Opinie

Non-binair door NPO verheven tot politieke klucht uit Jiskefet

Avatar foto

op

Non-binair door NPO verheven tot politieke klucht uit Jiskefet
Deel dit nieuws
screenshot NOS

De kolderieke woke-indoctrinatie kent geen grenzen, want naast alle alfabet-wokies is er ook nog zoiets als ‘non-binair’. Non-binaire mensen willen zich niet scharen onder de term ‘vrouw’ of ‘man’, zij voelen zich geen van beiden. Prima, laat ze, zou je denken. Maar nee, sommige non-binaire mensen vinden dat anderen moeten accepteren dat zij dat zo voelen, en daar begrip en respect voor hebben. En daar schuurt het nou net ontzettend… Een individu kan het gevoelsleven van zichzelf niet opdringen bij de ander en daar respect voor eisen, en dat is wel wat hier gebeurt. Want non-binair is een gevoel, een beleving, maar is geen vorm van sekse die ter discussie kan worden gesteld. Er zijn 2 sekses: man of vrouw, en al het andere is een beleving hoe je met een binaire aandoening omgaat. En koppel er een lettertje aan, voor mijn part, maar ga niemand dwingen dat te respecteren.

Ik ga niet met een Rolex om door een achterbuurt, ik ga niet met een keppeltje op een moskee binnen, ik ga als blanke niet rond middernacht door een zwarte achterbuurt in de Bronx. En laat dat nou precies zijn wat de NPO op primetime beoogt met wat zij noemen een ‘discussieprogramma’ waarbij het doel leek te zijn Baudet te fileren, om hem ‘beledigende uitspraken’ te laten doen en hem zalvend en corrigerend te laten toespreken door Jetten. Het was geen discussieprogramma, het was een sketch uit Jiskefet in Maaskantje. Ene ‘Bram’, de toneelspeler in deze sketch, werd neergezet als een labiel slachtoffer van non-binaire haat, maar blijkt in werkelijkheid een recalcitrante BBB-, Omtzigt- en FvD-hater te zijn. En alle ‘toevalligheden’ komen weer naar boven waaruit blijkt dat deze labiele jongen is ingezet en misbruikt door de groten der media, u weet wel, die Hilversumse subsidieslurpers die ‘evenwichtige’ journalistiek propageren, maar dan vooral van andere omroepen.

Bram blijkt freelancejournalist en daarnaast stagiair bij Follow the Money te zijn, zijn vriend is werkzaam als producent bij programma’s voor de NPO, zoals Lubach, Khalid en Sofie en Koefnoen. Toen de X-gemeenschap na het aanschouwen van deze sketch in lachen uitbarstte werd duidelijk dat het menens werd: het COC ergens in de provincie eiste excuses, het AD had het over een ‘woedende’ Jetten en zelfs topvirologe, politicologe, klimaatwetenschapper, trendwatcher en prominent D66-lid Marion Koopmans deed er een plasje over.

Trap er niet in, het is verkiezingstijd en de media doet er alles aan u te laten stemmen op de partijen die hun riante inkomsten faciliteert. Het was een mislukte poging, dat wel, en dat maakt het eens te meer zichtbaar dat u naar een politiek gestuurd medialandschap kijkt. Het is wachten op een rel, en komt deze er niet vlak voor de verkiezingen dan zal de NPO de rel wel zelf creëren, van uw belastingcenten wel te verstaan, opdat u stemt op hun broodheren.

Verder Lezen

2 Comments

 1. Bas

  3 november 2023 in 11:16

  Dit soort geestelijk gestoorden kunnen zichzelf al niet eens accepteren voor wat/wie ze zijn, waarom zouden wij dat dan wel moeten doen?
  De npo glijdt verder af van een gevaarlijk propaganda vehikel naar een politiek actief sociaal cultureel instituut die zichzelf het patent op de absolute waarheid heeft toegekend, met beschimping en uitsluiting van andersdenkenden. Dat loopt op een gegeven moment verkeerd af.

 2. Chris

  3 november 2023 in 18:59

  Is die Bart wellicht een buikspreekpop? Die zijn namelijk sowieso non-binair.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Bij de NPO zweten ze inmiddels peentjes

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Bij de NPO zweten ze inmiddels peentjes
Foto: ANP

‘Heb je de media, dan heb je de macht’, een gevleugelde uitspraak van menig dictatoriaal regime. De directie van BNN/VARA is de eerste die alarm slaat. Na het ontwaken uit een rechtse knock-out slag van Nederland spreekt men over ‘een bedreiging van de samenleving’. Wat ze eigenlijk bedoelen is dat hun baantjes op de tocht staan. Want het linkse mediacircus is een onderdeel van het mediabestel dat wél aangepakt kan worden door de politiek, dit in tegenstelling tot de papieren media die in handen is van slechts twee Belgische mediamagnaten.

Het linkse televisiebastion draait namelijk hoofdzakelijk op 1 miljard euro belastingcenten uit Den Haag, uw belastinggeld. Martin Bosma (PVV) fileert keer op keer in vileine bewoordingen de linkse inteelt in het hele omroepbestel. De enige omroep die een tegengeluid vormt, Ongehoord Nederland, wordt op allerhande manieren het werken onmogelijk gemaakt en geframed als radicaal rechts, waarbij alles uit de kast wordt gehaald om de omroep verboden te krijgen.

Wist de NPO de laatste bezuinigingsronde ternauwernood nog terug te draaien omdat het propagandakanaal van de overheid hen ten tijde van de coronacrisis hard nodig had, nu liggen de kaarten plots anders. Want niet alleen de PVV wil helemaal van de NPO af, ook de VVD wil 400 miljoen euro bezuinigen (bijna de helft dus) en NSC wil er een televisienet afhalen.

Om te overleven heeft de NPO slechts twee keuzes: ofwel al zijn mediakracht gebruiken om de op handen zijnde formatie te framen, daar waar mogelijk te boycotten en de publieke opinie proberen om te buigen naar een voor hen alles verlossende formatie ‘over links’, ofwel als de wiedeweerga overschakelen naar een veel meer pluriforme berichtgeving.

Wellicht lukt het ze, in plaats van met de linkse vooringenomenheid die ze tot dusverre tentoonspreiden, zelf eens onafhankelijk naar een uitzending van Ongehoord Nieuws te kijken, daar valt namelijk nog wel wat van te leren. De eerste berichtgevingen uit de kerkers van de NPO-parochie zijn echter vooralsnog een voorbeeld van een zeldzaam gebrek aan reflectie.

Veel rechtse stemmers hebben echter allang de televisie bij het oud vuil gezet, en zullen weinig meekrijgen van het aanstaande gespartel van de NPO. Dus waar ze bij de NPO ook voor gaan kiezen, ze spreken voor eigen parochie, en die is flink uitgedund en heeft nog maar weinig invloed. Berouw komt na de zonde voor de NPO.

Verder Lezen

Binnenland

Statenleden trekken racismekaart om uitleg kernenergie te ontlopen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Prof. Kees de Lange: Nederland heeft geen ‘stikstofcrisis’
Foto: Indepen

Ook in de provincie Flevoland, ondanks de vele windmolens, betaalt de burger zich krom aan energie. Onder meer om die reden werd professor Kees de Lange, natuurkundige, uitgenodigd om bij Provinciale Staten iets te vertellen over thorium-reactoren, een moderne en volgens velen veelbelovende variant van kernenergie.

Volksvertegenwoordigers van het CDA, PvdD, GroenLinks, PvdA en de SP wilden echter juist niet geïnformeerd worden op welke wijze Flevoland een CO2-vrije en betaalbare toekomst tegemoet zouden kunnen zien en boycotten de bijeenkomst op voorhand, zonder ook maar één woord van professor De Lange te hebben gehoord.

Indepen heeft Professor Kees de Lange vandaag om een reactie gevraagd. De Lange: “Het begint eigenlijk al met het feit dat ik uitgenodigd werd door Forum voor Democratie en 50PLUS, en dan ligt een puur inhoudelijke discussie bij sommigen al bij voorbaat moeilijk. De argumenten die aangevoerd werden om de voordracht te boycotten hebben dan ook niets met thoriumreactoren te maken maar alles met framing”, aldus De Lange. Dat wordt ook duidelijk bij de tweet van Kjell van Wijlandt namens de Partij voor de Dieren. In een volgende tweet wordt deze framing nog duidelijker. De Lange: “Ik ben helemaal geen klimaatontkenner, dat zou onwetenschappelijk zijn. Het klimaat wijzigt al sinds het bestaan van de aarde. Verder klopt het dat ik bij SHELL-Research heb gewerkt, maar dat is inmiddels 50 jaar geleden want ik ben in 1972 na 2 jaar SHELL bij de VU gaan werken. Ook schijnt het een probleem te zijn dat ik gepensioneerd ben. Ik zou zeggen dat het om mijn wetenschappelijke productie gaat, en juist daar heb ik nu meer tijd voor. Waarom dat een argument zou zijn begrijp ik dus niet. Ik begrijp nu ook dat ik voor het eerst van mijn leven opeens een racist zou zijn volgens Van Wijlandt. Die kwalificatie schijnt terug te voeren te zijn op een tweet van mij van 6 jaar geleden. Geen idee waar dit over gaat. Ik vind het allemaal maar vreemde argumenten die niets inhoudelijks over thoriumreactoren in zich hebben, en daar maak ik me veel meer zorgen over, het zijn tenslotte gekozen volksvertegenwoordigers die in dit geval beslissingen nemen voor de Flevolandse bevolking.”

Lichten we als Indepen het doopceel van de critici dan wordt duidelijk door wie de kiezers van deze partijen zich laten leiden. Kjell van Wijlandt, 28 jaar, maatschappelijk werker en tevens statenlid van de Partij voor de Dieren, wil alleen het debat over de koers aangaan op grond van ‘wetenschappelijke consensus’ en ‘feitelijke informatie’. Dat is een opmerkelijke uitspraak aangezien iedere wetenschapper het bestaan van ‘wetenschappelijke consensus’ op ieder wetenschappelijk onderwerp juist zal ontkennen; discussie is juist een kenmerk van de wetenschap. Statenlid Jaya Noordman van GroenLinks, 21 jaar, eerstejaars student en momenteel shiftleider service bij de Albert Heijn, heeft het over ‘feitelijke wetenschap’ en wil zich niet inlaten met ‘retoriek die geweld en verdeeldheid bevorderen’. PvdA statenlid Abassin Nessar, 37 jaar en notabene strategisch adviseur bij het ministerie van Binnenlandse zaken noemt De Lange een ‘aantoonbare racist’. Verder zegt hij zich vooral in te willen zetten voor de energietransitie…

De argumenten die de Statenleden aanvoeren getuigen van weinig inhoudelijke kennis over thoriumreactoren, iets wat nog eens bevestigd wordt in een gezamenlijk persbericht: “De heer De Lange is niet alleen bekend om zijn klimaatsceptische standpunten – hij zal ook tijdens de presentatie op woensdag het bestaan van een klimaatcrisis ontkennen – maar ook om zijn controversiële en racistische uitlatingen op sociale media.” Dit persbericht lijkt inmiddels verdwenen van internet.

De Lange: “Iedereen kan de voordracht die ik gehouden heb op internet zien. Ik ben al 60 jaar op dit vakgebied actief en heb zo’n 250 wetenschappelijke publicaties op mijn naam staan. Iedereen kan nagaan over welke vakinhoudelijke onderwerpen ik heb geschreven. Ik maak mij zorgen over de toekomst van Nederland als partijen als het CDA, PvdD, GroenLinks, PvdA en de SP zonder enige relevante kennis of ervaring maar uitsluitend nog middels framing hun gelijk willen halen over dit soort onderwerpen. De kiezers op dit soort partijen moeten het met dergelijke framing doen, terwijl er inhoudelijk echt wel interessante dingen over te vertellen zijn. Ik nodig iedereen uit de voordracht te bekijken en zelf maar te oordelen of hun volksvertegenwoordigers de juiste beslissingen voor hen nemen.”

Bovenstaande komt bovendien in een uitermate vreemd daglicht te staan als we op de GroenLinks-pagina van Jaya Noordman lezen: “We moeten zorgen voor meer verbinding tussen de volksvertegenwoordigers en de bevolking, maar ook tussen mensen onderling: aan het einde van de dag moeten we immers samenwerken aan een betere wereld.”

Blijkbaar geldt dat alleen voor mensen die dezelfde mening hebben, of zou de website van GroenLinks inmiddels verouderd zijn?

 

De link naar de presentatie:

Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid (RND) 06 september 2023 19:00:00, Provincie Flevoland en klikken op agendapunt 4a

Verder Lezen

Opinie

De burger: het doorgeslagen verdienmodel van de uitdijende overheid

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De burger: het doorgeslagen verdienmodel van de uitdijende overheid
Foto: ANP

Belasting betalen, niemand vindt het leuk, maar het is noodzakelijk om een samenleving draaiende te houden. Belasting betalen is ook ‘logisch’, collectief is meer mogelijk dan als individu. Een weg aanleggen lukt individueel niet. Een brug wordt collectief gebouwd. Mensen die op ongelukkige wijze door het lot getroffen worden verdienen steun vanuit een hele samenleving en dat lukt alleen maar collectief. In Nederland zijn wij gewend om fors belasting te betalen, het is immers het meest genivelleerde land ter wereld. We hebben (of hadden…) daarnaast een verzorgingsstaat dankzij een flinke aardgasbel. Er zijn echter steeds meer belastingen ingeslopen waar iedere rechtvaardiging voor ontbreekt en die enkel tot nut heeft de inkomsten voor de overheid te vergroten. En velen accepteren we klakkeloos.

Belasting betalen over een fictieve huurinkomst over een fictieve waarde van een woning vinden we heel normaal; het huurwaardeforfait. De volgende stap is nu deze fictieve waarde als een fictief vermogen te zien, en over dit fictieve vermogen ook weer belasting te gaan betalen. En die fictieve waarde wordt jaarlijks herijkt aan de hand van ándere woningen die wél verkocht zijn, terwijl daar nu juist overdrachtsbelasting voor betaald wordt.

Gebeurt dat ook met de bijtelling van de zakelijke auto? Die wordt namelijk jaarlijks flink minder waard, maar toch betaalt u 3, 4 of 5 jaar lang iedere maand belasting over de nieuwwaarde van diezelfde leaseauto die dat inmiddels al lang niet meer waard is. Daar wordt opeens niet herijkt. Als het CJIB (u weet wel, van die bekeuringen) te weinig oplevert krijgt het targets opgelegd, en als die verboden worden omdat overijverige ambtenaren wel héél erg ver gingen om hun target en promotie te halen, dan verhoogt men nu gewoon de tarieven met als onderbouwing dat er anders te weinig binnenkomt. Maar het ging toch om de verkeersveiligheid?

De erfbelasting is een belasting die geheven wordt over zaken waarover éérst al inkomstenbelasting is betaald, vervolgens bij aanschaf BTW en eventuele extra belastingen (BPM, overdrachtsbelasting of welk andere belasting dan ook), om deze vervolgens opnieuw te gaan belasten zodra het doorgegeven wordt aan een volgende generatie. Wij vinden dat ‘normaal’. Uw eigen kinderen kunt u niet meer dan 6.035 euro geven, anders wordt er schenkbelasting over afgepakt door deze overheid. Maar u had toch al inkomstenbelasting over dat geld betaald? En uw kind koopt er wellicht wat voor en betaalt dan weer BTW? Of wordt er dan vermogensbelasting betaald over uw spaarrekening waarover u al inkomstenbelasting had betaald? Geen zorgen, de rekening van uw kind wordt gewoon meegeteld door de Belastingdienst om te bepalen of u als gezin in aanmerking komt voor 32 procent vermogensbelasting.

Meest recente klapstuk is echter wel de 28 miljard euro die nodig is om de aarde met 0,000036 graden minder te doen opwarmen. Dat is onmeetbaar en bovendien simpelweg nul. 28 Miljard euro uit de gemeenschap halen om helemaal niets te bereiken? Meest schokkende na deze openbaring is echter de doodse stilte, in de Tweede Kamer, in de media en van de bevolking. Niemand die er schande van spreekt terwijl u hier gewoon door een minister wordt verteld dat hij ons allemaal 28 miljard euro wil gaan afpakken zonder enig onderliggend doel of resultaat. Alle onderliggende ‘maatregelen’ zijn daarmee dus ook doelloos geworden. En of dat nu het dieselbusje is dat niet meer in de stad mag komen en waar ieder klein klusbedrijf aan ten onder gaat, of de verplichte warmtepomp in ieder nieuwbouwhuis. Het is nutteloos en doelloos, richt immens veel schade aan, en er kraait nog altijd geen haan naar. Totdat u natuurlijk een klusbedrijfje in de binnenstad van Amsterdam heeft, of uw nieuwbouwwoning 30.000 euro duurder is geworden, maar dan moet u niet zo zeuren, toch?

Alle decadente gedachten, want doelloos, die in ambtenarenland opkomen treffen altijd minderheden en de rest van de samenleving kijkt de andere kant op. Als uw kotter in stukken gezaagd wordt voor het klimaat kraait daar geen haan naar. Als de boer om de hoek de nek om wordt gedraaid kraait daar geen haan naar, terwijl de ‘winst’- en verliesrekening gebaseerd is op een zeer discutabel computermodel. Van biomassa weten we onderhand wel dat het juist averechts werkt, maar ondertussen betalen we gewoon maandelijks onze ‘ODE-belasting’ op onze energierekening en dendert deze trein nog altijd gewoon door, terwijl het ondermijnend is voor de klimaatgedachte.

Toch zijn vele culturen uiteindelijk verloren gegaan door de decadentie van hen die op dat moment de macht hadden. De Franse revolutie is daar nog het meest recente voorbeeld van. Het is slechts een kleine selecte groep die de bevolking bestuurt, maar die uiteindelijk ook ten onder gaat aan decadentie waarbij de bevolking het niet langer tolereert. Ondertussen lezen we dat het ambtenarenapparaat steeds verder uitdijt om al deze regeltjes te bedenken, uit te voeren en te controleren. En iedere keer komen er weer nieuwe of andere belastingen bij.

Het sturingsmechanisme voor de samenleving is niet langer meer informeren maar belasten. En dan komt er dus suikerbelasting, frisdrankbelasting, statiegeld op plastic bakjes, een volledig doorgeschoten energiebelasting of extra tabaksaccijnzen. En werken ze of treffen ze doel? Totaal niet, maar dat maakt kennelijk niet uit. Het is wederom een welkome extra inkomstenbron voor het almaar uitdijende ambtenarenapparaat die vervolgens Sinterklaas kan spelen met úw geld bij multinationals, adviesbureaus, onderzoeksinstituten, windmolenproducenten, warmtepomphandelaren, biomassaverkopers of Tesla-verkopers.

Dient de overheid de samenleving of dient de samenleving de overheid? Zodra het doel bij één van de partijen doelloos wordt, hoeft u niet langer na te denken.

Verder Lezen

Recent

PVV slaat slag in grote steden door thuisblijvende linkse kiezer PVV slaat slag in grote steden door thuisblijvende linkse kiezer
Politiek22 uur geleden

PVV slaat slag in grote steden door thuisblijvende linkse kiezer

De overwinning van de PVV bij de verkiezingen werd dit weekend beklaagd en bejammerd bij betogingen in tal van steden....

Yeşilgöz gooit 84 procent van eigen electoraat onder de bus Yeşilgöz gooit 84 procent van eigen electoraat onder de bus
Politiek3 dagen geleden

Yeşilgöz gooit 84 procent van eigen electoraat onder de bus

De PVV heeft overweldigend de verkiezingen gewonnen, maar daarmee is het premierschap van Geert Wilders nog geenszins zeker. Zowel nationale...

Bij de NPO zweten ze inmiddels peentjes Bij de NPO zweten ze inmiddels peentjes
Opinie4 dagen geleden

Bij de NPO zweten ze inmiddels peentjes

‘Heb je de media, dan heb je de macht’, een gevleugelde uitspraak van menig dictatoriaal regime. De directie van BNN/VARA...

Domrechts heeft gewonnen! Domrechts heeft gewonnen!
Politiek5 dagen geleden

Domrechts heeft gewonnen!

Je zult maar vanuit je geschakelde rijtjeswoning van 1,5 miljoen euro in Amsterdam-Zuid bij de NPO het nepnieuws vernemen dat...

Coronafeiten dan nu écht op tafel: Nederland is bedonderd en belazerd Coronafeiten dan nu écht op tafel: Nederland is bedonderd en belazerd
Gezondheid6 dagen geleden

Coronafeiten dan nu écht op tafel: Nederland is bedonderd en belazerd

De talloze Wob- en Woo-onthullingen hier op Indepen ten spijt: velen wilden niet geloven dat de politiek en de media...

Wat delen Dilan Yeşilgöz en Frans Timmermans met elkaar? Wat delen Dilan Yeşilgöz en Frans Timmermans met elkaar?
Politiek7 dagen geleden

Wat delen Dilan Yeşilgöz en Frans Timmermans met elkaar?

In recente tv-debatten zie je de nieuwe leiders van de (vroeger) rechtse VVD en de (gedwongen) linkse GroenLinks-PvdA combinatie regelmatig...

Europees Geneesmiddelenbureau legt bom onder vaccinatiecampagne Europees Geneesmiddelenbureau legt bom onder vaccinatiecampagne
Gezondheid7 dagen geleden

Europees Geneesmiddelenbureau legt bom onder vaccinatiecampagne

In een brief aan een groep Europarlementariërs erkent de geneesmiddelenwaakhond Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) dat de coronavaccins helemaal niet bedoeld waren...

Opmars Wilders onbegrijpelijk voor wegkijkers Opmars Wilders onbegrijpelijk voor wegkijkers
Politiek7 dagen geleden

Opmars Wilders onbegrijpelijk voor wegkijkers

Benauwd hebben ze het, allemaal. Alle hedendaagse crisissen zijn door gedram en wegkijken ontstaan, en nu de kiezer dit meer...

Stemadvies voor aanstaande woensdag gehaktdag Stemadvies voor aanstaande woensdag gehaktdag
Column1 week geleden

Stemadvies voor aanstaande woensdag gehaktdag

Misschien een idee voor een peiling door Maurice de Hond: wat zou er met de verkiezingsuitslag gebeuren als er naast...

Ernstige bedenkingen bij boosters Pfizer, EU-leden komen nu in actie Ernstige bedenkingen bij boosters Pfizer, EU-leden komen nu in actie
Gezondheid1 week geleden

Ernstige bedenkingen bij boosters Pfizer, EU-leden komen nu in actie

Als in Nederland in een potje babyvoeding glasscherven worden gevonden zijn de rapen gaar voor de producent. De Nederlandse Voedsel-...

Trending