Binnenland

In Nederland is vervolging Donald Trump ondenkbaar: hier betaalt de staat zwijggeld

Avatar foto

op

In Nederland is vervolging Donald Trump ondenkbaar: hier betaalt de staat zwijggeld
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Oud-president Donald Trump moet zich vandaag melden bij een strafrechtbank in New York. Een politieke heksenjacht volgens zijn medestanders, gejuich onder tegenstanders, en volgens kenners een belangrijke test: functioneren de veiligheidskleppen van de rechtstaat in de VS nog naar behoren? Beter dan in Nederland sowieso, leert een vergelijking: hier zijn die kleppen er niet.

Deze dinsdag, 04 april, neemt de coalitie in Den Haag uitstel op regeren, of een kabinetscrisis. Nieuwsuur kon het al de avond voor het debat melden, dat wordt gevoerd over de gevolgen van de verkiezingsuitslag.


https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1642981104750673925?s=20

Televisie-technisch komt dit niet slecht uit: dinsdagavond zal het nieuws gedomineerd worden door het bezoek van Donald Trump aan de Southern District rechtbank. Volgens Sheila Sitalsing van de Volkskrant is de zwijggeldaffaire een ‘stresstest voor de Amerikaanse democratie’.

Ironisch genoeg is de Volkskrant in eigen land ontvanger van zwijggeld: het rijk betaalde al tienduizenden euro’s dwangsommen na het negeren van de rechter. Die vonniste dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS) berichtenverkeer moest vrijgeven tussen Hugo de Jonge en CDA-partijgenoot Sywert van Lienden. Van Lienden wordt strafrechtelijk vervolgd vanwege de mondkapjesdeal waar de appjes over gingen. Maar Ernst Kuipers, de opvolger van De Jonge op VWS, hoeft geen inval te vrezen, en komt ook in de Kamer weg met de dwangsombetalingen.

De oorzaak van dit soort straffeloosheid in de nationale vergaderzaal is het ontbreken van procedures om misstanden goed aan te pakken. Want laten we eens nagaan: wat zou er gebeuren als Donald Trump niet in het Witte Huis, maar het Torentje had gezeten? Als niet de FBI in charge is, maar de Rijksrecherche?

Van alles wat hem sinds 2016 is aangerekend, hadden we dan vermoedelijk niks geweten. De veiligheidskleppen in het parlement die tegen Trump zijn gebruikt, ontbreken domweg in Nederland, of zijn onbruikbaar.

De zaak Stormy Daniels

Het verkeerd boekhouden van zwijggeld voor een pornoactrice met wie Trump lang geleden de lakens deelde: dat is het strafbare feit waarvoor zijn advocaat Michael Cohen is veroordeeld (de zaak in detail). De kwestie die bij de jury in New York voorligt, gaat over de geschiedenis rond dit gesjoemel: of Trump wist dat dit gebeurde, en ook dat het met campagnegeld afgerekend is?

In Nederland kun je ook strafrechtelijk vervolgd worden voor verkeerd boekhouden of onterechte campagne uitgaven. Hoe zeldzaam dit is blijkt uit de zaak van de politieke partij Hart voor Den Haag, die kortgeleden inhoudelijk behandeld is.

Daar werd echter maandenlang afgeluisterd. Dit is net weer iets dat een Nederlandse officier van justitie niet kan bij vertrouwelijke gesprekken tussen een cliënt en advocaat en dit contact is nu net waar in de Stormy Daniels-zaak de strafvervolging om lijkt te gaan draaien. In Nederland kan een enkel tapverslag van zo’n gesprek in een strafdossier al reden zijn om de rechtszaak te staken: de advocaat is geheimhouder.

Liegen in VS misdrijf

Komt het tot een zitting, dan mag die zich hierover bij de rechtbank altijd verschonen. Cohen mocht dat ook, maar werd door tegenstrijdige verklaringen van verschillende getuigen in het nauw gebracht. Hierbij is hij betrapt op liegen. Dat is een misdrijf in de VS, maar in Nederland is liegen bij de recherche of de rechter niet strafbaar. Lang kenden we de excuses vooral in verslagen vanuit de rechtbank: bonte taalkundige vondsten over hun geheugenverlies, toevallig net op het moment van een misdrijf. Inmiddels ligt in de polder het primaat bij de politiek. Nu kopieert men in de rechtbank vanuit Den Haag ‘geen actieve herinnering’, ‘ik heb dat anders beleefd dan u zegt’, en ‘ik kijk er achteraf anders op terug’.

Dit soort stoplappen kennen we van parlementaire enquêtes, live uitgezonden op tv. Maar het strafrechtelijk onderzoek in Nederland speelt zich juist af buiten de publiciteit. De Watergate-affaire kwam aan het licht dankzij een journalist die goed oplette tijdens de voorgeleiding van die dag aangehouden verdachten bij de rechter-commissaris. In Nederland is daar nooit publiek bij, de Haagse corruptieaffaire kwam pas na 3,5 jaar inhoudelijk aan bod bij de rechtbank.

Medialandschap

Stormy Daniels had in Nederland niet bij opbod de verkoop van haar verhaal aan een blad ter hand kunnen nemen; duizenden, laat staan tienduizenden euro’s worden hier echt niet betaald voor zoiets. En van 750 euro per talkshowoptreden bij de NPO is geen dure advocaat, die ze ongetwijfeld op haar dak zou krijgen, te betalen. Alleen geldt hierbij: de kans is klein dat ze aan tafel zou verschijnen, achter de schermen aan het Binnenhof zou de politiek redacteur van het programma vast al zijn aangesproken door de politieke spindoctor: ‘als zij ook maar één keer komt, zie je maar hoe je de rest van het jaar die tafel vol krijgt, ik zorg dat je politieke gasten dan wel kan vergeten’.

Dergelijke voorvallen zijn bekend in de wandelgangen in Den Haag. Het gebeurt niet vaak: dit dreigement is voor politieke voorlichters een noodgreep. Dat geldt niet voor het stellen van voorwaarden aan wie naast een minister te gast zijn in een programma: dit is standaard, zeker als ze over hetzelfde thema komen praten.

Dus weten de redacties in Hilversum als geen ander dat je moet oppassen met een omstreden gast. Want een stormachtig uurtje met Daniels is leuk voor de kijkcijfers, maar Op1 en Jinek en al die andere programma’s zoeken ook morgen, zaterdag en volgende week weer naar hoofdrolspelers uit het nieuws en juist die zijn uit voorraad leverbaar in de politiek. Je wil het niet verpesten, je collega’s hebben vaak ook maar een jaarcontract.

Spindoctors Hugo de Jonge

Op de ministeries is deze situatie inmiddels uitgebuit, daarvoor kwam zelfs strategisch beleid. De Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) bepaalde in het begin van de coronapandemie welke minister naar welke talkshow mocht. Hugo de Jonge ging nog veel geraffineerder te werk, blijkt uit Wob-onderzoek van Cees van den Bos. Toen in februari 2021 president Trump zijn belastingpapieren inleverde bij de rechtbank in NY, richtte De Jonge op zijn ministerie van VWS een speciale stuurgroep in, gericht op het beïnvloeden van kritische talkshowgasten en andere experts in het nieuws, die niet precies het overheidsverhaal uitdroegen dat hij voor ogen had.

Zij werden op het ministerie uitgenodigd om te worden bijgepraat, en kregen zelfs een eigen vaste contactambtenaar toegewezen. Het ging om gelouterde artsen en onderzoekers als Ab Osterhaus, Diederik Gommers, Marcel Levi en Ernst Kuipers. De laatste beviel D66 zo goed, dat hij nu minister van VWS is. Hij is daarmee politiek verantwoordelijk is voor De Jonges groots opgezette ‘strategie’ om hem te sensibiliseren, samen met andere ‘Key Opinion Formers’, de ambtelijke naam voor dit groepje met tafelheren en -dames.

Intussen kreeg de Algemene Rekenkamer bij de minister geen gehoor bij ernstige vragen over de financiële jaarstukken van VWS. Maanden later was dit nog nauwelijks opgelost, in mei tijdens Verantwoordingsdag stelde de Rekenkamer dat de coronacrisis ‘spanning zet op democratische controle’.

De Jonge deed het laconiek af; in de haast vergeet je wel eens een bonnetje. Daarna ging hij evenwel op dezelfde voet door, bijvoorbeeld met het overtreden van aanbestedingswetten.

Impeachment

Zoiets is in de Verenigde Staten ‘impeachable’: het parlement kan er een zaak van maken en de president zelfs uit zijn ambt zetten, als na uitgebreid onderzoek vast komt te staan dat er sprake is van een misdrijf. De schuldvraag ligt uiteindelijk op het bordje van de Senaat.

In de Nederlandse wetgeving staat ook een juridische procedure over ambtsmisdrijven van ministers. Volgens die rechtsgang is ook hier het parlement de ‘openbaar aanklager’, maar het oordeel vellen ze niet, die taak ligt bij de rechters van de Hoge Raad.

De wetgeving stamt in ons land uit de tijd van Napoleon en is in de ruim 200 jaar daarna slechts enkele malen geactualiseerd of bijgewerkt. Maar de geest van de wet is nog steeds verlicht despoot: het is bijna onmogelijk om een zaak aanhangig te maken tegen een minister, zelfs niet als die evident de wet overtreedt.

Anders dan in de VS heeft de Tweede Kamer namelijk geen inzagerecht of andere  opsporingsbevoegdheden. Hulp van rechercheurs zit er ook niet in. De grootste belemmerende factor echter is tijd: als een onderzoek uiteindelijk wél een keer in gang wordt gezet, dan moet dit worden afgerond binnen drie maanden (bij uitzondering eenmaal met 2 maanden te verlengen). Als er dan niets is gevonden waarmee men naar de rechter kan om een zaak te maken, dan is het klaar. Dit betekent dat nooit meer dit vergrijp vervolgd kan worden in de toekomst, ook niet als nieuwe feiten opduiken.

Naar Donald Trump is zoveel speurwerk verricht sinds zijn campagne op weg naar het Witte Huis, dat hij het komende proces al bij voorbaat kan afdoen als een heksenjacht. Er was namelijk al een speciale aanklager en een FBI onderzoek dat op niets uitliep, net als twee impeachment-pogingen. Daarom is ook onder tegenstanders van Trump en experts zorg en kritiek te horen op de stap van de New Yorkse openbaar aanklager, een gekozen Democraat. Angst is dat een verkeerde procesgang voor een uitbarsting van geweld kan zorgen in het al zo gepolariseerde Amerika.

In Den Haag zien D66’ers in Thierry Baudet een potentiële Nederlandse Trump. Sinds 2022 proberen Kamerleden via de wet- en regelgeving diens FVD (en zijn zuil, via Ongehoord Nederland) aan te pakken. Het loopt tot nu toe uit op een koddige vertoning: als je geen regels hebt, kan je die ook niet handhaven.

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Ernst Kuipers: we got him!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ernst Kuipers: we got him!
Foto: ANP

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken compleet spoorloos, Ernst Kuipers, de zorgminister die vanuit het niets aankondigde te zullen verdwijnen en dat ook meteen deed. Zelfs zijn partijleider en de minister-president wekten in ieder geval de indruk geen flauw idee te hebben waar Kuipers naar verdween.

Dat is nu helder geworden: Ernst is verdwenen naar een plek waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft: Singapore. Daar wordt hij vicevoorzitter van de onderzoeksafdeling van de Nanyang Technological University. De beddenkoning van weleer die de vaccinaties ‘een ongecontroleerd experiment’ noemde is gelukkig terecht gekomen bij een WEF-universiteit, wellicht dat Ernst dat bedoelde met ‘belangenverstrengeling’ toen hij hals over kop het kabinet verliet.


Verder Lezen

Binnenland

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Foto: ANP

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt in dit land. Op gemeentehuizen overheerst de angst en klampen ambtenaren zich, bang voor hun baantje, blind vast aan regeltjes, ongeacht de gevolgen voor de burgerbevolking. De dwangwet is weer zo’n nieuw gedrocht dat hen daarbij helpt. De menselijke maat is ondergesneeuwd door eindeloze bureaucratie. Afwijken van de regeltjes en de hyena’s binnen de ambtelijke organisatie staan klaar om de ‘zondaars’ af te maken. Op departementen en ministeries idem dito. Wetenschappelijk onderwijs lijkt alleen nog bezig met wat de overheid als gewenst wetenschappelijk duidt. Hoe wij dat weten? Het blijkt uit de vele vrijgegeven Wob- en Woo-verzoeken. Het blijkt naar aanleiding van onderzoek naar de angstcultuur op ministeries. Soms steekt er eens een ambtenaar een vinger omhoog. Is dit wel volgens de wet? Is dit wel humaan of ethisch? Klopt dit wel? Vervolgens staat er altijd érgens wel een dictatortje op om het de kop in te drukken.


Uit bovenstaande tabel en uit deze cijfers blijkt hoe hard het ambtenarengezwel groeit. Is dat omdat de bevolking zo hard groeit in zes jaar tijd? Is dat omdat het aantal regeltjes minder wordt? Neen, het is een zichzelf in stand houdende kaste die keer op keer nieuwe regeltjes bedenkt en uitvoert, waarna de burgerbevolking er weer op gecontroleerd moet worden en er ambtenaren moeten zijn die dat handhaven of die hun eigen ambtenaren erop moeten gaan controleren. Iedere poging om het aantal regeltjes te verminderen zorgt voor juist weer méér regeltjes. En als de burgerbevolking zich aan de regeltjes houdt, dan verhogen de ambtenaren gewoon de tarieven zodat er alsnog voldoende in de staatskas belandt.

Ondertussen denderen de dictatortjes door en persen ze het geld uit het werkzame deel van de samenleving ter meerdere eer en glorie van henzelf. Dat werkzame deel is het mkb, niet het deel dat op de Zuidas juist niet langs de landelijke kassa gaat. En is het zinvol voor ‘de samenleving’, de kaste die dat deel van de bevolking uitperst? Ze belasten energie kapot onder het mom van ‘klimaat’, pleiten voor een oorlogseconomie onder het mom van ‘democratie’, brengen miljarden naar Oekraïne voor ‘de democratie’, willen internetcensuur onder het mom van ‘nepnieuws’, willen werkgevers dwingen niet de beste werknemers aan te nemen maar de meest ‘inclusieve’, willen een digitale munt waarvan de zin nog altijd niet aangetoond is, willen warmtepompen waarvan nog altijd niet is doorgedrongen dat deze zinloos zijn, willen ‘van het gas af’ onder valse voorwendselen, willen zinloze windmolens en sponsoren elektrische auto’s die nog geen 3 procent van het wagenpark uitmaken en werken onderwijl naar een 100 procent plicht toe terwijl dat volstrekt irreëel is, net zo irreëel als al die andere zogenaamde ‘klimaatdoelstellingen’ waarbij gemeenschapsgeld verbrand wordt voor een irreëel doel als 0,000036 graden minder opwarming.

En na lang nadenken borrelt er dan iets naar boven. De zogenaamde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn het doel, prachtig verpakt in wervende teksten die oh zo onschuldig lijken. En voor wie doen we dat allemaal? Voor het grootkapitaal dat op de Zuidas speciale regeltjes kan maken met de Belastingdienst, het grootkapitaal dat in het zadel gehouden wordt door labiele ambtenaren in Den Haag en Brussel die weer bestookt worden door lobbyisten van het grootkapitaal. Zodra het grootkapitaal en de politiek hun krachten bundelen vermalen ze daarbij de gewone burger, het droombeeld van het World Economic Forum dat zich weer tot doel heeft gesteld om de SDG’s te omarmen.

En door wie wordt de normale burger verpulverd? Door de klassieke partijen die er voor die gewone burger in het verleden waren: rechtsradicaal links! Door de partijen wier morele superioriteit in de poriën zit en die nu hun oorspronkelijke achterban verpulveren onder decreten, geboden, verboden en angstscenario’s. Door volgevreten salonsocialisten of uit communisme en RaRa ontsproten activisten die alles wat hen niet bevalt met ‘rechtsradicaal’ en ‘staatsondermijnend’ betitelt. Deze doorgeslagen dictatortjes hebben het voor het vertellen op gemeentes, op departementen en op ministeries.

Vragen stellen mag niet. Als je vragen stelt word je de hoek van antisemitisme geduwd, ben je een Poetin-knuffelaar, een klimaatontkenner, rechtsradicaal, fascistoïde en ga zo maar door. En de dictatortjes zelf trekken zich niets meer aan van de Trias-politica, de scheiding der machten. Bij het ministerie van VWS blijven ze de onthullingen van hun misdaden in Woo’s afkopen met notabene óns gemeenschapsgeld. Op vrijwel alle ministeries verdwijnen miljarden zonder bonnetje, ministers verdwijnen zodra het hen te heet onder de voeten wordt en de volgende volslagen incompetente omhoog gevallenen gaat weer op zijn of haar stoeltje zitten. Niemand legt nog verantwoording af, niemand wordt nog verantwoordelijk gehouden. Een verdwenen bonnetje of liegen over een datsja is ‘old school’, 1,5 miljard euro laten verdwijnen kost je de kop tegenwoordig niet meer.

De speciale ambtelijke kaste zorgt goed voor zichzelf: terwijl de kapperszaak en de kroeg gesloten moesten blijven en ten onder gingen regelden ambtenaren een pleepapiervergoeding en een bonus voor zichzelf. Zodra de politiek door haar onzinnige euro-beleid de inflatie aanjaagt, regelen ze voor zichzelf de ene na de andere salarisverhoging. In de tien jaar Rutte is er 30 procent meer ambtenarij bijgekomen, en die eten allemaal uit dezelfde ruif: die van de hardwerkende burger in het mkb.

Exact aan bovenstaande zal snel een einde moeten komen: het uitdijende ambtenarengezwel dat de bevolking afperst en uitperst ter meerdere eer en glorie van het collectieve machtsblok van grootkapitaal en politiek. Maar met internet- en mediacensuur op alles dat dit blootlegt, een steeds groter wordende kaste die ervan profiteert en een volledig ontbreken van ethiek en moraal binnen het grootkapitaal en de politiek kan alleen ‘het volk’ dit nog beëindigen, voor zelfcensuur en zelfreinigend vermogen zijn inmiddels te veel barrières terzijde geschoven door deze dictatortjes.

Verder Lezen

Binnenland

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Foto: folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten in de campagne worden geseksualiseerd. De leus “alles voor jou en je baby, van speen tot seksspeeltje” is volgens duizenden mensen smakeloos, ziek en vreemd. Ze vragen uitleg aan de HEMA over de ongewone woordkeuze.

,,Doodziek’’ wordt de folder genoemd. ,,De HEMA is helemaal doorgedraaid’’ is een van de verwijten op social media X.


,,Niks mis met seksspeeltjes en het adverteren daarvoor hoor HEMA’’, briest een ander. ,,Maar om deze nu in één adem te noemen met baby’s en spenen? Onder een foto van een zuigeling? Dit is op zijn minst ranzig vreemd.’’ Weer een ander vraagt zich af, of we hier te maken hebben met doorgeslagen woke?

Ook in Australië is deze week een rel losgebarsten rond een reclamecampagne en woke. Aangezien het populaire ondergoedmerk Bonds het nodig vindt een man-met-baard in advertenties te hebben die een bikinibroekje draagt én een beha. ,,De kerel-met-borsthaar-in-bikini is 1.99 meter”, gruwelen Aussies, die de actie van Bonds niet kunnen begrijpen. ,,Te ziek voor woorden’’, reageren zij. En veel mensen kondigen aan het label te gaan boycotten.

Bonds lijkt met zijn campagne de koers te volgen van de Nederlandse HEMA, die in 2022 al een man in beha liet poseren in een advertentiecampagne. Die folders zijn inmiddels uit de HEMA verdwenen. Maar In Nederland storen consumenten zich  nu aan de nieuwste, in hun ogen, geseksualiseerde reclamecampagne van de Hema. Deze draait dit keer  rond het thema baby’s. Houten speelgoed,  knuffelberen én een boek van Jip en Janneke worden aangeprezen, met daarbij een dildo als seksspeeltje voor mama.

Er wordt opgeroepen tot een boycot, door boze klanten. ,,Voorlopig geen Hema meer voor mij.’’

Afgelopen week kondigden, net als in Nederland, in Down Under woedende mensen aan, dat zij het merk Bonds in Australië massaal gaan boycotten omdat ze de man-in-bikini in de reclame opdringerig en vrouwonvriendelijk vinden. De aanblik zou bovendien jongens en kwetsbare tieners in verwarring kunnen brengen  wat een man is en wat niet. ,,Bonds gaat woke’’, reageren Aussies die de buitenproportionele aandacht voor inclusie spuugzat zijn in de wereld. ,,Triest.’’

LHBTIQ+ zijn immers onder invloed van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties meer dan ooit aan de orde van de dag. Daarbij lijken een van de zeventien  oprukkende doelen ‘inclusie’ steeds vaker te pas en onpas door de strot geduwd te worden.

Inclusie en gender blijven ondertussen een hit in de HEMA, die wonderbaarlijk genoeg als vrije marktpartij de drammerige richtlijnen van de VN, het World Economic Forum en Europese regelgeving volgt. Dat blijkt ook uit  Duurzaamheidsjaarverslag 2022. ,,We helpen onze klanten een bewustere keuze te maken”, stelt  topman Jurriaan Pouw in het jaarverslag, waarin behalve voor het verlagen van de CO2-footprint, ook veel aandacht is voor goed werkgeverschap en inclusie.

Zo verkoopt de Hema  een regenboog als speelgoed, en deed de HEMA een onderzoek naar de genders van haar medewerkers: ,,Bij HEMA vullen medewerkers M/V/X in. In 2022 hebben 0 mensen X ingevuld”, aldus het jaarverslag.

Ondertussen uiten veel HEMA-klanten sinds afgelopen weekend hun gruwel op X van de babycampagne en de promotie van een seksspeeltje voor mama in de nieuwe reclamefolder. Net als bij het Australische label Bonds, roept een aantal mensen op tot een boycot van het warenhuis. ,,Nooit meer naar de HEMA’’, zeggen boze klanten die dringend tekst en uitleg eisen van het bedrijf.

Verder Lezen

Recent

Ernst Kuipers: we got him! Ernst Kuipers: we got him!
Binnenland17 uur geleden

Ernst Kuipers: we got him!

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column19 uur geleden

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal

In een decadente socialistische samenleving, waar woke de scepter zwaait en jaloezie de hoofdemotie is bij middelmatige bestuurders die nergens...

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan
Klimaat2 dagen geleden

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan

Begin deze maand kwamen nationale stikstof- en klimaatplannen op provinciehuizen ter inzage voor boeren. Hieruit blijkt dat melkveehouders naar een...

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus
Buitenland3 dagen geleden

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus

De meeste Amerikanen hebben de buik vol van zowel Biden als Trump. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken door gevestigde partijen...

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Binnenland4 dagen geleden

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt...

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in
Column7 dagen geleden

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in

Voor Amerikanen was het interview van Tucker Carlson met Vladimir Putin wonderlijk. Een geschiedenisles beginnend in het jaar 862, na...

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan ‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan
Gezondheid1 week geleden

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan

Het schandaal rond de contracten tussen de Europese Commissie en coronavaccin producent Pfizer neemt steeds extremere vormen aan. Wat begon...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column1 week geleden

Onteigening in Nederland is in volle gang. Geen eigendom, geen vrijheid

Onlangs kreeg ik weer eens een berichtje van de actiegroep “Ik, de Burger”, een van de vele initiatieven van de...

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Binnenland2 weken geleden

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten...

U moet van gas af voor windparken op Zee U moet van gas af voor windparken op Zee
Klimaat2 weken geleden

U moet van gas af voor windparken op Zee

De Rijksoverheid stelde dat huishoudens en wijken van het aardgas af moeten ‘voor het klimaat’. In werkelijkheid helpt de gedwongen...

TrendingThis will close in 0 seconds