Column

Communistische earningsstripping leidt mkb’ers naar karige oude dag

Avatar foto

op

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond
Deel dit nieuws

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. In tijden van armoede wordt er hard gewerkt en na verloop van tijd groeit de economie. Voorspoed, luxe, geluk, en een hoge levensstandaard worden in eerste instantie gekoesterd, maar na enkele decennia heeft de volgende generatie al niet meer door hoe kwetsbaar alles is.

Decadentie leidt vervolgens altijd weer tot collectivisme. Mensen die zelf geen bloed, zweet en tranen hebben geplengd flirten al snel weer met allerlei neomarxistische idealen. En helaas is Nederland, onder leiding van Mark Rutte, inmiddels een gidsland in deze stille revolutie. Daar waar Stalin, Mao en Pol Pot met grote snelheid hun totalitaire idealen oplegden aan het volk, pakken de nieuwe communisten het nu geraffineerder en vooral langzamer aan.


Uit naam van het bestrijden van klimaatverandering werden eerst op uiterst democratische wijze de boeren en de vissers uitgerookt. De voedselproducenten en landeigenaren werden beschuldigd van het veroorzaken van de opwarming van de aarde en door zorgvuldige wetgeving van hun land gejaagd. Dat er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is voor de stikstofdwaling of de CO2-hoax mag de pret van het hernieuwde communisme niet drukken. Zolang het volk gelooft dat de overheid streeft naar duurzaamheid en inclusiviteit en het goed met iedereen voor heeft, wordt er op de zittende macht gestemd en is de democratische legitimiteit voor verkapt ondemocratische maatregelen gewaarborgd.

Na de boeren en vissers zijn nu de kleine ondernemers aan de beurt om hun eigendommen in te leveren. Veel mkb-ondernemers hebben hun pensioen zelf geregeld. Daar waar voor ambtenaren hun pensioen door de Nederlandse Staat verzorgd wordt moeten ondernemers zelf geld opzijzetten, zodat ze na een leven van keihard werken met pensioen kunnen. Vaak doen zij dit met aandelen of vermogen in vastgoed, zodat er een laag maar stabiel rendement op het gespaarde vermogen wordt gemaakt. De slager verhuurt de woning boven het bedrijfspand, koopt er nog een appartement bij en na zijn pensioen heeft hij drie huurders die zijn pensioen betalen. Maar de twee miljoen ondernemers hadden buiten CDA’er Marnix van Rij gerekend.

De aanval op box 3

Als mensen in privé vastgoed aankopen om op die manier hun pensioen op te bouwen, gelden de regels voor box 3. De oorspronkelijke gedachte was simpel. We gaan uit van een fictief rendement van 4 procent en daarover heffen we 30 procent belasting, wat neerkomt op een belastingdruk van 1,2 procent over de WOZ-waarde van het eigendom. Maar nadat de Hoge Raad gehakt had gemaakt van het feit dat spaarders, die geen rente kregen, toch 1,2 procent moesten afdragen kwam het kabinet met de Wet rechtsherstel box 3, waarbij mensen die in aandelen of vastgoed hadden belegd moesten opdraaien voor de compensatie die spaarders kregen.

Dientengevolge werd het fictief rendement verhoogd naar 6,17 procent waarover 36 procent belasting betaald moet worden. Dit resulteert in een netto belastingdruk van 2,22 procent, in een markt waarin heel veel vastgoedeigenaren dit rendement bij lange na niet halen en dus nu verlies maken op hun pensioenbeleggingen. Wellicht is de redding nabij en komt de Hoge Raad binnenkort met een arrest dat, indien het advies van advocaat-generaal Peter Wattel wordt gevolgd, zal leiden tot het belasten van het werkelijk rendement. Maar niets is zo onbetrouwbaar als de overheid, dus veel ondernemers zijn met hun verhuurde woningen en winkels al gevlucht naar box 2. En laat CDA’er Marnix van Rij daar nu ook al een nauwelijks opgemerkte aanval op het bezit te hebben geopend.

De earningsstrippingmaatregel

Op 1 januari 2019 is de ‘earningsstrippingmaatregel’ (generieke renteaftrekbeperking) ingevoerd, een verplichting op grond van Europese regelgeving. Naar goed Nederlands gebruik is het kabinet daarin strenger dan noodzakelijk geweest door niet de toegestane drempel van 3 miljoen euro te hanteren, maar te kiezen voor een veel lagere drempel van 1 miljoen euro. Deze maatregel heeft tot doel te voorkomen dat buitenlandse investeerders bedrijven kopen en die vervolgens een lening verstrekken met een hele hoge rente en op die manier de winsten naar het buitenland laten vloeien zonder hierover in het land waar de winst wordt gemaakt belasting te betalen. Een vreemde argumentatie, maar er is door de Brusselse bureaucraten vast goed over nagedacht.

Volgens deze regeling mogen bedrijven het saldo van hun rentebaten en rentelasten alleen nog maar aftrekken tot een bedrag van 20 procent van de EBITDA (winst vóór interest, belastingen, afschrijvingen en amortisatie). Er is wel een drempel van 1 miljoen euro, hetgeen betekent dat het eerste miljoen aan netto rentelasten altijd aftrekbaar is, waardoor het mkb grotendeels buiten schot bleef.

Per 1 januari 2025 wordt deze drempel van 1 miljoen euro afgeschaft. Dit betekent dat je, als je bijvoorbeeld een huurpand van 1 miljoen euro hebt, dat voor 60 procent gefinancierd is tegen een hypotheekrente van 6 procent met een huur die 5 procent van de waarde bedraagt, plotseling drie keer zoveel belasting moet betalen. Daardoor wordt feitelijk de pensioenvoorziening, die vaak in vele jaren is opgebouwd, compleet gedekapitaliseerd. De belegging is direct veel minder waard en de waardedaling zal niet onopgemerkt blijven bij de banken, die vooraan zullen staan om hun geld terug te eisen.

Er zullen, net als bij de Wet betaalbare huur van Hugo de Jonge, weer tientallen miljarden aan mkb-pensioenen verdampen met alle gevolgen van dien. Buiten de door mijzelf in de Tweede Kamer ingediende motie om de impact van het schrappen van de drempel van 1 miljoen euro te onderzoeken en de door BVNL ingediende Kamervragen heeft niemand zich in de politiek hier druk over gemaakt.

Veel ondernemers en beleggers hebben geen idee dat de earningsstrippingmaatregel per 1 januari 2025 drastisch verandert en daardoor ook de kleine mkb-pensioenbelegger gaat raken. De onteigening van vastgoed door het laatste demissionaire kabinet-Rutte is in volle gang en het treurige is, dat bijna niemand het door heeft. ‘You’ll own nothing, and you’ll be happy’. Maar tegen die tijd is het al te laat. En echt gelukkig zullen we dan zeker niet zijn. Laten we daarom pal staan voor het eigendomsrecht en deze nivellerende onzin van Brusselse pennenlikkers verwerpen. Dat kan op 6 juni 2024 bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Stem tegen EU-collectivisme. In het belang van Nederland!

Verder Lezen

1 Reactie

 1. No name

  23 maart 2024 in 13:44

  Het zijn NAZI’S

  Demonstreren , begin ik niet meer aan .
  Alles op het bord schrijven van de overheid is flauwekul .

  Je buren, collega’s, de deug- monsters overal, zie de covid .
  Om de anderen de afgrond in te jagen .
  Het waren de goeien die gedupeerd zijn, die hoorde je nooit van ‘ je moet dit of dat’ wel gestigmatiseerd doorvoelen .
  Het schoren nsb tuig gaat vrijuit
  Op naar de volgende ronde.
  Misschien wel bij jou voor de deur straks om je kinderen weg te halen , voor de oorlog van wef Rutte ‘ het is nu eenmaal de wet ‘
  Elke week een nieuwe wet , zie de EU .

  De decadentie is rondom
  ‘ ik moet nu eenmaal ook een baan”
  Tja dat ik onzin sta te beweren , mensen een loer moet draaien , so what?
  Ik ben slim , ze trappen erin !
  Kijk weer 50 klanten een spuit aangesmeerd, nu is Jantje transgender klaar voor ‘ pharma ‘ waar ik ook mijn boterham “ mee verdien” ( het is de wet , ik sta in mijn volste recht)

  Nog wil men het niet zien noch horen .
  Liegen, bedriegen, moorden, stelen van fysiek, psychisch, materieel goed.
  Dat is de tijd waarin we leven , demonstreren tussen Idioten
  Met knuppels, waterkanonnen
  Heeft mij genoeg gezegd over het aantal minuten voor 12

  Nazi samenleving, niet zozeer een nazi overheid
  Die zijn NIETS zonder hulpjes.

 2. Jan

  27 maart 2024 in 13:10

  Wie is Wybren van Haga ook alweer?
  Van Haga kwam gisteravond (dwz september 2019) weer in het nieuws omdat hij zonder vergunning werkzaamheden had laten uitvoeren bij het Essenhofje. Een bewoner tipte de gemeente, die daarop het werk liet stilleggen. Dit tot grote woede van Van Haga, die volgens meerdere bewoners ‘op zeer agressieve manier’ bij hen verhaal kwam halen. ,,Hij was woest en wilde weten wie de gemeente had gebeld. Niemand durft te praten, we zijn als de dood voor deze man’’, aldus een van de bewoners tegen Hart van Nederland.

 3. Kees

  6 april 2024 in 13:25

  Jan, stemming makerij. Ik heb nog wel een uithuil doekje voor je. Mensen willen geen 60 uur per week meer werken en dan 50%+ belasting afstaan aan klimaatbelasting en wapen aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Foto: ANP

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land. Vanaf 1 januari dit jaar tot april is de benzineprijs al met bijna 25 cent per liter gestegen! Per 1 januari 2025 komt daar nog eens 24 cent per liter aan accijnsverhoging bij. Dan zou de prijs per liter op minimaal 2,54 euro moeten liggen, aldus de berekening van Autoweek. De Nederlandse automobilist wordt compleet kaalgeplukt en gedwongen de auto af te schaffen. Waar is dat allemaal op gebaseerd?

 


Opbouw benzineprijs

Deze website van Shell legt uit hoe de literprijs is opgebouwd;

 • 21 procent van de literprijs aan de pomp is de prijs voor ruwe olie
 • 2 procent van die literprijs gaat naar de benzineproducent voor het raffineren tot benzine
 • 3 procent betreft opslag en transportkosten
 • 7,4 procent is winst voor de pomphouder
 • 45,6 procent is belasting in de vorm van accijns
 • 21 procent is belasting in de vorm van BTW

Van de verkoopprijs van één liter benzine gaat 66,6 procent naar de overheid. Vanaf 1 januari 2025 stijgt dat naar boven de 70 procent!

 

Oorzaken stijgende olieprijzen

Als er weer eens prijsverhoging plaatsvindt, wordt direct verwezen naar de ontwikkelingen in de geopolitiek en internationale handel. Volgens álle mainstream media-kanalen drijven de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de huidige spanningen in het Midden-Oosten de prijs van ruwe olie op.

Maar als je kijkt hoe de prijs van een vat olie de afgelopen jaren heeft gefluctueerd en daarbij bedenkt dat iédere fluctuatie van die ruwe olieprijs slechts 21 procent van de prijs aan de pomp beïnvloedt, dan zie je meteen de lariekoek die over ons wordt uitgestrooid.

Van deze website is onderstaande grafiek afkomstig die onmiddellijk toont hoe het verhaal van de gestegen ruwe olieprijzen tot de categorie fake nieuws en desinformatie gerekend mogen worden.

Volgens deze CBS-website lag in het jaar 2015 de prijs van benzine op 1,64 euro, en dat bij een ruwe olieprijs van 140 dollar per vat!

Momenteel is de benzineprijs 2,28 euro per liter bij 86 dollar per vat, oftewel een hogere benzineprijs van 64 cent per liter bij een lágere olieprijs van 54 dollar per vat!

Op de oliemarkten wordt nu druk gespeculeerd over de prijs per vat als het conflict tussen Iran en Israël verder uit de hand loopt. Dan zou de prijs per vat (in het ergste geval) tot 100 dollar per vat op kunnen lopen. Dat is nog steeds 40 dollar per vat mínder dan in 2015!

 

Er is maar één oorzaak voor de geëxplodeerde brandstofprijzen; astronomische belastingverhogingen! Nederland op kop.

 

Brandstofbelastingen in de EU-lidstaten

Om even goed te begrijpen hoe onze regering de zaak belazert op het gebied van brandstofprijzen, is het goed de belastingen op die brandstof in andere EU-lidstaten te vergelijken.

De EU schrijft een minimum belastingtarief (accijns en BTW opgeteld) voor van 36 cent per liter (gegevens 2023).

In Nederland ligt volgens de ANWB het totaal van accijns en btw op 98 cent per liter; 2 ½ keer hetgeen de EU verlangt!

 

Nederland past de allerhoogste belastingen in heel Europa toe op brandstof!

Dat blijkt uit de berekeningen van het toonaangevende Tax Foundation Europe en onderstaande, beschamende tabel (gegevens 2023).

Overheid en mainstream media moeten eens de werkelijke feiten gaan benoemen in plaats van de burgers met desinformatie en fake nieuws te bestoken. De realiteit benoemen en bespreekbaar maken zal mogelijk het vertrouwen in de media en politiek geleidelijk kunnen herstellen en analyses als deze overbodig maken.

Verder Lezen

Column

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Foto: ANP

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren van de EU Green Deal en verdere digitalisering van de EU. In totaal omvatte het ‘coronaherstelfonds’ aanvankelijk 750 miljard (!) euro waarvan inmiddels honderden miljoenen in de zakken van criminele organisaties zijn verdwenen. Hoe ging dat in zijn werk en om hoeveel belastinggeld van Nederlanders gaat dit?

 


 

Het coronaherstelfonds

De coronapandemie zou ongekende schade aan de EU-lidstaten toebrengen en daarom werd al heel snel (in juli 2020) besloten om een fonds van 750 miljard euro in het leven te roepen door de regeringsleiders van de EU. De belangrijkste afspraken:

 • Een fonds van aanvankelijk 750 miljard euro, inmiddels boven de 800 miljard gestegen.
 • Van dit oorspronkelijke bedrag is 390 miljard euro beschikbaar voor subsidie of giften. De andere 360 miljard euro is voor leningen.
 • Landen moeten hervormingsplannen maken om geld te krijgen of te lenen uit het hulpfonds.
 • De plannen moeten gericht zijn op CO2-reductie, groene transitie en verdere digitalisering (digitaal paspoort, digitale (medische) dossiers, digitale betaalsystemen etcetera), bestrijding van klimaatverandering, bescherming van gendergelijkheid en gender transitie, bevorderen van biodiversiteit of het nieuwe EU-gezondheidsprogramma EU4Health.

Inmiddels heeft de EU dit fonds dus opgehoogd naar meer dan 800 miljard euro en het een naam gegeven: NextGenerationEU

 

De ECB ging in verhoogd tempo geld bijdrukken ter financiering van de Europese plannen

De 390 miljard euro subsidie wordt voornamelijk opgebracht door de rijkere EU-lidstaten waaronder Nederland. Dat herstelfonds gaat Nederland netto 330 miljoen euro per jaar kosten, berekende de Tilburgse hoogleraar Banking & Finance Harald Benink op verzoek van de NOS.

Hoeveel jaar gaat dit duren?

De Europese Commissie leent zelf 390 miljard van de 800 miljard euro tegen een rente van rondom nul procent, de aflossing is in 30 jaar (2029-2058), wat neerkomt op 13 miljard euro per jaar. Nederland moet voor diezelfde periode van 30 jaar een jaarlijkse netto bijdrage van 330 miljoen euro per jaar leveren.

Ten tijde van de beslissing van de Europese Commissie om dit NextGenerationEU-plan door te voeren, is de ECB aanmerkelijk hogere bedragen per maand aan geld ‘bij gaan drukken’. Van 20 miljard euro per maand voor corona, naar 50 miljard per maand tijdens 2020. Dat zie je terug in onderstaande grafiek.

Bron: ECB Quantitative Easing 2014 – 2024

 

Nu dus astronomische fraude met de fondsen van NextGenerationEU

“Grootschalige fraude met coronaherstelfonds” kopt dit artikel van Binnenlands Bestuur op 10 april 2024.

Begin april zijn er alleen al in Italië, het grootste land qua fraude uit het EU-fonds, in totaal 22 verdachten gearresteerd die voor 600 miljoen euro uit het Italiaanse coronaherstelfonds achterover hebben gedrukt.

De Italiaanse verdachten die werden opgepakt in Italië, Oostenrijk, Roemenië en Slowakije zouden valse bedrijfsbalansen hebben gebruikt bij het aanvragen van de steunfondsen.

Het blijft helaas niet bij Italië alleen.

Van alle 206 onderzoeken die het Europees Openbaar Ministerie (EOM) eind 2023 is gestart, hadden 179 betrekking op Italië. Op ruime afstand volgden Oostenrijk (33), Roemenië (8), Frankrijk en Portugal (3), Kroatië en Griekenland (2). Vooral de afwezigheid van Spanje in de lijst is opmerkelijk. Dat land heeft samen met Italië veruit het meest geprofiteerd van de coronaherstelfondsen van de Europese Unie.

Spanje blijkt dus een relatief veel betrouwbaarder EU-lidstaat dan sommige andere lidstaten.

Italië ontving bijna 200 miljard euro uit Europese middelen. Daarmee ging ongeveer 25 procent van het hele coronaherstelfonds, waaraan Nederland 330 miljoen euro netto gedurende dertig (!) jaar bijdraagt, naar slechts één lidstaat van de EU.

Zowel de omvang, de bestedingen, als de ongekende fraude binnen het project NextGenerationEU, tonen aan dat de EU meer aandacht van ons allen verdient. Ga daarom vooral stemmen op een EU-kritische partij in juni dit jaar.

Verder Lezen

Column

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het gaat om de huur van een woning”. Het AD kopt dat “Drie Nederlandse steden in de Europese ranglijst staan met de hoogste prijzen voor huurwoningen – Schrikbarend!” Het Parool neemt de belangrijkste conclusie over: Amsterdam is nu officieel de duurste stad van Europa. Nergens zijn appartementen, kamers en studio’s zo duur als in onze eigen hoofdstad. Maar ook in de andere grote steden, Rotterdam, Utrecht en Den Haag stijgen de prijzen exorbitant.

HousingAnywhere deed onderzoek naar 67.000 woningen in 28 Europese steden en kwam tot deze deprimerende conclusie. Voor een appartement in Amsterdam betaal je tegenwoordig 2.275 euro per maand en voor een studentenkamer gemiddeld 963 euro per maand. Een kleine kanttekening moet wel gemaakt worden, want de onderzochte woningen waren bijna allemaal gemeubileerd en bij meer dan de helft van de onderzochte accommodaties was gas, water en elektra inclusief. En Dublin, Parijs, Oslo en Londen zijn volgens een onderzoek naar 66 steden in Europa nog steeds veel duurder dan Amsterdam.


Maar zelfs met deze nuancering was er reden genoeg voor bijvoorbeeld de Woonbond om vol op het orgel te gaan. Het zou allemaal de schuld zijn van de particuliere belegger en “dit onderzoek bevestigt dat er excessief hoge huren worden gevraagd in de vrije sector en die moeten aan banden worden gelegd”. Gelukkig wordt de Woonbond op haar marxistische wenken bediend door onze demissionaire brokkenpiloot Hugo de Jonge die, voordat hij wegzakt in de vergetelheid, nog snel even de schade die hij heeft toegebracht aan de Nederlandse samenleving wil verdubbelen door invoering van de Wet betaalbare huur. De achterliggende gedachte is natuurlijk weer dat de markt heeft gefaald en dat de overheid de reddende engel zal zijn. Maar niets is minder waar.

Wet betaalbare huur

De Wet betaalbare huur wordt na twee schriftelijke vragenrondes binnenkort behandeld in de Tweede Kamer. De eerste vragenronde was ronduit teleurstellend en leverde 247 bladzijden aan ambtelijke prietpraat op die uiteindelijk om de hete brij heen draaide. De woningmarkt, en meer specifiek de huurmarkt draait om vraag en aanbod. Als de vraag stijgt en het aanbod daalt, dan stijgt de prijs. Dat optelsommetje kan zelfs een verdwaalde schoolmeester nog maken.

In 2023 kwamen er netto 228.000 immigranten ons land binnen en de bouwproductie stagneerde. Zelfs een minister zonder enige opleiding of ervaring in deze sector kan uitrekenen dat dit een giftige cocktail is die niet zal leiden tot minder druk op de woningmarkt. De Wet betaalbare huur gaat niet voor meer huurwoningen zorgen en de huren in het niet-gereguleerde segment zullen daarom exploderen. De huren in het gereguleerde segment worden door de overheid kunstmatig verlaagd, waardoor er een slordige 25 miljard euro aan mkb-pensioenen verdampt.

Buiten de problemen met de banken die hun leningen terug zullen eisen en het feit dat de overheid hiermee op zeer grove wijze ingrijpt in het eigendomsrecht is het directe gevolg dat er geen investeerder meer in Nederland woningen zal willen bouwen. Architectenbureaus zijn al aan het inkrimpen, het aantal bouwaanvragen neemt al af en er is, dankzij het voorgenomen overheidsingrijpen, sprake van een totaal bouwinfarct dat slechts te keren is door een Tweede Kamer die bij de behandeling van deze diep socialistische wet haar tanden moet laten zien en deze aanval op de zuurverdiende ondernemerspensioenen naar de prullenbak verwijzen.

Oplossingen

De oplossing is echter simpel. Het probleem aan de vraagzijde is direct oplosbaar met een immigratiestop. Maar ook aan de aanbodzijde liggen de oplossingen voor het oprapen. Minder overheidsbemoeienis: laat de markt haar werk doen. Laat corporaties lekker sociale woningen bouwen en val de particuliere sector daar niet mee lastig. Geef vervolgens corporaties de mogelijkheid om woningen te verkopen aan zittende huurders waardoor er weer meer geld is om te bouwen.

Stimuleer het splitsen van grote woningen in kleinere woningen zodat de woningvoorraad toeneemt zonder dat het metrage vergroot wordt. Schaf de kostendelersnorm af zodat mensen met een uitkering samen kunnen wonen zonder dat ze hun uitkering verliezen. Hetzelfde geldt voor woningdelen. Zorg ervoor dat meerpersoonshuishoudens weer worden toegestaan, zodat bijvoorbeeld vier of vijf mensen een zelfstandige woning kunnen delen.

Laat de overheid studentenhuizen weer toestaan. In studentenhuizen wonen studenten op kleine kamers en zij zijn volstrekt gelukkig met meerdere gelijkgestemden in een huis. Stop met het overreguleren van vergunningen waardoor het moeilijk en duur is geworden om een bouwvergunning te krijgen. Maak het makkelijker om bedrijfsruimte te transformeren naar woonruimte. Er staat maar liefst drie miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg in Nederland, dus dat zou een slok op een borrel schelen.

Pas bestemmingsplannen aan zodat het makkelijker wordt om bestaande panden op te toppen, ofwel een extra appartement bouwen op bestaande panden. In de grote steden kan dit makkelijk maar het wordt vaak tegengehouden door onzinnige bureaucratische regeltjes zoals de parkeernorm. Zorg dat er weer bejaardentehuizen en hofjes voor ouderen komen zodat er doorstroming kan plaatsvinden.

Maar het allerbelangrijkste is een betrouwbare overheid. Verhuurders, eigenaren, ontwikkelaars, beleggers, bouwers, banken en ondernemers kunnen niet investeren als de overheid onbetrouwbaar is. Het continu wijzigen van wetten en regels levert een slecht investeringsklimaat op en bedrijven stemmen met hun voeten.

Iedere ondernemer of belegger die zijn onderneming kan verplaatsen of zijn belegging kan liquideren, vlucht naar het buitenland. Minder overheid, en meer marktwerking kunnen de balans herstellen en tot duurzame oplossingen voor onze woningmarkt leiden. Dat lijkt mij een mooie opdracht aan de formerende partijen. Hopelijk kan Hugo snel met pensioen en wordt de Wet betaalbare huur in de Tweede Kamer al weggestemd. Dus schiet een beetje op met formeren, in het belang van Nederland!

Verder Lezen

Recent

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd! Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Column5 uur geleden

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land....

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Column11 uur geleden

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren...

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie
Klimaat1 dag geleden

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie

Baalde u al dat de zon tijdens een dag met druk vliegverkeer verscholen raakt achter een waas van vliegtuigsporen? Luchtvaartexperts...

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond
Column4 dagen geleden

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat4 dagen geleden

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)

Binnen de alternatieve onderzoekswereld is Nordangård internationaal bekend om zijn graafwerk naar de Rockefeller-dynastie. Die miljardairsfamilie werd groot dankzij haar...

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries
Opinie5 dagen geleden

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries

Hollènder zijn arrogante verheven schreeuwers die met hun grote bek in Limburg altijd de mooie baantjes wisten weg te pikken...

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO
Gezondheid5 dagen geleden

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO

Beschamend, dat is het enige woord dat nog overblijft na het aanschouwen van deze beelden. Minister Pia Dijkstra, bekend van...

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040 De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040
Opinie5 dagen geleden

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040

De 342 gemeenten van Nederland zijn niet in staat om zelf te ontdekken welke problemen ze hebben, dat vindt de...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat6 dagen geleden

Oekraïne-oorlog helpt ideaal wereldregering (1)

De Zweedse politiek wetenschapper én hardrockzanger doctor Jacob Nordangård komt aanstaande 13 april naar Nederland. In Stavoren presenteert hij zijn...

Groot Duits leger naar Litouwen Groot Duits leger naar Litouwen
Buitenland1 week geleden

Groot Duits leger naar Litouwen

Op 8 april 2024 stationeerde Litouwen een aanzienlijk aantal Duitse soldaten en militair materieel op zijn grondgebied ter bescherming tegen...

TrendingThis will close in 0 seconds