Binnenland

Bedrijf D66-miljonair voorziet CBDC graag van ‘Big Brother as a service’

Avatar foto

op

Bedrijf D66-miljonair voorziet CBDC graag van ‘Big Brother as a service’
Deel dit nieuws

Elastic, opgericht door D66-hoofdsponsor Steven Schuurman, is klaar voor Central Bank Digital Currency (CBDC) en dan in het bijzonder voor het algoritmisch opvissen van ‘verdachte transacties’. Dat staat in een whitepaper van het techbedrijf.

Schuurman baarde in 2021 opzien door in zijn eentje ruim een miljoen euro te schenken aan D66, ten behoeve van de campagne van Sigrid Kaag bij de Tweede Kamerverkiezingen. Met het geld adverteerde de partij zich suf op de voorpagina’s van de kranten en op internet. De alomtegenwoordigheid van de lijsttrekker op tv was toen al een feit, daar zit een flinke smet op door de Shula Rijxman affaire, en de manier waarop de NPO die afhandelt. Rijxman was daar de topvrouw, tot ze naar Amsterdam werd gehaald door D66. Daar faalde ze jammerlijk als wethouder, ondanks haar bestuurservaring in Hilversum.


Het recordbedrag van een miljoen euro (grote schenkingen waren tot 2021 een zeldzaamheid in de Nederlandse politiek) was goed bruikbaar: door corona werd geen fysieke campagne gevoerd, dus media moesten het verschil maken. Alleen FVD ging op tournee. Donateur Schuurman was op dat moment al een tijdje teruggetreden als ceo van Elastic, maar nog steeds wel grootaandeelhouder; in 2021 was zijn belang bijna 700 miljoen dollar waard. Het bedrijf dat hij naar de beurs bracht is een spil in de techniek van zelflerende AI-systemen die werken met big data: Elasticsearch is een toonaangevende zoekmachine hiervoor, die ook …

Voor de data-industrie zijn betalingsgegevens de heilige graal. Die gegevens zijn nu nog veilig eigendom van de banken. Dat monopolie gaat er stukje bij beetje aan, en de komst van een cbdc is daarbij de beslissende stap. Daarmee wordt er wereldwijd een open standaard ontwikkeld waar de hele financiële sector gebruik van kan maken, en dus ook de fintech, die nu door wetgeving het nakijken heeft bij bepaalde dienstverlening (en de bijbehorende data) van die de banken.

Dat is voor Elastic een fantastische markt, vindt het bedrijf zelf. Onder de noemer ‘open banking’ biedt het allerhande diensten aan banken en andere marktpartijen aan, in het bijzonder surveillancesystemen: “Elastic supports Open Banking solutions with Observability and Security features that prevent fraud and provide real-time Business and SecOps analytics. Machine learning enriches insights to allow you to correlate data points and better spot irregularities.”

Dit is bijvoorbeeld handig als je aan eisen van de toezichthouder moet voldoen, aldus het bedrijf vorig jaar. Het ministerie van Financiën dat wordt geleid door Kaag is berucht om dit soort onderzoeken: ING en ABN Amro troffen al schikkingen van honderden miljoenen, momenteel heeft justitie Rabobank op de korrel. Dat is niet omdat die bank is opgericht door boeren, maar vanwege ’tekortschietende controle op witwassen’.

Know Your Customer (KYC) is de snelst groeiende tak van de grootbanken, sindsdien. Dit uitzoekwerk naar de verdachte eigen klanten is peperduur en schiet niet op als banken het alleen met informatie van hun eigen bedrijf moeten uitzoeken. Eén Big Brother-systeem voor alle banken samen is veel efficiënter! Dat dit de privacy van burgers ten diepste in gevaar brengt, en dat ‘made by’ de makers van de toeslagenaffaire, is een volgende principiële toetssteen van de grondrechten waar de politiek maling aan heeft. De drogredenen liggen voor het oprapen: De hele infrastructuur is bijvoorbeeld al gereed.

Hiermee kan de overheid straks al jouw transacties boven de 200 euro gaan bestuderen, om te kijken of je geen crimineel bent, en of er wel klimaat-, energie- en natuurbelastingen over zijn betaald, vermeerderd met BTW.

Dat is althans het voorstel van het zittende bewind. De Europese plannen voor CBDC worden eind deze maand openbaar, vlak voor de politieke zomervakantie. Die timing is omstreden, omdat het nieuws dat zo belangrijk is voor de hele samenleving, dan wegvalt in vakanties, topdrukte op werk of school en overbelasting van het parlement (dat voor het reces alles dat nog openstaat, moet afronden). Het is een politiek handigheidje; dit paste de Europese Commissie eerder toe bij de Green Deal en de eerste geslaagde Unie-brede aankoop van coronavaccins.

Zoals de Green Deal vooral werd verwelkomd door de industrie en door activisten, zijn er ook weinig burgers die blij zijn met de introductie van CBDC, een ‘digitale euro’. Dit nieuwe geldsysteem wordt onvoorwaardelijk verbonden aan een nog in te voeren Europees digitaal identiteitsbewijs (het wordt verkocht als handig: hierop past straks ook je vaccinatiepaspoort of de rest van het zorgdossier). De belangrijkste vraag daarbij is: voor welk ‘probleem’ is dit een oplossing?

Consumenten kunnen nu al vlekkeloos elektronisch bankieren, de hobbels die in de regelgeving nog barrières voor fintech vormen, kunnen verdwijnen door deze wetten aan te passen; feitelijk een taak van de minister van Financiën en de Tweede Kamer.

Met het ingrijpen bij de grootbanken heeft Financiën samen met het Openbaar Ministerie een ultieme businesscase gecreëerd voor Elastics ‘Open Banking’ technologie, die naar de markt is gebracht door D66-sponsor Schuurman. Sterker nog: de politieke wens van D66-leider Kaag om elke transactie boven de 200 euro te kunnen monitoren, kan niet eens worden uitgevoerd zonder geavanceerde zoektools, zeker niet door de overheid in de huidige staat: deze is de afgelopen decennia inhoudelijk steeds meer uitgekleed. Is het verstandig dat we cryptogeld opgedrongen krijgen door de makers van de toeslagenaffaire en de ereschuld aan Groningers?

Hierbij werd steeds over de burger besloten, in plaats van voor en in overleg met de burger. Dat ging zoals AI zich op social media heeft ontwikkeld: technocratisch, algoritmisch en ver uit het zicht van beschaving. Dat laatste moet de politiek inbrengen, naar de bestuurders die dit van plan zijn.

Dat gebeurt in Brussel, niet alleen met sporttassen vol contanten: justitie in België doet zelfs onderzoek naar Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Zij raakte appjes kwijt waarmee ze miljarden toezegde aan Pfizer voor coronavaccins en dit terwijl haar man werkt in de toeleverende industrie. Over de strapatsen van de Rijksoverheid ging minister Kuipers van VWS gisteren vers door het stof bij een radio-interview door Sven Kockelmann. “Het is een goed team en ze doen hun best”, zei de minister over de ambtenaren die de Woo-verzoeken afhandelen.

Maar het is toch echt de top van het departement die de dwangsommen aan de Volkskrant betaalt, omdat de appjes over Sywert-schandalen niet naar buiten dienen te komen. Het is iets dat aan CDA’ers kleeft, maar door een D66-minister blijft de deksel op de beerput.

Als het gaat om toezicht op de bestedingen, dan is de nood van de samenleving het hoogst bij juist deze bestuurders, die de Westerse wereld sinds de pandemie overvallen met een Orwelliaans aandoende surveillancesamenleving. Daarbij gaat het steeds meer in letterlijke zin om ‘Das leben der Anderen’, zoals de in bekroonde film over de methoden van de geheime politie in Oost-Duitsland, met de pensioenwet als duidelijkste voorbeeld.

Natuurlijk heeft Steven Schuurman geen directe invloed op het regeringsbeleid, en dat is maar het topje van de overheid. Maar je moet ook elke schijn weten te voorkomen. Uitleg is hier op zijn plaats, als burgers massaal tegen een digitale euro zijn, maar de overheden gewoon doorzetten. Een delict bij herhaling gepleegd: D66-staatssecretaris Van Huffelen had zelfs het lef om ‘ja’ te zeggen tegen een digitale identiteitsbewijs van de Europese Unie, uitdrukkelijk tegen de wens in van een Kamermeerderheid.

Een Know Your Customer training heeft niemand nodig om bij dit voornemen van de politieke elite  alle alarmbellen af te horen gaan.

Doe ons eerst maar eens die appjes van De Jonge.

Verder Lezen

1 Reactie

 1. F.S. Casiana

  18 juni 2023 in 19:24

  Het is jammer dat de bevolking van Nederlandse alles accepteert van deze elitaire hoogmoedige gespuis. Nederlandse bevolking, a.u.b. open jullie ogen en ga niet uit van de mooie woorden van Rutte en Kaag. Gedeelte van de politici en de hele regering is niet te vertrouwen!!!!

 2. Bert

  20 juni 2023 in 08:53

  In Nederland heerst staatstereur en dictatuur. Nederlanders leven in hun eigen bubbel tot het te laat is. We kunnen een voorbeeld nemen aan de Fransen die gaan teminste de straat op.

  • Lidwien

   22 juni 2023 in 18:37

   Inderdaad. Maar wat kunnen we doen? Doe eens een voorstel. Dan zouden eigenlijk alle mensen die wakker zijn bij elkaar op 1 plek moeten komen en het e.e.a. bespreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van Geert Wilders, Frans Timmermans vervolgen?

Frans Timmermans deed de volgende uitspraak: “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.”


Het OM kleurt met enige regelmaat flink buiten de lijntjes waardoor er velen twijfelen over de onafhankelijkheid van datzelfde OM. Zo is een snelweg blokkeren een voorrecht dat nog altijd aan Extinction Rebellion toebehoort. Dat kan inmiddels meer dan 35 keer straffeloos. Eén keertje voor ‘blokkeerfriezen’ was voldoende voor een spektakelstuk van het OM. ‘Uitlegfilmpjes’ kwamen er om uit te leggen hoe gevaarlijk het blokkeren van de snelweg is, een compleet mediacircus werd opgestart om aan te geven hoe belangrijk het demonstratierecht is, en DNA werd afgenomen van de blokkeerfriezen. Nu is het al maanden stil bij het OM om exact hetzelfde vergrijp: het blokkeren van de snelweg.

Gideon van Meijeren wordt voor opruiing tot geweld vervolgd omdat hij meermaals opriep tot vreedzaam en geweldloos verzet. Hoewel het OM erkent dat hij niet direct heeft aangezet tot geweld meent het OM toch over te moeten gaan tot vervolging omdat “je zou kunnen zeggen dat hij mensen op ideeën brengt, namelijk het idee dat geweld gebruiken geoorloofd is, misschien zelfs wel noodzakelijk. En dan is er sprake van een strafbare opruiing tot geweld”, aldus het OM.

Als het OM consequent is zou dus vervolging op Timmermans moeten worden ingezet. De uitspraak “We zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt” sluit geweld zelfs niet uit, terwijl Gideon van Meijeren dat wél deed.

Geruststellend voor Timmermans is wellicht de recente uitspraak van Mark Rutte over het opblazen van Nordstream; het zal afhankelijk zijn van wie de dader is en met welk motief. Of, zoals George Orwell het verwoordde in Animal Farm: some pigs are more equal than others.

 

Verder Lezen

Binnenland

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits
Foto: ANP

Er zijn twee psychologische fenomenen die in de huidige tijd vechten om de meeste aandacht: het messiascomplex en het Stockholmsyndroom.

Een messiascomplex (soms ook een Christuscomplex, een verlosserscomplex of redderscomplex genoemd) is een gemoedstoestand waardoor een persoon gelooft dat hij voorbestemd is een redder of verlosser te worden.


Het Stockholmsyndroom is het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt. Het is een vorm van een traumaband.

Het messiascomplex valt toe te wijzen aan bijna de voltallige Tweede Kamer. Het is volstrekte waanzin om 28 miljard euro gemeenschapsgeld te willen uitgeven aan de bestrijding van de opwarming van de aarde met 0,000036 graden terwijl tegelijkertijd in India en China alle ‘inspanningen’ meer dan volledig teniet worden gedaan. En dat terwijl de bestaanszekerheid van steeds meer Nederlanders teniet wordt gedaan door verdergaande lastenverzwaringen vanuit exact dezelfde individuen. Ook is het volstrekte waanzin te dénken dat CO2 de holy grail is, maar juist het messiascomplex zorgt ervoor dat het niet uitmaakt wat de gevolgen zijn van het ingrijpen in de samenleving ten koste van alles. Ook is het volstrekte waanzin de voltallige industrie het land uit te jagen, wetende dat ze het industriële complex ergens anders op aarde weer opbouwen. Ook is het volstrekte waanzin de energievoorziening van een land compleet overhoop te gooien; het is niet langer de vraag óf we in Nederland een black-out krijgen, maar slechts wannéér.

Het gevolg van zo’n black-out zal zijn dat de politiek naar de netbeheerders zal wijzen, maar de samenleving zal dat, tegen hun verwachting in, niet doen. Die zal de klimaatdrammers aanwijzen als oorzaak. Want alles was te voorzien, voor alles wordt al meer dan een decennium gewaarschuwd door experts. De drammerij heeft gezorgd voor een tsunami aan regelgeving, verboden en subsidies. En dit allemaal ten koste van de samenleving waarbij een geprivilegieerde kaste ervan heeft mogen profiteren. En op alle terreinen zien we dat terug, of het nu stikstof, PFAS, CO2, het klimaat, de oorlog in Oekraïne, corona of de asielzoekers zijn. Totale nitwits die met de slechts denkbare argumenten de meest idiote dingen de samenleving opleggen zonder daarbij oog te willen hebben voor de consequenties. Een kosten-batenanalyse is aan dergelijke nitwits niet besteed.

Aan de andere kant van het spectrum staan de lijders aan het Stockholmsyndroom bij wie het maar niet wil doordringen dat we naar een toneelstukje kijken waarbij een stel lijders aan het messiascomplex (of het is het leiders van het messiascomplex?) de hele samenleving de afgrond ingooien ter meerdere eer en glorie van henzelf. Terwijl de overheid miljarden euro’s verkwanselt aan aantoonbare onzin en daar niet op gecontroleerd wenst te worden, wordt de burger de duimschroeven aangedraaid.

Zelf ontspringen de messiaslijders de dans, voor hén zijn de uitzonderingen. Zij mogen vliegen, autorijden, vlees eten, vijf keer per jaar op vakantie en krijgen géén AZC voor de deur en géén windmolen in de achtertuin. Als dank stroomlijnen ze de subsidiestromen richting hun vrindjes, die hen vervolgens een leuke baan bezorgen mocht het allemaal te spannend worden op het pluche.

Het stopt pas als de wal het schip keert. En dat ligt bij iedereen ergens anders. Bij de één is dat als er een windmolen in de achtertuin komt te staan en de gemeente én de rechter aangeven ‘het belang van de samenleving te dienen’, bij de ander op het moment dat de auto onbetaalbaar wordt en de deur uit moet, bij weer een ander als het eten onbetaalbaar wordt en bij weer een ander nooit. Die laatste vindt het allemaal prima, want hij of zij heeft nergens last van en hangt op de één of andere manier aan de subsidie-injectie van hun eigen Messias, de uitdijende overheid zelf met al haar salarisverhogingen en compensaties. Follow the money, dat geldt altijd, in goede en in slechte tijden.

 

Verder Lezen

Binnenland

Wat zit er achter die heibel over nieuwe onderzeeboten?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Wat zit er achter die heibel over nieuwe onderzeeboten?
Foto: ANP

Op woensdagavond 13 maart debatteert de Tweede Kamer over de vraag waarom scheepsbouwer Damen een mega-order voor nieuwe Nederlandse onderzeeboten dreigt mis te lopen, aldus het blad voor de maritieme industrie ‘Schuttevaer’. Met name de SGP blijkt zich hard te maken om de order zoveel mogelijk in Nederland te houden. Het kabinet onder leiding van Mark Rutte had eerder al besloten om de opdracht aan het Franse bedrijf Naval te gunnen. Dat zou de goedkoopste aanbieder zijn, maar wel dankzij Franse staatssteun, aldus de Telegraaf op 12 maart jongstleden. Wat speelt er allemaal achter de politieke schermen? En wanneer hebben we dit eerder meegemaakt?

 


Besluit tot aanschaf en offerte aanvraag in 2022 genomen

Volgens het Financieele Dagblad (FD) van 16 oktober 2022 is het besluit tot de aanschaf van de nieuwe duikboten in 2022 genomen. In november van dat jaar ging de offerte de deur uit naar drie potentiële leveranciers. De Tweede Kamer eiste destijds garanties voor de betrokkenheid van de Nederlandse industrie.

Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) uit Duitsland, Naval Group Frankrijk en Saab Kockums uit Zweden zijn destijds om die offertes gevraagd, aldus het FD. Daarbij heeft Saab aangegeven samen te willen werken met de Nederlandse scheepswerf Damen.

Als het aan Mark Rutte en collega Kajsa Ollongren ligt, gaat de opdracht van 4 tot 6 miljard euro nu dus naar het Franse Naval en niet naar Saab/Damen.

Spelen persoonlijke belangen van Mark Rutte mogelijk een rol?

In de Volkskrant van 12 maart lezen we dat de opdrachtgever voor de bouw van de nieuwe onderzeeboten, het ministerie van Defensie van mevrouw Ollongren, zich behoorlijk heeft verslikt in deze opdracht. Ook is er in het artikel te lezen dat Franse president Macron persoonlijk aan deze opdracht heeft lopen trekken. Macron zijn steun is weer nodig om Rutte als nieuwe secretaris-generaal van de NAVO benoemd te krijgen.

SGP-leider Chris Stoffer kan er met zijn verstand niet bij dat het demissionaire kabinet de vier nieuwe onderzeeboten wil laten bouwen door de Franse Naval Group. “Mijn politieke nachtmerrie is uitgekomen”, verzucht Stoffer bij omroep Wij Nederland (WNL) op 13 maart. Met de bouw in Frankrijk gaan vier tot zes miljard Nederlandse euro’s de grens over.

Op de website van WNL (13 maart 2024) is ook te lezen dat Stoffer vermoedt dat de vriendschap tussen demissionair premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron een rol speelt in het besluit. “Er zit ook iets tussen onze premier en de hoogste man in Frankrijk, Emmanuel Macron. Er is een vriendschap, er zijn altijd contacten geweest. Als Macron naar Nederland komt, komt toevallig de CEO van Naval mee. Het is iets wat ongrijpbaar is voor mij”, aldus Stoffer.

Rutte doneerde begin maart al miljarden Nederlands belastinggeld aan Oekraïne

Op 1 maart 2024 tekende Mark Rutte in Kiev een overeenkomst met de Oekraïense president Zelenski om het land de komende 10 jaar militair, financieel en economisch te ondersteunen in de strijd tegen Rusland. De volledige tekst van deze overeenkomst is hier te downloaden.

De overeenkomst is gebaseerd op het Partnership for Peace programma uit 1995, dat niet-NAVO-landen in de gelegenheid stelt om met de NAVO samen te werken. Hoe die samenwerking zal zijn, wordt uitgewerkt in individuele overeenkomsten, zoals die tussen Nederland en Oekraïne welke op 1 maart getekend werd.

In de overeenkomst is onder meer bepaald dat Nederland Oekraïne zal ondersteunen middels het doneren van wapens en munitie gedurende het jaar 2024 voor een waarde van maar liefst 2 miljard euro Nederlands belastinggeld. Ook zal ons land helpen bij het herstellen van de oorspronkelijke grenzen van het land (lees: terugwinnen van de Krim). Hoe dat laatste moet gebeuren (inzet van militairen?) is nog even onduidelijk.

Wat wel duidelijk is, zijn de recente keuzes van onze demissionaire minister-president in het kader van zijn beoogde benoeming als nieuwe NAVO-baas. Zowel de keuze voor Franse onderzeeërs, als de aanzienlijke steun aan Oekraïne, passen bij zijn ambities.

Mislukt Nederlands industriebeleid

Het duikboten verhaal wordt pas echt droevig als je jezelf realiseert dat de huidige klasse onderzeeërs nog volledig in Nederland werd gebouwd en dat nog steeds het geval had kunnen zijn.

Nederland opereert momenteel vier duikboten van de Walrus klasse, aldus het eerdergenoemde FD- artikel. Deze zijn in de jaren ’90 in ons land gebouwd door de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Die werf was tot en met 1991 in handen van de Nederlandse staat en ging in 1996 ten onder aan een combinatie van gebrekkig management en gebrekkig inzicht vanuit de Nederlandse politiek inzake het belang van een eigen maritieme defensie-industrie.

In het laatste jaarverslag (1995) van de destijds zieltogende RDM is te lezen dat, gezien de situatie van dat moment, de keuze was gemaakt om twee nieuwe bedrijfsonderdelen op te richten die het meest toekomstbestendig zouden zijn; RDM Submarines BV en RDM Technology BV. Het eerste bedrijf zou nieuwe duikboten gaan bouwen en het tweede zou het onderhoud van die boten voor zijn rekening nemen.

Het bedrijf was eerder in de financiële problemen gekomen toen de Nederlandse overheid in 1990 zelf besloot om een grote order voor duikboten uit Taiwan af te blazen onder druk van China. Vervolgens werd het in 1991 verkocht aan de Royal Begemann Group van ‘bedrijvendokter’ Joep van den Nieuwenhuyzen.

We zitten momenteel weer in zo’n situatie waarin de Nederlandse overheid bakzeil haalt met een vlaggenschip van onze economie. Ditmaal heet dat drama ASML en gingen Rutte cum suis overstag voor dreigementen uit de VS waardoor ASML vervolgens plannen ging ontwikkelen om uit ons land te vertrekken.

Moraal van dit verhaal: de Nederlandse economie is vaker geofferd om de persoonlijke belangen van politici. We hebben absoluut een ander type politiek leider nodig in ons land. Mensen die primair in het nationaal belang denken in plaats van aan zichzelf.

Verder Lezen

Recent

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans
Binnenland14 uur geleden

Lakmoesproef onafhankelijkheid OM inzake uitspraak Timmermans

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt weer een lakmoesproef inzake zijn onafhankelijkheid te verwerken: gaat het OM, na een aangifte van...

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits
Binnenland1 dag geleden

Groot deel samenleving slachtoffer van bureaucratische nitwits

Er zijn twee psychologische fenomenen die in de huidige tijd vechten om de meeste aandacht: het messiascomplex en het Stockholmsyndroom....

Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan
Media2 dagen geleden

Toenemende censuur op sociale media neemt onaanvaardbare vormen aan

Ons bereiken in toenemende mate berichten van verontruste lezers over censuur op sociale media zoals X, LinkedIn, Instagram en Pinterest....

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op
Column3 dagen geleden

Stuitende coronawaarheid roept veel vragen op

Liegen door weg te laten De ‘RKI-files’ geven inmiddels een angstaanjagend inzicht in de breinen van politici, wetenschap en media....

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden
Column4 dagen geleden

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden

Demissionair baantjesjager Mark Rutte noemde het migratiepact een ‘historisch akkoord’. Ook zijn stoffige tassendrager, Malik Azmani, was dolgelukkig met het...

De criminele activiteiten van de WHO-voorzitter De criminele activiteiten van de WHO-voorzitter
Buitenland5 dagen geleden

De criminele activiteiten van de WHO-voorzitter

De World Health Organization (WHO) ligt al sinds de start van de coronapandemie onder een vergrootglas. Na corona bleef dat...

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd! Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Column6 dagen geleden

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land....

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Column6 dagen geleden

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren...

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie
Klimaat7 dagen geleden

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie

Baalde u al dat de zon tijdens een dag met druk vliegverkeer verscholen raakt achter een waas van vliegtuigsporen? Luchtvaartexperts...

EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden EU-migratiepact is links fopakkoord dat nergens toe gaat leiden
Column1 week geleden

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het...

TrendingThis will close in 0 seconds