleid, anders is het staatsondermijnend, nepnieuws en verboden. Toen de Nederlandse overheid ontdekte dat het RIVM niet meeging in de gekte werd het doel ‘afstand bewaren’ door middel van mondkapjes, maar na onderzoek concludeerden ze zelf dat dit faalde, het werkt juist averechts.

En dan de toepassing natuurlijk. In het vliegtuig tijdens uw 8 uur durende vlucht mag het mondkapje alleen af als er gegeten wordt, op 30 centimeter van je buurman of buurvrouw. En op scholen wél in de gangen, maar niet in de klas en op 50 centimeter van je klasgenootje. En in het restaurant wél tijdens het lopen, maar niet tijdens het eten. En buiten natuurlijk, in de open lucht, deden ze overal elders dus zal het wel geholpen hebben toch? Demonstreren in Amsterdam mag wél met mondkapje voor een ‘goed’ doel zoals racisme of klimaat, maar niet tegen de waanzin zelf, dit om besmettingen te voorkomen.

Het waren hilarische tijden, en de amusementswaarde wordt alleen maar groter als hier nu nóg mensen in gaan trappen. Gaatjes van 160 micrometer kunnen geen virusdeeltje van 0,1 micrometer tegenhouden, dat is kippengaas spannen tegen de muggen. Mondkapjes werken niet, en ze zullen ook nooit werken. Nu nog het brein van de dragers.

Verder Lezen

Gezondheid

RIVM krijgt miljoen dollar van Bill & Melinda Gates Foundation

Avatar foto

Gepubliceerd

op

RIVM krijgt miljoen dollar van Bill & Melinda Gates Foundation
Foto: ANP

De Nederlandse overheid heeft een nieuwe samenwerking met de Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF). In Bilthoven gaan mensen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu werken aan een project waarmee massasurveillance naar ziektes kan worden ingezet in arme landen.

Dat staat op de website van de BMGF. De donatie van 995 duizend dollar is voor een periode van 25 maanden, en is specifiek bedoeld voor ‘kennisoverdracht’ naar ‘low and middle income countries’. De schenking is in augustus vastgesteld, maar bij het RIVM zelf is er niets over te vinden.

Op de site van de Amerikaanse filantroop wordt als doel van het project ‘integrated serosurveillance technology’ opgegeven; studie via bloedonderzoek naar de verspreiding van bepaalde ziekten in de samenleving. Vanuit het RIVM gebeurt dat bijvoorbeeld via het PIENTER- onderzoek, een steekproef naar virussen.

Het is niet voor het eerst dat Gates hier de portemonnee voor trekt, ook niet in Nederland. Gedurende de pandemie kregen onderzoekers gelieerd aan het Erasmus MC (waar huidig zorgminister Ernst Kuipers toen de baas was) al vele tonnen voor onderzoek naar rioolwatersurveillance.

De BMGF koopt met haar filantropie invloed in de wetenschap en politiek, is veelgehoorde kritiek. Daarom rijst de vraag of het RIVM dit geld moet aannemen.

 

Verder Lezen

Gezondheid

Minister Kuipers jokte in senaat over PCR-testen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Minister Kuipers jokte in senaat over PCR-testen
Foto: ANP

Minister Kuipers heeft de Eerste Kamer onvolledig en onjuist geïnformeerd over hoe de overheid omging met de uitslagen van coronatesten. Dat blijkt uit documenten van de overheid zelf, boven water gekomen door onderzoek van Indepen. Data die volgens Kuipers zowel bestuurlijk als medisch ‘irrelevant’ zouden zijn, speelden juist een cruciale rol in het beleid.

Tijdens de behandeling van de omstreden pandemiewet in mei zei Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS), dat de PCR-resultaten voor medici en beleidsmakers ‘medisch irrelevant’ waren. Uit documenten en e-mails van nota bene het RIVM die Indepen heeft gevonden, blijkt het tegendeel. Deze feiten kwamen aan het licht door nieuwe zoekslagen in de vele tienduizenden pagina’s aan openbaar gemaakte overheidsdocumenten uit de pandemie. Ook staan ze in meerdere wetenschappelijke artikelen, geschreven aan Nederlandse universiteiten.

In de discussie over testen in het parlement is de steen des aanstoots, dat nooit duidelijk is geworden hoe de resultaten uit de PCR-testen werden geïnterpreteerd. Dat is van belang, omdat bij deze methode een stukje DNA uit een sample vele malen wordt gekopieerd, zodat de machine dit goed kan analyseren. Uitleg: Dat heet amplificatie. Dit vermenigvuldigen gaat in cycli, en als een testsample veel virus bevat, dan zijn weinig cycli nodig om dit aan te tonen. Komt een positief resultaat na heel veel cycli, dan betekent dit dat er maar weinig virusdeeltjes in het monster zaten.

Maar: bij welk aantal cycli leg je de grens voor wat een positieve test is? Dat heet de afkapwaarde, de ‘cycle threshold’ of Ct-waarde. PCR-techniek heeft als nadeel, dat ‘ruis’ ontstaat in de resultaten, bij te vaak amplificeren. “Als je maar lang genoeg doorgaat, toon je soms dingen aan die helemaal niet in de sample zitten”, vertelt een bron die werkzaam is voor een producent van PCR-testmachines. Na hoeveel cycli dat gebeurt, is geen ijzeren wet. Vuistregels uit het lab, vertelt een laborant van een universitair ziekenhuis: is er een ‘hit’ tussen de 20 en 30 cycli zit je gebeiteld, boven de 35 cycli krijgt ruis de overhand.

Voor COVID-19-testen geldt: hoe lager de Ct-waarde van een sample is, hoe besmettelijker de onderzochte persoon. Deze data zijn dan ook een zeer goed middel om tijdens een pandemie de (snelheid van) de verspreiding in beeld te krijgen. Toch wordt door politiek en RIVM (het wetenschappelijk instituut dat onder verantwoordelijkheid van de minister van VWS valt) over deze resultaten al sinds het begin van de pandemie een rookgordijn opgetrokken. Dit terwijl achter de schermen de afkapwaarden die gelden voor een positieve test soms werden aangepast.

Uit onderzoek van Indepen blijkt, dat de grenswaarde niet op 35 cycli werd gelegd, maar veel hoger. “Optimaal” is volgens het ministerie namelijk “40 tot 45 cycli”, schrijft het ministerie van VWS in juni 2021 in antwoord op een Woo-verzoek. Zeker boven de 40 cycli is een testuitslag onbetrouwbaar, zeggen de experts die Indepen raadpleegde. Het blijkt ook uit documenten die bij het RIVM rondgingen. Is de CT waarde van een positieve test tussen de 36 en 45, dan is dit ‘laag positief / dubieus’. Het kan bijvoorbeeld zijn dat in deze gevallen virusdeeltjes zijn gevonden, die al lang inactief zijn.

De Ct-uitslagen zijn volgens Kuipers evenwel ‘medisch irrelevant’, zo herhaalde hij tijdens het debat over de pandemiewet in de Eerste Kamer (bekijk het volledige, tien minuten durende fragment hier). Die stelling klinkt wereldvreemd uit de mond van een oud-arts, die bovendien de bedenker is van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker (dat aanvankelijk de mist in ging door het gebruik van slechte testen, bekend geworden als de ‘Fyra onder de poeptesten’).

Nota bene een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde van OMT-lid Marc Bonten toont aan hoe Kuipers hier de senaat bij de neus nam. In werkelijkheid was de Ct-waarde juist een van de belangrijkste meetgegevens waar ‘het testbeleid op leunt’. Uit het onderzoek van Indepen blijkt precies hetzelfde, en wel uit documenten die zijn vrijgegeven door de overheid zelf, via het RIVM. Als voorbeeld een uitbraak in Boxtel, halverwege juni 2020: geruststellend daarbij is volgens de GGD en het RIVM dat ‘mensen nauwelijks besmettelijk waren’, vanwege ‘hogere Ct-waarden en bijna iedereen zonder klachten’.

In een ander document schrijven laboranten dat het ‘onwaarschijnlijk’ is dat een onderzochte persoon die positief wordt getest met een Ct-waarde van 38 of hoger, het coronavirus nog kan verspreiden. Door niet 38 maar 45 cycli als maatstaf te nemen, is het aantal gevallen dus veel hoger geworden. Maar hoeveel precies? Dat is alleen na te gaan met de statistieken over de frequentie van de aangetroffen Ct- waardes. Dat de overheid daar wel degelijk beschikking over had, blijkt bijvoorbeeld uit dit document.

Medisch gezien is de besmettelijkheid bij uitstek relevant. Maar niet alleen dat, ook voor het zorgmanagement. Vandaar dat Nijmeegse artsen juist schrokken van testen met een heel láge Ct-waarde. Dat gebeurde in juli 2021, toen plotseling Sars-Cov-2 werd aangetroffen bij 42 medewerkers van het Radboud UMC (34 van hen waren volledig gevaccineerd). Juist omdat bij de testen ‘opvallend’ is dat de helft van deze testen al positief werd bij ‘relatief lage Ct-waarden (<20)’. “De combinatie van klachten met lage Ct-waarden maakt besmettelijkheid wel aannemelijk”, schrijft onder anderen arts en hoogleraar microbiologie Heiman Wertheim in Medisch Contact.

De Eerste Kamer vroeg hierover afgelopen voorjaar niet door, ondanks dat veel informatie al bekend was. Door deze nalatigheid bij het toetsen van wetgeving, zit Nederland nu vast aan een dubieuze wet die zorgt voor geruisloze legalisering van vaak ongrondwettelijke ingrepen in de vrijheid van burgers.
Verder Lezen

Recent

Hofhouding Kaag groeit bijna twee jaar met 30 fte per week Hofhouding Kaag groeit bijna twee jaar met 30 fte per week
Politiek17 uur geleden

Hofhouding Kaag groeit bijna twee jaar met 30 fte per week

Worden we allemaal een beetje armer? Van het ministerie van Financiën kun je dat moeilijk zeggen: minister Kaag nam gemiddeld,...

Het CO2-mysterie, om gallisch van te worden Het CO2-mysterie, om gallisch van te worden
Binnenland2 dagen geleden

Het CO2-mysterie, om gallisch van te worden

CO2, een stofje in de lucht met ongekende capaciteiten. Enerzijds een onmisbare voedingsstof voor plantengroei, anderzijds een stofje in staat...

Van der Valk voor asielzoekers: 250 euro per kamer per nacht Van der Valk voor asielzoekers: 250 euro per kamer per nacht
Binnenland3 dagen geleden

Van der Valk voor asielzoekers: 250 euro per kamer per nacht

Minister Dilan Yeşilgöz van Veiligheid en Justitie heeft het hoogste woord als asielzoekers diefstallen plegen. Maar doet het ministerie dat...

BREAKING NEWS!! Brandstofprijzen met bijna 40% omlaag in september aldus CBS BREAKING NEWS!! Brandstofprijzen met bijna 40% omlaag in september aldus CBS
Binnenland4 dagen geleden

BREAKING NEWS!! Brandstofprijzen met bijna 40% omlaag in september aldus CBS

De inflatie over september is – volgens de eerste raming van het CBS – slechts 0,2 procent!! Fantastisch succes van...

Onvrede onder jongeren: tijdbom die nog steeds tikt Onvrede onder jongeren: tijdbom die nog steeds tikt
Binnenland5 dagen geleden

Onvrede onder jongeren: tijdbom die nog steeds tikt

Jongerenwerkers zijn in Nederland de ogen en oren van de maatschappij. Ze luiden de noodklok over polarisatie en radicalisering onder...

Fossiele brandstoffen: onmisbare goudmijn voor kabinet Fossiele brandstoffen: onmisbare goudmijn voor kabinet
Binnenland6 dagen geleden

Fossiele brandstoffen: onmisbare goudmijn voor kabinet

Was aardgas decennialang een bron van inkomsten voor de overheid dankzij de winning ervan in onder meer Groningen, tegenwoordig wordt...

EU draagt Nederland op hypotheekrente aftrek af te schaffen EU draagt Nederland op hypotheekrente aftrek af te schaffen
Politiek7 dagen geleden

EU draagt Nederland op hypotheekrente aftrek af te schaffen

De Rijksbegroting en bijbehorend Belastingplan worden ieder jaar op Prinsjesdag bekendgemaakt. De plannen worden daarna besproken door de Tweede Kamer...

Postcodeloterij gaat Rabobank slopen Postcodeloterij gaat Rabobank slopen
Binnenland1 week geleden

Postcodeloterij gaat Rabobank slopen

Een opmerkelijke tweet van Greenpeace op 23 september: Vandaag hebben we samen met @NLRebellion een ultimatum gesteld aan @Rabobank: stop...

De dubbele moraal van het OM: XR profiteert De dubbele moraal van het OM: XR profiteert
Binnenland1 week geleden

De dubbele moraal van het OM: XR profiteert

Voor wie het zich niet meer kan herinneren: in november 2017 blokkeerden een aantal Friezen de snelweg om te voorkomen...

EU heeft pandemie gebruikt om macht over lidstaten te vergroten EU heeft pandemie gebruikt om macht over lidstaten te vergroten
Buitenland1 week geleden

EU heeft pandemie gebruikt om macht over lidstaten te vergroten

In de jaren 2020 – 2021 namen de regeringen van veel Europese landen binnen korte tijd vergelijkbare maatregelen om de...

Trending