Buitenland

ECR waarschuwt voor indoctrinatie studenten

Avatar foto

op

ECR waarschuwt voor indoctrinatie studenten
Deel dit nieuws
Foto: ANP

INDEPEN LIVE VANUIT BRUSSEL

Opkomst globalisten baart ECR zorgen: ‘Als je woke ontkent, kom je in de problemen’


BRUSSEL – Studenten voelen zich op steeds meer Europese universiteiten onbehagelijk omdat het radicaal progressieve gedachtegoed volgens hen opgedrongen wordt. ,,Je kunt jezelf niet meer zijn’’, zei de net afgestudeerde Shauny Bronders afgelopen week tijdens een conferentie van de conservatieve partij ECR in het Europees parlement in Brussel.

De driedaagse meeting in Brussel was georganiseerd door het politieke blok ECR dat zich zorgen maakt over de opkomst van globalisme, cancelen en censuur. ,,We hebben jullie nodig. We zijn het gevecht aan het verliezen. Iedereen heeft de neiging te gaan geloven in een globalistische regering’’, zei de Nederlandse Europarlementariër Michiel Hoogeveen (ECR/JA21).

Tegen de studenten zei Hoogeveen, kritische vragen te blijven stellen aan hun linkse professoren op de universiteiten over de rol van de EU. Er moet volgens hem een fundamenteel debat komen over de toekomst van Europa. Tijdens de bijeenkomst klonken in Brussel zorgen van Europarlementariërs over de botsing van normen en waarden en de kokende druk op de Green Deal en woke.

De Belgische Shauny Bronders, die studentenvertegenwoordigster was, zei in Brussel dat woke en cancelen volop gaande is. ,,Je kan jezelf niet meer zijn.’’ Volgens een Italiaanse student zijn mensen met een andere mening in de ogen van steeds meer radicaal linksdenkenden een soort monsters. ,,We zijn geen opponenten, maar hun vijand. Dát is géén democratie.’’

Als je woke ontkent, kom je in de problemen, is de trend die de European Conservatives and Reformists Group (ECR) ziet. ,,Als je zegt dat er maar twee seksen zijn: man en vrouw,  wordt je gecanceld. Op je werk, tijdens je studie. Je wordt geïndoctrineerd. Links spiegelt voor dat woke staat voor tolerantie. Maar dít is geen tolerantie, maar het tegenovergestelde. We glijden af.’’

Ook op Nederlandse universiteiten bleek deze week dat de sfeer door andersdenkende studenten soms als dreigend te worden ervaren. Een groepje eerstejaars studenten van de universiteit in Leiden en hun ouders sloegen alarm bij nieuws- en opinieplatform Indepen omdat een gedragscode ingevoerd is op de faculteit der Geesteswetenschappen.

Die gedragscode legt beperkingen op aan uitingen die als onwettig, bedreigend, intimiderend of obsceen worden gedefinieerd. Studenten vrezen dat de code misbruikt kan worden om de mond te snoeren over gender, de regenboogvlag of klimaat. ,,Gedreven door de angst voor repercussies in het tijdperk van ‘woke en cancelcultuur’ houden deze studenten hun verontwaardiging vooralsnog binnenskamers’’, aldus een van de zwaar bezorgde ouders die vreest voor censuur.

De universiteit in Leiden voert echter aan dat de gedragscode studenten slechts bewust moet maken hoe ze met elkaar moeten omgaan, zonder enige verplichting tot naleving.

Volgens de Italiaanse Europarlementariër Carlo Fidanza wordt de radicaal progressieve ideologie momenteel in de hoofden gestampt van kinderen. In de EU  begint dat volgens hem tegenwoordig al op de lagere school. Hij schetste de situatie op 20 september in Brussel: ,,Ze worden met die progressieve boodschap gebombardeerd op school. Iets wat heel ver afstaat van gezond verstand.

’’ Tradities dreigen volgens hem in de vuilnisbak te verdwijnen, en er ontstaat in zijn ogen langzaam maar zeker eenheidsworst: het verlies van een eigen identiteit door de lidstaten. Een EU als superstaat. ,,Ik zie het thuis bij mijn eigen kinderen averechts werken. Ze komen in verzet. Ze zeggen: ‘Ze dringen ons op school op wat we moeten denken’.’’

Op de bijeenkomst in Brussel werd door professor Ferenc Hörcher van de universiteit in Budapest zelfs stilgestaan bij de opkomst van communisme en fascisme, waarbij oude waarden vernietigd werden in het belang van een voorgespiegelde perfecte toekomst. De EU is volgens de ECR aan bezinning toe, nu de democratie volgens deze partij zwaar onder druk staat. ,,An obscure power structure” werd het systeem genoemd. ,,Omdat de kleinere lidstaten verzwolgen worden door de ‘big guys’’’ (Duitsland en Frankrijk).

Titel van een van de bijeenkomsten was in Brussel dan ook: ‘Between more Europe, and no Europe: a euro-realist middle way’. Europarlementariërs van de ECR, onder wie het vooraanstaande lid professor Ryszard Legutko, beschuldigen leden van de Europese Commissie bovendien dat ze zichzelf een rol én macht toe eigenen, die hen volgens de verdragen nóoit gegeven zijn. ,,Maar niet één keer zijn deze oligarchen teruggefloten door het Europese Hof voor trashpassing.”

In heel de EU is volgens de ECR ondertussen grensoverschrijdend gedrag gaande op steeds meer universiteiten: een opdringerige sfeer van woke door progressieve professoren. ,,Er zit iets goed fout in de academische wereld.’’ Vrij denken, wordt aan banden gelegd, is de zorg. Vorige week barstte hij al los tijdens de plenaire zitting in het Europees Parlement, in Straatsburg. In zijn reactie op de jaarlijkse ‘State of the Union’ van Ursula von der Leyen, nam professor Ryszard Legutko van de ECR geen blad voor de mond dat zij de werkelijkheid volgens hem veel te mooi voorspiegelde: ,,To paraphrase Shakespeare’s Hamlet: Something is rotten in the State of the Union. There is more than ever instability, tension and uncertainty.”

In Brussel op de summit voor jongeren van het conservatieve blok, klonk deze week ook nog eens zware vertwijfeling over de in hun ogen eenzijdige berichtgeving in de ‘main stream media’: veel grote landelijke kranten, radiostations en tv-stations rennen volgens de ECR kritiekloos achter het verhaal van de globalistische linkervleugel aan.

Europarlementariër professor Zdzisław Krasnodębski uit Polen noemde het extreem zorgelijk dat wetenschappers door andere wetenschappers worden gecanceld. ,,Ben je andersdenkend, heb je tegenwoordig in de academische wereld een groot probleem.”

Een van de jongere conservatieve leden op de summit, ziet een oplossing om te voorkomen dat Europa samensmelt tot één superstaat met één gedachtegoed: ,,Laat de liberalen die naar links getrokken zijn, zich wéer aansluiten bij de conservatieven om tegenkracht te geven’’, zei hij. ,,De tirannie van een onzichtbare vijand’’ noemde een andere student de machtige krachten achter de globalistische beweging. ,,Who controls this oligarchy?’’ Wie heeft de controle over deze oligarchen, wil hij weten: Wie stuurt deze beweging aan? Wie trekt er aan de touwtjes?

Michiel Hoogeveen vindt de trend richting een EU als steeds machtiger superstaat zorgelijk, maar blijft vertrouwen houden in de toekomst van Europa. ,,Ik blijf een optimist. Ik geloof dat we veel kunnen veranderen. We need to step up by winning the elections.”  Ook zei hij: ,,Veranderingen kosten tijd”.

De ECR zei in Brussel tegen de Italiaanse, Poolse en Nederlandse studenten dat ze hun waarden en normen op de universiteiten en in de samenleving moeten blijven uiten en verdedigen: ,,Freedom of speech. Freedom of expression. Freedom of religion. These are our values.’’

 

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO
Foto: ANP I Handlova 15 mei 2024 Beveiligingspersoneel ontfermt zich over Slowaakse premier Robert Fico ​​na aanslag

Volgens Slowaakse media is Robert Fico woensdag 15 mei na een regeringsvergadering in Handlová neergeschoten. De 59-jarige premier van Slowakije zou zijn getroffen in de buik, maar er circuleren ook berichten over verwondingen aan zijn borst en hoofd. Fico is door zijn beveiligers naar een ziekenhuis gebracht.

Over de toestand van de Slowaakse premier is op dit moment nog geen duidelijkheid. De berichten spreken elkaar tegen. Volgens het ziekenhuis zou Fico, toen hij werd binnengebracht, bij bewustzijn zijn geweest. De Facebookpagina van Fico vermeldt echter dat “de komende uren beslissend zullen zijn”.


Ooggetuigen zeggen in de media dat er diverse schoten zijn gevallen. De schutter bevond zich in een menigte die zich had verzameld in het gebouw dat Fico verliet.

“Ik was net zijn hand gaan schudden”, verklaarde één van de ooggetuigen op de website van de lokale krant Denník N. Een andere ooggetuige zag bloed op het hoofd van de regeringsleider en beschreef dat Fico na de aanslag op de grond viel. Zijn beveiligers brachten hem daarna na een traumahelikopter.

Arrestatie

Volgens persbureau Reuters zouden agenten na de aanslag een man tegen de grond hebben gewerkt, in een auto hebben geduwd en vervolgens afgevoerd. Media melden dat dit de dader zou moeten zijn. Beelden van de arrestatie zijn hier. Over de identiteit van de dader is nog niets bekend.

Populaire politicus

De sociaaldemocratische Fico won op 30 september 2023 de landelijke verkiezingen en begon daarna aan zijn derde ambtstermijn. Hoewel populair onder een groot deel van zijn eigen bevolking, waren organisaties als NATO, de EU en de WHO niet te spreken over zijn beleid.

Hoewel Fico een klassiek links-progressief politicus is, verwijten westerse media hem doorgaans dat hij een ‘extreemrechts’ of ‘populistische’ koers zou varen. Omdat ook de Slowaakse staatsomroep Fico na verkiezingszege van 2023 consequent op die manier neerzette en zelfs een campagne tegen hem voerde, nam Fico zich voor om de staatsomroep te hervormen. Westerse reguliere media als Politico spraken van een poging ‘om de vrije pers te ontmantelen’. Fico zelf zag dat anders. Hij vond de vooringenomenheid van de Slowaakse staatsomroep “een schending van het fundamentele recht van Slowaakse burgers op objectieve informatie”.

Fico is een euroscepticus, die niet alleen kritisch staat tegenover de Europese sancties tegen Rusland maar ook geen geld en wapens wil spenderen aan de oorlog in Oekraïne. In januari van dit jaar draaide Fico de geldkraan naar Oekraïne ook daadwerkelijk dicht.

In december haalde Fico alle alternatieve media toen zijn regering besloot het WHO-pandemieverdrag niet te ondertekenen. “Wij zullen niet instemmen met een WHO-verdrag dat tijdens een pandemie de nationale soevereiniteit overdraagt aan een transnationaal orgaan”, zei minister Tomáš Taraba toen. Erik Kaliňák, een persoonlijk adviseur van Fico, noemde het verdrag “de zoveelste poging van de globalisten om de macht van natiestaten uit te hollen”.

Fico zelf liet toen weten dat zijn regering op geen enkele manier de bevoegdheden van de WHO gaat versterken. De premier noemde het verdrag “onzin uit de koker van onverzadigbare farmaceutische bedrijven”.

Verder Lezen

Buitenland

Het verdienmodel bij WO III

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Het verdienmodel bij WO III
Foto: ANP

Bij Indepen volgen we de snelle ontwikkelingen met betrekking tot een dreigende wereldoorlog op de voet. Twan Houben schreef er begin april nog over, evenals Marcel van Silfhout. Inmiddels zijn de VS, de EU, NAVO en Rusland alweer veel verder op het pad van de escalatie. Hierbij een overzicht met een paar mogelijke motieven voor deze escalatie. Oorlog is ook een verdienmodel.

 


Minister van Defensie Kajsa Ollongren waarschuwt indringend voor de aanstaande oorlog

Op 23 april 2024 sprak minister van Defensie Ollongren (D66) op de conferentie Defensie en Samenleving de aanwezigen uit de politiek, het Nederlandse bedrijfsleven en de ambtenarij toe over de reële mogelijkheid dat Nederland binnen enkele jaren in een direct gewapend conflict met Rusland verwikkeld is. Citaten uit deze toespraak:

“Voor een geloofwaardige afschrikking en om het gevecht te winnen als het erop aankomt, moet de hele samenleving inzetgereed zijn. Weerbaar, schokbestendig en flexibel. Om dat te bereiken zie ik drie belangrijke sporen.

Als eerste, bewustwording. De zorgeloze tijden van overvloed liggen achter ons.

Het tweede spoor. Onze nationale voorbereiding. Werkgevers, die personeel uitlenen om ook voor Defensie te werken.

Het derde spoor, internationale samenwerking. Daar ligt een sleutelfunctie voor Nederland. Niet achter de dijken, maar de toegangspoort tot Europa, bruggenbouwer, aanjager en pragmaticus.”

Hoe dat versterken van de Europese militaire slagkracht eruit moet zien, werd al in 2021, voor de oorlog in Oekraïne, uitgewerkt in dit plan dat aangeeft dat de VS met de EU en NAVO gezamenlijk de strijd aan moeten kunnen tegen Azië en Rusland.”

 

Duitse leger treft voorbereidingen om het VS-leger te laten vechten aan de oostgrens van de NAVO

Kranten als de Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Telegraph (Brits) en de New York Post schrijven in april 2024 dat het Duitse leger voorbereidingen treft om het VS-leger te laten vechten aan de Oostgrens van de NAVO. De Duitse burgers moeten daarbij bereid zijn om hun huizen, auto’s en voedselvoorraden ter beschikking van soldaten te stellen.

De Amerikaanse publieke omroep NPR meldde onlangs dat de gehele NAVO zich op een grootscheepse oorlog voorbereidt. Niet alleen door het houden van de grootste gezamenlijke oefening sinds haar oprichting Steadfast Defender 24, maar vooral door het recentelijk inrichten van een ‘War Room’ in het Belgische Mons.

Het Amerikaanse blad Foreign Policy legt uit wat dit betekent: “De War Room in Mons is ingericht om troepenversterkingen op te roepen en militaire aanvallen op Russisch grondgebied voor te bereiden, zelfs voordat er een oorlog uitbreekt.”

De World Socialist Web Site weet het zeker: de NAVO heeft de plannen klaar om (via een geplande escalatie in Oekraïne) naar een directe aanval op Rusland over te gaan en daarmee heel Europa in oorlog te storten. Die eerste aanval op Rusland zou vanuit Duitsland plaats gaan vinden en starten met de inzet van Taurus langeafstandsraketten.

 

Waarom zouden de VS, de EU en de NAVO  op oorlog aan willen sturen?

Als je zoekt naar motieven om heel Europa, en mogelijk de rest van de wereld, in een vernietigende oorlog te storten, kom je op verschillende verklaringen uit. Afhankelijk van wie je dit vraagt.

Chinese economen leggen in deze video uit welke motieven zij zien. Die zijn vooral monetair van aard. De VS zitten in de grootste monetaire problemen sinds de Tweede Wereldoorlog en hebben een exorbitante staatsschuld die nooit meer af te lossen is, veroorzaakt tijdens de laatste twee regeringen (Trump en Biden). Daarnaast is de dollar op zijn retour als wereld reservemunt en daardoor lopen de Amerikanen het risico dat de euro deze rol overneemt. De euro en de EU moeten daarom gesloopt worden. Dat kan het beste door een escalatie van de oorlog in Oekraïne tot een totale oorlog met Rusland, met steun van Amerikaanse marionetten in het bestuur van de EU en de ECB.

De zeer bekende Amerikaanse professor in de economie Jeffrey Sachs ziet de vanuit de VS geprovoceerde oorlog in Europa deels als een ‘oefening’ van de VS voor een grotere oorlog tegen China. Ook ziet hij de belangen van de wapenindustrie en een Amerika dat de strijd op het wereldtoneel aan het verliezen is en vecht voor de eerste plaats in de wereldhegemonie.

De EU wil een oorlog voorbereiden omdat die voorbereiding nodig is om de vrede te bewaren, aldus de website van de Europese Raad.

 

Het Amerikaanse verdienmodel versus het EU-verliesmodel

Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne, is de economie van de VS sterk gegroeid. Vooral op het gebied van wapenproductie en LNG als vervanger van het vroeger door Rusland geleverde gas via de  inmiddels opgeblazen Nordstream pijpleidingen. Een overzicht van de sterke groei aan wapeninkopen per land kun je hier vinden.

In de EU liep het net even de andere kant op tijdens 2023 als gevolg van diezelfde oorlog. Het EU bruto nationaal product van 3,4 procent uit 2022, daalde naar een magere 0,4 procent in 2023. De oorzaken daarvan waren de sterk verhoogde kosten van energie (Amerikaans LNG), voedingsmiddelen en de afgenomen productiviteit in Duitsland gekoppeld aan de tientallen miljarden euro’s steun vanuit de EU en separate lidstaten aan Oekraïne.

Natuurlijk, de Amerikanen leverden ook miljarden steun aan Oekraïne, maar 90 procent (!) daarvan is uitgegeven aan in Amerika geproduceerde wapen en munitie, aldus uitspraken van Tony Blinken, minister van Buitenlandse Zaken van de VS, in deze reportage.

 

Waar staat Rusland in deze discussie?

Volgens een recent rapport van de defensiecommissie van het Amerikaanse Congres, moet Amerika zich voorbereiden op een twee fronten oorlog tegen zowel China als Rusland en zijn defensie aanzienlijk vergroten inzake capaciteit op het gebied van militaire mankracht en nucleaire wapens.

Poetin verklaarde (naar aanleiding van het genoemde rapport) dat deze Amerikaanse vrees voor een twee fronten oorlog op nonsens is gebaseerd. Wel gaf hij aan dat een aanval vanuit de VS en/of VS-bondgenoten op Rusland een oorlog van een heel andere categorie uit zou lokken dan nu in Oekraïne wordt gevoerd. Er zouden dan (tactische) nucleaire wapens door Rusland ingezet worden.

Op 26 april waarschuwde de Russische defensiewoordvoerder voor een toegenomen dreiging voor nucleaire escalatie met de NAVO.

Waarom geen oorlog tussen NAVO en Rusland met traditionele wapens? Heel simpel, daar heeft Rusland het materieel, geld en mankrachten niet voor. De Russische economie is ongeveer even groot als die van de Benelux, 1,5 biljard dollar. Het Russische leger heeft ongeveer 1,3 miljoen soldaten, de NAVO zo’n 3 miljoen. Rusland heeft aan inwoners nog geen 30 procent van het aantal in de EU. Ook hebben de Russen onvoldoende mankracht om een enorm gebied als de EU bezet te houden, na een eventuele overwinning.

Naast het hierboven beschreven verdienmodel, heeft de VS nog een ander doel voor ogen met een oorlog tegen Rusland, volgens deze website van de mondiale socialisten, namelijk de versplintering van dat land opdat het geen machtsblok met China kan vormen.

Ondertussen huppelen alle westerse ‘leiders’, van Ursula von der Leyen, Olaf Scholz en Emmanuel Macron tot Mark Rutte en Kajsa Ollongren, vrolijk achter Joe Biden en zijn VS-belangen aan. De Tweede Wereldoorlog was voor de VS immers ook de weg uit de depressie van de jaren ’30.

Vraag je af: wat schieten wij daarmee op in Europa/ Nederland?

Verder Lezen

Buitenland

Hoe vergaat het de Oekraïense en Russische soldaten sinds 2022?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Hoe vergaat het de Oekraïense en Russische soldaten sinds 2022?
Foto: ANP

Als je over de oorlog in Oekraïne leest, gaat het over drone aanvallen, slachtoffers, nieuwe overeenkomsten tussen Oekraïne, de EU en VS, hoeveel geld de steunoperaties kosten, hoeveel wapens de VS en de EU hebben geschonken, hoeveel Oekraïense vluchtelingen er op de been zijn in Europa. Over het lot van de jonge mensen die op het slagveld elkaar bestrijden lees je weinig tot niets. Wij hebben contact met al langer in Nederland wonende Oekraïners en Russen die zichzelf via Telegram kanalen op de hoogte houden van wat er met hun landgenoten gebeurt. Hieronder een verslag van enkele gesprekken, aangevuld met info van het internet.

 


 

Het aantal doden aan beide zijden

Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn in totaal zo’n 31.000 Oekraïense soldaten omgekomen in de oorlog met Rusland. Het is opvallend dat de president het cijfer noemt. De regering in Kyyiv zegt vrijwel nooit iets over het aantal omgekomen militairen, aldus RTL Nieuws. Op Telegram wordt over aanzienlijk hogere aantallen dode Oekraïners gespeculeerd op basis van het aantal nieuwe rekruten dat het Oekraïense leger momenteel zoekt: 500.000 man dit jaar, volgens dit artikel  in de Financial Times (FT) van 14 maart 2024.

De gedachte bij de Oekraïense Telegram bezoekers is: als je dit jaar 500.000 nieuwe soldaten nodig hebt, zijn er ook al een paar honderdduizend omgekomen en geen 31.000. De Belgische krant HLN meldde onlangs het aantal van 200.000.

Eerdergenoemd FT-artikel meldt dat Oekraïense soldaten in twee jaar vrijwel onafgebroken hebben moeten vechten met nog geen 30 dagen vrij in die 104 weken oorlog. De meeste Oekraïense soldaten zijn uitgeput en gedemotiveerd. Ook dat is op Telegram te lezen.

Volgens een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten, zijn er aan Russische zijde maar liefst 315.000 doden gevallen, oftewel bijna 90 procent van het gehele Russische leger!

Rusland wil het conflict laten escaleren met de NAVO? Keiharde onzin

Op Telegram wordt druk gediscussieerd over de vraag of Rusland uit zou zijn op een escalatie of verdere uitbreiding van de oorlog richting de EU. Alhoewel de negatieve sentimenten richting EU in Rusland groot zijn (Ursula von der Leyen is vanaf het begin op oorlogspad tegen Rusland geweest) geloven de in Nederland wonende Russen niets van een beoogde geplande escalatie door Poetin. ”Daar hebben we de mankracht helemaal niet voor”, aldus een van hen. Hij voegt daar glimlachend aan toe: “We hebben alleen meer dan voldoende kernraketten, maar dat is voor noodgevallen.”

De verhalen over Russische plannen op Telegram lopen in lijn met wat de Amerikaanse inlichtingendiensten melden over de aantallen soldaten binnen het Russische leger: Rusland heeft nauwelijks manschappen over na twee jaar strijd, maar zou dus wel van plan zijn de NAVO aan te vallen.

De oorlogsretoriek komt volgens de in Nederland wonende Russen vooral vanuit de EU en de VS met het oog op een nieuw verdienmodel: de door de EU onlangs gepropageerde ‘oorlogseconomie’, die bedoeld is om de economisch zieltogende EU nieuw leven in te blazen.

Eigen manschappen versus huurlingen

Van zowel in Nederland levende Oekraïners als Russen krijgen we te horen, dat er aanzienlijke aantallen huurlingen aan beide kanten meelopen. Aan Russische zijde waren dat tot 2023 lieden van de zogeheten Wagnergroep, aan Oekraïense kant worden al langere tijd de Amerikaanse Blackwater-huurlingen (inmiddels genaamd ‘Academi’) waargenomen. Deze huurlingen zijn primair verantwoordelijk voor de gruweldaden tegen Oekraïense burgers, aldus onze gesprekspersonen.

Volgens gerenommeerde militaire strategen van London Politica zijn er echter meerdere groepen huurlingen die in Oekraïne tegen de Russen strijden, waaronder de Mozart Group (net als Academi van Amerikaanse origine). Een totaaloverzicht van huurlingen aan Oekraïense en Russische zijde is hier te vinden.

De inzet van huurlingen aan beide zijden gaat ten koste van de motivatie van de soldaten. Huurlingen verdienen een veelvoud van wat een ‘gewone’ soldaat verdient, is op Telegram te lezen.

Een paar persoonlijke verhalen

Vele al jaren in Nederland wonende Oekraïners en Russen, hebben nog familie in hun geboorteland wonen. Daar komen vaak vreselijke verhalen van deze kant op. Zo vertelde een moeder aan haar in Nederland wonende zus dat haar zoon in de oorlog is gesneuveld. Ze kreeg omgerekend 50.000 euro aan compensatie voor zijn dood. Toen de doodskist werd geopend, bleek daar een onbekende in te liggen, niet haar zoon. Toen ze daar een opmerking over maakte, kreeg ze te horen dat haar zoon toch echt wel overleden was, maar dat de kisten wellicht per abuis verwisseld waren.

Een Oekraïense vrouw vertelde haar in Nederland wonende nicht dat de eerste maanden van de oorlog regelmatig uitgehongerde en slecht geklede Russische jongemannen aan de deur klopten en smeekten om wat eten. Ze waren naar Oekraïne gebracht om te vechten, maar hadden geen uniform, noch fatsoenlijke voeding gekregen. Ze wilden ook helemaal niet vechten tegen hun buurland.

Op Telegram kom je nog steeds groepen moeders tegen die geld en/ of kleding inzamelen voor hun strijdende kinderen omdat het nationale leger zelf daar onvoldoende in voorziet. Onmenselijk.

Tientallen miljarden naar een oorlog die honderdduizenden levens heeft gekost

Inmiddels zitten we in het derde jaar van een oorlog die, net als de Eerste en Tweede Wereldoorlog, begonnen was met de gedachte dat deze snel zou zijn beëindigd, maar kan escaleren tot een Derde Wereldoorlog.

De VS, EU en afzonderlijke westerse landen, hebben honderden miljarden belastinggeld van hun burgers geofferd om deze oorlog te financieren. De EU heeft er onlangs zelfs een nieuw verdienmodel aan gekoppeld: de ‘oorlogseconomie’. Deze nieuwe EU industriepolitiek zal leiden tot nog honderdduizenden dode jonge mensen op het slagveld. Wat een macabere manier om vanuit Brussel je eigen hachje te redden. Ga allemaal stemmen op een nieuw Europarlement in juni!

Verder Lezen

Recent

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO
Buitenland6 uur geleden

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO

Volgens Slowaakse media is Robert Fico woensdag 15 mei na een regeringsvergadering in Handlová neergeschoten. De 59-jarige premier van Slowakije...

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht! Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!
Opinie16 uur geleden

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!

In deze hectische tijd dienen er belangrijke beslissingen te worden genomen, en de media helpt u daarbij: is Joost in...

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven
Column1 dag geleden

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven

Eerste Bedrijf Een paar dagen geleden zag ik in een Quote podcast, dat Ronald Kahn, man achter modemerken Cool Cat,...

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone Geplande slijtage van de dure Apple iPhone
Economie2 dagen geleden

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone

Geplande slijtage is een methode van industrieel ontwerp die inhoudt dat producten bewust ontworpen worden met een beperkte levensduur. Het...

De mensenhaat achter de ban op vlees De mensenhaat achter de ban op vlees
Gezondheid3 dagen geleden

De mensenhaat achter de ban op vlees

De betweterige Nederlandse overheid is vastbesloten om ons minder biefstukken, kippenpoten en hamlapjes te laten eten. Aangespoord door onduidelijke supranationale...

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni
Economie6 dagen geleden

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni

Onlangs verscheen de laatste opiniepeiling van Eurobarometer over de verwachte opkomst en stemgedrag bij de komende EU Parlementsverkiezingen van 6...

De Jonge prees gevaarlijk vaccin van AstraZeneca de hemel in De Jonge prees gevaarlijk vaccin van AstraZeneca de hemel in
Gezondheid6 dagen geleden

De Jonge prees gevaarlijk vaccin van AstraZeneca de hemel in

Voormalig gezondheidsminister Hugo de Jonge kan het bloed van de CEO’s van AstraZeneca waarschijnlijk wel drinken. Heeft hijzelf in 2021...

Geert en Gidi lekken zich Omtzichtig richting kabinet-Wilders I Geert en Gidi lekken zich Omtzichtig richting kabinet-Wilders I
Column1 week geleden

Geert en Gidi lekken zich Omtzichtig richting kabinet-Wilders I

Iedereen herinnert zich nog Kajsa Ollongren die, in haar rol van verkenner voor het kabinet-Rutte IV, na een positieve coronatest,...

Het verdienmodel bij WO III Het verdienmodel bij WO III
Buitenland1 week geleden

Het verdienmodel bij WO III

Bij Indepen volgen we de snelle ontwikkelingen met betrekking tot een dreigende wereldoorlog op de voet. Twan Houben schreef er...

De euro is niet door de EU bedacht De euro is niet door de EU bedacht
Column1 week geleden

De euro is niet door de EU bedacht

Als je aan de euro denkt, denk je meestal aan de ECB, EU of de Europese Commissie. Het idee voor...

Trending



This will close in 0 seconds