Human

Onno wilde weg uit Nederland en vertrok naar Montenegro

Avatar foto

op

Onno wilde weg uit Nederland en vertrok naar Montenegro
Deel dit nieuws
Foto: Onno Laarhoven

MONTENEGRO – In Montenegro leeft ondernemer Onno Laarhoven nu voor zijn gevoel in een compleet andere wereld. Nederland was hij vorig jaar zó zat dat hij zelfs overwoog om simpelweg in de auto te stappen en gewoon naar Griekenland te rijden voor een nieuwe zakelijke start. Met gierende banden weg uit het beklemmende Nederland.

Precies op dát moment kwam een zakenpartner met het idee om eerst in Montenegro te gaan rondkijken. Dát bleek een schot in de roos. De intens mooie natuur, de prachtige zomerdagen en de gastvrije bevolking, met wie ze bovendien goede zakelijke afspraken konden maken.


,,Het land bleek supervriendelijk. De mensen zijn betrouwbaar, en de business is er booming. Toen is de keus heel snel gemaakt.’’

Onno verhuurt daar in het hoogste segment luxe dagboten met bemanning, voor een ontspannen dag op het water met familie of dierbare vrienden. Waar de zonsondergangen adembenemend zijn en de bergen zó het zilte zeewater inlopen. Waar de sfeer op de betoverende jachten in de jachthaven luxe is, maar waar vooral ook nog steeds harmonie en puurheid overheerst.

,,We vinden hier luxe hotels, en de mooiste restaurants, maar géén wilde nachtclubs. Boka Bay, de baai van Kotor, is net als Monaco een hotspot voor de rijken der aarde, maar het gevoel dat iedereen uitstraalt is minder ‘poenerig’. ‘’

Op de auto’s ziet hij kentekens vanuit heel de wereld. Polen, Turkije, Zweden, Ierland, Duitsland. ,,Ik ben nog niet eerder op een plek geweest in Europa, waar ik zoveel verschillende nummerplaten zag, uit zoveel verschillende landen.’’ Montenegro is sowieso een magneet voor mensen uit alle windrichtingen. Amerikanen, Russen en Oekraïners zitten gebroederlijk naast elkaar in restaurants en wonen samen in de diverse appartementsgebouwen. Van de polarisatie waarover je in Nederland zoveel hoort is hier niets te merken.

,,Ik loop even naar mijn balkon”, zegt Onno dan door de telefoon en legt vervolgens zijn panorama uit: ,,Ik zie hier aan de ene kant de bergen, en aan de andere kant de jachthaven. In februari zaten we hier in een overhemd op een terras aan de haven, een half uurtje later zaten we bovenop de berg in anderhalve meter sneeuw en even later reden we langs een skilift”.

De ambities zijn grenzeloos: ,,We zijn naast de charter-business bezig met het opstarten van de verkoop van luxe jachten. Binnenkort is dat geregeld en hebben we een portfolio die we in Montenegro aan de man gaan brengen.’’ Hij is nog verknocht aan Nederland, waar zijn vrouw en zoon nu nog wonen. Voorlopig kiest het gezin voor hybride leven: deels in Montenegro en deels in hun Nederland.

De Nederlandse televisie mist hij als kiespijn. Want alle ellende en het dwingende narratief die er over de Nederlandse bevolking wordt uitgestort kan hij niet meer aanzien en aanhoren: steeds maar weer meer immigratie, woke, klimaatwaanzin, drukte, onverdraagzaamheid en het sterk verslechterende ondernemersklimaat. Aan klimaat- en stikstofmaatregelen worden zonder parlementaire controle tientallen miljarden euro’s uitgegeven terwijl er op ouderenzorg en pensioenen bespaard wordt.

‘Zijn’ vroegere krant NRC heeft hij door mensen ook wel ‘communisten-krantje’ horen noemen vanwege het ondersteunen van het streven naar de nieuwe collectieve heilstaat. ,,Nederland slaat door”, zegt hij. En hij hoort dat kritische geluid ook om zich heen van zakelijke relaties uit andere landen, die zich verbazen over waar Nederland mee bezig is. Gisteren vertelde een Montenegrijnse relatie nog dat zij hier nog tot vrij recente datum hun best moesten doen om te overleven, voor gezondheidszorg, voor onderwijs en boodschappen.

Hij zei dat dit voor Nederlanders allemaal zo vanzelfsprekend is dat wij ons niet meer druk maken om de dag van morgen en geld uitgeven aan ideologieën in plaats van zaken die voor de gewone mensen echt belangrijk zijn. De Nederlandse bijna-Koreaanse klimaatagenda, de massa-immigratie, en waar 28 miljard euro voor de klimaatplannen 0,00036 graden (afgerond 0 graden) verschil gaan maken op de temperatuur. ,,Zakelijke relaties praten meewarig met ons. Ze vragen: ‘Wat is er met Nederland aan de hand? Al die idioterie? Wáar zijn jullie in Nederland mee bezig? Waarom zijn jullie je eigen cultuur en welvaart aan het verkwanselen?’’’

Hij houdt nog steeds van Nederland, zegt hij, daarom is hij ook nog actief in de gemeenteraad van zijn Nederlandse woonplaats Oegstgeest. Maar het Nederland van nu is hem te grimmig en al te ver doorgeschoten. ,,Laat ik voorop stellen dat ik in Nederland een ontzettend mooie tijd als scholier, student, professional en ondernemer heb gehad. Het waren in de jaren tachtig en negentig fantastische tijden vol vrijheid, blijheid en tolerantie. Maar de laatste jaren merkte ik dat de overheid zich met alles bemoeit, en zelfs achter de voordeur wil bepalen hoe wij moeten leven vanuit een doorgeslagen nieuwe collectivistische ideologie.’’

Onno vertelt verder: “Ik lees dat de overheid het afgelopen jaar weer met 5,5 procent (!) gegroeid is met een bijbehorende productiviteitsdaling van 9 procent (!). Inmiddels werkt 20 procent (!) van de beroepsbevolking voor de overheid. Als je dan zegt dat Karl Marx trots zou zijn op Rutte en Kaag dan kan ik dat niet zeggen zonder geframed te worden als extremist.”

Dat gevoel van een totalitaire overheid bekroop hem voor het eerst tijdens de coronacrisis, toen zelfs door Rutte werd afgedwongen dat mensen thuis maar twee gasten mochten ontvangen. Horeca ging op slot, en wie zich niet liet testen op corona kwam gewoonweg de plaatselijke hockeyclub en het zwembad niet binnen. Lichamelijke integriteit, individuele vrijheden en grondrechten werden rücksichtslos terzijde geschoven en wanneer je daar (naar nu blijkt terecht) vragen over stelde werd je als een één of andere idioot weggezet.

Ná de samenleving ontwrichtende coronamaatregelen is de overheid doorgegaan op het pad van dwang en drang. De dwangwet voor gemeenten om asielzoekers op te vangen, een verordening in Oegstgeest die bepaalt dat je de gevangenis in kunt gaan wanneer je geen regenton in je tuin hebt, het onteigenen van boeren, het censureren van internet, het verbieden van politieke partijen en omroepen. Dit alles zou een decennium geleden volledig ondenkbaar zijn.

Ook bij het opstarten van het bedrijf in Montenegro merkte Onno dat Nederland volledig is doorgeslagen. Het overboeken van geld vanaf zijn zakelijke ING-bankrekening naar de rekening van het bedrijf in Montenegro bleek onmogelijk. Van de ING ontving hij na het doen van een betalingsopdracht een nietszeggend mailtje met termen als sancties, Rusland, Iran en Irak. Ook bij navraag kon de bank geen inhoudelijke reden opgeven waarom hij niet over zijn eigen geld kon beschikken. ,,In wat voor samenleving ben je terecht gekomen wanneer anderen bepalen wat je met je eigen geld mag doen?”

Hoe anders is het leven in Montenegro: ,,We werken eigenlijk vanuit Boka Bay in het ‘Monaco’ aan de Adriatische zee. En we werden er met open armen ontvangen. De overheid legt je geen strobreed in de weg om te ondernemen en een zakelijke bankrekening hadden we binnen een week geregeld. Mensen zijn hier te porren voor nieuwe zakelijke ideeën en afspraken komen ze tot nu toe goed na. We zagen eigenlijk al heel snel de mogelijkheden voor ons bedrijf.’’

Het leven in Montenegro voelt goed: ,,We hebben hier vandaag een fijne temperatuur van 28 graden. En we hebben met onze business een commitment uitgesproken er hier in Montenegro vól voor te gaan.’’

Verder Lezen

1 Reactie

  1. Paulus

    22 augustus 2023 in 16:22

    Aardig verhaal, maar ik denk niet dat Onne (ik gun hem het beste!) een typische kandidaat is voor het programma ‘Ik Vertrek’. Heb zelf al in 1996 Nederland achter mij gelaten en op eigen houtje in verschillende niet-EU landen een bestaan moeten opbouwen. Dat was nooit makkelijk -to say the least – en in de huidige onzekere tijden zeker niet makkelijker. In kringen die financieel onafhankelijk zijn ziet het leven er toch iets anders uit. Maar hoe gaat het sociaal/psychologisch na de witte broodsjaren? Zie in dit verhaal ook geen zaadje ontkiemen wat een bijdrage zou kunnen leveren aan het bouwen van een nieuw fundament voor een betere wereld, ook voor Jan met de pet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Immigratie en asiel: een wereldwijd probleem deels door het Westen zelf veroorzaakt

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Immigratie en asiel: een wereldwijd probleem deels door het Westen zelf veroorzaakt
Foto: ANP

Veel welvarende landen hebben te maken met een explosie aan asielzoekers. Deels zijn dat mensen die oorlogsgebieden ontvluchten en deels betreft het economische vluchtelingen. De landen waar vluchtelingen naartoe gaan voor een beter leven, reageren verschillend op deze tsunami; van executies aan de grens en het plaatsen van muren, tot een warm ontvangst die de eigen maatschappij dreigt te ontwrichten. Echte oplossingen voor dit wereldwijde probleem blijven uit, terwijl die in wezen niet zo moeilijk zijn; onder andere een pittige dialoog met de VS.

De dodelijke grens van Saudi-Arabië versus die van de VS en de EU


Het meest extreme voorbeeld van hoe landen met asielzoekers omgaan, is waarschijnlijk Saudi-Arabië. Aan de grens van dat land worden asielzoekers vaak simpelweg geëxecuteerd. Dat blijkt onder andere uit deze documentaire van Nieuwsuur. Het wordt de dodelijkste migratieroute ter wereld genoemd: de oversteek van Ethiopië en Somalië naar Saudi-Arabië. Honderden mensen worden jaarlijks doodgeschoten bij de grens, aldus Nieuwsuur.

Minder dodelijk, maar gevaarlijker dan bijvoorbeeld de grensbewaking in de EU, is de grensmuur tussen de VS en Mexico. Deze wordt ook wel The Wall, of The Trump wall genoemd en is bedoeld om economische vluchtelingen uit Mexico en andere Zuid-Amerikaanse landen tegen te houden.

In de EU kennen we bewaking aan de buitengrenzen, uitgevoerd door Frontex. Frontex is een operationeel agentschap dat op elk willekeurig moment meer dan 1.500 functionarissen uit de lidstaten inzet om de buitengrenzen te bewaken. Op het agentschap is veel kritiek. Enerzijds zou dit niet effectief genoeg zijn om voldoende (economische) vluchtelingen tegen te houden, anderzijds zou het weer te agressief zijn in het tegenhouden van bootvluchtelingen. Een bijkomend nadeel van Frontex is dat een aanzienlijk deel van de asielzoekers hier per vliegtuig aankomt en dus niet alleen per boot over de Middellandse Zee.

Over welke aantallen hebben we het in 2023?

De EU ontving in 2023 meer dan 1 miljoen asielzoekers, aldus deze site. Daarvan gingen er bijna 400.000 naar Duitsland en meer dan 50.000 naar Nederland, waarvan er doorgaans 85 procent uiteindelijk de felbegeerde statushouderpositie bereikt. Dus zo’n 42.500 asielzoekers uit 2023 zullen uiteindelijk aan een Nederlandse woning geholpen moeten worden in de loop van 2024 en 2025, nadat ze hun procedure hebben afgerond.

Even ter vergelijking: van 2014 tot en met 2021 kwamen er in totaal 184.000 statushouders bij in Nederland, oftewel zo’n 23.000 per jaar. In 2023 is dat aantal bijna verdubbeld!

Het voorgaande impliceert dat in 2023 zo’n 7.000 asielzoekers naar Nederland zijn gekomen die economische vluchtelingen (gelukzoekers) zijn en weer het land uitgezet moeten worden. In de praktijk gebeurt dat nauwelijks en komen deze mensen vaak in het illegale circuit terecht, met alle gevolgen van dien.

Werk en huisvesting voor statushouders

Vaak wordt als positief argument aangevoerd dat deze nieuwe Nederlanders een bijdrage aan de economie zullen leveren middels werk en ter compensatie van de snelle vergrijzing van de Nederlandse samenleving.

Als je het CBS raadpleegt over het aantal statushouders dat in de Nederlandse samenleving aan het werk gaat, is het toch even schrikken.

Van de statushouders die in 2014 een verblijfsvergunning kregen, had 45 procent na negen jaar (!) een baan, aldus het onderzoek ‘Asiel en integratie 2023’ van het CBS. In de acht voorafgaande jaren werden ze grotendeels op kosten van de staat gehuisvest en van inkomen (een bijstandsuitkering) voorzien.

Dan de huisvesting van statushouders; een zeer groot probleem, dat ook de Nederlandse bevolking direct treft. Er zijn immers veel te weinig woningen in ons land. Om het even concreet te maken: medio 2023 waren er maar liefst 32.000 statushouders zonder een passende woonruimte, aldus een artikel in het AD van augustus dat jaar. Momenteel is dat aantal vermoedelijk boven de 40.000 en groeiende.

Het schreeuwende woningtekort in Nederland wordt inmiddels hoofdzakelijk veroorzaakt door de uit de hand gelopen immigratie en het groeiend aantal statushouders, aldus het Parool. Ook de Rijksoverheid zelf geeft aan dat immigratie een van de grootste redenen is van ons woningtekort. Al in 2022 gaf De Jonge, toen minister voor Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening, aan dat er urgent wat aan immigratie gedaan moest worden om het woningtekort op te kunnen lossen.

Inmiddels is kabinet Rutte-IV gevallen wegens onenigheid over het immigratieprobleem, dat ook een volkshuisvestingsprobleem is.

Het Westen is zelf medeschuldig aan de grootste stroom van asielzoekers

Meer dan de helft van de verblijfsvergunningen uit de periode 2014-2022 werd verleend aan Syriërs, volgens eerdergenoemd CBS-rapport. In 2014 besloot de VS om de strijd in dat land aan te gaan met IS aangezien de VS van mening was dat in Syrië wereldwijd de grootste concentratie aan IS-strijders aanwezig zou zijn.

Afghanistan, Iran en Irak zijn, naast Turkije, de andere landen waarvan de meeste statushouders afkomstig zijn. In de eerste drie landen heeft het Westen, en met name de VS, ook een duidelijke rol gespeeld. In 2001 begon de VS, met volle ondersteuning van de NAVO, een oorlog in Afghanistan omdat dit land niet mee wilde werken aan het uitleveren van de vermeende dader van 9/11, Osama Bin Laden. Inmiddels is de VS meer dan 20 jaar in oorlog geweest met Afghanistan, aldus het Britse Imperial War Museum.

Over de oorlogen in Irak en Iran hebben we de afgelopen ruim 20 jaar ook genoeg in Nederland kunnen lezen. In 2003 viel de VS (samen met het VK) Irak binnen onder het voorwendsel dat daar massa vernietigingswapens zouden zijn opgeslagen die tegen de VS konden worden ingezet. Het bleek jaren later een verzinsel van de regering Bush II. In die jarenlange strijd hebben 4.700 Amerikaanse soldaten en meer dan 100.000 Iraakse burgers het leven gelaten, aldus de website van de Amerikaanse Council on Foreign Relations. De werkelijke reden van de oorlog zou met oliewinning te maken hebben gehad.

De geschiedenis tussen de VS en Iran gaat al terug tot 1953 toen de Amerikaanse CIA het leger van Iran een coup hielp te plegen tegen de toenmalige president van het land. Tot op de dag van vandaag gaat die strijd door. Actuele onderwerpen daarbij zijn de oorlog tussen Israël en Gaza, en de vermeende kernwapens die Iran zou ontwikkelen.

Als we iets aan de asielinstroom willen veranderen, is een discussie over het buitenlandbeleid van de VS dus geen overbodige luxe. Maar wie durft die discussie aan te gaan? De EU duidelijk niet.

Hoe zit het met de gelukszoekers onder de asielaanvragers?

We zagen het hierboven; volgens Nederlandse cijfers is circa 85 procent van de asielaanvragen terecht en dus circa 15 procent niet, oftewel jaarlijks circa 7.000 asielzoekers. Die mensen komen niet uit de eerdergenoemde landen, maar vooral uit West-Afrika, hét continent met de grootste bevolkingsaanwas per jaar in de wereld. Volgens dit NOS-artikel betreft het de Ivoorkust, Gambia, Guinee-Bissau, Burkina Faso en zeker Ghana.

Ghana en Nigeria zijn de grootste economieën van Afrika, en Ghana geldt al jaren als een van de stabielere landen in West-Afrika, zowel op economisch als politiek gebied. Asielzoekers die uit deze landen vluchten, nemen meestal de route in bootjes via de Middellandse Zee en komen als eerste in Italië en Griekenland terecht, vaak via mensensmokkelaars die het verdienmodel van de asielindustrie bepalen.

Tot welke maatschappelijke problemen en kosten de asielproblematiek in Nederland leidt, anders dan werk en huisvesting, is voor een volgend artikel.

Verder Lezen

Binnenland

Tijs van den Brink, laten we de corona-handschoen oppakken waar hij is blijven liggen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Tijs van den Brink, laten we de corona-handschoen oppakken waar hij is blijven liggen

Beste Tijs,

Bedankt voor het fijne gesprek dat wij hebben gehad in het kader van de tweedelige serie ‘Dit is de kwestie’, waarin jij een zoektocht hebt gedaan naar jouw rol als journalist gedurende de coronaperiode. In deze periode is een zwart-wit polarisatie ontstaan tussen zij die menen de waarheid in pacht te hebben en de ‘wappies’: de coronakloof.


Jij bent door het land gereden om met mensen hierover van gedachten te wisselen. Met mij, met onder andere Maurice de Hond en Marianne Zwagerman. Ook heb je een interview gegeven in De Andere Krant en ben je in gesprek gegaan met Flavio Pasquino bij BlckBx.

Jouw eindconclusie van je zoektocht was dat je te bang bent geweest voor desinformatie en dat je misschien meer critici op andere gebieden dan virologie had moeten uitnodigen.

Ons gesprek in het Amsterdamse Bos heb ik qua sfeer heel positief ervaren. Ik heb het gevoel dat je oprecht op zoek bent naar de kloof. Bij veel geïnterviewden blijkt achteraf dat zij, ondanks jouw inspanningen, zich niet gehoord voelen. Zij spreken daar nu hun frustratie over uit.

Ik heb je meermaals in de uitzending horen zeggen “heb ik zoveel impact dan gehad?” Ja Tijs, zoveel impact heb je gehad. Voor een groot deel van de bevolking is de televisie hét medium om zich te informeren. Ook hoor ik je zeggen dat je voldoende experts hebt geïnterviewd, maar te weinig experts met een ander geluid. Ook dat kan ik beamen, de wetenschap is namelijk niet dé wetenschap. De wetenschap bestaat juist bij de gratie van vragen stellen, iedere keer weer opnieuw.

Door je belangrijke rol om via een medium als de televisie de Nederlander te informeren ligt er ook een zware last op je schouders. Het ontslaat je niet van de taak om ook verantwoordelijk te zijn voor datgene wat je verkondigt of door anderen aan tafel laat verkondigen. De taak om nepnieuws en echt nieuws van elkaar te onderscheiden rust op zo’n moment op jouw schouders en die van je team, en je dient de verkondiger van zogenaamde feiten van repliek te dienen door kritische vragen te stellen. En nepnieuws en echt nieuws laat zich niet onderscheiden door slechts één kant van de medaille te belichten of te onderzoeken. Net zo goed als in de wetenschap zelf behoort ook hoor en wederhoor onlosmakelijk bij de journalistiek, dat ben je toch met mij eens?

Ik zie in alle interviews in ‘Dit is de kwestie’ dat je vasthoudt aan het proces, maar de verantwoordelijkheid voor de inhoud bij de boodschapper laat. En precies daar zit in mijn overtuiging de kloof, de bereidheid om samen ook naar de inhoud te kijken. Om samen aan hoor- en wederhoor te doen. Wellicht komen we dan samen tot de conclusie dat een andere visie niet tot desinformatie hoeft te leiden, maar juist naar meer inzicht in elkaars inzichten. Misschien komen we er samen wel achter dat er júíst desinformatie is verspreid op het moment dat jij aan tafel zat en dacht de waarheid te horen? Zoals dat het vaccin helpt de overdracht te voorkomen bijvoorbeeld?

Laten we samen die zoektocht voortzetten waardoor die ‘kloof’ in ieder geval tot begrip gaat leiden voor elkaars standpunten. Wie er achteraf of destijds al gelijk had laten we dan in het midden.

 

Carolien

Verder Lezen

Buitenland

Na migratiedeal: ‘Vluchtelingen zonder water woestijn ingejaagd’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Na migratiedeal: ‘Vluchtelingen zonder water woestijn ingejaagd’
Foto: ANP

INDEPEN LIVE VANUIT STRAATSBURG

De barbaarse opdrijving door Tunesië, die vluchtelingen zonder water de woestijn injaagt om te voorkomen dat ze illegaal oversteken naar Europa, moet stoppen. Europarlementariër Mick Wallace en veel andere Europarlementariërs sloegen 12 september op de plenaire vergadering van het Europees parlement in Straatburg groot alarm over de weerzinwekkende taferelen die zich sinds enkele maanden afspelen in de woestijn van Tunesië en Libië. Wallace ziet Afrikaanse woestijnen veranderen in kerkhoven.


De migratiedeal, die demissionair premier Rutte, zijn ambtsgenoot Meloni van Italië en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in juli sloten met de president van Tunesië, zou door grensbeheer de migratiestroom naar Europa moeten verminderen. Maar volgens Wallace en andere Europarlementariërs worden de vluchtelingen door Tunesië regelrecht een wrede dood ingedreven.

,,In augustus zijn 27 dode lichamen ontdekt in de Tunesische woestijn. De mensen waren door de autoriteiten gedwongen er rond te lopen’’, aldus Wallace. En dat zonder water.

De EU betaalt ongeveer een miljard euro, zodat Tunesië mensensmokkelaars zou opsporen en de toestroom over de Middellandse zee zou stoppen. Maar er zijn in die deal onvoldoende harde voorwaarden gesteld, was deze dinsdag de kritiek.

Volgens Isabel Santos van de fractie S&D zijn sinds 2014 meer dan 25.000 vluchtelingen verdronken. De mensen blijven, gelokt door mensensmokkelaars, in gammele bootjes de oversteek wagen over de Middellandse zee, in de hoop op een andere toekomst.

Volgens commissaris Olivér Várhelyi boekt de nieuwe strategische aanpak tussen de EU en Tunesië echt wel succes. In 2022 zijn volgens hem 24.000 vluchtelingen onderschept door de kustwacht van dat land.

 

Verder Lezen

Recent

Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving
Column17 uur geleden

Eurovisie Songfestival is een afspiegeling van Brussel, niet van de samenleving

Hoe kneuterig leuk was het Songfestival vroeger? Gezellig samen met de hele familie voor de televisie, cassetterecorder in de aanslag...

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank? Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?
Binnenland1 dag geleden

Wat doet Klaas Knot nog meer naast De Nederlandsche Bank?

Klaas Knot is al sinds 1 juni 2011 directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) als opvolger van Nout Wellink. Maar...

Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt
Opinie2 dagen geleden

Ware exodus verwacht nu PVV de macht grijpt

De druiven zijn zuur voor alle tegenstanders van wat zij noemen een ‘bruinrechts’ of ‘extreemrechts’ kabinet. Al direct na de...

Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in? Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in?
Economie2 dagen geleden

Helpt BNR haar luisteraars economisch de vernieling in?

BNR Nieuwsradio pretendeert de zakelijke markt in Nederland te bedienen. Veel bedrijven en CEO’s luisteren naar de berichtgeving van dit...

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO
Buitenland3 dagen geleden

Kogels voor de premier die niet boog voor de WHO

Volgens Slowaakse media is Robert Fico woensdag 15 mei na een regeringsvergadering in Handlová neergeschoten. De 59-jarige premier van Slowakije...

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht! Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!
Opinie3 dagen geleden

Joost wint glansrijk van minister Dijkstra, Nederland: slaap zacht!

In deze hectische tijd dienen er belangrijke beslissingen te worden genomen, en de media helpt u daarbij: is Joost in...

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven
Column4 dagen geleden

Het is tijd voor de vakbond van iedereen, die gewoon willen leven

Eerste Bedrijf Een paar dagen geleden zag ik in een Quote podcast, dat Ronald Kahn, man achter modemerken Cool Cat,...

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone Geplande slijtage van de dure Apple iPhone
Economie4 dagen geleden

Geplande slijtage van de dure Apple iPhone

Geplande slijtage is een methode van industrieel ontwerp die inhoudt dat producten bewust ontworpen worden met een beperkte levensduur. Het...

De mensenhaat achter de ban op vlees De mensenhaat achter de ban op vlees
Gezondheid5 dagen geleden

De mensenhaat achter de ban op vlees

De betweterige Nederlandse overheid is vastbesloten om ons minder biefstukken, kippenpoten en hamlapjes te laten eten. Aangespoord door onduidelijke supranationale...

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni
Economie1 week geleden

Armoede in de EU grootste verkiezingsthema op 6 juni

Onlangs verscheen de laatste opiniepeiling van Eurobarometer over de verwachte opkomst en stemgedrag bij de komende EU Parlementsverkiezingen van 6...

TrendingThis will close in 0 seconds