Column

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (5)

Avatar foto

op

Slaapwandelend de nucleaire Derde Wereldoorlog in (6)
Deel dit nieuws
Foto credit: Esther Meijer

Met terugwerkende kracht voel ik mee met de enkelingen die in de aanloop naar die allesvernietigende Eerste Wereldoorlog wakker waren. Die de consequenties voorzagen. Die waarschuwende mensen zijn er zeker geweest, maar ze waren te ver in de minderheid. De vlam sloeg in de pan. De gruwelijke helse loopgraven in België staan nog op ons netvlies, heel Europa werd meegesleurd. Er vielen 18 miljoen doden en de aansluitend uitbrekende Spaanse Griep kostte mogelijk nog eens 17 tot 100 miljoen mensen het leven. Zowel het Duitse als het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk verdween. En in Rusland brak de Bolsjewistisch-communistische revolutie uit waarbij de tsaar en zijn gezin werden uitgemoord. Wat staat ons komende jaren te wachten nu wij zelf de Derde Wereldoorlog slaapwandelend in worden gerommeld?

 


Julian Assange

Deze week hoorden we de uitkomst van het beroep dat journalist en WikiLeaks-oprichter Julian Assange vanuit zijn Engelse isoleercel aan had gespannen tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. In de VS wacht hem 175 jaar cel. De uitkomst van het beroep klinkt op het eerste gehoor niet slecht. De Engelse rechter oordeelde dat de Verenigde Staten een eerlijk proces moeten garanderen zoals iedere Amerikaan die behoort te krijgen. Binnen drie weken moeten de Amerikanen garanderen dat Assange aanspraak kan maken op het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet: de vrijheid van meningsuiting. En het Britse hof wil weten of Assange de doodstraf kan krijgen. Dit alles loopt vanzelfsprekend uit op een farce, alsof de Amerikaanse overheid en het rechtssysteem aldaar nog te vertrouwen is…. Not!

Martelgang

Julian Assange had überhaupt nooit in een cel terecht mogen komen, laat staan in een middeleeuwse martelgang. Hij zit nu al meer als drie jaar eenzaam in een isoleercel en is langzaam stervende. Het is een ongekend schandaal dat dit in ons ‘vrije Westen’ gebeurt waar we bij staan. Rutte krijgt niet eens de naam Assange uit zijn mond. Ik pleit al vanaf vorig jaar, zoals inmiddels alle journalisten dat doen, om onmiddellijke vrijlating. Aanstaande zondag, 31 maart, is in Amsterdam de eerste vredesdemonstratie. Omdat het een demonstratie ‘voor’ is, voor vrede, zal ik meedoen. Het is een stil apolitiek verzet. We trekken allemaal iets wits aan. Maar van mij mag het vervolg lawaaieriger, wat mij betreft wordt Assange het icoon van de nieuwe, nu startende vredesbeweging.

Geopolitiek

In de afgelopen weken schreef ik vier columns gerelateerd aan de titel van het onbevattelijk goede gelijknamige boek over de Eerste Wereldoorlog van Christopher Clark. De vele parelellen met die oorlog zijn bizar. Het was pure geopolitiek, een oorlog op basis van een giftig en vals uit 1892 daterend plan van Frankrijk, het Tsaristische Rusland en Engeland. Hier kom ik op terug in een van de volgende columns.

In recente podcasts met Ad Verbrugge (De Nieuwe Wereld) en Ab Gietelink leg ik uitgebreid uit, op basis van eigen observaties als verkiezingswaarnemer (Kroatië en Servië medio 1992) en oorlogsverslaggever (1999, Kosovo), dat er ook zeer opmerkelijke paralellen zijn tussen de oorlog in Oekraïne en voormalig Joegoslavië. Waar Kroatië rooms-katholiek was en in de oorlog aan de kant stond van de nazi’s, was dat ook zo in Oekraïne. En waar het oosten van Oekraïne voornamelijk Russisch en orthodox-christelijk is, is Servië dat ook.

Nog frappanter is dat het de NAVO was die middels de KFOR-troepen het soevereine Servië in 1999 bombardeerde en de Servische provincie Kosovo bezette om het los en autonoom te maken van Servië met een toentertijd geheten ‘speciale vredesmissie.’ Putin noemde zijn inval in het Russische sprekende deel van Oekraïne een ‘speciale operatie.’ Inmiddels noemt hij het oorlog. De westerse hypocrisie is evident. Want in Kosovo, waar ik als oorlogsverslaggever bij was, heette die inval ‘Operatie Allied Force’, een militaire operatie van de NAVO tegen de Federale Republiek Joegoslavië dus, die van 23 maart tot en met 10 juni 1999 duurde en waarbij ook civiele doelen zoals bruggen en gebouwen werden gebombardeerd. Er werden zelfs (hetgeen verboden is) clusterbommen gebruikt.

Neocons

De grootste en meest zorgelijke parallel echter, is deze: beide oorlogen, die in Kosovo en Oekraïne, zijn gevoerd met op de achtergrond de visie en belangen van de Amerikaanse neoconservatieven (neocons) en het militair-industrieel-farmaceutische complex. Wie hierover meer wil weten, er zijn bronnen genoeg. Maar bekijk in ieder geval dit allesonthullende optreden van twaalf minuten uit 2015 van George Friedman. En: lees de twee laatste boeken van de Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy junior, The Real Anthony Fauci en The Wuhan Cover-Up! Verplichte kost voor iedereen die zich bekommert om zijn eigen lot en de toekomst van onze kinderen.

In deze zelfde wonderlijke week was er ook de podcast van Lex Fridman met één van ’s werelds allerbeste en door mij ongelooflijk gewaardeerde onderzoeksjournaliste Annie Jacobsen. Haar Operation Paperclip was het donkerste non-fictie boek dat ik ooit las. Nu overtreft ze zich met haar nieuwste researchboek ‘Nuclear War, A Scenario’. Een boek dat maar met één woord kan worden samengevat: onheilspellend. Ze heeft gelijk. We zijn nog nooit zo dicht op een kernoorlog geweest als nu.

Armageddon

Maakt u zich geen illusies, vluchten heeft geen enkele zin. Moeder aarde en de mensheid worden binnen een paar uur voor eeuwig weggevaagd. Degene die het overleven, zullen daarvan balen en uiteindelijk ook sterven, want er valt niet meer te leven zolang de nucleaire winter duurt. Tientallen jaren kan de zon het aardoppervlak niet bereiken. Voedselteelt is uitgesloten. Annie komt niet voor niets met haar boek nu. Als we als mensheid niet snel echt bewust worden van ons ‘Zijn’ en ‘Bewust-Zijn’, zoals de Duitse filosoof Martin Heidegger het ‘Zijn’ bedoelde: een mensheid met mensen die zelfstandig en kritisch denken en handelen in plaats van onnadenkend slaafs kuddegedrag vertonen, dan is het afgelopen. Dat op dit moment duizenden atoombommen op scherp staan, is pure en botte waanzin maar tevens onbevattelijke realiteit. Zou het ons karma zijn? Verdienen we als mensheid die Armageddon? Annie’s boek is de ultieme nucleaire Zen-achtige waarschuwing denkbaar. Beloof me, beluister deze slechts drie uur durende podcast!

Onderzoeksjournaliste

En dan was er deze week ook nog de tournee langs zo ongeveer alle nieuwe, upstream wél kritische en onafhankelijke Nederlandse media van de wereldberoemde (oud-)linkse bestsellerschrijfster en feministe Dr. Naomi Wolf. Haar uitgever (succesboeken.nl) had dit verrekt goed georganiseerd, een perfecte promotie van haar nieuwste vertaalde boek ‘Oog in Oog met het beest, vertrouwen, moed en weerstand in een nieuwe donkere tijd’. Het is een even eng als noodzakelijk boek als dat van Annie Jacobsen. Wel met een totaal ander soort thema, maar met een al evenzeer extreem donkere boodschap. Wat een week.

Beluistert u op zijn minst één en liefst twee van haar podcasts. Beide interviewers, weet ik van hen zelf, worstelen enorm met de even heldere als ontregelend donkere boodschap van Wolf. Volgens deze gerenommeerde onderzoeksjournaliste is de coronacrisis geen virus-uitbraak geweest, maar een oorlog tegen ons als vrije westerse burgers. Onze cultuur en democratie, zelfs onze levens zijn ‘at stake.’

Wolf werd totaal gecanceld bij aanvang van de coronacrisis. Ze verloor in één nacht tijd al haar social media-accounts en werd vanaf dat moment ook gebannen door alle Amerikaanse mainstream media. Daar zit ze nu niet meer mee. Al is en blijft het tekenend. Inmiddels is in de VS de reguliere media op sterven na dood en floreren de alternatieve, nieuwe upstream media. In de VS overstijgt het mediabereik van de nieuwe media die van mainstream enorm. Nu Europa en Nederland nog.

Biowarfare

Afgelopen woensdag woonde ik de drukbezochte lezing van Naomi Wolf bij in Driebergen. Als onderzoeksjournaliste en data-expert loopt ze ver voor op vrijwel iedereen in ons vak. Wolf heeft alle cijfers en data van de bijwerkingen van de mRNA-Pfizer vaccins verzameld en bestudeerd. Haar conclusie is dusdanig heftig dat ik minstens een week pauze neem om haar boek te lezen en na te denken. Volgens Wolf was de vaccinatiecampagne helemaal niet tegen het coronavirus gericht. Het was tegen ons gericht, als biowarfare. De Pfizer-prikken waren een wapen om ons onvruchtbaar en ziek te maken, om de aarde te ontvolken van met name de vrije westerse burgers, van ons dus. De mRNA-gentherapie, aldus Wolf, is puur biologische oorlogsvoering om het vrije Westen te vernietigen en een mondiaal opererende fascistoïde wereldregering te vestigen. Ze vermoedt dat er daadwerkelijk sprake is van een westerse wereldelite die samenspant met de communistische elite in China.

Inderdaad, het is de ultieme complottheorie. Ik ben nog niet zover, mogelijk is het een ‘jumping to conclusion’, maar de checkbare bevindingen van Wolf liggen in lijn met de kakelverse boeken van Robert F. Kennedy junior. De data zijn verifieerbaar. Er zijn een miljoen minder baby’s geboren in Europa, onze levensduur is voor het eerst in de geschiedenis omlaag gegaan en er is die ‘onverklaarbare’ hoge en aanhoudende oversterfte. En dan hebben we het nog niet over de vele andere signalen zoals ‘sudden death’, de omvallende sporters en tv-presentatoren. We moeten de ooit door mainstream en nu door de nieuwe Amerikaanse media op handen gedragen Wolf, gezien haar expertise en ervaring, serieus nemen. Zeer serieus zelfs. We moeten met z’n allen wakker en wel verder op onderzoek uit.

Tot zondag!

 

–//–

Verder Lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Foto: ANP

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president Donald Trump. Hij gebruikte hierbij een ArmaLite Rifle, type AR-15, een semiautomatisch geweer met magazijnen voor 30 kogels die met een vuursnelheid van maximaal 60 kogels per minuut kunnen worden afgeschoten. Naar verluidt schoot Crooks negen keer op Trump waarbij een kogel het rechteroor van Trump doorboorde. Een bij de campagnerally aanwezige Trump-supporter werd gedood door een van de kogels en twee anderen raakten zwaargewond. De schutter zelf, die zijn moordaanslag uitvoerde vanaf een dak op ongeveer 150 meter afstand van Trump, werd direct met een schot in het hoofd gedood. Inmiddels circuleert er een filmpje van deze levensgevaarlijke linkse gek waarin hij declameert: “I hate republicans, I hate Trump, and guess what? You’ve got the wrong guy.” Van welke kant je het ook bekijkt is dit een regelrechte moordaanslag die gelukkig niet succesvol was.

Wat mij bij het lezen van de Nederlandse kranten opviel was de enorme drang om deze waanzinnige moordaanslag te bagatelliseren. De Volkskrant sprak van een “schietpartij”, alsof het een verjaardagspartijtje betrof waarbij jongetjes van vijftien naar hartenlust een uurtje mochten paintballen. Het NRC vond het belangrijk te melden dat Trump slechts “lichtgewond” was na een ‘mogelijke’ moordaanslag. Het NRC was er dus nog niet zo zeker van dat het om een moordaanslag ging. Nee, dat moest eerst nog maar bewezen worden. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat Crooks uit zelfverdediging handelde of dat hij aan het jagen was en per ongeluk in de richting van Trump schoot.


Onze onvolprezen staatsomroep, de NOS, laste een extra journaal in over de ‘aanslag’ op Donald Trump. Nee, geen moordaanslag, maar een gewone aanslag. Zoals je die ook kunt hebben als een Nederlandse politicus met een paraplu op zijn hoofd wordt geslagen. Het Financieel Dagblad deed het al niet veel beter: “Donald Trump bij rally beschoten en licht gewond.” Je vraagt je af wat een linkse journalist denkt als hij of zij, blijkbaar vol afkeer van iemand die aan de andere kant van het politieke spectrum zit, op deze manier de waarheid geweld aandoet. Als je een hbo-opleiding journalistiek hebt voltooid dan mag toch aangenomen worden dat je hebt geleerd om de waarheid zo feitelijk mogelijk weer te geven. Het lijkt er echter op dat deze woke-getrainde massa-manipulatoren juist het tegenovergestelde doen. De waarheid wordt zorgvuldig, op Orwelliaanse wijze, de kant op geboetseerd die in het collectivistische gedachtengoed past. En helaas gelooft een grote groep van plichtsgetrouwe en Godvrezende Nederlanders het ook nog.

Gelukkig zijn er ook nog andere mediakanalen maar die zijn in Nederland wel schaars. Maar feit blijft dat 99 procent van de Nederlandse media blijkbaar niet in staat is om feitelijk en onafhankelijk nieuws te brengen. Dat zien we bij elke polariserende casus. Bij de coronacrisis, het toeslagenschandaal, de oorlog in Oekraïne, de Israël-Palestinakwestie, en nu ook bij de moordaanslag op Donald Trump. De diep-socialistische mening van onze journalisten ligt er telkens weer duimendik bovenop.

Maar woorden doen ertoe. We hebben dat gezien voor de moord op Pim Fortuyn, toen de linkse demonisering in het debat uit de bocht vloog. GroenLinks-coryfee Paul Rosenmöller zag “Pim Fortuyn graag bloeden” en de zure PvdA-leider Ad Melkert maakte er een gewoonte van om Fortuyn neer te zetten als een onmenselijk wezen met verachtelijke denkbeelden. Recentelijk deed Frans Timmermans hetzelfde met zijn uitspraak dat “Wilders een zelfbenoemde bewonderaar van Poetin is”. Nog verder ging hij toen hij stelde: “wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt”. Een hondenfluitje op anabolen steroïden.

En we zien nu hetzelfde patroon bij de linkse politici in de Verenigde Staten. De hulpeloze, vergeetachtige en stotterende Biden gaf enkele weken geleden nog aan dat Trump een “gevaar voor de democratie is”. Enkele dagen geleden zei hij nog: “It’s time to put Trump in a bullseye”, met andere woorden: maak een schietschijf van Donald Trump. Dus Volkskrant, FD, NRC, NOS en andere staatspropagandakanalen: het moet toch mogelijk zijn om eerlijk nieuws te brengen? Zonder gemanipuleer, geïndoctrineer en collectivistisch nepnieuws? Individuele journalisten en eindredacties: neem jullie verantwoordelijkheid. En breng onafhankelijk en feitelijk nieuws in plaats van leugens. In het belang van Nederland.

Verder Lezen

Column

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Avatar foto

Gepubliceerd

op

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Foto: ANP

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV van Geert Wilders. Want zo kon het niet langer. Na bijna veertien jaar moest en zou er een kentering komen. De mensen waren het spuugzat en de ravage van Rutte moest worden opgeruimd. ’s Winters zitten mensen in de kou omdat de gasprijzen kunstmatig hooggehouden worden door torenhoge accijnzen. De wachtlijsten in de zorg groeien en de kwaliteit van de zorg neemt in rap tempo af. Jeugdzorg is al helemaal een perverse geldmachine geworden, waarin commerciële partijen goudgeld verdienen aan het wegrukken van kinderen uit kwetsbare gezinnen. De woningmarkt is zodanig verstoord door neomarxistisch overheidsingrijpen dat mkb-pensioenbeleggers beroofd zijn van hun oudedagsvoorziening en starters gedoemd zijn bij hun ouders te blijven wonen. De toeslagenaffaire heeft diepe sporen achtergelaten, de onderste steen van het MH17-drama is nog lang niet boven en de Groningers zijn maar liefst drie keer de sigaar. Ze hebben scheuren in hun huizen, ze hebben geen compensatie gekregen en nu moeten ze ook nog de hoofdprijs betalen omdat een stel voor de bühne huilende alfa’s onnodig het Groninger gasveld heeft gesloten, terwijl dit technisch niet nodig was.

Maar de voornaamste reden voor een stem op de PVV was de wens om een halt toe te roepen aan de demografische transitie waarbij de autochtone Nederlander wordt overspoeld en vervangen door mensen uit veelal incompatibele culturen. Inmiddels is het woord ‘omvolking’ door de PVV zelf tot taboe verklaard en niet eens in de ijskast, maar gewoon bij het grofvuil gezet. Net als de Nexit, het premierschap en de weerstand tegen de oorlog in Oekraïne. Zo snel kan het gaan. Na zes maanden zwangerschap baarden de vier elkaar hatende partijen die een extraparlementair bestuur beloofden een kabinet onder leiding van een ambtenaar met een afluisterachtergrond. En toch had het land nog steeds de hoop dat Geert al zijn kroonjuwelen had opgeofferd voor dat ene hogere doel. Het stoppen van de tsunami van kansenparels die ons prachtige land komen afbreken.


 

Plenair debat over de regeringsverklaring

De moed van de strategische stemmer moet diep in de schoenen zijn gezakt na twee vruchteloze debatdagen, waarbij een nieuw parlementair dieptepunt werd bereikt. Yeşilgöz beschuldigde Wilders ervan dat hij achter de hoofddoekentweet van Agema zat, die vervolgens door onze kersverse, zenuwachtig met zijn armen zwaaiende, spionnenpremier tot de orde werd geroepen. Als ‘minister Adema van Verkeer en Waterstaat’ weliswaar, maar goed, alle begin is moeilijk.

Omtzigt nam als vanouds anderen de maat en ‘vond er wat van’ dat de PVV naar zijn maatstaven niet democratisch is. Dat is natuurlijk niet integer, vindt de voorman van de partij die vol zit met Kamerleden die qualitate qua de morele hoogvlakte claimen.

Schoof mijmerde nog een beetje dat hij zo goed had samengewerkt met Frans Timmermans bij ‘het neerschieten van MH17’, maar de lachers kreeg hij al lang niet meer op zijn hand. Medelijden en plaatsvervangende schaamte was de enige emotie die hij opriep bij de gedesillusioneerde kiezer die het debat volgde. Maar het absolute dieptepunt kwam toen Geert Wilders zijn eigen premier, die in consensus door alle vier de partijen naar voren is geschoven, de mantel uitveegde en hem ‘slappe hap’ noemde. Zelfs de grootste fans van de directe debattechnieken van Wilders vonden dit te ver gaan en ’s lands sympathie verschoof onmiddellijk naar de stuntelende Schoof, die inmiddels al urenlang een kabinet had verdedigd dat hem compleet in de steek liet.  Zo hard en zo onprofessioneel tekeergaan tegen deze onhandige ambtenaar was volstrekt onnodig en contraproductief. Opeens zag iedereen dat de keizer geen kleren aan had.

De grote moeite die de PVV heeft om bewindslieden van enige kwaliteit te leveren. Het samengeraapt zooitje ongeregeld dat zich nu Kamerlid mag noemen, maar ondertussen nauwelijks meedoet aan debatten. Een partij zonder kader, zonder intellectuele oudgedienden die de partijleider corrigeren, zonder wetenschappelijk instituut, zonder jongerenbeweging en zonder leden. Met zulke vrienden heeft het kabinet geen vijanden meer nodig. De vraag is dan ook niet óf kabinet-Schoof I gaat vallen, maar hoe snel. Maurice de Hond, die de PVV in de week voor 22 november de hemel in peilde, was onverbiddelijk en noteerde een ‘forse verschuiving na het eerste debat’. Met andere woorden: de voorspelde val van de PVV is ingezet. Geert Wilders pleegt harakiri in de Tweede Kamer. En het zijn 36 Kamerleden en miljoenen kiezers die het loodje leggen.

Verder Lezen

Column

De hypocrisie van slavernij-excuses

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De hypocrisie van slavernij-excuses
Foto: ANP

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door de Nederlandse politiek, christelijke en financiële bestuurlijke elites is zeer terecht. Immers, de geschiedenis leert wijze lessen. Wanneer we op de herdenking terugkijken horen we grote woorden. Met name uit monden van de nazaten van de politieke en bestuurlijke elites van toen. Zij spiegelen zichzelf nu gaarne in de spiegel van het grote deugen en morele gelijk. Geen twijfel bij hen dat zij wel van de geschiedenis leren en aan de goede kant staan. Maar hoe geloofwaardig zijn zij? Hebben zij de echte lessen wel geleerd?

Laten we dat toetsen aan de hand van de ‘gedragen’ woorden van burgmeester Halsema. Zij wees met haar altijd-gelijk-vingertje naar de critici van deze herdenking. Volgens haar erkennen zij niet te pijn van het slavernijverleden. Zij noemt hen ‘wegkijkers’. Om eraan toe te voegen dat ‘pijn die wordt ontkend, kan niet helen’. Daar heeft zij een serieus punt. Maar wat haar woorden zo onwaarachtig en hypocriet maken, is dat deze burgemeester, en met haar het gehele wetenschapsreligieus links-liberale-groen-christelijk ‘jubelkoor’, er geen enkel probleem mee hadden om in de duistere coronajaren miljoenen, vooral niet-gevaccineerde medeburgers, heel veel pijn te doen. En daar tot op de dag over zwijgen, wegkijken en er alles aan doen om deze pijn te bagatelliseren en te ontkennen.


Zij en alle andere politiek-bestuurlijke coronadaders leggen daarmee getuigenis af van het feit dat juist zij, als nazaten van de politiek-bestuurlijke elites die schuldig zijn aan de misdaden tegen de menselijkheid van de slavenhandel, niets van die geschiedenis geleerd hebben. In woord en gedrag hebben de eigentijdse politiek-bestuurlijke elites, deze keer niet met een beroep op het superieure wit-christelijk ‘waarheidswoord’, maar met een beroep op de (medisch) wetenschapsreligie en wetenschapsbijbel, een vergelijkbaar toneelstuk opgevoerd. Met hen in de rol van dader.

Net als de (wit-christelijke) politiek-bestuurlijke daders van toen er geen enkel moreel bezwaar in zagen om de zwarte mens te ontmenselijken, te dehumaniseren en als minderwaardig te behandelen en vanuit deze superioriteitsattitude met groot gemak en vanzelfsprekendheid misdaden tegen de menselijkheid begingen, maakt de huidige elites (niet toevallig ook westers en wit) zich daaraan ook schuldig. Met hetzelfde grote gemak. Zonder enig gewetensbezwaar. Zonder dat ze beseffen dat zij met dat zij excuuswoorden uitspreken voor hun voorgangers, in herhaling van dat gedrag vervallen. Gelijk draaideurcriminelen.

Wie, ter bewijsvoering ervan, de moeite neemt terug te kijken op de duistere coronajaren en nog eens ‘luistert’ naar de woorden en de zinnen uit monden van de excuus-elite van nu, ontwaart ‘zwarte’ gelijkenissen. De taal van ontmenselijking werd door Bontenbal cum suis volop gesproken. Het dehumaniserings-discours was burgemeester Halsema niet vreemd. Maatschappelijke uitsluiting werd in GroenLinks, D66 en CDA-bestuurlijke kringen gevierd. En toen de ‘uitgestotenen’ hun pijn en diepe zorg etaleerden, er aandacht voor vroegen, lachte het politiek-bestuurlijk Hugo-de-Jonge-elite volk de ‘ballen uit hun broek’.

Deze pijn mag er van de huidige elite niet zijn. Met veel gevoel voor de eigen superioriteit bepaalt zij wel of uw pijn er mag zijn. Net als in het slavernijverleden de ‘zwarte’ pijn er niet mocht zijn en werd gebagatelliseerd. Precies deze superioriteits-attitude die ook weer in de coronajaren haar duistere gezicht toonde, is de sleutel tot het écht leren van de slavengeschiedenis. Jezelf moreel superieur verklaren, zoals Halsema cum suis doen, getuigt van geschiedenis-analfabetisme. De welbekende Jordan Peterson heeft er een treffend woord voor: ‘narcistische compassie’! Aan al die excuses van de politiek-bestuurlijke daders van misdaden tegen de menselijkheid is niets oprecht. Slechts bedoeld om het eigen daderschap te verhullen.

Het is overduidelijk waarom de huidige westers-christelijke beschavings-‘woke’-elites deze ‘witte’ superioriteits-les van de geschiedenis niet willen leren: omdat het een beschamende geschiedenis is,  waarvan genocides en volkerenmoord de ‘hoogtepunten’ zijn. Wie de wit-christelijke beschavingsgeschiedenis van het slavernijverleden in breder perspectief plaatst, ziet een aaneenrijging van misdaden tegen de menselijkheid, gevoed en uitgevoerd door de gruwel van superioriteitsdenken. Het wezenskenmerk van de westers-christelijke beschaving. Een beschaving, die zich superieur acht(te). Uitverkoren door God zelf en die ver boven andere culturen, beschavingen en ‘huidskleuren’ en ‘andersdenkenden’ stond.

De westerse christelijke beschaving is groot geworden dankzij deze schaduwkanten. Ze heeft er nooit van willen leren. Daarom valt ze elke keer weer in herhaling en voeren de politieke en bestuurlijke elites met regelmaat in de geschiedenis hun superioriteits-toneelstuk op. Met altijd dezelfde uitkomst en afloop: misdaden tegen de menselijkheid. Om daar vervolgens eeuwen, decennia of jaren later excuses voor aan te bieden en oproepen om de pijn van de slachtoffers te erkennen en serieus te nemen.

Het coronabeleid is de meest recente opvoering van deze typisch westers-christelijk beschavings-toneelstuk. Met ook nu weer, met een blik op de oversterfte, misdaden tegen de menselijkheid als standaard uitkomst van superioriteitsdenken en -politiek. Dit wegkijken van de politiek-bestuurlijke elite van hun corona-dadersrol en de pijn van miljoenen burgers, maakt niet alleen die drie miljoen niet-gevaccineerde burgers woedend. Ook vele ‘gewone’ burgers, die zich niet verantwoordelijk voelen voor de ‘zwarte’ gruweldaden, begaan door de politiek-bestuurlijke elites uit de slaventijd, krijgen genoeg van het ‘morele’ vingertje, waar hen de les wordt gelezen en schuld aangepraat. Om vervolgens door het elite-dadersvolk te worden uitgescholden voor ‘racisten’, ‘fascisten’, ‘extreem-rechts’, ‘complotdenker’ en ‘wappie’.

Wie echt van de geschiedenis wil leren, moet beseffen dat het gif van hét superioteitsdenken de kwaadaardige schrijver is van vele ‘zwarte’ verhalen. Vooral uit- en opgevoerd door de politiek-bestuurlijke elites. Wie die les leert, kan er niet omheen om de politieke elite van nu, bestaand uit vooral links-liberale-groen-christelijke hoogopgeleide wetenschaps-religieuzen, te wijzen op hun dadersrol in de voorbije coronajaren, die hun morele ‘Halsema’-betoog volstrekt onwaarachtig maakt. Hier ligt een grote opgave voor het kabinet-Schoof, die mede de eindkomst is van (maatschappelijke) woede, pijn en teleurstelling van het ‘gewone’ volk, waar het hoogopgeleid superioriteitsdeel van de samenleving met veel dedain op neerkijken.

Zonder dat deze pijn wordt erkend en geheeld, de politiek-bestuurlijke elites hun ‘dader-coronarol’ erkennen en om vergiffenis vragen voor de echte ‘zwarte’ les van 2000 jaar wit-westerse-beschavings-elite-politiek, kan geen heling zijn tussen elite en het volk. Dan is het wachten tot het superioriteitsgif in de hypocriete gezichten van de elites ontploft.

Verder Lezen

Recent

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column7 uur geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid2 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column3 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column3 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek4 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie5 dagen geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie6 dagen geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column7 dagen geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar
Gezondheid7 dagen geleden

Hoe het vogelgriepvirus verandert in een massamoordenaar

In de Middeleeuwen roeide de pestbacterie Yersinia pestis een derde van de Europese bevolking uit. Een vergelijkbare catastrofe, maar dan...

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie
Economie1 week geleden

Fake news en desinformatie over de Nederlandse economie

Ik heb een gruwelijke hekel aan nepnieuws en desinformatie en kies daarom altijd zorgvuldig mijn bronnen. Het valt me op...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden