Buitenland

Het verdienmodel bij WO III

Avatar foto

op

Het verdienmodel bij WO III
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Bij Indepen volgen we de snelle ontwikkelingen met betrekking tot een dreigende wereldoorlog op de voet. Twan Houben schreef er begin april nog over, evenals Marcel van Silfhout. Inmiddels zijn de VS, de EU, NAVO en Rusland alweer veel verder op het pad van de escalatie. Hierbij een overzicht met een paar mogelijke motieven voor deze escalatie. Oorlog is ook een verdienmodel.

 

Ad

Minister van Defensie Kajsa Ollongren waarschuwt indringend voor de aanstaande oorlog

Op 23 april 2024 sprak minister van Defensie Ollongren (D66) op de conferentie Defensie en Samenleving de aanwezigen uit de politiek, het Nederlandse bedrijfsleven en de ambtenarij toe over de reële mogelijkheid dat Nederland binnen enkele jaren in een direct gewapend conflict met Rusland verwikkeld is. Citaten uit deze toespraak:

“Voor een geloofwaardige afschrikking en om het gevecht te winnen als het erop aankomt, moet de hele samenleving inzetgereed zijn. Weerbaar, schokbestendig en flexibel. Om dat te bereiken zie ik drie belangrijke sporen.

Als eerste, bewustwording. De zorgeloze tijden van overvloed liggen achter ons.

Het tweede spoor. Onze nationale voorbereiding. Werkgevers, die personeel uitlenen om ook voor Defensie te werken.

Het derde spoor, internationale samenwerking. Daar ligt een sleutelfunctie voor Nederland. Niet achter de dijken, maar de toegangspoort tot Europa, bruggenbouwer, aanjager en pragmaticus.”

Hoe dat versterken van de Europese militaire slagkracht eruit moet zien, werd al in 2021, voor de oorlog in Oekraïne, uitgewerkt in dit plan dat aangeeft dat de VS met de EU en NAVO gezamenlijk de strijd aan moeten kunnen tegen Azië en Rusland.”

 

Duitse leger treft voorbereidingen om het VS-leger te laten vechten aan de oostgrens van de NAVO

Kranten als de Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Telegraph (Brits) en de New York Post schrijven in april 2024 dat het Duitse leger voorbereidingen treft om het VS-leger te laten vechten aan de Oostgrens van de NAVO. De Duitse burgers moeten daarbij bereid zijn om hun huizen, auto’s en voedselvoorraden ter beschikking van soldaten te stellen.

De Amerikaanse publieke omroep NPR meldde onlangs dat de gehele NAVO zich op een grootscheepse oorlog voorbereidt. Niet alleen door het houden van de grootste gezamenlijke oefening sinds haar oprichting Steadfast Defender 24, maar vooral door het recentelijk inrichten van een ‘War Room’ in het Belgische Mons.

Het Amerikaanse blad Foreign Policy legt uit wat dit betekent: “De War Room in Mons is ingericht om troepenversterkingen op te roepen en militaire aanvallen op Russisch grondgebied voor te bereiden, zelfs voordat er een oorlog uitbreekt.”

De World Socialist Web Site weet het zeker: de NAVO heeft de plannen klaar om (via een geplande escalatie in Oekraïne) naar een directe aanval op Rusland over te gaan en daarmee heel Europa in oorlog te storten. Die eerste aanval op Rusland zou vanuit Duitsland plaats gaan vinden en starten met de inzet van Taurus langeafstandsraketten.

 

Waarom zouden de VS, de EU en de NAVO  op oorlog aan willen sturen?

Als je zoekt naar motieven om heel Europa, en mogelijk de rest van de wereld, in een vernietigende oorlog te storten, kom je op verschillende verklaringen uit. Afhankelijk van wie je dit vraagt.

Chinese economen leggen in deze video uit welke motieven zij zien. Die zijn vooral monetair van aard. De VS zitten in de grootste monetaire problemen sinds de Tweede Wereldoorlog en hebben een exorbitante staatsschuld die nooit meer af te lossen is, veroorzaakt tijdens de laatste twee regeringen (Trump en Biden). Daarnaast is de dollar op zijn retour als wereld reservemunt en daardoor lopen de Amerikanen het risico dat de euro deze rol overneemt. De euro en de EU moeten daarom gesloopt worden. Dat kan het beste door een escalatie van de oorlog in Oekraïne tot een totale oorlog met Rusland, met steun van Amerikaanse marionetten in het bestuur van de EU en de ECB.

De zeer bekende Amerikaanse professor in de economie Jeffrey Sachs ziet de vanuit de VS geprovoceerde oorlog in Europa deels als een ‘oefening’ van de VS voor een grotere oorlog tegen China. Ook ziet hij de belangen van de wapenindustrie en een Amerika dat de strijd op het wereldtoneel aan het verliezen is en vecht voor de eerste plaats in de wereldhegemonie.

De EU wil een oorlog voorbereiden omdat die voorbereiding nodig is om de vrede te bewaren, aldus de website van de Europese Raad.

 

Het Amerikaanse verdienmodel versus het EU-verliesmodel

Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne, is de economie van de VS sterk gegroeid. Vooral op het gebied van wapenproductie en LNG als vervanger van het vroeger door Rusland geleverde gas via de  inmiddels opgeblazen Nordstream pijpleidingen. Een overzicht van de sterke groei aan wapeninkopen per land kun je hier vinden.

In de EU liep het net even de andere kant op tijdens 2023 als gevolg van diezelfde oorlog. Het EU bruto nationaal product van 3,4 procent uit 2022, daalde naar een magere 0,4 procent in 2023. De oorzaken daarvan waren de sterk verhoogde kosten van energie (Amerikaans LNG), voedingsmiddelen en de afgenomen productiviteit in Duitsland gekoppeld aan de tientallen miljarden euro’s steun vanuit de EU en separate lidstaten aan Oekraïne.

Natuurlijk, de Amerikanen leverden ook miljarden steun aan Oekraïne, maar 90 procent (!) daarvan is uitgegeven aan in Amerika geproduceerde wapen en munitie, aldus uitspraken van Tony Blinken, minister van Buitenlandse Zaken van de VS, in deze reportage.

 

Waar staat Rusland in deze discussie?

Volgens een recent rapport van de defensiecommissie van het Amerikaanse Congres, moet Amerika zich voorbereiden op een twee fronten oorlog tegen zowel China als Rusland en zijn defensie aanzienlijk vergroten inzake capaciteit op het gebied van militaire mankracht en nucleaire wapens.

Poetin verklaarde (naar aanleiding van het genoemde rapport) dat deze Amerikaanse vrees voor een twee fronten oorlog op nonsens is gebaseerd. Wel gaf hij aan dat een aanval vanuit de VS en/of VS-bondgenoten op Rusland een oorlog van een heel andere categorie uit zou lokken dan nu in Oekraïne wordt gevoerd. Er zouden dan (tactische) nucleaire wapens door Rusland ingezet worden.

Op 26 april waarschuwde de Russische defensiewoordvoerder voor een toegenomen dreiging voor nucleaire escalatie met de NAVO.

Waarom geen oorlog tussen NAVO en Rusland met traditionele wapens? Heel simpel, daar heeft Rusland het materieel, geld en mankrachten niet voor. De Russische economie is ongeveer even groot als die van de Benelux, 1,5 biljard dollar. Het Russische leger heeft ongeveer 1,3 miljoen soldaten, de NAVO zo’n 3 miljoen. Rusland heeft aan inwoners nog geen 30 procent van het aantal in de EU. Ook hebben de Russen onvoldoende mankracht om een enorm gebied als de EU bezet te houden, na een eventuele overwinning.

Naast het hierboven beschreven verdienmodel, heeft de VS nog een ander doel voor ogen met een oorlog tegen Rusland, volgens deze website van de mondiale socialisten, namelijk de versplintering van dat land opdat het geen machtsblok met China kan vormen.

Ondertussen huppelen alle westerse ‘leiders’, van Ursula von der Leyen, Olaf Scholz en Emmanuel Macron tot Mark Rutte en Kajsa Ollongren, vrolijk achter Joe Biden en zijn VS-belangen aan. De Tweede Wereldoorlog was voor de VS immers ook de weg uit de depressie van de jaren ’30.

Vraag je af: wat schieten wij daarmee op in Europa/ Nederland?

Verder Lezen

1 Reactie

  1. Carleen Sweeney

    7 mei 2024 in 15:57

    Please include option to translate into English and/or post text summaries on LinkedIn, which can be translated using LinkedIn translation.

  2. Bas

    8 mei 2024 in 10:45

    De boel is failliet, oorlog verdoezelt alle fouten van de afgelopen 25 jaar en het complete falen van corrupte overheden en politiek op alle fronten. Het westen is geen partij meer voor China en Rusland.

  3. Hann van Vugt

    16 mei 2024 in 09:57

    Ja ‘ uiterst lukratief ‘ verdienmodel 😭🥵 ter ‘ opheldering , zie hiertoe de You Tube video : Belasting en Oorlog.
    Dan zie je de opzet : economisch gewin voor de top en tevens ‘ vermindering ( gesneuvelden ) van het volk…
    Én de kosten tijdens oorlogen én de wederopbouw daarna ‘ komen op last en schouders van het overgebleven volk , welke daardoor weer slaafs ‘ geknecht ‘ raken😭🥵

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Britten na Brexit juist minder vrij

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Britten na Brexit juist minder vrij
Foto: ANP

De afgelopen jaar in werking getreden Online Safety Act in Groot-Brittannië, biedt een voorloper van wat de EU haar campagne tegen ‘desinformatie’ en de Digital Services Act kunnen bewerkstelligen. In een klein jaar tijd werden 3300 mensen door de politie aangehouden of berispt voor uitingen op sociale media, onder andere via deze nieuwe wet.

Dat meldt de documentaire ‘Lawfare, a totalitarian state’. Die documentaire werd deze week opnieuw op ‘Not Guilty TV’ gelanceerd, door supporters van de op 30 juli 2024 opgepakte anti-islam activist Tommy Robinson (zijn echte naam is Stephen Lennon). Na binnen twee dagen 72 duizend kijkers te halen, is de film nu offline gehaald. De documentaire was eerder te zien op Urban Scoop, waar hij 33 duizend kijkers haalde, en is nog op een aantal ‘piratenkanalen’ te vinden. Een recent interview met Not Guilty TV staat op het moment van dit schrijven nog online.

Ad

Robinson probeerde 29 juli 2024 het land te ontvluchten, vlak voor een rechtszaak tegen hem door de Britse overheid. Maar hij werd bij Folkestone aangehouden onder artikel 7 van de Terrorism Act, voor hij met de Shuttle kon vertrekken. Nu moet hij opnieuw terechtstaan vanwege ‘minachting voor het hof’, aldus de BBC die hem een ‘far right activist’ noemt. De Brits nationalist was medeoprichter van het ter ziele gegane Pegida UK in 2016, en de English Defence League (2009).

Tegen Robinson liepen meerdere rechtszaken vanuit de overheid. Naast ‘minachting voor het Hof’, zou hij een verbod hebben overtreden om in Londen een tegendemonstratie te houden bij Arabische anti-Israël-activisten. Robinson en mede-activisten bekritiseerden onder andere het antisemitische – en dus onwettige – karakter van leuzen als ‘From the River to the Sea, Palestine Be Free’. Dat zou inhouden dat alle joodse inwoners moeten vertrekken.

Lawfare betekent dat een politiek gemotiveerde politie de wet selectief handhaaft, om overheidscritici (preventief) te hinderen. Robinson werd meermaals opgepakt, zoals later bleek op basis van door de rechter afgewezen aanklachten. Een aanklacht vanwege ‘openbare orde’ kon bijvoorbeeld later veranderen in ‘fraude’ of minachting voor het hof’. In ‘Lawfare’ werpt hij zich op als verdediger van fundamentele burgerrechten, en waakhond van een politiek neutrale overheid. De documentaire laat zich bekijken als verdediging van zijn zaak tegen de Britse overheid, die hem afgelopen tien jaar meermaals oppakte.

‘Pas de wet consequent toe’
In zijn documentaire worden verder diverse gevallen besproken van wat Robinson en andere Britse overheidscritici ‘two-tier policing’ noemen. Er is een politiebehandeling voor autochtone Britten met kritiek op bijvoorbeeld migratiebeleid. En een zachte behandeling voor groepen waar de politie zich niet aan branden wil, zoals islamisten, LBGT-activisten en klimaatklevers.
‘Lawfare’ brengt zo de ontstane ‘two-tier’-staat in de UK in beeld, hoe de wet tegen verschillende mensen anders wordt gehandhaafd. Zo komt een christelijke twitteraar in beeld, die direct bezoek krijgt van twee agenten en een psychiater (‘mental health nurse’), omdat hij – zonder geweldsoproep – tweette “We Christians must take a stand”. Dit vond plaats nadat de op YouTube populaire bisschop Mar Mari Emmanuel in Australië door een islamitische immigrant werd aangevallen. Tegelijk kunnen – zo toont de documentaire – in de straten van Londen islamieten marcheren met ISIS-vlaggen en steun betuigen aan Hamas zonder dat de politie ingrijpt.

Steun betuigen aan een terreurorganisatie is juist strafbaar volgens de Terrorism Act van 2000, waaronder Robinson nu ironisch genoeg werd opgepakt. De documentaire toont bijvoorbeeld de Iraanse tegendemonstrant Niyak Ghorbani, die tussen deze Hamas-sympathisanten in Londen ging lopen met een ‘Hamas is Terrorism’-bordje. Hij toonde daarbij het onderschrift ‘Don’t attack the law.’ Niet de steunbetuigers aan Hamas werden conform de Terrorism Act opgepakt. Ironisch genoeg is dat hetzelfde artikel op basis waarvan Robinson op 30 juli werd opgepakt. Ghorbani werd gearresteerd en afgevoerd, de Arabische demonstranten die geweld tegen hem pleegden werden ongemoeid gelaten.

Zevenhonderdvijftigduizend illegalen in 2023
In de film wordt aandacht besteed aan het dorpje Furnace in Wales met vierhonderd inwoners. Dat kreeg driehonderd deels illegale immigranten gehuisvest in het sinds augustus 2023 leegstaande viersterren Stradey Park Hotel. De illegale migranten steken vanuit Frankrijk in rubberbootjes over naar Engeland. In de film worden vijf arrestanten geïnterviewd waaronder een ex-politieman.

Die inwoners van Furnace demonstreerden tegen massa-immigratie bij het hotel. Een van de demonstranten werd aan huis gearresteerd door acht man politie. Een andere arrestant werd na 21 uur op borgtocht weer vrijgelaten, onder voorwaarde dat ze niets op sociale media zou posten. Afgelopen jaar kwamen 750 duizend buitenlandse illegalen Engeland binnen, deels zonder paspoort, het hoogste aantal ooit.

De Online Safety Act maakt het nu gemakkelijker voor de Britse overheid om uitingen op sociale media aan te pakken. Door de overheid als ‘valse informatie’ gekenschetste content verspreiden, die (psychische) schade veroorzaakt, werd een criminele overtreding in Engeland en Wales. Daarnaast zijn reeds mensen aangehouden en dit voorjaar veroordeeld voor ‘cyber flashing’. Dit betreft het ongewenst delen van intieme foto’s. Dit onderdeel van de wet trad 31 januari 2024 in werking.

Counter Extremism Center of Excellence
Daarnaast presenteerde de Britse overheid namens Michael Gove (Secretary of Communities) dit voorjaar een nieuwe richtlijn tegen ‘extremisme’. Daarin worden islamisten en ‘nazi’s’ in één adem genoemd als gevaar. Maar vooral als ‘extreemrechts’ gelabelde personen als Robinson krijgen dus daadwerkelijk de politie op bezoek.

Opmerkelijk genoeg wordt ook ‘intolerantie’ een risicofactor genoemd, die door de overheid aangepakt moet worden. Daarnaast mogen mediaplatforms niet ‘uncritically’ iemand aan het woord laten die een door de overheid als ‘extreem’ gelabelde visie heeft.

Die richtlijn kwam vanuit de Engelse variant op de Nederlandse NCTV (Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid), de in 2011 opgerichte Counter Extremism Group. Die kreeg dit jaar een nieuwe naam, het Counter Extremism Centre of Excellence.

Die overheidstak heeft nog een aparte tak tegen cyber-‘extremisme’, de National Protective Security Authority (NPSA). In Nederland fuseerde dat cyber-onderdeel in 2012 al met de NCTV. Opmerkelijk genoeg hanteren de Britten dezelfde taal als de Nederlandse overheid, zoals de strijd tegen ‘ondermijning’ van ‘de democratie, en ‘veerkracht’ (‘resilience’).

Exit England
Ook na de Brexit lijken de Britten dus grosso modo dezelfde koers te volgen als de landen binnen de Europese Unie. Zo hield de Duitse minister van Klimaat en vicekanselier Robert Habeck op de OMG-conferentie in Hamburg nog een waarschuwingsrede tegen ‘de bedreiging van binnenuit’. Daarin wordt niets gezegd over massa-immigratie.

Dreiging nummer één zouden ‘de populisten’ zijn en ‘extreemrechts’ die ‘de democratie’ zouden bedreigen. De NPSA bij de Britten heeft al een ‘Defending Democracy Taskforce’. Die lanceren cursussen als ‘educate against hate’, waarbij de doelgroep autochtone Britten zijn in bedrijven en instellingen.

De doorsnee-bezoeker aan Engeland kan vrij vlot zien, dat de ‘two-tier state’ waar Robinson over spreekt dus geen extremistische fictie is. Wie Oxford wil bezoeken en zijn auto parkeert op de Park & Ride wordt door een ‘Oxford Pride’ dubbeldekker opgehaald in regenboogkleuren. In het tot ‘zero emissiezone’ uitgeroepen Oxford bij Trinity College hangt een vlag van de Arabische opstand (‘Palestijns’) uit het raam, verkleurd door de zon.

Personeel van culturele instelling ‘The National Trust’ draagt allemaal een ‘support LBGT+’-sleutelkoord in regenboogkleuren. Good Old England zet dus – misschien wel extremer – hetzelfde ‘transitie’-traject in als de EU. Of de bevolking dat nu wil of niet. Alsof Brexit betekende ‘Engeland afschaffen’…

 

Samen met ons impact maken? Dat kan! Of het nu gaat om een kleine eenmalige donatie of een maandelijkse donatie, wij zijn jullie dankbaar voor elke donatie! Doneren kan hier.

Verder Lezen

Buitenland

Engeland brandt, is straks Nederland aan de beurt?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Engeland brandt, is straks Nederland aan de beurt?
Foto: Indepen

In Engeland protesteren burgers al wekenlang tegen de ongebreidelde instroom van illegale immigranten. Volgens de nieuwe premier van Engeland, Keir Starmer, zijn die protesten het werk van ‘extreemrechtse racisten’. Dat etiket zegt meer over de nieuwe Britse regering dan over de protesten, vertelt politicus en vrijheidsactivist Jim Ferguson in de eerste aflevering van Indepen Nieuws.

Sinds op 29 juli in Southport een 17-jarige jongen van Rwandese afkomst drie kinderen tijdens een dansles doodstak, is het onrustig in Engeland. Bijna dagelijks gaan ongeruste burgers de straat op. Aanvankelijk uitten ze hun verdriet en boosheid over de gruwelijke moordaanslag, maar al snel gingen de protesten ook over de bredere context.

Ad

“Dit zijn gewone mensen als jij en ik, die zich zorgen maken over de grote aantallen mensen die illegaal het land binnenkomen”, zegt Ferguson. “Ze zijn ongerust over de gevolgen voor het onderwijs, de gezondheidszorg en de maatschappelijke chaos.”

Ferguson is boer, ondernemer en politicus. Hij was verbonden aan de Brexit Party, die nu verdergaat als Reform UK. Hij is ook oprichter van Freedom Train International, een organisatie die zich sterk maakt voor het vrije woord, vrijheid om te reizen, vrij ondernemerschap en democratie. Alleen al via zijn kanaal op X bereikt Ferguson dagelijks honderdduizenden mensen.

Ontwrichting

Ferguson begrijpt heel goed wat de demonstranten drijft. Hij verwijst naar Ierland, met 3 miljoen inheemse Ieren. Sinds de laatste 4 tot 5 jaar is de populatie toegenomen naar 5 miljoen. Die toename van 2 miljoen is grotendeels toe te schrijven aan illegale immigratie.. Dat ging gepaard met een toename van geweld en voor Ierse begrippen ongekende chaos. Hetzelfde begint nu in Engeland. Er komen meer illegale immigranten het land binnen dan het systeem kan verwerken. Zelfs de door de overheid onteigende hotels en vakantieoorden zitten vol. Legereenheden sturen soldaten naar huis, zodat de overheid immigranten kan huisvesten in kazernes.

Keir Starmer, sinds de verkiezingen van 4 juli 2024 de nieuwe premier van Engeland, kan of wil het immigratieprobleem niet aanpakken. In plaats daarvan richt hij zijn pijlen op de demonstranten. “Hij noemt deze mensen, die gewoon hun zorgen uitspreken, racistisch of extreemrechts”, zegt Ferguson. “Maar dat is echt niet waar.”

Verzet

Bruut politiegeweld en gevangenisstraffen moeten de protesten, die de Britse media steevast ‘rellen’ noemen, in de kiem smoren. Starmer kan zich kennelijk niet indenken dat hij olie op het vuur gooit als hij begrijpelijke protesten afstraft maar ondertussen illegale immigranten beloont.

“We hebben het over illegale immigranten”, beklemtoont Ferguson. “Waarom wringt de regering zich in alle bochten om deze mensen een uitkering, gratis onderdak en gratis gezondheidszorg te geven?”

Tegelijkertijd heeft de Britse overheid de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd. Mark Rowley, het hoofd van de politie in Londen, bedreigde in een interview met Sky News iedereen die via de sociale media ‘misinformatie’ of ‘haatberichten’ over de protesten verspreidde. Zelfs als ze zich in het buitenland bevonden, zouden ze niet veilig zijn.

“Het recht op vrijheid van meningsuiting is vastgelegd in de wet”, zegt Ferguson. “Maar Starmer schuift die wet aan de kant.” Dat gebeurt met steeds meer rechten en vrijheden – en niet alleen in Engeland.

Ferguson ziet dezelfde processen in andere landen waar globalisten als Starmer parlementen en regeringen binnendringen en ondermijnen. Migratiegolven destabiliseren en verzwakken landen, zodat globalisten hun agenda kunnen uitvoeren. “Wat hier gebeurt, gaat bij jullie ook gebeuren”, voorspelt Ferguson. “En in andere Europese landen ook.”

Het is tijd om in verzet te komen, vindt Ferguson. Zeker nu de dreiging van een Derde Wereldoorlog groter wordt, moeten gelijkgestemde groepen in alle landen elkaar opzoeken. In het verleden hebben die landen misschien op gespannen voet met elkaar gestaan en oorlogen met elkaar gevoerd, maar nu is het tijd om de handen over de landgrenzen heen ineen te slaan.

“We hebben een gemeenschappelijke vijand”, zegt Ferguson. “Als we erin slagen om ons te verenigen, zullen de globalisten verliezen. Dat staat vast.”

 

Samen met ons impact maken? Dat kan! Of het nu gaat om een kleine eenmalige donatie of een maandelijkse donatie, wij zijn jullie dankbaar voor elke donatie! Doneren kan hier.

 

Verder Lezen

Buitenland

Zelensky keurde het opblazen van Nordstream goed

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Zelensky keurde het opblazen van Nordstream goed
Foto: ANP

The Wall Street Journal en de NOS kwamen vandaag, 15 augustus 2024, met het grote nieuws: de Nordstream gaspijplijn is met absolute zekerheid opgeblazen door het Oekraïense leger, aanvankelijk met goedkeuring van Zelensky persoonlijk. Zelensky trok die goedkeuring – na overleg met de CIA – weer in. Zijn legerleiding wilde deze kans toch niet laten lopen en bliezen de energie-ader van de Duitse economie de lucht in. Het verhaal en de mogelijke consequenties.

 

Ad

Zelensky stemde in met opblazen gaspijplijn

Van de NOS-website is de volgende tekst afkomstig:

“De Oekraïense president Zelensky wist van het plan om de Nord Stream-gaspijpleiding tussen Rusland en Duitsland op te blazen en ging daar aanvankelijk ook mee akkoord, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal in een uitgebreide reconstructie.

De Nederlandse inlichtingendienst MIVD hoorde van het plan en bracht de Amerikaanse CIA ervan op de hoogte, bleek vorig jaar zomer uit onderzoek van de NOS, Nieuwsuur en Duitse media. De CIA vroeg Zelensky de stekker eruit te trekken, waarna de Oekraïense president de operatie verbood.”

Maar de Oekraïense opperbevelhebber van het leger Zaloezjny negeerde dat bevel en zette het plan toch door, schrijft The Wall Street Journal, die dit heeft gehoord van een officier die meedeed aan de sabotageactie en van drie anderen die op de hoogte waren van de operatie.

Uit het artikel in The Wall Street Journal blijkt dat zowel Zelensky als Zaloezjny het bovenstaande verhaal ontkennen en blijven beweren dat Rusland de pijpleiding heeft opgeblazen.

Zaloezjny werd begin 2024 door Zelensky ontslagen

Het was internationaal groot nieuws dat Zelensky zijn opperbevelhebber van het leger had ontslagen. Op 8 februari 2024 schrijft de NOS:

“In een bericht op X schrijft Zelensky dat hij met generaal Zaloezjny gesproken heeft over ‘nieuw militair leiderschap’ en dat hij hem bedankt heeft voor het ‘twee jaar lang verdedigen van Oekraïne’. Het lijkt op een gecoördineerd afscheid, vergezeld door een foto van de twee, waarop beiden glimlachen.

Op Telegram bevestigt Zaloezjny zijn vertrek niet expliciet. Hij schrijft wel dat hij ‘accepteert dat iedereen zich moet aanpassen aan een nieuwe realiteit’ en dat er inderdaad behoefte is aan een nieuwe benadering van de oorlog met Rusland. Over wat die nieuwe benadering of strategie dan is, zeiden noch Zaloezjny noch president Zelensky iets.”

Normaal gesproken valt er weinig te lachen bij zo’n ontslag. Zeker als je weet dat de populariteit van Zaloezjny groter is dan die van Zelensky. Maar nu vallen alle puzzelstukjes in elkaar!

Hoe reageert de internationale pers op dit schokkende nieuws?

We deden even een rondje langs de grote Europese nieuwskanalen en ontdekten bar weinig interesse voor dit baanbrekende nieuws dat een heel ander licht werpt op de Europese steun voor de oorlog in Oekraïne.

Op de Duitse staatsmedia is niets te lezen over deze ontwikkeling, noch in bladen als de Engelse krant The Guardian.

Eind vorig jaar waren er al wel een flink aantal media die ervan overtuigd waren dat het Oekraïense leger achter de terreurdaad tegen de EU en Duitsland zaten. Dat was te lezen op de websites van:

Het grote nieuws van vandaag is dat er namen en rugnummers aan deze aanslag verbonden zijn: die van Zelensky en de opperbevelhebber van het Oekraïense leger persoonlijk.

Een keerpunt in de oorlog, of de zoveelste doofpot?

Als het goed is, zou dit grote nieuws een keerpunt in het denken over de steun aan de oorlog en aan Zelensky moeten betekenen. Immers, als gerenommeerde mediabedrijven als The Wall Street Journal, Euronews en onze eigen NOS dit nieuws brengen, is het duidelijk dat Zelensky geen betrouwbare zakenpartner is. Nu niet en in de toekomst ook niet.

Als gevolg van de inmenging van de EU in dit conflict zijn de kosten voor energie volledig uit de hand gelopen, is de Europese en Duitse economie te gronde gericht, de inflatie uit de klauwen gelopen, de armoede onder Europese burgers geëxplodeerd en is de EU zich met de NAVO aan het voorbereiden op een grootschalige oorlog tegen Rusland.

En wat doet de president van het land waarvoor de hele EU op de knieën moet? Zijn legertop blaast een essentieel deel van de Europese infrastructuur en energievoorziening op, met astronomische gevolgen voor de welvaart in Europa.

Willen wij daar ons belastinggeld naar blijven wegsmijten?

 

Samen met ons impact maken? Dat kan! Of het nu gaat om een kleine eenmalige donatie of een maandelijkse donatie, wij zijn jullie dankbaar voor elke donatie! Doneren kan hier.

Verder Lezen

Recent

De absurditeit over de werking van het corona-vaccin De absurditeit over de werking van het corona-vaccin
Opinie2 dagen geleden

De absurditeit over de werking van het corona-vaccin

De beide kampen, de gelovigen en de ongelovigen, graven zich steeds dieper in. De conclusies zijn inmiddels van een absurditeit...

De fatbikes zijn helemaal niet het probleem De fatbikes zijn helemaal niet het probleem
Opinie3 dagen geleden

De fatbikes zijn helemaal niet het probleem

Vroeger was alles beter: opgevoerde Puchjes, uitgeboorde Zündapps, op je veertiende al op een brommer, bijna alles kon míts de...

Britten na Brexit juist minder vrij Britten na Brexit juist minder vrij
Buitenland3 dagen geleden

Britten na Brexit juist minder vrij

De afgelopen jaar in werking getreden Online Safety Act in Groot-Brittannië, biedt een voorloper van wat de EU haar campagne...

Overtreedt de minister van Defensie het Wetboek van Strafrecht? Overtreedt de minister van Defensie het Wetboek van Strafrecht?
Politiek4 dagen geleden

Overtreedt de minister van Defensie het Wetboek van Strafrecht?

Bij ons op de redactie zitten we regelmatig met samengeknepen billen en een krampachtig gevoel in onze maag naar de...

Oorlogsverklaring Brekelmans brengt Nederland in gevaar Oorlogsverklaring Brekelmans brengt Nederland in gevaar
Politiek4 dagen geleden

Oorlogsverklaring Brekelmans brengt Nederland in gevaar

Onze vorige minister van Defensie, de D66-topambtenaar Kajsa Ollongren, informeerde het volk trots op sociale media dat Nederland 200 Stingers...

CBS wil niet praten over weggemoffelde vaccinatiedoden CBS wil niet praten over weggemoffelde vaccinatiedoden
Gezondheid5 dagen geleden

CBS wil niet praten over weggemoffelde vaccinatiedoden

Het CBS en het RIVM gaan niet in gesprek met hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening Ronald Meester over de fouten in hun registratie...

De meest gebruikte leugens over de economie De meest gebruikte leugens over de economie
Economie6 dagen geleden

De meest gebruikte leugens over de economie

Binnen het neoliberale gedachtengoed – niet te verwarren met het kapitalisme – worden er sinds de jaren ‘80 van de...

Schrikbarende manipulatie van Nederlandse inkomens sinds 2001 Schrikbarende manipulatie van Nederlandse inkomens sinds 2001
Economie1 week geleden

Schrikbarende manipulatie van Nederlandse inkomens sinds 2001

De Nederlandse overheid heeft – samen met de EU en in Nederland actieve multinationals – een grote invloed op het...

VVD maakt van ondernemers tegen wil en dank potentieel paard van Troje VVD maakt van ondernemers tegen wil en dank potentieel paard van Troje
Column1 week geleden

VVD maakt van ondernemers tegen wil en dank potentieel paard van Troje

In 2005 werd de Verklaring Arbeidsrelatie ingevoerd. In de volksmond werd dat de VAR genoemd en het was niets meer...

Kosten ambtenarenapparaat stijgen met ruim 16 miljard euro Kosten ambtenarenapparaat stijgen met ruim 16 miljard euro
Binnenland1 week geleden

Kosten ambtenarenapparaat stijgen met ruim 16 miljard euro

Met bovenstaande kop opent een hoofdartikel van het blad Binnenlands Bestuur op 27 augustus 2024. Kabinet-Rutte IV heeft in zijn...

Trending

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

© Stiching Indepen - alle rechten voorbehouden. - indepen.eu | KVK: 88160408 | Algemene voorwaarden

Colofon FAQ Contact

Volg ons via