Column

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (2)

Avatar foto

op

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in (5)
Deel dit nieuws

Is het toeval? In één week tijd is de Russische dissident Aleksej Navalny ineens dood  (vermoedelijk vermoord) en is er de lang geplande hoorzitting over Julian Assange. Ursula von der Leyen zegt een tweede ambtstermijn van vijf jaar te ambiëren en onze eigen demissionaire minister-president oefent met angstaanjagende oorlogstaal op zijn kandidaatstelling als secretaris-generaal van de NAVO. Von der Leyen en Rutte zeggen niets over de onmenselijke martelgang van de al 13 jaar opgesloten journalist Assange, maar voeren het hoogste woord over de dood van Navalny. En ze koersen doodleuk op verdere escalatie en oorlog met Rusland.

Het is zo’n week waarin je water ziet branden, iets dat mij in de loop van 2003 ook overkwam. De oorlog in Irak was al enige tijd aan de gang en mijn eindredacteur stelde mij een paar maanden in de onderzoeksjournalistieke gelegenheid om als researcher bij het VARA-programma Zembla de achtergronden achter de Irak-oorlog bloot te leggen, als ‘ons oliemannetje’. De ontdekkingen die ik in die tijd deed, leverden net als in 1992 en 1999 een Matrix-filmachtig rode pil moment op, een moment van wakker worden zoals velen dat tegenwoordig noemen. Wat ik in 2003 las, verklaarde wat ik tussen 1992 en 1999 wel zag, maar toen nog niet geheel begreep.


Amerikaanse bronnen

Na het lezen van de nodige kritische artikelen en boeken en het voeren van diverse telefonische gesprekken met hoogleraren en experts (allemaal Amerikaanse bronnen) kwam ik uit op een openbaar document uit 1997 dat me de schellen van de ogen deed vallen. De exacte titel ben ik kwijt, maar onder de noemer ‘The New American Century’, de Brzezinski- (later omgedoopt tot Bush-) doctrine en neocons (neoconservatieven) is er alleen al op Wikipedia voldoende informatie te vinden van soortgelijke strekking.

In het document stond open en bloot beschreven dat de Amerikaanse economie op goedkope olie was gebaseerd en ook niet zonder kon. Om die ‘cheap oil’ veilig te stellen was regimechange nodig, zeker in het Midden-Oosten. Dit visiedocument ging echter verder. Amerika zou in de 21 eeuw na de val van de Sovjetunie de unilaterale macht op aarde moeten worden, de mondiale politieagent. Een puur imperialistisch en koloniaal Amerika dus. Zoals gezegd zag ik water branden en ineens besefte ik waarom ik in Kosovo voorjaar 1999 geen VN-blauwhelmen meer zag, maar KFOR-troepen, waar ik als oorlogsverslaggever ineens midden tussen verkeerde (zie mijn Indepen-column van vorige week). Ik begon ook de rol van de door Amerikaanse belangen gedreven Servische presidentskandidaat met Amerikaans paspoort Milan Panic in 1992 beter te begrijpen; die moest Servië natuurlijk uit de Russische invloedssfeer zien te krijgen.

Coalition of the willing

Ook de oorlog in Irak, leerde ik in deze periode, ging helemaal niet over massavernietigingswapens. Dat Irak die had was de grove leugen die als legitimatie voor de inval werd gebruikt door de vanuit Amerika en de NAVO-geëntameerde ‘coalition of the willing’ waar ook Nederland prominent deel van uitmaakte. Die inval had louter tot doel om Saddam Hussein te verwijderen (nota bene zelf ooit aan de macht gekomen als Amerikaanse puppet) en de goedkope olietoevoer veilig te stellen. De Amerikaanse generaal Wesley Clark die de KFOR-operatie in Kosovo leidde, noemt de oorlog tegen Irak in zijn boek ‘Winning Modern Wars’ (2003) een grote vergissing. In datzelfde boek onthulde hij ook dat hij tot zijn schrik en afgrijzen twee maanden na de aanslag op de Twin Towers (9/11) in 2001 in het Pentagon al hoorde over een vijfjaren campagne waarin na Irak nog eens zes landen aan de beurt zouden komen, Syrië, Libanon, Libië, Somalië, Sudan en als laatste Iran.

Pas in 2003 snapte ik beter wat ik in Kosovo meemaakte. Er waren ineens geen blauwhelmen (vredessoldaten met een VN-mandaat) in witte pantservoertuigen meer, maar zwaarbewapende NAVO-soldaten met donkergroene tanks op de grond en zware bommen droppende Boeing B-52 Stratofortresses in de lucht. Voor mijn ogen werd in Pristina een Serviër door een Albanees doodgeschoten zonder ingrijpen van de KFOR-troepen en diezelfde dag was ik getuige van vluchtende Servische boerengezinnen waarna Kosovaarse Albanezen hun huizen plunderden en in brand staken, wederom onder toeziend oog van Engelse, Amerikaanse en Nederlandse soldaten. Toen ik de Engelse generaal Mike Jackson tijdens een persbriefing vroeg waarom de Albanese paramilitaire soldaten, het UCK, niet ontwapend werden, kwam daar geen antwoord op, ook niet toen mijn Engelse collega’s tot vervelens toe die vraag herhaalden.

Geopolitieke lessen

Diezelfde Jackson heeft die dagen nog wel een heldendaad verricht door een bevel van de boven hem gestelde generaal Clark te weigeren. Clark wilde dat Jackson de naar Kosovo hoofdstad Pristina oprukkende Russische troepen zou bombarderen of hen minstens zou blokkeren, waarop Jackson zei: “Ik ga voor u geen Derde Wereldoorlog beginnen.” Maar de les, die ik bij nader inzien in 2003 pas begreep, is dat ik in Kosovo al getuige was van de eerste ‘regime-change.’

Met mijn lessen in geopolitiek op de Balkan in de jaren negentig en zeker na de openbaring in 2003, die helaas niet tot een Zembla-uitzending hebben geleid, keek ik vanaf die tijd met hele andere ogen naar alle Amerikaanse en NAVO-optredens die nog zouden volgen. In al die landen leidde dat tot misère en totale puinhoop, in Irak zelfs tot een miljoen doden. Het is een pijnlijke constatering dat ik er geen Zembla-reportage van heb kunnen maken. In mijn boek ‘Uitgehold, van Haver tot Gort’ (verschijnt medio 2024), probeer ik te beantwoorden waarom ik en de redactie daarin faalden.

Proxyoorlog

Als onderzoeksjournalist ben ik geen liefhebber van Putin, zeker niet na de brute moord op mijn Russische collega-journalist, schrijver en mensenrechtenactivist Anna Politkovskaya in 2006. Maar alle grote woorden over zijn inval in de Krim en de Russischsprekende Oost-Oekraïense provincies in de Donbas-regio zie ik toch echt in een iets ander licht na al die evengoed illegale, illegitieme westerse oorlogsacties in Kosovo en daarna in nog een hele reeks landen zonder dat daar een VN-mandaat aan ten grondslag lag. De precedentwerking voor dergelijke tot onrust, instabiliteit en ongekende oorlogsmisère leidende illegaliteit is van westerse makelij. In mijn derde column over dit thema zal ik wat dieper ingaan op de proxy-oorlog in Oekraïne die nu ieder moment kan uitlopen op een Derde Wereldoorlog.

Dat er aan de ongekende hypocrisie geen eind komt, en dat er zelfs door onze eigen demissionaire minister-president Mark Rutte met geen woord over Assange wordt gerept terwijl hij moord en brand schreeuwt over de dood van Navalny, spreekt hele bibliotheken. De (waarschijnlijke) moord op Navalny is ernstig, maar over de dader bestaat geen zekerheid terwijl deze Rus met een aantoonbaar bedenkelijke reputatie in de verste verte niet op één lijn gezet kan worden met de heldhaftige journalist Julian Assange. Onze Assange ondergaat nu letterlijk een middeleeuwse marteldood in een Engelse isoleercel in afwachting van een al even dodelijke opsluiting in een Amerikaanse gevangenis na zijn uitzetting.

En dat allemaal in ons ‘vrije Westen?’ Waar we bij staan? Al slaapwandelend op weg naar een onvermijdelijk wordende Derde Wereldoorlog waar juist Assange ons zo voor waarschuwde. Zijn WikiLeaks onthullingen zijn tot stilzwijgen gebracht. De censuur en zelfcensuur zijn inmiddels al even sterk als in de Eerste Wereldoorlog. Alles moet op alles worden gezet om de NAVO-kandidatuur van Mark Rutte te voorkomen, en dat is nog maar het begin, willen we de toekomst van onze kinderen veiligstellen. Daar is vrede voor nodig, geen oorlog.

Leonard Cohens song ‘Puppets’ herinnert mij eraan om waakzaam en proactief te zijn in de strijd tegen discriminatie, onverdraagzaamheid en onrecht in al zijn vormen.

–//–

Verder Lezen

1 Reactie

 1. Paulus

  23 februari 2024 in 18:51

  Het wordt met de dag emotioneel moeilijker om nieuws en beschouwingen te lezen. Het schip lijkt gewoon niet te keren, ondanks de vele artikelen (zoals deze terecht scherpe observatie) en podcasts. Toch blijf ik (zeer selectief) lezen en luisteren want het geeft mij het gevoel dat er een stukje mensheid is overgebleven die wel als David de strijd met Goliath wil aangaan. Verliezen hoeft geen optie te zijn als we elkaar hierin kunnen vinden en steunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Foto: ANP

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land. Vanaf 1 januari dit jaar tot april is de benzineprijs al met bijna 25 cent per liter gestegen! Per 1 januari 2025 komt daar nog eens 24 cent per liter aan accijnsverhoging bij. Dan zou de prijs per liter op minimaal 2,54 euro moeten liggen, aldus de berekening van Autoweek. De Nederlandse automobilist wordt compleet kaalgeplukt en gedwongen de auto af te schaffen. Waar is dat allemaal op gebaseerd?

 


Opbouw benzineprijs

Deze website van Shell legt uit hoe de literprijs is opgebouwd;

 • 21 procent van de literprijs aan de pomp is de prijs voor ruwe olie
 • 2 procent van die literprijs gaat naar de benzineproducent voor het raffineren tot benzine
 • 3 procent betreft opslag en transportkosten
 • 7,4 procent is winst voor de pomphouder
 • 45,6 procent is belasting in de vorm van accijns
 • 21 procent is belasting in de vorm van BTW

Van de verkoopprijs van één liter benzine gaat 66,6 procent naar de overheid. Vanaf 1 januari 2025 stijgt dat naar boven de 70 procent!

 

Oorzaken stijgende olieprijzen

Als er weer eens prijsverhoging plaatsvindt, wordt direct verwezen naar de ontwikkelingen in de geopolitiek en internationale handel. Volgens álle mainstream media-kanalen drijven de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de huidige spanningen in het Midden-Oosten de prijs van ruwe olie op.

Maar als je kijkt hoe de prijs van een vat olie de afgelopen jaren heeft gefluctueerd en daarbij bedenkt dat iédere fluctuatie van die ruwe olieprijs slechts 21 procent van de prijs aan de pomp beïnvloedt, dan zie je meteen de lariekoek die over ons wordt uitgestrooid.

Van deze website is onderstaande grafiek afkomstig die onmiddellijk toont hoe het verhaal van de gestegen ruwe olieprijzen tot de categorie fake nieuws en desinformatie gerekend mogen worden.

Volgens deze CBS-website lag in het jaar 2015 de prijs van benzine op 1,64 euro, en dat bij een ruwe olieprijs van 140 dollar per vat!

Momenteel is de benzineprijs 2,28 euro per liter bij 86 dollar per vat, oftewel een hogere benzineprijs van 64 cent per liter bij een lágere olieprijs van 54 dollar per vat!

Op de oliemarkten wordt nu druk gespeculeerd over de prijs per vat als het conflict tussen Iran en Israël verder uit de hand loopt. Dan zou de prijs per vat (in het ergste geval) tot 100 dollar per vat op kunnen lopen. Dat is nog steeds 40 dollar per vat mínder dan in 2015!

 

Er is maar één oorzaak voor de geëxplodeerde brandstofprijzen; astronomische belastingverhogingen! Nederland op kop.

 

Brandstofbelastingen in de EU-lidstaten

Om even goed te begrijpen hoe onze regering de zaak belazert op het gebied van brandstofprijzen, is het goed de belastingen op die brandstof in andere EU-lidstaten te vergelijken.

De EU schrijft een minimum belastingtarief (accijns en BTW opgeteld) voor van 36 cent per liter (gegevens 2023).

In Nederland ligt volgens de ANWB het totaal van accijns en btw op 98 cent per liter; 2 ½ keer hetgeen de EU verlangt!

 

Nederland past de allerhoogste belastingen in heel Europa toe op brandstof!

Dat blijkt uit de berekeningen van het toonaangevende Tax Foundation Europe en onderstaande, beschamende tabel (gegevens 2023).

Overheid en mainstream media moeten eens de werkelijke feiten gaan benoemen in plaats van de burgers met desinformatie en fake nieuws te bestoken. De realiteit benoemen en bespreekbaar maken zal mogelijk het vertrouwen in de media en politiek geleidelijk kunnen herstellen en analyses als deze overbodig maken.

Verder Lezen

Column

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Foto: ANP

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren van de EU Green Deal en verdere digitalisering van de EU. In totaal omvatte het ‘coronaherstelfonds’ aanvankelijk 750 miljard (!) euro waarvan inmiddels honderden miljoenen in de zakken van criminele organisaties zijn verdwenen. Hoe ging dat in zijn werk en om hoeveel belastinggeld van Nederlanders gaat dit?

 


 

Het coronaherstelfonds

De coronapandemie zou ongekende schade aan de EU-lidstaten toebrengen en daarom werd al heel snel (in juli 2020) besloten om een fonds van 750 miljard euro in het leven te roepen door de regeringsleiders van de EU. De belangrijkste afspraken:

 • Een fonds van aanvankelijk 750 miljard euro, inmiddels boven de 800 miljard gestegen.
 • Van dit oorspronkelijke bedrag is 390 miljard euro beschikbaar voor subsidie of giften. De andere 360 miljard euro is voor leningen.
 • Landen moeten hervormingsplannen maken om geld te krijgen of te lenen uit het hulpfonds.
 • De plannen moeten gericht zijn op CO2-reductie, groene transitie en verdere digitalisering (digitaal paspoort, digitale (medische) dossiers, digitale betaalsystemen etcetera), bestrijding van klimaatverandering, bescherming van gendergelijkheid en gender transitie, bevorderen van biodiversiteit of het nieuwe EU-gezondheidsprogramma EU4Health.

Inmiddels heeft de EU dit fonds dus opgehoogd naar meer dan 800 miljard euro en het een naam gegeven: NextGenerationEU

 

De ECB ging in verhoogd tempo geld bijdrukken ter financiering van de Europese plannen

De 390 miljard euro subsidie wordt voornamelijk opgebracht door de rijkere EU-lidstaten waaronder Nederland. Dat herstelfonds gaat Nederland netto 330 miljoen euro per jaar kosten, berekende de Tilburgse hoogleraar Banking & Finance Harald Benink op verzoek van de NOS.

Hoeveel jaar gaat dit duren?

De Europese Commissie leent zelf 390 miljard van de 800 miljard euro tegen een rente van rondom nul procent, de aflossing is in 30 jaar (2029-2058), wat neerkomt op 13 miljard euro per jaar. Nederland moet voor diezelfde periode van 30 jaar een jaarlijkse netto bijdrage van 330 miljoen euro per jaar leveren.

Ten tijde van de beslissing van de Europese Commissie om dit NextGenerationEU-plan door te voeren, is de ECB aanmerkelijk hogere bedragen per maand aan geld ‘bij gaan drukken’. Van 20 miljard euro per maand voor corona, naar 50 miljard per maand tijdens 2020. Dat zie je terug in onderstaande grafiek.

Bron: ECB Quantitative Easing 2014 – 2024

 

Nu dus astronomische fraude met de fondsen van NextGenerationEU

“Grootschalige fraude met coronaherstelfonds” kopt dit artikel van Binnenlands Bestuur op 10 april 2024.

Begin april zijn er alleen al in Italië, het grootste land qua fraude uit het EU-fonds, in totaal 22 verdachten gearresteerd die voor 600 miljoen euro uit het Italiaanse coronaherstelfonds achterover hebben gedrukt.

De Italiaanse verdachten die werden opgepakt in Italië, Oostenrijk, Roemenië en Slowakije zouden valse bedrijfsbalansen hebben gebruikt bij het aanvragen van de steunfondsen.

Het blijft helaas niet bij Italië alleen.

Van alle 206 onderzoeken die het Europees Openbaar Ministerie (EOM) eind 2023 is gestart, hadden 179 betrekking op Italië. Op ruime afstand volgden Oostenrijk (33), Roemenië (8), Frankrijk en Portugal (3), Kroatië en Griekenland (2). Vooral de afwezigheid van Spanje in de lijst is opmerkelijk. Dat land heeft samen met Italië veruit het meest geprofiteerd van de coronaherstelfondsen van de Europese Unie.

Spanje blijkt dus een relatief veel betrouwbaarder EU-lidstaat dan sommige andere lidstaten.

Italië ontving bijna 200 miljard euro uit Europese middelen. Daarmee ging ongeveer 25 procent van het hele coronaherstelfonds, waaraan Nederland 330 miljoen euro netto gedurende dertig (!) jaar bijdraagt, naar slechts één lidstaat van de EU.

Zowel de omvang, de bestedingen, als de ongekende fraude binnen het project NextGenerationEU, tonen aan dat de EU meer aandacht van ons allen verdient. Ga daarom vooral stemmen op een EU-kritische partij in juni dit jaar.

Verder Lezen

Column

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het gaat om de huur van een woning”. Het AD kopt dat “Drie Nederlandse steden in de Europese ranglijst staan met de hoogste prijzen voor huurwoningen – Schrikbarend!” Het Parool neemt de belangrijkste conclusie over: Amsterdam is nu officieel de duurste stad van Europa. Nergens zijn appartementen, kamers en studio’s zo duur als in onze eigen hoofdstad. Maar ook in de andere grote steden, Rotterdam, Utrecht en Den Haag stijgen de prijzen exorbitant.

HousingAnywhere deed onderzoek naar 67.000 woningen in 28 Europese steden en kwam tot deze deprimerende conclusie. Voor een appartement in Amsterdam betaal je tegenwoordig 2.275 euro per maand en voor een studentenkamer gemiddeld 963 euro per maand. Een kleine kanttekening moet wel gemaakt worden, want de onderzochte woningen waren bijna allemaal gemeubileerd en bij meer dan de helft van de onderzochte accommodaties was gas, water en elektra inclusief. En Dublin, Parijs, Oslo en Londen zijn volgens een onderzoek naar 66 steden in Europa nog steeds veel duurder dan Amsterdam.


Maar zelfs met deze nuancering was er reden genoeg voor bijvoorbeeld de Woonbond om vol op het orgel te gaan. Het zou allemaal de schuld zijn van de particuliere belegger en “dit onderzoek bevestigt dat er excessief hoge huren worden gevraagd in de vrije sector en die moeten aan banden worden gelegd”. Gelukkig wordt de Woonbond op haar marxistische wenken bediend door onze demissionaire brokkenpiloot Hugo de Jonge die, voordat hij wegzakt in de vergetelheid, nog snel even de schade die hij heeft toegebracht aan de Nederlandse samenleving wil verdubbelen door invoering van de Wet betaalbare huur. De achterliggende gedachte is natuurlijk weer dat de markt heeft gefaald en dat de overheid de reddende engel zal zijn. Maar niets is minder waar.

Wet betaalbare huur

De Wet betaalbare huur wordt na twee schriftelijke vragenrondes binnenkort behandeld in de Tweede Kamer. De eerste vragenronde was ronduit teleurstellend en leverde 247 bladzijden aan ambtelijke prietpraat op die uiteindelijk om de hete brij heen draaide. De woningmarkt, en meer specifiek de huurmarkt draait om vraag en aanbod. Als de vraag stijgt en het aanbod daalt, dan stijgt de prijs. Dat optelsommetje kan zelfs een verdwaalde schoolmeester nog maken.

In 2023 kwamen er netto 228.000 immigranten ons land binnen en de bouwproductie stagneerde. Zelfs een minister zonder enige opleiding of ervaring in deze sector kan uitrekenen dat dit een giftige cocktail is die niet zal leiden tot minder druk op de woningmarkt. De Wet betaalbare huur gaat niet voor meer huurwoningen zorgen en de huren in het niet-gereguleerde segment zullen daarom exploderen. De huren in het gereguleerde segment worden door de overheid kunstmatig verlaagd, waardoor er een slordige 25 miljard euro aan mkb-pensioenen verdampt.

Buiten de problemen met de banken die hun leningen terug zullen eisen en het feit dat de overheid hiermee op zeer grove wijze ingrijpt in het eigendomsrecht is het directe gevolg dat er geen investeerder meer in Nederland woningen zal willen bouwen. Architectenbureaus zijn al aan het inkrimpen, het aantal bouwaanvragen neemt al af en er is, dankzij het voorgenomen overheidsingrijpen, sprake van een totaal bouwinfarct dat slechts te keren is door een Tweede Kamer die bij de behandeling van deze diep socialistische wet haar tanden moet laten zien en deze aanval op de zuurverdiende ondernemerspensioenen naar de prullenbak verwijzen.

Oplossingen

De oplossing is echter simpel. Het probleem aan de vraagzijde is direct oplosbaar met een immigratiestop. Maar ook aan de aanbodzijde liggen de oplossingen voor het oprapen. Minder overheidsbemoeienis: laat de markt haar werk doen. Laat corporaties lekker sociale woningen bouwen en val de particuliere sector daar niet mee lastig. Geef vervolgens corporaties de mogelijkheid om woningen te verkopen aan zittende huurders waardoor er weer meer geld is om te bouwen.

Stimuleer het splitsen van grote woningen in kleinere woningen zodat de woningvoorraad toeneemt zonder dat het metrage vergroot wordt. Schaf de kostendelersnorm af zodat mensen met een uitkering samen kunnen wonen zonder dat ze hun uitkering verliezen. Hetzelfde geldt voor woningdelen. Zorg ervoor dat meerpersoonshuishoudens weer worden toegestaan, zodat bijvoorbeeld vier of vijf mensen een zelfstandige woning kunnen delen.

Laat de overheid studentenhuizen weer toestaan. In studentenhuizen wonen studenten op kleine kamers en zij zijn volstrekt gelukkig met meerdere gelijkgestemden in een huis. Stop met het overreguleren van vergunningen waardoor het moeilijk en duur is geworden om een bouwvergunning te krijgen. Maak het makkelijker om bedrijfsruimte te transformeren naar woonruimte. Er staat maar liefst drie miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg in Nederland, dus dat zou een slok op een borrel schelen.

Pas bestemmingsplannen aan zodat het makkelijker wordt om bestaande panden op te toppen, ofwel een extra appartement bouwen op bestaande panden. In de grote steden kan dit makkelijk maar het wordt vaak tegengehouden door onzinnige bureaucratische regeltjes zoals de parkeernorm. Zorg dat er weer bejaardentehuizen en hofjes voor ouderen komen zodat er doorstroming kan plaatsvinden.

Maar het allerbelangrijkste is een betrouwbare overheid. Verhuurders, eigenaren, ontwikkelaars, beleggers, bouwers, banken en ondernemers kunnen niet investeren als de overheid onbetrouwbaar is. Het continu wijzigen van wetten en regels levert een slecht investeringsklimaat op en bedrijven stemmen met hun voeten.

Iedere ondernemer of belegger die zijn onderneming kan verplaatsen of zijn belegging kan liquideren, vlucht naar het buitenland. Minder overheid, en meer marktwerking kunnen de balans herstellen en tot duurzame oplossingen voor onze woningmarkt leiden. Dat lijkt mij een mooie opdracht aan de formerende partijen. Hopelijk kan Hugo snel met pensioen en wordt de Wet betaalbare huur in de Tweede Kamer al weggestemd. Dus schiet een beetje op met formeren, in het belang van Nederland!

Verder Lezen

Recent

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd! Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!
Column5 uur geleden

Benzineprijs bijna 50 cent per liter omhoog in één jaar tijd!

Op 15 april publiceerde Autoweek een dramatische analyse over de ontwikkelingen van de brandstofprijzen aan de pomp in ons land....

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds
Column10 uur geleden

Astronomische fraude met het Europees coronaherstelfonds

De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren...

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie
Klimaat1 dag geleden

Bizarre experimenten ter discussie voor klimaatmanipulatie

Baalde u al dat de zon tijdens een dag met druk vliegverkeer verscholen raakt achter een waas van vliegtuigsporen? Luchtvaartexperts...

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond
Column4 dagen geleden

Een snelle formatie redt Nederlandse woningmarkt misschien nog van de afgrond

Verschillende mediakanalen kwamen deze week met ronkende koppen. Nu.nl meldt dat “Nederland tot de duurste Europese landen behoort als het...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat4 dagen geleden

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)

Binnen de alternatieve onderzoekswereld is Nordangård internationaal bekend om zijn graafwerk naar de Rockefeller-dynastie. Die miljardairsfamilie werd groot dankzij haar...

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries
Opinie5 dagen geleden

Een Hollènder wordt nooit een Limbo, een Ethiopiër nooit een Fries

Hollènder zijn arrogante verheven schreeuwers die met hun grote bek in Limburg altijd de mooie baantjes wisten weg te pikken...

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO
Gezondheid5 dagen geleden

Minister Pia Dijkstra draagt soevereiniteit over aan de WHO

Beschamend, dat is het enige woord dat nog overblijft na het aanschouwen van deze beelden. Minister Pia Dijkstra, bekend van...

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040 De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040
Opinie5 dagen geleden

De totalitaire luchtfiets van Denktank Nederland 2040

De 342 gemeenten van Nederland zijn niet in staat om zelf te ontdekken welke problemen ze hebben, dat vindt de...

Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2) Klimaatlobby met oliegeld gesmeerd (2)
Klimaat6 dagen geleden

Oekraïne-oorlog helpt ideaal wereldregering (1)

De Zweedse politiek wetenschapper én hardrockzanger doctor Jacob Nordangård komt aanstaande 13 april naar Nederland. In Stavoren presenteert hij zijn...

Groot Duits leger naar Litouwen Groot Duits leger naar Litouwen
Buitenland1 week geleden

Groot Duits leger naar Litouwen

Op 8 april 2024 stationeerde Litouwen een aanzienlijk aantal Duitse soldaten en militair materieel op zijn grondgebied ter bescherming tegen...

TrendingThis will close in 0 seconds