Politiek

Wob: Is Hugo de Jonge nog wel toerekeningsvatbaar?

Avatar foto

op

Wob: Is Hugo de Jonge nog wel toerekeningsvatbaar?
Deel dit nieuws
Foto: ANP

In oktober 2021 is er een Wob-verzoek ingediend over de communicatie tussen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Hugo de Jonge. Op 25 juli 2022 zijn slechts een paar mailtjes vrijgegeven, ruimschoots te laat ook nog. Wat in deze mailtjes wordt vrijgegeven is ontluisterend, we zullen ook uitleggen waarom.

De eed van Hippocrates


Deze artseneed wordt door iedere arts afgelegd en kent de volgende zinsnede:

“Ik zal mijn voorschriften geven naar beste weten en kunnen, tot welzijn van de patiënten en ik zal hen behoeden voor alles, wat schadelijk en verkeerd is.”

Omdat er artsen zijn die ‘naar beste weten en kunnen’ off-label medicijnen voorschrijven (met name ivermectine en HCQ) en daarmee succes behalen is volgens Hugo de Jonge ondermijnend voor de vaccinatiebereidheid. Ook zijn er artsen die ‘naar beste weten en kunnen’ het door Hugo de Jonge geïntroduceerde credo ‘Dansen met Jansen’ aan jongeren afraden. Hugo vraagt zich af of dergelijke artsen ‘überhaupt nog wel hun vak mogen uitoefenen.’ Hugo heeft deze eed niet ondertekend, dat moge duidelijk zijn.

In het contract tussen overheden en Pfizer (hier het gecensureerde exemplaar, hier de ongecensureerde exemplaren) staat klip en klaar dat men nog helemaal niets weet over de langetermijneffecten en de effectiviteit. Dat een arts, die dat logischerwijze ook zelf kan beredeneren, op basis daarvan besluit om het vaccin vooralsnog niet voor te schrijven is dan niet zo verwonderlijk, ook al vergeleek De Jonge het met een frikandel.

Off-label medicijnen en Big Pharma

Het Lareb schreef in een vroeg stadium HCQ voor als mogelijk probaat middel. Uit Wob-onderzoek is inmiddels bekend dat de overheid in die eerste periode (begin 2020) op grote schaal HCQ inkocht, maar dit tegelijkertijd via de douane massaal in beslag liet nemen van particulieren die het bestelden in India. Rob Elens, huisarts in het Limburgse Meijel, werd publiekelijk door politiek en media weggezet als kwakzalver omdat hij HCQ succesvol inzette om zijn patiënten te genezen. Vlak na ‘Dansen met Jansen’ kwam er een enorme opleving van besmettingen, met name bij studenten. Vervolgens was er een enorme opleving van schurft. Iedereen die niet begrijpt dat artsen hier off-label ivermectine voorschreven tegen corona heeft geslapen, want ivermectine werkt (ook) perfect tegen…. schurft.

Hugo de Jonge zette zich persoonlijk in om Elens vervolgd te krijgen. De reden daarvan is meerledig. Op de eerste plaats is HCQ extreem goedkoop en is er geen droog brood aan te verdienen door Big Pharma. Op de tweede plaats wordt een tijdelijke goedkeuring voor een vaccin volgens de regels van de EMA ingetrokken zodra er een goedgekeurd geneesmiddel is. De vaccins zijn tot op de dag van heden tijdelijk goedgekeurd. Vanaf het moment dat de vaccins in omloop waren en er een goedgekeurd medicijn zou komen, zou dit betekenen dat de vaccinatiecampagne met onmiddellijke ingang stilgezet zou moeten worden.

Op de derde plaats staat er in de contracten tussen overheden en vaccinproducenten een clausule dat, zodra er een medicijn op de markt komt ten tijde van de ontwikkeling of uitrol van het vaccin, de vaccinmakers schadeloos worden gesteld, zowel voor de ontwikkelingskosten als voor de gemiste inkomsten. Op zich is dat begrijpelijk van de vaccin-fabrikanten; miljoenen investeren in een vaccin op last van overheden schept ook verplichtingen aan de andere kant. We weten inmiddels wel dat het dan om miljárden gaat, gezien de exorbitante winsten die vaccinproducenten op dit moment in hun jaarverslagen publiceren. Er is nog een reden, en niet op de laatste plaats; de politiek en media wilden de mantra ‘het vaccin haalt ons uit de crisis’ niet laten doorkruisen door een goedkoop medicijn dat het vaccin overbodig zou maken.

Informed consent

Voor een medische behandeling met alternatieven is toestemming van de patiënt nodig.

Die toestemming is alleen rechtsgeldig indien de patiënt goed is voorgelicht. Daarom moet een arts, alvorens toestemming te vragen, de patiënt eerst informatie geven over de voorgestelde behandeling. Voor een off-label behandeling (met ivermectine of HCQ bijvoorbeeld) is dat noodzakelijk, maar ook voor een vaccin dat zich nog in de testfase bevindt. Van het Lareb weten we al dat het ontbreken van ‘informed consent’ bij de coronavaccins problemen opleverde voor de registratie van de bijwerkingen, en dat dit omzeild werd. Er is dus geen ‘informed consent’ tenzij de arts in kwestie hier expliciet om vraagt. Hugo de Jonge is daar niet zo van gediend en vraagt zich af of artsen die vragen om ondertekening van zo’n ‘informed consent’ een tuchtzaak aan hun broek kunnen krijgen.

De ethiek van de beroepsgroep waarvoor Hugo de Jonge verantwoordelijk is als minister van VWS, waaronder de eed van Hippocrates en ‘informed consent’ (zaken waar iedere arts dagelijks mee te maken heeft), is hem volslagen onbekend, getuige de vrijgegeven mails en appjes. Op een andere manier is dit niet uit te leggen. Dat hij deze beroepsgroep vervolgens ‘op het vestje wil spuwen’ terwijl ze hun eigen eed opvolgen en hij zich ook nog inzet om ze actief te vervolgen is werkelijk ongekend.

Daarom vragen wij ons af: is Hugo de Jonge wel toerekeningsvatbaar?

Verder Lezen

1 Reactie

  1. John Berrevoets

    30 juli 2022 in 12:53

    Yes he is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Politiek

In Canada is het volgende ‘complot’ alweer realiteit geworden

Avatar foto

Gepubliceerd

op

In Canada is het volgende ‘complot’ alweer realiteit geworden
Foto: ANP

Soms vraag je je af hoeveel feiten er nog op tafel moeten komen voordat burgers in de gaten krijgen welke abjecte politici op dit moment op vele plekken in de wereld aan de touwtjes trekken.

‘Social credits’ kennen we uit dictatoriale communistische regimes en zeker niet uit democratieën. We kennen allemaal Justin Trudeau, de vriendelijk ogende president van het ‘democratische’ Canada, die zonder te knipperen met de ogen de protesterende truckers tijdens corona het leven onmogelijk maakte door hun bankrekeningen te blokkeren.

Stelt u zich eens voor dat alle asfaltklevers in Den Haag de volgende dag niet meer bij hun bankrekeningen zouden kunnen komen en dat Yeşilgöz de volgende dag vrolijk zou verkondigen dat ze dit uiteraard wel moest doen om de democratie te beschermen. Exact dat was de verklaring van Trudeau bij de truckers. En toch leeft Canada in een zogenaamde westerse democratie.

Het volgende paradepaardje van Trudeau is nu ‘credit scores’. Het wordt heel simpel uitgelegd: het is een ‘rating score’ van banken en financiële instellingen om burgers te kunnen classificeren in hoeverre ze verstandig met geld omgaan, aldus Trudeau.

Dus als banken vervolgens een lening willen verstrekken, dan kunnen ze de ‘credit score’ even checken. Simpel toch? Bij een ‘goede’ rating kunnen ze een ‘beter’ aanbod doen, want de bank vertrouwt dat men het ook terug gaat betalen. En hoe doe je dat bij mensen die nog geen lening hebben lopen? Dan ga je kijken of ze braaf hun huur betalen! Dus worden nu in het Canada van Trudeau de spelregels veranderd zodat banken alvast kunnen kijken of u uw huur ook netjes betaalt zodat ze u straks een beter aanbod kunnen doen voor een hypotheek!

Wie hier nog denkt dat dit allemaal onschuldig is, die zou zich alleen al moeten afvragen hoe die banken dat de afgelopen 100 jaar hebben gedaan en of ze daar allemaal aan onderdoor zijn gegaan! Natuurlijk wordt u hier een rad voor ogen gedraaid! Het social credit-systeem is al jarenlang ingevoerd in China (grappig hoe ze dat bij de NOS uitleggen), en precies dat is hetgeen Trudeau hier stapsgewijs aan het invoeren is.

Het is de spreekwoordelijke kikker die langzaam in steeds heter water zit totdat het te laat is. Trudeau kon al eerder bankrekeningen gericht blokkeren, zoals de Nederlandse overheid dat ook al doet met dissidenten als Willem Engel en Huig Plug, de social credit score is de volgende stap. Centraal vanuit de overheid geregeld, zogenaamd speciaal voor de banken.

Bij dictaturen wordt de volgende stap altijd verkocht als een voordeel: je kunt er gemakkelijker een hypotheek door krijgen, je krijgt er je vrijheid voor terug, of na lang nadenken bij de CBDC (Central Bank Digital Currency, de digitale euro) “als back-up betaalsysteem, zodat iedereen kan blijven betalen als andere betaalsystemen tijdelijk niet werken.”

Zodra u niet langer denkt dat de overheid het beste met u voor heeft, zult u even snel ontdekken welke creatieve zaken vervolgens óók mogelijk zijn met al die zaken die nu nog als ‘voordelen’ worden gepresenteerd. De verleiding is simpelweg te groot als het volk niet doet wat de politiek wil, ook in Nederland.

Verder Lezen

Politiek

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Amsterdam laat bewoners betalen voor uitvoering Transgenderwet
Foto: ANP I De minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind

Die Amsterdammers boffen maar! Zolang de wijzigingen in de Transgenderwet niet zijn aangenomen door de Tweede Kamer worden de administratieve kosten die gepaard gaan met de ‘vernederende’ documenten door de gemeente Amsterdam vergoed.

Dus als u ‘gewoon’ een Amsterdammer bent dan gaat u meebetalen aan andermans geslachtswijzigingen in de geboorteakte (gratis voor transgenders), de Basisregistratie Personen (BRP, gratis voor transgenders), een nieuw paspoort (gedeeltelijk vergoed voor transgenders), een nieuwe identiteitskaart (gedeeltelijk vergoed voor transgenders), een nieuw rijbewijs (gedeeltelijk vergoed voor transgenders) en de juridisch kosten (gedeeltelijk vergoed voor transgenders).

Bent u ‘gewoon’ een Amsterdammer, dan betaalt u ‘gewoon’ het volle pond als u zelf deze kosten maakt voor een nieuw paspoort of rijbewijs, tenzij u transgender bent uiteraard. Dit alles geldt totdat de Transgenderwet wordt aangenomen.

Deze nog niet aangenomen wijziging van de Transgenderwet wil echter een meerderheid van de huidige Tweede Kamer niet, maar de verantwoordelijk minister Franc Weerwind weigert simpelweg de wens van de Kamer te accepteren. In de aanloop van de Transgenderwet is iedere vorm van inspraak op grove wijze gemeden, en nu de wet er alsnog bij meerderheid van stemmen niet dreigt te komen lapt de minister gewoon de democratie aan de spreekwoordelijke laars en verwijt hij partijen dat er niet over gesproken wordt.

Democratie geldt voor woke-Nederland alleen als deze in haar/hun/hen voordeel werkt. Weerwind laat zien dat hij desnoods de Tweede Kamer schoffeert en de democratische rechtstaat negeert, de gemeente Amsterdam laat zien dat zij de rest van de stedelingen laat betalen voor een wet die niet eens rechtsgeldig is.

Verder Lezen

Binnenland

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van Geert Wilders, Frans Timmermans vervolgen?

Frans Timmermans deed de volgende uitspraak: “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.”

Het OM kleurt met enige regelmaat flink buiten de lijntjes waardoor er velen twijfelen over de onafhankelijkheid van datzelfde OM. Zo is een snelweg blokkeren een voorrecht dat nog altijd aan Extinction Rebellion toebehoort. Dat kan inmiddels meer dan 35 keer straffeloos. Eén keertje voor ‘blokkeerfriezen’ was voldoende voor een spektakelstuk van het OM. ‘Uitlegfilmpjes’ kwamen er om uit te leggen hoe gevaarlijk het blokkeren van de snelweg is, een compleet mediacircus werd opgestart om aan te geven hoe belangrijk het demonstratierecht is, en DNA werd afgenomen van de blokkeerfriezen. Nu is het al maanden stil bij het OM om exact hetzelfde vergrijp: het blokkeren van de snelweg.

Gideon van Meijeren wordt voor opruiing tot geweld vervolgd omdat hij meermaals opriep tot vreedzaam en geweldloos verzet. Hoewel het OM erkent dat hij niet direct heeft aangezet tot geweld meent het OM toch over te moeten gaan tot vervolging omdat “je zou kunnen zeggen dat hij mensen op ideeën brengt, namelijk het idee dat geweld gebruiken geoorloofd is, misschien zelfs wel noodzakelijk. En dan is er sprake van een strafbare opruiing tot geweld”, aldus het OM.

Als het OM consequent is zou dus vervolging op Timmermans moeten worden ingezet. De uitspraak “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt” sluit geweld zelfs niet uit, terwijl Gideon van Meijeren dat wél deed.

Geruststellend voor Timmermans is wellicht de recente uitspraak van Mark Rutte over het opblazen van Nordstream; het zal afhankelijk zijn van wie de dader is en met welk motief. Of, zoals George Orwell het verwoordde in Animal Farm: some pigs are more equal than others.

 

Verder Lezen

Recent

Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving
Column17 uur geleden

Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving

Hoe kneuterig leuk was het Songfestival vroeger? Gezellig samen met de hele familie voor de televisie, cassetterecorder in de aanslag...

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank? Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?
Binnenland1 dag geleden

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?

Klaas Knot is al sinds 1 juni 2011 directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) als opvolger van Nout Wellink. Maar...

Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt
Opinie2 dagen geleden

Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt

De druiven zijn zuur voor alle tegenstanders van wat zij noemen een ‘bruinrechts’ of ‘extreemrechts’ kabinet. Al direct na de...

Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in? Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in?
Economie2 dagen geleden

Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in?

BNR Nieuwsradio pretendeert de zakelijke markt in Nederland te bedienen. Veel bedrijven en CEO’s luisteren naar de berichtgeving van dit...

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO
Buitenland3 dagen geleden

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO

Volgens Slowaakse media is Robert Fico woensdag 15 mei na een regeringsvergadering in Handlová neergeschoten. De 59-jarige premier van Slowakije...

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht! Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!
Opinie3 dagen geleden

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!

In deze hectische tijd dienen er belangrijke beslissingen te worden genomen, en de media helpt u daarbij: is Joost in...

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven
Column4 dagen geleden

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven

Eerste Bedrijf Een paar dagen geleden zag ik in een Quote podcast, dat Ronald Kahn, man achter modemerken Cool Cat,...

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone Geplande slijtage van de dure Apple iPhone
Economie4 dagen geleden

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone

Geplande slijtage is een methode van industrieel ontwerp die inhoudt dat producten bewust ontworpen worden met een beperkte levensduur. Het...

De mensenhaat achter de ban op vlees De mensenhaat achter de ban op vlees
Gezondheid5 dagen geleden

De mensenhaat achter de ban op vlees

De betweterige Nederlandse overheid is vastbesloten om ons minder biefstukken, kippenpoten en hamlapjes te laten eten. Aangespoord door onduidelijke supranationale...

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni
Economie1 week geleden

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni

Onlangs verscheen de laatste opiniepeiling van Eurobarometer over de verwachte opkomst en stemgedrag bij de komende EU Parlementsverkiezingen van 6...

TrendingThis will close in 0 seconds