Politiek

Wat delen Dilan Yeşilgöz en Frans Timmermans met elkaar?

Avatar foto

op

Wat delen Dilan Yeşilgöz en Frans Timmermans met elkaar?
Deel dit nieuws
Foto: ANP

In recente tv-debatten zie je de nieuwe leiders van de (vroeger) rechtse VVD en de (gedwongen) linkse GroenLinks-PvdA combinatie regelmatig de degens kruisen, maar ze ondersteunen elkaar ook. Gaat het om verkiezingsretoriek, of zit er mogelijk meer achter? Een advies; informeer jezelf voor de verkiezingen en ga niet alleen af op de uitslag van de Kieswijzer 2023. Die laat wel zien naar welke partij je voorkeur uitgaat, maar niet of de mensen achter die partij ook te vertrouwen zijn. Om daar achter te komen moet je zelf op onderzoek uitgaan. En dat kan vele verassingen opleveren! 

De Kieswijzer 2023


Ik heb uit nieuwsgierigheid de Kieswijzer 2023 ingevuld. Als ik naar mijn uitslag kijk, zie ik op nummer 1 een partij staan waarmee ik de meeste overeenkomsten heb qua ideologie, maar geen vertrouwen in de politieke leiding van die partij. Dat is lastig en pijnlijk. Ik herken mezelf qua ideeën, maar niet met de mensen die het in die partij voor het zeggen hebben. Dat geldt precies zo voor de nummers 2 en 3 op mijn lijstje van ‘meest passende politieke partijen’.

Persoonlijk heb ik dus niet veel aan de Kieswijzer. De partij waar ik 35 jaar steevast op heb gestemd (VVD) bungelt volledig onderaan mijn uitkomsten. Op de 20ste plaats. Ik zou nog beter op GroenLinks-PvdA, of op Volt moeten stemmen. Dat geeft te denken.

Conclusie; de Kieswijzer is een mooi instrument om je keuze te bepalen voor 22 november als je alleen naar de inhoud van de programma’s kijkt. Kijk je ook naar de mensen die beogen deze programma’s uit te voeren, dan kun je het gevoel hebben dat hen dat niet gaat lukken, of ze niet eens achter die eigen programma’s staan, maar weer alleen persoonlijke ambities nastreven.

Waarom geen stem meer op een partij waar ik 35 jaren lang voor heb gekozen

Los van het feit dat de VVD volgens de media en VVD prominent Wiegel te veel naar links is opgeschoven, heb ik een bloedhekel aan politici die uitgesproken onbetrouwbaar zijn gebleken, te veel de belangen van multinationale ondernemingen bedienen, niet kiezen voor burgers, mkb en familiebedrijf, of aantoonbaar van links naar rechts zwalken.

Mark Rutte mag dan wellicht de meest welbespraakte en charmante minister-president geweest zijn, hij was tegelijkertijd ook een onbetrouwbare politicus waarvan bijna geen landgenoot weet wie hij nou eigenlijk is. Ook blijkt achter zijn charme een hang naar ondermijning van de democratie verborgen te zijn. Dat lees je uit voorgaande link naar onderzoek van het Montesquieu Instituut.

Wat te denken van de nieuwe politieke sterren Yeşilgöz en Timmermans?

In politieke termen staat Dilan Yeşilgöz voor rechts als de kersverse partijleider van de VVD en Frans Timmermans voor links als de nieuwe frontman van de (uit armoede geboren) combinatie PvdA-GroenLinks. Maar als je betrouwbaarheid, consequent handelen en politieke koersvastheid hoog in je vaandel hebt staan, hoe hoog wordt er dan gescoord?

Laten we Yeşilgöz eens nader bekijken; die brengt het er wellicht nog beroerder van af dan haar voorganger Rutte. Zij zwalkte de afgelopen twintig jaar van een start bij de SP naar de PvdA, om vervolgens nog ‘iets’ binnen GroenLinks te doen voordat ze uiteindelijk bij haar vierde partij, de VVD zou eindigen. Haar opvallend tegenstrijdige politieke keuzes zijn eerder dit jaar opgetekend door het zakenblad Business Insider en recentelijk nog eens door Follow the Money. Haar keuzes getuigen van een onbegrijpelijk labiel politiek keuzepatroon. Letterlijk van links naar rechts. Moet iemand met zo’n instabiel verleden premier van ons land worden?

Kiezen voor links, of toch maar niet? Of toch maar wel?

In 2004 wordt de dan 26-jarige Yeşilgöz bestuurslid van de SP in Amersfoort. Ze zegt destijds voor de SP gekozen te hebben, omdat ze zich zorgen maakte over de positie van vluchtelingen in Nederland, aldus Business Insider. “Ik en mijn familie hebben enorm veel mazzel gehad. Mijn zusje en ik mochten naar school, mijn ouders mochten meteen Nederlands leren en we werden geaccepteerd door de mensen om ons heen. Ik hoop daarom met de SP verschil te kunnen maken in de levens van vluchtelingen”, schreef de politica in deze nieuwsbrief van de SP.

Tijdens haar lidmaatschap van die SP, werd ze ook nog lid van de Jonge Socialisten (JS) van de PvdA. Daarvoor schreef ze twee artikelen in het JS-ledenblad LAVA, aldus Follow the Money. Het eerste artikel gaat over de revolutionair Fidel Castro. “De aanvankelijke doelen, het uitroeien van het kapitalisme en de macht teruggeven aan de arme bevolking, zijn in een wereld als deze bewonderenswaardig”, schreef ze in dat artikel.

Ook publiceerde ze in LAVA een coververhaal: ‘Het falen van de medische zorg in asielzoekerscentra’. Daarin is een heldenrol weggelegd voor de organisatie waarvan haar moeder directeur was; Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON).

Dit jaar staan de kranten en nieuwssites bol van haar huidige standpunten over migratie waarin ze, volgens omroep BNNVARA zelfs onbeschaamd stemming maakt tegen asielgerechtigden. Een zwaai van 180 graden ten opzichte van haar felle bewoordingen pro migratie in 2004! Een ware kopie van Rutte onder het motto; zoals de wind waait…….

Een warme band met de Klimaatwet en daarmee met Frans Timmermans?

Op 12 september 2016 ondertekende Yeşilgöz het initiatiefvoorstel voor de nieuwe Klimaatwet samen met onder andere Jesse Klaver (GroenLinks) en Rob Jetten (D66). Dit wetsvoorstel verankert de wijze waarop het Nederlandse klimaatbeleid invulling geeft aan Overeenkomst van Parijs die in 2015 werd getekend.

Vanaf oktober 2017, sinds het aantreden van het kabinet-Rutte III was Yeşilgöz woordvoerder klimaat, energie en gaswinning. Hier hield zij zich primair bezig met het latere Klimaatakkoord en de Klimaatwet.

Het in 2016 mede door Yeşilgöz ondertekende initiatief Wetsvoorstel Klaver is in 2019 omgezet in de Nederlandse Klimaatwet van 2019. Die wet vormt weer de basis van het Nederlandse Klimaatakkoord dat is afgesloten tussen de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven. Dit akkoord bevat meer dan 600 maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen, stikstof en ammoniak terug te brengen waaronder de maatregelen voor de landbouw.

Behalve een uitgebreid links verleden, delen Yeşilgöz en Timmermans een passie voor klimaatwetgeving.

 Een regering VVD – GroenLinks-PvdA?

Als je kijkt naar de onderwerpen die Yeşilgöz en Timmermans met elkaar verbinden, is het niet vreemd dat beiden het zo goed met elkaar kunnen vinden in deze verkiezingstijd. Dat lees je bijvoorbeeld terug in dit NOS bericht waarin beschreven wordt hoe Yeşilgöz samen met Timmermans een harde aanval op Omtzigt uitvoeren. Duidelijke taal waaruit blijkt dat beiden liever geen zaken met Omtzigt, maar met elkaar willen doen na 22 november aanstaande.

Yeşilgöz beticht Omtzigt zelfs van ‘oerconservatisme’, iets waar de VVD vroeger zelf prat op ging, maar inmiddels duidelijk heeft ingeruild voor een meer linkse signatuur.

Zowel Yeşilgöz als Timmermans willen premier worden, mits hun partij de grootste wordt. Beiden vertrouwen er nog op dat dit het geval kan zijn. Wellicht dat ze eventueel D66 als derde partij in een regering willen, gezien de angst voor een regering ‘op rechts’. Ik snap nu waarom mijn vroegere favoriet, de VVD, onderaan mijn lijstje van Kieswijzer 2023 bungelt. De partij lijkt met haar nieuwe leider een ommezwaai te hebben gemaakt van 180 graden naar links.

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Politiek

In Canada is het volgende ‘complot’ alweer realiteit geworden

Avatar foto

Gepubliceerd

op

In Canada is het volgende ‘complot’ alweer realiteit geworden
Foto: ANP

Soms vraag je je af hoeveel feiten er nog op tafel moeten komen voordat burgers in de gaten krijgen welke abjecte politici op dit moment op vele plekken in de wereld aan de touwtjes trekken.

‘Social credits’ kennen we uit dictatoriale communistische regimes en zeker niet uit democratieën. We kennen allemaal Justin Trudeau, de vriendelijk ogende president van het ‘democratische’ Canada, die zonder te knipperen met de ogen de protesterende truckers tijdens corona het leven onmogelijk maakte door hun bankrekeningen te blokkeren.


Stelt u zich eens voor dat alle asfaltklevers in Den Haag de volgende dag niet meer bij hun bankrekeningen zouden kunnen komen en dat Yeşilgöz de volgende dag vrolijk zou verkondigen dat ze dit uiteraard wel moest doen om de democratie te beschermen. Exact dat was de verklaring van Trudeau bij de truckers. En toch leeft Canada in een zogenaamde westerse democratie.

Het volgende paradepaardje van Trudeau is nu ‘credit scores’. Het wordt heel simpel uitgelegd: het is een ‘rating score’ van banken en financiële instellingen om burgers te kunnen classificeren in hoeverre ze verstandig met geld omgaan, aldus Trudeau.

Dus als banken vervolgens een lening willen verstrekken, dan kunnen ze de ‘credit score’ even checken. Simpel toch? Bij een ‘goede’ rating kunnen ze een ‘beter’ aanbod doen, want de bank vertrouwt dat men het ook terug gaat betalen. En hoe doe je dat bij mensen die nog geen lening hebben lopen? Dan ga je kijken of ze braaf hun huur betalen! Dus worden nu in het Canada van Trudeau de spelregels veranderd zodat banken alvast kunnen kijken of u uw huur ook netjes betaalt zodat ze u straks een beter aanbod kunnen doen voor een hypotheek!

Wie hier nog denkt dat dit allemaal onschuldig is, die zou zich alleen al moeten afvragen hoe die banken dat de afgelopen 100 jaar hebben gedaan en of ze daar allemaal aan onderdoor zijn gegaan! Natuurlijk wordt u hier een rad voor ogen gedraaid! Het social credit-systeem is al jarenlang ingevoerd in China (grappig hoe ze dat bij de NOS uitleggen), en precies dat is hetgeen Trudeau hier stapsgewijs aan het invoeren is.

Het is de spreekwoordelijke kikker die langzaam in steeds heter water zit totdat het te laat is. Trudeau kon al eerder bankrekeningen gericht blokkeren, zoals de Nederlandse overheid dat ook al doet met dissidenten als Willem Engel en Huig Plug, de social credit score is de volgende stap. Centraal vanuit de overheid geregeld, zogenaamd speciaal voor de banken.

Bij dictaturen wordt de volgende stap altijd verkocht als een voordeel: je kunt er gemakkelijker een hypotheek door krijgen, je krijgt er je vrijheid voor terug, of na lang nadenken bij de CBDC (Central Bank Digital Currency, de digitale euro) “als back-up betaalsysteem, zodat iedereen kan blijven betalen als andere betaalsystemen tijdelijk niet werken.”

Zodra u niet langer denkt dat de overheid het beste met u voor heeft, zult u even snel ontdekken welke creatieve zaken vervolgens óók mogelijk zijn met al die zaken die nu nog als ‘voordelen’ worden gepresenteerd. De verleiding is simpelweg te groot als het volk niet doet wat de politiek wil, ook in Nederland.

Verder Lezen

Politiek

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet
Foto: ANP I De minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind

Die Amsterdammers boffen maar! Zolang de wijzigingen in de Transgenderwet niet zijn aangenomen door de Tweede Kamer worden de administratieve kosten die gepaard gaan met de ‘vernederende’ documenten door de gemeente Amsterdam vergoed.

Dus als u ‘gewoon’ een Amsterdammer bent dan gaat u meebetalen aan andermans geslachtswijzigingen in de geboorteakte (gratis voor transgenders), de Basisregistratie Personen (BRP, gratis voor transgenders), een nieuw paspoort (gedeeltelijk vergoed voor transgenders), een nieuwe identiteitskaart (gedeeltelijk vergoed voor transgenders), een nieuw rijbewijs (gedeeltelijk vergoed voor transgenders) en de juridisch kosten (gedeeltelijk vergoed voor transgenders).


Bent u ‘gewoon’ een Amsterdammer, dan betaalt u ‘gewoon’ het volle pond als u zelf deze kosten maakt voor een nieuw paspoort of rijbewijs, tenzij u transgender bent uiteraard. Dit alles geldt totdat de Transgenderwet wordt aangenomen.

Deze nog niet aangenomen wijziging van de Transgenderwet wil echter een meerderheid van de huidige Tweede Kamer niet, maar de verantwoordelijk minister Franc Weerwind weigert simpelweg de wens van de Kamer te accepteren. In de aanloop van de Transgenderwet is iedere vorm van inspraak op grove wijze gemeden, en nu de wet er alsnog bij meerderheid van stemmen niet dreigt te komen lapt de minister gewoon de democratie aan de spreekwoordelijke laars en verwijt hij partijen dat er niet over gesproken wordt.

Democratie geldt voor woke-Nederland alleen als deze in haar/hun/hen voordeel werkt. Weerwind laat zien dat hij desnoods de Tweede Kamer schoffeert en de democratische rechtstaat negeert, de gemeente Amsterdam laat zien dat zij de rest van de stedelingen laat betalen voor een wet die niet eens rechtsgeldig is.

Verder Lezen

Binnenland

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van Geert Wilders, Frans Timmermans vervolgen?

Frans Timmermans deed de volgende uitspraak: “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.”


Het OM kleurt met enige regelmaat flink buiten de lijntjes waardoor er velen twijfelen over de onafhankelijkheid van datzelfde OM. Zo is een snelweg blokkeren een voorrecht dat nog altijd aan Extinction Rebellion toebehoort. Dat kan inmiddels meer dan 35 keer straffeloos. Eén keertje voor ‘blokkeerfriezen’ was voldoende voor een spektakelstuk van het OM. ‘Uitlegfilmpjes’ kwamen er om uit te leggen hoe gevaarlijk het blokkeren van de snelweg is, een compleet mediacircus werd opgestart om aan te geven hoe belangrijk het demonstratierecht is, en DNA werd afgenomen van de blokkeerfriezen. Nu is het al maanden stil bij het OM om exact hetzelfde vergrijp: het blokkeren van de snelweg.

Gideon van Meijeren wordt voor opruiing tot geweld vervolgd omdat hij meermaals opriep tot vreedzaam en geweldloos verzet. Hoewel het OM erkent dat hij niet direct heeft aangezet tot geweld meent het OM toch over te moeten gaan tot vervolging omdat “je zou kunnen zeggen dat hij mensen op ideeën brengt, namelijk het idee dat geweld gebruiken geoorloofd is, misschien zelfs wel noodzakelijk. En dan is er sprake van een strafbare opruiing tot geweld”, aldus het OM.

Als het OM consequent is zou dus vervolging op Timmermans moeten worden ingezet. De uitspraak “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt” sluit geweld zelfs niet uit, terwijl Gideon van Meijeren dat wél deed.

Geruststellend voor Timmermans is wellicht de recente uitspraak van Mark Rutte over het opblazen van Nordstream; het zal afhankelijk zijn van wie de dader is en met welk motief. Of, zoals George Orwell het verwoordde in Animal Farm: some pigs are more equal than others.

 

Verder Lezen

Recent

Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving
Column17 uur geleden

Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving

Hoe kneuterig leuk was het Songfestival vroeger? Gezellig samen met de hele familie voor de televisie, cassetterecorder in de aanslag...

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank? Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?
Binnenland1 dag geleden

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?

Klaas Knot is al sinds 1 juni 2011 directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) als opvolger van Nout Wellink. Maar...

Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt
Opinie2 dagen geleden

Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt

De druiven zijn zuur voor alle tegenstanders van wat zij noemen een ‘bruinrechts’ of ‘extreemrechts’ kabinet. Al direct na de...

Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in? Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in?
Economie2 dagen geleden

Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in?

BNR Nieuwsradio pretendeert de zakelijke markt in Nederland te bedienen. Veel bedrijven en CEO’s luisteren naar de berichtgeving van dit...

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO
Buitenland3 dagen geleden

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO

Volgens Slowaakse media is Robert Fico woensdag 15 mei na een regeringsvergadering in Handlová neergeschoten. De 59-jarige premier van Slowakije...

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht! Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!
Opinie3 dagen geleden

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!

In deze hectische tijd dienen er belangrijke beslissingen te worden genomen, en de media helpt u daarbij: is Joost in...

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven
Column4 dagen geleden

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven

Eerste Bedrijf Een paar dagen geleden zag ik in een Quote podcast, dat Ronald Kahn, man achter modemerken Cool Cat,...

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone Geplande slijtage van de dure Apple iPhone
Economie4 dagen geleden

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone

Geplande slijtage is een methode van industrieel ontwerp die inhoudt dat producten bewust ontworpen worden met een beperkte levensduur. Het...

De mensenhaat achter de ban op vlees De mensenhaat achter de ban op vlees
Gezondheid5 dagen geleden

De mensenhaat achter de ban op vlees

De betweterige Nederlandse overheid is vastbesloten om ons minder biefstukken, kippenpoten en hamlapjes te laten eten. Aangespoord door onduidelijke supranationale...

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni
Economie1 week geleden

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni

Onlangs verscheen de laatste opiniepeiling van Eurobarometer over de verwachte opkomst en stemgedrag bij de komende EU Parlementsverkiezingen van 6...

TrendingThis will close in 0 seconds