Binnenland

In Nederland is vervolging Donald Trump ondenkbaar: hier betaalt de staat zwijggeld

Avatar foto

op

In Nederland is vervolging Donald Trump ondenkbaar: hier betaalt de staat zwijggeld
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Oud-president Donald Trump moet zich vandaag melden bij een strafrechtbank in New York. Een politieke heksenjacht volgens zijn medestanders, gejuich onder tegenstanders, en volgens kenners een belangrijke test: functioneren de veiligheidskleppen van de rechtstaat in de VS nog naar behoren? Beter dan in Nederland sowieso, leert een vergelijking: hier zijn die kleppen er niet.

Deze dinsdag, 04 april, neemt de coalitie in Den Haag uitstel op regeren, of een kabinetscrisis. Nieuwsuur kon het al de avond voor het debat melden, dat wordt gevoerd over de gevolgen van de verkiezingsuitslag.


https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1642981104750673925?s=20

Televisie-technisch komt dit niet slecht uit: dinsdagavond zal het nieuws gedomineerd worden door het bezoek van Donald Trump aan de Southern District rechtbank. Volgens Sheila Sitalsing van de Volkskrant is de zwijggeldaffaire een ‘stresstest voor de Amerikaanse democratie’.

Ironisch genoeg is de Volkskrant in eigen land ontvanger van zwijggeld: het rijk betaalde al tienduizenden euro’s dwangsommen na het negeren van de rechter. Die vonniste dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS) berichtenverkeer moest vrijgeven tussen Hugo de Jonge en CDA-partijgenoot Sywert van Lienden. Van Lienden wordt strafrechtelijk vervolgd vanwege de mondkapjesdeal waar de appjes over gingen. Maar Ernst Kuipers, de opvolger van De Jonge op VWS, hoeft geen inval te vrezen, en komt ook in de Kamer weg met de dwangsombetalingen.

De oorzaak van dit soort straffeloosheid in de nationale vergaderzaal is het ontbreken van procedures om misstanden goed aan te pakken. Want laten we eens nagaan: wat zou er gebeuren als Donald Trump niet in het Witte Huis, maar het Torentje had gezeten? Als niet de FBI in charge is, maar de Rijksrecherche?

Van alles wat hem sinds 2016 is aangerekend, hadden we dan vermoedelijk niks geweten. De veiligheidskleppen in het parlement die tegen Trump zijn gebruikt, ontbreken domweg in Nederland, of zijn onbruikbaar.

De zaak Stormy Daniels

Het verkeerd boekhouden van zwijggeld voor een pornoactrice met wie Trump lang geleden de lakens deelde: dat is het strafbare feit waarvoor zijn advocaat Michael Cohen is veroordeeld (de zaak in detail). De kwestie die bij de jury in New York voorligt, gaat over de geschiedenis rond dit gesjoemel: of Trump wist dat dit gebeurde, en ook dat het met campagnegeld afgerekend is?

In Nederland kun je ook strafrechtelijk vervolgd worden voor verkeerd boekhouden of onterechte campagne uitgaven. Hoe zeldzaam dit is blijkt uit de zaak van de politieke partij Hart voor Den Haag, die kortgeleden inhoudelijk behandeld is.

Daar werd echter maandenlang afgeluisterd. Dit is net weer iets dat een Nederlandse officier van justitie niet kan bij vertrouwelijke gesprekken tussen een cliënt en advocaat en dit contact is nu net waar in de Stormy Daniels-zaak de strafvervolging om lijkt te gaan draaien. In Nederland kan een enkel tapverslag van zo’n gesprek in een strafdossier al reden zijn om de rechtszaak te staken: de advocaat is geheimhouder.

Liegen in VS misdrijf

Komt het tot een zitting, dan mag die zich hierover bij de rechtbank altijd verschonen. Cohen mocht dat ook, maar werd door tegenstrijdige verklaringen van verschillende getuigen in het nauw gebracht. Hierbij is hij betrapt op liegen. Dat is een misdrijf in de VS, maar in Nederland is liegen bij de recherche of de rechter niet strafbaar. Lang kenden we de excuses vooral in verslagen vanuit de rechtbank: bonte taalkundige vondsten over hun geheugenverlies, toevallig net op het moment van een misdrijf. Inmiddels ligt in de polder het primaat bij de politiek. Nu kopieert men in de rechtbank vanuit Den Haag ‘geen actieve herinnering’, ‘ik heb dat anders beleefd dan u zegt’, en ‘ik kijk er achteraf anders op terug’.

Dit soort stoplappen kennen we van parlementaire enquêtes, live uitgezonden op tv. Maar het strafrechtelijk onderzoek in Nederland speelt zich juist af buiten de publiciteit. De Watergate-affaire kwam aan het licht dankzij een journalist die goed oplette tijdens de voorgeleiding van die dag aangehouden verdachten bij de rechter-commissaris. In Nederland is daar nooit publiek bij, de Haagse corruptieaffaire kwam pas na 3,5 jaar inhoudelijk aan bod bij de rechtbank.

Medialandschap

Stormy Daniels had in Nederland niet bij opbod de verkoop van haar verhaal aan een blad ter hand kunnen nemen; duizenden, laat staan tienduizenden euro’s worden hier echt niet betaald voor zoiets. En van 750 euro per talkshowoptreden bij de NPO is geen dure advocaat, die ze ongetwijfeld op haar dak zou krijgen, te betalen. Alleen geldt hierbij: de kans is klein dat ze aan tafel zou verschijnen, achter de schermen aan het Binnenhof zou de politiek redacteur van het programma vast al zijn aangesproken door de politieke spindoctor: ‘als zij ook maar één keer komt, zie je maar hoe je de rest van het jaar die tafel vol krijgt, ik zorg dat je politieke gasten dan wel kan vergeten’.

Dergelijke voorvallen zijn bekend in de wandelgangen in Den Haag. Het gebeurt niet vaak: dit dreigement is voor politieke voorlichters een noodgreep. Dat geldt niet voor het stellen van voorwaarden aan wie naast een minister te gast zijn in een programma: dit is standaard, zeker als ze over hetzelfde thema komen praten.

Dus weten de redacties in Hilversum als geen ander dat je moet oppassen met een omstreden gast. Want een stormachtig uurtje met Daniels is leuk voor de kijkcijfers, maar Op1 en Jinek en al die andere programma’s zoeken ook morgen, zaterdag en volgende week weer naar hoofdrolspelers uit het nieuws en juist die zijn uit voorraad leverbaar in de politiek. Je wil het niet verpesten, je collega’s hebben vaak ook maar een jaarcontract.

Spindoctors Hugo de Jonge

Op de ministeries is deze situatie inmiddels uitgebuit, daarvoor kwam zelfs strategisch beleid. De Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) bepaalde in het begin van de coronapandemie welke minister naar welke talkshow mocht. Hugo de Jonge ging nog veel geraffineerder te werk, blijkt uit Wob-onderzoek van Cees van den Bos. Toen in februari 2021 president Trump zijn belastingpapieren inleverde bij de rechtbank in NY, richtte De Jonge op zijn ministerie van VWS een speciale stuurgroep in, gericht op het beïnvloeden van kritische talkshowgasten en andere experts in het nieuws, die niet precies het overheidsverhaal uitdroegen dat hij voor ogen had.

Zij werden op het ministerie uitgenodigd om te worden bijgepraat, en kregen zelfs een eigen vaste contactambtenaar toegewezen. Het ging om gelouterde artsen en onderzoekers als Ab Osterhaus, Diederik Gommers, Marcel Levi en Ernst Kuipers. De laatste beviel D66 zo goed, dat hij nu minister van VWS is. Hij is daarmee politiek verantwoordelijk is voor De Jonges groots opgezette ‘strategie’ om hem te sensibiliseren, samen met andere ‘Key Opinion Formers’, de ambtelijke naam voor dit groepje met tafelheren en -dames.

Intussen kreeg de Algemene Rekenkamer bij de minister geen gehoor bij ernstige vragen over de financiële jaarstukken van VWS. Maanden later was dit nog nauwelijks opgelost, in mei tijdens Verantwoordingsdag stelde de Rekenkamer dat de coronacrisis ‘spanning zet op democratische controle’.

De Jonge deed het laconiek af; in de haast vergeet je wel eens een bonnetje. Daarna ging hij evenwel op dezelfde voet door, bijvoorbeeld met het overtreden van aanbestedingswetten.

Impeachment

Zoiets is in de Verenigde Staten ‘impeachable’: het parlement kan er een zaak van maken en de president zelfs uit zijn ambt zetten, als na uitgebreid onderzoek vast komt te staan dat er sprake is van een misdrijf. De schuldvraag ligt uiteindelijk op het bordje van de Senaat.

In de Nederlandse wetgeving staat ook een juridische procedure over ambtsmisdrijven van ministers. Volgens die rechtsgang is ook hier het parlement de ‘openbaar aanklager’, maar het oordeel vellen ze niet, die taak ligt bij de rechters van de Hoge Raad.

De wetgeving stamt in ons land uit de tijd van Napoleon en is in de ruim 200 jaar daarna slechts enkele malen geactualiseerd of bijgewerkt. Maar de geest van de wet is nog steeds verlicht despoot: het is bijna onmogelijk om een zaak aanhangig te maken tegen een minister, zelfs niet als die evident de wet overtreedt.

Anders dan in de VS heeft de Tweede Kamer namelijk geen inzagerecht of andere  opsporingsbevoegdheden. Hulp van rechercheurs zit er ook niet in. De grootste belemmerende factor echter is tijd: als een onderzoek uiteindelijk wél een keer in gang wordt gezet, dan moet dit worden afgerond binnen drie maanden (bij uitzondering eenmaal met 2 maanden te verlengen). Als er dan niets is gevonden waarmee men naar de rechter kan om een zaak te maken, dan is het klaar. Dit betekent dat nooit meer dit vergrijp vervolgd kan worden in de toekomst, ook niet als nieuwe feiten opduiken.

Naar Donald Trump is zoveel speurwerk verricht sinds zijn campagne op weg naar het Witte Huis, dat hij het komende proces al bij voorbaat kan afdoen als een heksenjacht. Er was namelijk al een speciale aanklager en een FBI onderzoek dat op niets uitliep, net als twee impeachment-pogingen. Daarom is ook onder tegenstanders van Trump en experts zorg en kritiek te horen op de stap van de New Yorkse openbaar aanklager, een gekozen Democraat. Angst is dat een verkeerde procesgang voor een uitbarsting van geweld kan zorgen in het al zo gepolariseerde Amerika.

In Den Haag zien D66’ers in Thierry Baudet een potentiële Nederlandse Trump. Sinds 2022 proberen Kamerleden via de wet- en regelgeving diens FVD (en zijn zuil, via Ongehoord Nederland) aan te pakken. Het loopt tot nu toe uit op een koddige vertoning: als je geen regels hebt, kan je die ook niet handhaven.

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?
Foto: ANP

Klaas Knot is al sinds 1 juni 2011 directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) als opvolger van Nout Wellink. Maar Knot heeft nog meer financiële functies die hem internationaal aanzien en positie geven. Hij is wellicht de meest invloedrijke bankier ter wereld. Om welke functies gaat het en wat doet hij inhoudelijk binnen die functies?

 


Directeur DNB en politiek activist

Klaas Knot (1967) studeerde in 1991 cum laude af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de Economische Wetenschappen. In 1995 promoveerde hij tot doctorandus in de Economische Wetenschappen en vanaf 2015 is hij (naast zijn directiefunctie bij DNB) hoogleraar Monetaire Stabiliteit aan de Universiteit van Amsterdam en daarmee tevens professor.

Voordat Knot de hoogste functie bij DNB bereikte in 2011, was hij al vanaf 1999 bij de bank werkzaam als afdelingshoofd en later divisiedirecteur.

Vanuit zijn positie als DNB-directeur doet Knot regelmatig politieke uitspraken die feitelijk niet tot zijn taakgebied behoren, maar eerder bij linksgeoriënteerde ministers van financiën of economische zaken zouden moeten liggen. Voorbeelden daarvan zijn de plannen die Knot heeft om het eigen huis als vermogen in box 3 te gaan belasten waardoor je als het ware huur aan de staat betaalt om in je eigen huis te kunnen blijven wonen, met name nadat de hele hypotheekschuld is afgelost. Dat zou voor veel gepensioneerden een gedwongen verkoop van hun woning betekenen en daarmee het woningtekort deels oplossen, aldus Knot.

Meer recent stelde Knot voor om huisbezitters te verplichten om hun spaargeld te gebruiken om hun huis te verduurzamen conform EU-wetgeving. De verduurzamingsplicht zou moeten worden ingevoerd als de vergroening van Nederlandse huizen niet snel genoeg gaat. Daarmee volgt Knot keurig de onlangs ingevoerde Europese klimaatwet.

 

Knot als lid van de ‘wereldelite’

Wie Klaas Knot zijn cv bestudeert, ziet dat hij lid is (geweest) van de mondiaal meest invloedrijke netwerkclubs als de Bilderbergconferentie. Daar mocht hij zelfs viermaal verschijnen (2018, 2017, 2015, 2013). Ook prijkt zijn naam meerdere malen op de gastenlijst van het WEF en was Knot lid van de machtige Trilaterale Commissie, de machtigste netwerkorganisatie van de VS waar ook Rob Jetten deel van uitmaakte voordat hij minister werd.

Als je dus Knot nieuwe plannen hoort verkondigen die erop gericht zijn om het vermogen van hardwerkende Nederlanders af te bouwen, is het goed te weten dat hij mogelijk daartoe geïnspireerd werd door bovengenoemde mondiale netwerkclubs.

 

 Directeur ECB

Uiteraard is Klaas Knot (vanuit zijn functie bij DNB) ook mededirecteur van de Europese Centrale Bank (ECB). In de beginperiode van zijn lidmaatschap van deze bank, dacht Knot nog wel eens aan het belang van de Nederlandse economie en durfde hij voorzichtig kritisch te zijn op het beleid van de ECB. Een voorbeeld daarvan is zijn kritiek op het megalomane bijdrukken van euro’s door de ECB in 2015.

In de loop van de tijd is Knot toch ook een meer volgzame houding naar de ECB gaan ontwikkelen, wat zich manifesteert in ongebreidelde steun voor het ECB beleid zoals het voornemen van ECB om de rente weer te gaan verlagen, ook al is de inflatie nog niet onder controle. Overigens dacht Knot vijf maanden geleden nog heel anders over die mogelijke renteverlagingen door de ECB. Zo’n gewijzigd inzicht in een paar maanden tijd tekent zijn opportunisme.

 

Voorzitter van de Financial Stability Board

Naast zijn werk op nationaal (DNB) en Europees (ECB) niveau, is Knot ook nog internationaal actief als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB). Deze functie is de meeste mensen onbekend, maar is wellicht de belangrijkste van zijn activiteiten.

De FSB monitort en stuurt het mondiale financiële en bankensysteem. Een belangrijk onderdeel daarvan is het verder inperken van het gebruik van gedecentraliseerde cryptovaluta zoals bitcoins. Gedecentraliseerde digitale valuta vallen immers niet onder het mondiale bankentoezicht en -controle, hetgeen niet de bedoeling is vanuit de optiek van de FSB en het commerciële bankenstelsel.

De FSB-website vermeldt: “De FSB bevordert de internationale financiële stabiliteit; zij doet dit door de nationale financiële autoriteiten en internationale standaardbepalende instanties te coördineren terwijl zij werken aan de ontwikkeling van een krachtig regelgevings-, toezichthoudend en ander beleid voor de financiële sector.”

Uiteraard speelt de FSB onder Klaas Knot een centrale rol bij de introductie van Central Bank Digital Currency (CBDC) waar momenteel veel over te doen is gezien de mogelijkheid om de wereldwijde controle op burgers daarmee te faciliteren.

De FSB is oorspronkelijk in 1999 opgericht door de deelnemende landen van de G7: de belangrijkste en grootste landen van de westerse wereld met de VS aan het hoofd en het VK, Duitsland, Canada, Frankrijk, Japan en Italië als leden.

De FSB is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste financiële adviseur van de G7 en de G20. Daarmee is Klaas Knot de centrale financiële adviseur/ beleidsbepaler van bijna de gehele wereld geworden. De landen van de G20 omvatten immers gezamenlijk 85 procent van het mondiale bruto nationaal product (bnp).

Als je je afvraagt wat en hoe Knot adviseert over het financiële beleid in de wereld, is het interessant om deze brief aan de G20 door te lezen.

Klaas Knot mag zondermeer als een centrale spin in het web van de huidige wereldorde gezien worden. Gezien zijn standpunten en visie, lijkt hij weinig op te hebben met nationale democratische grondbeginselen en meer met mondiale, centrale sturing.

Verder Lezen

Binnenland

Op 5 mei vieren wij de vrijheid, maar wiens vrijheid dan?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Op 5 mei vieren wij de vrijheid, maar wiens vrijheid dan?
Foto: ANP Nationale Herdenking op een lege Dam, coronacrisis. Toespraak Koning Willem-Alexander

W.A., 4 mei 2020: ‘Niet ‘normaal’ maken wat niet normaal is. En: onze vrije, democratische rechtsstaat koesteren en verdedigen. Want alleen die biedt bescherming tegen willekeur en waanzin. Even was er hoop. Zou er dan toch nog één notabele in de gaten hebben wat er aan de hand is?

4 Mei 2024: Ook W.A. heeft het alleen maar uitgesproken, in 2020 leek hij nog op onze hand, maar hij heeft er vervolgens zeker niet naar gehandeld. Boos geworden nadat ‘het volk’ hem uit Griekenland terugriep? Het door media en politiek uit elkaar gedreven volk bestond uit 2 kampen, hen die geloofden en hen die niet geloofden. De ongelovigen zagen geen kwaad in het tripje. Of Alex nu besmet zou worden ten paleize of in Griekenland, ook hij zou de dans niet ontspringen. En aangezien onze prins Pils nog geen obesitas en zeventigplusser is, loopt hij heel weinig risico en is de monarchie in veilige handen. Maar Alex werd afgestraft door de gelovigen, naar verluidt zo’n 85 procent van de bevolking die allemaal in de rij hadden gestaan voor volk en vaderland. En dus heeft hij alle handtekeningen gezet onder alle wetten en regelingen die het volk verder zouden knechten in willekeur en waanzin.


De willekeur en waanzin had allang toegeslagen op 4 mei 2020. En wie goed opgelet heeft, heeft kunnen constateren dat de waanzin in de daaropvolgende jaren nog veel verder en harder is doorgeslagen. Protesteren is een grondrecht, maar wordt alleen gefaciliteerd indien het de overheid dient. Dus wél tijdens coronatijd voor het klimaat of de Amerikaanse beroepscrimineel Floyd, maar juist niet tegen de coronamaatregelen. Dan duikt de ME op en zet een keiharde schedel brekende waterstraal in, en uit alle hoeken en gaten komen de geheime knokploegen met de mysterieuze naam ‘Romeo’s’. Zijn die er ook bij klimaatprotesten? Tuurlijk niet, een verkoelend straaltje water valt de asfaltklevers voor een 35e keer ten deel, en de Romeo’s zijn in geen velden of wegen te bespeuren. Die duiken pas weer op zodra de boeren, die zich in een beklemmende wurggreep van de klimaatklevers en de overheid bevinden, ten tonele komen. Die mogen niets blokkeren, daar wordt op geschoten.

Vrijheid is er alleen voor de burger die volgzaam is voor de Staat. Noem ze maar ‘brave burgers’. Diegene die zich verzet tegen de maatregelen en de volstrekte willekeur van de overheid en de rechterlijke macht is staatsgevaarlijk en democratie-ondermijnend. Zelfs een eclatante democratische overwinning door ‘rechts’ is staatsondermijnend en ondemocratisch. De Klavers, Paternottes, Timmermansen, of Dassens van deze wereld, met een steeds verder krimpend electoraat menen het recht op ‘de waarheid’ te hebben en te mogen bepalen hoe wij hier in Nederland leven. Deze dictatoriale communistische, democratie-ondermijnende clan van linksradicalen meent de waarheid in pacht te hebben en te kunnen bepalen wat het volk mag en vooral niet mag. Ter linkerzijde wordt alleen maar gedacht in geboden en verboden. Tegelijkertijd worden steeds meer wetten en afspraken erdoor gedrukt zonder toestemming van het Parlement. De CBDC (Central Bank Digital Currency) wordt er in Brussel doorgedrukt zonder goedkeuring van de Kamer. Miljarden gaan er naar Oekraïne zonder goedkeuring van de Kamer. De Transgenderwet wordt in Amsterdam gewoon al gefaciliteerd terwijl deze nog niet door de Kamer is. De WHO krijgt zonder goedkeuring van de Kamer steeds meer macht.

Is er dan nog sprake van W.A.’s ‘vrije, democratische rechtsstaat’? Er is nog maar weinig van over. Een groot deel van onze wetgeving en politiek wordt bepaald in ‘Europa’ door ongekozen beslissers, dat kan moeilijk ‘democratisch’ genoemd worden toch? Een incompetente rechtsspraak die alleen nog de belangen van de Staat dient kan ook moeilijk een rechtsstaat worden genoemd. Alle ambtenaren komen met ambtsmisdrijven gewoon weg en worden niet vervolgd, miljarden verdwijnen met onbekende bestemming. Politici worden alleen vervolgd als het tegen het Kabinetsbeleid is. De overheid hanteert een dubbele moraal bij wetgeving, boeren worden aangepakt en dezelfde wet wordt versoepeld voor Schiphol.

Vrijheid kennen slechts hen die blind de regels van de macht volgen en daardoor niet geconfronteerd worden met overheidsbemoeienis. Er zijn echter weinigen die zich realiseren wat er gebeurt zodra de overheid zich tegen u keert: als plotseling uw pensioen wordt gebruikt en verdampt voor de nu al mislukte ‘energietransitie’, als plotseling uw bankrekening wordt geblokkeerd na een ‘verdachte’ transactie, als plotseling het gas wordt afgesloten omdat u weigerde een warmtepomp van 20.000 euro te installeren, als plotseling uw vakantie niet kan doorgaan omdat uw ‘credits’ op zijn, als plotseling uw digitale salaris weg blijkt te zijn omdat u niet tijdig het geld in de economie heeft gestoken, als u plotseling belasting moeten gaan betalen over bezittingen die opeens als vermogen worden gezien, als plotseling de elektrische auto niet wil opladen aan uw laadpaal thuis of als plotseling een economische vluchteling in uw vakantiehuis blijkt te wonen. Het zijn maar enkele voorbeelden van zaken die op nationaal of internationaal vlak al bijna of in haar geheel in kannen en kruiken zijn, alleen nog niet ingevoerd zijn in dit land. In China al wel, dus het zijn geen complotten. En zolang u geen vakantiehuis of pensioen heeft valt de schade wellicht mee en zijn alleen anderen weer de dupe. Het is alleen niet meer de vraag óf u aan de beurt bent, maar alleen nog maar wannéér.

Vrijheid geldt alleen als u onafhankelijk en zelfstandig kunt beslissen over uw eigen leven en levensloop. Er zijn in de huidige tijd echter te veel partijen die u door wetten en regels in hún keurslijf willen drukken of dwingen, en de vraag is of er dan nog sprake is van vrijheid en of er nog wel sprake is van een vrije, democratische rechtsstaat die we moeten koesteren en verdedigen. De bescherming tegen willekeur en waanzin is al een heel aantal jaren geleden weggevallen namelijk. Het is dus eerder de vraag wélke vrijheid en voor wie we deze moeten verdedigen, en dat is behoorlijk schimmig geworden de laatste jaren.

Verder Lezen

Binnenland

Geruisloos barst de kankerpuist open

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Geruisloos barst de kankerpuist open
Foto: ANP

Alle alternatieve nieuwskanalen hebben de afgelopen weken aandacht gegeven aan een Japans onderzoek, dat aantoont dat sinds de massavaccinaties tegen het virus het aantal Japanners dat overlijdt aan kanker significant is toegenomen. Terwijl de reguliere media het onderzoek straal negeren, bevestigt het Japanse onderzoek wat kritische oncologen al vreesden.

Eén van de kritische oncologen die de alarmklok luidden over de toename van kankergevallen is de Britse hoogleraar Angus Dalgleish. Dalgleish is niet de minste: in zijn vakgebied geldt hij als een pionier op het gebied van de immuuntherapie. Door het immuunsysteem te activeren van opgegeven kankerpatiënten met een uitgezaaide vorm van huidkanker slaagde Dalgleish erin hun in leven te houden. Meestal verdween de kanker niet, maar hield het immuunsysteem van zijn patiënten de ziekte jarenlang onder de duim. Totdat ze zich lieten vaccineren tegen COVID-19.


In 2022 schreef Dalgleish een open brief aan het medische tijdschrift The BMJ, waarin hij vertelde dat steeds meer van zijn patiënten na hun coronaboosterbooster terugvielen. Hij hoorde hetzelfde van collega’s, die na de derde vaccinatieronde bij de ene na de andere kankerpatiënt ineens moesten vaststellen dat slapende kankers weer wakker waren geworden.

Toen Dalgleish contact opnam met de medische autoriteiten, kreeg hij te horen dat hij beter zijn mond kon houden. Als de overheid beweert dat de coronavaccins veilig zijn, mag een hoogleraar met een paar honderd onbenullige wetenschappelijke publicaties natuurlijk niet iets anders gaan beweren, kreeg Dalgleish te horen.

Dalgleish liet zich niet intimideren en hield zijn mond niet. Het kostte hem zijn reputatie. Overal en nergens op het web verschenen teksten die hem afschilderden als (u zag hem al aankomen) een ‘complotdenker’, ‘een controversieel wetenschapper’ en een zonderling die van het padje af was. Net als in Nederland zijn ook in Engeland sinds de coronacrisis veel mensen ineens ‘complotdenker’.

Japanse cijfers

Twee weken geleden publiceerde de Japanse arts-epidemioloog Miki Gibo een studie die aantoonde dat de dwarse Britse hoogleraar geen spoken zag. Gibo berekende aan de hand van gegevens van de Japanse overheid dat er in 2021 en 2022 meer mensen aan kanker waren overleden dan je op basis van de cijfers uit eerdere jaren zou verwachten. Overigens vertelt onderzoek niets over 2023. Toen Gibo haar onderzoek deed, had ze de cijfers over 2023 nog niet tot haar beschikking.

Gibo ontdekte ook dat er in 2020, toen het coronavirus zich al had verspreid over Japan, nog niets aan de hand was. Omdat in Japan in 2021 de vaccinaties begonnen, is de meest voor de hand liggende conclusie dat niet het virus, maar de vaccinaties de stijging hadden veroorzaakt. Japan is tussen twee haakjes één van de meest gevaccineerde landen ter wereld. De meeste Japanners hebben zich laten inspuiten met een mRNA-product.

Gibo kon becijferen dat na het begin van de vaccinaties de oversterfte door kanker met maximaal tien procent toenam. De percentages zijn voor het ene kanker type wat hoger dan voor het andere. De percentages zijn betrekkelijk klein, maar dat hoeft niet zo te blijven. Nadat ze zijn ontstaan, worden de meeste kankers pas na enkele jaren ontdekt. Als de coronavaccins inderdaad de stijging van de kankersterfte veroorzaken en die sterfte nu al met enkele procenten is verhoogd, hoe is de situatie dan over vijf jaar? En over tien jaar?

Kapot immuunsysteem

Hoe de mRNA-vaccins kanker in de hand kunnen werken is nog niet precies bekend, maar er zijn paar goed onderbouwde theorieën. Dalgleish, en honderden wetenschappers met hem, wijst onder meer naar de verstoring van het immuunsysteem door de vaccins.

In het lichaam van iedereen die kankercellen in het lichaam heeft, voeren immuuncellen een continue oorlog tegen kankercellen. Hoe beter de immuuncellen functioneren, hoe minder kans krijgen de tumoren. Bij veel gevaccineerden zijn de immuuncellen waarschijnlijk in het nadeel. De antilichamen in het lichaam van gevaccineerden zijn van het IgG4-type. Die antilichamen wil je liever niet hebben als het om kanker gaat. Ze zitten immuuncellen in de weg bij het opruimen van kankercellen.

Verontreiniging

En dan zijn er nog de verontreinigingen. Ze zitten vooral in de mRNA-vaccins van Pfizer. Komen die terecht in een cel, dan kunnen ze met een beetje pech een gezonde cel veranderen in een kankercel. Eén van de meest riskante is een stukje genetisch materiaal uit het apenvirus SV40.

Biotechnologen plakken het genetisch materiaal in bacteriën die in een bioreactor nuttige stoffen moeten aanmaken. Als ze het stukje op de juiste manier inbrengen, vliegt de productie van de stof in kwestie omhoog. Als datzelfde stukje op een ongelukkige plek in het DNA van een menselijke cel terechtkomt, zijn de gevolgen niet te overzien. Cellen maken veel stoffen aan waarvan je er liever niet te veel wilt hebben.

De concentraties van de verontreinigingen in de coronavaccins zijn volgens de huidige normen nog net toelaatbaar. Dat klinkt geruststellend, maar die normen houden geen rekening met de gloednieuwe nanotechnologie die wordt gebruikt in de mRNA-vaccins. Die technologie zorgt voor een immense verhoging van de kans dat een cel lichaamsvreemd materiaal opneemt, vertelde de Rotterdamse moleculaire kankeronderzoeker Maarten Fornerod recent in een interview. Houd je wél rekening met die verhoogde opneembaarheid, dan zou er geen enkel mRNA-vaccin op de markt mogen zijn.

 Desinteresse

Terwijl de aanwijzingen zich opstapelen dat de coronaprikken meer ellende hebben veroorzaakt dan ze hebben voorkomen, blijven de regeringen in westerse landen ze met volle overtuiging propageren. In Groot-Brittannië, het thuisland van Angus Dalgleish, is zojuist de zoveelste boostercampagne van start gegaan. In Nederland begint het prikfeest weer in de herfst.

Big Pharma begrijpt beter hoe de vlag erbij hangt. Pfizer besloot al in 2023 om tientallen miljarden te investeren in nieuwe medicijnen tegen kanker. Met kanker is straks nog meer geld te verdienen dan nu, realiseert Pfizer zich handenwrijvend. En Pfizer moet natuurlijk iéts doen met die smak geld die het tijdens de coronacrisis heeft verdiend…

Verder Lezen

Recent

De gitzwarte slagschaduw van Dick Schoof De gitzwarte slagschaduw van Dick Schoof
Politiek3 uur geleden

De gitzwarte slagschaduw van Dick Schoof

Met het naar voren schuiven van de 67-jarige topambtenaar Dick Schoof als opvolger van Mark Rutte begint een nieuw hoofdstuk...

Schokkend: NAVO escaleert in hoog tempo richting WO III Schokkend: NAVO escaleert in hoog tempo richting WO III
Buitenland11 uur geleden

Schokkend: NAVO escaleert in hoog tempo richting WO III

We hebben het nergens in de Nederlandse pers gezien, maar wel talloze keren in de buitenlandse media: de NAVO zet...

Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet
Column1 dag geleden

Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet

In de dystopische coronaperiode, die van totalitaire leugens aan elkaar hing, heb ik mij afgevraagd of de overheid echt maligne...

AI is niet het probleem, maar de totalitaire overheid AI is niet het probleem, maar de totalitaire overheid
Column2 dagen geleden

AI is niet het probleem, maar de totalitaire overheid

In een verkiezingscampagne is het van belang dat je de kiezers weet te bereiken met jouw boodschap. Dat is niet...

CBAM resulteert in verdere sloop van mkb en EU-welvaart CBAM resulteert in verdere sloop van mkb en EU-welvaart
Economie3 dagen geleden

CBAM resulteert in verdere sloop van mkb en EU-welvaart

Een van de vele nieuwe EU-milieuwetten met grote financiële en economische consequenties is het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). Dit...

Van dwangpomp weer naar warmtepomp: gezond verstand wint van incompetentie Van dwangpomp weer naar warmtepomp: gezond verstand wint van incompetentie
Opinie6 dagen geleden

Van dwangpomp weer naar warmtepomp: gezond verstand wint van incompetentie

Verheugend nieuws in de kabinetsplannen: de warmtepomp wordt niet meer verplicht. De installatiebranche staat op zijn achterste poten, maar is...

Nexit vereist voor realisering nieuw regeerakkoord? Nexit vereist voor realisering nieuw regeerakkoord?
Politiek1 week geleden

Nexit vereist voor realisering nieuw regeerakkoord?

Het is werkelijk wereldnieuws: het onlangs bereikte akkoord voor een nieuwe Nederlandse regering. Van de VS en Canada tot aan...

Het nieuwe kabinet fêteert iedereen, behalve de ondernemer Het nieuwe kabinet fêteert iedereen, behalve de ondernemer
Column1 week geleden

Het nieuwe kabinet fêteert iedereen, behalve de ondernemer

Het moet gezegd worden, het feit dat er überhaupt een hoofdlijnenakkoord is gesloten door de vier formerende partijen is een...

De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen
Gezondheid1 week geleden

De verzwegen gevolgen van de WHO-verdragen

Volgens het demissionair kabinet is er helemaal niks mis met de WHO en de nieuwe WHO-verdragen. Ons land zal ze...

Wat moet ‘vaccinexpert’ Bill Gates met zoveel grond? Wat moet ‘vaccinexpert’ Bill Gates met zoveel grond?
Buitenland1 week geleden

Wat moet ‘vaccinexpert’ Bill Gates met zoveel grond?

Wie de jaren negentig bewust heeft meegemaakt, kent Bill Gates als de baas van Microsoft. Zonder die historische ballast ken...

TrendingThis will close in 0 seconds