Opinie

Briefje aan Tijs van den Brink

Avatar foto

op

Briefje aan Tijs van den Brink
Deel dit nieuws
Foto: ANP

Tenenkrommend, dat is het. De zogenaamde ‘zelfreflectie’ van Tijs van den Brink komt niet verder dan ‘we hebben te weinig ruimte gegeven aan andere geluiden’. Hoe het zover is kunnen komen interesseert hem niet, hoe het in de toekomst voorkomen kan worden is hem niet duidelijk, en getuige de huidige verslaggeving over Oekraïne en Israël is er nog niets geleerd.

Er is pas sprake van reflectie als je ook je fouten wil erkennen, deze gaat corrigeren, en uitzoekt waar de kern van de tunnelvisie gelegen heeft. Speciaal voor Tijs van den Brink, en ieder andere ‘journalist’ hebben we wat tips. Het start bij de code van Bordeaux, de zelf opgelegde leidraad voor goede journalistiek. Hoor- en wederhoor zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Neem vervolgens de Wob-resultaten van CeesCees72, lees een hele serie kritische artikelen op deze site, en ga op onderzoek.


Sleur bijvoorbeeld Pieter-Jaap Aalbersberg voor de camera en ondervraag hem welke rol de NCTV heeft gespeeld om het narratief erdoor te drukken bij media en politiek. Vraag hem ook eens of een dergelijke rol wel grondwettelijk was, of dat er hier en daar de andere kant is opgekeken. Vraag hem eens of er verzet is geweest vanuit het ambtenarenbastion, of dat alles voor zoete koek geslikt is.

Sleur de klerken van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voor de camera. Vraag hen hoe ze tegen de eed van Hippocrates aankijken, en hoe zij deze interpreteren. Was het rechtmatig en rechtvaardig artsen te intimideren nu uit talrijke rechtszaken blijkt dat ze vrijgesproken worden voor hun handelen. Waarom was toepassing van patentvrije hydroxychloroquine (HCQ) en ivermectine volgens hen strafbaar, maar mocht het promoten van een vaccin dat niet beschermt tegen overdracht wél, zelfs met de slogan ‘je doet het voor de ander’, terwijl dat juist niet klopte? Wie schenden nu werkelijk de code?

Trek Agnes Kant voor de camera en laat haar uitleggen waarom na twee doden een vaccin van de markt wordt gehaald, en nu opeens bij honderden doden niet? En waarom heeft Agnes niet ingegrepen bij al die malle claims die de overheid en de politiek hebben geroeptoeterd?

Start een forumdiscussie met de leden van de ‘Denktank Desinformatie’ en vraag hen waarom zij nepnieuws van de overheid niet bestreden hebben, en kloppend nieuws van alternatieve kanalen juist wel. Vraag hen in hoeverre zij directe of indirecte invloed hadden op de social mediakanalen. Vraag hen wat ze überhaupt ‘nepnieuws’ vinden en waar ze de lat leggen. Vraag hen waarom ze zo graag anoniem willen blijven, terwijl zij zo’n ‘belangrijke’ taak hebben vervuld.

Trek het Openbaar Ministerie voor de camera die binnen vier uur een hoger beroep tegen de avondklok realiseerde. Wie trekken er aan de touwtjes, hoe is het in hemelsnaam mogelijk geweest?

Sleur het RIVM voor de camera en laat hen erkennen dat van de modellen geen snars klopte. Laat hen uitleggen welke adviezen ze gaven, en wat het OMT ermee gedaan heeft, of juist waarom niet. Laat hen uitleggen dat van mondkapjes al decennialang bekend was dat ze niet werkten. Laat hen uitleggen hoe de politiek hun modellen verkracht heeft voor politiek gewin.

Trek wat ministers en politici voor de camera om uit te leggen hoe er achter de coulissen akkoordjes zijn gesloten om de coronaregels erdoor te drukken. Vraag een lid van de ChristenUnie eens hoe hij of zij aankijkt tegen het uitsluiten van bevolkingsgroepen, en hoe dat in het licht van hun christelijke leer te rechtvaardigen valt. Vraag een SGP’er eens hoe staatsrechtelijk die doorgedrukte wetten wel waren. Vraag een VVD’er eens waar de ‘V’ van ‘Vrijheid’ in hun logo voor staat, of een D66’er de ‘D’ van ‘Democraten’. Vraag eens of ze zich überhaupt in de materie verdiept hebben of alleen naar Tijs van den Brink hebben geluisterd?

Zolang dergelijke vragen niet gesteld worden, dergelijke ‘reflectie’ niet plaatsvindt, blijft die term ‘zelfreflectie’ van het zittende journaille een wassen neus en is deze alleen maar bedoeld om de kijkers zand in de ogen te strooien en de indruk te wekken dat ze onafhankelijk opereren.

Verder Lezen

11 Comments

 1. Tigron

  2 december 2023 in 00:39

  Wow, ik had het niet beter kunnen verwoorden.

  Nu ‘even’ (een lange tijd) afwachten wie de handschoen oppakt.

  Ik ga er vanuit dat Tijs het artikel niet gelezen heeft, of niet wil lezen.

 2. André de Ruiter

  2 december 2023 in 04:19

  Al deze vragen kunnen eens bij ON neergelegd worden. Ze zullen voor dichte deuren komen staan. Volhouden en volharden dan. Het ‘breekijzer’ moet er desnoods aan te pas komen.

  • Bart

   3 december 2023 in 21:52

   De aap komt uit de mouw, er komen tribunalen. Barbertje moet hangen!!!

 3. Vlugge Japie

  2 december 2023 in 09:02

  Zo en amen,

  Zo zie je maar hoe gekleurd de journalistiek is.
  Misschien is het een goed idee om eens uit te zoeken waar dat vandaan komt. Wie stuurt de journalisten aan en stuurt op de inhoud of beter gezegd op de uitkomst.

  Daar ben ik nou echt benieuwd naar en dat eens naar buiten brengen.

  • Hennie Aerts

   3 december 2023 in 00:10

   Wat een brief. Hoop dat Tijs er wat mee gaat doen. Heb hem bij BLCKBX gezien. Totaal geen zelfreflectie, geen interesse naar onderzoek. Journalisten moeten nog zeer veel leren voordat het volk weer vertrouwen heeft in hun. Ik noem ze gekochte journalisten.

 4. Yvonne

  2 december 2023 in 12:12

  Prachtig aangegeven. Er is ook een interview gemaakt met Tijs door Flavio op Blckbox. Net zo tenenkrommend. Ze leven écht in een andere wereld.

 5. Jan Cees

  2 december 2023 in 14:15

  Zo, helemaal raak… Maar ja, van een overheid die als belangrijkste doel heeft om de bevolking bang te maken, op alle mogelijke manieren te controleren en een hoop geld binnen te harken (in samenwerking met de de pharma maffia) kun je niet verwachten dat ze de gemaakte fouten gaan toegeven. Dat soort dingen verwacht je in een democratie, dus niet hier….

 6. Yas

  3 december 2023 in 17:05

  In De Andere Krant was ook een interview met Tijs van den Brink. De interviewer bleef nog aan de milde kant, maar hij wilde Tijs waarschijnlijk niet helemaal in een hoek duwen, waar hij toch al in zat, met z’n “zelfreflectie”. Dit artikel laat geen spaan heel van de hele Tijs van den Brink.

 7. Frans

  8 december 2023 in 08:46

  Diepe buiging. Wat een goed artikel.

 8. eppo

  9 december 2023 in 21:52

  Zoek eens 60 jaar feest bij NPO met Hugo de jonge

 9. Ton Teurlings

  11 december 2023 in 22:15

  Die twee uitzendingen van Tijs over zijn zogenaamde zoektocht waren wat mij betreft een ware beproeving. (Het was een ernstige vorm van ‘adding insult to injury’). Kennelijk onbreekt het hem aan iedere vorm van integriteit. Schaamteloos leverde hij drie jaar geleden broddelwerk, en schaamteloos doet hij dat nu weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opinie

Indepen… 1984, Animal Farm, de kloof en verder…

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Indepen… 1984, Animal Farm, de kloof en verder…

De kersttijd is de tijd van bespiegelingen, en ook in 2023 is dat weer een vast gegeven. De afgelopen jaren worden gekenmerkt door een steeds diepere kloof binnen de bevolking die mensen aan beide kanten tot in de kern raakt, of ogenschijnlijk soms juist niet…

Lang geleden las ik voor mijn ‘boekenlijst’ twee boeken: ‘Animal Farm’ en ‘1984’, beiden van George Orwell. De reden voor Animal Farm was basaal: het was een lekker dun boekje en telde mee op de lijst. Het enige dat mij destijds bijbleef was de zinsnede ‘some animals are more equal than others’. Het lezen van 1984 had een heel andere reden: ik deed eindexamen in 1984 en het leek me wel leuk om dan ook 1984 op de lijst te hebben. Wat vooral bleef hangen was ‘the ministry of truth’, verder was het vooral een utopisch boek.


Dat deze boeken zo’n enorme impact op mijn leven zouden hebben, heb ik nooit kunnen bevroeden. Fast forward naar 2023 ben ik vader van twee dochters van 14 en 17 jaar. Dochters die groot zijn geworden met iPads, games, en social media. Ze vinden het wel ‘grappig’ als we aan de avonddis over katten hebben gesproken, er de volgende dag in hun social media spontaan kattenfilmpjes opduiken. Ik vind dat helemaal niet grappig, het geeft mij een ‘1984-gevoel’. Beide dochters zijn ‘vrij’ opgevoed, mogen veel vergeleken met andere kinderen, maar weten exact waar de grenzen liggen en wat de gevolgen zijn als deze grenzen overschreden worden. Ontsporen doen ze niet in deze maatschappij, dat zijn de kinderen met vooral strenge ouders en héél veel regeltjes.

Maar er is een ‘derde macht’ in hun leven die mij helemaal niet bevalt. Via social media, maar zeer zeker ook via school en de overheid, worden hen denkbeelden opgedrongen. Over ‘het klimaat’ met angstige doemscenario’s, over LHBTIQ+ (ik moet iedere keer weer die lettercombinatie opzoeken…), over vieze vervuilende boeren en over een dodelijk virus waardoor opa, oma of allebei door hún schuld kan of kunnen overlijden. Mijn grote probleem met al die denkbeelden is dat er voor hen gedacht wordt, en ze vooral niets anders meer mogen denken, zelfs geen vragen mogen stellen. De angst om ‘gecanceld’ te worden door klasgenootjes omdat ze ergens anders over denken of er vragen over stellen, is groot, zeker in de kwetsbare puberteit.

In de ‘grote-mensen-wereld’ zie ik vanaf 2020 in versneld tempo zowel Animal Farm als 1984 uitgerold worden, en dat beangstigt mij tot in mijn kern. In een wereld waarin steeds meer vrijheden opgeofferd moeten worden omdat een kleine groep notabelen ons van de ene angstpsychose in de andere duwt is voor mij onacceptabel. Want het zijn angstpsychoses. Er is niets reëels aan wiskundige modellen die grafieken uitspuwen van een paar ‘modelleurs’, wiskundigen, statistici of ‘wetenschappers’, want geen van allen heeft het recht, laat staan het alleenrecht, op de waarheid. Het klimaat, stikstof, corona, allemaal producten van wiskundige modellen waar achteraf nooit iets van klopt.

Toch zijn het de volgers in deze maatschappij die ieder op zijn of haar manier, en misschien wel met de beste intenties, vanuit hun machtspositie míj́n kinderen dat opleggen. De docent met zijn toets over ‘klimaatverandering’, de school met de ‘paarse vrijdag’, het kortgeknipte kapsel dat mijn dochter verbood in de hockeykantine te komen zonder QR-code of de ober die mijn dochter-zonder-QR-code op een buitenterras niet wilde bedienen in Oostenrijk ‘omdat dat van de regering niet mag’.

En ‘some animals’ onttrekken uit onze samenleving miljarden euro’s om al die wiskundige modellen in computers om te buigen naar een realiteit die geen realiteit is. Het uitgeven van 28 miljard euro om de aarde met 0,000036 graden mínder te doen opwarmen is simpelweg schizofreen, daar zijn geen andere woorden voor. Dat opa en oma door mijn dochters kunnen overlijden, om dat computermodellendilemma op hun schouders te laten rusten is ziekelijk. En het is allemaal uitgedacht door ‘some animals’ die vinden dat ze daar zelf niet aan hoeven te voldoen, want zij zijn ‘more equal’. De notabelen waren officieel uitgezonderd van alle corona-maatregelen, alleen in het zicht van de camera’s gingen snel de mondkapjes op. Een QR-code hoefden ze niet te hebben, dus ook geen prik. Met z’n zeventigduizenden vliegen ze naar Dubai om klimaatregeltjes voor ons allemaal te bedenken. En niemand die de hypocrisie doorziet. Niet de kortgeknipte Karens bij de hockeykantine, niet de docenten, niet de klimaatplakkers, niemand lijkt het te zien.

En dan komen we bij ‘de kloof’, want die is er. Het deel dat het níet ziet, niet wíl zien, en het deel dat het wél ziet. En dan kom je bij ‘de kern’, de kern van mijzelf en de kern waarom ik schrijf (onder pseudoniem, ik wil tenslotte ook niet gecanceld worden) voor Indepen. Bij Indepen schijnen we het licht op onderwerpen die de reguliere pers niet wíl belichten, de onderwerpen die bewust of onbewust ‘gecanceld’ worden. Waarom we dat daar niet lezen of horen weten we bij Indepen ook niet, maar dat het gebeurt weten we zeker. De reguliere media bedient zich van een monocultuur, schrijft alleen nog wat ‘some animals’ graag willen horen, dezelfden die, als het erop aankomt, ‘more equal’ zijn zodra ze zelf het slachtoffer dreigen te worden van hun eigen regeltjes.

Die 28 miljard euro aan klimaatonzin gaat van de toekomst van mijn kinderen af, voor hun studie, voor hun gezondheidszorg, voor hun infrastructuur, voor hun onderwijs, voor hun veiligheid en voor nog zoveel andere dingen die belangrijk zijn voor hun toekomst, maar bovenal van hun capaciteit om kritisch te kunnen blijven denken en beredeneren. Dat is wat ik ze wil meegeven, áltijd kritisch zijn, zélf nadenken en zélf beslissen. En dat kan alleen in een vrij land, zonder ‘ministry of truth’ en zonder ‘some animals are more equal than others’.

Het kerstgeschenk voor de 17-jarige? U raadt het al… Nineteen Eighty-Four…

PS. Volgend jaar gaan we er weer tegenaan, maar nu stoppen we een weekje om even op adem te komen. Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gelukkig en gezond 2024!

Verder Lezen

Opinie

Grensoverschrijdend gedrag van D66’er Tjeerd de Groot

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Grensoverschrijdend gedrag van D66’er Tjeerd de Groot
Foto: ANP

Dat de groep politici die zich moreel verheven voelt boven het plebs nu wel héél erg zichtbaar wordt is eigenlijk wel positief te noemen, de vraag is alleen hoelang zij nog kunnen doorgaan. Politicus Tjeerd de Groot die eerst de lachwekkende illusie aanvoerde dat de regenwurmen gek werden van de mest op hun hoofd en met die argumentatie boeren in de vernieling wilde werken, vergelijkt nu de democratisch gekozen Kamervoorzitter Martin Bosma met de Noorse Anders Breivik, een psychisch gestoorde die 77 mensen de dood in joeg. De Groot doet dit door een citaat van een Duitse journalist te citeren. De Groot doet dit tevens op de dag dat zijn voormalige baas Sigrid Kaag in de krant roept dat demonisering en dehumanisering aan de orde van de dag zijn.


Deze omkering van feiten, de consequente hypocrisie van deze ‘moreel verhevenen’ is tenenkrommend. Voor hen geldt alleen democratie als deze in hun voordeel is. Zodra dat niet meer het geval is noemen zij iedere democratische beslissing ondemocratisch, of wordt zichtbaar dat zij deze helemaal niet accepteren. De zure reacties na de eclatante overwinning van de PVV is niemand ontgaan. De democratische verkiezing van Bosma als Kamervoorzitter wordt beantwoord met een indringend beeld van politici die de werkelijkheid niet meer kunnen accepteren en bevatten; ze kijken stoïcijns voor zich uit en ‘vergeten’ te klappen.

Volksvertegenwoordigers die in een dergelijke ‘brain fog’ zitten dat zij de werkelijkheid niet meer kunnen bevatten en zelfs nog een tandje bijschakelen om hun waan te onderschrijven is zorgelijk. Hoe harder ze roepen ‘we willen niemand uitsluiten’, hoe ongeloofwaardiger wordt hun handelen daarnaar. Buiten het feit dat ze al middels 2G een bevolkingsgroep wilden uitsluiten in 2021, zijn volgens dezelfde volksvertegenwoordigers de 2,5 miljoen PVV-stemmers in 2023 ‘allemaal’ fascisten en rechtsradicaal. Ze eisen dan ook dat deze groep buiten de democratische macht wordt gehouden. De moreel verhevenen ‘cancelen’ iedereen en alles die het niet eens is met hun gedachtengoed. Deze hypocrisie zien ze echter zelf niet.

Deze hypocrisie van de moreel verhevenen sijpelt echter ook door binnen de instituten, en dat is veel zorgelijker. De fakkeldrager die het waagde bij Kaag aan te bellen kon 9 maanden brommen. De gestoorde die bij Wybren van Haga binnendrong kwam ermee weg, de aanslagpleger in België op Baudet is spoorloos en die in Groningen is alweer op vrije voeten. De NCTV lijkt alleen aandacht te hebben voor ‘rechts’, maar de uiterst agressieve reacties op ‘rechts’ ontgaat de NCTV in het geheel. Antifa en Extinction Rebellion bedienen zich van een extreem gedachtengoed die tot doel heeft de samenleving te ontregelen zodra ze hun zin niet krijgen. En dat doen ze allemaal onder de democratische vlag van ‘vrijheid van meningsuiting’ en ‘demonstratierecht’. Vlakbij een cruciaal ziekenhuis de Ring A10 blokkeren dwingen ze af onder de vlag van het democratische ‘demonstratierecht’.

Het oprekken van wat acceptabel is en onacceptabel wordt onder de linkse doctrine van de moreel verhevenen is zorgelijk. Zodra volksvertegenwoordigers, die toch ook een vorm van voorbeeldgedrag dienen te vertonen, andere volksvertegenwoordigers de maat nemen door hen te vergelijken met fascisten of zelfs moordenaars is écht een brug te ver. In het geval van De Groot zal dus ingegrepen moeten worden, het is volstrekt onacceptabel en bovendien niet de eerste keer dat De Groot zich hieraan schuldig maakt; voor lopende camera maakte hij eerder al een journalist van ON! uit voor ‘fascist’.

Verder Lezen

Opinie

Moeder scheurt woke-doctrine uit schoolboek 12-jarig zoontje

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Moeder scheurt woke-doctrine uit schoolboek 12-jarig zoontje
Foto: ANP

Wij ontvingen van een moeder van een 12-jarige zoon enkele voorbeelden van de woke-doctrine van een lyceum in Utrecht. De betreffende school heeft een speciale GSA (Gender & Sexuality Alliance) opgericht. Uiteraard was er op 8 december al een speciale ‘paarse vrijdag’ speciaal voor de LGBTQ+-gemeenschap waaraan uitgebreid aandacht werd besteed, maar tot haar schrik zag ze tussen de boeken Frans en Engels van haar 12-jarige zoontje nog een werkboekje: SEXED, ontmoeten & verbinden. In het ‘doeboek’ uitleg over alle soorten genders uit het alfabet, van biseksueel, aseksueel, panseksueel, transseksueel tot binair.

De 12-jarige Playstation-‘verslaafde’ die nog nooit een meisje naakt heeft gezien wordt onder punt 4 uitgelegd dat er mensen zijn die ‘zich niet thuis voelen in de binaire gendercategorieën man of vrouw’. Het ligt voor de hand dat de 12-jarige de woorden ‘binair’ en ‘gendercategorieën’ nog niet bij de lessen Nederlands heeft gehad, maar ze worden nu wel in het doeboek ‘SEXED’ gebruikt. Ook zit er nog een quiz bij, die bij het goed invullen ook nog een ‘geheime boodschap’ oplevert. De vragen voor een 12-jarig jongetje: ‘Je kunt altijd zien dat iemand homo, hetero, bi of iets anders is?’, of: ‘Als je homo, lesbisch, bi of iets anders bent, dan weet je dat voor je 16e jaar bent.’


De betreffende pagina’s zijn door de moeder inmiddels uit het boek SEXED gescheurd. Zoonlief wil ze niet blootstellen aan deze woke-doctrine.

De moeder vindt deze indoctrinatie walgelijk voor haar 12-jarige zoon: “Als moeder wil ik dit niet, leer ze liever fatsoenlijk lezen. Wat wel in dit uitgescheurde stuk staat en wat ik wel onderschrijf als boodschap aan kinderen, is de uitleg die staat bij panseksueel: je wordt verliefd op iemands persoonlijkheid. Maar daar moet dan wel meteen een punt achter. Ook dat gedoe met die ‘pronouns’ irriteert me mateloos, kinderen kunnen nu al niet eens een werkwoord fatsoenlijk vervoegen en dan wordt er hier weer wat bij verzonnen. Belangrijk is dat kinderen gewoon kind mogen zijn inclusief experimenteren. Stop met alles en iedereen in hokjes te plaatsen, het is alleen maar verwarrend, er zijn inmiddels op school kinderen die zich identificeren met een kat of paard door dat woke-gedoe, ‘je mag zijn wie je bent’.

Moeten we dat goedvinden of moeten we hier als ouders grenzen aan stellen?”

Verder Lezen

Recent

Ernst Kuipers: we got him! Ernst Kuipers: we got him!
Binnenland17 uur geleden

Ernst Kuipers: we got him!

Ladies and gentleman: we got him! Dat is voldoende om te weten om wie het gaat. Hij was 6 weken...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column19 uur geleden

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal

In een decadente socialistische samenleving, waar woke de scepter zwaait en jaloezie de hoofdemotie is bij middelmatige bestuurders die nergens...

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan
Klimaat2 dagen geleden

Boeren tot 201 procent inkomensverlies door stikstofplan

Begin deze maand kwamen nationale stikstof- en klimaatplannen op provinciehuizen ter inzage voor boeren. Hieruit blijkt dat melkveehouders naar een...

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus
Buitenland3 dagen geleden

Liever geen Biden of Trump, maar Amerikanen hebben geen keus

De meeste Amerikanen hebben de buik vol van zowel Biden als Trump. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken door gevestigde partijen...

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel
Binnenland4 dagen geleden

Dit land wordt geleid door een volslagen incompetent ambtenarengezwel

Je vóelt het gewoon, overal en tot in alle bestuurslagen heersen grote en kleine dictators die bepalen wat er gebeurt...

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in
Column7 dagen geleden

Slaapwandelend de Derde Wereldoorlog in

Voor Amerikanen was het interview van Tucker Carlson met Vladimir Putin wonderlijk. Een geschiedenisles beginnend in het jaar 862, na...

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan ‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan
Gezondheid1 week geleden

‘Pfizergate’ neemt steeds meer bizarre vormen aan

Het schandaal rond de contracten tussen de Europese Commissie en coronavaccin producent Pfizer neemt steeds extremere vormen aan. Wat begon...

Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal Erf- en Schenkbelasting is geen rechtvaardigheid, maar diefstal
Column1 week geleden

Onteigening in Nederland is in volle gang. Geen eigendom, geen vrijheid

Onlangs kreeg ik weer eens een berichtje van de actiegroep “Ik, de Burger”, een van de vele initiatieven van de...

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA
Binnenland2 weken geleden

Ophef over baby en seksspeeltje in folder HEMA

En wéér is er verontwaardiging over de reclamefolder van de Hema omdat een baby en de moeder volgens boze klanten...

U moet van gas af voor windparken op Zee U moet van gas af voor windparken op Zee
Klimaat2 weken geleden

U moet van gas af voor windparken op Zee

De Rijksoverheid stelde dat huishoudens en wijken van het aardgas af moeten ‘voor het klimaat’. In werkelijkheid helpt de gedwongen...

TrendingThis will close in 0 seconds