Column

De buitenparlementaire corona-enquête (1)

Avatar foto

op

Slaapwandelend de nucleaire Derde Wereldoorlog in (6)
Deel dit nieuws
Foto credit: Esther Meijer

Vannacht had ik een droom. Ik schreef hem meteen op. De droom begon hondsberoerd met bizarre weers-extremen en een door langdurige regen half verzopen graanoogst. Net als in de zomer van 2023. Het tweede deel van de droom was nog vreemder. Ik was ineens weer onderzoeksjournalist ten overstaan van de buitenparlementaire corona-enquête!

Ik zal u verslag doen. Vandaag deel 1.


Waarom ik mij zelf weer met pen, papier en laptop in de enquêtebanken aantrof, vertelde mijn droom mij niet. Ik zat er gewoon. Ergens heeft de droom wel logica. In 2014 publiceerde ik samen met wijlen mijn vriend Andries van den Berg het researchboek ‘De Ontsporing’. Weet u nog? Die gederailleerde Fyra-hogesnelheidstrein tussen Brussel en Amsterdam. Daarna versloeg ik deze Fyra-enquête voor het mediaplatform Follow The Money.  Dat ‘verslaan’ is letterlijk, want wij hadden bijna alle hoofdrolspelers al geïnterviewd, lang en breed voor de enquête was begonnen. Ons boek behelsde ook de Fyra-aanloopperiode (1989-2001), terwijl de enquêtecommissie die cruciale aanloopfase aanvankelijk niet eens in de smiezen had. Ze namen spoorslags een paar maanden extra tijd waardoor de enquête werd uitgesteld en pas een paar maanden later begon.

Eind 2015 presenteerde de commissie haar eindconclusies en die waren compleet conform ons boek, op onze hoofdconclusie na dan. Die durfde deze Haagse Fyra-commissie niet aan. Naast het wanbeleid van betrokken ministeries en de Tweede Kamer in met name de neoliberale jaren van de paarse kabinetten (de twee PvdA/VVD/D66 kabinetten-Kok kregen die naam mee in de periode 1994-2002), leidde vooral het in de jaren negentig vanuit Brussel overgewaaide fenomeen ‘openbare aanbesteding’ (tender) tot het spoordebacle. Echter, het onderwerp openbare aanbesteding was ‘te politiek’. Daar wilde neoliberaal Den Haag in 2015 niet eens naar kijken! En dus was die Fyra-enquête zelf ook een farce.

Terug naar mijn corona-enquêtedroom. De grootste verrassing was de parallel opgerichte schaduw-expertcommissie die de buitenparlementaire enquête werd genoemd, geleid door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib. De reguliere Haagse parlementaire enquête ging tegelijkertijd van start, maar de veel meer onthullende parallelle hoorzittingen onder voorzitterschap van Arib stegen daar ver bovenuit in niveau, importantie en impact.

De eerste dag, en dat kon natuurlijk niet anders, begon met een minuut stilte om de slachtoffers van de vaccinatieschade te herdenken. Naar verluidt gebeurt dit ook bij de Europese parlementaire enquête die nog in voorbereiding is. Indringend was de hoorzitting met de Nederlander Maurice van Ulden die in nauw contact stond met Arne Burkhardt en zelfs op onderzoek uitging na zijn dood. Van Ulden ontdekte dat er niet eens criminologisch onderzoek is gedaan naar het overlijden van Burkhardt, die om het leven zou zijn gekomen na een poging om zijn autistische zoon van de verdrinkingsdood te redden. Van Ulden: “Die zoon kon gewoon zwemmen en werd gered, maar Burkhardt zouden ze lange tijd niet hebben kunnen vinden terwijl het slechts een betrekkelijk klein binnenmeer betrof.”

Het verhaal van de heldhaftige Duitse patholoog professor Arne Burkhardt (januari 1944 – mei 2023) met zijn 40 jaar werkervaring is magnifiek en heeft alle verfilmbare elementen in zich die de coronajaren kenmerkte. Een aantal video’s met zijn boodschap om onmiddellijk te stoppen met de nieuwe, experimentele gentechnologische mRNA-therapie (ook injecties, maar het zijn geen vaccins) werden aanvankelijk weg gecensureerd, op YouTube zelfs nog tot in 2024 aan toe. Ik zal nooit vergeten hoe ik werd gegrepen door een van Burkhardts laatste interviews. Hoewel ik geen anti-vaxxer ben (ik heb niets tegen vaccinaties mits deze goed uitgetest en bewezen effectief en veilig zijn) was ik weliswaar beducht en wantrouwend over met name de AstraZeneca en de mRNA-injecties, maar na deze video met het 2,5 uur durende interview van Burkhardt met een gedreven en intelligente jonge interviewster, besefte ik dat de oversterfte wel degelijk samenhangt met de vaccinaties. De uitkomsten van Burkhardt zijn ongekend heftig.

Burkhardt had ondanks zijn pensioen besloten om zijn vak weer op te pakken door second opinion pathologie te bedrijven op patiënten die mogelijk door vaccinatie zouden zijn overleden. Hij begon met onderzoek naar weefsels van plots gestorvenen. Zijn bevindingen gaven hem al meteen de schrik om het hart. Hij paste de nieuwste wetenschappelijk bewezen onderzoeksmethodes zoals histopathologie (weefselonderzoek) toe. Maar van alle 800 pathologen in Duitsland was er, op Walter Lang na, niemand die hem hielp. In andere landen vond hij wel meewerkende collega’s. Van alle onderzochte overledenen bleek 78 procent dood te zijn gegaan als gevolg van vaccinatie. De patholoog zag dingen die hij nooit eerder had gezien.

De via m(messenger)RNA toegediende injecties met de genetische code om lichaamsvreemde spike-eiwitten aan te maken, bleek overal in het lichaam door te kunnen dringen, tot in de hersens, hartspier en testikels aan toe. In alle organen werden mRNA-vaccinatieresten gevonden die tot ontsteking en dodelijke trombotische bloedklonten leidde.  Om die reden waarschuwde Burkhardt in april 2023 jonge vrouwen die zwanger wilde worden om gevaccineerde mannen te mijden. In zijn laatste interview korte tijd later nuanceerde hij dat tot ‘in ieder geval het eerste driekwart jaar na vaccinatie ‘en ‘doe liefst ook een vruchtbaarheidsonderzoek’, maar de boodschap bleef even schokkend.

Over mogelijk versnelde ontwikkeling van kankertumoren sprak de patholoog ook. Maar de nano-vetbolletjes die met de mRNA-injecties in spieren en vaak ook direct in bloedbanen werden ingespoten zijn, aldus Burkhardt: ‘microscopisch on-detecteerbaar.’ De schade daarvan is, net als die van de onlangs pas ontdekte DNA-vervuiling in mRNA-vaccins, nog onduidelijk.

Burkhardt begreep niet dat collega-wetenschappers zich ineens topexperts gingen noemen en zelfs geen tegenspraak dulden. Dat is puur onwetenschappelijk. Ergens in de afgelopen twee decennia, concludeerde de gerenommeerde professor, is het gruwelijk misgegaan met de wetenschap. Toen ik hem dit hoorde zeggen dacht ik meteen: en met de journalistiek ook! Met name dat, de dood van mijn oude ambacht, is hét thema van mijn memoires in ‘Uitgehold, van haver tot gort’ (medio 2024), een vervolg op ‘Uitgebeend’ (2014) dat onder meer over ons voedsel maar ook over dierziektes, zoönoses en pandemieën ging. Na de publicatie van Uitgebeend was ik in de periode 2014-2018 vaak op radio, tv en in de krant te zien, als expert. Als autoriteit zelfs. Om die reden mag ik de tweede dag van de enquête aantreden om te worden gehoord (zie deel 2 in deze reeks), want in de hele coronaperiode werd ik gecensureerd op social media platforms. De reguliere mainstream media, mijn vroegere collega’s, meden mij als de pest.

Vanaf 2017 werk ik als natuur- en graanboer, maar tijdens mijn coronabesmetting in april 2020 pakte ik mijn research weer op. Binnenkort te lezen hier op Indepen. Over dansen met (het wel goed geteste) Janssen, over het in de VS niet maar in Europa wel toegestane AstraZeneca, over de uitgeholde Europese en Haagse democratie, de uitgeholde regulators (EMA), et cetera. En over de rol van het globalistische gespuis zoals de WHO, het WEF, de Amerikaanse ‘neocons’, Soros en Bill Gates die in de poreuze, uitgeholde ruimtes van onze democratie en zelfs tot diep in onze eigen levens zelf zijn gekropen, ondanks de waarschuwingen van megaklokkenluiders zoals Eduard Snowden en Julian Assange.

Op naar mijn eerste onthulling volgende week. Stay tuned.

Verder Lezen

1 Reactie

  1. Skydisc1

    22 januari 2024 in 09:29

    Fantastisch dat er onafhankelijk onderzoekers en wetenschappers zijn die niet naar de poppen van criminele lieden en instanties handelen. Zonder hen is de wereld verloren aan zelfzuchtige en empathieloze schepsels. Mijn waardering voor al diegenen. Die zo belangrijke onderste steen dient omhoog gehaald te worden. Heel heel langzaam gebeurt dat maar slapende struisvogelschapen en hypocrieten zijn er nog veel teveel. De reguliere media is een van de hoofdschuldigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

De belofte van een extraparlementair zakenkabinet is als eerste gebroken

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De belofte van een extraparlementair zakenkabinet is als eerste gebroken

De marketingmachine van ’s lands meest integere Kamerlid draaide met zijn Nieuw Sociaal Contract op volle toeren. Er moest en zou een constitutioneel hof komen om wetten te kunnen toetsen aan de Grondwet, want de Grondwet is onveranderlijk en heilig. Wee diegene die de Grondwet ter discussie stelt, want die krijgt te maken met rechtstatelijkheidsdominee Omtzigt himself. Internationale verdragen moesten koste wat het kost gerespecteerd worden want, eenmaal ja gezegd, dan is het tot de dood ons scheidt. Bovendien moest het maar eens afgelopen zijn met de vriendjespolitiek en de netwerkcorruptie die Den Haag al jaren in haar greep heeft en die ertoe heeft geleid dat loyaliteit het altijd won van kwaliteit.

JOVD’ers werden na hun studie politicologie of bestuurskunde gerekruteerd als tassendrager, om vervolgens na een decennium ja-knikken, zonder enige relevante ervaring of opleiding, de meest uitdagende ministersposten te bezetten. Het extraparlementaire ‘programkabinet’ moest eindelijk korte metten maken met deze inmiddels beruchte Rutte-doctrine. Na zeven maanden onderhandelen ging het gordijn omhoog en mocht het volk de geboorte van het eerste kabinet van premier Schoof, zelf jarenlang lid van de Partij van de Arbeid, aanschouwen. In al zijn extraparlementaire schoonheid, maar met weinig ministers of staatssecretarissen van buiten. Laat staan dat er gezocht was naar een match tussen competenties en portefeuilles. En toch zijn er een paar lichtpuntjes.


Laten we de meest in het oog springende ministeries beschouwen waar het juist wél goed lijkt te zijn gegaan. Allereerst is er de nieuwe minister van Financiën, de 43-jarige VVD’er Eelco Heinen, econoom met twee masteropleidingen in algemene economie en macro-economie. Hij wordt geflankeerd door Folkert Idsinga, die weliswaar voor NSC staatssecretaris van Fiscaliteit en Douane wordt, maar daarvoor een uiterst competent Kamerlid was voor de VVD en bovendien ooit partner bij Baker & McKenzie als fiscalist. Voorts hebben we dan een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, de NSC’er Caspar Veldkamp, die kan bogen op ruime internationale ervaring als ambassadeur in Griekenland en Israël. Daarnaast heeft hij als ambtenaar diverse posten in het buitenland bekleed, waaronder in Washington en Warschau. Deze man kun je om een internationale boodschap sturen.

Een ander bijzonder lichtpunt is uiteraard Gijs Tuinman. Onderscheiden met de hoogste onderscheiding die een militair kan verdienen, de Militaire Willems-Orde voor zijn bijzondere verdiensten in Afghanistan, wordt deze luitenant-kolonel b.d. van het Korps Commandotroepen onze nieuwe staatssecretaris van Defensie. Over het koppelen van competenties aan functies gesproken! Wel zal het enigszins vreemd geweest zijn voor deze Ridder dat de prestigieuze ministerspost op Defensie in het potje bordes-stratego veroverd is door de VVD, waarop vervolgens de 37-jarige Ruben Brekelmans wordt gepositioneerd, die geen enkele militaire ervaring meebrengt. Brekelmans blinkt overigens wel uit in zijn passie voor de oorlog in Oekraïne, dus misschien is hij daarom wel uitverkoren.

Oude wijn in nieuwe zakken

Het kabinet-De Geer I (1926) was een zuiver extraparlementair kabinet. Er was geen steun van de meerderheid en na de val van het kabinet-Colijn I moest er toch wat gebeuren. Het kabinet-Den Uyl I (1973) werd door de PvdA en D66 als parlementair gekwalificeerd, maar in elk geval nog door de andere partijen, PPR, KVP en ARP, als extraparlementair gezien.  Het kabinet-Schoof I bestaat uit 29 bewindspersonen, waarvan het overgrote deel nog nooit een bedrijf van binnen heeft gezien, anders dan op werkbezoek. Mijn weddenschap met Ab Flipse om een goede fles wijn heb ik ruimschoots gewonnen, want er is nauwelijks een ondernemer te bekennen in het nieuwe kabinet. En ambtenaren zijn geen mensen van buiten. Dat is gewoon oude wijn in nieuwe zakken.

Natuurlijk is er hoop dat goede mensen zoals Fleur Agema, Barry Madlener en Femke Wiersma de chaos van hun voorgangers zullen herstellen. Vanzelfsprekend is er de verwachting dat Marjolein Faber, na de uitverkoop van Nederland door Mark Rutte, de grenzen potdicht zal gooien, het inwilligingspercentage naar nul zal terugbrengen en de Dublin-afspraken in ere zal herstellen. Geheel in lijn met wetten en verdragen, zoals de hardliner Gidi Markuszower het ongetwijfeld voor ogen had. Hoe vreemd is het eigenlijk dat het kabinet, dat een Nederlandse KGB’er in casu oud-directeur-generaal van de AIVD premier maakt, geen openheid van zaken geeft nadat de AIVD iets onoverkomelijks zegt te hebben gevonden over iemand die al jaren een voortreffelijk Kamerlid is? En uiteraard kijkt heel ondernemend Nederland reikhalzend uit naar het moment dat Mona Keijzer de puinhoop van Hugo de Jonge bij het grofvuil gaat zetten en de overheid terugtrekt uit de woningmarkt, zoals Javier Milei dat zeer succesvol in Argentinië heeft gedaan. Misschien is de grootste prestatie van dit kabinet al behaald voordat het goed wel op het bordes staat: dat kabinet-Schoof I een einde maakt aan de ellende van twee periodes D66-hegemonie. Maar één ding is zeker, het is geen zakenkabinet en extraparlementair al helemaal niet.

Verder Lezen

Column

Volledig elektrische auto definitief nek omgedraaid door EU

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Volledig elektrische auto definitief nek omgedraaid door EU
Foto: ANP

Wat zou iedere kantoorklerk toch graag een elektrisch vehikel willen hebben. Niet omdat hij zo pro-milieu en -klimaat is, want dat is al lang geen geldig argument meer, maar vanwege die lage bijtelling natuurlijk, en al die subsidies. Zonder subsidies werkt niets in Nederland tenslotte.

Staat ook wel zo stoer op feestjes en partijtjes. Iedereen zonder sales- of directeursfunctie komt met een moeizaam bij elkaar gespaard benzine-exemplaar naar het feestje. Vrijwel dagelijks achtervolgd door krantenberichten over alweer een gepland verbod voor een volgende stad, een verbod op de productie op een benzine-bolide en uiteindelijk natuurlijk het verbod op het bezit van een benzine-gestuurde bolide.


Met een net te hete aardappel in je mond kun je nog net uitbrengen dat je die elektrieke bolide natúúrlijk alleen rijdt omwille van het klimaat en dat je het ‘de investering’ waard vindt. Bovendien barst het van de elektronische gadgets in dat ding. Geen elektrische auto? Dan stel je niks voor, het is tenslotte alleen voorbehouden aan dik betaalde baantjesjagers en dga’s.

En net nu de markt overspoeld wordt door goedkope Chinese elektrische klonen van de ultra-gadget Tesla, en ook nog betaalbaar voor de kantoorklerk, gooit uitgerekend de EU roet in het eten! Want ze komen met een heffing op die dingen. En niet zomaar een heffing, maar een heffing tot wel 38 procent, en er zat al een heffing van 10 procent op! In het slechtste geval (voor SAIC) dus een heffing van 48 procent. BYD, de ‘best’ bedeelde, krijgt een heffing van in totaal 27,4 procent. Waarom? Omdat de EU vindt dat de Chinezen niet eerlijk concurreren door subsidies te verstrekken aan de bouwers.

Nu weten slechts weinigen dat het sowieso al óntzettend slecht gaat met de volledig elektrische auto’s, simpelweg omdat ze nauwelijks een bestaansrecht hebben. De overeenkomst tussen iemand met een acute diarree en iemand met een volledig elektrische auto is namelijk dat ze allebei hopen thuis nog te halen. In Amerika en Duitsland worden de Tesla’s op verlaten terreinen gestapeld terwijl de productie doorgaat alsof er niets aan de hand is. De havens in de Rotterdamse Maasvlakte puilen uit van de Chinese klonen die zelfs tegen lage prijzen onverkoopbaar zijn. Met statistieken wordt gesjoemeld, dealers worden gedwongen om auto’s af te nemen waar geen vraag naar is, en gepubliceerde ‘registraties’ lijken dan wel verkochte auto’s, maar die zijn verkocht aan de dealer en niet aan de eindverbruiker. De Europese auto-industrie kijkt al langer de andere kant op. Diesels worden afgestoft, batterijfabrieken gesloten, producties afgeschaald of omgezet, niemand wil de volledig elektrieke variant nog.

Wat hebben we nu bereikt? Na meer dan 10 jaar subsidies over de balk gooien voor de Tesla’s en consorten, andere weggebruikers laten (mee)betalen voor de voordelen van een kleine selecte groep rijders en de realisatie dat een elektrische auto helemaal niets te maken heeft met ‘milieu’ of ‘klimaat’, integendeel, draait de politiek uiteindelijk de (goedkope) elektrische auto definitief de nek om. Of trekken ze deels de stekker eruit? We gaan het zien. Vanaf het begin was het duidelijk dat hybride auto’s op veel grotere schaal veel sneller tot succes zouden leiden, iedere benzineauto is veel sneller als hybride uit te voeren en te bouwen, maar nee, de politiek en beleidsmakers wilden volledige elektrificatie en benzine en diesel op allerhande manieren verbieden. Een technisch compleet onhaalbare en onrealistische zaak, maar de klimaatklevers wreven in hun handen bij zoveel onbenul. Gelukkig geven de technocraten in Brussel zélf het laatste zetje. De klassieker is dan ook: is of was het beleid of is erover nagedacht? Het is beleid, wanbeleid, en het heeft weer miljarden gekost.

Verder Lezen

Column

Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd
Foto: ANP

De Nederlandse mainstream media kwam plotseling en masse met de uitkomsten van een onderzoek door het Haagse instituut Clingendael. De propagandamachine draait weer op volle toeren en de psyop van het bondgenootschap maakt onze geesten rijp voor een hete zomer. Niet geheel toevallig, op het moment dat de verschillende NAVO-landen hun onderdanen klaarstomen voor de ‘boots on the ground’ in Oekraïne, meldt het onderzoek dat de ‘sneuvelbereidheid’ van Nederland omhooggaat. En dat wordt gepresenteerd als goed nieuws. Daar waar wij in de afgelopen jaren uitblonken in het ontwijken van onze NAVO-verplichtingen en inmiddels nauwelijks nog een functionerend leger hebben, is maar liefst 49 procent van de Nederlanders bereid om te vechten en te sterven voor het vaderland. En dit terwijl eerdere onderzoeken juist lieten zien dat Nederlanders van alle EU-landen juist de laagste sneuvelbereidheid hadden. Slechts 15 procent was voorheen bereid te vechten voor ons mooie kikkerlandje aan de Noordzee.

Natuurlijk is dit enigszins gecorreleerd aan het feit dat Nederland geen dienstplicht meer kent. In landen waar 18-plussers nog wel verplicht een jaartje onder de wapenen moeten is de sneuvelbereidheid traditiegetrouw veel hoger. Met de afschaffing van de opkomstplicht op 1 mei 1997 hebben Nederlanders geen gevoel meer bij onze krijgsmacht. Je ziet geen militairen meer op straat en de enige keren dat we op televisie Nederlanders in uniform zien is als er weer een schandaal binnen Defensie gemeld wordt. De burgerdoden in Hawija, een dodelijk ongeluk met mortiergranaten in Mali, de chaotische aftocht in Kaboel en de nationale schandvlek van de genocide in Srebrenica. Het treurige resultaat van decennialang socialistisch beleid, uitgevoerd door de VVD en D66, die de betreffende ministersposten bezetten.


Alle landmacht brigades onder Duits commando

Weinig mensen hebben het meegekregen, maar op donderdag 30 maart 2023 om 17.00 uur was er een vlagceremonie in het Beierse Veitshöchheim. In het bijzijn van onze onvolprezen minister van Defensie, Kajsa Ollongren, die bij haar aantreden een jaar eerder het verschil tussen een sergeant en een majoor niet wist, werden alle landmacht brigades onder Duits bevel gebracht. Alleen het Korps Commandotroepen, de eenheid waar ik zelf bij heb gediend en een aantal ondersteunende eenheden ontkwamen aan deze naoorlogse vernedering. De drang van D66 en de VVD om onomkeerbare stappen te zetten om tot een Europees leger te komen won het van realiteitszin en de verplichting om de veiligheid van de Nederlanders centraal te stellen. De soevereiniteit van het Nederlandse leger werd geofferd voor een paar hopeloze globalistische idealen. De young global leaders hebben gedaan wat hen was opgedragen.

Onze oorlog in Oekraïne
Mark Rutte is ondertussen nog hard aan het werk om secretaris-generaal van de NAVO te worden. Na het vernederende ‘kus mijn ring moment’ bij president Erdogan zal hij nu zijn excuses moeten aanbieden aan Victor Orbán voor alle disproportionele kritiek en de respectloze commentaren die Rutte heeft gehad op de minister-president van het soevereine Hongarije. Bovendien heeft Orbán nog een belangrijke eis: dat de NAVO niet zal deelnemen aan militaire operaties tegen Rusland in Oekraïne. Geen boots on the ground, geen escalatie van het conflict, geen Derde Wereldoorlog. Zoals het een verstandig staatman betaamt dus. Een leider die het belang van zijn land vooropstelt. Gelukkig draaien de spindoctors van Rutte op volle toeren en lieten ze hem zelfs pontificaal met een lijnvlucht naar Ankara vliegen, waarbij iedereen moest horen dat onze Mark, premier van de 18e economie ter wereld, trots zijn eigen vliegticket had betaald. Waar een groot land klein in kan zijn.

De militaire dienstplicht van Mark Rutte

Mark Rutte is geboren in 1967, net als ik. Toen wij beiden 18 jaar werden kregen we een brief dat we gekeurd moesten worden en reisde ik af in de trein naar de Oranje-Nassau Kazerne aan de Sarphatistraat in Amsterdam. Een ontnuchterende ervaring omdat je tientallen jongens ontmoet die allemaal op dezelfde dag geboren zijn en allemaal geconfronteerd worden met het feit dat het leven geen sinecure is. Veiligheid is niet gratis en oorlogen worden niet uitgevochten in de yogastudio, in de volkstuin, of thuis op de bank met een zak wokkels. En uiteraard hoefde je niet meteen in dienst, want als je ging studeren kon je nog even uitstel krijgen en het voordeel was dat je, na voltooiing van een universitaire opleiding, ook officier kon worden.

Een jaar of vijf later bevond ik mij dus opnieuw op een kazerne waar iedereen een schriftelijke test moest doen om te kijken of je geschikt was voor een officiersfunctie. Na die test volgde ook nog een gesprek waarin, zo werd in de wandelgangen gefluisterd, een cruciale vraag gesteld werd die je met ja moest beantwoorden als je officier wilde worden. Jongeman, bent u bereid om te sterven voor Nederland? Ik herinner mij deze vraag nog goed. En uiteraard heb ik de vraag met ja beantwoord. Natuurlijk ben ik bereid om te sterven voor ons prachtige land. Om het leven te laten op het slagveld voor de vrijheid en de toekomst van mijn kinderen. Zodra de Duitsers weer binnenvallen zal ik de eerste zijn die de wapens oppakt en gaat vechten, net als heel veel Nederlanders. Wat mij echter al langere tijd verbaast is dat Mark Rutte zijn militaire diensttijd heeft ontlopen. Daar waar alle gezonde Hollandse jongens anderhalf jaar van hun leven inleverden voor het vaderland, verkoos Rutte het om debatwedstrijdjes te organiseren bij de JOVD.

Achteraf is het nauwelijks te rechtvaardigen dat iemand die zich op zo’n moment in zijn leven zo opportunistisch amoreel heeft opgesteld nu secretaris-generaal zou worden van de grootste militaire macht ter wereld. Des te meer omdat hij geen enkele loyaliteit lijkt te hebben bij het Nederlandse leger. De apotheose hiervan was dat hij, al staande voor een Oekraïense vlag, ‘Slava Ukraini’ scandeerde; een zeer dubieuze kreet uit de Tweede Wereldoorlog. En nu lijkt deze man bereid om niet alleen Russische en Oekraïense jongeren de dood in te jagen op het slagveld, maar ook onze eigen kinderen. De ultieme test voor iemands houding ten opzichte van een oorlog is sinds jaar en dag: ‘bent u bereid uw eigen kinderen te laten sterven voor deze oorlog?’ Het antwoord is bijna altijd nee. Er is bijna geen vader of moeder in Nederland te vinden die de oorlog in Oekraïne zo belangrijk vindt dat zijn of haar nakomelingen daar mogen sneuvelen voor de goede zaak. In de Tweede Kamer heb ik het Mark Rutte tijdens een debat gevraagd. Bij gebrek aan kinderen, maar op de man af. ‘Bent u zelf bereid om te sterven voor Oekraïne?’ Uiteraard kreeg ik geen antwoord, maar het is zonneklaar. De aanstaande secretaris-generaal van de NAVO is niet bereid om zelf te sterven voor Oekraïne maar wel om anderen te laten sterven in deze absurde oorlog, die hij steevast liefkozend ‘onze oorlog’ noemt.

Oekraïense sneuvelbereidheid

Maar Rutte is in goed gezelschap. Er zijn inmiddels meer dan zes miljoen Oekraïners naar Europese landen gevlucht. De grove schatting is dat hiervan zo’n 860.000 dienstplichtige mannen zijn die blijkbaar een hele lage sneuvelbereidheid hebben voor hun eigen land. Net als onze eigen demissionaire oorlogspremier. Laten we hier daarom heel helder over zijn. Als 860.000 jonge Oekraïense mannen niet bereid zijn om te vechten voor hun eigen land en zolang we een oorlogshitsende premier hebben die wél bereid is om anderen een hoge sneuvelbereidheid aan te praten, maar het op het moment suprême liet afweten en militaire dienst weigerde, kan er geen sprake van zijn dat er Nederlandse jongens en meisjes gaan sneuvelen voor een zinloze oorlog in een niet-EU land dat geen lid is van de NAVO. No boots on the ground. In het belang van Nederland!

Verder Lezen

Recent

De belofte van een extraparlementair zakenkabinet is als eerste gebroken De belofte van een extraparlementair zakenkabinet is als eerste gebroken
Column19 uur geleden

De belofte van een extraparlementair zakenkabinet is als eerste gebroken

De marketingmachine van ’s lands meest integere Kamerlid draaide met zijn Nieuw Sociaal Contract op volle toeren. Er moest en...

Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt
Opinie2 dagen geleden

Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt

Rechtlijnige politici als Gideon van Meijeren, die hardop uitspreken dat westerse landen in de 21ste eeuw eigenlijk alleen nog in...

Volledig elektrische auto definitief nek omgedraaid door EU Volledig elektrische auto definitief nek omgedraaid door EU
Column5 dagen geleden

Volledig elektrische auto definitief nek omgedraaid door EU

Wat zou iedere kantoorklerk toch graag een elektrisch vehikel willen hebben. Niet omdat hij zo pro-milieu en -klimaat is, want...

Is het natte voorjaar ‘onze schuld’? Is het natte voorjaar ‘onze schuld’?
Klimaat6 dagen geleden

Is het natte voorjaar ‘onze schuld’?

Net als bij corona gebruiken overheden en hun academische instituties psychologische manipulatie om klimaatbeleid te verkopen. Recent gepubliceerd internationaal onderzoek...

Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam
Opinie7 dagen geleden

Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam

Indepen heeft de hand weten te leggen op wat mogelijk het profiel is voor de burgemeesterspost van Rotterdam. Een kuchende...

Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd
Column1 week geleden

Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd

De Nederlandse mainstream media kwam plotseling en masse met de uitkomsten van een onderzoek door het Haagse instituut Clingendael. De...

Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit
Politiek1 week geleden

Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit

De uitslagen van de EU-verkiezingen zijn bekend. De belangrijkste posities van de oude garde (christendemocraten en midden-rechts) zijn nauwelijks gewijzigd...

Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val? Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val?
Opinie1 week geleden

Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val?

Eigenlijk is het wel vermakelijk. Het coronakaartenhuis dondert de laatste weken nog sneller in elkaar dan dat de grootste ‘coronaontkenner’...

Hoe ziet een oorlogseconomie eruit? Hoe ziet een oorlogseconomie eruit?
Column2 weken geleden

Hoe ziet een oorlogseconomie eruit?

Nu de oorlogsplannen van de EU en VS in een hogere versnelling raken, is het goed om ons te beseffen...

De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn
Column2 weken geleden

De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn

De reguliere media heeft alweer de volgende ethische vraag opgeworpen: in hoeverre is de Nederlander ‘sneuvelbereid’. ‘Sneuvelbereid’ betekent in de...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden