Binnenland

Linkse doctrine raakt uiteindelijk iedere burger door dwang en drang

Avatar foto

op

Linkse doctrine raakt uiteindelijk iedere burger door dwang en drang
Deel dit nieuws
Foto: ANP

De linkse doctrine is zó ver doorgeschoten dat je soms twijfelt aan de geestelijke vermogens van dergelijke drammers. Men wil een economie en samenleving die voor 95 procent draait op olieproducten, of dat nu benzine, diesel of kerosine is, de nek omdraaien. Waar ze wegkijken is bij het feit dat bijna elke organische stof die gebruikt wordt in het dagelijks leven wordt gewonnen of gesynthetiseerd vanuit een organische verbinding die is betrokken uit aardolie. Het verbruik van aardolie is vooral medeverantwoordelijk voor de wereldwijde hoogconjunctuur van na de Tweede Wereldoorlog

Het autistisch wegkijken van de realiteit is een waarmerk van de linkse doctrine die gekenmerkt wordt door dwang- en drangbeleid. Geen warmtepomp? Dan toch gewoon dwingen! Vervat in een ‘klimaatwet’ staat het er gewoon al een jaar of vijf te lezen. En als dan blijkt dat de gekunstelde rekensommen waarop die warmtepomp gebaseerd is lek wordt geprikt, dan gaan ze gewoon stug door, de dwangpomp verdwijnt niet uit de wet. En als blijkt dat die warmtepomp gevoed wordt door een enorme hoeveelheid elektriciteit uit een gasgestookte elektriciteitscentrale dan blijven de drammers de andere kant opkijken. Iedere gemeenteambtenaar verschuilt zich achter ‘de wet’ bij protest, de gevolgen voor de burger zijn van ondergeschikt belang.


Russisch gas, het alternatief voor de grootste gasbel van Europa uit Groningen, zijn we kwijtgeraakt door nog zo’n autistische kijk op de wereld. De Russen en hun gas moesten gecanceld worden. Van de tientallen miljarden aan militaire hulp aan Oekraïne is 90 procent bij Amerikaanse fabrikanten van de oorlogsindustrie terecht gekomen en heeft gezorgd voor groei van de Amerikaanse economie. Dat zeggen wij bij Indepen niet, dat zegt Antony Blinken, minister van Buitenlandse Zaken onder het Biden-regime.

Ondertussen moeten we geloven dat als Putin geen halt toegeroepen wordt hij via Polen en Duitsland doordendert tot de Nederlandse grens. Ondertussen heeft juist de NAVO de afgelopen twintig jaar de grenzen opgerekt tot aan de Russische grenzen en bleef juist Rusland stil. En de pijplijn die ons van goedkoop Russisch gas had kunnen voorzien wordt opgeblazen door onze eigen ‘bondgenoten’; of dat nu Oekraïne is of Amerika, de linkse kliek blijft stoïcijns de andere kant opkijken. Ondertussen betalen we de hoogste belasting op aardgas van Europa waardoor miljoenen huishoudens hun gasrekening niet meer kunnen betalen. En de gemeentebelasting? Die gaat omhoog omdat de gemeenteambtenaren nu het dure gas moeten gebruiken om er warmpjes bij te zitten.

Het algehele verbod op de verkoop van benzine- en dieselmotoren vanaf 2035 is dermate onrealistisch dat je je afvraagt of de drammers die dit erdoor drukken rijp zijn voor een psychiatrische inrichting. Over elf jaar en een paar dagen is het zover… dat worden nog Cubaanse toestanden dan, om de laatste benzineauto’s in leven te houden. Want geen enkele normale burger heeft voldoende geld om ‘het alternatief’, een stroomvretend elektrisch exemplaar, te bekostigen of financieren. En de vraag waar die stroom dan wel vandaan moet komen wordt stelselmatig ontweken. Zeventien bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe hadden afgelopen maandagochtend te kampen met te weinig batterijvermogen. Door de kou gebruiken bussen meer energie, waardoor de accu sneller leeg is. Was dat te voorzien? Natuurlijk was dat te voorzien… behalve door de provincie, de gemeente en de busonderneming.

Zodra de dwangregels voor een CO2-eis in de bouw wordt getemperd springen belanghebbenden op LinkedIn in de pen om hun ongenoegen te uiten. Binnen een uur zijn er meer dan honderd likes van adviseurs, strategen, ‘duurzaamheidexperts’, ‘sustainables’, innovatiemanagers, ‘circulaire consultants’ en projectmanagers die allemaal hun hypotheek betalen van de CO2-eisen die de overheid oplegt of wil opleggen bij de burger. De vraag of de burger ‘de investering’ om de aarde 0,000036 graden minder op te willen warmen wel waard vindt wordt niet gesteld, als het zinvol of rendabel zou zijn zou de burger het immers wel uit eigen beweging doen.

De hele Nederlandse samenleving wordt gegijzeld door linkse drammers, intussen een minderheid van jewelste, die alleen nog dwang als middel heeft om de burger te overtuigen van hun gelijk. Op politiek niveau kennen we de poppetjes, maar daaronder zit een kluwen van belanghebbenden die zich verrijken met de dwang en drang van deze minderheid op de burger. Dat begint bij ministeries, provincies en gemeentes, en eindigt bij commerciële adviesbureaus, ‘denktanks’, ‘innovatiemanagers’, consultants en ‘duurzaamheidexperts’ die met een muisklik het gewenste linkse model naar boven toveren.

Hoe lang nog? Soms denk je ‘laat ze maar op de blaren zitten’, maar als een groot deel van de bevolking aan de geeuwhonger zit, is wellicht pas het moment van inzicht gekomen hoe destructief het linkse beleid voor de samenleving is, of is geweest. En ministers en ambtenaren mogen we niet afrekenen op hun daden, want ze deden het met de beste intenties voor de bevolking is dan de stelling. Er volgt een mager ‘sorry’, zoals bij de toeslagenaffaire, of het gasdrama, en vervolgens blijven de puinhopen liggen.

Als alleen nog dwang- en drangmaatregelen de burger in beweging krijgen, zou er dan werkelijk geen enkele denktank kunnen bedenken dat de burger het nut ervan helemaal niet inziet? Nu de linkse kliek ook politiek geminimaliseerd is, maakt dezelfde groep zich zorgen over de staat van de democratie. ‘De democratie’ past alleen in het wereldbeeld van linkse drammers als deze doet wat zij willen, doet zij dat niet dan is alleen een autoritair bewind nog de redding voor hen die het exclusieve recht op hun autistische waarheid denken te hebben.

Verder Lezen

2 Comments

 1. Tigron

  11 december 2023 in 12:39

  Ik kan het niet laten om de vergelijking te maken tussen ‘ links’ en verwende kinderen.
  Beide gaan over op drammen en afdwingen om hun zin te krijgen.
  Niet gevoelig voor onderbouwing van een andere mening/visie.
  Belediging richting anderen die een andere mening hebben.
  Neiging tot destructief gedrag.
  Ongevoelig voor redelijkheid van een wederwoord.
  Verwijzen naar anderen die hun standpunt/eisen delen.Etters

  Oplossing:
  Klap tegen hun billen; zowel figuurlijk als letterlijk.Dus vroeg naar bed/functie elders.
  Etters worden niet geboren, ze worden zo gemaakt.

 2. Michiel

  18 december 2023 in 16:40

  Mooi verwoord & 100% mee eens! 👌

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Ernst Kuipers: we got him!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ernst Kuipers: we got him!
Foto: ANP

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken compleet spoorloos, Ernst Kuipers, de zorgminister die vanuit het niets aankondigde te zullen verdwijnen en dat ook meteen deed. Zelfs zijn partijleider en de minister-president wekten in ieder geval de indruk geen flauw idee te hebben waar Kuipers naar verdween.

Dat is nu helder geworden: Ernst is verdwenen naar een plek waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft: Singapore. Daar wordt hij vicevoorzitter van de onderzoeksafdeling van de Nanyang Technological University. De beddenkoning van weleer die de vaccinaties ‘een ongecontroleerd experiment’ noemde is gelukkig terecht gekomen bij een WEF-universiteit, wellicht dat Ernst dat bedoelde met ‘belangenverstrengeling’ toen hij hals over kop het kabinet verliet.


Verder Lezen

Binnenland

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Foto: ANP

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt in dit land. Op gemeentehuizen overheerst de angst en klampen ambtenaren zich, bang voor hun baantje, blind vast aan regeltjes, ongeacht de gevolgen voor de burgerbevolking. De dwangwet is weer zo’n nieuw gedrocht dat hen daarbij helpt. De menselijke maat is ondergesneeuwd door eindeloze bureaucratie. Afwijken van de regeltjes en de hyena’s binnen de ambtelijke organisatie staan klaar om de ‘zondaars’ af te maken. Op departementen en ministeries idem dito. Wetenschappelijk onderwijs lijkt alleen nog bezig met wat de overheid als gewenst wetenschappelijk duidt. Hoe wij dat weten? Het blijkt uit de vele vrijgegeven Wob- en Woo-verzoeken. Het blijkt naar aanleiding van onderzoek naar de angstcultuur op ministeries. Soms steekt er eens een ambtenaar een vinger omhoog. Is dit wel volgens de wet? Is dit wel humaan of ethisch? Klopt dit wel? Vervolgens staat er altijd érgens wel een dictatortje op om het de kop in te drukken.


Uit bovenstaande tabel en uit deze cijfers blijkt hoe hard het ambtenarengezwel groeit. Is dat omdat de bevolking zo hard groeit in zes jaar tijd? Is dat omdat het aantal regeltjes minder wordt? Neen, het is een zichzelf in stand houdende kaste die keer op keer nieuwe regeltjes bedenkt en uitvoert, waarna de burgerbevolking er weer op gecontroleerd moet worden en er ambtenaren moeten zijn die dat handhaven of die hun eigen ambtenaren erop moeten gaan controleren. Iedere poging om het aantal regeltjes te verminderen zorgt voor juist weer méér regeltjes. En als de burgerbevolking zich aan de regeltjes houdt, dan verhogen de ambtenaren gewoon de tarieven zodat er alsnog voldoende in de staatskas belandt.

Ondertussen denderen de dictatortjes door en persen ze het geld uit het werkzame deel van de samenleving ter meerdere eer en glorie van henzelf. Dat werkzame deel is het mkb, niet het deel dat op de Zuidas juist niet langs de landelijke kassa gaat. En is het zinvol voor ‘de samenleving’, de kaste die dat deel van de bevolking uitperst? Ze belasten energie kapot onder het mom van ‘klimaat’, pleiten voor een oorlogseconomie onder het mom van ‘democratie’, brengen miljarden naar Oekraïne voor ‘de democratie’, willen internetcensuur onder het mom van ‘nepnieuws’, willen werkgevers dwingen niet de beste werknemers aan te nemen maar de meest ‘inclusieve’, willen een digitale munt waarvan de zin nog altijd niet aangetoond is, willen warmtepompen waarvan nog altijd niet is doorgedrongen dat deze zinloos zijn, willen ‘van het gas af’ onder valse voorwendselen, willen zinloze windmolens en sponsoren elektrische auto’s die nog geen 3 procent van het wagenpark uitmaken en werken onderwijl naar een 100 procent plicht toe terwijl dat volstrekt irreëel is, net zo irreëel als al die andere zogenaamde ‘klimaatdoelstellingen’ waarbij gemeenschapsgeld verbrand wordt voor een irreëel doel als 0,000036 graden minder opwarming.

En na lang nadenken borrelt er dan iets naar boven. De zogenaamde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn het doel, prachtig verpakt in wervende teksten die oh zo onschuldig lijken. En voor wie doen we dat allemaal? Voor het grootkapitaal dat op de Zuidas speciale regeltjes kan maken met de Belastingdienst, het grootkapitaal dat in het zadel gehouden wordt door labiele ambtenaren in Den Haag en Brussel die weer bestookt worden door lobbyisten van het grootkapitaal. Zodra het grootkapitaal en de politiek hun krachten bundelen vermalen ze daarbij de gewone burger, het droombeeld van het World Economic Forum dat zich weer tot doel heeft gesteld om de SDG’s te omarmen.

En door wie wordt de normale burger verpulverd? Door de klassieke partijen die er voor die gewone burger in het verleden waren: rechtsradicaal links! Door de partijen wier morele superioriteit in de poriën zit en die nu hun oorspronkelijke achterban verpulveren onder decreten, geboden, verboden en angstscenario’s. Door volgevreten salonsocialisten of uit communisme en RaRa ontsproten activisten die alles wat hen niet bevalt met ‘rechtsradicaal’ en ‘staatsondermijnend’ betitelt. Deze doorgeslagen dictatortjes hebben het voor het vertellen op gemeentes, op departementen en op ministeries.

Vragen stellen mag niet. Als je vragen stelt word je de hoek van antisemitisme geduwd, ben je een Poetin-knuffelaar, een klimaatontkenner, rechtsradicaal, fascistoïde en ga zo maar door. En de dictatortjes zelf trekken zich niets meer aan van de Trias-politica, de scheiding der machten. Bij het ministerie van VWS blijven ze de onthullingen van hun misdaden in Woo’s afkopen met notabene óns gemeenschapsgeld. Op vrijwel alle ministeries verdwijnen miljarden zonder bonnetje, ministers verdwijnen zodra het hen te heet onder de voeten wordt en de volgende volslagen incompetente omhoog gevallenen gaat weer op zijn of haar stoeltje zitten. Niemand legt nog verantwoording af, niemand wordt nog verantwoordelijk gehouden. Een verdwenen bonnetje of liegen over een datsja is ‘old school’, 1,5 miljard euro laten verdwijnen kost je de kop tegenwoordig niet meer.

De speciale ambtelijke kaste zorgt goed voor zichzelf: terwijl de kapperszaak en de kroeg gesloten moesten blijven en ten onder gingen regelden ambtenaren een pleepapiervergoeding en een bonus voor zichzelf. Zodra de politiek door haar onzinnige euro-beleid de inflatie aanjaagt, regelen ze voor zichzelf de ene na de andere salarisverhoging. In de tien jaar Rutte is er 30 procent meer ambtenarij bijgekomen, en die eten allemaal uit dezelfde ruif: die van de hardwerkende burger in het mkb.

Exact aan bovenstaande zal snel een einde moeten komen: het uitdijende ambtenarengezwel dat de bevolking afperst en uitperst ter meerdere eer en glorie van het collectieve machtsblok van grootkapitaal en politiek. Maar met internet- en mediacensuur op alles dat dit blootlegt, een steeds groter wordende kaste die ervan profiteert en een volledig ontbreken van ethiek en moraal binnen het grootkapitaal en de politiek kan alleen ‘het volk’ dit nog beëindigen, voor zelfcensuur en zelfreinigend vermogen zijn inmiddels te veel barrières terzijde geschoven door deze dictatortjes.

Verder Lezen

Binnenland

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Foto: folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten in de campagne worden geseksualiseerd. De leus “alles voor jou en je baby, van speen tot seksspeeltje” is volgens duizenden mensen smakeloos, ziek en vreemd. Ze vragen uitleg aan de HEMA over de ongewone woordkeuze.

,,Doodziek’’ wordt de folder genoemd. ,,De HEMA is helemaal doorgedraaid’’ is een van de verwijten op social media X.


,,Niks mis met seksspeeltjes en het adverteren daarvoor hoor HEMA’’, briest een ander. ,,Maar om deze nu in één adem te noemen met baby’s en spenen? Onder een foto van een zuigeling? Dit is op zijn minst ranzig vreemd.’’ Weer een ander vraagt zich af, of we hier te maken hebben met doorgeslagen woke?

Ook in Australië is deze week een rel losgebarsten rond een reclamecampagne en woke. Aangezien het populaire ondergoedmerk Bonds het nodig vindt een man-met-baard in advertenties te hebben die een bikinibroekje draagt én een beha. ,,De kerel-met-borsthaar-in-bikini is 1.99 meter”, gruwelen Aussies, die de actie van Bonds niet kunnen begrijpen. ,,Te ziek voor woorden’’, reageren zij. En veel mensen kondigen aan het label te gaan boycotten.

Bonds lijkt met zijn campagne de koers te volgen van de Nederlandse HEMA, die in 2022 al een man in beha liet poseren in een advertentiecampagne. Die folders zijn inmiddels uit de HEMA verdwenen. Maar In Nederland storen consumenten zich  nu aan de nieuwste, in hun ogen, geseksualiseerde reclamecampagne van de Hema. Deze draait dit keer  rond het thema baby’s. Houten speelgoed,  knuffelberen én een boek van Jip en Janneke worden aangeprezen, met daarbij een dildo als seksspeeltje voor mama.

Er wordt opgeroepen tot een boycot, door boze klanten. ,,Voorlopig geen Hema meer voor mij.’’

Afgelopen week kondigden, net als in Nederland, in Down Under woedende mensen aan, dat zij het merk Bonds in Australië massaal gaan boycotten omdat ze de man-in-bikini in de reclame opdringerig en vrouwonvriendelijk vinden. De aanblik zou bovendien jongens en kwetsbare tieners in verwarring kunnen brengen  wat een man is en wat niet. ,,Bonds gaat woke’’, reageren Aussies die de buitenproportionele aandacht voor inclusie spuugzat zijn in de wereld. ,,Triest.’’

LHBTIQ+ zijn immers onder invloed van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties meer dan ooit aan de orde van de dag. Daarbij lijken een van de zeventien  oprukkende doelen ‘inclusie’ steeds vaker te pas en onpas door de strot geduwd te worden.

Inclusie en gender blijven ondertussen een hit in de HEMA, die wonderbaarlijk genoeg als vrije marktpartij de drammerige richtlijnen van de VN, het World Economic Forum en Europese regelgeving volgt. Dat blijkt ook uit  Duurzaamheidsjaarverslag 2022. ,,We helpen onze klanten een bewustere keuze te maken”, stelt  topman Jurriaan Pouw in het jaarverslag, waarin behalve voor het verlagen van de CO2-footprint, ook veel aandacht is voor goed werkgeverschap en inclusie.

Zo verkoopt de Hema  een regenboog als speelgoed, en deed de HEMA een onderzoek naar de genders van haar medewerkers: ,,Bij HEMA vullen medewerkers M/V/X in. In 2022 hebben 0 mensen X ingevuld”, aldus het jaarverslag.

Ondertussen uiten veel HEMA-klanten sinds afgelopen weekend hun gruwel op X van de babycampagne en de promotie van een seksspeeltje voor mama in de nieuwe reclamefolder. Net als bij het Australische label Bonds, roept een aantal mensen op tot een boycot van het warenhuis. ,,Nooit meer naar de HEMA’’, zeggen boze klanten die dringend tekst en uitleg eisen van het bedrijf.

Verder Lezen

Recent

Ernst Kuipers: we got him! Ernst Kuipers: we got him!
Binnenland15 uur geleden

Ernst Kuipers: we got him!

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column17 uur geleden

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal

In een decadente socialistische samenleving, waar woke de scepter zwaait en jaloezie de hoofdemotie is bij middelmatige bestuurders die nergens...

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan
Klimaat2 dagen geleden

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan

Begin deze maand kwamen nationale stikstof- en klimaatplannen op provinciehuizen ter inzage voor boeren. Hieruit blijkt dat melkveehouders naar een...

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus
Buitenland3 dagen geleden

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus

De meeste Amerikanen hebben de buik vol van zowel Biden als Trump. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken door gevestigde partijen...

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Binnenland4 dagen geleden

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt...

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in
Column7 dagen geleden

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in

Voor Amerikanen was het interview van Tucker Carlson met Vladimir Putin wonderlijk. Een geschiedenisles beginnend in het jaar 862, na...

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan ‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan
Gezondheid1 week geleden

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan

Het schandaal rond de contracten tussen de Europese Commissie en coronavaccin producent Pfizer neemt steeds extremere vormen aan. Wat begon...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column1 week geleden

Onteigening in Nederland is in volle gang. Geen eigendom, geen vrijheid

Onlangs kreeg ik weer eens een berichtje van de actiegroep “Ik, de Burger”, een van de vele initiatieven van de...

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Binnenland2 weken geleden

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten...

U moet van gas af voor windparken op Zee U moet van gas af voor windparken op Zee
Klimaat2 weken geleden

U moet van gas af voor windparken op Zee

De Rijksoverheid stelde dat huishoudens en wijken van het aardgas af moeten ‘voor het klimaat’. In werkelijkheid helpt de gedwongen...

TrendingThis will close in 0 seconds