Binnenland

Ongevaccineerde kinderen in coronatijd

Avatar foto

op

Ongevaccineerde kinderen in coronatijd
Deel dit nieuws
Foto: ANP

2021: Ondergetekende heeft 2 dochters, (destijds) eentje van 12 en eentje van 14. Hun karakters verschillen enorm. De jongste is ondernemend en op het recalcitrante af, de oudste bezit een wijsheid en geduld die je pas bij een 25-jarige zou verwachten. Allebei zijn ze nuchter, broodnuchter. Ze hebben alle noodzakelijke vaccinaties gehad, met de nadruk op ‘noodzakelijk’, want ten tijde van de Mexicaanse griep schoven ze niet aan in de gymzaal bij hun klasgenootjes voor een prikje. Vader en moeder doorzagen de onzin van deze vaccinatie, de Mexicaanse griep was allang het land uit en de overheid zat in haar maag met een tankwagen vol vaccins. Later bleek narcolepsie een onevenredig grote en vervelende bijwerking van dit vaccin te zijn, en zijn de getroffen ouders door de overheid schadeloosgesteld, niet dat die kinderen daarmee geholpen zijn overigens.

Ergens medio 2020 is beide dochters rustig uitgelegd dat zij geen enkel risico lopen met corona, dat ze even niet naar oma moeten gaan als ze zich grieperig voelen, en dat vader en moeder gezond genoeg zijn om er ook zonder kleerscheuren vanaf te komen. Ik had ze uitgelegd dat de slogan ‘je doet het voor de ander’ niet klopt en dat het een drukmiddel van de politiek is om je, geholpen door de media, te verleiden om je te laten vaccineren. Dat begrepen ze. Klasgenoten die ziek werden van corona waren een weekje van school, meer niet. Ze waren vaak ook maar enkele dagen ziek, de rest van de tijd zaten ze in gedwongen quarantaine. Er was geen enkele oma of opa overleden ‘dankzij’ de kleinkinderen. We kenden sowieso niemand in onze directe omgeving die aan corona was overleden, alleen ‘van horen zeggen’. Toen ‘de jeugd’ aan de beurt was om te vaccineren ging deze massaal naar de prikstraten, tot verbijstering van ondergetekende, maar ook van ‘mijn’ beide dames. Waarom? Ik kon het ze niet uitleggen maar gaf hun het vertrouwen dat het niet noodzakelijk was. In beide klassen waren ze plots de grote uitzondering, bij de jongste nog 2 andere klasgenootjes, bij de oudste geen één. Enkele klasgenootjes werden flink ziek na de 1e en 2e prik, dat was voor beide dames de doorslaggevende aanleiding om het vooral níét te doen overigens.


In augustus 2021 ontstond de ‘discussie’ over het CTB (Corona Toegangs Bewijs) en als ouder zag ik de bui al hangen. Worden mijn kinderen straks uitgesloten of gaan ze de grens bij 18 jaar leggen? Het werd op 20 september 2021 vanaf 12 jaar, ja dus. Alleen al de gedachte dat 2 kerngezonde kinderen door hun sociale omgeving zouden worden uitgesloten maakte me misselijk, maar ik vertrouwde op het ‘gezond verstand’, hier gaat toch niemand in mee?

Direct na de invoering van het CTB diende zich echter al het eerste pijnlijke moment aan. De jongste, een fanatiek hockeyster, mocht plots niet meer in de sportkantine komen. Terwijl haar teamgenootjes binnen zaten, kon mijn dochter buiten op de houten bank zitten. Uit collegialiteit kwamen er wel wat teamgenootjes bij zitten, maar de meesten zaten binnen, want het regende. Toen ik mijn dochter wilde ophalen mocht ik plots het sportcomplex (allemaal buitenvelden) niet eens op! Aan de ingang stond een moeder met een geel hesje, gewapend met een telefoon, die iedereen controleerde op de QR-code. Verbijsterd vroeg ik haar of het nu onmogelijk was geworden om mijn eigen dochter zelf op te halen? Zonder blikken of blozen bevestigde zij dat… “Maar je kunt toch wel op de parkeerplaats wachten, of niet dan?”, beet ze mij toe. Ik moest niet zo moeilijk doen, het was tenslotte mijn eigen keuze… De hockeyclub had niet de meest meegaande moeder uitgekozen om de boel te bewaken was mijn conclusie. Mijn bloed kookte, dat wel. Ik stuurde nog een genuanceerde mail naar het bestuur met de vraag of gedurende het contractuele seizoen plotseling de regels veranderd mogen worden. Op een ontvangstbevestiging na moet de inhoudelijke reactie nog altijd komen.

Het volgende weekend was er een kleine kermis met ‘oud Hollandse spelen’ in het dorp georganiseerd. De jongste werd door het overbuurmeisje gevraagd of ze zin had om mee te gaan. Toen ze kwam vragen of dat mocht zei ik nog onbevangen: “tuurlijk, veel plezier”.

15 Minuten later stonden ze weer voor mijn neus. “Ze hebben er allemaal hekken omheen gezet, en ik kom er alleen met een QR-code in.” Recalcitrant als ze is, was ze op een andere plek over het hek geklommen, maar ze was er snel door de bewakers (dorpsgenoten uit de kroeg) uitgevist en weggejaagd want ze had nu eenmaal geen QR-code. Het overbuurmeisje stond er wat beteuterd bij, zij had wél een QR-code maar was uit medelijden mee teruggefietst. Ik kon wel door de grond zakken, waarom doen volwassen mensen mijn kleine gezonde meisje dit aan? Is zij nu het ‘grote gevaar’ voor deze samenleving?

De oudste zou dat weekend naar de bioscoop gaan met een paar vriendinnen, dat was nog vóór de invoering van de QR-code gepland. Haar vriendinnen hadden nog gevraagd of ze van plan was zich te laten testen zodat ze mee kon, maar dat had ze afgewimpeld. “Als het op die manier moet, dan hoeft het van mij niet meer. Ik wil gewoon gezellig naar de film, meer niet. Daar ga ik niet allerhande fratsen voor uithalen en uren van tevoren al naar de stad om me te laten testen.” Ze bleef er nuchter onder, maar of er zich onderhuids iets afspeelde was moeilijk te bepalen, ze is nu eenmaal gesloten van aard.

Een week later had de oudste een schooluitstapje naar diverse musea in Amsterdam, “want het kan weer” volgens de schoolleiding. Het kon inderdaad weer, in een bus vol mondkapjes naar een museum. Maar eten? Dat werd ‘elegant’ opgelost door haar klasgenootjes. Ze kon, terwijl ze buiten moest blijven wachten, de ‘bestelling’ doorgeven aan een vriendin. Die ging het dan binnen bij de McDonalds halen, waarna ze het samen buiten gingen opeten. Een Tikkie loste het financiële gat op dat bij haar klasgenoot was ontstaan. Dat was Amsterdam anno 2021, niet ver van de plek waar Willem Alexander nog op een stille Dam in 2020 zei: “Maak niet normaal wat niet normaal is.”

Vanaf dat moment zijn we als gezin de confrontatie uit de weg gegaan. We liepen tegen een muur van onbegrip aan, terwijl er feitelijk altijd maar één persoon met onbegrip voor je neus hoefde te staan, en daar was geen discussie mee mogelijk. Dat waren diegenen die zich opwierpen als boa, bewaker namens het dorp, controleur namens de hockeyvereniging of gewoon de eigenaar van een restaurant waar je iedere week wel een keer kwam en die zijn omzet niet wilde laten ruineren door een fanatieke boa. Zijn tent zat vol met uitgelaten QR-codebezitters die feestweekend na feestweekend vierden, dus waarom al die sores op je nek halen? Een korte roadtrip naar de Dolomieten werd een zware deceptie en vanaf eind oktober zijn de luiken dicht gegaan in dit gezin en is ons maatschappelijk leven tot stilstand gekomen. We zullen het nooit begrijpen, we zullen er nooit begrip voor kunnen opbrengen. Op 19 december 2021 ging het hele land in lockdown, en hoe gek dat ook moge klinken, dat was een opluchting; ‘we’ zaten weer allemaal als ratten gevangen in hetzelfde schip. De lockdown voor ongevaccineerden ging al op 20 september 2021 in, en was voor ongevaccineerden veel meer dan een ‘normale’ lockdown, dat is velen helaas ontgaan.

Verder Lezen

33 Comments

 1. wesselt

  2 november 2022 in 11:25

  Vond het inderdaad moeilijk te geloven toen het zwembad de QR code ging scannen. Ik mocht echt niet naar binnen! De meerderheid van de mensen deed enthousiast mee met de uitsluiting.

  • Deborah

   8 november 2022 in 00:29

   Inderdaad verbazingwekkend in wat voor akelige situaties je terecht kwam als ongevaccineerde. Verschrikkelijk dat dit de jeugd is aangedaan……crimineel vind ik het. Mijn toen 9 jarige dochter mocht wel overal in en op een keer was de situatie zo dat ik haar heb gebracht naar een voorstelling, maar zelf niet mocht kijken. Voor deze voorstelling had ze maanden gerepeteerd en ik wilde het niet afzeggen. Ze trad zelf op en neemt het mij nog steeds kwalijk dat ik niet in de zaal was…..al probeer ik het uit te leggen dat het ook om haar vrije toekonst gaat. Op deze manier werden mensen binnen gezinnen tegen elkaar uitgespeeld. Boos ben ik erom, nog steeds.

   • Hellen

    9 november 2022 in 11:55

    Ongelooflijk he, dat het is gebeurt. Vergelijken doe ik niet alhoewel het veel lijkt op een buitensluiten in de vorige eeuw..We leven nog..nooit weer? Of komen we dan echt in verzet??

  • de Mooi

   8 november 2022 in 11:41

   Idd en nog begrijpen de uitsluiters het niet. ” je had toch de keuze je te laten prikken”?!🤮 Hun geweten spreekt nog steeds niet. Zouden het zo weer doen

   • Joke

    14 december 2022 in 19:01

    Ik vind de uitsluiters in deze hele coronawaanzin even schuldig als de idioten in de regering.Waar was/is hun verstand? Ik kan deze NSBers niet vergeven.
    Mijn 12 jarige kleinzoon heeft zich onder druk laten vaccineren. Schande! Wat heeft dit kind zich voor zijn toekomst op de hals gehaald?

 2. Paulus

  3 november 2022 in 08:53

  Heb zelf geen kinderen en heb grote bewondering voor alle ouders en hun kinderen die zichzelf de afgelopen twee jaar staande hebben weten te houden. Ik hoop dat jullie het spirituele support dat er van velen is op de moeilijke momenten kunnen voelen!

  • Ollie Voskes

   7 november 2022 in 17:50

   Een heel herkenbaar verhaal.Mijn kleindochters mochten niet meer naar zwemles omdat mijn ongevaccineerde dochter en schoonzoon niet meer mee naar binnen mochten met hun toen 5- en 7- jarige dochters. Ze moesten ze maar door iemand anders laten begeleiden of buiten omkleden en afdrogen!! Ze hebben na veel zoeken een zwembad ruim 60 km! verderop gevonden waar ze als ouders wel mee naar binnen mochten.
   Op een dag mijn volwassen zoon zwaar overstuur en in tranen aangetroffen, niks voor hem, omdat hij de sportschool niet meer in mocht en hij het contact miste met mede sporters en sowieso de hele sociale uitsluiting even niet meer aan kon.
   Bij mijn man en mij is het contact met een aantal heel goede vrienden en familieleden verwaterd omdat er geen begrip was dat wij ons niet lieten vaccineren en zij wél hun euforie over het prikje maar wij onze bedenkingen ertegen vooral niét mochten uitten, dan gingen ‘de rolluiken dicht’ zoals ik dat noemde: niets wilden ze horen over de eventuele gevaren. ‘Prikje naar de vrijheid’ en ‘hoera voor de makers’in de vriendinnen appgroep lezen terwijl jij vooral je mond mag houden als ‘wappie’. Heel erg frustrerend dat gevoel van onrecht en plotselinge verlies van vertrouwen van vrienden in ons beoordelingsvermogen terwijl je elkaar al zo lang kent. Er mocht maar één narratief zijn, die van de overheid en media. Je niet meer gehoord en gezien voelen. Heel eenzaam voelde dat. En nu stukje bij beetje uitkomt dat we waarschijnlijk zo ‘gek’ nog niet waren om dit ‘vaccin’ te weigeren is er van niemand ook maar iets van excuses of belangstelling voor onze kant van het verhaal en wat we hebben doorstaan. Ja, ik ben er regelmatig nog heel boos over. Zeer teleurgesteld in vrienden en medemens maar, dat moet ook gezegd, ook een paar fijne, gelijkgestemde mensen ontmoet.

   • Elly

    10 november 2022 in 10:33

    Gelukkig hebben we ook veel positiviteit ervaren door een groep gelijkgestemden, die we nu als onze vrienden beschouwen .
    Wij helpen elkaar met allerlei activiteiten, ik besef ook dat wij hier heel veel geluk mee hebben. Alle twijfels werden met elkaar besproken en we hebben daar zelfs jeugdgroepen gestart vorig winter om de jeugd de winter door te laten komen
    De andere contacten zijn behoorlijk verwaterd , het zij zo. ….
    Gelukkig is het contact met am redelijk, alhoewel oppervlakkig

 3. Alida

  4 november 2022 in 10:23

  Alle frustraties, verdriet en onrecht gevoelens komen terug bij het lezen van bovenstaande. De tweedeling, het onbegrip, de walgelijke handhavers die mijn dochters verboden naar het toilet te gaan in het clubgebouw, je vrienden die het heel normaal vonden dat zij met een QR code en mega snotneus wel naar de dansvoorstelling mochten en ik me moest laten testen om te bewijzen dat ik niet ziek zou zijn.. onze sportschool in totaliteit 10 maanden gesloten maar wel massaal naar de supermarkt, slijterij en snackbar.. Het oneerlijke, misdadige karakter van al deze maatregelen maakt me nog steeds verdrietig. Ons democratische land heeft ons zo belazerd en ons gestraft voor het vertrouwen op ons eigen lichaam.. De afgelopen twee jaar haalt het slechtste in ons naar boven.. wat een verdrietige en nare periode en allemaal bedacht en bekonkeld door een paar ziekelijke machtsmisbruik ers.

  • Bea

   10 november 2022 in 19:23

   Bij mij ook. Ik was op een zaterdag bij mijn oude moeder. Werd ik gebeld door mijn dochter, helemaal verdrietig en overstuur. Ze was nl met haar man en zoontje van 5 bij de ouders van haar man. Hun zoontje was ziek geworden, had het erg benauwd. (Later bleek hij astma te hebben) bij de huisartsenpost aldaar dachten ze “natuurlijk” gelijk aan c. Mijn dochter en haar man zijn, net als ik, niet ingeënt en mijn dochter mocht om die reden niet eens met haar zoontje mee naar de arts om onderzocht te worden!! Mijn ex man moest komen opdraven, met zn vrouw, zij zijn wèl ingeënt. Een half jaar later is dezelfde dochter zwanger vd tweede en wordt haar (nadat ze ontkennend antwoord op de vraag of ze ingeënt is) keihard meegedeeld: “straks krijg je c en gaat je kind dood”. Zeer onprofessioneel dus. Kan er nog om janken. Ikzelf zat november vorig jaar met een date op een terras te eten, met dekentjes. Het knusgehalte was groot, nochtans is het niks geworden.

   • Renske

    14 december 2022 in 13:38

    Mijn prikvrije vriend werd nogal ziek van corona en bij de huisartsenpost werden we behandeld als melaatsen (ik ook, terwijl ik niet meer ziek was en ze niks wisten over mijn prikstatus (ik heb andere ha)). Hij werd doorgestuurd naar het zh voor observatie. Ik bracht hem met de auto ernaartoe. Bij de receptie deed hij heel even het mondkapje naar voren om beter te kunnen ademen; hij was nl erg benauwd. Gelijk beet een verpleger mijn zeer zieke vriend toe dat hij zijn mondkapje op moest houden. Het was allemaal uitermate desillusionerend.
    Ook het buitensluiten: De politie op je afgestuurd krijgen omdat je geen mondkapje draagt in de supermarkt. Niet kunnen zwemmen. Andere ouders die zo’n qr-code geen big deal vinden. Horeca waar ik al jaren kwam die nu ontoegankelijk was. De boekhandel waar ik al jaren kom en niet welkom was zonder mondkapje. En dan de hypocrisie op 4 mei van ‘dit nooit weer’. Ik walg ervan.

    • Bea

     3 mei 2023 in 22:30

     Is het goed afgelopen met je vriend, Renske?

 4. Jacqueline de Bruijn

  7 november 2022 in 11:55

  Dit verhaal is bijna een kopie van mijn eigen verhaal, pijnlijk zo pijnlijk.
  Vooral voor je kinderen, dit wil je ze besparen, de uitsluiting, de confrontatie. Ik bekijk de mensheid met hele andere ogen. Gelukkig hebben wij onze rug recht weten te houden maar het heeft echt wel wat gekost.

 5. Toetenel Gerry

  7 november 2022 in 12:52

  Zit met tranen in mijn ogen dit te lezen, wat hebben ze kinderen aangedaan, ik werd zelf ook buitengesloten, kreeg ruzie met vrienden, maar kinderen buitensluiten, dan ben in en in slecht.

  • Jolanda De Klerk

   7 november 2022 in 17:16

   Ik vond het een verschrikkelijke tijd en kan er nog verdrietig van worden als ik er aan terug denk. De angst van iedereen om ons heen kon ik gewoon niet begrijpen….en nog zijn er velen die ‘geloven’ in het corona sprookje. De kreet ‘je doet het voor een ander’ vind ik ronduit bizar! Ik ben trots dat we hier niet ingetrapt zijn. Nu zoveel mensen om ons heen met allerlei gezondheidsproblemen maar dat kan natuurlijk niet van de vaccinatie zijn …

   • de Mooi

    8 november 2022 in 11:42

    Idd en nog begrijpen de uitsluiters het niet. ” je had toch de keuze je te laten prikken”?!🤮 Hun geweten spreekt nog steeds niet. Zouden het zo weer doen

  • Cindy

   7 november 2022 in 22:44

   Hier precies hetzelfde alleen zijn wij niet ” ongevaccineerd” , maar ” vaccinvrij”. Geeft op de een of ander manier een positievere draai aan deze waanzin.
   Wij zijn destijds uitgescholden, uit de maatschappij getrapt en dat deed pijn. Gelukkig hebben mijn kinderen en ik onze hoofd hoog gehouden en zien wij de gevolgen van allerhande problemen van mensen die vooraan in de rij stonden voor de prik.
   Nu.. word ik met respect aangekeken omdat ik vaccinvrij ben,en gelukkig mijn immuunsysteem vertrouw en niet de overheid.

 6. Esther Kik

  7 november 2022 in 13:19

  Zo herkenbaar.. ik mocht niet meer kijken naar mijn jongens als ze gingen voetballen..moest buiten het terrein wachten,mocht niet naar een toilet ( bij een uitwedstrijd) mijn kinderen mochten niet douchen na een wedstrijd, de kantine niet in om iets te eten of te drinken te halen…en mensen vonden dit werkelijk “normaal” Stiekem best nieuwsgierig hoe ze daar nu over denken…

  • de Mooi

   8 november 2022 in 11:43

   O daar hebben ze geen wroeging over hoor…

 7. Marcel

  7 november 2022 in 13:44

  Herkenbaar verhaal.
  De uitsluiting ging heel ver en verbazingwekkend om te zien dat vele mensen daar gemakkelijk in mee gingen en hoe het personeel van ons zwembad daar fanatiek aan meewerkte. Sommige dames genoten van de macht en waren heel fanatiek. Echt verdrietig om te constateren.

  Ik heb veel boeken over de oorlog gelezen, ik begon er als kind al mee. Het is verbazingwekkend hoe de parallellen zijn te trekken naar het heden. Op dit moment lees ik de levensroman over verzetstrijder Johannes Post, die in verzet kwam tegen de onderdrukking. Het is eng dat mensen blijkbaar niks leren van het verleden en zo maar mee doen aan een systeem dat echt duister is.

  Gelukkig weet ik me geborgen in Gods liefde.
  Iedereen, ook zij die menen te moeten onderdrukken, moeten ooit verantwoording afleggen voor hun daden, of hier al op aarde, maar zeker straks als Mijn hemelse Koning terugkomt.

  • Bea

   10 november 2022 in 19:42

   Amen, Marcel!!!

 8. Marleen Willems

  7 november 2022 in 15:06

  Heb zelf 2 dochters en 6 kleinkinderen.
  Allen zijn ongevaccineerd.
  De uitsluiting was echt bizar. Zelfs mijn zus en schoonbroer sloten ons uit.
  Het raakt me nog steeds.
  Vriendjes van onze kleinzoon van 14 mochten niet meer met hem omgaan omdat hij niet gevaccineerd was.
  Hij was een van de weinigen die een mondslabber weigerde. Ik vond het knap dat hij bij zichzelf bleef en het allemaal lijdzaam onderging zonder veel woorden. Ik maakte me des te meer zorgen om zijn welbevinden. De sportschool werd hem ontzegd. De tweeling van 6 moesten zich buiten aankleden na de zwemles. Ouders mochten niet naar binnen. Ik mocht niet meer naar de bridgeclub. De vriendin van een andere kleindochter van 8 pushte haar steeds om zich te laten vaccineren want anders zouden wij, haar opa en oma, doodgaan. Wat was ze bang en belde ze vaak om te vragen hoe het met ons ging. We hebben verjaardagen van onze kleinkinderen gemist omdat buren achter het raam controleerden hoeveel mensen er binnen waren.
  Het was een verdrietige tijd maar we hebben ons erdoor heen geslagen en ons niet laten pushen.

  • Edith

   7 november 2022 in 15:55

   Bizarre wereld maar je hebt je kinderen een enorm grote dienst bewezen door ze te vrijwaren van het schadelijke Mrna vaccin waarvan velen nu de wrange vruchten plukken.

 9. Marjolein Luijten van der Tas

  7 november 2022 in 15:13

  Het was verschrikkelijk om mee te maken, zeker de controleurs die “ineeens” macht hadden. Het was niet te begrijpen dat zoveel mensen hier “gewoon” aan meededen. Dat was voor mij persoonlijk de dolk in mijn rug. Ze vonden het raar, maar deden toch mee aan deze waanzin. Ik zal dit nooit maar dan ook nooit vergeten of vergeven. Doordat de gewone mensen hier aan meededen kon dit worden gedaan. Pure discriminatie!

 10. alan

  7 november 2022 in 15:43

  Wat een prachtig betoog met een trieste inhoud. Maar troost u, in de toekomst zullen jullie steeds meer zien dat het het allemaal waard was. Ik wens jullie gezin heel veel geluk toe, de wijsheid is al aanwezig.

 11. Jantien

  7 november 2022 in 16:41

  Mijn man en ik zijn niet gevaccineerd. Ik had bij de Mexicaanse griep al sterk het vermoeden dat dit een proef was. Ook het meedogenloze beleid van de regering gaf te denken ( Groningen, Toeslagen Affaire etc.). De druk die op mensen werd gelegd vond ik niet normaal en wakkerde mijn wantrouwen aan. Mijn vertrouwen in de farmacie en sommige medici is al niet groot, dit veroorzaakt door eigen ervaringen .
  Nadat we open waren tegen een familielid (stom stom) kregen we de opmerking dat hij hoopte “dat wij op de stoep voor het ziekenhuis gedonderd zouden worden bij ziekte. Die plek was goed genoeg voor ons.”. Vanaf die tijd hebben we ons maar stilgehouden. Er viel niet te praten met de meeste mensen. Men is niet meer gewend na te denken en zelf onderzoek te doen. Het geweten is bij veel mensen ver te zoeken.

 12. Carl

  7 november 2022 in 21:22

  Vervang ongevaccineerden door Joden , en je snapt al iets meer hoe het in godsnaam zo ver is kunnen komen in WO2. Gelukkig hebben we het goed genoeg om het niet zover te laten komen.
  Never again, nooit meer hoop ik!

 13. Van Zanten

  7 november 2022 in 22:40

  Prachtig verhaal. Twee jonge heldinnen met verstandige ouders. De wereld is in 2020 gek geworden. Kennelijk zijn er nog enkele normale mensen over.

 14. Annette

  8 november 2022 in 01:16

  Goed om te lezen ik was alweer zoveel vergeten maar het is zo onbegrijpelijk nu blijkt dat we voorgelogen zijn je doet het voor een ander was een leugen

 15. Joris

  8 november 2022 in 07:18

  En dan heb jij nog het “geluk” dat blijkbaar je vrouw er hetzelfde in staat.

  Wij hadden (en hebben nog af en toe) hier regelmatig woorden (ruzie) over, zij wel gevaccineerd en meedoen aan de qr-maatschappij en ik ongevaccineerd en faliekant tegen qr.

  Dat kwam er ook nog eens bovenop.

 16. Eelze

  13 december 2022 in 19:55

  Hay fever…since 30 years.
  So also at work some reactions from my nose.
  I was asked to go to PCR test because colleagues were afraid of me, unvaccinated and now with clear symptoms of covid (according them). Refused, why to test for something which I do have every year and the reason for it was standing outside before the entrance of work.
  So 2 weeks at home. Paid. As I refused to be ill.

  Crazy times.

 17. Corine

  5 januari 2023 in 13:07

  Een weg van wel of niet gevaccineerden??? Daar doe ik niet aan mee. De goeden en de kwaden??? Wat een hoogmoed!!!Ik heb zelf ergere tijden meegemaakt dan deze tijd!! Velen met mij!!!!
  Er is zoveel leed in deze wereld!!!!
  Verschrikkelijke dingen!!!! Te afgrijselijk om te benoemen!!!!
  Ik bepaal zelf wat er in mijn lichaam komt!!!Geen overheid heeft daar het recht toe! Verder gedraag ik mij als een keurig burger. Betaal mijn belastingen. Ga met respect om met mijn naasten al denken we anders en zijn we totaal verschillend. Dat is een democratie!!!
  We denken zoveel rechten te hebben!!!
  Een behoorlijke groep mensen heeft altijd buiten de maatschappij gestaan. Ook opgesloten gezeten in inrichtingen, zwaar onder de medicijnen gestopt.Omdat ze niet voldeden aan een bepaalde eis!!!

  • Bart Meijs

   4 maart 2023 in 12:03

   Ijzersterk geschreven en ontzettend herkenbaar.
   Vind het ook pijnlijk dat je het er nu niet meer over mag hebben.
   Mijn dochter van destijds ook net 13 heeft 5 maanden school gehad achter een beeldscherm, de jongste liep met een muilkorf door de lagere school.
   We kwamen geen kantine meer in maar omdat ik wel coach ( vrijwilliger) was mocht ik wel mee naar de lege sporthallen om een wedstrijd te volleyballen. Als vrijwilliger kunnje immers niemand anders besmetten.
   Nu is het dodelijk stil rond de vaccinaties, maar ik zal het nooit vergeten. Mijn meiden lopen gelukkig vrolijk en godzijdank ongevaccineerd rond, die denken waarschijnlijk alleen nog maar dat het een hele slechte droom of film was ..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Ernst Kuipers: we got him!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ernst Kuipers: we got him!
Foto: ANP

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken compleet spoorloos, Ernst Kuipers, de zorgminister die vanuit het niets aankondigde te zullen verdwijnen en dat ook meteen deed. Zelfs zijn partijleider en de minister-president wekten in ieder geval de indruk geen flauw idee te hebben waar Kuipers naar verdween.

Dat is nu helder geworden: Ernst is verdwenen naar een plek waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft: Singapore. Daar wordt hij vicevoorzitter van de onderzoeksafdeling van de Nanyang Technological University. De beddenkoning van weleer die de vaccinaties ‘een ongecontroleerd experiment’ noemde is gelukkig terecht gekomen bij een WEF-universiteit, wellicht dat Ernst dat bedoelde met ‘belangenverstrengeling’ toen hij hals over kop het kabinet verliet.

Verder Lezen

Binnenland

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Foto: ANP

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt in dit land. Op gemeentehuizen overheerst de angst en klampen ambtenaren zich, bang voor hun baantje, blind vast aan regeltjes, ongeacht de gevolgen voor de burgerbevolking. De dwangwet is weer zo’n nieuw gedrocht dat hen daarbij helpt. De menselijke maat is ondergesneeuwd door eindeloze bureaucratie. Afwijken van de regeltjes en de hyena’s binnen de ambtelijke organisatie staan klaar om de ‘zondaars’ af te maken. Op departementen en ministeries idem dito. Wetenschappelijk onderwijs lijkt alleen nog bezig met wat de overheid als gewenst wetenschappelijk duidt. Hoe wij dat weten? Het blijkt uit de vele vrijgegeven Wob- en Woo-verzoeken. Het blijkt naar aanleiding van onderzoek naar de angstcultuur op ministeries. Soms steekt er eens een ambtenaar een vinger omhoog. Is dit wel volgens de wet? Is dit wel humaan of ethisch? Klopt dit wel? Vervolgens staat er altijd érgens wel een dictatortje op om het de kop in te drukken.

Uit bovenstaande tabel en uit deze cijfers blijkt hoe hard het ambtenarengezwel groeit. Is dat omdat de bevolking zo hard groeit in zes jaar tijd? Is dat omdat het aantal regeltjes minder wordt? Neen, het is een zichzelf in stand houdende kaste die keer op keer nieuwe regeltjes bedenkt en uitvoert, waarna de burgerbevolking er weer op gecontroleerd moet worden en er ambtenaren moeten zijn die dat handhaven of die hun eigen ambtenaren erop moeten gaan controleren. Iedere poging om het aantal regeltjes te verminderen zorgt voor juist weer méér regeltjes. En als de burgerbevolking zich aan de regeltjes houdt, dan verhogen de ambtenaren gewoon de tarieven zodat er alsnog voldoende in de staatskas belandt.

Ondertussen denderen de dictatortjes door en persen ze het geld uit het werkzame deel van de samenleving ter meerdere eer en glorie van henzelf. Dat werkzame deel is het mkb, niet het deel dat op de Zuidas juist niet langs de landelijke kassa gaat. En is het zinvol voor ‘de samenleving’, de kaste die dat deel van de bevolking uitperst? Ze belasten energie kapot onder het mom van ‘klimaat’, pleiten voor een oorlogseconomie onder het mom van ‘democratie’, brengen miljarden naar Oekraïne voor ‘de democratie’, willen internetcensuur onder het mom van ‘nepnieuws’, willen werkgevers dwingen niet de beste werknemers aan te nemen maar de meest ‘inclusieve’, willen een digitale munt waarvan de zin nog altijd niet aangetoond is, willen warmtepompen waarvan nog altijd niet is doorgedrongen dat deze zinloos zijn, willen ‘van het gas af’ onder valse voorwendselen, willen zinloze windmolens en sponsoren elektrische auto’s die nog geen 3 procent van het wagenpark uitmaken en werken onderwijl naar een 100 procent plicht toe terwijl dat volstrekt irreëel is, net zo irreëel als al die andere zogenaamde ‘klimaatdoelstellingen’ waarbij gemeenschapsgeld verbrand wordt voor een irreëel doel als 0,000036 graden minder opwarming.

En na lang nadenken borrelt er dan iets naar boven. De zogenaamde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn het doel, prachtig verpakt in wervende teksten die oh zo onschuldig lijken. En voor wie doen we dat allemaal? Voor het grootkapitaal dat op de Zuidas speciale regeltjes kan maken met de Belastingdienst, het grootkapitaal dat in het zadel gehouden wordt door labiele ambtenaren in Den Haag en Brussel die weer bestookt worden door lobbyisten van het grootkapitaal. Zodra het grootkapitaal en de politiek hun krachten bundelen vermalen ze daarbij de gewone burger, het droombeeld van het World Economic Forum dat zich weer tot doel heeft gesteld om de SDG’s te omarmen.

En door wie wordt de normale burger verpulverd? Door de klassieke partijen die er voor die gewone burger in het verleden waren: rechtsradicaal links! Door de partijen wier morele superioriteit in de poriën zit en die nu hun oorspronkelijke achterban verpulveren onder decreten, geboden, verboden en angstscenario’s. Door volgevreten salonsocialisten of uit communisme en RaRa ontsproten activisten die alles wat hen niet bevalt met ‘rechtsradicaal’ en ‘staatsondermijnend’ betitelt. Deze doorgeslagen dictatortjes hebben het voor het vertellen op gemeentes, op departementen en op ministeries.

Vragen stellen mag niet. Als je vragen stelt word je de hoek van antisemitisme geduwd, ben je een Poetin-knuffelaar, een klimaatontkenner, rechtsradicaal, fascistoïde en ga zo maar door. En de dictatortjes zelf trekken zich niets meer aan van de Trias-politica, de scheiding der machten. Bij het ministerie van VWS blijven ze de onthullingen van hun misdaden in Woo’s afkopen met notabene óns gemeenschapsgeld. Op vrijwel alle ministeries verdwijnen miljarden zonder bonnetje, ministers verdwijnen zodra het hen te heet onder de voeten wordt en de volgende volslagen incompetente omhoog gevallenen gaat weer op zijn of haar stoeltje zitten. Niemand legt nog verantwoording af, niemand wordt nog verantwoordelijk gehouden. Een verdwenen bonnetje of liegen over een datsja is ‘old school’, 1,5 miljard euro laten verdwijnen kost je de kop tegenwoordig niet meer.

De speciale ambtelijke kaste zorgt goed voor zichzelf: terwijl de kapperszaak en de kroeg gesloten moesten blijven en ten onder gingen regelden ambtenaren een pleepapiervergoeding en een bonus voor zichzelf. Zodra de politiek door haar onzinnige euro-beleid de inflatie aanjaagt, regelen ze voor zichzelf de ene na de andere salarisverhoging. In de tien jaar Rutte is er 30 procent meer ambtenarij bijgekomen, en die eten allemaal uit dezelfde ruif: die van de hardwerkende burger in het mkb.

Exact aan bovenstaande zal snel een einde moeten komen: het uitdijende ambtenarengezwel dat de bevolking afperst en uitperst ter meerdere eer en glorie van het collectieve machtsblok van grootkapitaal en politiek. Maar met internet- en mediacensuur op alles dat dit blootlegt, een steeds groter wordende kaste die ervan profiteert en een volledig ontbreken van ethiek en moraal binnen het grootkapitaal en de politiek kan alleen ‘het volk’ dit nog beëindigen, voor zelfcensuur en zelfreinigend vermogen zijn inmiddels te veel barrières terzijde geschoven door deze dictatortjes.

Verder Lezen

Binnenland

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Foto: folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten in de campagne worden geseksualiseerd. De leus “alles voor jou en je baby, van speen tot seksspeeltje” is volgens duizenden mensen smakeloos, ziek en vreemd. Ze vragen uitleg aan de HEMA over de ongewone woordkeuze.

,,Doodziek’’ wordt de folder genoemd. ,,De HEMA is helemaal doorgedraaid’’ is een van de verwijten op social media X.

,,Niks mis met seksspeeltjes en het adverteren daarvoor hoor HEMA’’, briest een ander. ,,Maar om deze nu in één adem te noemen met baby’s en spenen? Onder een foto van een zuigeling? Dit is op zijn minst ranzig vreemd.’’ Weer een ander vraagt zich af, of we hier te maken hebben met doorgeslagen woke?

Ook in Australië is deze week een rel losgebarsten rond een reclamecampagne en woke. Aangezien het populaire ondergoedmerk Bonds het nodig vindt een man-met-baard in advertenties te hebben die een bikinibroekje draagt én een beha. ,,De kerel-met-borsthaar-in-bikini is 1.99 meter”, gruwelen Aussies, die de actie van Bonds niet kunnen begrijpen. ,,Te ziek voor woorden’’, reageren zij. En veel mensen kondigen aan het label te gaan boycotten.

Bonds lijkt met zijn campagne de koers te volgen van de Nederlandse HEMA, die in 2022 al een man in beha liet poseren in een advertentiecampagne. Die folders zijn inmiddels uit de HEMA verdwenen. Maar In Nederland storen consumenten zich  nu aan de nieuwste, in hun ogen, geseksualiseerde reclamecampagne van de Hema. Deze draait dit keer  rond het thema baby’s. Houten speelgoed,  knuffelberen én een boek van Jip en Janneke worden aangeprezen, met daarbij een dildo als seksspeeltje voor mama.

Er wordt opgeroepen tot een boycot, door boze klanten. ,,Voorlopig geen Hema meer voor mij.’’

Afgelopen week kondigden, net als in Nederland, in Down Under woedende mensen aan, dat zij het merk Bonds in Australië massaal gaan boycotten omdat ze de man-in-bikini in de reclame opdringerig en vrouwonvriendelijk vinden. De aanblik zou bovendien jongens en kwetsbare tieners in verwarring kunnen brengen  wat een man is en wat niet. ,,Bonds gaat woke’’, reageren Aussies die de buitenproportionele aandacht voor inclusie spuugzat zijn in de wereld. ,,Triest.’’

LHBTIQ+ zijn immers onder invloed van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties meer dan ooit aan de orde van de dag. Daarbij lijken een van de zeventien  oprukkende doelen ‘inclusie’ steeds vaker te pas en onpas door de strot geduwd te worden.

Inclusie en gender blijven ondertussen een hit in de HEMA, die wonderbaarlijk genoeg als vrije marktpartij de drammerige richtlijnen van de VN, het World Economic Forum en Europese regelgeving volgt. Dat blijkt ook uit  Duurzaamheidsjaarverslag 2022. ,,We helpen onze klanten een bewustere keuze te maken”, stelt  topman Jurriaan Pouw in het jaarverslag, waarin behalve voor het verlagen van de CO2-footprint, ook veel aandacht is voor goed werkgeverschap en inclusie.

Zo verkoopt de Hema  een regenboog als speelgoed, en deed de HEMA een onderzoek naar de genders van haar medewerkers: ,,Bij HEMA vullen medewerkers M/V/X in. In 2022 hebben 0 mensen X ingevuld”, aldus het jaarverslag.

Ondertussen uiten veel HEMA-klanten sinds afgelopen weekend hun gruwel op X van de babycampagne en de promotie van een seksspeeltje voor mama in de nieuwe reclamefolder. Net als bij het Australische label Bonds, roept een aantal mensen op tot een boycot van het warenhuis. ,,Nooit meer naar de HEMA’’, zeggen boze klanten die dringend tekst en uitleg eisen van het bedrijf.

Verder Lezen

Recent

Ernst Kuipers: we got him! Ernst Kuipers: we got him!
Binnenland17 uur geleden

Ernst Kuipers: we got him!

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column18 uur geleden

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal

In een decadente socialistische samenleving, waar woke de scepter zwaait en jaloezie de hoofdemotie is bij middelmatige bestuurders die nergens...

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan
Klimaat2 dagen geleden

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan

Begin deze maand kwamen nationale stikstof- en klimaatplannen op provinciehuizen ter inzage voor boeren. Hieruit blijkt dat melkveehouders naar een...

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus
Buitenland3 dagen geleden

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus

De meeste Amerikanen hebben de buik vol van zowel Biden als Trump. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken door gevestigde partijen...

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Binnenland4 dagen geleden

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt...

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in
Column7 dagen geleden

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in

Voor Amerikanen was het interview van Tucker Carlson met Vladimir Putin wonderlijk. Een geschiedenisles beginnend in het jaar 862, na...

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan ‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan
Gezondheid1 week geleden

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan

Het schandaal rond de contracten tussen de Europese Commissie en coronavaccin producent Pfizer neemt steeds extremere vormen aan. Wat begon...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column1 week geleden

Onteigening in Nederland is in volle gang. Geen eigendom, geen vrijheid

Onlangs kreeg ik weer eens een berichtje van de actiegroep “Ik, de Burger”, een van de vele initiatieven van de...

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Binnenland2 weken geleden

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten...

U moet van gas af voor windparken op Zee U moet van gas af voor windparken op Zee
Klimaat2 weken geleden

U moet van gas af voor windparken op Zee

De Rijksoverheid stelde dat huishoudens en wijken van het aardgas af moeten ‘voor het klimaat’. In werkelijkheid helpt de gedwongen...

TrendingThis will close in 0 seconds