Politiek

Opmars Wilders onbegrijpelijk voor wegkijkers

Avatar foto

op

Opmars Wilders onbegrijpelijk voor wegkijkers
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Benauwd hebben ze het, allemaal. Alle hedendaagse crisissen zijn door gedram en wegkijken ontstaan, en nu de kiezer dit meer dan zat is, wil de kiezer verandering. Vreemd genoeg zijn de partijen die het jarenlange afbraakbeleid hebben ondersteund dezelfden die zeggen dat ze het nu ‘anders’ gaan doen nu, en dat is ongeloofwaardig geworden. ‘De nieuwe bestuurscultuur’, het mantra van de vorige verkiezingen, bleek oude wijn in nieuwe zakken.

Terwijl de woningnood hoger is dan ooit tevoren, krijgen asielzoekers voorrang op de woningmarkt, terwijl Marietje uit Zoetermeer nog even thuis mag blijven wonen terwijl ze al 10 jaar op de wachtlijst staat. En omdat gemeentes niet altijd doen wat Den Haag bedenkt, komen er dwangwetten om Marietje nog langer zoekende op de woningmarkt te laten zijn. Dat schuurt, en dat voelen er nu velen. Jongeren zijn sowieso nagenoeg kansloos in de huidige maatschappij, ze zijn het kind van de rekening geworden met een overheid die de samenleving heeft opgezadeld met torenhoge schulden en enorme inflatie. Enige hoop is nog een leuke erfenis, maar ook die wordt genadeloos afgepakt door rupsje-nooit-genoeg uit Den Haag, zeker als het aan de linkse kiezers ligt.


Maar een beleid waarbij 28 miljard euro gemeenschapsgeld gebruikt wordt om de aarde 0,0000036 graden minder te doen opwarmen is een perfect voorbeeld van grootheidswaanzin. Net als 28 miljard in ‘het stikstofprobleem’: een ‘investering’ zonder helder doel, zonder meetpunten en zover in de toekomst dat iedere verantwoordelijke politicus dan al onder de zoden ligt. Nog fnuikender zijn de politici die zich in verkiezingstijd opeens gaan afvragen of hun beleid van de afgelopen periode wel zinvol was, terwijl inmiddels een hele visserijvloot op de schroothoop ligt. Nederland draagt voor 0,5 procent bij aan de werelduitstoot van CO2, en dat kleine landje wil in totaal 1.000 miljard euro ‘investeren’ in de reductie van die 0,5 procent, terwijl landen als China (38 procent) en India, Rusland en Afrika (gezamenlijk 60 procent) hier helemaal niets in willen ‘investeren’. Hoe deze grootheidswaanzin betaald moet worden? Door de industrie het land uit te jagen en de burger en het MKB het gelag te laten betalen. Gij zult bloeden… en niemand die erop afgerekend kan worden in Den Haag…

Maar het állerbelangrijkste thema is naar boven gekomen ná 8 oktober 2023. Opeens wordt in heel Europa duidelijk dat de Jodenhaat nog niet begraven is, maar juist geïmporteerd. Bovendien blijkt onversneden antisemitisme te broeien in de GroenLinks-gelederen, want tja, ter linkerzijde móét je kiezen, de wereld is immers zwart/wit. De één na de ander wordt nu ter linkerzijde ‘gecanceld’ op even zo brute wijze als ze dat met ‘rechts’ altijd al deden, zelfs de altijd zo geliefde Greta. Wie niet vóór is, is tegen, en zal bloeden. Het doet denken aan dit prachtige stukje proza uit 2020, waarbij de linkse hypocrisie pas doordringt als de linkse mens er zelf door getroffen wordt.

En wie brengt dan de verandering? Niet de VVD, niet het CDA, niet D66, niet GroenLinks, niet de PvdA, niet de ChristenUnie, zij zijn tenslotte onderdeel van het probleem. Al dan niet gedwongen door de VN, de WHO, de EU of welk andere grote buitenlandse moloch zijn er maar weinig partijen die openlijk opkomen voor de belangen van Nederland en de Nederlander. Want die Nederlander kan zijn rekeningen niet meer betalen door het klimaatbeleid, stikstofbeleid, de asielcrisis en de immense belastingdruk. Die Nederlander wordt uitgeknepen om al die grootheidswaanzin te betalen. En dus is voor de kiezer de keuze snel gemaakt: alle partijen buiten de gevestigde orde hebben de meeste kans op een stem.

Verbijsterd kijkt links toe, en het ‘cancelen’ van iedereen die het oneens is met hen neemt lachwekkende vormen aan. Jetten noemde iedereen die niet in de EU en het klimaatbeleid gelooft inmiddels ondemocratisch en ‘extreemrechts’. Het maakt geen indruk meer… ‘Extreemrechts’ is iedereen die niet denkt zoals links denkt.

De virtuele zetels van de PVV zou niemand moeten verbazen. Zij zijn het antwoord op 13 jaar afbraakbeleid door de zittende partijen en allen die op cruciale momenten met de coalitie meestemden. De kiezer wil verandering, en die komt er met de PVV. Of de PVV het beter gaat doen speelt inmiddels geen rol meer. Een grote minderheid is 19 jaar lang weggezet als minderwaardig, fascist, rechts-radicaal en wat dies meer zij. Die grote minderheid is nu een meerderheid geworden, en dat komt niet door het beleid van de PVV zelf, maar door het beleid van de zittende partijen. Het stelselmatig leegroven van de bevolking ten faveure van de eigen hobby’s. En niemand die nog op het idee is gekomen in eigen vlees te gaan snijden, bezuinigen op de eigen uitgaven dus.

Waar iedereen wél verbaasd over zou moeten zijn is het nog altijd ongekende succes van de VVD in de peilingen. Waar is dat de ‘beloning’ voor dan? De VVD zou toch de immigratie aanpakken? De VVD zou toch geen windmolens op subsidie willen laten draaien? Voor de écht kritische stemmer is ook de VVD geen optie, maar zal uitgeweken moeten worden naar partijen die vooral geen Europese bemoeienis willen, geen inmenging door ngo’s en die beleid willen dat in het voordeel is van Nederland en de Nederlanders.

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Bas

  21 november 2023 in 17:53

  12 jaar geleden had men pvv moeten stemmen. De pvv is inmiddels vóór geslachtsveranderende operaties bij kinderen en heeft de bek gehouden tijdens de corona-hoax. Ook hebben ze Harm Beertema de mond gesnoerd en Lilian Helder eruit gewerkt. Zak er maar in geert, mijn stem gaat naar de échte oppositie: FvD.

  • Roy

   26 november 2023 in 13:40

   Maar dat mag niet omdat FvD “echte” tegenstand bied, daarom mag Geert naar voren treden, zoiets heet controled oppositie. Inmiddels is een recente quote voor mij meer gaan zeggen. Als stemmen echt verandering kon brengen, was het allang verboden geweest. Terwijl iedereen met die hoop 22 november ging stemmen, was er in Brussel een veel belangrijkere beslissing te nemen. Op die dag hebben ze namelijk een resolutie aangenomen waarbij Nederland / de bevolking va heden “niks” meer heeft in te brengen, alle macht is achter de gordijnen in stilte overgeheveld naar Brussel ! Onze overheid is nu met recht een poppenkast geworden. Dus aan Geert, als je na een gelukte gevormde coalitie dan eindelijk mag gaan regeren ben ik benieuwd of je woord houd, stap uit de EU, stop alle onnozele uitgaven van de overheid, gooi de grenzen dicht, gooi het roer volledig om, en creëer uit de “bewust al dan onbewust” gecreëerde chaos ORDE, sterkte en succes !! Iedereen op scherp, de tijd moet nu gaan leren of niet opnieuw zijn belazerd

   • Rien

    2 december 2023 in 16:44

    Ik ben er ook nog lang niet gerust op. Zolang Brussel nog een flinke vinger in de pap heeft, kan het alle kanten opgaan. De macht van de linkse fascisten achter de schermen is zeer groot en reikt heel ver. Het belangrijkste is dan ook, zoals je al aangeeft: weg uit de EU! En wel zo snel mogelijk.
    Daarna is de vrijheid om ons land te regeren aan de goedwillenden onder de huidige politici en dat zijn niet de linkse corruptici.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Politiek

In Canada is het volgende ‘complot’ alweer realiteit geworden

Avatar foto

Gepubliceerd

op

In Canada is het volgende ‘complot’ alweer realiteit geworden
Foto: ANP

Soms vraag je je af hoeveel feiten er nog op tafel moeten komen voordat burgers in de gaten krijgen welke abjecte politici op dit moment op vele plekken in de wereld aan de touwtjes trekken.

‘Social credits’ kennen we uit dictatoriale communistische regimes en zeker niet uit democratieën. We kennen allemaal Justin Trudeau, de vriendelijk ogende president van het ‘democratische’ Canada, die zonder te knipperen met de ogen de protesterende truckers tijdens corona het leven onmogelijk maakte door hun bankrekeningen te blokkeren.


Stelt u zich eens voor dat alle asfaltklevers in Den Haag de volgende dag niet meer bij hun bankrekeningen zouden kunnen komen en dat Yeşilgöz de volgende dag vrolijk zou verkondigen dat ze dit uiteraard wel moest doen om de democratie te beschermen. Exact dat was de verklaring van Trudeau bij de truckers. En toch leeft Canada in een zogenaamde westerse democratie.

Het volgende paradepaardje van Trudeau is nu ‘credit scores’. Het wordt heel simpel uitgelegd: het is een ‘rating score’ van banken en financiële instellingen om burgers te kunnen classificeren in hoeverre ze verstandig met geld omgaan, aldus Trudeau.

Dus als banken vervolgens een lening willen verstrekken, dan kunnen ze de ‘credit score’ even checken. Simpel toch? Bij een ‘goede’ rating kunnen ze een ‘beter’ aanbod doen, want de bank vertrouwt dat men het ook terug gaat betalen. En hoe doe je dat bij mensen die nog geen lening hebben lopen? Dan ga je kijken of ze braaf hun huur betalen! Dus worden nu in het Canada van Trudeau de spelregels veranderd zodat banken alvast kunnen kijken of u uw huur ook netjes betaalt zodat ze u straks een beter aanbod kunnen doen voor een hypotheek!

Wie hier nog denkt dat dit allemaal onschuldig is, die zou zich alleen al moeten afvragen hoe die banken dat de afgelopen 100 jaar hebben gedaan en of ze daar allemaal aan onderdoor zijn gegaan! Natuurlijk wordt u hier een rad voor ogen gedraaid! Het social credit-systeem is al jarenlang ingevoerd in China (grappig hoe ze dat bij de NOS uitleggen), en precies dat is hetgeen Trudeau hier stapsgewijs aan het invoeren is.

Het is de spreekwoordelijke kikker die langzaam in steeds heter water zit totdat het te laat is. Trudeau kon al eerder bankrekeningen gericht blokkeren, zoals de Nederlandse overheid dat ook al doet met dissidenten als Willem Engel en Huig Plug, de social credit score is de volgende stap. Centraal vanuit de overheid geregeld, zogenaamd speciaal voor de banken.

Bij dictaturen wordt de volgende stap altijd verkocht als een voordeel: je kunt er gemakkelijker een hypotheek door krijgen, je krijgt er je vrijheid voor terug, of na lang nadenken bij de CBDC (Central Bank Digital Currency, de digitale euro) “als back-up betaalsysteem, zodat iedereen kan blijven betalen als andere betaalsystemen tijdelijk niet werken.”

Zodra u niet langer denkt dat de overheid het beste met u voor heeft, zult u even snel ontdekken welke creatieve zaken vervolgens óók mogelijk zijn met al die zaken die nu nog als ‘voordelen’ worden gepresenteerd. De verleiding is simpelweg te groot als het volk niet doet wat de politiek wil, ook in Nederland.

Verder Lezen

Politiek

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet
Foto: ANP I De minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind

Die Amsterdammers boffen maar! Zolang de wijzigingen in de Transgenderwet niet zijn aangenomen door de Tweede Kamer worden de administratieve kosten die gepaard gaan met de ‘vernederende’ documenten door de gemeente Amsterdam vergoed.

Dus als u ‘gewoon’ een Amsterdammer bent dan gaat u meebetalen aan andermans geslachtswijzigingen in de geboorteakte (gratis voor transgenders), de Basisregistratie Personen (BRP, gratis voor transgenders), een nieuw paspoort (gedeeltelijk vergoed voor transgenders), een nieuwe identiteitskaart (gedeeltelijk vergoed voor transgenders), een nieuw rijbewijs (gedeeltelijk vergoed voor transgenders) en de juridisch kosten (gedeeltelijk vergoed voor transgenders).


Bent u ‘gewoon’ een Amsterdammer, dan betaalt u ‘gewoon’ het volle pond als u zelf deze kosten maakt voor een nieuw paspoort of rijbewijs, tenzij u transgender bent uiteraard. Dit alles geldt totdat de Transgenderwet wordt aangenomen.

Deze nog niet aangenomen wijziging van de Transgenderwet wil echter een meerderheid van de huidige Tweede Kamer niet, maar de verantwoordelijk minister Franc Weerwind weigert simpelweg de wens van de Kamer te accepteren. In de aanloop van de Transgenderwet is iedere vorm van inspraak op grove wijze gemeden, en nu de wet er alsnog bij meerderheid van stemmen niet dreigt te komen lapt de minister gewoon de democratie aan de spreekwoordelijke laars en verwijt hij partijen dat er niet over gesproken wordt.

Democratie geldt voor woke-Nederland alleen als deze in haar/hun/hen voordeel werkt. Weerwind laat zien dat hij desnoods de Tweede Kamer schoffeert en de democratische rechtstaat negeert, de gemeente Amsterdam laat zien dat zij de rest van de stedelingen laat betalen voor een wet die niet eens rechtsgeldig is.

Verder Lezen

Binnenland

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van Geert Wilders, Frans Timmermans vervolgen?

Frans Timmermans deed de volgende uitspraak: “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.”


Het OM kleurt met enige regelmaat flink buiten de lijntjes waardoor er velen twijfelen over de onafhankelijkheid van datzelfde OM. Zo is een snelweg blokkeren een voorrecht dat nog altijd aan Extinction Rebellion toebehoort. Dat kan inmiddels meer dan 35 keer straffeloos. Eén keertje voor ‘blokkeerfriezen’ was voldoende voor een spektakelstuk van het OM. ‘Uitlegfilmpjes’ kwamen er om uit te leggen hoe gevaarlijk het blokkeren van de snelweg is, een compleet mediacircus werd opgestart om aan te geven hoe belangrijk het demonstratierecht is, en DNA werd afgenomen van de blokkeerfriezen. Nu is het al maanden stil bij het OM om exact hetzelfde vergrijp: het blokkeren van de snelweg.

Gideon van Meijeren wordt voor opruiing tot geweld vervolgd omdat hij meermaals opriep tot vreedzaam en geweldloos verzet. Hoewel het OM erkent dat hij niet direct heeft aangezet tot geweld meent het OM toch over te moeten gaan tot vervolging omdat “je zou kunnen zeggen dat hij mensen op ideeën brengt, namelijk het idee dat geweld gebruiken geoorloofd is, misschien zelfs wel noodzakelijk. En dan is er sprake van een strafbare opruiing tot geweld”, aldus het OM.

Als het OM consequent is zou dus vervolging op Timmermans moeten worden ingezet. De uitspraak “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt” sluit geweld zelfs niet uit, terwijl Gideon van Meijeren dat wél deed.

Geruststellend voor Timmermans is wellicht de recente uitspraak van Mark Rutte over het opblazen van Nordstream; het zal afhankelijk zijn van wie de dader is en met welk motief. Of, zoals George Orwell het verwoordde in Animal Farm: some pigs are more equal than others.

 

Verder Lezen

Recent

Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving
Column17 uur geleden

Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving

Hoe kneuterig leuk was het Songfestival vroeger? Gezellig samen met de hele familie voor de televisie, cassetterecorder in de aanslag...

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank? Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?
Binnenland1 dag geleden

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?

Klaas Knot is al sinds 1 juni 2011 directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) als opvolger van Nout Wellink. Maar...

Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt
Opinie2 dagen geleden

Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt

De druiven zijn zuur voor alle tegenstanders van wat zij noemen een ‘bruinrechts’ of ‘extreemrechts’ kabinet. Al direct na de...

Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in? Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in?
Economie2 dagen geleden

Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in?

BNR Nieuwsradio pretendeert de zakelijke markt in Nederland te bedienen. Veel bedrijven en CEO’s luisteren naar de berichtgeving van dit...

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO
Buitenland3 dagen geleden

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO

Volgens Slowaakse media is Robert Fico woensdag 15 mei na een regeringsvergadering in Handlová neergeschoten. De 59-jarige premier van Slowakije...

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht! Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!
Opinie3 dagen geleden

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!

In deze hectische tijd dienen er belangrijke beslissingen te worden genomen, en de media helpt u daarbij: is Joost in...

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven
Column4 dagen geleden

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven

Eerste Bedrijf Een paar dagen geleden zag ik in een Quote podcast, dat Ronald Kahn, man achter modemerken Cool Cat,...

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone Geplande slijtage van de dure Apple iPhone
Economie4 dagen geleden

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone

Geplande slijtage is een methode van industrieel ontwerp die inhoudt dat producten bewust ontworpen worden met een beperkte levensduur. Het...

De mensenhaat achter de ban op vlees De mensenhaat achter de ban op vlees
Gezondheid5 dagen geleden

De mensenhaat achter de ban op vlees

De betweterige Nederlandse overheid is vastbesloten om ons minder biefstukken, kippenpoten en hamlapjes te laten eten. Aangespoord door onduidelijke supranationale...

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni
Economie1 week geleden

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni

Onlangs verscheen de laatste opiniepeiling van Eurobarometer over de verwachte opkomst en stemgedrag bij de komende EU Parlementsverkiezingen van 6...

TrendingThis will close in 0 seconds