Opinie

Meer dan 2 miljoen Nederlanders gelooft in complotten

Avatar foto

op

Meer dan 2 miljoen Nederlanders gelooft in complotten
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Het probleem van een complot is dat het niet bewijsbaar is op het moment dat erover gesproken wordt. Dat zijn wijze woorden van de AIVD. Ervan uitgaande dat alle stemmers op D66, GroenLinks en PvdA exact dezelfde ideeën aanhangen als hun leiders (naar analogie van de FVD) hebben we het hier over een substantiële groep Nederlanders. De angst van de AIVD dat hieruit geweld ontstaat is dan ook terecht, bezien vanuit de expertise van de AIVD.

Eén van de complotten waarin deze aanhangers geloven is dat door het uitgeven van 28 miljard euro gemeenschapsgeld de aarde 0,000036 graden minder opwarmt. Tegenstanders die beweren dat door die uitgave de economie en samenleving kapotgaat, China het Parijs-akkoord overboord heeft gegooid en Amerika nog véél vervuilender is, wordt verweten dat ze ‘klimaatontkenners’ zijn. Tevens is de stelling van deze complotdenkers dat er nú gehandeld moet worden, omdat anders een zogenaamd ‘tipping point’ bereikt wordt, een virtueel uit modellen afgeleid ‘point of no return’, een onomkeerbare situatie waarbij de situatie alleen nog maar slechter kan worden.


Door talrijke ‘maatregelen’ willen de complotdenkers het tij keren, maar zij worden (volgens weer een ander complot) tegengewerkt door de fossiele industrie die er alle belang bij heeft de nog voor 96 procent van olieproducten afhankelijke samenleving te blijven beleveren. Vaak halen de complotdenkers rapporten aan van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPPC), maar deze lijkt nu ook geïnfiltreerd door mensen uit de fossiele industrie. Zeer recent nog heeft de nieuwe directeur van het IPPC opgeroepen te stoppen met alle alarmistische beweringen die allerhande activistische uitspraken onterecht koppelen aan het IPCC.

Dat complotdenkers van GroenLinks er niet voor schuwen pertinente leugens te verspreiden bleek onlangs weer toen Kamerlid Ton van der Lee beweerde dat de Antarctische zee-ijs in hoog tempo aan het smelten is. Toen hij erop gewezen werd dat het Antarctische ijs juist in ijltempo aangroeit (600.000 vierkante kilometer per week) werd dit uiteindelijk door diezelfde Van der Lee afgedaan als ‘niet relevant’. Maar het kwaad is dan al geschied, want dergelijke noodzakelijke correcties dringen niet door tot het complotdenkende deel, ze lijken onvatbaar voor de realiteit.

Hetzelfde geldt voor de ‘klimaatdoden’ die keer op keer worden aangehaald. Volgens de complotdenkers zullen er steeds meer mensen sterven door de klimaatopwarming, maar het misleidende ‘bewijsgrafiekje’ van de Lancet kwam tot stand door te knoeien met de schaal van de assen. Feit is dat in Europa tien keer meer doden door kou zijn dan doden door warmte; waarom dan geen aandacht voor deze extreem koude gebieden? Met een verwarming kunnen meer doden voorkomen worden dan met een airco in dat geval. Dat dringt helaas niet door tot de hoofden van de klimaatplakkers op de A12, die ook nog eens openlijk worden bijgestaan door politici van GroenLinks, D66 en de PvdA.

Complotaanhangers van D66, PvdA en GroenLinks zijn inmiddels doorgedrongen tot alle bestuurslagen van de samenleving en daar gebruiken ze dezelfde complottheorieën en symboliek om elitaire regels af te dwingen. Zo mogen er in diverse steden vanaf 2025 geen op diesel rijdende voertuigen meer toegelaten worden. Dit zal moeten bijdragen aan de 0,000036 graden minder opwarming van de aarde waarin deze complotdenkers geloven. Ook willen ze iedereen aan de warmtepomp krijgen, desnoods door gemeentelijke dwang via de klimaatwet. De warmtepomp is een door een gas- of kolengestookte elektriciteitscentrale gevoed elektrisch apparaat dat ervoor zorgt dat u thuis geen gas meer nodig heeft.

Zoals eerder gesteld is het probleem van een complot dat het niet bewijsbaar is op het moment dat erover gesproken wordt. Bijkomend probleem is echter dat in bestuurlijke kringen maatregelen worden afgedwongen die als basis dezelfde complotten gebruiken, maar in de uitwerking juist helemaal niets doen aan dat complot. Zo zijn er tientallen miljarden euro’s gestoken in biomassa, terwijl door verbranding van bomen juist méér CO2 in de lucht komt in vergelijking met kolenverbranding.

De meeste kolencentrales zijn inmiddels gesloten door diezelfde complotdenkers. Ook over de elektrische auto is inmiddels tot de complotdenkers doorgedrongen dat deze helemaal niet zo ‘klimaatneutraal’ zijn als wat altijd beweerd is. Dat is voor de huidige 312.000 bezitters van een elektrische auto best sneu, ze kochten hem immers louter omdat deze zo goed zijn voor het klimaat. Als in 2025 de wegenbelasting weer wordt ingevoerd zijn zij alle financiële voordelen kwijt en betalen ze juist extra aan alle complotten in plaats van dat het hen geld oplevert.

Probleem met de complotdenkers is dat zij iedere keer weer van standpunt veranderen zodra zij geconfronteerd worden met de realiteit of met de feiten. Tien jaar geleden nog kon iedereen met fikse overheidssubsidie een ‘milieudiesel’ kopen, in 2025 wordt deze door dezelfde complotdenkers met dezelfde argumenten juist verboden. Als de energieprijzen stijgen, dan hebben ze het opeens over ‘klimaat-onrechtvaardigheid’ als hun achterban (ook die met een warmtepomp) de energie niet meer kan betalen.

‘Klimaat-onrechtvaardigheid’ ontstaat zodra de achterban het niet meer kan betalen, en dan willen de complotdenkers via allerhande constructies of subsidies ervoor zorgen dat ‘de armen’ ook de voordelen hebben als ze een warmtepomp in hun maag gesplitst krijgen. En als de aarde maar niet wil opwarmen, de zeespiegel maar niet wil stijgen en de poolkappen maar niet willen smelten, dan hebben ze het opeens over ‘klimaatverandering’ in plaats van ‘klimaatopwarming’.

Ondertussen geven we tientallen miljarden uit om deze complotdenkers collectief te behagen, terwijl niemand de vraag stelt of al bewezen is of de complotten wel uitgekomen of voorkomen zijn, en dat terwijl deze complotten al zo’n twintig jaar rondgaan. Het is eigenlijk nooit goed bij de complotdenker. De AIVD geeft aan juist niet te willen polariseren door complotdenkers zo expliciet aan te wijzen, maar juist te willen voorkomen dat iedereen die in complottheorieën gelooft als extremist wordt neergezet.

Er zijn volgens de AIVD grote verschillen binnen deze groep. Dat is prettig om te weten, want je moet er niet aan denken dat een hele samenleving in de financiële afgrond geduwd wordt en vervolgens blijkt dat er helemaal niets van die complotten is uitgekomen.

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries
Foto: ANP

Hollènder zijn arrogante verheven schreeuwers die met hun grote bek in Limburg altijd de mooie baantjes wisten weg te pikken omdat die Hollènder even vergaten dat ze véél eerder een universiteit hadden dan die Limbo’s pas veel later in Maastricht. En dús konden die gestudeerde Hollènder alle mooie baantjes inpikken met hun arrogante koppen en waren ze altijd wel je leidinggevende of in het ergste geval de grote baas.

‘Vroeger’ zat er altijd wel een zoontje of dochtertje van zo’n arrogante verheven schreeuwer in je klas, en je raad het al, nóg zo’n arrogante schreeuwer. En die Limburgse aversie tegen Hollènders zit er al sinds generaties en tot op de dag van heden in, al eten ze iedere morgen vlaai, spreken ze vloeiend Mestreechs, zijn ze er als de kippen bij op Vastelaovend en hebben ze een spuughekel aan de échte Hollènders die het vertikken hun dialect te spreken, zelfs als ze er nog eens 18 miljoen euro tegenaan gooien.


En als je dan al dat éne voorbeeld weet te vinden die zachtaardig aan alle rituelen meedoet en opkomt voor de belangen van de Limbo’s, laat dat dan niet het voorbeeld zijn voor al die andere arrogante stierlijk vervelende Hollènders. Dat is geen discriminatie, dat is een uitgesproken beeld op grond van ervaringen en (voor)oordelen en dat poets je niet weg met één ‘goed’ voorbeeld. Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries, een kaaskop nooit een Milanees, een Amsterdammer nooit een Rotterdammer en Johan nooit een Surinamer.

Zeg dat even tegen al die discriminatie-schreeuwers die het podium weer denken te moeten pakken.

Verder Lezen

Opinie

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040
Foto: ANP I VVD-burgemeester Jan van Zanen, lid van de Denktank Nederland 2040

De 342 gemeenten van Nederland zijn niet in staat om zelf te ontdekken welke problemen ze hebben, dat vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Laat staan dat ze weten hoe ze die problemen moeten oplossen. En dus lanceerde de VNG Denktank Nederland 2040. Wat het WEF kan, dat kan de VNG ook.

Het werk van de Denktank Nederland 2040 is nog niet klaar. De Denktank, die sinds 2022 tussen twee haakjes in alle openheid opereert, is nog bezig met de afronding van de derde en laatste fase van het werk. In de eerste fase achterhaalde de Denktank welke problemen in Nederland moeten worden opgelost, in de tweede fase schetste de Denktank hoe Nederland er uit zal zien als die klus geklaard is. De Denktank is nu bezig met de derde fase. Als die is afgerond, weten we hoé we volgens de Denktank al die mooie doelen moeten bereiken.


In de Denktank Nederland 2040 zitten volgen de VNG ‘visionaire ervaren bestuurders’, ‘aangevuld met wetenschappers en frisse, visionaire denkers’. Een blik op de webpagina waar de Denktank zijn leden voorstelt, maakt duidelijk wie die ervaren bestuurders zijn. We zien onder meer CDA-er ex-minister Aart Jan de Geus en VVD-burgemeester Jan ‘disproportioneel geweld’ van Zanen.

Minder duidelijk is, wie de ‘frisse visionaire denkers’ moeten zijn. Misschien vindt de VNG dat economiehoogleraar en Rabo-vrouw Barbara Baarsma in die categorie valt. Baarsma lanceerde een paar jaar eerder het plan om alle Nederlanders een kooldioxidebudget toe te kennen, zodat arme mensen, die toch geen auto of vliegreizen meer konden betalen, een deel van hun budget konden verkopen aan rijkaards die hun luxe leefstijl wilden voortzetten. We zien ook Bernard Leenstra, de arts die op sociale media samen met zijn kornuiten iedereen afblaft die zich kritisch uitlaat over de covidvaccinaties. Leenstra is er al meerdere keren op betrapt dat hij daarbij schermt met wetenschappelijke studies die hij niet helemaal goed begrijpt. Weer een ander lid dat misschien fris en visionair moet zijn, is defensiespecialist en publicist Rob van Wijk, die in zijn mediaoptredens en columns maar blijft volhouden dat Rusland aan de vooravond staat van een volledige instorting.

In de aanloop van de verkiezingen van 2023 publiceerde de Denktank in de Volkskrant een ingezonden stuk, bedoeld voor het nieuwe kabinet. De visionairen van de Denktank hadden ‘al het nodige werk verricht’ en konden dus precies aangeven welke beleidsdoelen het nieuwe kabinet straks moest formuleren. Helemaal bovenaan het lijstje stond ‘de klimaatverandering binnen de perken houden, de biodiversiteit herstellen en de vervuiling een halt toeroepen’. Andere aandachtspunten waren onder meer ‘met migratie leren omgaan’ en ‘met Europa en de NAVO onze veilige, vrije wereld verdedigen’.

Het is duidelijk dat de Denktank en het vertrekkende kabinet niet snel ruzie zullen krijgen. Ze behoren tot dezelfde selecte groep, die in dit land al tientallen jaren de touwtjes in handen heeft. In oktober 2023, toen ze hun Volkskrantstuk schreven, zagen de leden van de Denktank kennelijk niet aankomen dat het electoraat het kabinet een historisch pak slaag zouden gaan geven. Da’s niet zo raar. De Denktank Nederland 2040 is ook in andere opzichten stekeblind.

Het integrale verslag van de Denktank Nederland 2040 staat online. Ook dat verslag bevat de links-liberale Brinta die de massamedia, de politiek en de bestuurders dag in, dag uit oplepelen. Alles draait om thema’s als klimaat, woke, Europa en de goede kanten van migratie. Geen woord over de miljoenen oude en nieuwe Nederlanders die zich elke dag minder thuis voelen in dit land. Geen woord over de instorting van de economie, over burgers die beetje bij beetje armer worden. Geen woord over de rampzalige aanpak van de pandemie en de aanhoudende oversterfte. Geen woord over de censuur in de reguliere en sociale media, waardoor dissidente geluiden niet meer aan bod komen.

Het is die afwezigheid waardoor kritische lezers van de rapporten van Denktank Nederland 2040 een onheilspellend gevoel zal bekruipen. Wat is deze wereldvreemde elite, die losgezongen van de reële zorgen en angsten van miljoenen landgenoten aan het luchtfietsen is, met ons van plan? Niet veel goeds, suggereren kleine zinnetjes in de rapporten.

De Denktank kijkt reikhalzend uit naar een toekomst waarin ‘het 15-minuten-principe het denken over de inrichting van steden, dorpen en regio’s sterk heeft beïnvloed’ en waarin we ‘als samenleving hebben leren omgaan met desinformatie en met de polariserende effecten van wat we in de twintiger jaren ‘sociale media’ noemden’.

Kijk eens aan. Als het aan de Denktank ligt, zitten we straks allemaal opgesloten in 15 minuten-wijken. De ‘samenleving’ (lees: de links-liberale elite) bepaalt wie spreekt en wie moet zwijgen. En voor wie het in z’n hoofd haalt om iets te zeggen wat niet mag, een vaccin te weigeren of een biefstukje te eten: ‘de wijkrechter zit op fietsafstand’.

Of elke 15-minuten wijk ook een eigen klimaatneutraal heropvoedingskamp zal hebben, is nog niet duidelijk. Dat staat misschien in het laatste verslag van de Denktank. In juni 2024 moet het af zijn.

Verder Lezen

Opinie

Russische beïnvloeding: omgekeerde bewijslast maar ook bewijzen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Russische beïnvloeding: omgekeerde bewijslast maar ook bewijzen
Foto: ANP

De Haagse kleuterklas laat weer eens treffend zien hoe deze functioneert: twee zagende en treiterende jongetjes die ‘bij wijze van spreken’ (laten we dat vooral zo formuleren) alleen hun mond nog houden als ze in het fietsenhok ‘bij wijze van spreken’ (laten we zo blijven formuleren) een ongelofelijk pak slaag krijgen van een paar sterkste jongetjes uit de klas. Resultaat zal zijn dat ze al bij de dreiging daarvan ‘bij wijze van spreken’ (oh nee, toch niet, hi Bosma) naar de hoofdjuf gaan omdat ze zich bedreigd voelen. Ze deden helemaal niks tenslotte. En het was ook niet bewezen toch? Nee, inderdaad! Wat er wél bewezen is, is het gigantische pak boter op het hoofd van die twee zagende en treiterende jongetjes.

Wat is er aan de hand? Iemand (of enkelen) binnen de Tweede Kamer (we noemen geen namen) wordt (of worden) beschuldigd van iets wat hij of zij niet kan aantonen of bewijzen. Waarvan dan? Van Russische beïnvloeding! Waarmee dan? Met berichten van de wereldberoemde site Voice of Radio Europe uit Tsjechië (nooit van gehoord). Wie dan? Dat weten we wel maar kunnen we niet zeggen! Waarmee dan? Dat weten we niet! Wie zegt dat dan? De geheime dienst van Tsjechië! En verder zeggen we in het staatsbelang niets! Einde mededeling!


In Den Haag geldt de omgekeerde wereld. Nog niet zo lang geleden was je een stoere peer als je in de datsja van Putin was geweest. Als bleek dat je verhaal niet klopte (hi Zijlstra) en je helemaal niet bij Putin was geweest kon je zelfs je biezen pakken! Als de voorloper van GroenLinks, de landverraders van de CPN, geld kreeg uit Rusland was er geen sprake van ‘ondermijning van de democratie’. Maar liefst 50.000 Nederlandse documenten werden er in Moskou gevonden, samengebracht door de voorlopers van Jesse Klaver en Wijnand Duyvendak, die laatste is de staatsondermijnende RaRa-activist uit vervlogen tijden. Dan was er nog niet zo lang geleden iets met een appartementje in Scheveningen van een partijbobo van een partijgenoot van Paternotte. En tot op de dag van heden worden Russische oliebaasjes beschermd op de Zuidas, dat is zo afgesproken tussen Putin en Rutte op 8 april 2013, zogenaamde ‘asset protection’. Ligt gewoon vast, Frenske Timmermans zelfs als getuige!

Nu hebben Klaver en Paternotte een bijzonder baantje. In tegenstelling tot de ‘normale’ wereld, kunnen zij ongestraft de bewijslast omdraaien en iemand van iets beschuldigen zonder met bewijzen te komen. In de ‘normale’ wereld zou je, indien je collega zoiets bij jou zou flikken, de betreffende persoon aan de hoogste juridische boom ophangen wegens laster, smaad, aantasting in de beroepssfeer en ga zo maar door. Zo niet in Den Haag. Als je maar de ‘goede’ treft kom je met dergelijke matennaaierij (zo noemen ze dat in de echte wereld) daar gewoon mee weg. Geen ontslag op staande voet, geen verbanning uit de Kamer, niet eens je autosleutels inleveren. En ‘dus’ kunnen ze het morgen weer doen, ongestraft.

Wij hebben een tip voor T.B. en G.W.: nodig die jochies eens uit voor een potje kickboksen, gewoon vriendschappelijk met handschoenen. Scheelt toch weer een fietsenhok bouwen op het Binnenhof, want dat zou weer een paar ton gemeenschapsgeld gaan kosten.

Verder Lezen

Recent

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd! Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Column7 uur geleden

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land....

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Column12 uur geleden

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren...

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie
Klimaat1 dag geleden

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie

Baalde u al dat de zon tijdens een dag met druk vliegverkeer verscholen raakt achter een waas van vliegtuigsporen? Luchtvaartexperts...

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond
Column4 dagen geleden

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat4 dagen geleden

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)

Binnen de alternatieve onderzoekswereld is Nordangård internationaal bekend om zijn graafwerk naar de Rockefeller-dynastie. Die miljardairsfamilie werd groot dankzij haar...

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries
Opinie5 dagen geleden

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries

Hollènder zijn arrogante verheven schreeuwers die met hun grote bek in Limburg altijd de mooie baantjes wisten weg te pikken...

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO
Gezondheid5 dagen geleden

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO

Beschamend, dat is het enige woord dat nog overblijft na het aanschouwen van deze beelden. Minister Pia Dijkstra, bekend van...

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040 De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040
Opinie5 dagen geleden

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040

De 342 gemeenten van Nederland zijn niet in staat om zelf te ontdekken welke problemen ze hebben, dat vindt de...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat6 dagen geleden

Oekraïne-oorlog helpt ideaal wereldregering (1)

De Zweedse politiek wetenschapper én hardrockzanger doctor Jacob Nordangård komt aanstaande 13 april naar Nederland. In Stavoren presenteert hij zijn...

Groot Duits leger naar Litouwen Groot Duits leger naar Litouwen
Buitenland1 week geleden

Groot Duits leger naar Litouwen

Op 8 april 2024 stationeerde Litouwen een aanzienlijk aantal Duitse soldaten en militair materieel op zijn grondgebied ter bescherming tegen...

TrendingThis will close in 0 seconds