Column

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (5)

Avatar foto

op

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (5)
Deel dit nieuws
Foto credit: Esther Meijer

Met terugwerkende kracht voel ik mee met de enkelingen die in de aanloop naar die allesvernietigende Eerste Wereldoorlog wakker waren. Die de consequenties voorzagen. Die waarschuwende mensen zijn er zeker geweest, maar ze waren te ver in de minderheid. De vlam sloeg in de pan. De gruwelijke helse loopgraven in België staan nog op ons netvlies, heel Europa werd meegesleurd. Er vielen 18 miljoen doden en de aansluitend uitbrekende Spaanse Griep kostte mogelijk nog eens 17 tot 100 miljoen mensen het leven. Zowel het Duitse als het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk verdween. En in Rusland brak de Bolsjewistisch-communistische revolutie uit waarbij de tsaar en zijn gezin werden uitgemoord. Wat staat ons komende jaren te wachten nu wij zelf de Derde Wereldoorlog slaapwandelend in worden gerommeld?

 


Julian Assange

Deze week hoorden we de uitkomst van het beroep dat journalist en WikiLeaks-oprichter Julian Assange vanuit zijn Engelse isoleercel aan had gespannen tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. In de VS wacht hem 175 jaar cel. De uitkomst van het beroep klinkt op het eerste gehoor niet slecht. De Engelse rechter oordeelde dat de Verenigde Staten een eerlijk proces moeten garanderen zoals iedere Amerikaan die behoort te krijgen. Binnen drie weken moeten de Amerikanen garanderen dat Assange aanspraak kan maken op het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet: de vrijheid van meningsuiting. En het Britse hof wil weten of Assange de doodstraf kan krijgen. Dit alles loopt vanzelfsprekend uit op een farce, alsof de Amerikaanse overheid en het rechtssysteem aldaar nog te vertrouwen is…. Not!

Martelgang

Julian Assange had überhaupt nooit in een cel terecht mogen komen, laat staan in een middeleeuwse martelgang. Hij zit nu al meer als drie jaar eenzaam in een isoleercel en is langzaam stervende. Het is een ongekend schandaal dat dit in ons ‘vrije Westen’ gebeurt waar we bij staan. Rutte krijgt niet eens de naam Assange uit zijn mond. Ik pleit al vanaf vorig jaar, zoals inmiddels alle journalisten dat doen, om onmiddellijke vrijlating. Aanstaande zondag, 31 maart, is in Amsterdam de eerste vredesdemonstratie. Omdat het een demonstratie ‘voor’ is, voor vrede, zal ik meedoen. Het is een stil apolitiek verzet. We trekken allemaal iets wits aan. Maar van mij mag het vervolg lawaaieriger, wat mij betreft wordt Assange het icoon van de nieuwe, nu startende vredesbeweging.

Geopolitiek

In de afgelopen weken schreef ik vier columns gerelateerd aan de titel van het onbevattelijk goede gelijknamige boek over de Eerste Wereldoorlog van Christopher Clark. De vele parelellen met die oorlog zijn bizar. Het was pure geopolitiek, een oorlog op basis van een giftig en vals uit 1892 daterend plan van Frankrijk, het Tsaristische Rusland en Engeland. Hier kom ik op terug in een van de volgende columns.

In recente podcasts met Ad Verbrugge (De Nieuwe Wereld) en Ab Gietelink leg ik uitgebreid uit, op basis van eigen observaties als verkiezingswaarnemer (Kroatië en Servië medio 1992) en oorlogsverslaggever (1999, Kosovo), dat er ook zeer opmerkelijke paralellen zijn tussen de oorlog in Oekraïne en voormalig Joegoslavië. Waar Kroatië rooms-katholiek was en in de oorlog aan de kant stond van de nazi’s, was dat ook zo in Oekraïne. En waar het oosten van Oekraïne voornamelijk Russisch en orthodox-christelijk is, is Servië dat ook.

Nog frappanter is dat het de NAVO was die middels de KFOR-troepen het soevereine Servië in 1999 bombardeerde en de Servische provincie Kosovo bezette om het los en autonoom te maken van Servië met een toentertijd geheten ‘speciale vredesmissie.’ Putin noemde zijn inval in het Russische sprekende deel van Oekraïne een ‘speciale operatie.’ Inmiddels noemt hij het oorlog. De westerse hypocrisie is evident. Want in Kosovo, waar ik als oorlogsverslaggever bij was, heette die inval ‘Operatie Allied Force’, een militaire operatie van de NAVO tegen de Federale Republiek Joegoslavië dus, die van 23 maart tot en met 10 juni 1999 duurde en waarbij ook civiele doelen zoals bruggen en gebouwen werden gebombardeerd. Er werden zelfs (hetgeen verboden is) clusterbommen gebruikt.

Neocons

De grootste en meest zorgelijke parallel echter, is deze: beide oorlogen, die in Kosovo en Oekraïne, zijn gevoerd met op de achtergrond de visie en belangen van de Amerikaanse neoconservatieven (neocons) en het militair-industrieel-farmaceutische complex. Wie hierover meer wil weten, er zijn bronnen genoeg. Maar bekijk in ieder geval dit allesonthullende optreden van twaalf minuten uit 2015 van George Friedman. En: lees de twee laatste boeken van de Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy junior, The Real Anthony Fauci en The Wuhan Cover-Up! Verplichte kost voor iedereen die zich bekommert om zijn eigen lot en de toekomst van onze kinderen.

In deze zelfde wonderlijke week was er ook de podcast van Lex Fridman met één van ’s werelds allerbeste en door mij ongelooflijk gewaardeerde onderzoeksjournaliste Annie Jacobsen. Haar Operation Paperclip was het donkerste non-fictie boek dat ik ooit las. Nu overtreft ze zich met haar nieuwste researchboek ‘Nuclear War, A Scenario’. Een boek dat maar met één woord kan worden samengevat: onheilspellend. Ze heeft gelijk. We zijn nog nooit zo dicht op een kernoorlog geweest als nu.

Armageddon

Maakt u zich geen illusies, vluchten heeft geen enkele zin. Moeder aarde en de mensheid worden binnen een paar uur voor eeuwig weggevaagd. Degene die het overleven, zullen daarvan balen en uiteindelijk ook sterven, want er valt niet meer te leven zolang de nucleaire winter duurt. Tientallen jaren kan de zon het aardoppervlak niet bereiken. Voedselteelt is uitgesloten. Annie komt niet voor niets met haar boek nu. Als we als mensheid niet snel echt bewust worden van ons ‘Zijn’ en ‘Bewust-Zijn’, zoals de Duitse filosoof Martin Heidegger het ‘Zijn’ bedoelde: een mensheid met mensen die zelfstandig en kritisch denken en handelen in plaats van onnadenkend slaafs kuddegedrag vertonen, dan is het afgelopen. Dat op dit moment duizenden atoombommen op scherp staan, is pure en botte waanzin maar tevens onbevattelijke realiteit. Zou het ons karma zijn? Verdienen we als mensheid die Armageddon? Annie’s boek is de ultieme nucleaire Zen-achtige waarschuwing denkbaar. Beloof me, beluister deze slechts drie uur durende podcast!

Onderzoeksjournaliste

En dan was er deze week ook nog de tournee langs zo ongeveer alle nieuwe, upstream wél kritische en onafhankelijke Nederlandse media van de wereldberoemde (oud-)linkse bestsellerschrijfster en feministe Dr. Naomi Wolf. Haar uitgever (succesboeken.nl) had dit verrekt goed georganiseerd, een perfecte promotie van haar nieuwste vertaalde boek ‘Oog in Oog met het beest, vertrouwen, moed en weerstand in een nieuwe donkere tijd’. Het is een even eng als noodzakelijk boek als dat van Annie Jacobsen. Wel met een totaal ander soort thema, maar met een al evenzeer extreem donkere boodschap. Wat een week.

Beluistert u op zijn minst één en liefst twee van haar podcasts. Beide interviewers, weet ik van hen zelf, worstelen enorm met de even heldere als ontregelend donkere boodschap van Wolf. Volgens deze gerenommeerde onderzoeksjournaliste is de coronacrisis geen virus-uitbraak geweest, maar een oorlog tegen ons als vrije westerse burgers. Onze cultuur en democratie, zelfs onze levens zijn ‘at stake.’

Wolf werd totaal gecanceld bij aanvang van de coronacrisis. Ze verloor in één nacht tijd al haar social media-accounts en werd vanaf dat moment ook gebannen door alle Amerikaanse mainstream media. Daar zit ze nu niet meer mee. Al is en blijft het tekenend. Inmiddels is in de VS de reguliere media op sterven na dood en floreren de alternatieve, nieuwe upstream media. In de VS overstijgt het mediabereik van de nieuwe media die van mainstream enorm. Nu Europa en Nederland nog.

Biowarfare

Afgelopen woensdag woonde ik de drukbezochte lezing van Naomi Wolf bij in Driebergen. Als onderzoeksjournaliste en data-expert loopt ze ver voor op vrijwel iedereen in ons vak. Wolf heeft alle cijfers en data van de bijwerkingen van de mRNA-Pfizer vaccins verzameld en bestudeerd. Haar conclusie is dusdanig heftig dat ik minstens een week pauze neem om haar boek te lezen en na te denken. Volgens Wolf was de vaccinatiecampagne helemaal niet tegen het coronavirus gericht. Het was tegen ons gericht, als biowarfare. De Pfizer-prikken waren een wapen om ons onvruchtbaar en ziek te maken, om de aarde te ontvolken van met name de vrije westerse burgers, van ons dus. De mRNA-gentherapie, aldus Wolf, is puur biologische oorlogsvoering om het vrije Westen te vernietigen en een mondiaal opererende fascistoïde wereldregering te vestigen. Ze vermoedt dat er daadwerkelijk sprake is van een westerse wereldelite die samenspant met de communistische elite in China.

Inderdaad, het is de ultieme complottheorie. Ik ben nog niet zover, mogelijk is het een ‘jumping to conclusion’, maar de checkbare bevindingen van Wolf liggen in lijn met de kakelverse boeken van Robert F. Kennedy junior. De data zijn verifieerbaar. Er zijn een miljoen minder baby’s geboren in Europa, onze levensduur is voor het eerst in de geschiedenis omlaag gegaan en er is die ‘onverklaarbare’ hoge en aanhoudende oversterfte. En dan hebben we het nog niet over de vele andere signalen zoals ‘sudden death’, de omvallende sporters en tv-presentatoren. We moeten de ooit door mainstream en nu door de nieuwe Amerikaanse media op handen gedragen Wolf, gezien haar expertise en ervaring, serieus nemen. Zeer serieus zelfs. We moeten met z’n allen wakker en wel verder op onderzoek uit.

Tot zondag!

 

–//–

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Foto: ANP

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land. Vanaf 1 januari dit jaar tot april is de benzineprijs al met bijna 25 cent per liter gestegen! Per 1 januari 2025 komt daar nog eens 24 cent per liter aan accijnsverhoging bij. Dan zou de prijs per liter op minimaal 2,54 euro moeten liggen, aldus de berekening van Autoweek. De Nederlandse automobilist wordt compleet kaalgeplukt en gedwongen de auto af te schaffen. Waar is dat allemaal op gebaseerd?

 


Opbouw benzineprijs

Deze website van Shell legt uit hoe de literprijs is opgebouwd;

  • 21 procent van de literprijs aan de pomp is de prijs voor ruwe olie
  • 2 procent van die literprijs gaat naar de benzineproducent voor het raffineren tot benzine
  • 3 procent betreft opslag en transportkosten
  • 7,4 procent is winst voor de pomphouder
  • 45,6 procent is belasting in de vorm van accijns
  • 21 procent is belasting in de vorm van BTW

Van de verkoopprijs van één liter benzine gaat 66,6 procent naar de overheid. Vanaf 1 januari 2025 stijgt dat naar boven de 70 procent!

 

Oorzaken stijgende olieprijzen

Als er weer eens prijsverhoging plaatsvindt, wordt direct verwezen naar de ontwikkelingen in de geopolitiek en internationale handel. Volgens álle mainstream media-kanalen drijven de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de huidige spanningen in het Midden-Oosten de prijs van ruwe olie op.

Maar als je kijkt hoe de prijs van een vat olie de afgelopen jaren heeft gefluctueerd en daarbij bedenkt dat iédere fluctuatie van die ruwe olieprijs slechts 21 procent van de prijs aan de pomp beïnvloedt, dan zie je meteen de lariekoek die over ons wordt uitgestrooid.

Van deze website is onderstaande grafiek afkomstig die onmiddellijk toont hoe het verhaal van de gestegen ruwe olieprijzen tot de categorie fake nieuws en desinformatie gerekend mogen worden.

Volgens deze CBS-website lag in het jaar 2015 de prijs van benzine op 1,64 euro, en dat bij een ruwe olieprijs van 140 dollar per vat!

Momenteel is de benzineprijs 2,28 euro per liter bij 86 dollar per vat, oftewel een hogere benzineprijs van 64 cent per liter bij een lágere olieprijs van 54 dollar per vat!

Op de oliemarkten wordt nu druk gespeculeerd over de prijs per vat als het conflict tussen Iran en Israël verder uit de hand loopt. Dan zou de prijs per vat (in het ergste geval) tot 100 dollar per vat op kunnen lopen. Dat is nog steeds 40 dollar per vat mínder dan in 2015!

 

Er is maar één oorzaak voor de geëxplodeerde brandstofprijzen; astronomische belastingverhogingen! Nederland op kop.

 

Brandstofbelastingen in de EU-lidstaten

Om even goed te begrijpen hoe onze regering de zaak belazert op het gebied van brandstofprijzen, is het goed de belastingen op die brandstof in andere EU-lidstaten te vergelijken.

De EU schrijft een minimum belastingtarief (accijns en BTW opgeteld) voor van 36 cent per liter (gegevens 2023).

In Nederland ligt volgens de ANWB het totaal van accijns en btw op 98 cent per liter; 2 ½ keer hetgeen de EU verlangt!

 

Nederland past de allerhoogste belastingen in heel Europa toe op brandstof!

Dat blijkt uit de berekeningen van het toonaangevende Tax Foundation Europe en onderstaande, beschamende tabel (gegevens 2023).

Overheid en mainstream media moeten eens de werkelijke feiten gaan benoemen in plaats van de burgers met desinformatie en fake nieuws te bestoken. De realiteit benoemen en bespreekbaar maken zal mogelijk het vertrouwen in de media en politiek geleidelijk kunnen herstellen en analyses als deze overbodig maken.

Verder Lezen

Column

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Foto: ANP

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren van de EU Green Deal en verdere digitalisering van de EU. In totaal omvatte het ‘coronaherstelfonds’ aanvankelijk 750 miljard (!) euro waarvan inmiddels honderden miljoenen in de zakken van criminele organisaties zijn verdwenen. Hoe ging dat in zijn werk en om hoeveel belastinggeld van Nederlanders gaat dit?

 


 

Het coronaherstelfonds

De coronapandemie zou ongekende schade aan de EU-lidstaten toebrengen en daarom werd al heel snel (in juli 2020) besloten om een fonds van 750 miljard euro in het leven te roepen door de regeringsleiders van de EU. De belangrijkste afspraken:

  • Een fonds van aanvankelijk 750 miljard euro, inmiddels boven de 800 miljard gestegen.
  • Van dit oorspronkelijke bedrag is 390 miljard euro beschikbaar voor subsidie of giften. De andere 360 miljard euro is voor leningen.
  • Landen moeten hervormingsplannen maken om geld te krijgen of te lenen uit het hulpfonds.
  • De plannen moeten gericht zijn op CO2-reductie, groene transitie en verdere digitalisering (digitaal paspoort, digitale (medische) dossiers, digitale betaalsystemen etcetera), bestrijding van klimaatverandering, bescherming van gendergelijkheid en gender transitie, bevorderen van biodiversiteit of het nieuwe EU-gezondheidsprogramma EU4Health.

Inmiddels heeft de EU dit fonds dus opgehoogd naar meer dan 800 miljard euro en het een naam gegeven: NextGenerationEU

 

De ECB ging in verhoogd tempo geld bijdrukken ter financiering van de Europese plannen

De 390 miljard euro subsidie wordt voornamelijk opgebracht door de rijkere EU-lidstaten waaronder Nederland. Dat herstelfonds gaat Nederland netto 330 miljoen euro per jaar kosten, berekende de Tilburgse hoogleraar Banking & Finance Harald Benink op verzoek van de NOS.

Hoeveel jaar gaat dit duren?

De Europese Commissie leent zelf 390 miljard van de 800 miljard euro tegen een rente van rondom nul procent, de aflossing is in 30 jaar (2029-2058), wat neerkomt op 13 miljard euro per jaar. Nederland moet voor diezelfde periode van 30 jaar een jaarlijkse netto bijdrage van 330 miljoen euro per jaar leveren.

Ten tijde van de beslissing van de Europese Commissie om dit NextGenerationEU-plan door te voeren, is de ECB aanmerkelijk hogere bedragen per maand aan geld ‘bij gaan drukken’. Van 20 miljard euro per maand voor corona, naar 50 miljard per maand tijdens 2020. Dat zie je terug in onderstaande grafiek.

Bron: ECB Quantitative Easing 2014 – 2024

 

Nu dus astronomische fraude met de fondsen van NextGenerationEU

“Grootschalige fraude met coronaherstelfonds” kopt dit artikel van Binnenlands Bestuur op 10 april 2024.

Begin april zijn er alleen al in Italië, het grootste land qua fraude uit het EU-fonds, in totaal 22 verdachten gearresteerd die voor 600 miljoen euro uit het Italiaanse coronaherstelfonds achterover hebben gedrukt.

De Italiaanse verdachten die werden opgepakt in Italië, Oostenrijk, Roemenië en Slowakije zouden valse bedrijfsbalansen hebben gebruikt bij het aanvragen van de steunfondsen.

Het blijft helaas niet bij Italië alleen.

Van alle 206 onderzoeken die het Europees Openbaar Ministerie (EOM) eind 2023 is gestart, hadden 179 betrekking op Italië. Op ruime afstand volgden Oostenrijk (33), Roemenië (8), Frankrijk en Portugal (3), Kroatië en Griekenland (2). Vooral de afwezigheid van Spanje in de lijst is opmerkelijk. Dat land heeft samen met Italië veruit het meest geprofiteerd van de coronaherstelfondsen van de Europese Unie.

Spanje blijkt dus een relatief veel betrouwbaarder EU-lidstaat dan sommige andere lidstaten.

Italië ontving bijna 200 miljard euro uit Europese middelen. Daarmee ging ongeveer 25 procent van het hele coronaherstelfonds, waaraan Nederland 330 miljoen euro netto gedurende dertig (!) jaar bijdraagt, naar slechts één lidstaat van de EU.

Zowel de omvang, de bestedingen, als de ongekende fraude binnen het project NextGenerationEU, tonen aan dat de EU meer aandacht van ons allen verdient. Ga daarom vooral stemmen op een EU-kritische partij in juni dit jaar.

Verder Lezen

Column

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het gaat om de huur van een woning”. Het AD kopt dat “Drie Nederlandse steden in de Europese ranglijst staan met de hoogste prijzen voor huurwoningen – Schrikbarend!” Het Parool neemt de belangrijkste conclusie over: Amsterdam is nu officieel de duurste stad van Europa. Nergens zijn appartementen, kamers en studio’s zo duur als in onze eigen hoofdstad. Maar ook in de andere grote steden, Rotterdam, Utrecht en Den Haag stijgen de prijzen exorbitant.

HousingAnywhere deed onderzoek naar 67.000 woningen in 28 Europese steden en kwam tot deze deprimerende conclusie. Voor een appartement in Amsterdam betaal je tegenwoordig 2.275 euro per maand en voor een studentenkamer gemiddeld 963 euro per maand. Een kleine kanttekening moet wel gemaakt worden, want de onderzochte woningen waren bijna allemaal gemeubileerd en bij meer dan de helft van de onderzochte accommodaties was gas, water en elektra inclusief. En Dublin, Parijs, Oslo en Londen zijn volgens een onderzoek naar 66 steden in Europa nog steeds veel duurder dan Amsterdam.


Maar zelfs met deze nuancering was er reden genoeg voor bijvoorbeeld de Woonbond om vol op het orgel te gaan. Het zou allemaal de schuld zijn van de particuliere belegger en “dit onderzoek bevestigt dat er excessief hoge huren worden gevraagd in de vrije sector en die moeten aan banden worden gelegd”. Gelukkig wordt de Woonbond op haar marxistische wenken bediend door onze demissionaire brokkenpiloot Hugo de Jonge die, voordat hij wegzakt in de vergetelheid, nog snel even de schade die hij heeft toegebracht aan de Nederlandse samenleving wil verdubbelen door invoering van de Wet betaalbare huur. De achterliggende gedachte is natuurlijk weer dat de markt heeft gefaald en dat de overheid de reddende engel zal zijn. Maar niets is minder waar.

Wet betaalbare huur

De Wet betaalbare huur wordt na twee schriftelijke vragenrondes binnenkort behandeld in de Tweede Kamer. De eerste vragenronde was ronduit teleurstellend en leverde 247 bladzijden aan ambtelijke prietpraat op die uiteindelijk om de hete brij heen draaide. De woningmarkt, en meer specifiek de huurmarkt draait om vraag en aanbod. Als de vraag stijgt en het aanbod daalt, dan stijgt de prijs. Dat optelsommetje kan zelfs een verdwaalde schoolmeester nog maken.

In 2023 kwamen er netto 228.000 immigranten ons land binnen en de bouwproductie stagneerde. Zelfs een minister zonder enige opleiding of ervaring in deze sector kan uitrekenen dat dit een giftige cocktail is die niet zal leiden tot minder druk op de woningmarkt. De Wet betaalbare huur gaat niet voor meer huurwoningen zorgen en de huren in het niet-gereguleerde segment zullen daarom exploderen. De huren in het gereguleerde segment worden door de overheid kunstmatig verlaagd, waardoor er een slordige 25 miljard euro aan mkb-pensioenen verdampt.

Buiten de problemen met de banken die hun leningen terug zullen eisen en het feit dat de overheid hiermee op zeer grove wijze ingrijpt in het eigendomsrecht is het directe gevolg dat er geen investeerder meer in Nederland woningen zal willen bouwen. Architectenbureaus zijn al aan het inkrimpen, het aantal bouwaanvragen neemt al af en er is, dankzij het voorgenomen overheidsingrijpen, sprake van een totaal bouwinfarct dat slechts te keren is door een Tweede Kamer die bij de behandeling van deze diep socialistische wet haar tanden moet laten zien en deze aanval op de zuurverdiende ondernemerspensioenen naar de prullenbak verwijzen.

Oplossingen

De oplossing is echter simpel. Het probleem aan de vraagzijde is direct oplosbaar met een immigratiestop. Maar ook aan de aanbodzijde liggen de oplossingen voor het oprapen. Minder overheidsbemoeienis: laat de markt haar werk doen. Laat corporaties lekker sociale woningen bouwen en val de particuliere sector daar niet mee lastig. Geef vervolgens corporaties de mogelijkheid om woningen te verkopen aan zittende huurders waardoor er weer meer geld is om te bouwen.

Stimuleer het splitsen van grote woningen in kleinere woningen zodat de woningvoorraad toeneemt zonder dat het metrage vergroot wordt. Schaf de kostendelersnorm af zodat mensen met een uitkering samen kunnen wonen zonder dat ze hun uitkering verliezen. Hetzelfde geldt voor woningdelen. Zorg ervoor dat meerpersoonshuishoudens weer worden toegestaan, zodat bijvoorbeeld vier of vijf mensen een zelfstandige woning kunnen delen.

Laat de overheid studentenhuizen weer toestaan. In studentenhuizen wonen studenten op kleine kamers en zij zijn volstrekt gelukkig met meerdere gelijkgestemden in een huis. Stop met het overreguleren van vergunningen waardoor het moeilijk en duur is geworden om een bouwvergunning te krijgen. Maak het makkelijker om bedrijfsruimte te transformeren naar woonruimte. Er staat maar liefst drie miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg in Nederland, dus dat zou een slok op een borrel schelen.

Pas bestemmingsplannen aan zodat het makkelijker wordt om bestaande panden op te toppen, ofwel een extra appartement bouwen op bestaande panden. In de grote steden kan dit makkelijk maar het wordt vaak tegengehouden door onzinnige bureaucratische regeltjes zoals de parkeernorm. Zorg dat er weer bejaardentehuizen en hofjes voor ouderen komen zodat er doorstroming kan plaatsvinden.

Maar het allerbelangrijkste is een betrouwbare overheid. Verhuurders, eigenaren, ontwikkelaars, beleggers, bouwers, banken en ondernemers kunnen niet investeren als de overheid onbetrouwbaar is. Het continu wijzigen van wetten en regels levert een slecht investeringsklimaat op en bedrijven stemmen met hun voeten.

Iedere ondernemer of belegger die zijn onderneming kan verplaatsen of zijn belegging kan liquideren, vlucht naar het buitenland. Minder overheid, en meer marktwerking kunnen de balans herstellen en tot duurzame oplossingen voor onze woningmarkt leiden. Dat lijkt mij een mooie opdracht aan de formerende partijen. Hopelijk kan Hugo snel met pensioen en wordt de Wet betaalbare huur in de Tweede Kamer al weggestemd. Dus schiet een beetje op met formeren, in het belang van Nederland!

Verder Lezen

Recent

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd! Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Column5 uur geleden

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land....

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Column11 uur geleden

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren...

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie
Klimaat1 dag geleden

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie

Baalde u al dat de zon tijdens een dag met druk vliegverkeer verscholen raakt achter een waas van vliegtuigsporen? Luchtvaartexperts...

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond
Column4 dagen geleden

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat4 dagen geleden

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)

Binnen de alternatieve onderzoekswereld is Nordangård internationaal bekend om zijn graafwerk naar de Rockefeller-dynastie. Die miljardairsfamilie werd groot dankzij haar...

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries
Opinie5 dagen geleden

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries

Hollènder zijn arrogante verheven schreeuwers die met hun grote bek in Limburg altijd de mooie baantjes wisten weg te pikken...

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO
Gezondheid5 dagen geleden

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO

Beschamend, dat is het enige woord dat nog overblijft na het aanschouwen van deze beelden. Minister Pia Dijkstra, bekend van...

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040 De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040
Opinie5 dagen geleden

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040

De 342 gemeenten van Nederland zijn niet in staat om zelf te ontdekken welke problemen ze hebben, dat vindt de...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat6 dagen geleden

Oekraïne-oorlog helpt ideaal wereldregering (1)

De Zweedse politiek wetenschapper én hardrockzanger doctor Jacob Nordangård komt aanstaande 13 april naar Nederland. In Stavoren presenteert hij zijn...

Groot Duits leger naar Litouwen Groot Duits leger naar Litouwen
Buitenland1 week geleden

Groot Duits leger naar Litouwen

Op 8 april 2024 stationeerde Litouwen een aanzienlijk aantal Duitse soldaten en militair materieel op zijn grondgebied ter bescherming tegen...

TrendingThis will close in 0 seconds