Column

Slaapwandelend de nucleaire Derde Wereldoorlog in (6)

Avatar foto

op

Slaapwandelend de nucleaire Derde Wereldoorlog in (6)
Deel dit nieuws
Foto credit: Esther Meijer

De oorlogstrom klinkt met de dag luider. “We moeten ons voorbereiden op een groot conflict”, zei onze demissionaire oorlogsminister Kajsa Ollongren in een speech voor een defensiegenootschap. We moeten onze snel- en spoorwegen aanpassen, zodat de kolonnes tanks sneller en beter kunnen passeren. En misschien hebben we wel zandzakken nodig op de Dam. Zelden zoveel quatsch gehoord in één bericht van een defensieminister die het verschil tussen een majoor en sergeant nog niet kent. Maar ook ons ganse Haagse parlement, op de drie Kamerleden van FVD na, zijn psychotisch en verblind door een even vals als gevaarlijk trans-Atlantisch NAVO-narratief over Rusland. Waar is links vredelievend en christelijk Nederland gebleven? Poetin zou ons ieder moment gaan aanvallen? Ze lijken deze totale onzin in Den Haag nog te geloven ook.

 


Nucleair War

Kunt u het zich voorstellen, dat een motie om de oorlog in Oekraïne te beëindigen door in te zetten op vredesonderhandelingen door een overgrote meerderheid, inclusief de formerende partijen, is afgewezen? In mijn vijf vorige columns, heb ik er eigenlijk al wel genoeg over gezegd. Maar de baarlijke nonsens worden met de dag erger en gevaarlijker. Lees het boek ‘Nucleair War, A Scenario’ (ook in het Nederlands verschenen) van één van de allerbeste onderzoeksjournalisten op aarde, Annie Jacobson. Of beluister haar ontluisterende podcast met Lex Fridman waar je drie uur op het puntje van je stoel blijft zitten.

Haar gruwelijk enge non-fictieboek ‘Operation Paperclip’ (2013) was al een ongekend donker boek. Met haar nieuwste ‘Kernoorlog’ overtreft ze zichzelf. Als mensheid zijn we nog nooit zo dicht geweest op een kernoorlog als nu. Een klein ongelukje, een net iets te forse escalatie, en de mensheid wordt weggevaagd. De eerste honderden miljoenen doden vallen al binnen een uur, en doe er nog een uurtje bij en je komt op 1 tot 5 miljard doden. Het deel van de mensheid dat een atoomoorlog overleeft, had liever meteen dood geweest want de nucleaire winter maakt de aarde vele jaren tot mogelijk meerdere decennia totaal onleefbaar.

Doodsverlangen

Jacobsens boek is werkelijk hallucinerend. Ik las het in één teug uit. En het voelde als een soort van ‘zen’. In de zendo vallen wel eens zinsneden te horen als ‘heb geen illusies’, of ‘heb geen hoop’. Misschien is het ons lot? Ons karma? De mensheid maakt er een puinhoop van. Verdienen we de totale vernietiging? Of zou het een onbewust doodsverlangen zijn?  Wat anders drijft die oorlogshitsers?

Gekte

Catherine Austin Fitts zei het onlangs in deze top podcast heel scherp: we leven in een tijd van ‘great poisoning’ en gekte. Het is aan de verstandige, weldenkende mensen die nog geestelijk gezond zijn om aan deze algemene ‘insane’ toestand een eind te maken. Doen we dat niet, maken we de on-bewusten niet als de sodemieter bewust en weer geestelijk gezond, dan belanden we in een mum van tijd in een dystopisch totalitaire wereld dan wel een nucleair armageddon.

Interessant is dat Austin Fitts en veel andere goed geïnformeerde intellectuelen iets anders dan een kernoorlog vrezen: de 24-uurs digital surveillance society waarbij ons laatste cash geld verdwijnt en de CBDC, de digitale euro met QR-code ons de laatste vrijheid definitief ontneemt. Dat we ons laten opsluiten in 10- of 15-minuten-vestingdorpen en -stadjes. Hoe je het went of keert, deze beweging is inderdaad in gang gezet. We koersen, met dank aan WEF, WHO, Von der Leyen en het demissionair doorgerotte Ruttekabinet, snoeihard naar een nieuw soort hightech feodale middeleeuwen met een rijke Davos-elite die de horige mensheid naar believen als vee of slaaf bestiert. Gewoon, omdat het inmiddels (technisch) kan. De toeslagenaffaire was er kinderspel bij.

Weapons of mass distraction

Een interessante denklijn is dat de huidige oorlogen zoals we die nu in Oekraïne, Gaza en Jemen, en wie weet binnenkort ook rond Taiwan en Iran zien, ‘weapons of mass distraction’ zijn, ‘afleidingen.’ De titel van deze serie draagt niet voor niets de naam van Christopher Clarcks fenomenale boek over de Eerste Wereldoorlog, die tot een absurde loopgravenoorlog en 18 miljoen doden leidde. Pas nu snap ik waarom die totaal waanzinnige oorlog vier jaar kon duren. In die Eerste Wereldoorlog was de censuur werkelijk totaal.

In feite verloren de Duitsers vanwege de Spaanse griep, die alleen maar ‘Spaans’ heette omdat in dat land geen censuur was toen die eerste griepgevallen in het nieuws kwamen. Op de Belgische slachtvelden woedde die griep echter toen al, met name onder de Duitse troepen. Of die griep als bewust bio-wapen is ingezet, zou eigenlijk eens goed moeten worden onderzocht. Het is nu ruim honderd jaar later, maar wederom horen of zien we vooral veel propaganda, maar we zien niets van de Oekraïense loopgraven. Er circuleren getallen over 300.000 tot 500.000 gesneuvelde soldaten, met name aan Oekraïense zijde, maar we zien er niets van in onze mainstream media.

Loopgraven

Hoeveel evolutie heeft ‘de vrije pers’ in die ruim honderd jaar gemaakt? Nog erger is dat de oorlogshitsers het hebben over een oorlogseconomie die we vanaf nu voor de komende pakweg tien jaar moeten optuigen. Onze 17-jarige kinderen krijgen al brieven over de dienstplicht. Nu het Nederlandse leger onder het Duitse valt, is het niet moeilijk te voorspellen wat er komende jaren gaat gebeuren als de oorlogshitserij aanhoudt. Net als in de Eerste Wereldoorlog zullen de lijken ter plekke in massagraven belanden en niet als lijkzak terugkeren. Uw kinderen gaan straks doodleuk de Oekraïense gehaktmolen in en geen haan zal ernaar kraaien, want er is toch geen media die nog verslag zal doen van het front, van de loopgraven van 2024, en uw kind beland daar anoniem in het massagraf.

En wie gaat die oorlogseconomie leiden? U raadt het al, onze toeslagenaffaire-man, onze eigen Mark Rutte, de minister-president die in twaalf jaar Nederland tot aan de enkels heeft afgebroken en in totale crisis achterlaat om de dictator-generaal van de trans-Atlantische aanvalsorganisatie NAVO te mogen spelen, als puppets der puppets. Beluistert u eens het allerlaatste nummer van Leonard Cohen dat hij kort voor zijn dood schreef en zong, misschien dat u het dan eindelijk begrijpt.

Kernwapenschild

Aan de reeks Amerikaanse experts die door Nederlandse nieuwe upstream media aan het woord zijn gelaten, behoort nu ook John Mearsheimer. Paul Buitink hield een geweldig interview met hem! Ik deel voor een groot deel de even messcherpe als lucide analyse die Mearsheimer maakt. Europa is door de VS kapot gemaakt vanwege Amerikaanse economische en geopolitieke belangen. We hebben nu eenmaal geen eigen leger, en dus hebben we voor onze bescherming de Amerikanen en met name hun kernwapenschild nodig. En dus laten we zelfs onze gaspijpleidingen door de Amerikanen opblazen, met als gevolg de downfall van ons continent, het onderuitgaan van al onze laatste (maak) industrie en economie.

Cold Warriors

Op slechts één fundamenteel punt ben ik het oneens met Mearsheimer. Europa valt echt niet strijdend uiteen als de Amerikanen hier zouden vertrekken. Integendeel, die Amerikanen en onze hoogverraad plegende elites moeten het veld ruimen. We zullen ons continent moeten heropbouwen door de vrede aan te gaan met Rusland. Het zijn de Amerikaanse neoconservatieven (‘neocons’) die de Europese politieke bestuurders en elite mee troggelden in hun valste trans-Atlantische anti-Russische psychose.

In een recent gesprek met een andere Amerikaanse vriend van mij, een oud CIA-analist, werd mij pas duidelijk hoe het zit met die neocons: “Die neocons zijn al van het toneel, waar jij op doelt zijn de Cold Warriors, types als Robert Kagan, Victoria Nuland, Joe Biden, Obama en andere Democraten die totaal insane (gestoord) zijn omdat ze de Koude Oorlog maar niet achter zich kunnen laten en de Russen nog steeds als de grootste en gevaarlijkste vijand zien. Totaal onzinnig, maar ze zijn er. Ze maken jouw Europa kapot en jullie laten dat gewoon gebeuren. Krankjorum.”

–//–

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Monica

  3 mei 2024 in 21:18

  Fantastische column en helemaal waar!

 2. Frans Schepens

  9 mei 2024 in 10:40

  Dat is de waarheid.

 3. Antonia

  10 mei 2024 in 23:33

  Eindelijk, eindelijk, zie ik nu hier geschreven, dat Rusland is niet de boosdoener, van de laatste 200 jaar heeft Amerika 18 jaar geen oorlog gehad, zo veel landen om er aan te verdienen, en als je aan je vriend niet kan verdienen,dan laat je hen gewoon een nieuwe onderzeer voor jou bouwen,
  “even goed goede vrienden”
  Amerika is al verder, op het moment zijn ze nu bezig met GEORGIA, close to Turkeye, ze zijn Ukraine al vergeten, Selenski heeft veel goede bouw grond aan ze verkocht voor al de grote Amerikaanse bedrijven.
  Er zijn verschilende Amerikanen, die zich schamen voor hun Amerika, je kunt dat lezen op You tube, or Ramboo, a.o. Scott Ritter en de rest. Dank voor deze column, very interesting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Foto: ANP

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president Donald Trump. Hij gebruikte hierbij een ArmaLite Rifle, type AR-15, een semiautomatisch geweer met magazijnen voor 30 kogels die met een vuursnelheid van maximaal 60 kogels per minuut kunnen worden afgeschoten. Naar verluidt schoot Crooks negen keer op Trump waarbij een kogel het rechteroor van Trump doorboorde. Een bij de campagnerally aanwezige Trump-supporter werd gedood door een van de kogels en twee anderen raakten zwaargewond. De schutter zelf, die zijn moordaanslag uitvoerde vanaf een dak op ongeveer 150 meter afstand van Trump, werd direct met een schot in het hoofd gedood. Inmiddels circuleert er een filmpje van deze levensgevaarlijke linkse gek waarin hij declameert: “I hate republicans, I hate Trump, and guess what? You’ve got the wrong guy.” Van welke kant je het ook bekijkt is dit een regelrechte moordaanslag die gelukkig niet succesvol was.

Wat mij bij het lezen van de Nederlandse kranten opviel was de enorme drang om deze waanzinnige moordaanslag te bagatelliseren. De Volkskrant sprak van een “schietpartij”, alsof het een verjaardagspartijtje betrof waarbij jongetjes van vijftien naar hartenlust een uurtje mochten paintballen. Het NRC vond het belangrijk te melden dat Trump slechts “lichtgewond” was na een ‘mogelijke’ moordaanslag. Het NRC was er dus nog niet zo zeker van dat het om een moordaanslag ging. Nee, dat moest eerst nog maar bewezen worden. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat Crooks uit zelfverdediging handelde of dat hij aan het jagen was en per ongeluk in de richting van Trump schoot.


Onze onvolprezen staatsomroep, de NOS, laste een extra journaal in over de ‘aanslag’ op Donald Trump. Nee, geen moordaanslag, maar een gewone aanslag. Zoals je die ook kunt hebben als een Nederlandse politicus met een paraplu op zijn hoofd wordt geslagen. Het Financieel Dagblad deed het al niet veel beter: “Donald Trump bij rally beschoten en licht gewond.” Je vraagt je af wat een linkse journalist denkt als hij of zij, blijkbaar vol afkeer van iemand die aan de andere kant van het politieke spectrum zit, op deze manier de waarheid geweld aandoet. Als je een hbo-opleiding journalistiek hebt voltooid dan mag toch aangenomen worden dat je hebt geleerd om de waarheid zo feitelijk mogelijk weer te geven. Het lijkt er echter op dat deze woke-getrainde massa-manipulatoren juist het tegenovergestelde doen. De waarheid wordt zorgvuldig, op Orwelliaanse wijze, de kant op geboetseerd die in het collectivistische gedachtengoed past. En helaas gelooft een grote groep van plichtsgetrouwe en Godvrezende Nederlanders het ook nog.

 

Gelukkig zijn er ook nog andere mediakanalen maar die zijn in Nederland wel schaars. Maar feit blijft dat 99 procent van de Nederlandse media blijkbaar niet in staat is om feitelijk en onafhankelijk nieuws te brengen. Dat zien we bij elke polariserende casus. Bij de coronacrisis, het toeslagenschandaal, de oorlog in Oekraïne, de Israël-Palestinakwestie, en nu ook bij de moordaanslag op Donald Trump. De diep-socialistische mening van onze journalisten ligt er telkens weer duimendik bovenop.

Maar woorden doen ertoe. We hebben dat gezien voor de moord op Pim Fortuyn, toen de linkse demonisering in het debat uit de bocht vloog. GroenLinks-coryfee Paul Rosenmöller zag “Pim Fortuyn graag bloeden” en de zure PvdA-leider Ad Melkert maakte er een gewoonte van om Fortuyn neer te zetten als een onmenselijk wezen met verachtelijke denkbeelden. Recentelijk deed Frans Timmermans hetzelfde met zijn uitspraak dat “Wilders een zelfbenoemde bewonderaar van Poetin is”. Nog verder ging hij toen hij stelde: “wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt”. Een hondenfluitje op anabolen steroïden.

En we zien nu hetzelfde patroon bij de linkse politici in de Verenigde Staten. De hulpeloze, vergeetachtige en stotterende Biden gaf enkele weken geleden nog aan dat Trump een “gevaar voor de democratie is”. Enkele dagen geleden zei hij nog: “It’s time to put Trump in a bullseye”, met andere woorden: maak een schietschijf van Donald Trump. Dus Volkskrant, FD, NRC, NOS en andere staatspropagandakanalen: het moet toch mogelijk zijn om eerlijk nieuws te brengen? Zonder gemanipuleer, geïndoctrineer en collectivistisch nepnieuws? Individuele journalisten en eindredacties: neem jullie verantwoordelijkheid. En breng onafhankelijk en feitelijk nieuws in plaats van leugens. In het belang van Nederland.

Verder Lezen

Column

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Avatar foto

Gepubliceerd

op

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Foto: ANP

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV van Geert Wilders. Want zo kon het niet langer. Na bijna veertien jaar moest en zou er een kentering komen. De mensen waren het spuugzat en de ravage van Rutte moest worden opgeruimd. ’s Winters zitten mensen in de kou omdat de gasprijzen kunstmatig hooggehouden worden door torenhoge accijnzen. De wachtlijsten in de zorg groeien en de kwaliteit van de zorg neemt in rap tempo af. Jeugdzorg is al helemaal een perverse geldmachine geworden, waarin commerciële partijen goudgeld verdienen aan het wegrukken van kinderen uit kwetsbare gezinnen. De woningmarkt is zodanig verstoord door neomarxistisch overheidsingrijpen dat mkb-pensioenbeleggers beroofd zijn van hun oudedagsvoorziening en starters gedoemd zijn bij hun ouders te blijven wonen. De toeslagenaffaire heeft diepe sporen achtergelaten, de onderste steen van het MH17-drama is nog lang niet boven en de Groningers zijn maar liefst drie keer de sigaar. Ze hebben scheuren in hun huizen, ze hebben geen compensatie gekregen en nu moeten ze ook nog de hoofdprijs betalen omdat een stel voor de bühne huilende alfa’s onnodig het Groninger gasveld heeft gesloten, terwijl dit technisch niet nodig was.

Maar de voornaamste reden voor een stem op de PVV was de wens om een halt toe te roepen aan de demografische transitie waarbij de autochtone Nederlander wordt overspoeld en vervangen door mensen uit veelal incompatibele culturen. Inmiddels is het woord ‘omvolking’ door de PVV zelf tot taboe verklaard en niet eens in de ijskast, maar gewoon bij het grofvuil gezet. Net als de Nexit, het premierschap en de weerstand tegen de oorlog in Oekraïne. Zo snel kan het gaan. Na zes maanden zwangerschap baarden de vier elkaar hatende partijen die een extraparlementair bestuur beloofden een kabinet onder leiding van een ambtenaar met een afluisterachtergrond. En toch had het land nog steeds de hoop dat Geert al zijn kroonjuwelen had opgeofferd voor dat ene hogere doel. Het stoppen van de tsunami van kansenparels die ons prachtige land komen afbreken.


 

Plenair debat over de regeringsverklaring

De moed van de strategische stemmer moet diep in de schoenen zijn gezakt na twee vruchteloze debatdagen, waarbij een nieuw parlementair dieptepunt werd bereikt. Yeşilgöz beschuldigde Wilders ervan dat hij achter de hoofddoekentweet van Agema zat, die vervolgens door onze kersverse, zenuwachtig met zijn armen zwaaiende, spionnenpremier tot de orde werd geroepen. Als ‘minister Adema van Verkeer en Waterstaat’ weliswaar, maar goed, alle begin is moeilijk.

Omtzigt nam als vanouds anderen de maat en ‘vond er wat van’ dat de PVV naar zijn maatstaven niet democratisch is. Dat is natuurlijk niet integer, vindt de voorman van de partij die vol zit met Kamerleden die qualitate qua de morele hoogvlakte claimen.

Schoof mijmerde nog een beetje dat hij zo goed had samengewerkt met Frans Timmermans bij ‘het neerschieten van MH17’, maar de lachers kreeg hij al lang niet meer op zijn hand. Medelijden en plaatsvervangende schaamte was de enige emotie die hij opriep bij de gedesillusioneerde kiezer die het debat volgde. Maar het absolute dieptepunt kwam toen Geert Wilders zijn eigen premier, die in consensus door alle vier de partijen naar voren is geschoven, de mantel uitveegde en hem ‘slappe hap’ noemde. Zelfs de grootste fans van de directe debattechnieken van Wilders vonden dit te ver gaan en ’s lands sympathie verschoof onmiddellijk naar de stuntelende Schoof, die inmiddels al urenlang een kabinet had verdedigd dat hem compleet in de steek liet.  Zo hard en zo onprofessioneel tekeergaan tegen deze onhandige ambtenaar was volstrekt onnodig en contraproductief. Opeens zag iedereen dat de keizer geen kleren aan had.

De grote moeite die de PVV heeft om bewindslieden van enige kwaliteit te leveren. Het samengeraapt zooitje ongeregeld dat zich nu Kamerlid mag noemen, maar ondertussen nauwelijks meedoet aan debatten. Een partij zonder kader, zonder intellectuele oudgedienden die de partijleider corrigeren, zonder wetenschappelijk instituut, zonder jongerenbeweging en zonder leden. Met zulke vrienden heeft het kabinet geen vijanden meer nodig. De vraag is dan ook niet óf kabinet-Schoof I gaat vallen, maar hoe snel. Maurice de Hond, die de PVV in de week voor 22 november de hemel in peilde, was onverbiddelijk en noteerde een ‘forse verschuiving na het eerste debat’. Met andere woorden: de voorspelde val van de PVV is ingezet. Geert Wilders pleegt harakiri in de Tweede Kamer. En het zijn 36 Kamerleden en miljoenen kiezers die het loodje leggen.

Verder Lezen

Column

De hypocrisie van slavernij-excuses

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De hypocrisie van slavernij-excuses
Foto: ANP

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door de Nederlandse politiek, christelijke en financiële bestuurlijke elites is zeer terecht. Immers, de geschiedenis leert wijze lessen. Wanneer we op de herdenking terugkijken horen we grote woorden. Met name uit monden van de nazaten van de politieke en bestuurlijke elites van toen. Zij spiegelen zichzelf nu gaarne in de spiegel van het grote deugen en morele gelijk. Geen twijfel bij hen dat zij wel van de geschiedenis leren en aan de goede kant staan. Maar hoe geloofwaardig zijn zij? Hebben zij de echte lessen wel geleerd?

Laten we dat toetsen aan de hand van de ‘gedragen’ woorden van burgmeester Halsema. Zij wees met haar altijd-gelijk-vingertje naar de critici van deze herdenking. Volgens haar erkennen zij niet te pijn van het slavernijverleden. Zij noemt hen ‘wegkijkers’. Om eraan toe te voegen dat ‘pijn die wordt ontkend, kan niet helen’. Daar heeft zij een serieus punt. Maar wat haar woorden zo onwaarachtig en hypocriet maken, is dat deze burgemeester, en met haar het gehele wetenschapsreligieus links-liberale-groen-christelijk ‘jubelkoor’, er geen enkel probleem mee hadden om in de duistere coronajaren miljoenen, vooral niet-gevaccineerde medeburgers, heel veel pijn te doen. En daar tot op de dag over zwijgen, wegkijken en er alles aan doen om deze pijn te bagatelliseren en te ontkennen.


Zij en alle andere politiek-bestuurlijke coronadaders leggen daarmee getuigenis af van het feit dat juist zij, als nazaten van de politiek-bestuurlijke elites die schuldig zijn aan de misdaden tegen de menselijkheid van de slavenhandel, niets van die geschiedenis geleerd hebben. In woord en gedrag hebben de eigentijdse politiek-bestuurlijke elites, deze keer niet met een beroep op het superieure wit-christelijk ‘waarheidswoord’, maar met een beroep op de (medisch) wetenschapsreligie en wetenschapsbijbel, een vergelijkbaar toneelstuk opgevoerd. Met hen in de rol van dader.

Net als de (wit-christelijke) politiek-bestuurlijke daders van toen er geen enkel moreel bezwaar in zagen om de zwarte mens te ontmenselijken, te dehumaniseren en als minderwaardig te behandelen en vanuit deze superioriteitsattitude met groot gemak en vanzelfsprekendheid misdaden tegen de menselijkheid begingen, maakt de huidige elites (niet toevallig ook westers en wit) zich daaraan ook schuldig. Met hetzelfde grote gemak. Zonder enig gewetensbezwaar. Zonder dat ze beseffen dat zij met dat zij excuuswoorden uitspreken voor hun voorgangers, in herhaling van dat gedrag vervallen. Gelijk draaideurcriminelen.

Wie, ter bewijsvoering ervan, de moeite neemt terug te kijken op de duistere coronajaren en nog eens ‘luistert’ naar de woorden en de zinnen uit monden van de excuus-elite van nu, ontwaart ‘zwarte’ gelijkenissen. De taal van ontmenselijking werd door Bontenbal cum suis volop gesproken. Het dehumaniserings-discours was burgemeester Halsema niet vreemd. Maatschappelijke uitsluiting werd in GroenLinks, D66 en CDA-bestuurlijke kringen gevierd. En toen de ‘uitgestotenen’ hun pijn en diepe zorg etaleerden, er aandacht voor vroegen, lachte het politiek-bestuurlijk Hugo-de-Jonge-elite volk de ‘ballen uit hun broek’.

Deze pijn mag er van de huidige elite niet zijn. Met veel gevoel voor de eigen superioriteit bepaalt zij wel of uw pijn er mag zijn. Net als in het slavernijverleden de ‘zwarte’ pijn er niet mocht zijn en werd gebagatelliseerd. Precies deze superioriteits-attitude die ook weer in de coronajaren haar duistere gezicht toonde, is de sleutel tot het écht leren van de slavengeschiedenis. Jezelf moreel superieur verklaren, zoals Halsema cum suis doen, getuigt van geschiedenis-analfabetisme. De welbekende Jordan Peterson heeft er een treffend woord voor: ‘narcistische compassie’! Aan al die excuses van de politiek-bestuurlijke daders van misdaden tegen de menselijkheid is niets oprecht. Slechts bedoeld om het eigen daderschap te verhullen.

Het is overduidelijk waarom de huidige westers-christelijke beschavings-‘woke’-elites deze ‘witte’ superioriteits-les van de geschiedenis niet willen leren: omdat het een beschamende geschiedenis is,  waarvan genocides en volkerenmoord de ‘hoogtepunten’ zijn. Wie de wit-christelijke beschavingsgeschiedenis van het slavernijverleden in breder perspectief plaatst, ziet een aaneenrijging van misdaden tegen de menselijkheid, gevoed en uitgevoerd door de gruwel van superioriteitsdenken. Het wezenskenmerk van de westers-christelijke beschaving. Een beschaving, die zich superieur acht(te). Uitverkoren door God zelf en die ver boven andere culturen, beschavingen en ‘huidskleuren’ en ‘andersdenkenden’ stond.

De westerse christelijke beschaving is groot geworden dankzij deze schaduwkanten. Ze heeft er nooit van willen leren. Daarom valt ze elke keer weer in herhaling en voeren de politieke en bestuurlijke elites met regelmaat in de geschiedenis hun superioriteits-toneelstuk op. Met altijd dezelfde uitkomst en afloop: misdaden tegen de menselijkheid. Om daar vervolgens eeuwen, decennia of jaren later excuses voor aan te bieden en oproepen om de pijn van de slachtoffers te erkennen en serieus te nemen.

Het coronabeleid is de meest recente opvoering van deze typisch westers-christelijk beschavings-toneelstuk. Met ook nu weer, met een blik op de oversterfte, misdaden tegen de menselijkheid als standaard uitkomst van superioriteitsdenken en -politiek. Dit wegkijken van de politiek-bestuurlijke elite van hun corona-dadersrol en de pijn van miljoenen burgers, maakt niet alleen die drie miljoen niet-gevaccineerde burgers woedend. Ook vele ‘gewone’ burgers, die zich niet verantwoordelijk voelen voor de ‘zwarte’ gruweldaden, begaan door de politiek-bestuurlijke elites uit de slaventijd, krijgen genoeg van het ‘morele’ vingertje, waar hen de les wordt gelezen en schuld aangepraat. Om vervolgens door het elite-dadersvolk te worden uitgescholden voor ‘racisten’, ‘fascisten’, ‘extreem-rechts’, ‘complotdenker’ en ‘wappie’.

Wie echt van de geschiedenis wil leren, moet beseffen dat het gif van hét superioteitsdenken de kwaadaardige schrijver is van vele ‘zwarte’ verhalen. Vooral uit- en opgevoerd door de politiek-bestuurlijke elites. Wie die les leert, kan er niet omheen om de politieke elite van nu, bestaand uit vooral links-liberale-groen-christelijke hoogopgeleide wetenschaps-religieuzen, te wijzen op hun dadersrol in de voorbije coronajaren, die hun morele ‘Halsema’-betoog volstrekt onwaarachtig maakt. Hier ligt een grote opgave voor het kabinet-Schoof, die mede de eindkomst is van (maatschappelijke) woede, pijn en teleurstelling van het ‘gewone’ volk, waar het hoogopgeleid superioriteitsdeel van de samenleving met veel dedain op neerkijken.

Zonder dat deze pijn wordt erkend en geheeld, de politiek-bestuurlijke elites hun ‘dader-coronarol’ erkennen en om vergiffenis vragen voor de echte ‘zwarte’ les van 2000 jaar wit-westerse-beschavings-elite-politiek, kan geen heling zijn tussen elite en het volk. Dan is het wachten tot het superioriteitsgif in de hypocriete gezichten van de elites ontploft.

Verder Lezen

Recent

Materiële welvaart in Nederland fors gedaald: het geld is op! Materiële welvaart in Nederland fors gedaald: het geld is op!
Politiek15 uur geleden

Materiële welvaart in Nederland fors gedaald: het geld is op!

Haaks op alle hosanna verhalen over de Nederlandse economie door media als FD en BNR Nieuwsradio, staat “Materiële Welvaart in...

Hoe Macron de verkiezingen in Frankrijk kon manipuleren Hoe Macron de verkiezingen in Frankrijk kon manipuleren
Politiek2 dagen geleden

Hoe Macron de verkiezingen in Frankrijk kon manipuleren

Het leek gegarandeerd: een glansrijke overwinning van de Franse partij van Marine Le Pen, Rassemblement National (RN), tijdens de recente...

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media
Column3 dagen geleden

Moordaanslag op Donald Trump gebagatelliseerd door Nederlandse media

Op 13 juli 2024 pleegde de 20 jaar oude Thomas Matthew Crooks een moordaanslag op oud-president en waarschijnlijk toekomstig president...

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt
Gezondheid5 dagen geleden

Dit moet je weten voordat je straks het vogelgriepvaccin neemt

Het vogelgriepvaccin Audenz, dat ziekte na besmetting met het H5N1-virus zou moeten voorkomen, heeft een vervelende bijwerking. Je gaat er...

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer
Column5 dagen geleden

PVV pleegt harakiri in de Tweede Kamer

Op 22 november 2023 bracht half Nederland een proteststem uit op het NSC van Pieter Omtzigt en op de PVV...

De hypocrisie van slavernij-excuses De hypocrisie van slavernij-excuses
Column6 dagen geleden

De hypocrisie van slavernij-excuses

De recente aandacht voor Keti Kotie, het slavernijverleden en de misdaden tegen de menselijkheid tegen de zwarte medemens begaan door...

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne
Politiek7 dagen geleden

Oekraïne conflict gaat over geld en macht, niet over Oekraïne

Twan Houben publiceerde in november 2022 een eerste artikel over de financieel-economische redenen waarom de EU zoveel geld en energie...

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd
Economie1 week geleden

Sinds corona worden particuliere bankrekeningen en spaargelden geplunderd

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuwe op handen zijnde wereldwijde economische crisis. Tegelijkertijd zijn de beurzen nog steeds...

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan! Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!
Opinie1 week geleden

Woorden verbieden per motie, gewoon omdat het kan!

De huidige linkse oppositie heeft iets nieuws gevonden! Woorden verbieden per motie! En zo kan het geschieden dat het woord...

Een hoofddoekje voor het bloeden Een hoofddoekje voor het bloeden
Column1 week geleden

Een hoofddoekje voor het bloeden

Terwijl het “Oranjelegioen” -een term die moed doet vermoeden- maar die in werkelijkheid staat voor een meute identiek geklede bierbuiken,...

TrendingDit zal sluiten in 0 seconden