Column

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (4)

Avatar foto

op

Slaapwandelend de nucleaire Derde Wereldoorlog in (6)
Deel dit nieuws
Foto credit: Esther Meijer

De uitdrukking ‘slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in’, die nu al voor de vierde keer boven deze column staat, komt natuurlijk ergens vandaan. Onlangs gebruikten Ewald Engelen en Martijntje Smits het eveneens in hun NRC-opinieartikel dat ook nog eens werd afgedrukt in een Duitse mainstream krant. Het is één van de eerste echt kritische noten tegen alle oorlogshitserij en vooral een pleidooi voor vrede in plaats van oorlog. De uitdrukking is ontleend aan de gelijknamige titel van het magistrale boek van Christopher Clark over de oorzaak en de achtergronden van de Eerste Wereldoorlog, waar alle betrokken landen zich indertijd al slaapwandelend en met een keten van stomme beslissingen in rommelden.

Vijf jaar geleden betrok ik het witte houten thee- annex secretariaatshuisje van de laatste Duitse keizer Wilhelm II, een klein lief monument uit 1900, dat tot 1953 nog op Huis Doorn stond. Na zijn vlucht vanuit het Belgische oorlogsfront woonde de Duitse Keizer, een soort politieke asielzoeker avant la lettre, met zijn gevolg zoals zijn vleugeladjudant Sigurd von Ilsemann, op Landgoed Doorn waar hij in mei 1941 stierf en begraven werd. Niet alleen Clark schreef een uiterst belangwekkend boek, dat deed ook de vleugeladjudant Von Ilsemann met zijn dagboeken vanaf 1918 tot en met de dood van de Wilhelm II.


Laat ik al deze boeken, die ik natuurlijk wel moest lezen al wonende in het historische monument, voor het gemak met één adequate zin samenvatten, die de extreem complexe en vreemde achtergronden van die Eerste Wereldoorlog weerspiegelt. De op de vlucht geslagen laatste Duitse Keizer was zijn hele leven maar met één vraag bezig waar hij maar geen antwoord op vond en dat was de zin: ‘what the f*ck happened?’

Wilhelm II

De Duitse keizer kreeg van de geallieerden indertijd de schuld van de Eerste Wereldoorlog in de schoenen geschoven, maar wie Clark leest, de dagboeken van Ilsemann en de nieuwste studies van diverse (hobby)historici zoals Jaap Holwerda en wijlen Hans Andriessen, die valt van zijn stoel over de vele verontrustende geopolitieke overeenkomsten tussen toen en … nu.

Na de door de Duitsers gewonnen Pruisische oorlog in 1869 (en zeker na de Duitse eenwording onder de generaal Bismarck die slimmer en machtiger was dan Willhelm II) werd Duitsland een uiterst vermogend wetenschappelijk en industrieel welvarend rijk dat ook nog eens aan grote koloniale aspiraties en een zeevloot begon. Een giftige samenwerking van de Britten, Fransen en Russische tsaren zinde al vanaf eind 19e eeuw op een gezamenlijke aanval op Duitsland, die er uiteindelijk, na tal van machinaties en gerommel, in de zomer van 1914 ook kwam.

Verdrag van Versailles

De consequenties waren immens. Twee keizerrijken verdwenen: het Duitse en de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. In Rusland had de bolsjewistische revolutie plaats gevonden, waarbij de tsaar en zijn gezin koelbloedig uiterst wreed werden uitgemoord. Vervolgens begon in Rusland het communisme als tegenhanger van het westerse kapitalisme. Dat de Duitsers deze oorlog verloren was vreemd en heeft mogelijk vooral te maken met het uitbreken van de Spaanse griep aan en achter het Duitse front, die meer slachtoffers eiste dan de toch al gruwelijk moorddadige oorlog zelf. Vervolgens werd in Versailles een vredesverslag als een vernederend dictaat tegen de Duitsers afgedwongen en was dusdanig onrechtvaardig en hard, dat zelfs al tijdens de onderhandelingen critici ervan gruwden. De beroemde Britse econoom John Maynard Keynes die er als topambtenaar bij was, waarschuwde dat het ‘Dictaat’ van Versailles tot desastreuze gevolgen zou leiden. Wat het ook deed: Europa kreeg er de Nazi’s en Hitler voor terug. In die zin is de Tweede Wereldoorlog een haast logische voortzetting van de Eerste Wereldoorlog.

Loopgravenoorlog

Een andere staande uitdrukking is de ‘frische, fröhliche Krieg’, want in 1914 dachten met name de Duitsers nog dat het een korte gemakkelijke oorlog zou worden die ze wel even snel zouden winnen. De soldaten gingen letterlijk zingend naar het front waar ze vervolgens vier jaar lang in de grootst denkbare hel terecht zouden komen. De hemeltergende loopgravenoorlog zien we nu, ruim honderd jaar na dato, weer doodleuk opgelaaid in Oekraïne. En net als destijds in die Eerste Wereldoorlog krijgen we van alle geweld aan het front vrijwel niets mee vanwege de totale oorlogscensuur en propaganda aan beide kanten. En ook nu weer staan de belangen van met name de VS en de NAVO tegenover Rusland, die Europa voor de derde keer een wereldoorlog in zuigen, ‘in rommelen’. Bij het schrijven van deze column komt zojuist het bericht binnen dat Poetin nu niet meer over een speciale operatie spreekt, maar openlijk zegt dat Rusland met Oekraïne in oorlog is en vindt er een ongekend gruwelijke en grote aanslag plaats in Moskou. Feitelijk zijn ‘wij’ als het Westen nu dus niet meer in een koude, maar een hete oorlog met Rusland.

Escalatie

De gevreesde escalatie die ik al vanaf mijn eerste column benoemde, is een feit. We zijn nog nooit zo dicht geweest op een nucleaire oorlog, die onze beschaving en zelfs de mensheid in slechts enkele uren voorgoed van de aardbodem kan vegen. En dat met dank aan onder meer onze eigen minister-president Rutte, de ongekozen EU-voorzitter Von der Leyen, een door de Fransen niet meer gepruimde Macron en de seniele Biden, die Amerikaanse president probeert te spelen.

Het heeft niet eens zin meer om in deze column nog eens op te sommen hoe we hier terecht zijn gekomen, ik volsta met een paar verwijzingen want gelukkig hebben nieuwe Nederlandse media zoals De Nieuwe Wereld, met interviews met Amerikaanse grootheden zoals Jeffrey Sachs en Naomi Wolf die alles al messcherp benoemen en uitleggen. De Nord Stream pijpleidingen werden volgens de Amerikaanse hoogbejaarde toponderzoeksjournalist Seymour Hersh door Biden opgeblazen, en Europa zei daar niet eens wat over.

Hoogverraad

We leven in een tijd waarin onze politieke leiders niet alleen hoogverraad plegen, maar ons continent economisch en moreel tot in de afgrond hebben gebracht. Met de oorlog tegen Rusland pleegt Europa zelfmoord. Op LinkedIn waarschuwde ik hier al begin 2022 op. Iedereen die zijn huiswerk deed, kon toen al bronnen vinden zoals George Friedman die in 2015 al in vol ornaat en in het openbaar oreerde over de plannen van de Amerikaanse neocons met Oekraïne en ons continent.

De NAVO moest tot aan de drempel van de Russische grens op schootsafstand van Moskou oprukken en aldaar zou dan een nieuw ijzeren gordijn verrijzen vanaf de Zwarte Zee tot de Oostzee. En o ja, het aller gevaarlijkste voor de Amerikanen, wat koste wat kost vermeden moest worden, was een goede verstandshouding en economische samenwerking tussen Duitsland en Rusland, want dat zou de Amerikaanse hegemonie ondermijnen.

Neoconservatieve oorlogsagenda

In de horrorplannen van de neocons gaat het niet eens om Rusland, maar om China. Een oorlog tegen China. En die zou ‘het Westen’ alleen kunnen winnen met een onderworpen Rusland dan wel de vestiging van een (Amerikaanse CIA) puppet regime, zoals vanaf de Tweede Wereldoorlog gebruikelijk is geweest in ontelbaar veel landen over de hele wereld, in het bijzonder in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika.

Vredesdemonstraties

Nogmaals, beluister Jeffrey Sachs wiens ogen de laatste paar jaren ook pas echt ineens wijd open zijn gaan staan, en je weet genoeg. We zijn totaal besodemieterd en de prijs voor het niet tijdig inzien van de neoconservatieve oorlogsagenda en de macht en belangen van het militair-industrieel-farmaceutisch complex is dodelijk. Het is de allerhoogste tijd, die we overigens al nauwelijks meer hebben, om het tij te keren.

Kom zondag 31 maart allemaal naar Amsterdam, waar op twee plekken vredesdemonstraties zijn: op de Dam (12.00 uur) en daarna op het Museumplein (van 14.00 tot 15.00 uur). Op de Dam wordt gesproken, op het Museumplein gezwegen. Trek iets wits aan.

–//–

Verder Lezen

1 Reactie

 1. No name

  23 maart 2024 in 13:54

  Vooral niet publiceren NSB
  HOER

  Alternatieve media, lijkt net zo’n gedrocht als de overheid

 2. Floor

  23 maart 2024 in 14:43

  Onmacht is wat er over ons hangt!
  Die duivelse heersers zijn scrupuleus!
  Echter alles is nog mogelijk!

 3. Marco Holleman

  24 maart 2024 in 00:11

  Marcel Het boek Hidden History van Gerry Dochery bevestigt je verhaal over het ontstaan van de 1e wereld oorlog. Ook de Corbert report .com geeft een goede reportage van het werkelijke ontstaan van de 1e wereldoorlog die Duitsland willen en wetens in de oorlog duwden door de elite die de Engelsen Russen en Fransen op hoog niveau infiltreerden en aanzette om Duitsland uit te lokken zodat het feitelijk geen keuze had om of alle vernederingen te slikken of de wapens op te nemen, na alle pogingen om conflicten via vreedzame diplomatie de vrede te bewaren. Kregen de Engelsen uiteindelijk hun zin, oorlog met Duitsland.

 4. Josette

  24 maart 2024 in 11:49

  Dat slaapwandelen valt mee..tanks kwamen via vlissingen binnen..

  🇬🇷🇺🇲 In Greece, a train with American tanks was turned around at the port of Alexandroupolis

  ▪️The train loaded with American tanks was heading to Bulgaria.
  ▪️People shouted slogans: “Alexandroupolis is a port of the people, not a stronghold of imperialists,” and on the carriages they wrote in red paint: “Murderers, go home.”

 5. joep de kat

  24 maart 2024 in 14:28

  Momenteel staat zo’n 26.300 miljard dollar van de Amerikaanse staatsschuld uit bij externe schuldeisers. Hierbij zijn schulden van de Amerikaanse overheid aan zichzelf dus niet meegerekend, want dan komt de staatsschuld uit op 33.200 miljard dollar. Dit is niet meer terug te betallen zo ging het ook naar de aanloop van de 2 wereldoorlog we hebben niets geleerd van het verleden en stinken er allen maal weer in.

 6. Antonia

  29 maart 2024 in 00:56

  Voor echt nieuws net zo als deze krant, ga naar Y tube,
  Zie Scott Ritter en Ex General Douglas Mc Gregore etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Foto: ANP

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president Donald Trump. Hij gebruikte hierbij een ArmaLite Rifle, type AR-15, een semiautomatisch geweer met magazijnen voor 30 kogels die met een vuursnelheid van maximaal 60 kogels per minuut kunnen worden afgeschoten. Naar verluidt schoot Crooks negen keer op Trump waarbij een kogel het rechteroor van Trump doorboorde. Een bij de campagnerally aanwezige Trump-supporter werd gedood door een van de kogels en twee anderen raakten zwaargewond. De schutter zelf, die zijn moordaanslag uitvoerde vanaf een dak op ongeveer 150 meter afstand van Trump, werd direct met een schot in het hoofd gedood. Inmiddels circuleert er een filmpje van deze levensgevaarlijke linkse gek waarin hij declameert: “I hate republicans, I hate Trump, and guess what? You’ve got the wrong guy.” Van welke kant je het ook bekijkt is dit een regelrechte moordaanslag die gelukkig niet succesvol was.

Wat mij bij het lezen van de Nederlandse kranten opviel was de enorme drang om deze waanzinnige moordaanslag te bagatelliseren. De Volkskrant sprak van een “schietpartij”, alsof het een verjaardagspartijtje betrof waarbij jongetjes van vijftien naar hartenlust een uurtje mochten paintballen. Het NRC vond het belangrijk te melden dat Trump slechts “lichtgewond” was na een ‘mogelijke’ moordaanslag. Het NRC was er dus nog niet zo zeker van dat het om een moordaanslag ging. Nee, dat moest eerst nog maar bewezen worden. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat Crooks uit zelfverdediging handelde of dat hij aan het jagen was en per ongeluk in de richting van Trump schoot.


Onze onvolprezen staatsomroep, de NOS, laste een extra journaal in over de ‘aanslag’ op Donald Trump. Nee, geen moordaanslag, maar een gewone aanslag. Zoals je die ook kunt hebben als een Nederlandse politicus met een paraplu op zijn hoofd wordt geslagen. Het Financieel Dagblad deed het al niet veel beter: “Donald Trump bij rally beschoten en licht gewond.” Je vraagt je af wat een linkse journalist denkt als hij of zij, blijkbaar vol afkeer van iemand die aan de andere kant van het politieke spectrum zit, op deze manier de waarheid geweld aandoet. Als je een hbo-opleiding journalistiek hebt voltooid dan mag toch aangenomen worden dat je hebt geleerd om de waarheid zo feitelijk mogelijk weer te geven. Het lijkt er echter op dat deze woke-getrainde massa-manipulatoren juist het tegenovergestelde doen. De waarheid wordt zorgvuldig, op Orwelliaanse wijze, de kant op geboetseerd die in het collectivistische gedachtengoed past. En helaas gelooft een grote groep van plichtsgetrouwe en Godvrezende Nederlanders het ook nog.

Gelukkig zijn er ook nog andere mediakanalen maar die zijn in Nederland wel schaars. Maar feit blijft dat 99 procent van de Nederlandse media blijkbaar niet in staat is om feitelijk en onafhankelijk nieuws te brengen. Dat zien we bij elke polariserende casus. Bij de coronacrisis, het toeslagenschandaal, de oorlog in Oekraïne, de Israël-Palestinakwestie, en nu ook bij de moordaanslag op Donald Trump. De diep-socialistische mening van onze journalisten ligt er telkens weer duimendik bovenop.

Maar woorden doen ertoe. We hebben dat gezien voor de moord op Pim Fortuyn, toen de linkse demonisering in het debat uit de bocht vloog. GroenLinks-coryfee Paul Rosenmöller zag “Pim Fortuyn graag bloeden” en de zure PvdA-leider Ad Melkert maakte er een gewoonte van om Fortuyn neer te zetten als een onmenselijk wezen met verachtelijke denkbeelden. Recentelijk deed Frans Timmermans hetzelfde met zijn uitspraak dat “Wilders een zelfbenoemde bewonderaar van Poetin is”. Nog verder ging hij toen hij stelde: “wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt”. Een hondenfluitje op anabolen steroïden.

En we zien nu hetzelfde patroon bij de linkse politici in de Verenigde Staten. De hulpeloze, vergeetachtige en stotterende Biden gaf enkele weken geleden nog aan dat Trump een “gevaar voor de democratie is”. Enkele dagen geleden zei hij nog: “It’s time to put Trump in a bullseye”, met andere woorden: maak een schietschijf van Donald Trump. Dus Volkskrant, FD, NRC, NOS en andere staatspropagandakanalen: het moet toch mogelijk zijn om eerlijk nieuws te brengen? Zonder gemanipuleer, geïndoctrineer en collectivistisch nepnieuws? Individuele journalisten en eindredacties: neem jullie verantwoordelijkheid. En breng onafhankelijk en feitelijk nieuws in plaats van leugens. In het belang van Nederland.

Verder Lezen

Column

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Avatar foto

Gepubliceerd

op

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Foto: ANP

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV van Geert Wilders. Want zo kon het niet langer. Na bijna veertien jaar moest en zou er een kentering komen. De mensen waren het spuugzat en de ravage van Rutte moest worden opgeruimd. ’s Winters zitten mensen in de kou omdat de gasprijzen kunstmatig hooggehouden worden door torenhoge accijnzen. De wachtlijsten in de zorg groeien en de kwaliteit van de zorg neemt in rap tempo af. Jeugdzorg is al helemaal een perverse geldmachine geworden, waarin commerciële partijen goudgeld verdienen aan het wegrukken van kinderen uit kwetsbare gezinnen. De woningmarkt is zodanig verstoord door neomarxistisch overheidsingrijpen dat mkb-pensioenbeleggers beroofd zijn van hun oudedagsvoorziening en starters gedoemd zijn bij hun ouders te blijven wonen. De toeslagenaffaire heeft diepe sporen achtergelaten, de onderste steen van het MH17-drama is nog lang niet boven en de Groningers zijn maar liefst drie keer de sigaar. Ze hebben scheuren in hun huizen, ze hebben geen compensatie gekregen en nu moeten ze ook nog de hoofdprijs betalen omdat een stel voor de bühne huilende alfa’s onnodig het Groninger gasveld heeft gesloten, terwijl dit technisch niet nodig was.

Maar de voornaamste reden voor een stem op de PVV was de wens om een halt toe te roepen aan de demografische transitie waarbij de autochtone Nederlander wordt overspoeld en vervangen door mensen uit veelal incompatibele culturen. Inmiddels is het woord ‘omvolking’ door de PVV zelf tot taboe verklaard en niet eens in de ijskast, maar gewoon bij het grofvuil gezet. Net als de Nexit, het premierschap en de weerstand tegen de oorlog in Oekraïne. Zo snel kan het gaan. Na zes maanden zwangerschap baarden de vier elkaar hatende partijen die een extraparlementair bestuur beloofden een kabinet onder leiding van een ambtenaar met een afluisterachtergrond. En toch had het land nog steeds de hoop dat Geert al zijn kroonjuwelen had opgeofferd voor dat ene hogere doel. Het stoppen van de tsunami van kansenparels die ons prachtige land komen afbreken.


 

Plenair debat over de regeringsverklaring

De moed van de strategische stemmer moet diep in de schoenen zijn gezakt na twee vruchteloze debatdagen, waarbij een nieuw parlementair dieptepunt werd bereikt. Yeşilgöz beschuldigde Wilders ervan dat hij achter de hoofddoekentweet van Agema zat, die vervolgens door onze kersverse, zenuwachtig met zijn armen zwaaiende, spionnenpremier tot de orde werd geroepen. Als ‘minister Adema van Verkeer en Waterstaat’ weliswaar, maar goed, alle begin is moeilijk.

Omtzigt nam als vanouds anderen de maat en ‘vond er wat van’ dat de PVV naar zijn maatstaven niet democratisch is. Dat is natuurlijk niet integer, vindt de voorman van de partij die vol zit met Kamerleden die qualitate qua de morele hoogvlakte claimen.

Schoof mijmerde nog een beetje dat hij zo goed had samengewerkt met Frans Timmermans bij ‘het neerschieten van MH17’, maar de lachers kreeg hij al lang niet meer op zijn hand. Medelijden en plaatsvervangende schaamte was de enige emotie die hij opriep bij de gedesillusioneerde kiezer die het debat volgde. Maar het absolute dieptepunt kwam toen Geert Wilders zijn eigen premier, die in consensus door alle vier de partijen naar voren is geschoven, de mantel uitveegde en hem ‘slappe hap’ noemde. Zelfs de grootste fans van de directe debattechnieken van Wilders vonden dit te ver gaan en ’s lands sympathie verschoof onmiddellijk naar de stuntelende Schoof, die inmiddels al urenlang een kabinet had verdedigd dat hem compleet in de steek liet.  Zo hard en zo onprofessioneel tekeergaan tegen deze onhandige ambtenaar was volstrekt onnodig en contraproductief. Opeens zag iedereen dat de keizer geen kleren aan had.

De grote moeite die de PVV heeft om bewindslieden van enige kwaliteit te leveren. Het samengeraapt zooitje ongeregeld dat zich nu Kamerlid mag noemen, maar ondertussen nauwelijks meedoet aan debatten. Een partij zonder kader, zonder intellectuele oudgedienden die de partijleider corrigeren, zonder wetenschappelijk instituut, zonder jongerenbeweging en zonder leden. Met zulke vrienden heeft het kabinet geen vijanden meer nodig. De vraag is dan ook niet óf kabinet-Schoof I gaat vallen, maar hoe snel. Maurice de Hond, die de PVV in de week voor 22 november de hemel in peilde, was onverbiddelijk en noteerde een ‘forse verschuiving na het eerste debat’. Met andere woorden: de voorspelde val van de PVV is ingezet. Geert Wilders pleegt harakiri in de Tweede Kamer. En het zijn 36 Kamerleden en miljoenen kiezers die het loodje leggen.

Verder Lezen

Column

De hypocrisie van slavernij-excuses

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De hypocrisie van slavernij-excuses
Foto: ANP

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door de Nederlandse politiek, christelijke en financiële bestuurlijke elites is zeer terecht. Immers, de geschiedenis leert wijze lessen. Wanneer we op de herdenking terugkijken horen we grote woorden. Met name uit monden van de nazaten van de politieke en bestuurlijke elites van toen. Zij spiegelen zichzelf nu gaarne in de spiegel van het grote deugen en morele gelijk. Geen twijfel bij hen dat zij wel van de geschiedenis leren en aan de goede kant staan. Maar hoe geloofwaardig zijn zij? Hebben zij de echte lessen wel geleerd?

Laten we dat toetsen aan de hand van de ‘gedragen’ woorden van burgmeester Halsema. Zij wees met haar altijd-gelijk-vingertje naar de critici van deze herdenking. Volgens haar erkennen zij niet te pijn van het slavernijverleden. Zij noemt hen ‘wegkijkers’. Om eraan toe te voegen dat ‘pijn die wordt ontkend, kan niet helen’. Daar heeft zij een serieus punt. Maar wat haar woorden zo onwaarachtig en hypocriet maken, is dat deze burgemeester, en met haar het gehele wetenschapsreligieus links-liberale-groen-christelijk ‘jubelkoor’, er geen enkel probleem mee hadden om in de duistere coronajaren miljoenen, vooral niet-gevaccineerde medeburgers, heel veel pijn te doen. En daar tot op de dag over zwijgen, wegkijken en er alles aan doen om deze pijn te bagatelliseren en te ontkennen.


Zij en alle andere politiek-bestuurlijke coronadaders leggen daarmee getuigenis af van het feit dat juist zij, als nazaten van de politiek-bestuurlijke elites die schuldig zijn aan de misdaden tegen de menselijkheid van de slavenhandel, niets van die geschiedenis geleerd hebben. In woord en gedrag hebben de eigentijdse politiek-bestuurlijke elites, deze keer niet met een beroep op het superieure wit-christelijk ‘waarheidswoord’, maar met een beroep op de (medisch) wetenschapsreligie en wetenschapsbijbel, een vergelijkbaar toneelstuk opgevoerd. Met hen in de rol van dader.

Net als de (wit-christelijke) politiek-bestuurlijke daders van toen er geen enkel moreel bezwaar in zagen om de zwarte mens te ontmenselijken, te dehumaniseren en als minderwaardig te behandelen en vanuit deze superioriteitsattitude met groot gemak en vanzelfsprekendheid misdaden tegen de menselijkheid begingen, maakt de huidige elites (niet toevallig ook westers en wit) zich daaraan ook schuldig. Met hetzelfde grote gemak. Zonder enig gewetensbezwaar. Zonder dat ze beseffen dat zij met dat zij excuuswoorden uitspreken voor hun voorgangers, in herhaling van dat gedrag vervallen. Gelijk draaideurcriminelen.

Wie, ter bewijsvoering ervan, de moeite neemt terug te kijken op de duistere coronajaren en nog eens ‘luistert’ naar de woorden en de zinnen uit monden van de excuus-elite van nu, ontwaart ‘zwarte’ gelijkenissen. De taal van ontmenselijking werd door Bontenbal cum suis volop gesproken. Het dehumaniserings-discours was burgemeester Halsema niet vreemd. Maatschappelijke uitsluiting werd in GroenLinks, D66 en CDA-bestuurlijke kringen gevierd. En toen de ‘uitgestotenen’ hun pijn en diepe zorg etaleerden, er aandacht voor vroegen, lachte het politiek-bestuurlijk Hugo-de-Jonge-elite volk de ‘ballen uit hun broek’.

Deze pijn mag er van de huidige elite niet zijn. Met veel gevoel voor de eigen superioriteit bepaalt zij wel of uw pijn er mag zijn. Net als in het slavernijverleden de ‘zwarte’ pijn er niet mocht zijn en werd gebagatelliseerd. Precies deze superioriteits-attitude die ook weer in de coronajaren haar duistere gezicht toonde, is de sleutel tot het écht leren van de slavengeschiedenis. Jezelf moreel superieur verklaren, zoals Halsema cum suis doen, getuigt van geschiedenis-analfabetisme. De welbekende Jordan Peterson heeft er een treffend woord voor: ‘narcistische compassie’! Aan al die excuses van de politiek-bestuurlijke daders van misdaden tegen de menselijkheid is niets oprecht. Slechts bedoeld om het eigen daderschap te verhullen.

Het is overduidelijk waarom de huidige westers-christelijke beschavings-‘woke’-elites deze ‘witte’ superioriteits-les van de geschiedenis niet willen leren: omdat het een beschamende geschiedenis is,  waarvan genocides en volkerenmoord de ‘hoogtepunten’ zijn. Wie de wit-christelijke beschavingsgeschiedenis van het slavernijverleden in breder perspectief plaatst, ziet een aaneenrijging van misdaden tegen de menselijkheid, gevoed en uitgevoerd door de gruwel van superioriteitsdenken. Het wezenskenmerk van de westers-christelijke beschaving. Een beschaving, die zich superieur acht(te). Uitverkoren door God zelf en die ver boven andere culturen, beschavingen en ‘huidskleuren’ en ‘andersdenkenden’ stond.

De westerse christelijke beschaving is groot geworden dankzij deze schaduwkanten. Ze heeft er nooit van willen leren. Daarom valt ze elke keer weer in herhaling en voeren de politieke en bestuurlijke elites met regelmaat in de geschiedenis hun superioriteits-toneelstuk op. Met altijd dezelfde uitkomst en afloop: misdaden tegen de menselijkheid. Om daar vervolgens eeuwen, decennia of jaren later excuses voor aan te bieden en oproepen om de pijn van de slachtoffers te erkennen en serieus te nemen.

Het coronabeleid is de meest recente opvoering van deze typisch westers-christelijk beschavings-toneelstuk. Met ook nu weer, met een blik op de oversterfte, misdaden tegen de menselijkheid als standaard uitkomst van superioriteitsdenken en -politiek. Dit wegkijken van de politiek-bestuurlijke elite van hun corona-dadersrol en de pijn van miljoenen burgers, maakt niet alleen die drie miljoen niet-gevaccineerde burgers woedend. Ook vele ‘gewone’ burgers, die zich niet verantwoordelijk voelen voor de ‘zwarte’ gruweldaden, begaan door de politiek-bestuurlijke elites uit de slaventijd, krijgen genoeg van het ‘morele’ vingertje, waar hen de les wordt gelezen en schuld aangepraat. Om vervolgens door het elite-dadersvolk te worden uitgescholden voor ‘racisten’, ‘fascisten’, ‘extreem-rechts’, ‘complotdenker’ en ‘wappie’.

Wie echt van de geschiedenis wil leren, moet beseffen dat het gif van hét superioteitsdenken de kwaadaardige schrijver is van vele ‘zwarte’ verhalen. Vooral uit- en opgevoerd door de politiek-bestuurlijke elites. Wie die les leert, kan er niet omheen om de politieke elite van nu, bestaand uit vooral links-liberale-groen-christelijke hoogopgeleide wetenschaps-religieuzen, te wijzen op hun dadersrol in de voorbije coronajaren, die hun morele ‘Halsema’-betoog volstrekt onwaarachtig maakt. Hier ligt een grote opgave voor het kabinet-Schoof, die mede de eindkomst is van (maatschappelijke) woede, pijn en teleurstelling van het ‘gewone’ volk, waar het hoogopgeleid superioriteitsdeel van de samenleving met veel dedain op neerkijken.

Zonder dat deze pijn wordt erkend en geheeld, de politiek-bestuurlijke elites hun ‘dader-coronarol’ erkennen en om vergiffenis vragen voor de echte ‘zwarte’ les van 2000 jaar wit-westerse-beschavings-elite-politiek, kan geen heling zijn tussen elite en het volk. Dan is het wachten tot het superioriteitsgif in de hypocriete gezichten van de elites ontploft.

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column7 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden