Opinie

Rutte weg? Helemaal niet!

Avatar foto

op

Rutte weg? Helemaal niet!
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Gefeliciteerd, u bent erin getrapt.

Terwijl de politiek haar tong breekt over de lovende woorden voor Mark Rutte en de reguliere media haar loftuitingen voor ‘staatsman’ Rutte niet kan onderdrukken dringt het slechts tot weinigen door wat hier gebeurt.


Rutte is, met de val van het kabinet afgelopen week, demissionair minister-president geworden. In het afgelopen weekend gonsde het van de geruchten over een op handen zijnde motie van wantrouwen. Het gevolg van een aangenomen motie van wantrouwen zou betekenen dat Rutte zijn koffers per direct zou kunnen pakken en de sleuteltjes van het Torentje kon inleveren. En daar zag het ook naar uit. Dus telde Rutte zijn knopen…

Rutte zet een politieke meesterzet door vlak vóór de motie van wantrouwen aan te kondigen zich niet meer beschikbaar te stellen als lijsttrekker van de VVD… om te vervolgen met: “Bij het aantreden, na de verkiezingen, van een nieuw kabinet, zal ik de politiek verlaten.”

Zullen we even rekenen hoelang dat nog duurt? Als de verkiezingen in november worden gehouden en na een formatie van zes maanden een nieuwe regering aantreedt zijn we een jaar verder… pas dan trekt Rutte zich terug. En dat is de crux, niet deze week maar pas over een jaar levert hij de sleuteltjes in van het Torentje…

En in de tussentijd? Dan doet Rutte precies waar hij zin in heeft… tenzij… er zoveel mogelijk ‘controversieel’ wordt vastgelegd. Omtzigt hintte hier al op: het moet zo snel mogelijk duidelijk zijn welk mandaat de huidige demissionaire regering nog heeft. En Rutte gaf ook al een voorzet: in ieder geval niet Oekraïne, de toeslagenaffaire en de gaswinning. Kortom, alle besluiten over precaire onderwerpen worden door dezelfde club genomen die ze ook veroorzaakt heeft. Wedden dat al het andere waar de huidige demissionaire regering verantwoording over moet afleggen als ‘controversieel’ worden betiteld, en alles waarover ze nog heel graag een besluit willen nemen alvorens er een nieuwe wind gaat waaien wordt er alsnog doorgedrukt. Denk aan de NAVO-toetreding van Oekraïne, of de digitale euro of welk ander door ngo’s of de EU gepusht heet hangijzer.

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Jo

  11 juli 2023 in 14:42

  ‘En Rutte gaf ook al een voorzet: in ieder geval niet Oekraïne, de toeslagenaffaire en de gaswinning.’

  Klopt het woordje ‘niet’ wel ?

 2. Manfred Pillig

  16 juli 2023 in 22:42

  Rutte ist eine Katastrophe für die niederländische Mehrheit. Das er als geschäftsführender Premier weitermachen will vergrößert die Katastrophe noch.
  Warum verhindert das Parlament dies zum Wohl der Bevölkerung nicht?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt
Foto: ANP

Rechtlijnige politici als Gideon van Meijeren, die hardop uitspreken dat westerse landen in de 21ste eeuw eigenlijk alleen nog in naam democratisch zijn, ondervinden al snel dat ook het rechtssysteem niet is wat het eigenlijk moet zijn. Het rechtssysteem zou vooral de rechten van burgers moeten beschermen. Maar het rechtssysteem beschermt steeds vaker ook iets anders.

Van Meijeren is verbonden aan de oppositiepartij Forum voor Democratie (FVD) waarvan je van alles kunt vinden. Maar het is niet te ontkennen dat FVD fundamentele vragen durft te stellen die andere politici vermijden. Wie in ons land heeft nu precies de macht in handen? Het parlement? De kiezers? Of machtige anonieme beslissers in de hoogste regionen van nationale en supranationale overheden, ngo’s en megacorporaties?


 

‘Griezelige drek’

Voor die kritische houding betalen FVD-politici een hoge prijs, bleek toen het Openbaar Ministerie in september 2023 besloot om Van Meijeren te vervolgen. In een gesprek met Compleetdenkers had hij zich laten ontvallen dat hij hoopte op een revolutionaire beweging, die zou demonstreren bij het parlementsgebouw totdat de corrupte regering zou besluiten om de handdoek in de ring te gooien.

Politici van de grote partijen waren in alle staten. Toenmalig minister-president Mark Rutte vond de uitspraken “verwerpelijk en totaal onverantwoordelijk”, VVD-tweede kamerlid Sophie Hermans verwoordde ze als “griezelige drek die er uit deze man komt” en CDA-politicus Pieter Heerma vond ze, met “de bestorming van het Capitool in Washington” nog vers in het geheugen, “abject”.

Een rechter gaf de gepikeerde politici op 11 juni 2024 gelijk. Hij veroordeelde Van Meijeren wegens opruiing tot een taakstraf van 200 uur. Van Meijeren liet vrijwel onmiddellijk na de uitspraak weten dat hij in hoger beroep zou gaan.

Nazivlag

Op 7 oktober is een collega van Van Meijeren aan de beurt om voor de rechter te verschijnen. Pepijn van Houwelingen deelde op sociale media een gefotoshopte afbeelding waarop de toenmalige gezondheidsminister Ernst Kuipers met een gezapig glimlachje een nazivlag laat wapperen. Het was parodie op de originele foto, waarop de bewindsman een Sustainable Development Goals-vaandel hees.

Van Houwelingen wilde duidelijk maken dat de manier waarop onze overheid in 2030 de Sustainable Development Goals willen realiseren niet alleen ondemocratisch is, maar ook schadelijke gevolgen voor burgers zal hebben.

Het rechtssysteem heeft FVD al langer in het kruisvizier. In 2021 en 2023 stond FVD-leider Thierry Baudet voor de rechter vanwege tweets waarin hij de behandeling van niet-gevaccineerden vergeleek met gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Andersom, toen Baudet naar de rechter stapte omdat YouTube video’s had verwijderd waarin hij zich kritisch uitsprak over de coronavaccins, de lockdowns, de mondkapjes en het verbod op ivermectine, vond de rechtbank echter dat YouTube niets verkeerd had gedaan.

Concentratiekamp

In de coronaperiode publiceerde cabaretier Andre Manuel een column waarin hij ervoor pleitte om FVD-aanhangers in een concentratiekamp te zetten, en dat kamp om te toveren in een attractiepark. De verstandige gevaccineerde Nederlanders konden dan de domme en niet-gevaccineerde FVD’ers uitlachen terwijl die achter het prikkeldraad stierven aan corona.

Manuels column staat nog steeds online. De vrijheid van meningsuiting bestaat dus nog steeds. Hij heeft alleen niet meer betrekking op álle meningen. Opvattingen van rechtlijnige oppositiepartijen zijn problematisch, maar kritiek op die partijen mag nog wel. Zelfs het gebruiken van metaforen als vernietigingskampen is in dat geval nog steeds toegestaan.

Mild voor daders

Het rechtssysteem meet dus met twee maten. Het bestraft meningen die machtige groepen onwelkom zijn, maar laat meningen waar machtige groepen blij mee zijn juist toe. Het systeem pakt kritische politici hard aan, maar is zacht en vriendelijk voor individuen die dezelfde politici fysiek aanvallen. Dat merkte de Oekraïense man, die Thierry Baudet in oktober 2023 in het Belgische Gent aanviel en een lichte hersenschudding bezorgde. De man hoefde zelfs niet voor de Belgische rechter te verschijnen. Hij had wel moeten beloven dat hij niet binnen een redelijke termijn nog eens een soortgelijke aanval zou plegen.

Iets strenger was het Nederlandse rechtssysteem voor de jongeman die Baudet kort na het Gentse incident aanviel in een café in Groningen en bewerkte met een fles. Deze dader komt in oktober wél voor de rechter. Het Openbaar Ministerie maakt zich echter ”zorgen over de persoonlijke omstandigheden” van de dader. “Ook dat zal in het onderzoek worden meegenomen”, aldus het OM.

Het rechtssysteem zal dus waarschijnlijk zijn best doen om zo veel mogelijk verzachtende omstandigheden te vinden, zodat de dader zo min mogelijk gevolgen van zijn aanslag zal ondervinden. Dat de leider van een oppositiepartij zijn leven niet meer zeker is, is voor het rechtssysteem kennelijk minder belangrijk.

Trump

Wat in Nederland gebeurt met Baudet, Van Houwelingen en Van Meijeren, gebeurt in de Verenigde Staten met presidentskandidaat Donald Trump. Ook Trump daagt het systeem uit. Ook Trumps boodschap is dat de macht niet meer in handen is van door kiezers gekozen politici, maar van machtige en onzichtbare entiteiten die opereren achter de schermen. En ook op Trump vuren zijn tegenstanders de ene na de andere rechtszaak af.

Eerder moest Trump zich verdedigen tegen beschuldigingen dat hij een Russische pion zou zijn, dat hij zou hebben geprobeerd om in Oekraïne een onderzoek naar hemzelf te beïnvloeden en zou hebben geprobeerd om het Amerikaanse parlement te bestormen. Trump is overal van vrijgesproken. Nu lopen er weer andere zaken, allemaal even omstreden. Trump zou de legitimiteit van de verkiezingen van 2020 hebben betwijfeld, pogingen hebben gedaan om de uitslag van die verkiezingen te beïnvloeden en een pornoactrice hebben betaald om een affaire te verzwijgen. In die laatstgenoemde zaak bevond een jury Trump op 30 mei 2024 schuldig.

Het rechtssysteem dat tegen hem in stelling is gebracht is niet de enige zorg van Trump. Net als Thierry Baudet loopt de presidentskandidaat fysiek gevaar, getuige de verre van volledige wikipagina met mislukte aanslagen op zijn persoon.

Falen

In westerse landen richt het rechtssysteem zijn pijlen niet alleen op radicale democraten als Baudet en Trump. Ook opinieleiders, onafhankelijke verslaggevers en activisten met opvattingen die ingaan tegen die van de overheid vinden steeds vaker het rechtssysteem tegenover zich. Vraag het maar aan Raisa Blommestijn, die zich binnenkort voor de rechter moet verantwoorden vanwege een politiek-incorrecte tweet. Of de Canadese psycholoog en schrijver Jordan Peterson, die zijn beroep niet meer mag uitoefenen omdat hij zich verzet tegen een door de overheid voorgeschreven taalgebruik. De lijst is heel, heel erg lang.

Het inzetten van het rechtssysteem tegen radicale democraten heeft effect. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de voor de FVD desastreuze uitslag van de recente verkiezingen voor het Europees parlement. De meest strijdbare oppositiepartij van Nederland heeft een harde klap moeten incasseren.

Maar het is ook duidelijk dat de uitgedaagde machthebbers terrein verliezen. In westerse landen zeggen steeds meer burgers hun vertrouwen in de overheid op. In Nederland vertrouwt nog 47 procent van de bevolking de overheid volkomen, en de rest dus niet. De inlichtingendiensten AIVD en NCTV luiden de alarmklok over een groeiende groep burgers die gelooft in een kwaadaardige elite die achter de schermen aan de touwtjes trekt. En ondertussen groeit, ondanks alles wat zijn tegenstanders tegen hem in de strijd gooien, in de Verenigde Staten de populariteit van Donald Trump. Het tij is gekeerd.

Verder Lezen

Opinie

Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam
Foto: ANP

Indepen heeft de hand weten te leggen op wat mogelijk het profiel is voor de burgemeesterspost van Rotterdam. Een kuchende man in een regenjas wist één van onze verslaggevers in een tochtige garage in Rotterdam een profielschets te overhandigen die naar verluid gelekt zou zijn uit het college van Rotterdam. Alhoewel geen directe kandidaat, zegt Prof. Dr. Ir. Akkermans wel ‘genoemd’ te zijn. Hij zegt meer namen gehoord te hebben, maar wil om hem moverende redenen verder geen namen noemen, ook niet die van Hugo de Jonge.

 


 

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM

 ‘Hands-on’ mentaliteit: Rotterdams voor ‘niet lullen maar poetsen’

Opdrachten zonder wedervraag uitvoeren, ook als deze onuitvoerbaar zijn. Maasvlakte 3 alvast aankondigen en halverwege de planning al verdwijnen, over het graf heen regeren

Doelgericht, vasthoudend, rücksichtslos, zonder scrupules, matennaaierich, rancuneus, maar altijd met een glimlach

Breed georiënteerd, overal (denken) over mee te kunnen praten en toch onlogische onzin verkondigen, overal mee (denken) weg te komen

Onmetelijke hoeveelheden gemeenschapsgeld op grote schaal doen verdwijnen en dit bij navraag afdoen als ‘complotten’

Verbinden door te polariseren, bijvoorbeeld Amsterdammers wegzetten of typeren  als ‘mensen die de wegen naar Rotterdam bezet houden’

Ondanks een gebrek aan getalsmatig inzicht toch vol overtuiging overdrijven met getallen of juist wegcijferen van getallen

Heilig geloof in ‘de wetenschap’, behalve als die niet in het te verkondigen verhaal past, dan heet het juist ‘ondermijnend voor de wetenschap’ te zijn

Gedragen worden door de rechterlijke macht; aangiftes wegens het aanzetten tot haat, geweld, discriminatie, groepsbelediging, drang, dwang of belaging worden structureel geseponeerd, ondanks een veelheid aan aangiftes

Praten in superlatieven: ‘Rotterdam is de mooiste stad van het universum’, ‘De Zwaan is een technisch staaltje van wereldformaat’, ‘Dit is de mooist denkbare baan’

Opleiding: maakt eigenlijk niet uit

Ervaring: liever niet

Looptijd: maximaal 2 jaar of korter

Verder Lezen

Opinie

Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val?
Foto: ANP

Eigenlijk is het wel vermakelijk. Het coronakaartenhuis dondert de laatste weken nog sneller in elkaar dan dat de grootste ‘coronaontkenner’ had durven hopen. Wat er zo grappig aan is? Het totale zwijgen van de Nederlandse reguliere media. De buitenlandse media hebben zich na het coronadrama inmiddels herpakt en berichten plots weer uit twee kampen, de Nederlandse reguliere media blijven stoïcijns voor hun onwelgevallig nieuws negeren. Terwijl de Amerikaanse media zich de vingers blauw typen over Fauci, de Engelse media over de corona-onthullingen aldaar en de Duitse media over de ‘ontlakte’ Woo-stukken omtrent corona aldaar, is het muisstil in de Nederlandse reguliere media. Waarom? Omdat ze allemaal een ongelofelijke hoeveelheid boter op hun hoofd hebben. Omdat ze allemaal geloofden in ‘de wetenschap’ (Koopmans en Keulemans voorop). Omdat ze allemaal zo ongelofelijk op hun gezicht gaan en zwelgen in hun ijdelheid ‘onafhankelijke’ journalistiek te bedrijven. En voor diegene die nog altijd denkt dat dit zo is, gecondoleerd, na vier jaar tunnelvisie nog altijd vasthouden aan de reguliere media maakt u tot een uiterst interessant studieobject voor de opleiding psychiatrie in het Erasmus MC. Veel dichter bij het coronavuur kunt u overigens niet komen.

 


Fauci voor dummies

Fauci is de belangrijkste medisch ‘wetenschapper’ en viroloog die de Amerikaanse regering adviseert. Nadat Obama het manipuleren van virussen verbood (gain-of-function, kortweg GoF) zochten de doctors Frankenstein van deze wereld naar nieuwe plekken om daar onderzoek naar te doen, lees: virussen gevaarlijker maken dan dat ze van oorsprong zijn.  Ze vonden hun heil in China en in Oekraïne. Zo vonden de doctors Frankenstein á la Fauci en Koopmans hun heil in Wuhan. Via slinkse wegen wist Fauci de financiering vanuit Amerika rond te breien en kon het verboden onderzoek voortgezet worden in China. Eind 2019 ging het dan fout met Fauci. Uitgerekend in Wuhan breekt het coronavirus uit. Precies op de plek waar zo’n verboden door Fauci gesponsord lab staat.

Damage-control door Fauci en Koopmans

Het ‘toeval’ wil dat er 2.000 kilometer van Wuhan een vleermuis in een grot leeft die Koopmans naar voren schuift als mogelijk veroorzaker. Als duidelijk wordt dat echt de pleuris uitbreekt in Wuhan is er een geheime call met onder andere Fauci, Koopmans en nog wat andere belanghebbenden. De stukken daarvan zijn inmiddels vrijgegeven. De kern van de call: het zo krachtig mogelijk ontkennen van de mogelijkheid dat het virus uit het lab komt, en het zo krachtig mogelijk onderschrijven van de stelling dat het virus van een dier naar de mens is overgestapt. Koopmans regelt binnen één nacht een zogenaamde peer-review voor de PCR-test waarmee de wereldstandaard voor de coronatest is vastgelegd. Deze is vreemd genoeg niet op basis van het bestaande levende virus (de zogenaamde gouden standaard) maar op basis van het model en data van het bewerkte coronavirus in de database van Wuhan.

PCR-test volstrekt onzinnig toegepast, ‘wetenschap’ zwijgt

Dat de PCR-test volstrekt ongeschikt is om iemand te testen op ziek-zijn en complete flauwekul is bij mensen zonder klachten wordt keer op keer genegeerd, door ‘wetenschappers’ en door politici. En zo ontstond het wereldwijde compleet onzinnige testcircus op mensen zonder klachten die wel moesten testen voor toegang, om te werken of om überhaupt te mogen functioneren. Met dank aan Koopmans. Hele schoolklassen konden naar huis door een paar fout-positieven, dankzij Koopmans. Bedrijven konden sluiten, mensen werden opgesloten, allemaal dankzij Koopmans en haar PCR-test die zelfs dode virussen aanmerkte als besmettelijk.

Fauci fouter dan fout

Fauci is fouter dan fout, en dat wisten velen al veel eerder. In juni 2021 werden namelijk al de ‘Fauci-e-mails’ onthult, waaruit blijkt dat Fauci ten tijde van de uitbraak van COVID-19 in Amerika zijn vrienden adviseerde geen mondkapje te dragen omdat dat zinloos is. Wat deed Foute Fauci in de media en gaf hij als advies? Mondkapjes, 2 meter afstand bewaren en hydroxychloroquine (HCQ) afraden. Ook zat Fauci vuistdiep in het medicijn remdesivir dat grootschalig werd ingezet met ongekende schade als gevolg en uiteindelijk ‘de’ standaard werd.

De Amerikaanse verhoren van Fauci die op dit moment plaatsvinden zijn ontluisterend. Fauci lijdt bij herhaling aan de ‘ziekte van Rutte’ waarbij hij geen actieve herinnering meer heeft aan uitspraken of situaties. Maar het is vooral ontluisterend vanwege het feit dat ze nú pas plaatsvinden, want veel was al bekend in 2020 en 2021, maar de reguliere (Amerikaanse) media schoven dit onder het tapijt. Iemand die zich tot in elk detail verdiept heeft in de zaak Wuhan, Fauci en Erasmus is Jan Hommel, de neuroloog die al eerder zonder enige aanleiding werd opgepakt door de politie in opdracht van de AIVD of de NTCV, u weet wel, die vorige clubs van onze beoogde minister-president. Hommel is de luis in de pels van Koopmans en Keulemans, omdat hij steeds weer helder en inzichtelijk maakt dat de grootste verspreiders van nepnieuws in de afgelopen jaren júíst dit tweetal is. Koopmans bewust, Keulemans is wat ze in de psychologie een ‘useful idiot’ zouden noemen, hij weet niet beter.

Grote namen op X roepen inmiddels op tot het arresteren van Fauci, wat ook logisch zou zijn gezien de ongekende schade die door hem is aangericht. Er zijn, als we de reguliere media mogen geloven, wereldwijd miljoenen doden gevallen door COVID-19. Er is één man die de ontwikkeling van dat virus financieel heeft mogelijk gemaakt: Fauci. In zijn kielzog bevindt zich Marion Koopmans, die actief heeft meegewerkt aan de cover-up van Wuhan en verantwoordelijk is voor de PCR-test als standaard. De rol van de Erasmus-universiteit en Koopmans’ GoF-onderzoek is mogelijk nog veel ernstiger, maar vooralsnog zijn daar de pijlen nog niet op gericht. Dat is slechts een kwestie van tijd heeft de tijd geleerd, alleen de werkelijk onafhankelijke media berichten daarover, zoals bij Indepen hier, hier of hier.

Verder Lezen

Recent

De belofte van een extraparlementair zakenkabinet is als eerste gebroken De belofte van een extraparlementair zakenkabinet is als eerste gebroken
Column18 uur geleden

De belofte van een extraparlementair zakenkabinet is als eerste gebroken

De marketingmachine van ’s lands meest integere Kamerlid draaide met zijn Nieuw Sociaal Contract op volle toeren. Er moest en...

Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt
Opinie2 dagen geleden

Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt

Rechtlijnige politici als Gideon van Meijeren, die hardop uitspreken dat westerse landen in de 21ste eeuw eigenlijk alleen nog in...

Volledig elektrische auto definitief nek omgedraaid door EU Volledig elektrische auto definitief nek omgedraaid door EU
Column5 dagen geleden

Volledig elektrische auto definitief nek omgedraaid door EU

Wat zou iedere kantoorklerk toch graag een elektrisch vehikel willen hebben. Niet omdat hij zo pro-milieu en -klimaat is, want...

Is het natte voorjaar ‘onze schuld’? Is het natte voorjaar ‘onze schuld’?
Klimaat6 dagen geleden

Is het natte voorjaar ‘onze schuld’?

Net als bij corona gebruiken overheden en hun academische instituties psychologische manipulatie om klimaatbeleid te verkopen. Recent gepubliceerd internationaal onderzoek...

Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam
Opinie7 dagen geleden

Indepen legt hand op profielschets burgemeesterspost Rotterdam

Indepen heeft de hand weten te leggen op wat mogelijk het profiel is voor de burgemeesterspost van Rotterdam. Een kuchende...

Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd
Column1 week geleden

Aan een oorlogshitsende symboolpoliticus is niemand sneuvelbereidheid verschuldigd

De Nederlandse mainstream media kwam plotseling en masse met de uitkomsten van een onderzoek door het Haagse instituut Clingendael. De...

Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit
Politiek1 week geleden

Macron verliest van Le Pen en schrijft nieuwe verkiezingen uit

De uitslagen van de EU-verkiezingen zijn bekend. De belangrijkste posities van de oude garde (christendemocraten en midden-rechts) zijn nauwelijks gewijzigd...

Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val? Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val?
Opinie1 week geleden

Sleurt Fauci nu Koopmans en het Erasmus mee in zijn val?

Eigenlijk is het wel vermakelijk. Het coronakaartenhuis dondert de laatste weken nog sneller in elkaar dan dat de grootste ‘coronaontkenner’...

Hoe ziet een oorlogseconomie eruit? Hoe ziet een oorlogseconomie eruit?
Column2 weken geleden

Hoe ziet een oorlogseconomie eruit?

Nu de oorlogsplannen van de EU en VS in een hogere versnelling raken, is het goed om ons te beseffen...

De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn
Column2 weken geleden

De media wil u doen geloven dat Nederlanders ‘sneuvelbereid’ zijn

De reguliere media heeft alweer de volgende ethische vraag opgeworpen: in hoeverre is de Nederlander ‘sneuvelbereid’. ‘Sneuvelbereid’ betekent in de...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden