Binnenland

Senaat VS: sleutelden Utrechtse virologen in Wuhan aan virussen?

Avatar foto

op

Senaat VS: sleutelden Utrechtse virologen in Wuhan aan virussen?
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Het is niet de eerste ‘bombshell’-publicatie over de oorsprong van de pandemie. Maar het nieuwe rapport van een Amerikaanse Senaatscommissie over de herkomst van coronavirus SARS-CoV-2 is er een van 24-karaats goud. Deze week werd het gepresenteerd, door Senator Roger Marshall. In het begeleidende persbericht was hij ondubbelzinnig: “Een overdaad aan bewijs suggereert dat er twee afzonderlijke onbedoelde lablekken waren die teruggaan tot de herfst van 2019 in Wuhan (China), met significant bewijs dat Covid-19 een in het laboratorium gecreëerd en veranderd virus is.”

Die éne zin bevat twee nieuwsfeiten. Het ging dus niet om één lablek: het waren er twee. En het coronavirus ontsnapte niet alleen uit een lab, maar was daar ook in elkaar geknutseld. In een interview met tv-zender Fox News lichtte Marshall, die tevens arts is, toe dat het eerste lablek waarschijnlijk plaatsvond rond september 2019. Daarop volgend begonnen Chinese onderzoekers met de vaccinontwikkeling. Waarschijnlijk speelde dit af in een laboratorium van de Wuhan Universiteit, met apen als proefpersoon. En dat, zo legde Marshall uit, zou hebben geleid tot een tweede lablek waardoor de epidemie explodeerde: “Wij denken dat toen per ongeluk een soort aerosol uit dat laboratorium is vrijgekomen of dat een laboratoriummedewerker naar buiten is gelopen met dit zeer besmettelijke virus.”


In het 300 pagina’s tellende rapport wordt de herkomst van het coronavirus SARS-CoV-2 gedetailleerd belicht. De vóórs en tegens van de ‘lablek-hypothese’ worden afgezet tegen die van een natuurlijke oorsprong, waarbij volgens Marshall de balans uiteindelijk voor 95% doorslaat naar het lab. Zo is er volop indirect bewijs. Neem bijvoorbeeld de veelzijdige veiligheidsproblematiek in de laboratoria in Wuhan in 2019, en het gegeven dat er onderzoekers ziek werden, met achteraf gezien veelzeggende symptomen zoals reukverlies.

Tot het sterkste bewijs voor een ‘labvirus’ behoort echter het typische spike-eiwit van SARS-CoV-2. Er lijkt sprake van een geraffineerd design, zoals kan worden bereikt met ‘gain-of-function’-onderzoek. Hierbij worden virussen uit dieren gehaald en in een laboratorium genetisch veranderd, zodat ze besmettelijker en dodelijker worden. Dit is om een virus beter te kunnen bestuderen, en eventueel preventief vaccins te ontwikkelen. Opvallend is vooral de ‘furine-splitsingsplaats’, aan de zijkant van het spike-eiwit. Juist dit voor coronavirussen ongewone item maakt SARS-CoV-2 enorm besmettelijk. Of zoals Marshall het verwoordde tegenover Fox News: “Dit is gewoon een te perfect virus.”

De vraag is uiteraard of onderzoekers in Wuhan wel technisch in staat waren om een spike-eiwit van een coronavirus te voorzien van een furine-splitsingsplaats? En zo ja, sinds wanneer dan? En daar wordt het interessant. Het rapport concludeert op pagina 198 dat wetenschappers in Wuhan al in 2015 “in staat waren en over de nodige apparatuur beschikten om een furine-splitsingsplaats in een verwante alfa-coronavirusstam in te bouwen”. Hierbij wordt verwezen naar noot 1318 (het rapport bevat ruim 1500 noten). En verdraaid: noot 1318 bevat een wetenschappelijke studie van de afdeling Virologie van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

De opmerkelijke publicatie telt twee Chinese auteurs, die verbonden zijn aan een microbiologisch lab van de Huazhong Agricultural University in Wuhan. Eén van hen (Qigai He) meldde onder het artikel een onderzoekbeurs van de ‘Natural Science Foundation of China’. De ander (Wentao Li) was tot 2021 tevens verbonden aan de Universiteit Utrecht. De overige auteurs zijn Oliver Wicht (van oorsprong Duits), Frank van Kuppeveld, Peter Rottier en Berend-Jan Bosch. Heeft deze studie tot op heden te weinig aandacht gekregen? Nou, dat is precies wat Hans Mahncke van Epoch TV afgelopen maart zei in een ‘must-see’ lablek-item. Halverwege (7:16 min.) komt ineens de Utrechtse publicatie in beeld, als aanwijzing dat men al in 2015 een furine-splitsingsplaats (‘furin cleavage site’) kon inbouwen in een coronavirus.

Dit roept allerlei vragen op, zoals: hebben virologen uit Utrecht wetenschappers uit Wuhan geleerd hoe je zo’n feature in een coronavirus knutselt?

En: hoe kwam die samenwerking eigenlijk tot stand?

Hierop werpt de loopbaan van coauteur en emeritus hoogleraar Peter Rottier, die decennialang onderzoek deed naar coronavirussen, enig licht. In 2000 was hij betrokken bij een doorbraak in het ‘gain-of-function’-onderzoek, waarin Nederland sowieso meetelt. Samen met twee andere Utrechtse virologen en twee vakgenoten uit de VS, slaagde Rottier er als eerste in om het spike-eiwit van een muizen-coronavirus genetisch te manipuleren. Hierna kon dit coronavirus katten besmetten, en lag voor Rottier de wereld open. Er ontstond ook een band met Wuhan, waarschijnlijk na de SARS-uitbraak van 2002.

In najaar 2021 gaf Rottier een interview aan Follow The Money. Citaat: “Al bijna twintig jaar werkt hij nauw samen met het Wuhan Institute of Virology (WIV). Sinds 2012 is hij ook gasthoogleraar aan de Wuhan University. Rottier rekent enkele Chinese onderzoekers bij het WIV tot zijn goede vrienden. In oktober 2019, twee maanden voor de pandemie uitbrak, was hij er nog op bezoek.”

Maar veiligheidsproblematiek had Rottier toen niet waargenomen. Ook waren geen Chinese onderzoekers ziek. “Als er mensen ziek worden, dan zingt dat rond”, zei Rottier.

Wie of wat mogen we nu geloven?

De aimabele Rottier, die in 2021 ook te zien was in Nieuwsuur?

Of dit explosieve Amerikaanse rapport?

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Ernst Kuipers: we got him!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ernst Kuipers: we got him!
Foto: ANP

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken compleet spoorloos, Ernst Kuipers, de zorgminister die vanuit het niets aankondigde te zullen verdwijnen en dat ook meteen deed. Zelfs zijn partijleider en de minister-president wekten in ieder geval de indruk geen flauw idee te hebben waar Kuipers naar verdween.

Dat is nu helder geworden: Ernst is verdwenen naar een plek waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft: Singapore. Daar wordt hij vicevoorzitter van de onderzoeksafdeling van de Nanyang Technological University. De beddenkoning van weleer die de vaccinaties ‘een ongecontroleerd experiment’ noemde is gelukkig terecht gekomen bij een WEF-universiteit, wellicht dat Ernst dat bedoelde met ‘belangenverstrengeling’ toen hij hals over kop het kabinet verliet.


Verder Lezen

Binnenland

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Foto: ANP

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt in dit land. Op gemeentehuizen overheerst de angst en klampen ambtenaren zich, bang voor hun baantje, blind vast aan regeltjes, ongeacht de gevolgen voor de burgerbevolking. De dwangwet is weer zo’n nieuw gedrocht dat hen daarbij helpt. De menselijke maat is ondergesneeuwd door eindeloze bureaucratie. Afwijken van de regeltjes en de hyena’s binnen de ambtelijke organisatie staan klaar om de ‘zondaars’ af te maken. Op departementen en ministeries idem dito. Wetenschappelijk onderwijs lijkt alleen nog bezig met wat de overheid als gewenst wetenschappelijk duidt. Hoe wij dat weten? Het blijkt uit de vele vrijgegeven Wob- en Woo-verzoeken. Het blijkt naar aanleiding van onderzoek naar de angstcultuur op ministeries. Soms steekt er eens een ambtenaar een vinger omhoog. Is dit wel volgens de wet? Is dit wel humaan of ethisch? Klopt dit wel? Vervolgens staat er altijd érgens wel een dictatortje op om het de kop in te drukken.


Uit bovenstaande tabel en uit deze cijfers blijkt hoe hard het ambtenarengezwel groeit. Is dat omdat de bevolking zo hard groeit in zes jaar tijd? Is dat omdat het aantal regeltjes minder wordt? Neen, het is een zichzelf in stand houdende kaste die keer op keer nieuwe regeltjes bedenkt en uitvoert, waarna de burgerbevolking er weer op gecontroleerd moet worden en er ambtenaren moeten zijn die dat handhaven of die hun eigen ambtenaren erop moeten gaan controleren. Iedere poging om het aantal regeltjes te verminderen zorgt voor juist weer méér regeltjes. En als de burgerbevolking zich aan de regeltjes houdt, dan verhogen de ambtenaren gewoon de tarieven zodat er alsnog voldoende in de staatskas belandt.

Ondertussen denderen de dictatortjes door en persen ze het geld uit het werkzame deel van de samenleving ter meerdere eer en glorie van henzelf. Dat werkzame deel is het mkb, niet het deel dat op de Zuidas juist niet langs de landelijke kassa gaat. En is het zinvol voor ‘de samenleving’, de kaste die dat deel van de bevolking uitperst? Ze belasten energie kapot onder het mom van ‘klimaat’, pleiten voor een oorlogseconomie onder het mom van ‘democratie’, brengen miljarden naar Oekraïne voor ‘de democratie’, willen internetcensuur onder het mom van ‘nepnieuws’, willen werkgevers dwingen niet de beste werknemers aan te nemen maar de meest ‘inclusieve’, willen een digitale munt waarvan de zin nog altijd niet aangetoond is, willen warmtepompen waarvan nog altijd niet is doorgedrongen dat deze zinloos zijn, willen ‘van het gas af’ onder valse voorwendselen, willen zinloze windmolens en sponsoren elektrische auto’s die nog geen 3 procent van het wagenpark uitmaken en werken onderwijl naar een 100 procent plicht toe terwijl dat volstrekt irreëel is, net zo irreëel als al die andere zogenaamde ‘klimaatdoelstellingen’ waarbij gemeenschapsgeld verbrand wordt voor een irreëel doel als 0,000036 graden minder opwarming.

En na lang nadenken borrelt er dan iets naar boven. De zogenaamde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn het doel, prachtig verpakt in wervende teksten die oh zo onschuldig lijken. En voor wie doen we dat allemaal? Voor het grootkapitaal dat op de Zuidas speciale regeltjes kan maken met de Belastingdienst, het grootkapitaal dat in het zadel gehouden wordt door labiele ambtenaren in Den Haag en Brussel die weer bestookt worden door lobbyisten van het grootkapitaal. Zodra het grootkapitaal en de politiek hun krachten bundelen vermalen ze daarbij de gewone burger, het droombeeld van het World Economic Forum dat zich weer tot doel heeft gesteld om de SDG’s te omarmen.

En door wie wordt de normale burger verpulverd? Door de klassieke partijen die er voor die gewone burger in het verleden waren: rechtsradicaal links! Door de partijen wier morele superioriteit in de poriën zit en die nu hun oorspronkelijke achterban verpulveren onder decreten, geboden, verboden en angstscenario’s. Door volgevreten salonsocialisten of uit communisme en RaRa ontsproten activisten die alles wat hen niet bevalt met ‘rechtsradicaal’ en ‘staatsondermijnend’ betitelt. Deze doorgeslagen dictatortjes hebben het voor het vertellen op gemeentes, op departementen en op ministeries.

Vragen stellen mag niet. Als je vragen stelt word je de hoek van antisemitisme geduwd, ben je een Poetin-knuffelaar, een klimaatontkenner, rechtsradicaal, fascistoïde en ga zo maar door. En de dictatortjes zelf trekken zich niets meer aan van de Trias-politica, de scheiding der machten. Bij het ministerie van VWS blijven ze de onthullingen van hun misdaden in Woo’s afkopen met notabene óns gemeenschapsgeld. Op vrijwel alle ministeries verdwijnen miljarden zonder bonnetje, ministers verdwijnen zodra het hen te heet onder de voeten wordt en de volgende volslagen incompetente omhoog gevallenen gaat weer op zijn of haar stoeltje zitten. Niemand legt nog verantwoording af, niemand wordt nog verantwoordelijk gehouden. Een verdwenen bonnetje of liegen over een datsja is ‘old school’, 1,5 miljard euro laten verdwijnen kost je de kop tegenwoordig niet meer.

De speciale ambtelijke kaste zorgt goed voor zichzelf: terwijl de kapperszaak en de kroeg gesloten moesten blijven en ten onder gingen regelden ambtenaren een pleepapiervergoeding en een bonus voor zichzelf. Zodra de politiek door haar onzinnige euro-beleid de inflatie aanjaagt, regelen ze voor zichzelf de ene na de andere salarisverhoging. In de tien jaar Rutte is er 30 procent meer ambtenarij bijgekomen, en die eten allemaal uit dezelfde ruif: die van de hardwerkende burger in het mkb.

Exact aan bovenstaande zal snel een einde moeten komen: het uitdijende ambtenarengezwel dat de bevolking afperst en uitperst ter meerdere eer en glorie van het collectieve machtsblok van grootkapitaal en politiek. Maar met internet- en mediacensuur op alles dat dit blootlegt, een steeds groter wordende kaste die ervan profiteert en een volledig ontbreken van ethiek en moraal binnen het grootkapitaal en de politiek kan alleen ‘het volk’ dit nog beëindigen, voor zelfcensuur en zelfreinigend vermogen zijn inmiddels te veel barrières terzijde geschoven door deze dictatortjes.

Verder Lezen

Binnenland

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Foto: folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten in de campagne worden geseksualiseerd. De leus “alles voor jou en je baby, van speen tot seksspeeltje” is volgens duizenden mensen smakeloos, ziek en vreemd. Ze vragen uitleg aan de HEMA over de ongewone woordkeuze.

,,Doodziek’’ wordt de folder genoemd. ,,De HEMA is helemaal doorgedraaid’’ is een van de verwijten op social media X.


,,Niks mis met seksspeeltjes en het adverteren daarvoor hoor HEMA’’, briest een ander. ,,Maar om deze nu in één adem te noemen met baby’s en spenen? Onder een foto van een zuigeling? Dit is op zijn minst ranzig vreemd.’’ Weer een ander vraagt zich af, of we hier te maken hebben met doorgeslagen woke?

Ook in Australië is deze week een rel losgebarsten rond een reclamecampagne en woke. Aangezien het populaire ondergoedmerk Bonds het nodig vindt een man-met-baard in advertenties te hebben die een bikinibroekje draagt én een beha. ,,De kerel-met-borsthaar-in-bikini is 1.99 meter”, gruwelen Aussies, die de actie van Bonds niet kunnen begrijpen. ,,Te ziek voor woorden’’, reageren zij. En veel mensen kondigen aan het label te gaan boycotten.

Bonds lijkt met zijn campagne de koers te volgen van de Nederlandse HEMA, die in 2022 al een man in beha liet poseren in een advertentiecampagne. Die folders zijn inmiddels uit de HEMA verdwenen. Maar In Nederland storen consumenten zich  nu aan de nieuwste, in hun ogen, geseksualiseerde reclamecampagne van de Hema. Deze draait dit keer  rond het thema baby’s. Houten speelgoed,  knuffelberen én een boek van Jip en Janneke worden aangeprezen, met daarbij een dildo als seksspeeltje voor mama.

Er wordt opgeroepen tot een boycot, door boze klanten. ,,Voorlopig geen Hema meer voor mij.’’

Afgelopen week kondigden, net als in Nederland, in Down Under woedende mensen aan, dat zij het merk Bonds in Australië massaal gaan boycotten omdat ze de man-in-bikini in de reclame opdringerig en vrouwonvriendelijk vinden. De aanblik zou bovendien jongens en kwetsbare tieners in verwarring kunnen brengen  wat een man is en wat niet. ,,Bonds gaat woke’’, reageren Aussies die de buitenproportionele aandacht voor inclusie spuugzat zijn in de wereld. ,,Triest.’’

LHBTIQ+ zijn immers onder invloed van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties meer dan ooit aan de orde van de dag. Daarbij lijken een van de zeventien  oprukkende doelen ‘inclusie’ steeds vaker te pas en onpas door de strot geduwd te worden.

Inclusie en gender blijven ondertussen een hit in de HEMA, die wonderbaarlijk genoeg als vrije marktpartij de drammerige richtlijnen van de VN, het World Economic Forum en Europese regelgeving volgt. Dat blijkt ook uit  Duurzaamheidsjaarverslag 2022. ,,We helpen onze klanten een bewustere keuze te maken”, stelt  topman Jurriaan Pouw in het jaarverslag, waarin behalve voor het verlagen van de CO2-footprint, ook veel aandacht is voor goed werkgeverschap en inclusie.

Zo verkoopt de Hema  een regenboog als speelgoed, en deed de HEMA een onderzoek naar de genders van haar medewerkers: ,,Bij HEMA vullen medewerkers M/V/X in. In 2022 hebben 0 mensen X ingevuld”, aldus het jaarverslag.

Ondertussen uiten veel HEMA-klanten sinds afgelopen weekend hun gruwel op X van de babycampagne en de promotie van een seksspeeltje voor mama in de nieuwe reclamefolder. Net als bij het Australische label Bonds, roept een aantal mensen op tot een boycot van het warenhuis. ,,Nooit meer naar de HEMA’’, zeggen boze klanten die dringend tekst en uitleg eisen van het bedrijf.

Verder Lezen

Recent

Het woord ‘moeder’ schrappen? Wanneer schrappen we de verkondigers? Het woord ‘moeder’ schrappen? Wanneer schrappen we de verkondigers?
Opinie17 uur geleden

Het woord ‘moeder’ schrappen? Wanneer schrappen we de verkondigers?

De mentale gesteldheid van een bepaald vergiftigd deel van de bevolking roept inmiddels om een harde ingreep door de GGZ’s...

Belgische justitie maakt klassenjustitie zichtbaar dankzij YouTuber Belgische justitie maakt klassenjustitie zichtbaar dankzij YouTuber
Buitenland19 uur geleden

Belgische justitie maakt klassenjustitie zichtbaar dankzij YouTuber

In België speelt al een hele tijd een zaak die zichtbaar maakt dat er sprake is van klassenjustitie. Wat wil...

Mark Rutte nieuwe NAVO-baas? Dit moet je weten! Mark Rutte nieuwe NAVO-baas? Dit moet je weten!
Buitenland2 dagen geleden

Mark Rutte nieuwe NAVO-baas? Dit moet je weten!

Mark Rutte is bijna de nieuwe baas van de NAVO, maar is dat wel handig met zijn verleden in Oekraïne?...

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (3) Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (3)
Column3 dagen geleden

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (3)

Het lijkt al onvermijdelijk, deze pure non-fictie horror. Na dertien Haagse politieke crisisjaren onder leiding van minister-president Mark Rutte is...

Auto-industrie als eerste zélf slachtoffer klimaatwaanzin Auto-industrie als eerste zélf slachtoffer klimaatwaanzin
Klimaat4 dagen geleden

Auto-industrie als eerste zélf slachtoffer klimaatwaanzin

Kocht u tien jaar geleden nog een ‘milieudiesel’ dan kocht u een auto die voldeed aan de wensen van de...

Hugo Jonge maakt wonen betaalbaar op papier, onbetaalbaar op woningmarkt Hugo Jonge maakt wonen betaalbaar op papier, onbetaalbaar op woningmarkt
Column5 dagen geleden

Hugo Jonge maakt wonen betaalbaar op papier, onbetaalbaar op woningmarkt

Terwijl het land moet wennen aan de term extraparlementair kabinet zijn vriend en vijand het erover eens dat we in...

BlackRock, JPMorgan en State Street, stappen uit de grootste Klimaatalliantie ter wereld! BlackRock, JPMorgan en State Street, stappen uit de grootste Klimaatalliantie ter wereld!
Klimaat6 dagen geleden

BlackRock, JPMorgan en State Street, stappen uit de grootste Klimaatalliantie ter wereld!

Het was groot nieuws in de internationale pers op vrijdag 15 februari; enkele van de grootste financiële instellingen ter wereld,...

Het hele ambtenarenleger duwt de burger de afgrond in Het hele ambtenarenleger duwt de burger de afgrond in
Opinie7 dagen geleden

Het hele ambtenarenleger duwt de burger de afgrond in

Alle crisissen zijn het gevolg van het rigoureus doordrukken van wetgeving door ambtenaren zonder daarbij de gevolgen voor de burger...

Kritiek uiten op klimaatwetenschappers kan je duur komen te staan Kritiek uiten op klimaatwetenschappers kan je duur komen te staan
Klimaat7 dagen geleden

Kritiek uiten op klimaatwetenschappers kan je duur komen te staan

De Amerikaanse klimaatonderzoeker Michael Mann klaagde in 2012 twee conservatieve bloggers aan vanwege smaad. Een jury in Washington DC stelde...

Interne EU-corruptie en -fraude steeds omvangrijker? Interne EU-corruptie en -fraude steeds omvangrijker?
Buitenland1 week geleden

Interne EU-corruptie en -fraude steeds omvangrijker?

Op 31 januari 2024 publiceerde Follow the Money (FTM) de resultaten van hun onderzoek naar recente corruptie en fraude binnen...

TrendingThis will close in 0 seconds